• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 01, 2022, 04:30:54 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 01, 2022, 04:30:54 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Γραφική με υπολογιστές] ...
by Το παγώνι
[Today at 03:31:23]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by MajorTom
[Today at 01:07:19]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by lampas
[Today at 00:18:37]

[ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΑΑΚ] ΝΙΚΗ ΤΟΥ...
by Μπιγκόνια
[June 30, 2022, 23:46:40 pm]

[Μικροεπεξεργαστές] Γενικ...
by geogrgepanag
[June 30, 2022, 22:48:03 pm]

[Πιθανότητες] Γενικές απο...
by Caterpillar
[June 30, 2022, 22:47:08 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by The Audacious AI
[June 30, 2022, 22:29:09 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Rafaellos22
[June 30, 2022, 16:31:14 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κ...
by mfilip
[June 30, 2022, 16:23:59 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Local Rider
[June 30, 2022, 10:33:25 am]

Φοιτητικό στεγαστικό επίδ...
by AnaxKGS
[June 30, 2022, 10:24:28 am]

Αγωνιστικές Κινήσεις - Γι...
by tiger
[June 29, 2022, 23:25:19 pm]

Μέλος του Μήνα - Ιούνιος ...
by Caterpillar
[June 29, 2022, 20:54:24 pm]

Πρώτη λογοτεχνική δουλειά...
by Katarameno
[June 29, 2022, 19:13:06 pm]

[ΑΡΑΓΕ-ΕΑΑΚ] Ψήφισμα στο ...
by ChrisKaloy-Kakou
[June 29, 2022, 17:38:48 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by Rick Deckard
[June 29, 2022, 16:17:26 pm]

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΙΟΥΛΙ...
by Bojack Horseman
[June 29, 2022, 16:10:07 pm]

[Ηλ. Μηχανές Ι]Γενικές απ...
by Caterpillar
[June 29, 2022, 15:00:29 pm]

Αγωνιστικές Κινήσεις - Πο...
by Limpolits
[June 29, 2022, 14:30:50 pm]

Αλλαγές public name.
by Don
[June 29, 2022, 13:35:21 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 8849
Latest: MindTap
Stats
Total Posts: 1389638
Total Topics: 30150
Online Today: 135
Online Ever: 901
(October 13, 2020, 16:39:09 pm)
Users Online
Users: 12
Guests: 66
Total: 78
DimK
geraltofrivia
mpilas_giwrgos
Θιασώτης
freakyy
Maria Xarisi
tasos gourd
bill_zoidis
jh13
HamesJetfield
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.

Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 ... 5
1  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: June 09, 2022, 12:38:31 pm
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να ρίξουμε οσο περισσότερο χρήμα γίνεται στην έρευνα για μπαταρίες, ανανεώσιμες πηγές, σύντηξη και υδρογόνο. Δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πηγή που θα λύσει το πρόβλημα. Και αυτό προφανώς δεν μπορεί να εγγυηθεί οτι θα βρεθεί λύση. Όμως ακόμη και σε μια παραμορφωμένη αγορά λόγω των επιδοτίσεων στα ορυκτά καύσιμα, τα ηλιακά και αιολικά κατάφεραν να γίνουν πάρα πολύ φτηνά με ταχύτητα που ήταν μεγαλύτερη των προβλέψεων και πολυ λιγότερη χρηματοδότηση στην έρευνα. Το αν θα βρούμε λύση ή οχι εξαρτάται από το προς τα που θα ρεύσει το χρήμα τα επόμενα 8 χρόνια. Αν αφήσουμε τις πολυεθνικές πετρελαίου να χτίσουν ακόμη περισσότερες υποδομές για εξόρυξη καυσίμων, οι οποίες έχουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 30 χρόνια, είναι σαν να λέμε οτι θα χρησιμοποιούμε ορυκτά καύσιμα τουλάχιστον για τα επόμενα 30 χρόνια και ενω αυτή τη στιγμή απαιτείται μείωση τώρα εμείς αυξάνουμε την παραγωγή. Δεν βγάζει νόημα ούτε οικονομικά επειδή αν η Ευρώπη θέλει να γίνει μια carbon-neutral ήπειρος (που είναι ο στόχος της ως το 2050) και καταφέρει να το κάνει, αυτό σημαίνει οτι οι υποδομές που χτίζονται σήμερα θα σταματήσουν να δουλεύουν μέσα σε μερικά χρόνια.

Δεν υπάρχει μια ξεκάθαρη λυση μιας και το οικονομικό σύστημα αυτή τη στιγμή είναι εντελώς απαρχαιωμένο. Για εμένα πρέπει να ξαναδομηθεί απο την αρχή και το ξέρω οτι αυτό φέρνει ανατριχίλα σε πολλούς όταν το ακούνε αλλά τι να κάνουμε. Πρέπει να σταματήσουμε να βασιζόμαστε σε οικονομικά συστήματα του 18ου αιώνα επειδή πολύ απλά δεν δίνουν λύσεις για πολλά από τα σημερινά προβλήματα μας. Μια καλή αρχή θα ήταν να γίνει κάτι για την πολιτική επιρροή των εταιριών πετρελαίου σε πάρα πολλές χώρες. Και αυτό είναι το πρώτο εύκολο βήμα επειδή οι περισσότεροι μάλλον συμφωνούμε οτι δεν πρέπει οι τράπεζες και εταιρίες να επηρεάζουν τη νομοθεσία μιας χώρας, πληρώνοντας μηδενικούς φόρους και μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια να ψηφιστούν νόμοι που είναι εστω και λίγο ενάντια στο συμφέρον τους. Αυτοί που διαφωνούν θα σου μιλήσουν συχνά για την ελευθερία και την δικαιότητα της αγοράς (free and fair markets). Αυτο που αδυνατούν να κατανοήσουν είναι οτι με αυτόν τον τρόπο η αγορά δεν είναι ούτε ελεύθερη ούτε δίκαιη. Είναι χτισμένη για να οφελεί κάποιους και πολλές φορές σαμποτάρει κάποιους άλλους.

Χρησιμοποίησα το πάνω παράδειγμα επειδή το καπιταλιστικό σύστημα είναι το πιο διαδεδομένο αυτή τη στιγμή, η αλήθεια είναι όμως οτι δεν μαρέσει να το αποκαλώ καπιταλιστικό γιατί υπάρχει μια τεράστια παρερμήνευση εννοιών όπως αυτή που μόλις εξήγησα (η οποία είναι βασικός πυλώνας του συστήματος όπως ειχε προταθεί). Είμαι πεπεισμένος οτι αν έφερνες τον Adam Smith και κανέναν οικονομολόγο του 19ου αιώνα να δει το σημερινό οικονομικό σύστημα θα σε έφτυναν βλέποντας την διαφθορά που υπάρχει καθώς και την αισχρή οικονομική διαχείρηση αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αν και κάποιοι στον τομέα μου θα νευριάσουν που το λεω, ρεαλιστικά ίσως να μην μπορούμε να καταφέρουμε να κάνουμε την ενεργειακή μετάβαση χωρίς την χρήση φυσικού αερίου. Η χρήση αυτή όμως πρέπει να γίνει μόνο με τελικό στόχο την πλήρη ανεξαρτητοποίηση από ορυκτά καύσιμα και σε συνεργασία με έγκυρα carbon-offsets. Το σημαντικό που πρέπει να ληφθεί υπόψη αν πάμε όντως στο φυσικό αέριο είναι οι διαρροές των σωληνών. Είναι απλό πρόβλημα, όμως πάνω σε αυτό βασίζεται εαν το φυσικό αέριο είναι τελικά οσο άκακο οσο μας λένε για το περιβάλλον. Επειδή αυτοί μιλάνε αποκλειστικά για την καύση του. Ο τρόπος που έρχεται στο σπίτι σου όμως είναι αυτός που δημιουργεί το πρόβλημα.

Πάντως οι επιστημονικές ανακαλύψεις υπάρχουν, παρόλο που πρέπει σίγουρα να βελτιωθούν. Είναι τα μικρά πράγματα που με προβληματίζουν και αυτά που δεν σκέφτονται πολλοί. Για παράδειγμα, το δίκτυο ηλεκτρισμού είναι αρχαίο σε παρα πολλές χώρες και αν θέλουμε να σταματήσουμε τη χρήση φυσικού αερίου και πετρελαίου για θέρμανση πρέπει να χτιστούν νεες υποδομές που θα μπορούν να υποστηρίξουν την μεταφορά τόσο μεγάλης ποσότητας ρεύματος στις πόλεις. Πες για παράδειγμα οτι αύριο μπαίνει σε λειτουργία το πρώτο εργοστάσιο πυρηνικής σύντηξης και είναι επιτυχία, έχουμε ανακαλύψει εναν νεο τρόπο να παράγουμε ενέργεια πανφτηνα. Θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον 10 χρόνια μέχρι να χτιστούν υποδομές υψηλών ρευμάτων ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια τέτοια τεχνολογία στα σπίτια μας. Το γεγονός ότι δεν δουλεύουμε από τώρα για τον επερχόμενο εξηλεκτρισμό των σπιτιών και της βιομηχανίας λεει παρα πολλά για το αν θα καταφέρουμε τελικά να μεταβούμε σε μια πράσινη οικονομία.

TL;DR Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, αυτή τη στιγμή το πρόβλημα έχει μια brute-force πιθανή λύση: Ρίξε τα πάντα πάνω του και δες τι κολλάει.

Edit: αυτές είναι οι πιθανές λύσεις για το ενεργειακό. Υπάρχουν υπερβολικά πολλές για το γενικό θεμα της κλιματικής κρίσης τις οποίες δεν αναφέρω.
2  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: June 08, 2022, 21:59:34 pm
Climate change: Ukraine war prompts fossil fuel 'gold rush' - report


The world is witnessing a "gold rush" for new fossil fuel projects, according to a new report by leading climate change researchers.

Soaring energy prices spurred by Russia's invasion of Ukraine have led to new investment in oil and gas.

A report by Climate Action Tracker (CAT) says the world risks being locked into "irreversible warming".

There is broad consensus that the emission of gases produced by fossil fuels must be dramatically cut by 2030.

That is seen as the only path that would keep global temperature rises to 1.5 degrees and avoid the most damaging effects of climate change.

"There seems to be really a gold rush for new fossil fuel infrastructure," Professor Niklas Höhne of NewClimate Institute, a CAT partner, told BBC News.

"Supposedly it helps with short-term energy supply, but new infrastructure once it's built will be there for decades and we will definitely miss the climate targets," he said.

"If all these plans materialise they will either end up as massive stranded assets or they'll lock the world into irreversible warming," the CAT report says.

UN scientists have identified certain events like the melting of large ice sheets, or permafrost, which might act as "tipping points" unleashing further accelerated climate change.

The EU's plans to move away from using Russian fossil fuels and towards renewables have been criticised for continuing to fund fossil fuel infrastructure.

As part of what's called "REpowerEU" up to €12bn have been earmarked for gas pipelines and import facilities for liquefied natural gas (LNG) in what the European Commission says is a short-term move to secure energy supplies while renewable capacity is built.

https://www.bbc.com/news/science-environment-61723252


Ukraine war: Fossil fuel ‘gold rush’ could make global warming irreversible

https://www.euronews.com/green/2022/06/08/ukraine-war-fossil-fuel-gold-rush-could-make-global-warming-irreversible


You get the idea.
3  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: June 08, 2022, 02:10:20 am
Για παμεεεεεε

Εκατομμύρια στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας (και Κλιματικής Κρίσης χαχαχαχαχα) και τι έχουμε ως αποτέλεσμα;

Copernicus: Η φωτιά έκαψε 4.322 στρέμματα σε Γλυφάδα, Βούλα και Βάρη



Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρουν πηγές της Πολιτικής Προστασίας που επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), από την παραπάνω καμένη γη, τα 3.000 στρέμματα περίπου αποτελούσαν δάση από αναδασώσεις, μεγάλο μέρος των οποίων ήταν από την δεκαετία του '70, έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά του 1974, η οποία είχε κάψει όλη την νότια πλαγιά του Υμηττού.

Η υπόλοιπη έκταση επίσης είχε αναδασωθεί στο παρελθόν, αλλά έχει ξανακαεί αρκετές φορές, γι' αυτό είχε κυρίως χαμηλή βλάστηση.

https://www.lifo.gr/now/greece/ypiresia-copernicus-sta-4322-stremmata-i-kameni-gi-se-glyfada-boyla-kai-bari#Echobox=1654596563

~~~~ Ε βέβαια.... Οι περισσότερες "αναδασώσεις" είναι μονοκαλλιέργειες, κάτι πάρα πολύ κακό για την βιοποικιλότητα του τόπου. Οι μονοκαλλιέργειες επίσης καίγονται σχετικά εύκολα (αναλόγως το φυτό) ή πέφτουν από ασθένειες λόγω της **έλλειψης βιοποικιλότητας** και πάλι στο φυσικό περιβάλλον. Είτε η φωτιά ήταν εμπρησμός είτε όχι δεν έχει και παρα πολλή σημασία, σημασία εχει το γεγονός ότι αυτό θα είναι ενα δύσκολο καλοκαίρι μιας και έχουμε ηδη σπάσει ρεκόρ θερμοκρασίας σε πάρα πολλά μέρη του πλανήτη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://twitter.com/extremetemps




Επίσης: Ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το The Guardian για την θαλάσσια μόλυνση σε ένα μέρος της Βρετανίας και για την προσπάθεια της βρετανικής κυβέρνησης αγνοήσει το πρόβλημα λέγοντας ψέματα.

The dead shellfish littering our beaches tell you a lot about safety and secrecy in Britain


With every passing week, it looks more like a cover-up. The repeated mass strandings of crabs and lobsters on the coast of north-east England, and the ever less plausible explanations provided by the government, are the outward signs of an undersea disaster and a grim new politics.

Last October, beaches around the Tees estuary and along the coast of North Yorkshire were suddenly covered in dead and dying crabs and lobsters. The government launched what it called an “investigation”. In January, hundreds of dogs reportedly fell ill after being walked on the same beaches. In February, a government press release announced that the mass death of sea creatures was caused by an “algal bloom” – a rapid increase in the population of algae that can release toxins into the water and affect other wildlife.

No report was published, no data, no evidence of any kind. An algal bloom in October seems highly unlikely in north-east England, as such blooms require high temperatures and clear water: the sea at the time was almost certainly too cold and turbid. No bloom had been noticed by the fishing community or any other water users.

Soon after the press release was published, another mass death of crabs and lobsters was reported on the same coastline. While an algal bloom in October is implausible, an algal bloom in February is impossible. The government reopened its investigation, but promptly shut it down again, on the extraordinary grounds that a few healthy crabs and lobsters had been caught. Nothing to see here.

Last month, there was another mass stranding of crabs and lobsters on the same beaches. Divers reported that the seabed immediately south of the River Tees was a “dead zone”: even the seaweed was dying.

The government has still not published its evidence. When I asked, it refused to send it to me. It was unable to produce a convincing explanation for this refusal. So we have no means of determining whether its methodology was robust, whether its data gathering, management and analysis was sound, or whether its conclusions reflected its results. Transparency is a basic scientific principle: if it’s not published, it’s not science.

A coalition of local commercial fishers and anglers raised the money for an independent investigation by the marine pollution consultant Tim Deere-Jones. He made a series of freedom of information requests, which revealed that the government’s only evidence for an algal bloom consisted of satellite images. But such images, without corroboration by water sampling, can be misleading: plumes of sediment can give similar results. Astonishingly, although there is no evidence that it conducted such sampling, the government concluded not only that a bloom had occurred, but that it was caused by a particular, toxic species: Karenia mikimotoi. This is the stuff of science fiction. Karenia thrives in temperatures between 20 and 24C. The average water temperature on this coast in October is 13C. There is no plausible mechanism by which a Karenia bloom could cause the mass death of lobsters and crabs without also killing large numbers of fish, sea urchins and many other species.

The freedom of information requests revealed something else: that the levels of a pollutant called pyridine in the north-eastern crabs the government tested were up to 74 times higher than those found in crabs caught in Cornwall. Pyridine is highly toxic to aquatic life. Despite this finding, the government press release claimed it has “ruled out chemical pollution as a likely cause”. It says that “pyridine was not present in water and surface sediment samples collected off the Tees”. Until we see the evidence, we have no means of knowing when, where and how such samples were taken, or how were they assessed.

Pyridine is a waste product of heavy industry, and is also manufactured as a base for insecticides and marine biocides. Several of the industries once located on the Tees estuary are likely to have produced it. Deere-Jones found that there were very high levels of pyridine derivatives in sediments in the estuary. A dredger started work in the mouth of the Tees at the end of September, deepening the channel. Deere-Jones’s hypothesis is that the dredger inadvertently exposed contaminated mud. This was then dumped at the legal disposal sites farther offshore. The currents flowing southwards, he believes, spread these sediments down the coast. As pyridine attaches itself to particles that fall to the seabed, and accumulates up the food chain, it is likely disproportionately to affect bottom-living scavengers such as lobsters and crabs.

The government’s insistence that chemical pollution was not responsible might seem hard to understand. But consider this. In July, work begins on the Teesside freeport, the biggest and most spectacular of the government’s fabled “Brexit opportunities”. The project is being overseen by the Conservatives’ favourite mayor, Ben Houchen.

Constructing the Tees freeport will require a massive dredging operation. To enable ships to dock at the new South Bank Quay in the Tees estuary, a crucial component of the freeport, the channel needs to be deepened from 9m to 13m, and the “berth pocket”, where the vessels moor, to almost 16m. This means excavating historic sediments that are likely to contain the chemical legacy of Teesside’s old industries. Questions have been raised about whether these sediments have been properly tested before dredging begins. If they turn out to be highly contaminated, the expense of removing them safely could be prohibitive.

https://www.theguardian.com/commentisfree/2022/jun/06/dead-shellfish-beaches-safety-secrecy-britain


Το άρθρο συνεχίζει αλλά πόσταρα ολο αυτό το κομμάτι εδώ γιατί είναι σημαντικό. Αυτή είναι η πολιτική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Άδικη κατανομή του πλούτου, στενές σχέσεις πολιτικών και πλουσίων, νομικές εξαιρέσεις και χαμηλοί φόροι σε αυτούς που θα έπρεπε να πληρώνουν παραπάνω, περιβαλλοντικά εγκλήματα που στο πρόσωπο του νόμου είναι όλα δεκτά,......

Την τελευταία φορά που τσέκαρα, κανένα -σοβαρό- πολιτικό σύστημα δεν δομήθηκε με κάτι τέτοιο στο μυαλό. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε την διαφθορά και να μην κάνουμε λες και ολα είναι μέρος μια πολιτικής και ενός πολιτικού συστήματος που ταχα θα μας φέρει πρόοδο. Οι θάλασσες έχουν σχεδόν αδειάσει, τα ποτάμια ξεραίνονται, οι κλιματικοί πρόσφυγες αρχίζουν να πληθαίνουν και ο πόλεμος μας εχει παει ηδη παρα πολυ πίσω στην ενεργειακή μετάβαση, ενω έπρεπε να μας παει μπροστά.  Μισώ το να κινδυνολογώ. Αλλά τι άλλο να κάνει κάποιος όταν υπάρχει κίνδυνος;
4  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Ιστορία / Re: Το μεγαλύτερο έγκλημα... on: May 14, 2022, 17:24:05 pm
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε αν τα άτομα που μίλησαν τότε άλλαξαν γνώμη τώρα.

Παραθέτω αυτό το πολύ ενδιαφέρον βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=25JyC5Whhvc

Με τα πρόσφατα γεγονότα στην Αμερική είναι ενα θέμα συζήτησης και αυτό.


Για εμένα το νομικό ζήτημα το έλυσε η Shannon Q, με ενα απλό υποθετικό.

Πες ότι κάποιος βρίσκεται σε κόμμα μετά από ενα ατύχημα και εχει χάσει πάρα πολύ αίμα. Υποθέτουμε επίσης ότι ο άνθρωπος αυτός έχει μια πολύ σπάνια ομάδα αίματος και υπάρχει μόνο ένα άτομο στο δωμάτιο που μπορεί να του δωρίσει (π.χ. μέλος της οικογένειας). Ο άνθρωπος θα πεθάνει εαν αυτό το άτομο δεν του δωρίσει το αίμα του εκείνη τη στιγμή.
Έχει το δικαίωμα οποιοσδήποτε να αναγκάσει το άτομο αυτό να δωρίσει το αίμα του; Διαπράττει δολοφονία το άτομο αν επιλέξει να μην το κάνει;

Αυτή είναι η ερώτηση που είναι καλό να σκεφτούμε. Μπορείς να βάλεις τη μητέρα και το παιδί της στο υποθετικό. Επίσης μπορείς να πεις ότι το ατύχημα το δημιούργησε η μητέρα καταλάθος ή και επίτηδες.
Για εμένα δεν τίθεται νομικό ζήτημα. Νομικά κανένας δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το σώμα κάποιου άλλου χωρίς συγκατάθεση. Όσων αφορά το ηθικό, αυτό μπορεί να το αποφασίσει ο καθένας μόνος του.
5  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Θρησκεία / Re: Πιστεύετε?? on: May 12, 2022, 00:45:31 am
Quote from: Katarameno on May 11, 2022, 23:58:48 pm
Aυτό έχω ένα προαίσθημα οτι θα το λατρέψεις:

For the record δεν γελασα καθολου.

Είναι άσχετο με το θέμα του τοπικ και προσβλητικό.
6  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Θρησκεία / Re: Πιστεύετε?? on: May 11, 2022, 23:32:47 pm
Βρε Καταραμένο πότε μίλησα εγω για οργανωμένη θρησκεία και συγκεκριμένα γεγονότα;

Μην με κάνεις να φαίνομαι κακός. Άλλοι είναι οι λόγοι που σταμάτησα να κάνω τον σταυρό μου.

Αυτές τις πράξεις δεν τις υποστηρίζει (σχεδόν) κανένας νεος.

Εξάλλου δεν μιλάνε καθόλου για την αλήθεια της θρησκείας. Άντε θα δεχτώ ότι μιλάνε ελάχιστα.
7  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Θρησκεία / Re: Πιστεύετε?? on: May 11, 2022, 23:09:27 pm
Κάθε φορά που περνούσα από μια εκκλησία τσουπ! Έκανα το σταυρουδάκι μου.

Μετά μια μέρα είπα ένα λεπτό... Ποιόν κοροιδεύω;

Και από τότε σταμάτησα.
8  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: May 10, 2022, 13:15:03 pm
Harsh heat will build in Southern Asia (again) in the coming days.

Pakistan will break 50°C (122°F) in places. This follows a very hot March and hottest April on record.

The heat really is relentless. Very hot also for large parts of India.

Πατήστε για visuals: https://twitter.com/ScottDuncanWX/status/1523337778171465728

Southern Asia is no stranger to some of the most ferocious heat on the planet but the intensity and longevity of the heat since March is staggering.
9  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: May 10, 2022, 13:09:34 pm
Climate limit of 1.5C close to being broken, scientists warn

The probability of one of the next five years surpassing the limit is now 50%, scientists led by the UK Met Office found. As recently as 2015, there was zero chance of this happening in the following five years. But this surged to 20% in 2020 and 40% in 2021. The global average temperature was 1.1C above pre-industrial levels in 2021.

It is also close to certain – 93% – that by 2026 one year will be the hottest ever recorded, beating 2016, when a natural El Niño climate event supercharged temperatures. It is also near certain that the average temperature of the next five years will be higher than the past five years, as the climate crisis intensifies.

“The possibility of surpassing the 1.5C threshold, even if only for a year, is worrying,” said Dr Andrew King, at the University of Melbourne. “Our greenhouse gas emissions are still at near-record highs and until we get emissions down to net zero we’re going to continue to see global warming. Rapid and drastic emissions reductions are needed urgently.”

https://www.theguardian.com/environment/2022/may/09/climate-limit-of-1-5-c-close-to-being-broken-scientists-warn
10  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΣΦ ΗΛ ΜΗΧ. ΟΛΟΙ ΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΡ ΣΤΙΣ 15.00 Α5 on: May 08, 2022, 23:22:29 pm
Quote from: el_mecanico on May 08, 2022, 10:38:31 am
Με λίγα λόγια, ο αποδέκτης των επιστολών του Ιησού κατηγόρησε τον άψογο φοιτητικο σύλλογο που μαχεται εδώ και χρόνια για τα δικαιώματα και την εξέλιξη των φοιτητών και του πανεπιστημίου με τωρινά ετοίματα:
- Εξω οι εταιρείες απο τα πανεπιστήμια. Με λίγα λόγια διδακτορικέ συνεχισε να παράγεις έργο σε άθλιες εγκαταστάσεις με μηδενικες απολαβες και εσυ φοιτητή να κάνεις πρακτική δωρεάν σε άθλιες εταιρείες γιατί το μίσος μας για το σύστημα ειναι μεγαλύτερο απο την θέληση για ενα καλύτερο πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει πανεπιστήμιο στην Ευρώπη χώρις ιδιωτική συνεισφορά στην έρευνα.

Θα κάνω την προσπάθειά μου - εγώ που δεν είμαι φανατισμένος - να καταλάβω ακριβώς που βρίσκεται η δυσαρέσκειά σου με τον φοιτητικό σύλλογο και το θέμα των εταιριών στα πανεπιστήμια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο σύλλογος δεν μιλάει γενικά και αόριστα για την έξοδο των εταιριών αλλά για ένα συγκεκριμένο κομμάτι έρευνας το οποίο είναι εντελώς αντιιδεολογικό στα μάτια πολλών φοιτητών. Κανείς δεν είπε ότι ο φοιτητικός σύλλογος είναι άψογος. Ο σύλλογος αποτελείται και ψηφίζεται από φοιτητές οπότε είναι όσο καλό θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε δημοκρατικό όργανο - σίγουρα καλύτερο από τις κυβερνήσεις -
Εαν κάποιος φοιτητής είναι κατά αυτών που πιστεύει ο σύλλογος μπορεί να μαζέψει τους ομοιδεάτες του, να παίρνει μέρος στις συνελεύσεις και να ψηφίζει αναλόγως. Ας γράψει και κανένα κείμενο να μας πει πώς μια τέτοια έρευνα ευθυγραμμίζεται με την ηθική του πυξίδα.
Εσένα κοιτάω el_mecanico. Πραγματικά το εχω απορία. Γιατί εμένα η πολεμική έρευνα είναι εντελώς αντίθετη με την πυξίδα μου. Προσπάθησε λίγο να ταυτίσεις τον Βορρά μας και να με πείσεις πώς τα θετικά αυτής της έρευνας υπερτερούν των αρνητικών.

Quote from: el_mecanico on May 08, 2022, 10:38:31 am
- Τα υπολοιπα θεματα αφορούν την στρατευση, τις εξορυξεις και το μεταναστευτικό

Ας κρατήσουμε την συζήτηση στο συγκεκριμένο θέμα και στη συγκεκριμένη έρευνα. Εξάλλου σε αυτό το ποστ επέλεξες να δείξεις την δυσαρέσκειά σου. Δεν θα αφήσω την συζήτηση να γυρίσει σε γενικολογίες. Μιλάμε ειδικά για τη δυσαρέσκειά σου σε αυτό το συμβάν. Ποιός ο λόγος να κράξεις;
11  Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία / Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών / Re: Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟΝ ΣΦ ΗΛ ΜΗΧ. ΟΛΟΙ ΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΜΡ ΣΤΙΣ 15.00 Α5 on: May 05, 2022, 18:29:01 pm
Περιμένετε θα στείλω και εγώ μια επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας που θα ζητάει οι φοιτητές που συμμετείχαν σε αυτή τη δράση να πάρουν απευθείας πτυχίο.

Τι είπατε; Η πολιτεία δεν είναι ούτε αυτή πάνω από τον νόμο; Ίσως θα έπρεπε να είναι σύμφωνα με κάποιους, ίσως και όχι.
12  Πίνακας Ανακοινώσεων / Ληγμένες Αγγελίες / Re: Ζητείται άτομο για ανάπτυξη λογισμικού για μεσιτικό γραφείο. on: May 05, 2022, 00:25:10 am
Είναι πολύ εύκολο να ενθουσιαστεί κάποιος με τις εφαρμογές που βλέπει και χρησιμοποιεί κάθε μέρα και να θέλει τη δική του κάπως έτσι.
Συνδύασε το αυτό με το γεγονός ότι οι περισσότεροι μεγάλοι δεν ξέρουν πόσο χρόνο και δουλειά παίρνει για να κάνεις κάτι τέτοιο, και ότι οι εφαρμογές που ξέρουν και αγαπούν δημιουργούνται από πολύ μεγάλες ομάδες ανθρώπων.

Εμείς μαθαίνουμε από πρώτο χέρι το μάθημά μας όταν λέμε "θα κάνω μια γαμάτη εφαρμογή" και βγαίνει μια πατάτα.  Grin

Έχω λεω θα φτιάξω ένα δικό μου game engine με ωραία simulations από τα 15. Ακόμα δεν έχω γράψει ούτε μια γραμμή κώδικα  Grin

Δεν πιστεύω ότι αυτή η αγγελία βέβαια αντιπροσωπεύει καθόλου την ιστορία του Καταραμένου με την κομμώτρια.
Επίσης είναι πολύ καλή ιστορία. Σαν λοβ στορυ με άπειρα red flags που δεν έπρεπε να του δωθεί παραπάνω προσοχή από ένα γέλιο αλλά ο πρωταγωνιστής συνεχίζει να ασχολείται.  Grin Grin
13  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: May 03, 2022, 09:18:02 am
Άλλο ένα.

https://www.thesaturdaypaper.com.au/climate/2022/05/03/indias-devastating-heatwave-warning-us-all/165155260313810#mtr
14  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Περιβάλλον / Re: Ενημέρωση για την κλιματική κρίση on: May 03, 2022, 09:12:34 am
Σημαντικό άρθρο για τον καύσωνα στην Ινδία και Πακιστάν.

https://edition.cnn.com/2022/05/02/asia/india-pakistan-heatwave-climate-intl-hnk/index.html

Αναφέρει μέσα στα άλλα και την επίδραση του καύσωνα στην παραγωγή τροφίμων και ενέργειας.
15  Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα / Μουσική / Re: Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή? on: May 02, 2022, 19:05:02 pm
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=ONiwSgAV_VY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=ONiwSgAV_VY</a>
Pages: [1] 2 3 ... 5
Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...