• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:46:50 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 00:46:50 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31712
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 102
Total: 150
Nikos_313
noys
el mariachi
Deviate
daphnenik
christinabisdeki
Kwst@ss_
kimxnas
freskoulhs
Chr1sgr
george polymeros
Elenit
aalmpanb
Northern Eagle
andyy
miltan8
acolak
Mikekmp
Giorgos2222
DemetriosL
Giannis Masterio
Saint_GR
tasos gourd
superkolios
m.renia
dkonst
alex_samaras_
EiriniGeo
vagk
babis.o.sougias
Maximos7
sigklitiki
arisap
Spyridon01101
mpizos
antontsiorvas
Ulmo
Βασιλης
Yamal
Christina_R
Zaxarenia
maria.r
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Το φαίνεσθαι και το είναι
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] Go Down Print
Author Topic: Το φαίνεσθαι και το είναι  (Read 4436 times)
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
Re: Το φαίνεσθαι και το είναι
« Reply #30 on: April 25, 2008, 15:32:21 pm »

Quote from: Godhatesusall on April 25, 2008, 15:23:32 pm
Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί η λέξη ΒΙΑ κάνει τζιζ??αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμα...

Είναι απλό.Κάποιοι ονειρεύονται μία κοινωνία μη ταξική. κάποιοι ονειρεύονται μία κοινωνία χωρίς βία.

Το θέμα είναι ο τρόπος με τον  οποίο επιλέγουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #31 on: April 25, 2008, 15:39:04 pm »

Μπορείτε να μου εξηγήσετε γιατί η λέξη ΒΙΑ κάνει τζιζ??αυτό δεν έχω καταλάβει ακόμα...

Εγώ σου απάντησα.. αλλά εσύ μου έλεγες για τα συντεχνιακά συμφέροντα των καθηγητών.. confused
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: April 25, 2008, 15:42:40 pm »

Quote from: corina on April 25, 2008, 15:32:21 pm

Είναι απλό.Κάποιοι ονειρεύονται μία κοινωνία μη ταξική. κάποιοι ονειρεύονται μία κοινωνία χωρίς βία.

Το θέμα είναι ο τρόπος με τον  οποίο επιλέγουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε

Και εγώ μια τέτοια κοινωνία ονειρεύομαι,αλλά δεν πιστεύω οτί σε καμία περίπτωση οι επιχειρηματίες δεν θα δώσουν αναίμακτα στον λαό τα μέσα παραγωγής....

Αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση,το ζήτημα μας είναι το εξής:

Όταν 10-20 άτομα πρέπει να πάρουν μια απόφαση που ενδιαφέρει 2000+ άτομα θα ΠΡΕΠΕΙ να ακούσουν την πλειοψηφία και όχι να κάνουν ότι τους κατέβει επειδή ΔΕΝ είναι ανακλητοί από αυτήν την συνέλευση.Και όταν αυτοί γράφουν στα @@ τους την πλειοψηφία,όχι για κανα σοβαρό λόγο,αλλά επειδή θέλαν να πάνε διακοπές στις μπαχάμες τι κάνεις??Λες:"Δεν πειράζει που έχετε γραμμένη την πλειοψηφία και με την ΒΙΑ(έμμεσης μορφής όμως) περνάτε την δικιά σας γραμμούλα, εγώ λέω να σας δώσω και τζάμπα εισιτήρια...." ή λες:"ΟΧΙ,δεν θα περάσει η άποψη 10 ατόμων επί 2000"

YARRRRRRRRRRRRRR
Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #33 on: April 25, 2008, 16:10:07 pm »

Quote from: pandora on April 24, 2008, 17:02:48 pm
Quote from: Godhatesusall on April 24, 2008, 16:47:26 pm
πέρσι το πλαίσιο έλεγε να υπερασπιστούμε τις εξεταστικές με ΚΑΘΕ τρόπο...

Απλά κάποιοι είναι πολύ αθώοι
ή δεν είχαν αρκετή φαντασία για να καταλάβουν τις βαθύτατα και ύψιστα πολιτικές πράξεις που εννοούνταν πίσω από τη διατύπωση  Grin

- είμαστε για κλάματα.

Πάντως σίγουρα δεν εννοούσε πώς σε περίπτωση που θα μας εκδικούνταν με χαμένες εξεταστικές παρότι υπήρχε αρκετός χρόνος για διπλή, θα τους χαϊδεύαμε κιόλας..

Σε τόσο σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους ανεξαιρετως τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα με συγκεκριμένες αποφάσεις από το σύλλογο δε μπορείς να κάνεις πίσω σε τριάντα εκπρόσωπους που θέλουν την τιμωρία σου και κάνουν πώς δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα,το ότι δλδ έιμαστε η μόνη σχολή με χαμένες εξεταστικές. Προφανώς και δεν τίθεται θέμα πειθους, ειναι δυνατόν να πιστεύεις ότι μπορείς να πείσεις κάποιον στον οποίο λες 1+1=2 και κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Προφανώς και δεν πρόκειται να σε ακούσει γιατί δεν ακολουθεί τη λογική αλλά συγκεκριμένο σκεπτικό.. Και μάλιστα προσπαθεί και να σε πείσει με κοινοτοπίες του στυλ καθε αγώνας έχει και το κόστος του.. Και εκτός του ότι εκείνην τη στιγμή που στο λέει διακρίνεις ένα εκδικητικό ύφος λες και θα τελειώσει την κουβέντα του με ένα "φάτα τώρα!", συνειδητοποιείς ότι το λέει σαν να μη μετράει σαν κόστος το ότι δαρθηκες, διώχτηκες, φυλακίστηκες, θάφτηκες και πήγες πίσω τις σπουδές σου..

Από τη μία είναι η βία που μπορεί να ασκήσει ο θεσμός της εκπροσώπησης στη συνέλευση τμήματος, ο οποίος μπορέι ανα πάσα στιγμή να πάρει απόφαση που σε θίγει αγνοώντας τη βούληση των φοιτητών και χωρίς να μπορείς να κάνεις τπτ κι απ'την άλλη είναι η βία μιας φιγούρας που φωνάζει και σπάει το τμήμα γιατί εκτός απ'το ότι δεν ανέχεται να τον εμπαίζουν, κάνει πράξη την απόφαση του συλλόγου ακόμα και με το ύστατο μέσο..

Η μόνη διαφορά είναι ότι η πρώτη είναι πιο ισχυρή και η δεύτερη σοκάρει οπτικά τους "αθώους", που αν τους παρατηρήσεις σε τετοιες καταστάσεις, νομίζεις πως δεν τους πειράζει η "βία" για κάποιο "δημοκρατικό" λόγο αλλά απλά γιατί προσβάλει την αισθητική τους εκείνη τη στιγμή.. Και είναι τόσο χαζό γιατί πραγματικά σε κάποιες περιπτώσεις εγώ νιώθω ότι είτε το τμήμα σπάσει με φωνές είτε τραγουδώντας όλοι μαζι "κομμάτια έχω γίνει και έχεις την ευθύνη!" μέχρι να σπάσει εμένα το ίδιο θα μου κάνει.. Και φυσικά αυτό συμβαίνει σε περιπτώσεις που συνειδητοποιείς ότι ακόμα κι αν όλοι οι φοιτητές αποφάσιζαν το αντίθετο και επιχειρηματολογούσαν, οι εκπρόσωποι δε θα το λάβαιναν υποψιν.. Άρα δεν υπάρχει και καμιά συνεννόηση..

Και στο κάτω κάτω ρε παιδιά... έλεος σιγά τη βία..!
« Last Edit: April 25, 2008, 16:14:54 pm by Greg.. » Logged
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #34 on: April 25, 2008, 16:53:34 pm »

Τέσπα, παίρνεις δεδομενο ότι θα σπάσει το τμήμα.

Έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές το θέμα, και ξέρεις και ξέρω ότι όσο σαθρά σου φαίνονται τα δικά μου επιχειρήματα, άλλο τόσο σαθρά μου φαίνονται τα δικά σου.

Και γω, χωρίς να είμαι εκπρόσωπος, ήμουν σε εκείνη τη συνέλευση στην οποία αναφέρεσαι και ήθελα να υπερασπιστώ την απόφασή μας με κάθε τρόπο. Αυτό για μένα σήμαινε το τρέξιμο που είχαμε ρίξει τις προηγούμενες μέρες με τον Τάσο και όλα τα υπόλοιπα παιδιά για να εξασφαλίσουμε π.χ. την πτυχιακή εξεταστική, η οποία μέσα στη συνέλευση πέρασε σχετικά εύκολα, παρόλο που στην αρχή όλοι οι καθηγητές ήταν εναντίον (αναρωτήθηκε κανείς άραγε γιατί?)

Έχουμε εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Καλό είναι να σεβόμαστε ο ένας τον τρόπο σκέψης του άλλου, και καλό είναι να προσπαθούμε να βρούμε κοινό τόπο όταν ο τρόπος δράσης του ενός θίγει τον τρόπο δράσης του άλλου. Αν μπορούσαμε να βρίσκουμε κοινές λύσεις σε τέτοιες περιστάσεις, η όλη φιλοσοφία του κοινού πλαισίου θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα από ό,τι λειτούργησε μέχρι τώρα. Θα ήταν ουσιαστική, και σίγουρα πιο ευρεία, συλλογική δράση.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #35 on: April 25, 2008, 16:54:18 pm »

Α, ας διαχωρήσει κάποιος και το τόπικ, είμαστε πλεόν σε νέο thread ουσιαστικά.

Greg..
Θαμώνας

Λευτεριά..

View Profile
« Reply #36 on: April 25, 2008, 17:52:48 pm »

Quote from: corina on April 25, 2008, 16:53:34 pm
Τέσπα, παίρνεις δεδομενο ότι θα σπάσει το τμήμα.

Όχι ανέφερα ξεκάθαρα που χρειάζεται τέτοιου είδους παρέμβαση και μάλιστα πολύ συγκεκριμένα, έλεος..

Έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές το θέμα, και ξέρεις και ξέρω ότι όσο σαθρά σου φαίνονται τα δικά μου επιχειρήματα, άλλο τόσο σαθρά μου φαίνονται τα δικά σου.

Και γω, χωρίς να είμαι εκπρόσωπος, ήμουν σε εκείνη τη συνέλευση στην οποία αναφέρεσαι και ήθελα να υπερασπιστώ την απόφασή μας με κάθε τρόπο. Αυτό για μένα σήμαινε το τρέξιμο που είχαμε ρίξει τις προηγούμενες μέρες με τον Τάσο και όλα τα υπόλοιπα παιδιά για να εξασφαλίσουμε π.χ. την πτυχιακή εξεταστική, η οποία μέσα στη συνέλευση πέρασε σχετικά εύκολα, παρόλο που στην αρχή όλοι οι καθηγητές ήταν εναντίον (αναρωτήθηκε κανείς άραγε γιατί?)

Αναρωτήθηκα να σου πω την αλήθεια και κάτι σκέφτηκα αλλά είναι αληθινά σαθρό ή σαθρά αληθινό για να το πω..
Γενικά πάντως επι πτυχίω είναι μην τρελένεσαι.. Υπάρχει σχετική διαφορά..
Πάντως είμαι περισσότερο με τη συλλογική δράση και διεκδίκηση και όχι στο σπάσιμο σε έτη και επι πτυχίω ή τουλάχιστον με μια προτεραιότητα.. Αλλο να χασεις τον πραγματικό στόχο και να διεκδικήσεις τούλάχιστον κάποιες ειδικές περιπτώσεις και άλλο να διεκδικείς ξεχωριστά και μετά να βγάζεις την ουρα απ'εξω (αυτό πάρτο σαν επεξηγημετικό απλά γιατι βαριέμαι να συζητήσω για το αν έγινε ετσι)..

Εσύ έχεις άραγε αναρωτηθεί πώς θα ήταν η κατάσταση στη σχολη και τι θα περνούσε αν δεν υπήρχε η λογική του σπασίματος σε συγκεκριμένες περιπτώσεις;

Έχουμε εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης. Καλό είναι να σεβόμαστε ο ένας τον τρόπο σκέψης του άλλου, και καλό είναι να προσπαθούμε να βρούμε κοινό τόπο όταν ο τρόπος δράσης του ενός θίγει τον τρόπο δράσης του άλλου. Αν μπορούσαμε να βρίσκουμε κοινές λύσεις σε τέτοιες περιστάσεις, η όλη φιλοσοφία του κοινού πλαισίου θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα από ό,τι λειτούργησε μέχρι τώρα. Θα ήταν ουσιαστική, και σίγουρα πιο ευρεία, συλλογική δράση.

Σίγουρα διαφορετικό... και ο κοινός τόπος όμως απ'την άλλη όταν είναι αναποτελεσματικός καμια φορα προτιμώ να βάλω ένα πιο ριζοσπαστικό σχεδιασμό και δε με χαλάει κιόλας που δεν είναι τόσο κοινό το πλαίσιο με κάποιες άλλες λογικές.. Βασικά έτσι λειτουργεί κιόλας, τα αυτονόητα θα λέμε..
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #37 on: April 25, 2008, 18:29:33 pm »

Τεσπα, γρηγόρη, άλλα λέει ο καθένας μας και άλλα καταλαβαίνει ο άλλος...Και συ παρανόησες αυτά που είπα αλλά πραγματικά έχω κουραστεί να εξηγώ, και πιστεύω κουράζεται και ο αναγνώστης. Ποτέ δεν έγινε μονομερής διεκδίκηση. Έγινε μεθοδική διεκδίκηση αλλά με πολύ μικρό ανθρώπινο δυναμικό. αυτό είναι το αληθινά σαθρό της υπόθεσης...και όταν λέω δεδομένο ότι θα σπάσει το τμήμα, προφανώς εννοώ υπό τις συνθήκες που προανέφερες, οπότε το "έλεος" που μου απαντάς δεν έχει βάση... Undecided

Τεσπα, τα υπόλοιπα από κοντά, γιατί ούτως ή άλλως τα γραπτά παρανοούνται γιατί λείπει η ...φυσική έκφραση! Και ο κόσμος έχει κουραστεί, είτε να διαβάζει είτε να απαντάει...

Pages: 1 2 [3] Go Up Print
Jump to: