• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:54:30 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:54:30 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 87
Guests: 127
Total: 214
cealexop
vasilis saitis
george14
Don
stergios03
Andreas K
Nicotre
harischris
nikos123321
theofr
Belafonte
trelogauros7
Psychoktonos_
Carot1456
Kenedy
asimomyti
mailon
stelinas
chondrosp
papakyrn
LelisNiko
Christop
summersunshine
dkatsoul
victoria ginikopoulou
spyros36
Δημητρης Αξιμιωτης
elenak
jimalexoud
hraklis2002
giorgosss03
drimagm
nikpamp
Pakapis5
tmpadasn
papatmaria
dkoui
agapi
TheKingInTheNorth
eli_k
athena_apo
marilita
iJasonOP
Emilios
maestros
Βασιλης
alexandraskol
vaggelis.ntokas
k_tasio_
filon05
DimKaratzas
Sotirisbikos
vpoug
Elenit
prigians
Vaantoniadis
Captain
Mardouk75
nikitask
vajim
distillery
ariadnipm
evitzv
iliaskou
panapasc05
andripappa
skopsinos
sofaki
dkonst
dmoral
akiousia
Χρήστος Κίτσος
palladas
BossiTsif
kesha
kassamanwlhs
antontsiorvas
Ioannakoliou
Evripidis
Juror8
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Μαθήματα - Εξεταστικές (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Βελτιωτική εξεταστική
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Να υπάρχει δυνατότητα επανεξέτασης σε κάποια μαθήματα για βελτίωση βαθμού?
Ναι
Ναι αλλά μόνο για περιορισμένο αριθμό μαθημάτων
Όχι

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Βελτιωτική εξεταστική  (Read 15247 times)
gpap
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #30 on: February 27, 2005, 22:18:22 pm »

Μήπως κάπου χάσαμε ...τη μπάλλα; Αν κατάλαβα καλά (και διορθώστε με αν κάνω λάθος) το αίτημα που μορφοποιείται μέσα από τη κουβέντα είναι η θεσμοθέτηση της δυνατότητας να ξαναδίνει κάποιος ένα μάθημα στο οποίο έχει ήδη πάρει κάποιο βαθμό πάνω από 5, όσες φορές θελήσει ή άντε και κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις (πχ στις επόμενες Ν εξεταστικές, αν ο βαθμός είναι κάτω από Υ κλπ). Και αυτό το αξιολογείτε σαν μια θεμιτή διαδικασία που σαφώς αναβαθμίζει το επίπεδο σπουδών (sic).

Να σας το πω εγώ σε απλά ελληνικά; Μονά χάνεις, ζυγά κερδίζω. Που είδε κανείς τα εμπόδια για πιό βαθειά γνώση (τσ, τσ τώρα...), για καλύτερη εμπέδωση στο αντικείμενο κλπ, κλπ σε αυτά που προσφέρει το σημερινό εξαιρετικό εξεταστικό μας σύστημα. Ερχεσαι στις εξετάσεις για βόλτα, γράφεις κάτι που μπορεί να είναι 5- και αξιολογείς ότι σου αξίζει και καλύτερος βαθμός στο μάθημα; Πες μας γειά, στο επανειδείν και καλώς να μας ξανάρθεις σε όποια εξεταστική γουστάρεις και αγαπάς Όχι όμως με το πενταράκι κατοχύρωμένο. Ή διάβασες πολύ αλλά ίσως όχι καλά για ένα μάθημα, δεν σου έκατσαν τα θέματα, είχες μια ατυχία ρε αδελφέ, πράγματα που συμβαίνουν στον καθένα. No problem! Με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια αποχωρείς με ..μικρά πηδηματάκια και εδώ είμαστε πάλι. Σε τι διαφέρει αυτό που προτείνω (και ισχύει πρακτικά πλην ορισμένων κακώς εννοούμενων διευκολύνσεων που σας παρέχονται) από αυτό που κουβεντιάζετε εσείς. Σε 2 πράγματα.

1. καλείστε να πάρετε ένα μερίδιο της ευθύνης για το (απόλυτα θεμιτό) κυνήγημα του βαθμού (ή την απόλυτη γνώση ή ότι αγαπάτε τσπ).
2. ξανακατεβαίνετε σε εξετάσεις χωρίς τη σιγουριά του 5+ που έχω κρατημένο για σας.

Και το ερώτημά μου ξαναμπαίνει. Δεν πρέπει λοιπόν να ματώσετε λίγο για να διεκδικήσετε έναν καλύτερο βαθμό από εκείνο που (πιθανά) θα παίρνατε στην αρχική σας εξέταση; Αλλοιώς εξηγείστε μου γιατί το όλο σύστημα που προτείνετε μου θυμίζει καφενείο όπου ο καθένας θα μπαινοβγαίνει άπειρες φορές σε αίθουσες εξετάσεων ανεβάζοντας πόντο πόντο τη βαθμολογία του σε διάφορα μαθήματα (ά ναι μην το ξεχάσω και αναβαθμίζοντας ..κολοσσιαία τις γνώσεις του!!!!).

Εκείνο το οποίο μοιάζει σχεδόν αδύνατο να καταλάβετε είναι ότι ο βαθμοθηρικός και διεκπεραιωτικός χαρακτήρας των σημερινών εξετάσεων δεν λύνει κανένα ουσιαστικό πρόβλημα, είτε γνώσης, είτε επαγγελματικής ή άλλης αποκατάστασης. Κανένας έξω από το πανεπιστήμιο δεν θα ασχοληθεί ούτε με τον τομέα που διαλέξατε, πολυ δε περισσότερο με το αν έχετε 5 ή 7 στο Πεδίο ή στην ΕΕΤ. Και αυτοί που λόγω αντικειμένου εξετάζουν αναλυτικές (για μεταπτυχιακά, διδακτορικά κλπ) ξέρουν πολύ καλά και να τις διαβάζουν και να τις καταλαβαίνουν. Και πιστέψτε με ο φοιτητής του 7 με εκείνον του 5 ή του 9 ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα και ας την έχει ψιλοπατήσει και σε κανα 2-3 μαθήματα και έχει και μερικά ταληράκια.

Αρα λοιπόν αντί να τρώγεστε με βελτιωτικές και λοιπά ...πονηρά (γιατί είπαμε ...δεν πείθει ρε παιδιά το ..επιχείρημα) καλύτερα να προσπαθήσουμε όλοι μας μπας και βρούμε κάποιον ουσιαστικότερο τρόπο για τη μεταφορά της γνώσης αλλά και τον ουσιαστικό έλεγχο και αξιολόγηση, καλύτερο από το σημερινό χάλι των 400-600 φοιτητών στην εξεταστική με τις υποτυπώδεις επιτηρήσεις, το θεσμοθετημένο κλέψιμο και την πριμοδότηση του 5. Και εκεί θα με βρείτε να παλεύω από τη δικιά σας μεριά.

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #31 on: February 27, 2005, 23:05:03 pm »

Εγώ πάλι εξακολουθώ να μη βλέπω πού είναι το κακό.

Quote from: gpap on February 27, 2005, 22:18:22 pm
Ερχεσαι στις εξετάσεις για βόλτα, γράφεις κάτι που μπορεί να είναι 5- και αξιολογείς ότι σου αξίζει και καλύτερος βαθμός στο μάθημα; Πες μας γειά, στο επανειδείν και καλώς να μας ξανάρθεις σε όποια εξεταστική γουστάρεις και αγαπάς Όχι όμως με το πενταράκι κατοχύρωμένο.
Γιατί;
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #32 on: February 28, 2005, 00:40:31 am »

Quote from: chggr005 on February 27, 2005, 08:47:49 am
Κύριε Παπαγιάννη, δεν θέλουμε μεγαλύτερους βαθμούς. Θέλουμε περισσότερη γνώση. Μέσα στα πλαίσια αυτό, εγώ σαν φοιτητής πρέπει να έχω το δικαίωμα να επανεξετάζομαι σε ένα μάθημα, γιατί εάν πάρω ένα 5 και στην συνέχεια το αφήσω, οι γνώσεις μου πάνω στο συγκεκριμένο μάθημα θα είναι πολύ περιορισμένες.

Αν και η ερώτηση απευθύνεται στον ίδιο,ας μ'επιτρέψει ο κ.Παπαγιάννης να πάρω θέση, καταθέτοντας τη δική μου άποψη ως παλιότερος, έχοντας φάει με το κουτάλι αυτό τον οχετό που λέγεται εξεταστική.
Αυτό που παρατηρώ είναι ότι συγχέετε 2 τελείως διαφορετικά πραγματα.
Τη γνώση και την εξέταση της γνώσης.
Ας δούμε μερικά πιθανά σενάρια (που ίσως και να τα έχω συναντήσει...σσσ) για του λόγου το αληθές.

Σενάριο1: Ειδήμονας σε κάποιο αντικείμενο δίνει το αντίστοιχο μάθημα αλλά τα θέματα είναι τελείως ετκός πραγματικότηας και τσιμπάει ενα 5. Ακυρώνονται οι γνώσεις του;
Σενάριο2: Παίρνεις σε κάποιο μάθημα 10 και τόνο και οξεία και τα συναφή. Αυτό σε καθιστά ειδήμονα;
Σενάριο3: Δίνεις 102 φορές κάποιο μάθημα και τελικά ωωω παίρνεις το πολυπόθητο 10! Τι ευτυχία. Φαντάσου όμως να ξόδευες αυτόν το χρόνο μελετώντας άλλα ή ακόμα και το ίδιο το αντικείμενο από εξωσχολικά συγγράμματα.
Σενάριο4α: Για κάποιον λόγο ποπυ ακόμη δεν μπορείς να εξηγήσεις ο Χ καθηγητής δε σε πάει ρε παιδί μου και σε βάζει συνέχεια 5. Ακυρώνονται οι γνώσεις σου;
Σενάριο4β: Ο Υ καθηγητής με όχι αναγκαστικά Χ=Υ, βαθμολογεί με τη μέθοδο... έχει πλάκα να ψάχνεις το τζόκερ. Ακυρώνονται οι γνώσεις σου;

Σενάρια υπάρχουν πολλά, εξεταστική όμως μόνο μία Tongue

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
gpap

View Profile
« Reply #33 on: February 28, 2005, 00:57:05 am »

@Nessa

Το γιατί νομίζω ότι εξηγείται αναλυτικά παρακάτω

@fugitive

Συμφωνώ φυσικά με την αναντιστοιχία βαθμού και γνώσεων με το ισχύον εξεταστικό σύστημα. Από όσα όμως αναφέρεις προκύπτει το συμπέρασμα ότι όσες βελτιωτικές και να θεσπιστούν δεν πρόκειται στην ουσία να ...βελτιώσουν ένα εξεταστικό σύστημα που πάσχει. Συνεπώς.....

Καλό βράδυ

Γρηγόρης Παπαγιάννης
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #34 on: February 28, 2005, 01:48:44 am »

Quote from: gpap on February 28, 2005, 00:57:05 am
@fugitive
Συμφωνώ φυσικά με την αναντιστοιχία βαθμού και γνώσεων με το ισχύον εξεταστικό σύστημα. Από όσα όμως αναφέρεις προκύπτει το συμπέρασμα ότι όσες βελτιωτικές και να θεσπιστούν δεν πρόκειται στην ουσία να ...βελτιώσουν ένα εξεταστικό σύστημα που πάσχει.
Γρηγόρης Παπαγιάννης
Προφανώς...

charalabes
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
Re: Βελτιωτική εξεταστική
« Reply #35 on: February 28, 2005, 14:21:17 pm »

Χωρίς να έχω διαβάσει αναλυτικά τα παραπάνω θέλω να πω το εξής: Θέλεις να εμβαθύνεις περισσότερο στην ύλη ενος μαθήματος; Διάβασε το μόνος σου. Γιατί να ξαναδίνεις το μάθημα για ένα μεγαλύτερο βαθμό, ενώ μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου διαβάζοντας π.χ. ένα άλλο βιβλίο για το συγκεκριμένο μάθημα;
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #36 on: February 28, 2005, 15:47:24 pm »

Κυριε Παπαγιαννη κανετε ενα λαθος. Αν η προταση ειναι να θεσμοθετηθει με καθεστως ιδιο με του Μετσοβειου τοτε θα επιτρεπεται να ξαναδωσεις με κατοχυρωμενο το 5 μονο την εξεταστικη του Σεπτεμβριου του ιδιου ετους. Υστερα το να το κρατησεις το 5 κατοχυρωμενο δεν ειναι οπως το βλεπετε εσεις. Για παραδειγμα πειτε οτι εγω ηλεκτρονικη που βαζει και περιεργα θεματα ειχα τσιμπησει το 5 αλλα οχι λογω ελλειψης γνωσεων γιατι καθε αλλο το διαβαζα πολυ καιρο αλλα επειδη εβαλε περιεργα θεματα. (υποθετικα γιατι εγω κοπηκα). Δεδομενου οτι το εχω διαβασει παρα πολυ ξεροντας την δυσκολια των θεματων, δεν ειναι αδικο να μη μπορω να το ξαναδωσω το Σεπτεμβριο που υποτιθεται βαζει πιο ευκολα. Γιατι ο αλλος με τις μισες γνωσεις να παρει 2 βαθμους παραπανω απο εμενα. Και πες οτι και καλα βαζει πιο ευκολα γι αυτο το ξαναδινεις. Αν αυτος στραβοξυπνησει και βαλει πιο δυσκολα; Εσυ μετα θα χρωστας ενα επιπλεον μαθημα. Και αυτο δεν ειναι ενα απλο ρισκο γιατιετσι σιγα σιγα μαζευονται τα μαθηματα και απο κει που δεν χρωστουσες χρωστα και τα μισα μαθηματα.

Παντωε γενικα το συστημα νοσει. Ισως και μαλλον ειναι υπερβολικο, αλλα οπως ειχα ξαναγραψει θα επρεπε στο τελος π.χ. καθε ετους η δεν ξερω καθε ποτε για τις γνωσεις μας πανω στο αντικειμενο του ελεκτρολογου μηχανικου και μηχανικου υπολογιστων Αλλωστε τι νοημα εχει να εχεις υψηλες τασεις Ι 6 και ΙΙΙ 9;;; Επι της ουσιας και με βαση τη λογικη ειναι βλακωδες. Συνολικα ξερω πολυ καλα υψηλες τασεις και την εισαγωγη (δηλαδη υψηλες τασεις Ι) οχι και τοσο. ???

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #37 on: February 28, 2005, 18:04:23 pm »

Fugitive να πω κάτι που σκέφτομαι? Μην το πάρεις ώς κακία απλά μόλις διάβασα τα πόστ σου αυτό μου καρφώθηκε στο μυαλό. Βρε μήπως όλο αυτό το μένος κατά της ρύθμισης αυτής προέρχεται απο το ότι (άν εφαρμόστει τελικά) εσύ τελειώνεις => μέχρι να εφαρμοστεί θα έχεις πάρει πτυχίο =>  οι επομενοι θα παιρνουν πτυχίο με μεγαλύτερο βαθμό απο σενα.
Χωρίς παρεξήηση ε? Απλά έχω μάθει να λέω αυτό που σκέφτομαι.

www.e-steki.gr
JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #38 on: February 28, 2005, 18:30:16 pm »

Οχι οτι υποστηριζω κανεναν αλλα κ εγω που εχω μελλον για να παρω πτυχιο ΚΑΤΑ της προτασης αυτης ειμαι...
δεν πιστευω οτι αυτο ειναι κριτηριο...πιστευω οτι o fugitive κ ο καθενας σαν τον fugitive (εννοω ατομο που ψαχνεται γενικα) με τις γνωσεις που εχει αποκτησει μεσα κ εξω απο τη σχολη χεστηκε αν θα βγαλει καποιος μεγαλυτερο βαθμο απο κεινον!
Κατα τη γνωμη μου υπαρχουν ατομα που εχουν πιασει το νοημα απο νωρις σ αυτην την σχολη...η μαλλον σ αυτο το συστημα κ υπαρχουν κ ατομα που μενουν κολλημενοι σε καποια χαζα κατ εμε θεματα...
μιλαω απο προσωπικη εμπειρια που εχω αποκτησει απο ατομα στη σχολη...θα ηθελα να πω κ κανα δυο πραγματακια αλλα σκεφτομαι να μην θιξω κανεναν....(ακομα) !!

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
~Michelle~

View Profile WWW
« Reply #39 on: February 28, 2005, 18:53:02 pm »

Ναι αλλά ο βαθμός ΜΕΤΡΑΕΙ είτε θέλετε να το περαδεχτείτε είτε οχι. Μετράει στα μεταπτυχιακά, μετράει και στο βιογραφικό. Εσεις μιλάτε λες και δεν έχει λόγο ύπαρξης πέρα απο το να δείξει στον καθένα μας τι περίπου ξέρει. Ε όχι! Δεν θα τα ισοπεδώσουμε και όλα!

www.e-steki.gr
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #40 on: February 28, 2005, 19:50:06 pm »

Quote from: Michelle on February 28, 2005, 18:04:23 pm
Fugitive να πω κάτι που σκέφτομαι? Μην το πάρεις ώς κακία απλά μόλις διάβασα τα πόστ σου αυτό μου καρφώθηκε στο μυαλό. Βρε μήπως όλο αυτό το μένος κατά της ρύθμισης αυτής προέρχεται απο το ότι (άν εφαρμόστει τελικά) εσύ τελειώνεις => μέχρι να εφαρμοστεί θα έχεις πάρει πτυχίο => οι επομενοι θα παιρνουν πτυχίο με μεγαλύτερο βαθμό απο σενα.
Χωρίς παρεξήηση ε? Απλά έχω μάθει να λέω αυτό που σκέφτομαι.
Καμία παρεξήγηση, καλά κάνεις και λες αυτό που σκέφτεσαι για να μπορέσω έτσι και να σ'απαντήσω.
Αλλά πρόλαβε και έδωσε ο Τζέησον μια απάντηση που με καλύπτει πλήρως.

Quote from: JAs0n-X on February 28, 2005, 18:30:16 pm
πιστευω οτι o fugitive κ ο καθενας σαν τον fugitive (εννοω ατομο που ψαχνεται γενικα) με τις γνωσεις που εχει αποκτησει μεσα κ εξω απο τη σχολη χεστηκε αν θα βγαλει καποιος μεγαλυτερο βαθμο απο κεινον!

...υπαρχουν κ ατομα που μενουν κολλημενοι σε καποια χαζα κατ εμε θεματα...

Ναι δε λέω, δε θα με πείραζε να είχα πτυχίο με 9,5 αντιθέτως!
Αλλά δε θα μου γίνει και αυτοσκοπός, ούτε θα σπαταλήσω ότι πολυτιμότερο έχω για να δίνω συνεχώς τα ίδια και τα ίδαι μαθήματα, για να πιστοποιήσω τελικά τι;
Τον εαυτό μου;
Το μέλλον αφεντικό μου;
Το μεταπτυχιακό μου που μπορεί να μην κάνω ποτέ;

JAs0n-X
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Rhodes [Sattelite image]

View Profile
« Reply #41 on: February 28, 2005, 22:35:03 pm »

Μα ποιος ειπε να ισοπεδωσουμε την διαδικασια βαθμολογησης ? ???  ΟΚ δεν λεω οτι ενας βαθμος ειναι εντελως αχρηστος αλλα δεν θα ειναι κ η σταμπα που θα κουβαλαμε ολη μας τη ζωη για να κανουμε κ ετσι....οκ ειναι ο βαθμος του πτυχιου σου δεν τον γραφει κ στο κουτελο σου...αντιθετως το τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΕΡΕΙΣ κ το τι ανθρωπος εισαι μπορει να φανει στα 2 πρωτα λεπτα μιας συνεντευξης!

Γιαυτο αντι να γκρινιαζουμε για το οτι δεν υπαρχει βελτιωση βαθμου (τουλαχιστον με τον τροπο που εμεις θελουμε) ας γκρινιαξουμε για κατι πιο ουσιαστικο...για το Προγραμμα Σπουδων μας ας πουμε. Θα δεχομουν να απαιτουσες εξισου καλο (αν δεχτουμε οτι ειναι καλυτερο-πραγμα που δεν πιστευω) προγ. σπουδων με το ΕΜΠ παρα την ευκολια η οπως θες πες το που σε αυτους παρεχεται. Δεν λεω ΟΧΙ μην τυχον κ γινει κατι τετοιο θα το καταστρεψουμε απλα διαφωνω γιατι το θεωρω αν οχι ανουσιο, μικρης σημασιας!!
« Last Edit: February 28, 2005, 22:39:31 pm by JAs0n-X » Logged

J=X
--------------------------------------------
Ο Χριστος πεθανε
Ο Μαρξ πεθανε...
και εγω τελευταια δεν αισθανομαι καλα !
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #42 on: March 03, 2005, 11:04:46 am »

Αυτά που λέχθηκαν παραπάνω από τον κ.Παπαγιάννη ακυρώνονται στην πραγματικότητα. Εγώ για παράδειγμα έγραψα Πεδιο Ι σε μία δύσκολη εξεταστική και πήρα 5.5. Ο τότε καθηγητής, επειδή έκοψε το 80% των φοιτητών στην εξεταστική, θεώρησε πως το Σεπτέμβριο έπρεπε να βάλει εύκολα θέματα για να περάσει τους κομμένους. Αυτό έκανε και όλοι τσίμπησαν καλούς βαθμούς. Εγώ από την μεριά μου, θεωρώ πως ξέρω περισσότερα πράγματα από πολλούς από αυτούς, αλλά αυτό το ξέρω μόνον εγώ. Δεν φαίνεται πουθενά αλλού: σε κανένα χαρτί.
Στην Ηλεκτρονική ΙΙ, όλοι από τα μεγαλύτερα έτη με συμβούλευαν να δώσω τον Σεπτέμβριο γιατί βάζει εύκολα θέματα και καλούς βαθμούς. Όσοι όμως έδωσαν τον Φεβρουάριο και πήραν ένα 5, δεν θα αδικηθούν στην συνέχεια εάν τον Σεπτέμβριο πέσουν πολύ πιο εύκολα θέματα?
Η βελτιωτική εξεταστική έρχεται να αμβλύνει αυτές τις αδικίες που γίνονται καθημερινά στην σχολή μας. Το ΕΜΠ την έχει καθιερώσει, και πιστεύω πως αυτό δεν το έκανε χωρίς λόγο. Και στην τελική, επειδή ο εργοδότης θα κοιτάξει τους βαθμούς, γιατί να στερηθώ εγώ το δικαίωμά μου να έχω καλύτερο βαθμό (εάν φυσικά έχω καλύτερη γνώση) από έναν άλλο που δεν διαβάζει όσο εγώ?

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
ckck20
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

---

View Profile
« Reply #43 on: March 03, 2005, 14:07:03 pm »

Συμφωνώ απόλυτα με τον chggr005, διότι και σε μένα έχει τύχει πολλές φορές αυτό το πράγμα. Να παίρνω ένα 7 σε μια δύσκολη εξέταση τον Φεβρουάριο/Ιούνιο και μετά να έρχεται ο καθηγητής το Σεπτέμβριο και να βάζει σαφώς ευκολότερα θέματα στα οποία θα έπαιρνα το 9-10. Δηλαδή μαλ... είμαι; Πιστεύω πως είτε πρέπει να καθιερωθεί το σύστημα του Μετσόβειου είτε θα πρέπει οι καθηγητές να βάζουν πάντα θέματα ίδιας δυσκολίας σε όλες τις εξεταστικές. Το πιο σωστό και δίκαιο θα ήταν να καθιερωθούν και τα δύο.
Και ακόμη, κάτι άλλο που αφορά τις πτυχιακές εξεταστικές(Θερινά μαθήματα τον Φεβρουάριο). Αυτό και αν είναι μεγάλη αδικία. Αφήνει ο άλλος 6 δύσκολα μαθήματα για το τέλος και πάει και τα δίνει με προφορική εξέταση ή με μια εύκολη/μέτρια εξέταση και παίρνει και βαθμό. Δε λέω πρέπει να τελειώνει εκείνος που χρωστά λιγότερα από 6 χωρίς να περιμένει τον Ιούνιο, αλλά όχι και να παίρνει και βαθμό!
Πιστεύω πως ο βαθμός πρέπει να αντικατοπτρίζει όσο το δυνατό καλύτερα το τι ξέρει ο καθένας, σε μια προσπάθεια εξομοίωσης ενός κοινού μέτρου σύγκρισης, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν ισχύει ακριβώς λόγω των εύκολων/δύσκολων εξεταστικών.
gpap

View Profile
« Reply #44 on: March 03, 2005, 16:26:12 pm »

Και ακόμη, κάτι άλλο που αφορά τις πτυχιακές εξεταστικές(Θερινά μαθήματα τον Φεβρουάριο). Αυτό και αν είναι μεγάλη αδικία. Αφήνει ο άλλος 6 δύσκολα μαθήματα για το τέλος και πάει και τα δίνει με προφορική εξέταση ή με μια εύκολη/μέτρια εξέταση και παίρνει και βαθμό. Δε λέω πρέπει να τελειώνει εκείνος που χρωστά λιγότερα από 6 χωρίς να περιμένει τον Ιούνιο, αλλά όχι και να παίρνει και βαθμό!

Είδες ρε φίλε που έρχεσαι ...στα δικά μου. Έχω άδικο όταν λέω ότι είσαστε 2500 φοιτητές στο ΤΗΜΜΥ και ο καθένας σκέφτεται τα καλά και συμφέροντα? Αλλος μαζεύει υπογραφές για να δίνει και χειμερινά τον Ιούνιο και άλλος φωνάζει να κοπούν και τα θερινά τον Φεβρουάριο. Αλλος σκίζεται να έχει τη δυνατότητα να δίνει 2+ φορές το μάθημα για βελτίωση βαθμολογίας και άλλος φωνάζει με μια και καλή να φεύγουμε μπας και ξυπνήσει στραβά ο Παπαγιάννης και τη δει ότι μιάς και έχουν και επαναβαθμολογήσεις και ρήτρες ρίχτους μερικά ....αντρικά θέματα να δούμε πόσα πεντάρια πιάνει ο σάκκος.

Εκείνο που περνάει μάλλον απαρατήρητο μέσα στην αναμπουμπούλα και το χαμό είναι αυτή η κατακαημένη η γνώση. Που δεν έρχεται η κακομοίρα ούτε με τα 7άρια και βάλε, ούτε με τις έξτρα θετικές ρυθμίσεις αλλά ούτε και ελέγχεται ή αξιολογείται με το ισχύον εξεταστικό σύστημα και δύσκολα μεταδίδεται στα σαρδελλοποιημένα ακροατήρια του βασικού κύκλου.

Μήπως λοιπόν θα πρέπει να κάνουμε κάποια προσπάθεια υπέρβασης όλων αυτών μπας και προκύψει τίποτε καλύτερο?

Γρηγόρης Παπαγιάννης
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Up Print
Jump to: