Είναι λίγο αργά τώρα αλλά για να ξέρω για το μέλλον, άμα θέλει κάποιος να ασχοληθεί μόνο με hardware υπολογιστών ποια μαθήματα προτείνετε; Άμα μπορείτε πείτε για όλα τα εξάμηνα, όχι μόνο του 7ου.
Γενικά το hardware έχει πολλά διαφορετικά πράγματα, αλλά είναι λίγο δύσκολο να τα ξέρεις από τώρα γιατί δεν έχεις εκτεθεί τόσο πολύ σε αυτά μέσω σχολής ακόμα. Οπότε θα σου πρότεινα αν θες να ψάξεις λίγο τους διαφορετικούς τομείς στο hardware για να καταλάβεις περισσότερο τι θέλεις. Κάπως συνοπτικά είναι οι εξής:
Digital Design / VerificationΈχει να κάνει με σχεδίαση και επαλήθευση ψηφιακών κυκλωμάτων. Ασχολείσαι με λογικές πύλες και πιο περίπλοκα ψηφιακά κυκλώματα, γράφεις κώδικα σε Verilog για την σχεδίαση ενός κυκλώματος, και π.χ. SystemVerilog για να επαληθεύσεις ότι λειτουργεί όπως πρέπει σε διάφορα test cases κτλ. Επίσης αφού γραφεί ο κώδικας Verilog υπάρχουν βήματα για την φυσική σχεδίαση (π.χ. πώς θα γίνει ο διαχωρισμός των επιμέρους υποκυκλωμάτων, πώς θα τοποθετηθούν στην επιφάνεια του chip κτλ). Όλα τα θέματα που μελετάς είναι σε λίγο πιο high level, δηλαδή δεν ασχολείσαι με τρανζίστορ, αντιστάσεις, ρεύματα κτλ, αλλά με καθυστέρηση διάδοσης σήματος και τέτοια μεγέθη.
Μαθήματα: Ψηφιακά HW Ι και ΙΙ, Ψηφιακά VLSI
Analog DesignΗ αναλογική σχεδίαση μπαίνει σε πιο χαμηλό επίπεδο από το προηγούμενο κομμάτι, σε επίπεδο τρανζίστορ. Σαν τομέας είναι πολύ πιο δύσκολος από το ψηφιακό, γιατί πρέπει να έχεις πολύ καλές γνώσεις ηλεκτρονικής. Άμα θες να ασχοληθείς με advanced node processes στην ουσία πρέπει να είσαι πολύ δυνατός σε αυτό το κομμάτι. Επίσης πιστεύω θέλει σφαιρική γνώση πολλών πραγμάτων.
Μαθήματα: Σχεδίαση VLSI κυρίως, Ηλεκτρονική ΙΙΙ (και καλή γνώση των Ι και ΙΙ), και κάποια άλλα μαθήματα μπορούν να σε βοηθήσουν. Π.χ. Τηλεπικοινωνιακή Ηλεκτρονική και Ημιαγωγά Υλικά για να καταλάβεις πώς λειτουργούν τα τρανζίστορ σε φυσικό επίπεδο
FPGA DesignΤα FPGA μοιάζουν κάπως με τα ψηφιακά, είναι στην ουσία ψηφιακά κυκλώματα που μπορούν να επαναπρογραμματιστούν μετά την κατασκευή (σε επίπεδο πύλης).
Μαθήματα: Σχεδίαση Συστημάτων Υλικού - Λογισμικού, αλλά και γνώσεις ψηφιακών βοηθάνε
Αρχιτεκτονική υπολογιστώνΌπως λέει το όνομα ασχολείσαι με αρχιτεκτονική, νομίζω είναι κάπως περιορισμένες οι δουλειές αλλά σίγουρα πολύ ενδιαφέρον
Μαθήματα: Αρχιτεκτονική

, ίσως και κάποια πράγματα όπως Λειτουργικά Συστήματα και Παράλληλα να σου δώσουν χρήσιμες γνώσεις
PCB DesignΔυστυχώς όσο ήμουν εγώ τουλάχιστον δεν είχαμε κάποιο μάθημα που να ασχολείται με το αντικείμενο, αλλά μπορείς να το μάθεις και μόνος σου με δική σου ενασχόληση. Υπάρχει πολύ υλικό στο διαδίκτυο καθώς δεν είναι τόσο proprietary πεδίο όσο τα ολοκληρωμένα.
Μαθήματα: δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο, αλλά θα σε βοηθήσουν σίγουρα έννοιες από Ηλεκτρονικές, Τηλεπικοινωνιακή Ηλεκτρονική, Διατάξεις Υψηλών Συχνοτήτων (π.χ. χαρακτηριστική αντίσταση, S parameters και τέτοια).
Embedded SystemsΔεν είναι ακριβώς hardware, αλλά έχει να κάνει με low level προγραμματισμό για να ελέγχεις περιφερειακές συσκευές, αισθητήρες, να παίρνεις μετρήσεις κτλ.
Μαθήματα: Ενσωματωμένα και Μικροεπεξεργαστές κυρίως, και Αρχιτεκτονική λίγο
Επίσης γενικά keep in mind ότι δεν είναι υποχρεωτικό να πάρεις κάποιο από αυτά τα μαθήματα για να ασχοληθείς με τα αντικείμενα, πολλά πράγματα μπορείς να μάθεις και μόνος σου ή από κάποιο project. Το θέμα είναι ότι το μάθημα σε αναγκάζει να ασχοληθείς ενώ μόνος σου μπορεί να μην κάτσεις ποτέ εν τέλει να ασχοληθείς. Και πολλά απ'αυτά τα έχω γράψει γιατι σε βοηθούν στο να έχεις καλύτερη κατανόηση. Π.χ. εγώ έχω μετανιώσει που δεν πήρα Διατάξεις Υψηλών Συχνοτήτων στο 3ο έτος γιατί μου χρειάστηκε πολύ εν τέλει, αλλά τότε νόμιζα ότι είναι μάθημα τηλέπ ενώ εγώ ήμουν ηλεκτρονική

Αλλά η κύρια συμβουλή είναι δες τι σου αρέσει και με τι θες να ασχοληθείς. Αν έχω γράψει κάποια βλακεία ή έχω ξεχάσει τίποτα ας διορθώσει κάποιος. Αυτά, good luck
