• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
May 12, 2025, 00:36:16 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
May 12, 2025, 00:36:16 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
14 Μαΐου η ψήφος σου είνα...
by Katarameno
[May 11, 2025, 23:40:35 pm]

Των συνειρμών το παίγνιο....
by Nikos_313
[May 11, 2025, 22:46:30 pm]

ΤΣΕΜΔΕ vs ΤΕΒΕ
by Πατερ Ημμυων
[May 11, 2025, 13:16:27 pm]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:14:56 pm]

3 γραμματα...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:10:18 pm]

ESA x SpaceDot - Satellit...
by Nikos_313
[May 11, 2025, 12:06:16 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 22:35:15 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[May 10, 2025, 19:19:05 pm]

AUTh Gambit
by DarkMagiK06
[May 10, 2025, 16:38:41 pm]

Ποια είναι η σχέση σας με...
by tzortzis
[May 10, 2025, 14:16:00 pm]

[Ηλ.Μηχανές Ι] Γενικές απ...
by George_RT
[May 10, 2025, 14:02:02 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by George_RT
[May 10, 2025, 13:58:55 pm]

Κινητοποίηση στον Ρέκανο ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 12:27:33 pm]

Erasmus Πληροφορίες & Εμπ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 02:13:27 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 02:00:45 am]

[Poll] Λύση για το θεμα τ...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 01:59:15 am]

[Τεχνικές Βελτιστοποίησης...
by Mr Watson
[May 10, 2025, 01:53:02 am]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 22:40:55 pm]

[ΑΡΑΓΕ - Attack] Για τι π...
by Aris★
[May 07, 2025, 21:47:46 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Nikos_313
[May 07, 2025, 21:10:16 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9952
Latest: Yamal
Stats
Total Posts: 1426157
Total Topics: 31684
Online Today: 118
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 9
Guests: 106
Total: 115
Aria10
sosak
Elliot Alderson
Mr Watson
sassi
Giannis Masterio
gkougeor
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κρανοφόροι Καρατέκα μπάτσοι σε πορείες
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Κρανοφόροι Καρατέκα μπάτσοι σε πορείες  (Read 3204 times)
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
Κρανοφόροι Καρατέκα μπάτσοι σε πορείες
« on: November 30, 2006, 20:08:38 pm »

«Σώμα συλλήψεων»
Ειδικό σώμα για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών δημιουργεί η αστυνομία

Καμουφλαρισμένοι αστυνομικοί, με κράνη και γνώσεις αυτοάμυνας αποτελούν το νέο ειδικό σώμα που δημιουργεί η αστυνομία για την αντιμετώπιση των διαδηλωτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στα Νέα την Πέμπτη, το «σώμα συλλήψεων», όπως το ονόμασε η ηγεσία της ΕΛΑΣ, δημιουργήθηκε την παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου και έχει σαφή εντολή να δρα μόνο στη διάρκεια διαδηλώσεων. Αποτελείται από δεκαμελείς ομάδες αστυνομικών, οι οποίοι φορούν κράνη και φόρμες εργασίας χωρίς όμως να φέρουν κανένα διακριτικό της Αστυνομίας.

Τα κράνη, χρώματος άσπρου και με μαύρο κάλυμμα, είναι όμοια με αυτά των μοτοσυκλετιστών και σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπουν σε αστυνομικούς. Oμοίως, οι στολές τους διαφέρουν στο χρώμα από τις υπόλοιπες αστυνομικές.

«Μοιάζουν με αυτές του OΤΕ, είναι χρώματος μπλε αλλά πολύ πιο ανοικτού από αυτές που φορούν οι ειδικοί φρουροί, και φυσικά δεν έχουν κανένα διακριτικό που να παραπέμπει στην Αστυνομία» αναφέρει στην εφημερίδα αστυνομικός που συμμετείχε σε «σώμα σύλληψης» για την αστυνόμευση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στα Προπύλαια, την Τρίτη, με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος αστυνομικός, «ουσιαστικά είμαστε μια "αόρατη" αστυνομική δύναμη. Ενεργούμε ως αστυνομικοί, αλλά δεν φαινόμαστε τι είμαστε. Και στη διάρκεια μιας πορείας ένας κρανοφόρος μπορεί να είναι οτιδήποτε».

Oι φόρμες εργασίας αλλά και τα κράνη φυλάσσονται στην έδρα της Διεύθυνσης και όταν τελειώσει η αστυνομική αποστολή, τότε επιστρέφονται στις αποθήκες.

Τα «σώματα σύλληψης» έχουν εντολή μόλις εντοπίζουν κάποιον ύποπτο να τον συλλαμβάνουν. Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η λειτουργία του σώματος, οι αστυνομικοί αυτοί δεν οπλοφορούν, ούτε καν φέρουν μαζί τους κλομπ. Μοναδικός τους «εξοπλισμός», η γνώση πολεμικών τεχνών.

Για την αστυνόμευση της πορείας της περασμένης Τρίτης δημιουργήθηκαν εννέα ομάδες συλλήψεων που η καθεμιά αποτελείτο από έναν υπαστυνόμο και 9 αστυφύλακες. Η επάνδρωσή τους γίνεται από τμήματα ασφαλείας της Αττικής και δεν έχουν μόνιμη σύνθεση, τουλάχιστον για την ώρα.

Απάντηση Β.Πολύδωρα

Απαντώντας στο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β.Πολύδωρας δήλωσε:

«Μέσα στα αστυνομικά έργα, ως γνωστόν, περιλαμβάνεται και το άχαρο έργο των συλλήψεων των δραστών εγκληματικών ενεργειών. Μακάρι να υπήρχε τρόπος επιβολής της εννόμου τάξεως χωρίς συλλήψεις. Μέχρις ώρας, δεν έχει "εφευρεθεί". Το πνεύμα του συντάκτη σας δεν φαίνεται να ικανοποιείται προς το παρόν. Ίσως αργότερα. Ας είναι.

»Ειδική μέριμνα καταβάλλεται συνεχώς για τρόπους "ενεργείν" που θα πληρούν δύο όρους: α) Ασφαλή σύλληψη του δράστη. Δηλαδή χωρίς βιαιοπραγία εις βάρος του (πλην της απολύτως αναγκαίας δυνάμεως και -επαναλαμβάνω- όχι βιαιοπραγίας, για την δέσμευσή του) και β) Τήρηση της νομιμότητας και της καθαρής-εμφανούς δράσης.

»Αυτά σχεδιάζονται από τους επιτελικούς και επιχειρησιακούς αξιωματικούς και θα γίνουν οπωσδήποτε. Εσχεδιάσθησαν και για την ημέρα του Πολυτεχνείου, όπως (μάλλον όχι τυχαία) με ασάφεια περιγράφεται στο πραγματολογικό μέρος του ρεπορτάζ σας. Νομίζω, πάντως, ότι σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να εμφανίζεται (με παραχάραξη της αλήθειας) η Αστυνομία σε πρωτοσέλιδα που την ενοχοποιούν αδίκως, για τα οποία εκφράζω την λύπη μου όχι για την εις βάρος μου συκοφαντία αλλά για την δραματική έκπτωση του εγνωσμένου κύρους της εφημερίδας σας».

news.in.gr

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Νessa
Guest
Re: Κρανοφόροι Καρατέκα μπάτσοι σε πορείες
« Reply #1 on: November 30, 2006, 21:19:52 pm »

Quote from: ASDF_ on November 30, 2006, 20:08:38 pm
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η λειτουργία του σώματος, οι αστυνομικοί αυτοί δεν οπλοφορούν, ούτε καν φέρουν μαζί τους κλομπ. Μοναδικός τους «εξοπλισμός», η γνώση πολεμικών τεχνών.
Μπα, τι μας λέει! Όταν ξέρεις πολεμικές τέχνες, θεωρείται και τυπικά, από το νόμο, ότι οπλοφορείς.

Υπάρχει ακόμα κανένας λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι η αστυνομία ασχολείται με την πάταξη της εγκληματικότητας; Roll Eyes
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #2 on: November 30, 2006, 21:20:43 pm »

Κατά την γνώμη μου, πολύ καλή τακτική!!!
Κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα των διαφόρων εκείνων τύπων που μπαίνουν μέσα στις πορείες για να σπάσουν!!

Το πρόβλημα είναι το εξής!
Και να τους πιάνουνε και να κάνουνε και εγώ δεν ξέρω πόσες συλήψεις, το προβλημα είναι πως μετά πάλι θα τους αφήσουνε!Αυτό πώς λύνεται?

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Η ζωή είναι άδικη και η τύχη πόρνη.
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #3 on: November 30, 2006, 21:22:03 pm »

Quote from: Νessa on November 30, 2006, 21:19:52 pm
Quote from: ASDF_ on November 30, 2006, 20:08:38 pm
Το ενδιαφέρον όμως είναι ότι σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η λειτουργία του σώματος, οι αστυνομικοί αυτοί δεν οπλοφορούν, ούτε καν φέρουν μαζί τους κλομπ. Μοναδικός τους «εξοπλισμός», η γνώση πολεμικών τεχνών.
Μπα, τι μας λέει! Όταν ξέρεις πολεμικές τέχνες, θεωρείται και τυπικά, από το νόμο, ότι οπλοφορείς.

Υπάρχει ακόμα κανένας λογικός άνθρωπος που πιστεύει ότι η αστυνομία ασχολείται με την πάταξη της εγκληματικότητας; Roll Eyes

Τι λεει ρε?? Shocked Shocked

Μα ποτέ μην ξεχάσεις, πως κι εσύ θα πληρώσεις, στο Θεό όταν φτάσεις, κάποιο λόγο θα δώσεις!

Νessa
Guest
« Reply #4 on: November 30, 2006, 21:28:15 pm »

Καλά, ακόμα δεν το έχεις καταλάβει; Οι μπάτσοι ποτέ δεν πιάνουνε αυτούς που τα σπάνε! Μη σου πω ότι τα έχουνε κάνει και πλακάκια μαζί τους! Πιάνουνε και δέρνουνε αριστερούς/συνδικαλιστές/αναρχικούς/τελοσπάντων όποιον πάει σε πορείες και τέτοια γενικώς. Δεν τους ενδιαφέρει να σταματήσουν οι ζημιές. Τους ενδιαφέρει να σταματήσουν οι κινηματικές διαδικασίες.

Ψάξου λίγο.
gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #5 on: November 30, 2006, 21:36:59 pm »

Quote from: Νessa on November 30, 2006, 21:28:15 pm
Καλά, ακόμα δεν το έχεις καταλάβει; Οι μπάτσοι ποτέ δεν πιάνουνε αυτούς που τα σπάνε! Μη σου πω ότι τα έχουνε κάνει και πλακάκια μαζί τους! Πιάνουνε και δέρνουνε αριστερούς/συνδικαλιστές/αναρχικούς/τελοσπάντων όποιον πάει σε πορείες και τέτοια γενικώς. Δεν τους ενδιαφέρει να σταματήσουν οι ζημιές. Τους ενδιαφέρει να σταματήσουν οι κινηματικές διαδικασίες.

Ψάξου λίγο.
Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Μπράβο το βρήκες!!!!! Θηρίο!!!  Βασικά και εγώ δεν είμαι φοιτητής ΗΜΜΥ!!
''Ασφαλίτης είμαι, ανήκω στις μυστικές υπηρεσίες και ήρθα εδώ ως μυστικός πράκτορας για να αποδυναμώσω το φοιτητικό κοίνημα και την δύναμη του φοιτητικού αγώνα!! Suspicious Grin Grin

Νessa
Guest
« Reply #6 on: November 30, 2006, 22:51:31 pm »

Όχι αγόρι μου, δεν είσαι ασφαλίτης. Καθυστερημένος είσαι (πολιτικά εννοώ Wink)

Και προτού ανοίξεις το στόμα σου να ξαναπεις μπαρούφες, σκέψου ότι ίσως εγώ που έχω και μια Α ενασχόληση με την πολιτική, ανήκω σε μια οργάνωση, πηγαίνω σε πορείες, συναναστρέφομαι με κόσμο και γενικά είμαι μέσα στα πράγματα να είμαι λιγάκι πιο ενημερωμένη από σένα...
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #7 on: November 30, 2006, 23:25:35 pm »

Καπως ετσι θα ειναι οι πραιτορες..
Ειδικευμενοι στη γνωστη πολεμικη τεχνη "γ@@@ω και δερνω" (κατα πολλους "γ@@@ω και δεντρο")..
Βεβαιως το οτι δε θα φερουν διακριτικα και θα κρυβονται πισω απο κρανη θα ειναι το παρτι του φασιστα..
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #8 on: November 30, 2006, 23:28:25 pm »

lol

Σαν υδραυλικοί θα είναι!  Grin Grin Grin Grin Grin
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #9 on: November 30, 2006, 23:31:26 pm »

Quote from: gerdi on November 30, 2006, 21:20:43 pm
Κατά την γνώμη μου, πολύ καλή τακτική!!!
Κάποια στιγμή πρέπει να επιλυθεί το πρόβλημα των διαφόρων εκείνων τύπων που μπαίνουν μέσα στις πορείες για να σπάσουν!!

Βασικα, κατα τη γνωμη μου καλυτερο θα ηταν να εχουμε απο δω και περα ο καθενας ενα μπατσο διπλα μας σε καθε πορεια πιασμενοι χερι χερι μεχρι να τελειωνει, ετσι ωστε ολα να κυλουνε ομαλα και να μη παθει τιποτα ο καναπες μου απο τον οποιο θα παρακολουθω τις πορειες..
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #10 on: November 30, 2006, 23:35:01 pm »

Quote from: Juan on November 30, 2006, 23:28:25 pm
lol

Ελπίζω να μην τύχει να πετύχεις κανέναν μπροστά σου σε πορεία γιατί τότε δεν θα είναι τόσο αστείο...
Άσε που μπορεί να κουβαλούν κανα σωλήνα Φ10 και να στον φέρουν στο κεφάλι   Sad

Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #11 on: November 30, 2006, 23:42:09 pm »

Quote from: ASDF_ on November 30, 2006, 23:35:01 pm
Quote from: Juan on November 30, 2006, 23:28:25 pm
lol

Ελπίζω να μην τύχει να πετύχεις κανέναν μπροστά σου σε πορεία γιατί τότε δεν θα είναι τόσο αστείο...
Άσε που μπορεί να κουβαλούν κανα σωλήνα Φ10 και να στον φέρουν στο κεφάλι   Sad

Βασικά είναι αυτό που λένε: Αν δε μπορείς να το αποφύγεις, διασκέδασέ το...  Tongue

Φυσικά και προσπαθούμε να το αποφύγουμε... αλλά... πολλοί...  sleep
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #12 on: November 30, 2006, 23:48:37 pm »

Quote from: Juan on November 30, 2006, 23:42:09 pm
Βασικά είναι αυτό που λένε: Αν δε μπορείς να το αποφύγεις, διασκέδασέ το...  Tongue

You got a point there!!

gerdi
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

..............

View Profile
« Reply #13 on: November 30, 2006, 23:52:16 pm »

Quote from: Νessa on November 30, 2006, 22:51:31 pm
Όχι αγόρι μου, δεν είσαι ασφαλίτης. Καθυστερημένος είσαι (πολιτικά εννοώ Wink)

Και προτού ανοίξεις το στόμα σου να ξαναπεις μπαρούφες, σκέψου ότι ίσως εγώ που έχω και μια Α ενασχόληση με την πολιτική, ανήκω σε μια οργάνωση, πηγαίνω σε πορείες, συναναστρέφομαι με κόσμο και γενικά είμαι μέσα στα πράγματα να είμαι λιγάκι πιο ενημερωμένη από σένα...

Προτρέχεις και γίνεσαι εσύ αυτή που λέει μπαρούφες!!!!
Που ξέρεις τι κάνω εγώ...που ξέρεις ότι εγώ δεν έχω ενασχόληση με την πολιτική?

Νessa
Guest
« Reply #14 on: November 30, 2006, 23:57:26 pm »

Μακάρι... τότε κάποια στιγμή θα καταλάβεις τι γίνεται.
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: