• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 13:13:59 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 13:13:59 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 95
Guests: 77
Total: 172
Mr Watson
vasilis saitis
Bel
Arsen
melisste22
vasillikiiiiii
el1
Stylianos_566
adamchatz
thomasdt
Nikos_313
Oxil
npalami
dmtr
jimalexoud
asimeniacha
mark
Juror8
tzortzis
rafa98p
themis01
et7gr
giannisdomu
soti
mmikelo
BB
Soterd52
mikrosdia
petralexiou
abiki
Τζιτζίς
agapi
nikitask
gpr000
chatzikys
nikpapoutsi
mpaltzak
ggalamat
nikos123321
Reidemption
ariadnipm
chaniotism
abcdefg
nikolakys
tsaliki
Raphael
Captain
Kont
nikosxek
thomaitheodosiadou
ialvanos
george14
iJasonOP
Konstantina Karamani
Fotis Roukoutakis
gkougeor
stavros0201
Psychoktonos_
Pastellaki
Nikikouss
BlackClara
xdallas
DarkMagiK06
giannisd
witchingHour
3rdDegreeBurn
gtapalis
mhtsakos02
alextsigilis
asimomyti
engineer2030
chatzimich
Kv
pavlos2003
marilita
aspanosk
thunder
Xontroulis
kostas.13v
george polymeros
mprova
chris_p30
menelaras
hacky
Rizotto
Acad-Mics
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
noimaginationforthis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 27 Go Down Print
Author Topic: Αίσχος και ντροπή! Απαράδεκτο το ψήφισμα κατά των παρελάσεων!  (Read 52322 times)
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #120 on: October 21, 2006, 02:30:30 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 20, 2006, 21:51:18 pm
Fenix: Για σένα που έχεις κάποιες σπουδές, ένα καλό IQ, και πέντε εμπειρίες απο την ζωή, ναι, γενικά οι παράτες είναι άχρηστες. Θα ξέρεις γιατί πας να ψοφήσεις, και θα είσαι σε μια φάση που μπορείς να καταλάβεις γιατί και ποιά παιχνίδια παίζονται στην πλάτη σου.

Υπάρχει όμως μια πληθώρα ανθρώπων, που πρέφα δεν έχουν πάρει απο αυτά. Τι τους μένει λοιπόν? Δύο λόγια "για τους Αρχαίους ημών πρόγονους", μια παράτα και δύο ταρατατζούμ απο το σχολείο, ένας εξάψαλμος και μια εξομολόγηση απο κάνα παπά, ένα ντουφέκι και ντού να γίνουν τροφή στα κανόνια.
Αν πρόσεξες δεν μίλησα καθόλου για I.Q, επίπεδο και εμπειρίες όταν μιλούσα σχετικά με την στόφα του ανθρώπου που θα πάει να πεθάνει. Κατά την γνώμη σου πρέπει να έχεις υψηλό δείκτη νουμοσύνης για να αγαπάς την ελευθερία; Πρέπει να έχεις εμπειρίες για να αγαπάς τους γονείς σου και να συμπαθείς τον Κυρ-Μήτσο απέναντι τόσο ώστε να δώσεις ό,τι χρειαστεί όταν χρειαστεί; Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι το να είσαι ερασιτέχνης σε ένα θέμα σαν και αυτό (την αγάπη προς την πατρίδα δηλαδή) είναι 100 φορές καλύτερο από το να είσαι επαγγελματίας.

Δε σοπυ λέω πως πρέπει να είναι έτσι. Απλά έτσι συμβαίνει. Στα γεγονότα των Ιμίων βγάζανε τους Λοκατζήδες πλήρως μάχιμους στα νησιά βόλτα με τα φορτηγά, για να τους βλέπει ο κόσμος και να αναπτερώνεται το ηθικό του, αλλά και αυτοί να συνηθίσουν στην ιδέα πως κάπως έτσι θα μπούν στο αεροπλάνο και θα βρεθούν Τουρκία.
Φαντάζεσαι έναν Στρατηγό να βγαίνει στους φαντάρους και να λέει:"Κάποιοι μας έβαλαν να κάνουμε πόλεμο για συμφεροντά. Σήμερα θα πάτε να πηδήξετε με αλεξίπτωτο στην Σμύρνη, και απο σας δεν θα επιβιώσει κανένας. Και μην το ψάχνετε, ούτε ο Θεός υπάρχει, απλά θα γίνετε λίπασμα για τα μαρούλια". Φαντάζεσαι τι έχει να γίνει?
Πάλι εδώ με τα λεγόμενά σου,αν τα εκτιμώ σωστά, λες πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σαν να είναι πρόβατα γιατί αλλιώς δεν θα πάνε να κάνουν το καθήκον τους.Λες πως περιφέρουμε τους Λοκατζήδες και λέμε λόγια του στύλ "Αέρα παιδιά να φάμε τα Μεμέτια και μην φοβάστε θα είναι όπως στις ταινίες, θα τραυματίζεστε μόνο στον ώμο και στο πόδι ενώ όποιος πεθάνει θα πάει στον Παράδεισο να καθίσει εκ δεξιών του πατρός" γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και τι να κάνουμε, είναι απλοικό το μυαλό του λαουτζίκου και μόνο από αυτά καταλαβαίνει. Δώστου παρελάσεις και εμβατήρια λοιπόν να έχω το στόκ έτοιμο.Ξανά εδώ θα σου πω ότι κατά την γνώμη μου δεν χρειάζονται τα προσόντα που αναφέρεις στην αρχή για να πάει ο άλλος να κόψει τον λαιμό του για την πατρίδα.

Ναί, έχω υπηρετήσει στην Αεροπορία στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, 128 ΣΕΤΗ (τηλεπικοινωνίες), στην 2η Μονάδα Επιχειρήσεων Ασφαλείας (Ολυμπιακοί Αγώνες) και στην 129 Πτέρυγα Υποστήριξης, με αποσπάσεις σε Σαντορίνη, Κάρπαθο και Σάμο για συντηρήσεις σε υποσταθμούς. Στην Ολυμπιάδα πήγα "εθελοντικά" αναγκαστικά, αφού ήμουν ιδεολογικά αντίθετος με τους Ολυμπιακούς, άσχετα αν τελικά πέρασα καλά, και δεν είμαι καθόλου στρατόκαβλος. Δεν γουστάρω τον στρατό, ούτε αυτά που αντιπροσωπεύει. Ουσιαστικά, μαθαίνεις το πιο ταπεινό πράγμα στον κόσμο. Να σκοτώνεις ανθρώπους. Αλλά έλα που συμβαίνουν και πόλεμοι.
Σε κάποιο προηγούμενο ποστ είπες ότι αν ο άλλος αποφασίσει να μας φάει, τότε διάολε ας είμαστε προετοιμασμένοι να τον δυσκολέψουμε όσο περισσότερο γίνεται.Διαβάζοντας αυτά πίστεψα ότι θα είχες υπηρετήσει τουλάχιστον στα ΛΟΚ αν όχι στα ΟΥΚ, που αλλού στον ΕΣ μαθαίνει κανείς την τέχνη του πολέμου καλύτερα; Ομώς απ'ότι βλέπω υπηρέτησες στην αεροπορία, ένα όπλο καθαρά για πολύ, μα πάρα πολύ χοντρά βύσματα καθώς εδώ και πάρα πολλά χρόνια δεν παίρνει κληρωτούς στρατιώτες αλλά τα μεγαλύτερα βύσματα στον Ελληνικό Στρατό. Έχοντας λοιπόν σαν δεδομένο ότι το μέσον σου στο στρατό είναι πολύ μεγάλο γιατί δεν το χρησιμοποίησες για να πας ειδικές δυναμείς όπου θα ήσουν από τους πρώτους που θα έπεφτες στην φωτιά για την μαμά πατρίδα; Γιατί δεν διάλεξες έστω πεζικό ή τεθωρακισμένα να πήξει το κορμί σου στην σκοπιά και στο γρασσάρισμα της ερπύστριας; Γιατί όταν σε κάλεσαν να υπηρετήσεις και μπροστά σου απλώνονταν ο στενός δρόμος της μαυρίλας (έλλειψη εξόδων σημαίνει αυτό για όσους δεν ξέρουν) εσύ διάλεξες τον φαρδύ της λούφας; Τι μου λέει εμένα ότι όταν πάλι γίνει κάποιο σκηνικό εσύ ο υποστηρικτής των παρελάσεων και του πορώματος του λαού που είσαι διατεθιμένος να ανεχτείς τα πάντα για το καλό του έθνους δεν θα είσαι επιτελικός σε κάποιο γραφείο ενώ εγω και όλοι οι άλλοι θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε;

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
auroraTM
Θαμώνας

View Profile WWW
Απ: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ!
« Reply #121 on: October 21, 2006, 02:52:07 am »

Το νόημα των παρελάσεων και των εθνικών γιορτών και εκδηλώσεων δεν είναι τόσο να τονώσουν το εθνικό φρόνημα banned2 όσο το να τιμήσουν αυτούς που χωρίς 2 σκέψη αντισταθηκαν και αγωνίστηκαν για να κανουμε σημερα όλοι εμείς αυτή τη συζήτηση ελεύθερα και πολιτισμένα.

Εν τέλει και αλλά πράγματα είναι περιττά
Για παράδειγμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τι νόημα έχει να εκλέγεται έμμεσα ή και άμεσα οπως προτείνουν ορισμένοι από το λαό όταν δεν έχει καποια ιδιαίτερη αρμοδιότητα
Η τη νόημα έχει η βουλευτική ασυλία ακόμη και για κακουργήματα(τι είδους  ανεξάρτητη δικαιοσύνη είναι αυτή?)??????

sakaflias7
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Μήπως κανένας καλός είμαι?

View Profile WWW
« Reply #122 on: October 21, 2006, 02:57:34 am »

ντροπη μονο κ μονο που συζηταμε τετοιο θεμα.θελω να ξερω αν υπαρχει κπ εδω μεσα που ναμην εχει παρελασει.σωστα κπ ειπε πιο πανω οτι πολλοι εδω μεσα ειμασταν καποτε σημαοφοροι κ τωρα κπ εχουν το θρασσος να προτεινουν κτ τετοιο.αν ζουν οι παππουδες αυτων που προτειναν κ ψηφισαν αυτη την ντροπιαστικη προταση ας τους πουν οτι το γεγονος οτι πολεμησαν δεν ηταν κ τπτ σπουδαιο....
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΤΑ ΤΩ\
« Reply #123 on: October 21, 2006, 03:11:20 am »

ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πώς μια παρέλαση είναι τιμή απέναντι σε ανθρώπους που πέθαναν μέσα στην φρίκη του πολέμου.

μόνο ειρωνία βλέπω στην όλη ιστορία.

και χωρίς να καταλαβαίνω πλήρως τι σχέση έχει, ποτέ μου δεν έχω παρελάσει.

byeeee
Fenix
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Α μπλου

View Profile
« Reply #124 on: October 21, 2006, 09:33:05 am »

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 21, 2006, 03:54:19 am
και θα δείς πως ορισμένα πράγματα καθόλου αυτονόητα δεν είναι για ορισμένους (και για να είμαστε δίκαιοι, ούτε το IQ, ούτε και οι σπουδές κάνουν την διαφορά ορισμένες φορές). Ας μην αναλώνεσαι σε επιχειρηματολογίες άσκοπες για το κατά πόσο κάποιοι δρούν σαν πρόβατα, γιατί θα ξημερώσουμε. Το μέλλον θα σου φανερώσει την απάντηση.
Αυτό που λες εσύ και εγώ διαφωνώ, είναι ότι για ένα σημαντικό ποσοστό του πλυθησμού που το χαρακτηρίζει το χαμηλό τέλος πάντων επίπεδο, είναι αναγκαία η πλύση εγκεφάλου από μικρή ηλικία έτσι ώστε να έχεις εξασφαλισμένη την υποταγή στο εμβατήριο όταν έρθει η ώρα.Θεωρώ αυτή την άποψη άδικη και επικίνδυνη.

Quote from: sminias_hlektromhxanikos on October 21, 2006, 03:54:19 am
Τώρα, ως προς την θητεία, πριν δώδεκα χρονάκια που έκανα χαρτιά για το πού ήθελα να πάω, δήλωσα Σ.Ξ., αλλά οχι ΛΟΚ και αηδίες. Στο ξανάπα, δεν είμαι στρατόκαβλος. Απλά έκατσε Αεροπορία. Δεν ξέρω γιατί και πως, αλλά δεν νομίζω να έπεσε βύσμα, αφού κανέναν πολιτικό ή στρατιωτικό δεν είχαμε τόσο "κολλητό", όπως επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις. Οταν δε βρεθείς σε ένα τόσο βυσματικό περιβάλλον χωρίς να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος, το χώσιμο πάει σύννεφο. Σημειωτέον, πως επειδή τα έχω τα κιλάκια μου (αρκετά), κατά την κατάταξη, κόντεψα να πιαστώ στα χέρια με τον γιατρό που ήθελε να με βγάλει Ι4, ήτοι βοηθητικό (και για τα δεδομένα της Αεροπορίας αρχιλουφαδόρο, αφού ούτε ένοπλες υπηρεσίες κάνουν, ούτε αγγαρείες, το πολύ πολύ να είναι σε ένα γραφείο να βγάζει φωτοτυπίες). Με πολλή κλάψα έφτασα στην Α.Α.Υ.Ε. (ή αλλιώς επιτροπή απαλλαγών) για να κρίθεί η σωματική μου ικανότητα, και με πολλή κλάψα βγήκα Ι1, αφού πρώτα έχασα καμιά δεκαριά κιλά πριν την ορκωμοσία. Ηταν αστείο να είμαι σε ένα λεωφορειάκι με 49 τύπους που απο αυτούς τα 2/3 ηταν μια χαρά και επεδίωκαν να βγούν Ι4, και εγώ που η "ευλογία" αυτή μου δινόταν αβίαστα, να ανεβαίνω απο Τρίπολη Αθήνα για να παραπονεθώ! Περιττό να πω πως ημουνα δακτυλοδεικτούμενος. Πέρασα αρκετές ώρες μετά απο αυτό, κάνοντας σκοπιές και αγγαρείες (το Σμηνίας δεν σημαίνει τίποτα αν δεν έχεις βύσμα), να σκέφτομαι αν είχα κάνει μαλακεία. Ε, και μετά, αρχίσανε τα ωραία...
Καβούρι για να γίνω Σμηνίας και καλά, στα καπάκια με δηλώσανε εθελοντή για τους Ολυμπιακούς, και βρέθηκα να φυλάω οχτάωρα συνεχόμενα καλοκαιριάτικα με πλήρη εξάρτηση στις Ολυμπιακές εγκαταστασεις,πάνω σε κάτι ταράτσες με τον ήλιο ντάλα, σε κάτι παραλίες, σε κάτι λεωφόρους, με ο,τι φόραγε στολή να σου την λέει (μέχρι και οι εθελόντριες) την στιγμή που δεν ηταν για την ειδικοτητά μου αυτά τα κόλπα (Και ότι ξέρεις για Αεροπορία, δηλαδή Off, ρεπό, ΠΣΚ, κομμένα, αφού πλέον υπαγόμασταν στο ΓΕΕΘΑ). Απλά αντικατέστησα κάποιους που μόλις άκουσαν Ολυμπιάδα, πήγανε στο Γ.Ν.Α., βγάλανε ένα Ι4 για ολική ρήξη παρανυχίδας, και γίνανε αποθηκάριοι.
Αφού αυτό τελείωσε, με στείλανε "τιμής ένεκεν" στο Ελληνικό, που και πάλι όμως ήμουν "υπεράριθμος". Ε, για να μην τρώω τζάμπα συσσίτιο, κάποιος φωστήρ με έχρισε υπεύθυνο ηλεκτρολογικού Σ.Ε.Π. (αγγαρειομάχο δηλαδή) και έτσι έκανα τις τακτικές συντηρήσεις των Ηλεκτρολογικών στον χώρο ευθύνης της Πτέρυγας. Στην μισή Ελλάδα δηλαδή.
Αποσπάστηκα σε τρία νησιά, χώρια κάτι κορφοβούνια (σύνολο 5 μήνες), ώσπου δεκατρείς μέρες πρίν απολυθώ, πήρα άδεια κι εξαφανίστηκα. Με 2000 ώρες σκοπιά, που την βλέπεις εσύ την καλοπέραση?
Ως προς το αν έβαλες βύσμα ή όχι σου λέω ότι ακόμα και αν δεν το πήρες πρέφα εσύ (πράγμα που θεωρώ απίθανο) τότε ρώτα τους γονείς σου και θα δεις που θα σου πούνε ότι δεν ήταν καθόλου τυχαίο που σε βάλανε στην αεροπορία.Τα πράγματα εδώ είναι ξεκάθαρα,η αεροπορία δεν παίρνει κληρωτούς είναι όπλο καθαρά βυσματικό.Το δέχομαι ότι το δικό σου βύσμα μπορεί να ήταν χαμηλότερο και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να σε πήξουνε.Εγώ όμως σε ρώτησα κάτι άλλο, αλλά αρνούμενος να παραδεχτείς την ύπαρξη μέσου δεν απαντάς και στην ερώτηση πράγμα που είναι δεκτό αλλά ύποπτο.Τελειώνοντας να πω ότι υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους παρουσιάζει κάποιος την θητεία του, ο πρώτος χρησιμοποιείται όταν είσαι ανάμεσα σε βυσματίες οπότε καλύτερος είναι αυτός που την πέρασε πιο λουφαδόρικα και ο δεύτερος χρησιμοποιείται όταν απαντάς σε πρόκληση του τύπου "Τί να μας πεις και εσύ για την θητεία σου".Δεν είναι κακό ούτε το κατακρίνω, απλά έτσι είναι στον πραγματικό κόσμο.

TΕΜΠΕΛΑΡΙΑ-ΚΟΠΡΙΤΕΙΣΙΟΝ
Κατάληψη για πάντα!Κατάληψη στα πάνταGood evening London, i would introduse myself but truth to tell, i do not have a  name , you can call me "V". Since mankind's dawn, a handfull of opressors have accepted responsibility over our lives that we should have accepted for ourselves.By doing so they took our power, by doing nothing, we gave it away.We've seen where their way leads, through camps and wars, towards the slaughterhouse.In anarchy there is another way.With anarchy,from rubble comes new life, hope reinstated.They say anarchy's dead, but you see...reports of my death were...exaggerated.Tomorrow Downing Street will be destroyed, tonight you must choose what comes next,lives of our own, or return to chains, choose carefully, and so adieu.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #125 on: October 21, 2006, 10:32:15 am »

Quote from: marauber on October 20, 2006, 03:00:09 am
Αναφερόμουν στο επαγγελματικό μπάσκετ. Πόσο συχνά βλέπεις παίκτες κάτω του 1.85 να αγωνίζονται;
Ίσως το παράδειγμα να μην είναι και το πλέον κατάλληλο, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Δε μπορούμε να κατηγορούμε οτιδήποτε ως φασιστικό επειδή μια ομάδα ατόμων με κοινά χαρακτηριστικά προτιμάται για κάτι. Είναι το ίδιο σα να λέμε ότι η ζωή η ίδια είναι φασιστική, μέσω της φυσικής επιλογής.

Το παράδειγμά σου είναι εντελώς ακατάλληλο. Είναι σαν να συγκρίνεις μήλα με ...ιπποπόταμους. Κανείς δεν απαγόρευσε στους κοντούς να παίζουν μπάσκετ! Δηλαδή με την δικιά σου λογική, εγώ που είμαι κάτω του 1.85 απαγορεύεται/δεν έχω δικαίωμα να παίξω μπάσκετ??? :ο

Βρε Marauber, με τις απόψεις σου μας πηγαίνεις χιλιάδες χρόνια πίσω.
Υποτίθεται ο άνθρωπος έχει προοδεύσει και ότι δεν αφήνει για παράδειγμα τους ανάπηρους να πεθάνουν (φυσική επιλογή) ή πετάει τα παιδάκια που έχουν "κουσούρια" στον Καιάδα. Αντιθέτως, προσπαθούμε να σώσουμε ακόμη και νεογνά με καρδιακά προβλήματα, τα οποία εάν βασιζόμασταν στην φύση θα πέθαιναν μέσα σε λίγες μέρες. Αντιθέτως, τους χαρίζουμε υγιή ζωή δεκάδων χρόνων!

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #126 on: October 21, 2006, 10:33:23 am »

Quote from: marauber on October 20, 2006, 03:46:51 am
Το ότι την καθιέρωσε δικτάτορας (υποθέτω οτι καθιέρωσε την 25η Μαρτίου) δε σημαίνει αυτομάτως ότι καταδικάζεται. Τώρα η κατάχρηση των παρελάσεων και γενικά της εθνικής υπόθεσης από τους δικτάτορες είναι άλλο θέμα.
Όχι, είναι το ίδιο θέμα! Αυτό είναι που πρέπει να καταλάβεις...

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #127 on: October 21, 2006, 11:38:21 am »

Εμένα δεν μου αρέσουν οι παρελάσεις, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί να καταργηθούνε τη στιγμή που ο βασικός λόγος που γίνονται είναι για την τιμή των προγόνων μας, που θυσιάστηκαν και για εμάς ανάμεσα σε άλλα, αλλά και να θυμόμαστε και να μαθαίνουν οι νεώτεροι!
Ίσως μερικοί το βρίσκεται πολύ πεζό που πολέμησαν κάποιοι άνθρωποι κάτι γενιές πίσω και δεν αξίζει να αφιερώσουμε ούτε μία μέρα να τους τιμήσουμε!
Ίσως μερικοί νομίζετε ότι διαχωρίζονται οι Έλληνες από τους αλλοδαπούς αλλά εγώ ξέρω ότι και οι αλλοδαποί θέλουν να κάνουν παρέλαση και μάλιστα είναι ένας τρόπος για να ενταχθούν πιο γρήγορα!
Ίσως κάποιοι ανησυχούν για τα μαθήματα που χάνονται με τις πρόβες, αλλά αυτό λύνεται πολύ απλά με το να ξεκινάει η νέα χρονιά πιο νωρίς π.χ. 15 Αυγούστου
Άσε που κρατάν(όταν ήμουν εγώ δηλ.) οι εξετάσεις κανα μήνα αφού δίναμε μέρα παρά μέρα αντί να δίνουμε 2 μαθήματα την ημέρα και έτσι χάνουμε χρόνο και από εκεί!

Μην αγχώνεστε!Το καταλάβαμε ότι είστε απελευθερωμένοι και βάζετε πάνω από όλα τον άνθρωπο χωρίς εθνικότητα, αλλά καταλάβετε και εσείς ότι δεν είναι όλοι έτσι σε αυτόν τον πλανήτη!
Και για αυτό το λόγο είχαμε πολέμους παλιότερα και τιμούμε τους προγόνους μας που πολέμησαν!
Δεν είναι ότι θα ξεχάσουμε άμα δεν γίνονται παρελάσεις, αλλά είναι ένα βήμα προς τα εκεί!
Δεν είναι κατάσταση ον-οφ το να θυμάσαι ή όχι!
Έχει ένα σωρό ενδιάμεσα στάδια! Κάτι από φάζι λότζικ για τους ηλεκτρονικούς...

Quote from: aliakmwn on October 19, 2006, 14:51:25 pm
@Juan:
Την ταξικη ξεχασες, αυτη ειναι που μας λειπει και κανει ολη τη ζημια!

Δεν είμαστε όλοι γρήγοροι σαν και σένα να την αντιληφθούμε από τα 20 μας χρόνια κιόλας!
Θέλουμε καμιά 20ετία ακόμα! Grin

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #128 on: October 21, 2006, 11:45:36 am »

Ολύμπιε, χίλιες φορές ελέγχθη εδω μέσα αλλά κανένας (φυσικά) δεν απάντησε. Η μνημη των προγώνων μπορεί να τιμηθεί με πολύ πιο ουσιαστικούς τρόπους, με εκδηλώσεις μνήμης, με αφιερώματα, υπάρχουν ένα σωρό ωραία πράγματα.
Η μαθητική παρέλαση είναι 100% ανούσια! Ώρες προετοιμασίας για ένα άτσαλο, στην τελική, περπάτημα 100-200-400 μέτρων (αναλόγως το που γίνεται) όπου κανένας δεν θυμάται τους προγόνους παρα μόνο τραβάει στο βίντεο το βλαστάρι του την ίδια ώρα που το βλαστάρι του δεν ξέρει καν γιατί παρελαύνει...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #129 on: October 21, 2006, 12:09:39 pm »

Quote from: Kenny on October 21, 2006, 11:45:36 am
Ολύμπιε, χίλιες φορές ελέγχθη εδω μέσα αλλά κανένας (φυσικά) δεν απάντησε. Η μνημη των προγώνων μπορεί να τιμηθεί με πολύ πιο ουσιαστικούς τρόπους, με εκδηλώσεις μνήμης, με αφιερώματα, υπάρχουν ένα σωρό ωραία πράγματα.
Η μαθητική παρέλαση είναι 100% ανούσια! Ώρες προετοιμασίας για ένα άτσαλο, στην τελική, περπάτημα 100-200-400 μέτρων (αναλόγως το που γίνεται) όπου κανένας δεν θυμάται τους προγόνους παρα μόνο τραβάει στο βίντεο το βλαστάρι του την ίδια ώρα που το βλαστάρι του δεν ξέρει καν γιατί παρελαύνει...

Αυτά τα λες εσύ!
Δεν είναι αναγκαία και η αλήθεια!

Δεν είναι περπάτημα αλλά "προσωμοίωση"(αυτό μου ήρθε) φάλαγγας εν καιρώ πολέμου!=>δηλ αντιγραφή όσο γίνεται αυτών που κάναν οι προγόνοι που τιμούμε!
Ανάμεσα σε άλλα είναι και  εκδηλώσεις μνήμης  με αφιερώματα.
Εσύ μπορείς να μην ήξερες γιατί έκανες παρέλαση!
Εγώ ήξερα...

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #130 on: October 21, 2006, 12:21:11 pm »

Και θα επαναλάβω την ερώτηση μου...

Πώς με προσωμοιώσεις πολέμου, τιμάς κάποιους που σκοτώθηκαν στον πόλεμα. Αν πας να κάνεις ένα τρισάγειο σε έναν άνθρωπο που τον πάτησε αυτοκίνητο θα πας με το αυτοκίνητο και θα κορνάρεις?

Εμένα μου φαίνεται ειρωνικό.
Και σίγουρα ανούσιο, αφού στην τελική, το όλο σκηνικό θυμίζει τις μαϊμούδες στο κλουβί με τη μάνικα... Η όλη διαδικασία είναι αποκομένη από το ίδιο το γεγονός. Απλά το κάνουμε.

-------------

σσ εγώ δεν ήξερα ποτέ κανέναν συμμαθητή μου (και είχα τόσο στόκους όσο και έξυπνους) που να μην ήξερε τι γιορτάζουμε στις 28/10 ή στις 25/3.
Από μικρός όμως άκουγα την καραμέλα ότι οι νέοι δεν ξέρουν καν τι γιορτάζουμε.

Ερώτηση: Εσείς είχατε τόσο άσχετους συμμαθητές; Ή έστω να ήσασταν εσείς μέσα σε τόση άγνοια;

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #131 on: October 21, 2006, 12:28:01 pm »

Εγώ δεν έκανα ποτέ παρέλαση! Wink
Το ότι εσύ ήξερες επίσης δεν σημαίνει ότι ξέρουν και όλοι! Όπως είπες κι εσύ
"Αυτά τα λες εσύ!
Δεν είναι αναγκαία και η αλήθεια!"

Εγώ πάω στοίχημα ότι ούτε οι μισοί από αυτούς τους μαθητές που παρελαύνουν δεν ξέρουν γιατί παρελαύνουν και ότι το 90% (και πολύ λίγο βάζω) από αυτούς δεν το κάνουν γιατί νιώθουν πως θέλουν να τιμήσουν τους αγώνες των προγόνων τους αλλά το βλέπουν σαν μια ακόμα βαρετή σχολική υποχρέωση. Κι ΕΔΩ ακριβώς έγκειται το ανούσιο του όλου ζητήματος...

ΥΓ. Elric είχα συμμαθητές που δεν ήξεραν ποιον έχουμε πρωθυπουργό, πόσο μάλλον τι γιορτάζουμε σε κάθε παρέλαση...

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #132 on: October 21, 2006, 12:35:11 pm »

Ξεκαθάρισα ότι ήταν προσωπική παρατήρηση. Απλά αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ δεν είχα το οποιοδήποτε ερεθίσματα που να συμφωνούν με την γενικότερη πεποίθηση.

Και δε μίλησα για την διάθεση που έχουν τα παιδιά που κάνουν παρέλαση. Προφανώς και θα το βλέπουν σαν μια αγγαρεία που απλώς τους γλιτώνει από τις καθημερινές υποχρεώσεις
Χε... μα και οι φαντάροι ακριβώς το ίδιο σκέφτονται...

Με το ζόρι με το στανιό δεν τιμάει κανείς κανένα τίποτα.
Αλλά τα στρατιωτικά (και μαθητικά???) καθήκοντα μπορούν να σε υποχρεώσουν να κάνεις ότι θέλουν.

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #133 on: October 21, 2006, 12:42:24 pm »

Όταν έλεγα για διάθεση απευθυνόμουν στον Ολύμπιο, για να του εξηγήσω πόσο ανούσια είναι η μαθητική παρέλαση!
Όσο για τον στρατό μην το λες Elric, υπάρχουν πολλοί που τον γουστάρουν πολύ...

Κακούργα ύπαρξις!
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #134 on: October 21, 2006, 12:44:02 pm »

Off-topic
kenny, αυτή η φωτό από που είναι, είναι πολυ κλασική αλλά δεν ξέρω...ντροπή μου
Αυτά είναι σοβιετικά τα τανκ?
 Off-topic

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Pages: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 27 Go Up Print
Jump to: