• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:17:29 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:17:29 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 37
Guests: 119
Total: 156
dimitris585
Christina_R
Stathiss
μιλτοςμ
Yamal
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
anon
kokkinosgior
bougatsa
george14
iliaspapam
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Kyritsisss
astepoul
gogolhs
Fraser
parvanitid
maestros
jim_sklab
Το παγώνι
victoria
Katarameno
dr.giorgos
0restis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... > Hardware > Δικτύωση, Internet, Modems, Servers (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Πως να διανείμω dsl στο σπίτι μου;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Down Print
Author Topic: Πως να διανείμω dsl στο σπίτι μου;  (Read 10188 times)
TED
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Πως να διανείμω dsl στο σπίτι μου;
« Reply #60 on: June 02, 2007, 03:16:06 am »

ο υπολογιστής έχει ιντερνετ; ping μπορείς να κάνεις; ο Iexplorer μπαινει; αν ναι πραγματι, συχνα πυκνα το αντιμετωπιζει ο firefox αυτό το πρόβλημα, δοκίμασε να αναβαθμίσεις τον φιρεφοχ η να τον κάνεις reinstall
« Last Edit: June 02, 2007, 03:35:57 am by TED » Logged
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #61 on: June 30, 2008, 15:17:37 pm »

Αν χρησιμοποιείται καλώδιο για απευθείας σύνδεση δύο υπολογιστών (ο Juan το περιγράφει εδώ: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=10313.0), χρειάζεται να υπάρχει firewall και antivirus και στο δεύτερο υπολογιστή, που παίρνει ίντερνετ από τον πρώτο με το μόντεμ; Πριν περάσουν τα δεδομένα στον δεύτερο, δεν ελέγχονται από το firewall, antivirus, antispyware του πρώτου;

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #62 on: June 30, 2008, 16:53:08 pm »

Quote from: Wanderer on June 30, 2008, 15:17:37 pm
Αν χρησιμοποιείται καλώδιο για απευθείας σύνδεση δύο υπολογιστών (ο Juan το περιγράφει εδώ: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=10313.0), χρειάζεται να υπάρχει firewall και antivirus και στο δεύτερο υπολογιστή, που παίρνει ίντερνετ από τον πρώτο με το μόντεμ; Πριν περάσουν τα δεδομένα στον δεύτερο, δεν ελέγχονται από το firewall, antivirus, antispyware του πρώτου;

Αν η αποκλειστική πηγή δεδομένων του 2ου Η/Υ είναι ο 1ος, και είναι ασφαλής, τότε ναι, δεν χρειάζεται να υπάρχει firewall και antivirus.

Σε μια πιο τυπική χρήση, επειδή φαντάζομαι πως κάποια στιγμή θα συνδέσεις ένα usb φλασάκι ή θα βάλεις ένα dvd, καλό θα ήταν να έχεις το antivirus να τρέχει. Εγώ συνηθίζω να πάω έξω για εκτυπώσεις με το φλασάκι μου και μου έχει ήδη συμβεί 3 φορές να χτυπήσει το alert του avast για ιό μόλις το συνδέσω πίσω στο PC μου!

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #63 on: June 30, 2008, 17:15:21 pm »

Eυχαριστώ για τις συμβουλές Smiley Επειδή το λάπτοπ είναι κάπως παλιό (μονοπύρηνο), για αυτό δεν θέλω να το πολυβαρύνω. Οπότε μιας και τα δεδομένα του ίντερνετ φιλτράρονται από την προστασία του 1ου, μάλλον ακόμα δεν θα βάλω τπτ στον 2ο.

(καλά στα φωτοτυπάδικα δεν έχουν προστασία από ιούς; Undecided )

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

united by our love
so we scream "Liberta"
Καλλισθένης
Veteran

I'm not insane! My mother had me tested

View Profile WWW
« Reply #64 on: June 30, 2008, 17:30:07 pm »

Quote from: marauber on June 30, 2008, 16:53:08 pm
Εγώ συνηθίζω να πάω έξω για εκτυπώσεις με το φλασάκι μου και μου έχει ήδη συμβεί 3 φορές να χτυπήσει το alert του avast για ιό μόλις το συνδέσω πίσω στο PC μου!

Πιθανότατα δεν έχεις κάποιον ιό, απλά σε ενημερώνει το antivirus ότι θα τρέξει το autorun.inf.
Σε περίπτωση που γίνει χωρίς την θέλησή σου (πχ το φάντασμα της όπερας σου έβαλε ένα φλασάκι στην πίσω USB θύρα του PC σου χωρίς να το καταλάβεις  Grin ) και υπάρχει περίπτωση να τρέξει κάποιος "κακόβουλος κώδικας". Το παραπάνω μήνυμα γενικά το αγνοώ όταν βάζω φλασάκια στο PC.

BTW, μπορείτε να παίξετε με το autorun.inf προσθέτοντας όμορφα πραγματάκια όπως περιγράφονται εδώ: USB Drive AutoRun.inf Tweaking   Wink

Σούλααααα!!! Τα λέμε!!!
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #65 on: June 30, 2008, 21:17:12 pm »

Quote from: Καλλισθένης on June 30, 2008, 17:30:07 pm
Quote from: marauber on June 30, 2008, 16:53:08 pm
Εγώ συνηθίζω να πάω έξω για εκτυπώσεις με το φλασάκι μου και μου έχει ήδη συμβεί 3 φορές να χτυπήσει το alert του avast για ιό μόλις το συνδέσω πίσω στο PC μου!

Πιθανότατα δεν έχεις κάποιον ιό, απλά σε ενημερώνει το antivirus ότι θα τρέξει το autorun.inf.
Σε περίπτωση που γίνει χωρίς την θέλησή σου (πχ το φάντασμα της όπερας σου έβαλε ένα φλασάκι στην πίσω USB θύρα του PC σου χωρίς να το καταλάβεις  Grin ) και υπάρχει περίπτωση να τρέξει κάποιος "κακόβουλος κώδικας". Το παραπάνω μήνυμα γενικά το αγνοώ όταν βάζω φλασάκια στο PC.

BTW, μπορείτε να παίξετε με το autorun.inf προσθέτοντας όμορφα πραγματάκια όπως περιγράφονται εδώ: USB Drive AutoRun.inf Tweaking   Wink

Έχεις δίκιο, αλλά εν μέρει. Πράγματι, το autorun.inf είναι που θα τρέξει, αλλά εγώ το φλασάκι μου το είχα κάνει πριν πάω στο φωτοτυπάδικο hard format και του είχα βάλει μόνο αρχεία. Μετά από λίγο ο avast του Η/Υ μου άρχισε να χτυπάει όποτε έβαζα το φλασάκι και ανακάλυψα ενεργοποιώντας τα αρχεία συστήματος πως στο φλασάκι δημιουργήθηκε το autorun.inf., το οποίο από μόνο του πράγματι δεν είναι κάτι ύποπτο. Μαζί του όμως υπήρχε και ένα αρχείο *.dll κρυφό και ένα άλλο επίσης κρυφό dll με runtime ρουτίνες της VB. Οπότε το πράγμα βρωμούσε πλέον πολύ έντονα και τα έσβησα όλα. Μετά από μια άλλη επίσκεψη το παραπάνω συμβάν επαναλήφθηκε οπότε συμπέρανα πως έφταιγαν τα φωτοτυπάδικα (1 ή περισσότερα, είχα πάει σε 2-3 στο μεταξύ και δεν ξέρω ποιο φταίει με σιγουριά Cheesy). Δεδομένου πόσα φλασάκια περνάν από από ένα PC φωτοτυπάδικου, δε μου κάνει έντονη εντύπωση να είναι μολυσμένο το PC με ιό.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #66 on: July 01, 2008, 00:23:33 am »

Λοιπόν... χωρίς το firewall και με αυτόματη απόδοση ips στον 2ο υπολογιστή που θα παίρνει ίντερνετ από τον πρώτο τον "main", δουλεύει και η ανταλλαγή αρχείων μεταξύ των κοινόχρηστων φακέλων, και η κοινή χρήση ίντερνετ (μετά και την εκτέλεση του οδηγού αυτόματης εγκατάστασης δικτύου).

Κάποια προβλήματα/απορίες:

1.) Κάνοντας εκτέλεση->cmd->ipconfig, διαπιστώνω πως οι διευθύνσεις DNS δεν είναι εκείνες του παροχέα μου (ρύθμισα όπως είπα στο 2ο υπολογιστή να γίνει αυτόματη απόδοση ips). Αυτό είναι φυσικό; Διότι το μόνο που άλλαξε με την αυτόματη απόδοση είναι οι διευθύνσεις DNS.. και η ip του 2ου άλλαξε, αλλά δεν νομίζω ότι δημιουργεί πρόβλημα όποια και να την ορίσω, έτσι δεν είναι; Βλέπω λοιπόν πως αφήνοντάς το να ορίσει αυτόματα τις DNS δουλεύει, ενώ θέτοντας τις DNS του παροχέα, όχι (δεν συνδέεται με το ίντερνετ).
Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος έδινε μία εξήγηση για αυτό.

2.) Αρχικά όταν ενεργοποιούσα το firewall (έχω εγκατεστημένο μόνο στον "main" υπολογιστή), αυτό μπλόκαρε και την επικοινωνία των δύο υπολογιστών μέσω των κοινόχρηστων αρχείων, και δεν άφηνε το δεύτερο υπολογιστή να χρησιμοποιήσει την κοινόχρηστη σύνδεση.
 Στη συνέχεια ψάχνοντας λίγο, πρόσθεσα την εξής καταχώρηση στην trusted zone: (διεύθυνση δικτύου δεύτερου υπολογιστή)/255.255.255.0, Entry Type: Subnet, Zone: Trusted.

Ήδη προϋπήρχαν --αν και δεν είμαι σίγουρος πότε "δημιουργήθηκαν"-- οι εξής καταχωρήσεις:

Νame:WAN(PPP/SLIP) I... IP adress: (ip του παροχέα)/255.255.255... Entry Type:Adapter sub, Zone: Internet

Name:Generic Marvel Y... IP adress: (διεύθυνση δικτύου πρώτου υπολογιστή)/255.255.255.0 Entry Type: Adapter Sub, Zone: Trusted (ήταν "internet" και εγώ την έβαλα "trusted" --έκανα καλά;;--

Δύο καταχωρήσεις για DNS server, IP adress: [their ip adress], Entry Type: IP adress, Zone: Trusted

Loopback adapter  IP adress:[μία ip], Entry type: IP adress, Zone: Trusted

+ εκείνη που πρόσθεσα εγώ, όπως προανέφερα
................................................. ..................................

Φαίνονται φυσιολογικά τα παραπάνω; Undecided Με αυτές τις ρυθμίσεις επιτρέπει την επικοινωνία μέσω κοινόχρηστων φακέλων, αλλά δεν αφήνει την κοινόχρηστη σύνδεση ίντερνετ στον 2ο υπολογιστή.
Αν κάποις έχει γνώσεις για αυτά τα θέματα και έχει χρόνο και διάθεση, ας γράψει δύο λόγια Smiley

3.) Όταν δεν χρησιμοποιώ ίντερνετ, ο χρόνος επικοινωνίας μεταξύ των κοινόχρηστων φακέλων είναι σημαντικά μικρότερος. Αυτό είναι φυσιολογικό, έτσι δεν είναι;

Αυτά! Smiley

united by our love
so we scream "Liberta"
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #67 on: July 05, 2008, 11:56:52 am »

Τελικά βρήκα τί φταίει, το γράφω εδώ μήπως κάποιος άλλος αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα.

Κατ'αρχάς ξανα-εγκατέστησα το firewall μου για να αναιρέσω τις ρυθμίσεις που του έκανα. Τελικά το μόνο που έπρεπε να προστεθεί στο firewall του κύριου υπολογιστή στη λίστα της trusted zone ήταν η διεύθυνση ip του υπολογιστή που θέλω να παίρνει ίντερνετ και να ρυθμίσω το internet zone security στο "computers can see your computers but can not share its resources. Incoming NetBIOS is blocked". Αν και είναι medium security level και όχι high (για την ίντερνετ zone), φαίνεται ότι χρειάζεται αυτός ο συμβιβασμός όταν πρέπει να δώσω ίντερνετ στο δευτερεύοντα υπολογιστή.
Ό,τι άλλες ρυθμίσεις είχα κάνει στο firewall τελικά μάλλον κακώς τις είχα κάνει.

Αν θέλει κάποιος να βάλει firewall και στο δευτερεύοντα υπολογιστή τότε δίνει αντιστοίχως την ip (δικτύου π.χ. 192.168.0.1 ή όποια είναι) του main υπολογιστή, στη λίστα της trusted zone του firewall του δευτερεύοντα υπολογιστή. EDIT: σε εμένα αυτό έγινε αυτόματα από το firewall του δευτερεύοντα υπολογιστή, χωρίς να χρειαστεί να δώσω τπτ.
..

Επίσης σε έναν οδηγό δικτύου που βρήκα και στο φόρουμ του pc magazine (www.e-pcmag.gr) γράφει ότι μπορούμε να δώσουμε ως διεύθυνση DNS server τη δειύθυνση του main υπολογιστή, αν δεν θέλουμε να αποδωθεί αυτόματα και για να μην ψαχνόμαστε με εκείνες των παροχέων.
« Last Edit: July 05, 2008, 15:26:33 pm by Wanderer » Logged

united by our love
so we scream "Liberta"
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #68 on: July 05, 2008, 15:23:34 pm »

Βρήκα τί φταίει και με τις διευθύνσεις DNS. Όσοι έχουν φοιτητικά πακέτα, οι διευθύνσεις DNS δεν είναι ίδιες με αυτές των παροχέων! Π.χ. κάποιος που έχει ΟΤΕΝΕΤ μέσω του ΔΙΟΔΟΣ χρειάζεται διαφορετική DNS από εκείνον που έχει ΟΤΕΝΕΤ μή φοιτητικό. Η διαπίστωση αυτή προέκυψε από εδώ: http://www.theinternetworld.org/forums/showthread.php?t=259 ψάχνοντας να βρω πού αντιστοιχούν οι άσχετες διευθύνσεις που μου εμφανίζονται με την αυτόματη απόδοση.

Από ό,τι διαβάζω σε αυτό το λινκ, για ΔΙΟΔΟΣ είναι κοινές οι ip των DNS servers, άσχετα σε ποιόν παροχέα έχει γίνει η συνδρομή:

Primary DNS: 194.177.210.210 ή 195.251.25.60
Secondary DNS: 194.177.210.211

united by our love
so we scream "Liberta"
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #69 on: July 08, 2008, 15:49:17 pm »

DNS μπορείς να βάλεις όποιον θέλεις, αλλά σχεδόν πάντα βάζεις το DNS του παρόχου για να μην έχεις προβλήματα.

Για το δίοδος αν δεις, οι DNS είναι του GRNET για αυτό είναι κοινοί για όλους.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #70 on: July 08, 2008, 17:52:20 pm »

Για τις DNS του δίοδος έχεις δίκιο ότι είναι του GRNET Wink

Αλλά δεν έχεις δίκιο στο ότι μπορώ να βάλω ό,τι DNS θέλω... αφού έβαλα τις στάνταρ για τον πάροχό μου αρχικά και δεν δούλεψε.
« Last Edit: July 08, 2008, 21:44:57 pm by Wanderer » Logged

united by our love
so we scream "Liberta"
Pages: 1 ... 3 4 [5] Go Up Print
Jump to: