• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:48:56 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:48:56 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 110
Total: 153
acolak
panos98
Saint_GR
Athinaaz
Yamal
Nikos_313
el mariachi
fpapat
noys
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Συμμετοχή στα κοινά, φόρουμ και φοιτητικό κίνημα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Συμμετοχή στα κοινά, φόρουμ και φοιτητικό κίνημα  (Read 1181 times)
Katsavidi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: Συμμετοχή στα κοινά, φόρουμ και φοιτητικό κίνημα
« Reply #30 on: April 04, 2023, 20:35:32 pm »

Quote from: Κaraflodaimonas on April 04, 2023, 19:46:36 pm
Δεν αντιλέγω στο ότι υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα από την εξέταση ενός μαθήματος. Θα σου δώσω και πάλι ένα νέο παράδειγμα. Την περίοδο που είχε αρχίσει ο πόλεμος Ρωσσίας-Ουκρανίας, είχαν γίνει 2-3 γενικές συνελεύσεις με βασικό θέμα τον πόλεμο. Φυσικά και ο πόλεμος είναι ενα σημαντικό ζήτημα. Ωστόσο το να το συζητήσεις σαν φοιτητής στην ΓΣ δεν έχει απολύτως κανένα αποτέλεσμα, γιατί δεν θα αλλάξεις τίποτα. Μπορείς να βγεις με την παρέα σου και να το συζητήσεις.

Εύχομαι τα χρωστούμενα μαθήματα σου να είναι λόγω δουλείας και όχι λόγω του ότι δεν περνάς επίτηδες τα μαθήματα να έρχεσαι στις ΓΣ, γιατί είμαι σίγουρος ότι συμβαίνει και αυτό. Φυσικά και έχεις δικαιώματα να εκφέρεις γνώμη, φυσικά και έχεις δικαίωμα να συμμετέχεις στα κοινά. Απλά πολλές φορές το θέμα των ΓΣ ξεφεύγει πάρα πολύ και δεν έχει κανένα νόημα.

Θα ήθελα να σχολιάσω και κάτι άλλο, το οποίο δεν αφορά εσένα. Βλέπω να γράφετε πολλές φορές για εργατικά σωματεία και συνδικαλισμούς κτλ κτλ κτλ. Εγώ θα έλεγα να προσπαθήσετε να φέρετε εταριές στον χώρο του πανεπιστημίου, μέσω γνωριμιών των καθηγητών, μέσω πρώην φοιτητών κτλ ( Όπως οργανώθηκε η εκδρομή στην ΕΛΕΜΚΟ) και να μην μπαίνετε εμπόδιο σε αυτές, όπως έχει γίνει στο παρελθόν. Αφήστε λοιπόν τις τακτικές του προηγούμενου αιώνα....

ΥΓ: Το ότι θέλουν κάποιοι να μας πείσουν ότι νοιάζονται για το καλό της σχολής, ενώ το μόνο που κάνουν σε αυτή είναι η αφισοκόλληση ασχολίαστο!

Συνεχίζεις με τα strawman βλέπω...Ναι ρε άλλη όρεξη δεν είχα να χρωστάω επίτηδες μαθήματα για να πηγαίνω στις ΓΣ...Πας καλά? Όρεξη έχω να με πιάνουν τα ψυχολογικά μου που κουβαλάω το βάρος του πτυχίου. Όρεξη έχω να σκάω στην σχολή για να με βλέπουν κατι σαν και εσένα και να χασκογελάνε επειδή δεν είμαι 25-. Όρεξη έχω να δουλεύω ημιμαύρα ή και μαύρα τελείως για να μην πλησιάζω καν το χιλιάρικο. Δεν θέλω εγώ να βγάζω περισσότερα σαν μηχανικός. Γουστάρω να τρέχω σαν τον χαζό να μαζεύω μεροκαματάκια. Όρεξη έχω να ακούω αυτές τις new age παπαρίτσες από κάτι αντιδραστικά τυπάκια σαν και εσένα και από κοντά (δεν μου φτανε ο ΣΚΑΙ)...

Ευχαριστώ παρόλαυτα που μου επέτρεψες να έχω γνώμη, παρόλο που τα κριτήρια σου στα προηγούμενα σχόλια με βγαζαν εκτός. Μεγαλόψυχος. Επειδή όμως και άλλοι έχουν δικαίωμα να εκφέρουν γνώμη το τι συζητιέται δεν καθορίζεται μόνο από εμένα και από εσένα. Μπορεί οι άλλοι να θέλανε να συζητήσουν αυτό. Πάνε στην ΓΣ και βάλε άλλο (και εμένα χαμηλά στην προτεραιότητα μου ήταν ο πόλεμος ενώ παίζει τέτοια ακρίβεια). Επίσης τελικά πήγες μόνο σε μια το 2019 ή πήγες και στις 2-3 για τον πόλεμο?

Τώρα για τα συνδικαλισμός vs εταιρείες. Πέρα από το ότι ο συνδικαλισμός υπάρχει και μέσα στις εταιρείες θα πω κάτι απλό. Εσύ μπορεί να γουστάρεις enterpreneurship και εταιρείες. Άλλος μπορεί να γουστάρει άλλου είδους πανεπιστήμιο. Σεβαστό το τι θες. Σεβαστό και το τι θελει ο άλλος. Οι απόψεις κρινονται, αντιπαρατίθονται με επιχειρήματα και έτσι προχωράει ο κόσμος. Τα τσιτάτα για προηγούμενους αιώνες είναι weak arguments. Όπως και το ύφος. Το να λες κάτι με ύφος τυπου ''Αφήστε τα αυτά και κοιτάχτε να φέρετε εταιρείες'' δεν είναι επιχείρημα. Ναι οκ το στυλ υπονοεί ότι είναι κοινή λογική αλλά αφενός ΔΕΝ είναι και αφετέρου ΔΕΝ εξηγεί για το γιατί θεωρείς ότι είναι. Το ίδιο και για το ''θελουν να μας πείσουν ότι νοιάζονται αλλά μονο αφισοκολλούν''. Τους ξέρεις? Ξέρεις τι άλλο κάνουν? Γενικά δεν νιώθω την φάση σου πως προκύπτει. Έχεις ένα στυλ: Εγω ξέρω, είστε όλοι λακαμάδες. Αλλά δεν σας λέω και γιατί ακριβώς. Βασικά σας λέω. Δεν λέτε αυτά που θέλω ΕΓΩ. Δεν πιστεύετε αυτά που ΕΓΩ θεωρώ σωστά. Δεν σας λέω όμως και το γιατί τα πιστέυω ή τα θεωρώ σωστά. Απλά τα λέω με ύφος. Ούτως ή αλλως είστε ''insert στερεοτυπο'' .

ΥΓ ποιος μωρέ έβαλε μπλοκο σε εκδρομές και τέτοια? Σταμάτα να μαλώνεις με ανεμόμυλους σαν συγχρονος δον κιχώτης.

ΥΓ2 Ξέρω ότι έχω επιθετικό ύφος και ειρωνικό απέναντί σου, αλλά σόρρυ. Με γύρισες το μυαλό με αυτά που είπες όντας 25+ και με τον οχετό που έριξες και τον στερεοτυπικό τρόπο που σκέφτεσαι (και συνεχίζεις ακόμα και κάνεις απλά εξαιρείς λίγο εμένα. Δεν πειράζει θα γνωρίσεις και άλλους και θα εξαιρέσεις και αυτους. Βέβαια δεν θα αλλάξει κάτι. Τα ίδια θα λες. Ούτως η άλλως όλη η ανάλυση σου είναι λίγο strawman λίγο φαντασία και λίγο ανάλυση της πραγματικότητας υπερβάλλωντας προς την μία μόνο μεριά που βολευει)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Συμμετοχή στα κοινά, φόρουμ και φοιτητικό κίνημα
« Reply #31 on: April 04, 2023, 21:21:50 pm »

Γεια σας παιδιά. Ένας παλιός φοιτητής της σχολής είμαι, συνάδελφος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Συγγνώμη για την παρέμβαση απλά μου θύμισε το γεγονός που αναφέρθηκε πιο πριν και είπα να κάνω μια παρέμβαση. Σκάναρα μόνο λίγο τα λεγόμενα σας και θα ήθελα να πω λίγα πράγματα.

1. Το γεγονός ότι στις καταλήψεις του 06-07, ένα παιδί που δραστηριοποιούνταν στα ΕΑΑΚ, έψαχνε τους σέρβερ στους ορόφους για να τους σπάσει, το θυμάμαι ως γεγονός. Από όσο θυμάμαι θεωρούσε ότι η αποχή του κόσμου από τις καταλήψεις και τις συνελεύσεις, είχε σαν μία ακόμα αιτία ότι πολύ φιλικοί στους αγώνες καθόμασταν και ξεδίναμε στα πληκτρολόγια αντί για να παλέψουμε για δωρεάν παιδεία. Δεν είχε γίνει κάποια σχετική ζημια ή καταστροφή, δεν ξέρω αν δεν ήξερε που είναι, κόλωσε ή απλά έκανε ιστορίες.

2. Η ΟΔ/ΟΣ στην εποχή μου, παρά τα πιστεύω του καθενός, ως ρόλος ήταν πάντα να κρατάει ίσες αποστάσεις σε θέματα διαχείρισης. Ίσως παραπάνω από το κανονικό, γιατί αφήναμε στπ φόρουμ για καιρό ανθρώπους που είτε απλά τρολάρανε ή ήτανε φασιστοειδή. Τότε πιστεύαμε πολύ (και εγώ ανάμεσα τους) ότι ήταν λιγοστοί ακραίοι και καλύτερα να τους εκθέτουμε παρά να τους νομιμοποιούμε στα μυαλά τους μπανάροντας τους. Να φασίσουμε τους φασίστες; Ναι! Όταν ο στόχος του άλλου είναι να βουλώσει τα στόματα των άλλων, τότε κάθε εμπόδιο είναι επιβεβλημένος.
Παρά όμως τον ρόλο μας των ίσων αποστάσεων δεν κρύβαμε καθόλου τι προσωπικά πιστεύαμε, και λιγότερο από όλους ίσως εγώ Cheesy***

3. Η Γενική Συνέλευση ενός οργάνου, όπως αυτό του συλλόγου φοιτητών, στο οποίο αυτόματα ανήκουν όλοι οι φοιτητές, θα πρέπει να αγκαλιαστεί από όλους τους φοιτητές. Τσαμπουκάδες και ιστορίες δεν χωράνε σε μια συνέλευση και όποιος εκδηλώνει τέτοια φασιστική συμπεριφορά, δε μπορεί να ανήκει σε μια συνέλευση και ακόμα και στον σύλλογο. Υποθέτω και το ίδιο το καταστατικό το προβλέπει αυτό.
Προφανώς δεν είναι υποχρεωτικό να συμμετέχεις στις συνελεύσεις, αλλά αν δε μπορείς να πας γιατί δεν έχεις χρόνο για αυτά, δεν σε ενδιαφέρει ή δεν έχεις όρεξη να ανταγωνίζεσαι κάποιος με ξεκάθαρη και έντονη άποψη, αυτό λέει περισσότερα για σένα, παρά για τους άλλους. Αν όντας φοιτητής δε μπορείς να συμμετέχεις σε μια συλλογική δράση, πώς θα το κάνεις στην δουλειά σου και πώς θα μπορέσεις να βοηθήσεις την κοινωνία σου να πάει προς τον σωστό δρόμο. Παντού, αυτός που ασχολείται θα κάνει κουμάντο, στους συλλόγους, στα σωματεία, στα κόμματα και στην βουλή.

4. Αφορά την συνέλευση ένα εξωγενές θέμα όπως ο πόλεμος ή το συνταξιοδοτικό; Ναι! Όσο ενδιαφέρει τους φοιτητές του συλλόγου. Στην τελική εάν δεν υψώσεις την φωνή σου για τα θέματα που σε ενδιαφέρουν, μέσα απο τα συλλογικά όργανά σου, πότε θα την υψώσεις; Στις κάλπες; Καλά θα πάει αυτό...

5. Προσωπικά, στον χώρο δουλειάς, την πιο ουσιαστική συμπαράσταση στα προβλήματα που αντιμετώπισα, την βρήκα σε συναδέλφους που όταν ήταν φοιτητές, ήταν αυτοί που τρέχαν στις συνελεύσεις και τους λέγαν "κομματόσκυλα", θέλαν να κάνουν κατάληψη για τον πόλεμο του ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία (ναι είμαι τόσο παλιός). Συμμάχους βρίσκεις, ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν χωρίς να έχουν προσωπικά stakes, δύσκολα.

Λίγες σκέψεις... Κουράγιο! Μετά το πτυχίο έρχονται τα δύσκολα! (και έκανα 10 χρόνια να το πάρω το άτιμο)

ΥΓ. Δεν διάβασα την πρώτη σελίδα και δεν ξέρω γιατί αυτή η συζήτηση γίνεται στο θέμα Ημερίδα με θέμα: Ενεργειακή Μετάβαση και Έξυπνες Πόλεις - ο ρόλος των ΑΠΕ

*** Το τι κάναμε εμείς ως ΟΔ/ΟΣ δεν αφορά την παρούσα ΟΔ/ΟΣ σε καμιά περίπτωση. Το θεωρώ θαύμα και μόνο που παραμένει το φόρουμ online, πόσο μάλλον αν γίνονται και συζητήσεις σε αυτό! Εμείς τότε δεν είχαμε να ανταγωνιστούμε αυτά τα φέισμπουκια και τα τικτοκια....
« Last Edit: April 04, 2023, 21:31:01 pm by Turambar » Logged

byeeee
Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: