• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:13:52 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:13:52 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 127
Total: 194
Zoe06
DemetriosL
Petran25
miltan8
gpr000
cealexop
Yamal
stolieras
TheKingInTheNorth
pordozoumis
thpanousis
LelisNiko
Aftzidou
iliaspapas
Petross
AODON
gkarapip
kgakisb
ggalamat
AlexKyr
dimitrisblioumis
MomostheGreen
Pastellaki
Farmakis Aggelos
Roidos
gkyrodi
ΦΙδανης Αριστοτελης
ThanosKoutsoump
aggp
astepoul
rigas_s
pantoulis
3rdDegreeBurn
gorilaki
DimKaratzas
VaiosG
ant2946
tzortzis
Giorgos2222
chrisdardas
Sotiris_atha
vagk
θσερναμε
npalami
grammaths
difis
Panagopf
Nicotre
jimalexoud
alexter
Emilios
Stelios V.
ΡΙΤΟΣΧΑ
AA RE LEWN
Nikos_313
Amalia
Angelagfb
spoun
GeorgeGk
vajulin
mariaxalk
gkougeor
steliosakritidis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Οι πρώτες μου εντυπώσεις ως 1οετής
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Οι πρώτες μου εντυπώσεις ως 1οετής  (Read 4347 times)
Mr Watson
Administrator
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Οι πρώτες μου εντυπώσεις ως 1οετής
« on: November 16, 2024, 18:44:41 pm »

Οι μικροί μας συνάδελφοι έχουν συμπληρώσει 1,5 μήνα μαθημάτων στο τμήμα, έχουν πλέον μπει για τα καλά στην ζωή του ΗΜΜΥτη, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο διάστημα της εβδομάδας σε διαλέξεις, εργαστήρια, λέσχη, κάνοντας θόρυβο στην βιβλιοθήκη  Cheesy αλλά σαν ντροπαλά 1οετά είναι σιωπηλοί στο φόρουμ.

Ώρα να σπάσετε την σιωπή σας και να πείτε εντυπώσεις μέχρι τώρα, δηλαδή:
  • πώς σας φαίνεται η ζωή του φοιτητή
  • ποιον καθηγητή συμπαθείτε/αντιπαθείτε
  • ποια διάλεξη σκιπάρετε για καφέ
  • έχετε κάνει παρέες στο έτος σας
  • ό,τι άλλο σας κατέβει

Οι 2οετείς που είναι, επίσης, σιωπηλοί αλλά πιο ψημένοι επιβάλλεται να καταθέσουν γνώμη για να ξεψαρώσουν τους νέους.

Σε λίγες εβδομάδες θα ακολουθήσει και η καθιερωμένη ψηφοφορία για τον καλύτερο / χειρότερο  Roll Eyes καθηγητή/τρια του τμήματος.
Katarameno
Διεστραμμένος

Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯

View Profile WWW
Re: Οι πρώτες μου εντυπώσεις ως 1οετής
« Reply #1 on: November 16, 2024, 19:50:00 pm »

Quote from: Mr Watson on November 16, 2024, 18:44:41 pm
Οι μικροί μας συνάδελφοι έχουν συμπληρώσει 1,5 μήνα μαθημάτων στο τμήμα, έχουν πλέον μπει για τα καλά στην ζωή του ΗΜΜΥτη, ξοδεύοντας το μεγαλύτερο διάστημα της εβδομάδας σε διαλέξεις, εργαστήρια, λέσχη, κάνοντας θόρυβο στην βιβλιοθήκη  Cheesy αλλά σαν ντροπαλά 1οετά είναι σιωπηλοί στο φόρουμ.

Nαι, ναι, είπε ο Mr Watson τα φετινά πρωτοετά "ντροπαλά".  Cheesy Grin Ο ίδιος θα μπήκε τέλη Απριλίου στη σχολή, με τις άλλες εξετάσεις  Grin . Κάτσε να το χωνέψω: έκανες το 1ο σου ποστ στο 2ο έτος? Στο 1ο δεν θα είχαν ωριμάσει οι συνθήκες μάλλον  Cheesy
Quote from: Mr Watson on April 25, 2021, 00:42:02 am
Ο Μητράκος είπε στο μάθημα δεν χρειάζεται να δείξουμε τον θεωρητικό υπολογισμό της ΙΚ. Αρκεί να δείξουμε την μέτρηση.
« Last Edit: November 16, 2024, 19:54:34 pm by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #2 on: November 16, 2024, 21:23:11 pm »

Δεν είχα κάποιον να με μυήσει νωρίτερα Undecided\ στο καλύτερο φόρουμ της Ελλάδας... Ίσως της Ευρώπης...

Ήμουν ο κλασικός nerd ηλεκτρολόγος. Έχεις και τα στοιχεία που το αποδεικνύουν δυστυχώς  Roll Eyes

Αλλά οι σημερινοί δεν είναι καθόλου έτσι. Ο ένας πιο μαγκάκι απ τον άλλο, με την καλή έννοια. Άσε σου λέω, τους έχω ψυχολογήσει απ την βιβλιοθήκη. Θα έταζα μια μπύρα σε όποιον έκανε το 1ο ποστ του σήμερα αλλά θα έχουμε απόβαση και θα μείνω χωρίς χαρτζιλίκι για το 2025  Cheesy
« Last Edit: November 16, 2024, 21:33:36 pm by Mr Watson » Logged
DarkMagiK06
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Chess club organiser, trying to be better

View Profile
« Reply #3 on: November 16, 2024, 23:16:33 pm »

Καλησπέρα συμφοιτητές. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις:
1. Η ζωή του φοιτητή κυρίως για μένα που χρειάζεται να χρησιμοποιώ τον ΟΑΣΘ καθημερινά για παραπάνω από δυόμισι ώρες είναι λίγο βάσανο. Κατά τα άλλα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το λύκειο.
2. Ο καθηγητής που συμπαθώ σίγουρα είναι αυτός που μας κάνει λογική σχεδίαση (δεν θυμάμαι καθόλου πως λέγεται). Τώρα για καθηγητή που αντιπαθώ δεν μπορώ να μιλήσω, θα το αφήσω αυτό το έργο σε κάποιον άλλο συμφοιτητή μου να κράξει τους καθηγητές μας.
3. Διαλέξεις δεν σκιπαρω αλλά αν το έκανα σίγουρα θα ήταν ο προγραμματισμός γιατί καταντάει λίγο βαρετός σε κάποια σημεία.
4. Ευτυχώς υπάρχουν άτομα που έχω κοινά ενδιαφέροντα και έχω βρει παρέες.
5. Άντε να γίνει το μέτρο μπας και είμαστε λίγο πιο άνετοι με την μετακίνηση.
MajorTom
Veteran

God's got a sick sense of humor.

View Profile
« Reply #4 on: November 16, 2024, 23:39:42 pm »

Quote from: DarkMagiK06 on November 16, 2024, 23:16:33 pm

2. Ο καθηγητής που συμπαθώ σίγουρα είναι αυτός που μας κάνει λογική σχεδίαση (δεν θυμάμαι καθόλου πως λέγεται).

Σκέψου να μην τον συμπαθούσες Grin

Το πε παλιά κι ο μάγκας που δήλωσε Θεός
Χωρίς αγάπη όλους ο διάολος θα σας πάρει...
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #5 on: November 16, 2024, 23:56:11 pm »

Μου δίνεις ωραία πάσα για μια άλλη ψηφοφορία που προετοίμαζα, ποιοι θα χρησιμοποιούν το μετρό από τον 1ο μήνα λειτουργίας. Βαριέμαι όμως σήμερα, θα την ανοίξω πιθανόν αύριο.

Κατά τ άλλα, τα λεωφορεία είναι πολύ κουραστικά και μεγάλη σπατάλη χρόνου... Μίλησες την γλώσσα της αλήθειας

Quote from: MajorTom on November 16, 2024, 23:39:42 pm
Σκέψου να μην τον συμπαθούσες Grin

Χαχαχαχαχα ρε τρολλερ
sassi
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #6 on: November 17, 2024, 04:29:46 am »

Καλησπέρα συμφοιτητές. Θα απαντήσω στις ερωτήσεις:
1. Η ζωή του φοιτητή κυρίως για μένα που χρειάζεται να χρησιμοποιώ τον ΟΑΣΘ καθημερινά για παραπάνω από δυόμισι ώρες είναι λίγο βάσανο. Κατά τα άλλα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα από το λύκειο.
2. Ο καθηγητής που συμπαθώ σίγουρα είναι αυτός που μας κάνει λογική σχεδίαση (δεν θυμάμαι καθόλου πως λέγεται). Τώρα για καθηγητή που αντιπαθώ δεν μπορώ να μιλήσω, θα το αφήσω αυτό το έργο σε κάποιον άλλο συμφοιτητή μου να κράξει τους καθηγητές μας.
3. Διαλέξεις δεν σκιπαρω αλλά αν το έκανα σίγουρα θα ήταν ο προγραμματισμός γιατί καταντάει λίγο βαρετός σε κάποια σημεία.
4. Ευτυχώς υπάρχουν άτομα που έχω κοινά ενδιαφέροντα και έχω βρει παρέες.

Είναι μέχρι να βάλει θέματα, αυτός της Λογικής Σχεδίασης. Τουλάχιστον, δεν αλλάζει ο καθηγητής κάθε χρόνο πια(μαζί και η ύλη). Ασκήσεις πια δεν κάνει η Καδή;
DarkMagiK06
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

Chess club organiser, trying to be better

View Profile
« Reply #7 on: November 17, 2024, 21:05:10 pm »

Quote from: sassi on November 17, 2024, 04:29:46 am
Είναι μέχρι να βάλει θέματα, αυτός της Λογικής Σχεδίασης. Τουλάχιστον, δεν αλλάζει ο καθηγητής κάθε χρόνο πια(μαζί και η ύλη). Ασκήσεις πια δεν κάνει η Καδή;

Ναι ακόμα η Καδή κάνει ασκήσεις fyi αν και θα έλεγα ότι είναι πολύ διαφορετική νοοτροπία από του άλλου κάτι που δεν μου αρέσει (αλλά φαντάζομαι δεν είναι κάτι που ισχύει μόνο για μένα)
sent from mTHMMY 
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #8 on: November 18, 2024, 15:52:43 pm »

Έτσι γίνονται οι ασκήσεις πιθανόν 20 χρόνια τώρα (μπορεί να λέω λίγα). Λυπάμαι που το λέω δηλαδή...  Undecided
Για καλή σας τύχη όμως το βιβλίο του Mano είναι εξαιρετικό και αναλυτικότατο. Επίσης, υπάρχουν άπειρα εργαλεία online που μετατρέπουν πχ πίνακες Karnaugh σε συναρτήσεις (γοογλαρετε map karnaugh solver). Γενικώς το μάθημα υποστηρίζεται από άπειρο υλικό στο διαδίκτυο. Οπότε εκμεταλλευτείτε το
amadeus
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #9 on: November 27, 2024, 15:21:33 pm »

Εγώ προσωπικά θεωρώ πως το μάθημα της Κάδη δεν είναι και τόσο κακό (καλά, δε θα το έλεγα και καλό, αλλά παλεύεται). Τώρα, όσον αφορά τους καθηγητές, πιστεύω πως ο καθηγητής της Τεχνικής Σχεδίασης και ο καθηγητής του Δομημένου Προγραμματισμού είναι οι χειρότεροι (γι’ αυτό τους σκιπάρω κιόλας). Οι υπόλοιποι, κατά τη γνώμη μου, είναι σχετικά ΟΚ, αν και ο Κεχαγιάς ξεφεύγει κάποιες φορές με κάτι περίεργες αποδείξεις, και χάνομαι.

Όσον αφορά τη φοιτητική ζωή, πιστεύω πως είναι καλύτερη από το λύκειο, και γνωρίζεις άτομα με περισσότερα κοινά ενδιαφέροντα.

Υ.Γ. Τα emoji είναι πολύ ωραία  Smiley Smiley Tongue Smiley Smiley
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #10 on: November 27, 2024, 18:41:57 pm »

Ωππ ένας ακόμα θαρραλέος, ελπίζω όχι ο τελευταίος  Tongue
Ναι, η Καδή, είναι τίμια. Τολίδης, νομίζω βαριέται αφάνταστα... Σεβαστιάδη δεν είχα παρακολουθήσει πολύ, δεν έχω καλή εικόνα από διδασκαλία.

Όπως και να χει, ό,τι έχει να κάνει με προγραμματισμό και μαθηματικά (λογισμοί, γραμμική άλγεβρα κτλ) δώστε πολύ μεγάλη έμφαση. Θα είναι οι βάσεις σας για την συνέχεια. Αν δεν σας καλύπτουν οι καθηγητές, ανοίξτε τα βιβλία, βρείτε βιντεάκια στο yt και διαβάστε. Διαφορετικά θα το μετανιώσετε στα επόμενα έτη.

Επίσης, αφήνω εδώ ένα από τα ποιοτικότερα ποστ του φόρουμ που πρέπει να το διαβάσουν όλοι: https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=79039.15
amadeus
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #11 on: November 27, 2024, 19:20:41 pm »

Λογισμός και γραμμική άλγεβρα έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο για να τα καταλάβω, ενώ όσον αφορά τον προγραμματισμό, έχω ασχοληθεί και από πιο παλιά από μόνος μου με C, οπότε απλά κάνω επανάληψη τα περισσότερα πράγματα για να βεβαιωθώ πως τα ξέρω (και πως δεν τα έχω ξεχάσει Tongue). Η φυσική με τρομάζει λίγο επειδή την έχω αφήσει λίγο παρατημένη (έχω διαβάσει γενικά το μάθημα, αλλά όχι όσο μάλλον θα έπρεπε) και έχω ακούσει πως ο Ρέκανος βάζει σχετικά δύσκολα θέματα.
Ακόμα, δεν είμαι σίγουρος για το πόσο σωστά διαβάζω και ούτε έχω βρει κάποια στάνταρ μέθοδο. Μάλλον θα καταλάβω πόσο καλό είναι το διάβασμά μου σύντομα, αφού μέρα με τη μέρα πλησιάζει η εξεταστική...
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #12 on: November 29, 2024, 12:32:14 pm »

Φυσική θέλει διάβασμα... Κυρίως να συνηθίσεις να δουλεύεις τα μαθηματικά σε 2 και 3 διαστάσεις, μερική παραγώγιση κτλ. Τα θέματα δεν είναι τρομερά δύσκολα. Αν λύσεις τα παλιότερα θέματα, θα περάσεις 100%. Οι περισσότεροι δυσκολεύονται να μοντελοποιήσουν το πρόβλημα σε άξονες x, y, z. Και είναι λογικό γιατί το βλέπεις πρώτη φορά.
el mariachi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #13 on: November 29, 2024, 13:51:07 pm »

εσεις οι νεοτεροι δεν εχετε ζησει εποχες που η καδη εκανε ασκησεις λογικης σχεδιασης (παλια το μαθημα λεγοταν ψηφιακα συστηματα) και ο καθηγητης ηταν ο δοκ που δεν εβαζε τπτ απο αυτα που εκανε η καδη αλλα εβαζε οτι του κατεβει. πηγαινες και εδινες, εγραφες οτι να ναι και για καποιο λογο επαιρνες το 5αρι και εφευγες. ειχαν ρωτησει την καδη καποτε, τι θα πεσει απ ολα αυτα στο τελος, γτ προφανως ειχαν δει οτι ο δοκ δεν εβαζε κατι παρομοιο στα θεματα της εξεταστικης και η καδη γελαγε και ελεγε τπτ. και οταν της ελεγαν γτ τα κανουμε τοτε, δεν ηξερε τι να απαντησει κι αυτη. για λογισμο 2 που διαβαζω τωρα για να δωσω, αυτη η σειρα διαλεξεων ειναι παρα πολυ καλη και εχετε την υποψιν για το επομενο εξαμηνο γτ ο λογισμος 2 ειναι μαθημα που χρειαζεται για τα πεδια https://www.youtube.com/watch?v=tGVnBAHLApA&list=PLDesaqWTN6ESk16YRmzuJ8f6-rnuy0Ry7&index=1. δεν ξερω αν θα χρησιμευσει σε οσους ασχοληθουν, αλλα εμενα με βοηθαει πολυ για να καταλαβω και θεωρω οτι τα εξηγει παρα πολυ καλα. τα παιρνει απο αρχη οσον αφορα τον τρισδιαστατο χωρο, τα εσωτερικα και εξωτερικα γινομενα διανυσματων κλπ κλπ. ειδικα πως σχεδιαζει κανεις τις καμπυλες, τα επιπεδα και τις επιφανειες στον 3d που ειναι απο τα βασικα πραγματα για να λυσεις ασκησεις
Mr Watson
Administrator

View Profile
« Reply #14 on: November 29, 2024, 15:39:40 pm »

Προς ενίσχυση των λεγόμενων του el mariachi, αφήνω αυτό εδώ, η θρυλική Στοά του Σδοκ. Μια από τις σκοτεινές πλευρές του ΤΗΜΜΥ που σίγουρα δεν είμαστε περήφανοι αλλά προσφέρει κωμικοτραγικές ιστορίες βγαλμένες από τα βάθη της Α5 και τις επιδείξεις γραπτών.  Grin
« Last Edit: November 29, 2024, 15:42:12 pm by Mr Watson » Logged
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: