• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:05:06 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 06:05:06 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 10
Guests: 109
Total: 119
Yamal
cremidhs
akoil
stefpapa21
mixkats
iasonasl
vajim
Theislander
pipitsenko
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Καμία δίωξη των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Καμία δίωξη των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia  (Read 1349 times)
tigriss
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 164


View Profile
Καμία δίωξη των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia
« on: August 30, 2021, 17:34:53 pm »

                         Κάλεσμα στήριξης:
Αθώωση των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia 22/01/18


Τον χειμώνα του 2018 ξαναήρθε στο προσκήνιο το Μακεδονικό ζήτημα. Πλήθος εθνικιστικών συλλαλητηρίων ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα στους δρόμους συνέβαιναν αντι-εθνικιστικές πορείες και συγκεντρώσεις με μεγάλο μέρος του κόσμου να βγάζει λόγο ενάντια στην εθνική ενότητα και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμα εξωτερικού «εχθρού» από τα κράτη.  Εκείνη την περίοδο έγινε δυστυχώς εμφανές πως φασίστες, διοργανωτές των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, παρευρισκόμενοι σε αυτά  και λοιποί παρατρεχάμενοι είχαν βρει  πάτημα για να εξαπωλύουν επιθέσεις ενάντια στις καταλήψεις, σε μετανάστριες και σε όποιον δεν συμβαδίζει με τα εθνικιστικά πρότυπα και ιδεώδη.

Η πρώτη χρονολογικά επίθεση φασιστών που συνέβη εκείνη την περίοδο στην Θεσσαλονική έγινε στις 21/01/18 κατά την διάρκεια του μαζικότατου εθνικιστικού συλλαλητηρίου. Ομάδα φασιστών βγαίνοντας από το συλλαλητήριο πραγματοποιεί αρχικά επίθεση στον Ελευθερο Κοινωνικό Χωρο Σχολειο παρουσία της ελληνικής αστυνομίας η οποία αφήνει την δράση τους να εξελιχθεί κατ ευχήν . Στην συνέχεια πραγματοποιείται ο εμπρησμός της κατάληψης libertatia, όπου ένα ολόκληρο κτήριο (μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) αφέθηκε να τυλιχτεί στις φλόγες και τα σώματα της τάξης παρατηρούσαν το θέαμα πλάι με στους τους φασίστες  –χωρίς να έχουν καν γνώση για το αν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος μέσα σε αυτό-.

Την επόμενη μέρα, συνέβη μία εξαιρετικά μαζική πορεία στην Θεσσαλονίκη. Όπου 2.500 άτομα κατέβηκαμε στον δρόμο εκφράζοντας την εναντίωση μας στα τραγικότατα γεγονότα που λάμβαναν χώρα το τελευταίο διάστημα  και την αλληλεγγυη μας στην κατάληψη libertatia. Η πορεία δεν θα μπορούσε παρά να είναι έντονη, γεμάτη παλμό και κόσμο να φωνάζει δυνατά συνθήματα. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα στην πορεία και συνέλαβε 5 άτομα που έιχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους μπάτσους εκείνη την στιγμή. Μέσα στους 5 βρισκόταν και ένα μέλος του συλλόγου μας (Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων μηχανικών). Οι 5 τους κρατήθηκαν για 4 μέρες και μετά αφέθηκαν με κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού και πλημμελήματα, μέχρι την μέρα της δίκης, η οποία μετά από πλήθος αναβολών, έχει οριστεί για την Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021 στο δικαστήριο των Σερρών.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας γιατί, βλέπουμε τις διεκδικήσεις μας ενάντια στα εθνικιστικά αφηγήματα, γιατί γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν οι φασιστικές (γιορτές) στην κοινωνία, τα καταπιεσμένα και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της. Γιατί θέλαμε ,θέλουμε και θα θέλουμε να σταματήσουν οι διαχωρισμοί που παράγουν την εκμετάλλευση μας. Γιατί καμία εμπιστοσύνη  δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σε αστικά συστήματα δικαιοσύνης και κρατικούς μηχανισμούς.Γιατί στην τελική οι ζωές μας είναι στα δικά μας χέρια και δεν θα μπορούσαμε παρά να αγωνιζόμαστε για αυτές. Με τους δικούς μας όρους, για τις δικιές μας ανάγκες, σκατά στον φασισμό και ότι τον γεννά. Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα,οι καταπιεσμένες δεν έχουμε πατρίδα.



Στηρίζουμε τα καλέσματα:

Τρίτη 31/08 στις 18.00 μικροφωνική στην Καμάρα

Τετάρτη 01/09 στις 07:30 προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, για να μεταβούμε από κοινού στα δικαστήρια των Σερρών
. (για την μετάβαση στα δικαστήρια θα μπει πούλμαν, επικοινωνια για όσα άτομα θέλουν να κλείσουν θέσεις: 6948480818.)


 
             Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλ.-Μηχ. μηχ.
                       https://aphm.espivblogs.net/
« Last Edit: August 31, 2021, 17:48:12 pm by tigriss » Logged
Katarameno
Διεστραμμένος
**********
Posts: 23574


Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯


View Profile WWW
Re: Καμία δίωξη των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia
« Reply #1 on: September 02, 2021, 01:29:08 am »

Συγκεντρωτικό ενημερωτικό πρώτης δικάσιμου για τα 5 συλληφθέντα της πορείας αλληλεγγύης για τη Libertatia: 01/09/2021 17:44
Η συγκέντρωση αλληλεγγύης πλαισιώθηκε από περίπου 70 άτομα. Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των 5 μαρτύρων κατηγορίας με τη διαδικασία να συνεχίζεται αύριο. Θα καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης, οι κατηγορούμενοι και οι συνήγοροι υπεράσπισης.

https://1431am.org/ektakta/2021/09/01/sygkentrotiko-enimerotiko-protis-dikasimoy-gia-ta-5-syllifthenta-tis-poreias/

(τα 5 συλληφθέντα στρουμφάκια θα εννοεί  Cheesy )

  Grin "5 ριστάρτ το 2ο πισί"
« Last Edit: September 02, 2021, 01:32:50 am by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
pasxalis
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη
***
Posts: 202


View Profile
Re: Καμία δίωξη των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia
« Reply #2 on: September 03, 2021, 02:09:09 am »

Quote from: tigriss on August 30, 2021, 17:34:53 pm
                        Κάλεσμα στήριξης:
Αθώωση των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia 22/01/18


Τον χειμώνα του 2018 ξαναήρθε στο προσκήνιο το Μακεδονικό ζήτημα. Πλήθος εθνικιστικών συλλαλητηρίων ξέσπασαν σε όλη την Ελλάδα, με επίκεντρο την Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Βόρεια Μακεδονία. Παράλληλα στους δρόμους συνέβαιναν αντι-εθνικιστικές πορείες και συγκεντρώσεις με μεγάλο μέρος του κόσμου να βγάζει λόγο ενάντια στην εθνική ενότητα και στην προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμα εξωτερικού «εχθρού» από τα κράτη.  Εκείνη την περίοδο έγινε δυστυχώς εμφανές πως φασίστες, διοργανωτές των εθνικιστικών συλλαλητηρίων, παρευρισκόμενοι σε αυτά  και λοιποί παρατρεχάμενοι είχαν βρει  πάτημα για να εξαπωλύουν επιθέσεις ενάντια στις καταλήψεις, σε μετανάστριες και σε όποιον δεν συμβαδίζει με τα εθνικιστικά πρότυπα και ιδεώδη.

Η πρώτη χρονολογικά επίθεση φασιστών που συνέβη εκείνη την περίοδο στην Θεσσαλονική έγινε στις 21/01/18 κατά την διάρκεια του μαζικότατου εθνικιστικού συλλαλητηρίου. Ομάδα φασιστών βγαίνοντας από το συλλαλητήριο πραγματοποιεί αρχικά επίθεση στον Ελευθερο Κοινωνικό Χωρο Σχολειο παρουσία της ελληνικής αστυνομίας η οποία αφήνει την δράση τους να εξελιχθεί κατ ευχήν . Στην συνέχεια πραγματοποιείται ο εμπρησμός της κατάληψης libertatia, όπου ένα ολόκληρο κτήριο (μέσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης) αφέθηκε να τυλιχτεί στις φλόγες και τα σώματα της τάξης παρατηρούσαν το θέαμα πλάι με στους τους φασίστες  –χωρίς να έχουν καν γνώση για το αν βρίσκεται κάποιος άνθρωπος μέσα σε αυτό-.

Την επόμενη μέρα, συνέβη μία εξαιρετικά μαζική πορεία στην Θεσσαλονίκη. Όπου 2.500 άτομα κατέβηκαμε στον δρόμο εκφράζοντας την εναντίωση μας στα τραγικότατα γεγονότα που λάμβαναν χώρα το τελευταίο διάστημα  και την αλληλεγγυη μας στην κατάληψη libertatia. Η πορεία δεν θα μπορούσε παρά να είναι έντονη, γεμάτη παλμό και κόσμο να φωνάζει δυνατά συνθήματα. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα στην πορεία και συνέλαβε 5 άτομα που έιχαν την ατυχία να βρεθούν μπροστά στους μπάτσους εκείνη την στιγμή. Μέσα στους 5 βρισκόταν και ένα μέλος του συλλόγου μας (Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων μηχανικών). Οι 5 τους κρατήθηκαν για 4 μέρες και μετά αφέθηκαν με κατηγορίες κακουργηματικού βαθμού και πλημμελήματα, μέχρι την μέρα της δίκης, η οποία μετά από πλήθος αναβολών, έχει οριστεί για την Τετάρτη 01 Σεπτεμβρίου 2021 στο δικαστήριο των Σερρών.

Εκφράζουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας γιατί, βλέπουμε τις διεκδικήσεις μας ενάντια στα εθνικιστικά αφηγήματα, γιατί γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν οι φασιστικές (γιορτές) στην κοινωνία, τα καταπιεσμένα και τα αγωνιζόμενα κομμάτια της. Γιατί θέλαμε ,θέλουμε και θα θέλουμε να σταματήσουν οι διαχωρισμοί που παράγουν την εκμετάλλευση μας. Γιατί καμία εμπιστοσύνη  δεν θα μπορούσαμε να έχουμε σε αστικά συστήματα δικαιοσύνης και κρατικούς μηχανισμούς.Γιατί στην τελική οι ζωές μας είναι στα δικά μας χέρια και δεν θα μπορούσαμε παρά να αγωνιζόμαστε για αυτές. Με τους δικούς μας όρους, για τις δικιές μας ανάγκες, σκατά στον φασισμό και ότι τον γεννά. Η εθνική ενότητα είναι μια παγίδα,οι καταπιεσμένες δεν έχουμε πατρίδα.



Στηρίζουμε τα καλέσματα:

Τρίτη 31/08 στις 18.00 μικροφωνική στην Καμάρα

Τετάρτη 01/09 στις 07:30 προσυγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, για να μεταβούμε από κοινού στα δικαστήρια των Σερρών
. (για την μετάβαση στα δικαστήρια θα μπει πούλμαν, επικοινωνια για όσα άτομα θέλουν να κλείσουν θέσεις: 6948480818.)


 
             Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλ.-Μηχ. μηχ.
                       https://aphm.espivblogs.net/

εμετος οτι εγραψες
Logged
Μπιγκόνια
Veteran
Διεστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 21436



View Profile
Re: Καμία δίωξη των 5 συλληφθέντων της πορείας αλληλεγγύης στην libertatia
« Reply #3 on: September 03, 2021, 02:13:19 am »

Quote from: pasxalis on September 03, 2021, 02:09:09 am
εμετος οτι εγραψες
εμετός τα γεγονότα που παραθέτονται ή η έκφραση αλληλεγγύης;
Logged

Αν με πληρώσετε, καθαρίζω τις ανακοινώσεις μία στο τόσο.

I'm living in the strange days, I'm living in a world that I don't know
Get ready for the dark age, I'm living in the strange days, so
Say goodbye to the silence, We can dance to the sirens
Strange days, here we come

Quote from: Σούλης
το οριο ειναι o nyquist, δλδ αμα τα περασεις/διαβάσεις τουλαχιστον 2 φορες μαλλον πας για 5αρι
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...