• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:42:27 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:42:27 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 99
Total: 155
Kwst@ss_
daphnenik
kimxnas
el mariachi
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Deviate
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
apol
anon
akoil
satsok
VaiosG
vastridam
leolam
Carot1456
soph553
kouf
Born_Confused
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 10 11 [12] Go Down Print
Author Topic: Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας  (Read 19081 times)
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Σχετικά με τον ρόλο της αστυνομίας
« Reply #165 on: January 28, 2008, 22:04:21 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 19:35:53 pm
Στην ερώτησή μου ακόμα δεν απάντησε ο Juan Tongue

Quote from: Juan on January 27, 2008, 20:49:24 pm
Δεν είναι παρόμοιο.. η ερώτηση στερείται νοήματος.

Ψάξε να βρεις τη διαφορά.. και τα λέμε.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #166 on: January 28, 2008, 22:36:12 pm »

Quote from: Juan on January 28, 2008, 22:04:21 pm
Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 19:35:53 pm
Στην ερώτησή μου ακόμα δεν απάντησε ο Juan Tongue

Quote from: Juan on January 27, 2008, 20:49:24 pm
Δεν είναι παρόμοιο.. η ερώτηση στερείται νοήματος.

Ψάξε να βρεις τη διαφορά.. και τα λέμε.

Εξακολουθώ να μη βλέπω τη διαφορά... άντε, τελοσπάντων, μην απαντάς, τι να σε κάνω... με το ζόρι συζήτηση δε γίνεται Roll Eyes

Διεθνιστική Εργατική Αριστερά
Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #167 on: January 28, 2008, 22:53:24 pm »

Κι επειδή κάποιος πρέπει να του πει ότι λέει βλακείες (εντάξει τώρα, Guybrush; για τους ευαισθητούληδες!)... θα πρέπει δυστυχώς να το αναλάβω εγώ Roll Eyes

Quote from: AgentCain on January 28, 2008, 21:31:05 pm
Αυτό που λες δεν έχει λογική.

Άκου ποιος μιλάει για λογική.

Άνθρωπέ μου, το να διαδηλώνω είναι δικαίωμά μου και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο! Η αστυνομία τι δουλειά έχει στις διαδηλώσεις; Πρακτικά βέβαια αυτή είναι η δουλειά της (αυτό λέμε εγώ κι ο gillan), αλλά θεωρητικά υποτίθεται ότι κυνηγάει εγκληματίες, σωστά; Άρα αφού από τη μία δεν κάνει αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι πληρώνεται, και από την άλλη με παρεμποδίζει να ασκήσω το δικαίωμά μου, καλά κάνει και τις τρώει.

Αντίθετα, εγώ είμαι αυτή που δεν έχω καμιά δουλειά να τις φάω, αφού απλά ασκώ το δικαίωμά μου να διαμαρτύρομαι.

Κατάλαβες τώρα;
« Last Edit: January 28, 2008, 23:04:00 pm by Nessa NetMonster » Logged

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #168 on: January 28, 2008, 23:20:05 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 22:53:24 pm
Κι επειδή κάποιος πρέπει να του πει ότι λέει βλακείες (εντάξει τώρα, Guybrush; για τους ευαισθητούληδες!)... θα πρέπει δυστυχώς να το αναλάβω εγώ Roll Eyes
Θα μπορούσα να σου πω ότι βλακείες λες εσύ και όλο σου το σόι. Θα χαλάσουμε όμως τις καρδιές μας, γι'αυτό δεν το λέω.

Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 22:53:24 pm
Άκου ποιος μιλάει για λογική.

Άνθρωπέ μου, το να διαδηλώνω είναι δικαίωμά μου και μάλιστα συνταγματικά κατοχυρωμένο! Η αστυνομία τι δουλειά έχει στις διαδηλώσεις; Πρακτικά βέβαια αυτή είναι η δουλειά της (αυτό λέμε εγώ κι ο gillan), αλλά θεωρητικά υποτίθεται ότι κυνηγάει εγκληματίες, σωστά; Άρα αφού από τη μία δεν κάνει αυτό για το οποίο υποτίθεται ότι πληρώνεται, και από την άλλη με παρεμποδίζει να ασκήσω το δικαίωμά μου, καλά κάνει και τις τρώει.

Αντίθετα, εγώ είμαι αυτή που δεν έχω καμιά δουλειά να τις φάω, αφού απλά ασκώ το δικαίωμά μου να διαμαρτύρομαι.

Κατάλαβες τώρα;
Κοπέλα μου, έχεις ΟΛΟ το δίκιο με το μέρος σου.
Νομοθετικά όμως υπάρχει κάποιος περιορισμός για την αστυνομία? Εγώ στο σύνταγμα άλλα διαβάζω.
Η αστυνομία εκτός από εκληματίες, διατηρεί την τάξη, λαμβάνει προληπτικά μέτρα, καταστέλλει πράξεις βίας, ερευνά σοβαρές υποθέσεις, προστατεύει, περιπολεί και άλλα πολλά.

Και επειδή το όλο ζήτημα γυρνάει γύρω από τις συγκρούσεις ας μιλήσουμε γι'αυτό
Όσο προχωράει μία πορεία, η αστυνομία δεν κάνει τίποτα. Έχω δει τόσα βίντεο με θέμα τις συγκρούσεις και όλα ξεκινάνε με τους διαδηλωτές να περνάνε μπροστά από αστυνομικούς και να μην γίνεται τίποτα.
Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν πλησιάζει η πορεία στα σημεία κλειδιά, δηλαδή στη Βουλή, τη πρεσβεία, το αστυνομκό τμήμα, το δικαστήριο κτλ

Εκεί λοιπόν συμβαίνουν πολλά. Μπορεί κάποιο μέλος της πορείας να ξεκινήσει την φασαρία. Μπορεί να έχουμε μπάχαλους. Μπορεί να παρερμηνευτεί κάποια κίνηση. Μπορεί οι αστυνομικοί να έχουν όρεξη για καυγάδες. Μπορεί ο αρχιφύλακας να τους είπε ότι θα πάρουν άδεια αν μπαγλαρώσουν 30 άτομα. Πολλά μπορεί....

ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝΙΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ότι εγώ προσωπικά ουδέποτε είπα ΟΧΙ στις διαδηλώσεις.

Η ανικανότητα της αστυνομίας να κάνει την δουλειά της οφείλεται σε παράγοντες που την ημέρα της διαδήλωσης κάθονται στα εξοχικά τους.

Αυτό που καταδικάζω εγώ είναι οι εκ προθέσεως βαρβαρότητες στις διαδηλώσεις.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #169 on: January 28, 2008, 23:33:25 pm »

Quote from: AgentCain on January 28, 2008, 23:20:05 pm
Θα μπορούσα να σου πω ότι βλακείες λες εσύ και όλο σου το σόι. Θα χαλάσουμε όμως τις καρδιές μας, γι'αυτό δεν το λέω.

Αν το στηρίζεις με επιχειρήματα, γιατί όχι. Βέβαια για το σόι μου θα είναι λίγο δύσκολο να αποδείξεις ότι λέει μαλακίες Grin

Αυτά που λες περί διαφύλαξης της τάξης κλπ θα ίσχυαν αν οι αστυνομικοί πιάνανε τους μπάχαλους που σπάνε (=παρανομούν) και αφήνανε τους υπόλοιπους διαδηλωτές ήσυχους... αλλά βλέπουμε να γίνεται το αντίστροφο. Δηλαδή βλέπουμε να γίνεται χρήση χημικών, δακρυγόνων κλπ (δε μιλάω για πιο βαριές περιπτώσεις όπου πέφτει ΚΑΙ ξύλο) που απλά κάνουν το βίο αβίωτο σε εμάς που διαδηλώνουμε και επιτρέπουν στους μπάχαλους να την κάνουν με ελαφρά. Επίσης, βλέπουμε συχνά να μας αποκλείουν ολόκληρα τμήματα της πόλης. Γενικά βλέπουμε την αστυνομία να παρεμποδίζει το δικαίωμά μου να διαδηλώνω και όχι απλά να "κυνηγάει κακούς" όπως υποτίθεται ότι... κάνει πάντα( Grin), δηλαδή ανεξάρτητα από το αν γίνεται διαδήλωση...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #170 on: January 28, 2008, 23:50:33 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 23:33:25 pm
Αν το στηρίζεις με επιχειρήματα, γιατί όχι. Βέβαια για το σόι μου θα είναι λίγο δύσκολο να αποδείξεις ότι λέει μαλακίες Grin
shhhtttt πιπέριιιι  NoNo
Τα "επιχειρήματα" ασχολίαστο....
Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 23:33:25 pm
Αυτά που λες περί διαφύλαξης της τάξης κλπ θα ίσχυαν αν οι αστυνομικοί πιάνανε τους μπάχαλους που σπάνε (=παρανομούν) και αφήνανε τους υπόλοιπους διαδηλωτές ήσυχους... αλλά βλέπουμε να γίνεται το αντίστροφο. Δηλαδή βλέπουμε να γίνεται χρήση χημικών, δακρυγόνων κλπ (δε μιλάω για πιο βαριές περιπτώσεις όπου πέφτει ΚΑΙ ξύλο) που απλά κάνουν το βίο αβίωτο σε εμάς που διαδηλώνουμε και επιτρέπουν στους μπάχαλους να την κάνουν με ελαφρά. Επίσης, βλέπουμε συχνά να μας αποκλείουν ολόκληρα τμήματα της πόλης. Γενικά βλέπουμε την αστυνομία να παρεμποδίζει το δικαίωμά μου να διαδηλώνω και όχι απλά να "κυνηγάει κακούς" όπως υποτίθεται ότι... κάνει πάντα( Grin), δηλαδή ανεξάρτητα από το αν γίνεται διαδήλωση...
Κανονικά η αστυνομία δεν θα έπρεπε να κλείνει τη δίοδο για να εξελιχθεί η πορεία. Από τη άλλη βέβαια οι διοργανωτές της πορείας θα πρέπει να λάβουν υπόψην τους το σχεδιασμό της πορείας ώστε να μην παρεμποδίζουν σημαντικά τη ζωή της πόλης. Να πετύχουν αυτό που θέλουν με το λιγότερο δυνατό κόστος.
Σίγουρα γνωρίζεις ότι η αστυνομία οφείλει (μάλλον δια νόμου) σε κάποιες περιπτώσεις να απαγορεύσει την είσοδο, σε περιοχές όπως είναι τα διακαστήρια, η Βουλή, η πρεσβεία κτλ. Επιτρέπει στους διαδηλωτές να φτάσουν μέχρι ένα σημείο.
« Last Edit: January 28, 2008, 23:55:06 pm by AgentCain » Logged

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #171 on: January 29, 2008, 00:20:52 am »

Quote from: AgentCain on January 28, 2008, 23:50:33 pm
Τα "επιχειρήματα" ασχολίαστο....

Όχι, για σχολίασε να γελάσουμε πάλι...

Κι εσύ οφείλεις να γνωρίζεις ότι η μεγάλη "σφαγή" δεν γίνεται συνήθως επειδή μια διαδήλωση προσπαθεί να... εισβάλει στη βουλή ή στα δικαστήρια!

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #172 on: January 29, 2008, 02:00:45 am »

Απέδειξες με επιχειρήματα ότι λέω βλακείες?
Τι να σχολιάσω δλδ...

Η βουλή και τα δικαστήρια είναι ένα γνωστό επιχείρημα που πολλοί παρερμηνεύουν. Έχει να κάνει με τη γνωστή πορεία έξω από τη Βουλή και τη διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια...

Επιπλέον το νεαρό της ηλικίας σου (μας) δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε τη σημασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας και συχνά υπερβάλλουμε
Αυτό που πρέπει να κατανοήσει ο μέσος πολίτης κατά τη γνώμη μου είναι οι επιθυμίες του και τα όρια αυτών, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του, η αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.

Αν καταλάβουμε αυτά τα απλά πραγματάκια, ούτε ΜΑΤ θα χρειαζόμαστε ούτε πορείες ούτε ανοιγμένα κεφάλια καταμεσίς των δρόμων.

Πόσες φορές φωνάξαμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία? άπειρες...
Γιατί όμως δεν προστατέψαμε τα σχολεία που καταστράφηκαν εν καιρώ κατάληψης?

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #173 on: January 29, 2008, 02:57:55 am »

Quote from: AgentCain on January 29, 2008, 02:00:45 am
Απέδειξες με επιχειρήματα ότι λέω βλακείες?

Ναι, φυσικά!

Η βουλή και τα δικαστήρια είναι ένα γνωστό επιχείρημα που πολλοί παρερμηνεύουν. Έχει να κάνει με τη γνωστή πορεία έξω από τη Βουλή και τη διαμαρτυρία έξω από τα δικαστήρια...

Έλα; Δε σε πιάνω...

Επιπλέον το νεαρό της ηλικίας σου (μας) δεν μας επιτρέπει να καταλάβουμε τη σημασία του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός μας και συχνά υπερβάλλουμε

Να μιλάς για τον εαυτό σου. Εγώ δεν υπερβάλλω καθόλου.

Αυτό που πρέπει να κατανοήσει ο μέσος πολίτης κατά τη γνώμη μου είναι οι επιθυμίες του και τα όρια αυτών, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του, η αυτοπειθαρχία και αυτοσυγκράτηση.

Αν καταλάβουμε αυτά τα απλά πραγματάκια, ούτε ΜΑΤ θα χρειαζόμαστε ούτε πορείες ούτε ανοιγμένα κεφάλια καταμεσίς των δρόμων.

Μα ήδη τα έχουμε καταλάβει και ήδη δεν τα χρειαζόμαστε.

Πόσες φορές φωνάξαμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία? άπειρες...
Γιατί όμως δεν προστατέψαμε τα σχολεία που καταστράφηκαν εν καιρώ κατάληψης?

Στις περισσότερες περιπτώσεις που έγινε κάποια μικροκαταστροφή ήταν επειδή πήγαιναν εξωσχολικοί και κάνανε φασαρίες (κάτι φασιστάκια). Ένα σχολείο έγινε ρημαδιό, εκείνο που σχολιάζαμε όλοι, και ήταν η εξαίρεση.

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #174 on: January 29, 2008, 11:03:20 am »

Quote from: Nessa NetMonster on January 29, 2008, 02:57:55 am
Ναι, φυσικά!

Όχι βέβαια. Το σύνταγμα το λέει καθαρά. Η αστυνομία μπορεί να παρίσταται σε διαδηλώσεις και εφόσον κριθεί ότι απειλείται η δημόσια τάξη να επέμβει.
Άρα έχεις πρόβλημα με το σύνταγμα? Εκτός αν υπάρχει κάποιος άλλος νόμος, οπότε πάω πάσο.

Φυσικά και υπερβάλλεις. Για το παραμικρό γίνεται πορεία και διαμαρτυρία.
Να και η απόδειξη. Αφού η πρυτανεία πήγε και μας έβαψε τις ζωγραφιές, εμείς να οργανώσουμε διαμαρτυρία στην πρυτανεία. Γιατί σε πρώτη φάση δεν εφαρμόζεται αυτό που ειπώθηκε σχετικά με τη σύνταξη ενός email διαμαρτυρίας? Αν το παραβλέψουν, μετά δρούμε αναλόγως

Ο μέσος πολίτης δεν τα έχει καταλάβει (εκτός και αν εξισώνεις τον εαυτό σου με τον μέσο πολίτη). Έχουμε μείνει στο κουμπάκι της τηλεόρασης και στη διαδρομή σπιτι δουλειά, δουλειά σπίτι

Απο τη στιγμή που ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ένα χώρο, είσαι υπεύθυνος για αυτό το χώρο.

Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #175 on: January 29, 2008, 14:35:29 pm »

Δε μπορεί η αστυνομία να επεμβαίνει στις διαδηλώσεις και δεν έχει καμιά δουλειά να παίζει ξύλο με τους διαδηλωτές... μη μου πεις ότι το Σύνταγμα λέει αντίθετα...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #176 on: January 29, 2008, 14:40:42 pm »

Το σύνταγμα αναφέρει μόνο αυτό:

Mόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Oι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει.

H απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων.
[.....]
Oι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.

H καταχρηστική άσκηση δικαιώματος δεν επιτρέπεται.

Αφήνει όμως και ένα περιθώριο που χρειάζεται ψάξιμο
« Last Edit: January 29, 2008, 14:44:14 pm by AgentCain » Logged

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #177 on: January 29, 2008, 17:12:13 pm »

Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 20:40:22 pm
Quote from: corina on January 28, 2008, 20:33:50 pm
Quote from: Nessa NetMonster on January 28, 2008, 19:47:15 pm
Συγχέεις τα γενικά κι αόριστα "μπάχαλα" με την εχθρική συμπεριφορά προς αστυνομικούς... άλλο πετάω μολότοφ σε μια τράπεζα όταν γίνεται διαδήλωση (καμία σχέση με αστυνομικούς αυτό, πρόκειται για απλό μπάχαλο από αυτά που δείχνουν στις ειδήσεις), άλλο φωνάζω συνθήματα κατά της αστυνομίας χωρίς να συντρέχει άμεσος λόγος (γιατί αν υπάρχει πρόκληση θα φωνάξω, πχ σε αντικατασταλτική πορεία ή αν γίνει κάτι εκείνη την ώρα), άλλο χρησιμοποιώ βία για να σπάσω μια ζώνη όπου παρανόμως μου απαγορεύουν τη διέλευση, άλλο πηγαίνω και τα σπάω στο ατυνομικό τμήμα με 10 άτομα κλπ... γενικά υπάρχουν διαφορετικά πλαίσια για τη βία κάθε φορά. Ο Χατζιδάκις μιλούσε για ουσιαστικά διαφορετικό θέμα από αυτό που συζητάμε εδώ.

Μα αυτό είναι το θέμα!! Εγώ δεν τους συγχέω!! Ο απλός κόσμος όμως? Αυτός που δεν έχει ένα παιδί σαν εσένα ή εμένα στο πανεπιστήμιο και δεν ξέρει ακριβώς το παιχνίδι που παίζεται?
Αυτός νομίζεις την ξέρει τη διαφορά?

Ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα, μου φαίνεται δεν κατάλαβες. Ή μάλλον, δεν κατάλαβες τι λέει ο Χατζιδάκις. Ο Χατζιδάκις μιλάει για σύγχυση του αγωνιστή με τον μπάχαλο, ένα θέμα αρκετά διαφορετικό από αυτό που συζητάμε. Εδω μιλάμε για επιθετική συμπεριφορά προς την αστυνομία και σύγχυση των ομάδων που πράττουν έτσι με άλλες που προτιμούν να μην το κάνουν. Αυτό που σου γράφω εγώ είναι ότι συγχέεις τις δύο συγχύσεις.

Αν και έχει προχωρήσει το θέμα αλλού...

Τις δύο συγχύσεις...δεν τις συγχέω!! Απλά έχουν ένα κοινό το οποίο έντεχνα αποφεύγεις: Είναι και οι δύο συγχύσεις και δε μου έχεις δώσει ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος εύλογη απάντηση στο γιατί υπάρχουν!
Και πάντα ένα νόμισμα έχει 2 όψεις:
1) Κάποιοι θέλουν να υπάρχουν (πράγμα που εξηγεί πολύ καλά ο Χατζιδάκις για τη μία από τις δύο συγχύσεις)
2) κάποιοι που δεν θέλουν να υπάρχουν αυτές οι συγχύσεις...δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους για να τις ξεδιαλύνουν στον κόσμο.

Τόση ώρα προσπαθώ να σου δείξω το δεύτερο...Το οποίο είναι κυρίως θέμα τακτικής, αλλά όταν ξεφεύγει πολύ, γίνεται και θέμα ουσίας, ακριβώς γιατί υπερκαλύπτει άλλα θέματα ουσίας. Δηλαδή ο κόσμος αναλώνεται στο αν κάηκαν αυτοκίνηστα ή όχι - ή στο αν έγιναν επιθέσεις ή όχι στα ΜΑΤ - χωρίς να δει αν υπάρχουν 2 ή περισσότερες ομάδες ανθρώπων, δεν κάθεται να δει ποιος κάνει τι, τους ταυτίζει, και τους απαξιώνει και τους δύο, χάνοντας το νόημα των όσων προσπαθούν να πετύχουν οι αγωνιστές - και όχι οι μπάχαλοι.

Ώρες ώρες οι αντίδραση των αγωνιστών κατ'εμέ είναι μονομερής: Δυστυχώς ο κόσμος θέλει "ντάντεμα", αποδεδειγμένα πλέον, και όλοι όσοι προσπαθουμε να πετύχουμε κάτι, αυτόν τον παράγοντα τον παραβλέπουμε. Και όταν δε διαχωρίζουμε τη θέση μας χανόμαστε στο βούρκο και μαζί με τα ...ξερά καίγονται και τα χλωρά...

Οι αγωνιστές λοιπόν νέσσα μου, αγωνίζονται, έχουν εξαιρετικούς στόχους, αλλά χάνουν στο προφίλ όταν δεν διαχωρίζονται από τους μπάχαλους όπως λές στο ποστ σου, επειδή κάποιοι άλλοι με συμφέροντα θέλουν να τους ταυτίσουν.

Αντίστοιχα αυτοί που αντιδρούν στο ρόλο και στην ύπαρξη της αστυνομίας δε διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτούς που πάνε και επιτίθενται σε αστυνομικούς, με αποτέλεσμα η κοινωνία να τους ταυτίζει, να εξαγριώνεται πολλές φορές εναντίον τους, και έτσι να μην πετυχαίνουν πάλι το σκοπό τους.
δηλαδή δύο κοινωνικές ομάδες με ίδια φιλοσοφία αλλά με διαφορετική τακτική χρεώνονται την ...τακτική της μίας από τις δύο ομάδες, χωρίς να φταίει η δεύτερη ομάδα που δε χρησιμοποίησε την ίδια τακτική.

Κατάλαβες το κοινό των δύο...συγχύσεων όπως λες?
« Last Edit: January 29, 2008, 17:14:46 pm by corina » Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Nessa NetMonster
Καταστραμμένος

Ιούνιος 1999 - 19/7/2009

View Profile
« Reply #178 on: January 29, 2008, 17:16:57 pm »

Βρε Κορίνα σου έχω ξαναπεί ότι δε με ενδιαφέρει τόσο πολύ να διαχωρίσω τη θέση μου από όσους κάνουν νταηλίκια στην αστυνομία, γιατί δεν είμαι γενικά εναντίον των τακτικών αυτών. Δεν εφαρμόζουμε τέτοιες τακτικές τώρα, αλλά δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή...

Διεθνιστική Αριστερά
Εργατική Αριστερά
RedNet Θεσσαλονίκης
Pages: 1 ... 10 11 [12] Go Up Print
Jump to: