• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:26:59 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:26:59 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:22:48]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426702
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 41
Guests: 157
Total: 198
filkilkis
gtapalis
le papillon
Karkarias
abunchofcells
ElectroShock
Rithan
Captain
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
giorgosss03
christina02
κοτζακ
Nianaro
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Σπουδές μετά τις Σπουδές > Μεταπτυχιακά (Moderators: hjalmar, tzortzis) > TOEFL - Προετοιμασία
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: TOEFL - Προετοιμασία  (Read 8665 times)
Netgull
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: TOEFL - Προετοιμασία
« Reply #15 on: November 09, 2006, 00:10:27 am »

Γενικώς το proficiency του Michigan το δέχονται μόνο στην Ελλάδα και στο...πανεπιστήμιο του Michigan Tongue

Αμερική συνήθως ζητάνε TOEFL και τις περισσότερες φορές ( αν όχι σε όλα τα πολύ καλά πανεπιστήμια) και GRE.

Για Αγγλία το στάνταρ που ζητάνε είναι TOEFL, αλλά πολλά δέχονται και το Cambridge Proficiency (σε αυτά που ξέρω το Southampton μου ζήτησε TOEFL, ενώ το Edinburgh και το Imperial δέχτηκαν το Proficiency νομίζω). Μια συμβουλή πάντως για την Αγγλία είναι ότι δεν δίνουν και τόοοσο μεγάλη σημασία στο τεστ γλώσσας. Δηλαδή παρ όλο που στο site ζητάνε TOEFL πχ, εάν η αίτησή σας είναι καλή και έχετε Cambridge Proficiency το πιθανότερο είναι ότι θα σας προσφέρουν θέση με την υποχρέωση να τους πάτε αποτελέσματα του TOEFL για να εγγραφείτε οριστικά - ή μπορεί και απλά να δεχτούν το Cambridge. Οπότε μη σας περιορίσει αυτό εάν σκέφτεστε να κάνετε αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο. Ε και μετά αν σας ζητήσουν TOEFL σε ένα μήνα μέσα το παίρνετε, δεν είναι και κάτι φοβερό.

ΥΓ1. Οι πληροφορίες που ζητάτε είναι πάρα πολλές και γενικές. Θα μπορούσα να γράψω καμιά σελίδα τουλάχιστον φαντάζομαι... Αν θέλετε ανοίγουμε ένα νέο τόπικ και να γίνει κάτι σε στυλ ερωτήσεις/απαντήσεις και μετά να τα μαζέψω σε ένα νέο κείμενο.

ΥΓ2. Κωλοσύστημα αυτό με τα πτυχία πάντως... Σκίζεσαι να πάρεις το Proficiency και μετά διαπιστώνεις ότι δεν αναγνωρίζεται πουθενά και αυτό που σου ζητάνε είναι ένα αρκετά υποδεέστερο TOEFL... Βέβαια η γνώση ποτέ δεν πάει χαμένη, αλλά και πάλι... Και το γαμώτο είναι ότι δεν το δέχονται το Proficiency!

YΓ3. Μετά το μύνημα της Κατερίνας, όντως και τα περισσότερα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια εκτός της Αγγλίας ζητάνε TOEFL. Δεν ξέρω όμως πόσο αυστηρή είναι αυτή η απαίτηση.

ΥΓ4. Αγγλική γραφειοκρατία rulez! Ε, Μιχάλη; Tongue

ΥΓ5. Γενικώς αν προκύπτ&
#949;ι καμία τετοια απορία για μεταπτυχιακά κλπ που μπορώ να βοηθήσω σε κάποιο τόπικ, στέλνετέ μου το λινκ και με πμ, γιατί πλέον δεν προλαβαίνω να διαβάζω τα πάντα και μπορεί να μην πάρετε ποτέ απάντηση... Tongue

ΥΓ6. Ποιο είναι άραγε το ρεκόρ υστερόγραφων σε ένα μύνημα; Λέτε να κάνουμε κανένα διαγωνισμό; Tongue
« Last Edit: November 09, 2006, 00:14:45 am by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
poly1
Guest
« Reply #16 on: November 09, 2006, 00:12:00 am »

Quote from: Netgull on November 09, 2006, 00:10:27 am
ΥΓ2. Κωλοσύστημα αυτό με τα πτυχία πάντως... Σκίζεσαι να πάρεις το Proficiency και μετά διαπιστώνεις ότι δεν αναγνωρίζεται πουθενά και αυτό που σου ζητάνε είναι ένα αρκετά υποδεέστερο TOEFL... Βέβαια η γνώση ποτέ δεν πάει χαμένη, αλλά και πάλι... Και το γαμώτο είναι ότι δεν το δέχονται το Proficiency!

+1 Sad
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #17 on: November 09, 2006, 00:29:28 am »

Πάντως υπάρχουν πανεπιστήμια που λένε Proficiency  που αποκτήθηκε τα τελευταία 2 χρόνια, γενικά όμως ισχύει αυτο:
Quote from: Netgull on November 09, 2006, 00:10:27 am
Δηλαδή παρ όλο που στο site ζητάνε TOEFL πχ, εάν η αίτησή σας είναι καλή και έχετε Cambridge Proficiency το πιθανότερο είναι ότι θα σας προσφέρουν θέση με την υποχρέωση να τους πάτε αποτελέσματα του TOEFL για να εγγραφείτε οριστικά - ή μπορεί και απλά να δεχτούν το Cambridge. Οπότε μη σας περιορίσει αυτό εάν σκέφτεστε να κάνετε αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο. Ε και μετά αν σας ζητήσουν TOEFL σε ένα μήνα μέσα το παίρνετε, δεν είναι και κάτι φοβερό.

Για αυτό κάντε αιτήσεις!!!!!

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
leon-SPT
Θαμώνας

View Profile
« Reply #18 on: November 11, 2006, 15:47:33 pm »

Με λιγα λογια πρεπει να προβλεψεις τι θα κανεις στο μελλον σου (σχεδον αδυνατο) για να δεις τι κινησεις θα κανεις. Αλλος ζηταει αλλα και αλλος αλλα... Angry
Παντως και γω προβληματιζομαι γιατι θελω να αρχισω Proficiency αλλα μην το παρω τσαμπα και χασω τοσο χρονο και λεφτα σε λαλακιες για να αποδειχθει ενα κωλοχαρτο και μετα να μου πουν να παρω αλλο πτυχιο γιατι δεν το δεχονται...
Επισης εχω ακουσει και ειμαι σχεδον σιγουρος για το οτι το Proficiency ισχυει για δυο χρονια για την χρηση του στο μεταπτυχιακο στην Αγγλια...
Εσεις τι προτεινετε;

Και κατι αλλο για μεταπτυχιακο σε αλλες χωρες της Ευρωπης (οχι αγγλοφωνες) απαιτειται παλι Proficiency;;

Υ.Γ. ΟΟΟ ΠΑΟΚΑΡΑ
NetBuster

View Profile
« Reply #19 on: November 11, 2006, 15:49:10 pm »

Φιλε μου αν παρεις το Prof (του Cambridge ειδικα) ειλικρινα πιστευεις οτι θα εχεις προβλημα να παρεις οποιοδηποτε πτυχιο αγγλικων??
leon-SPT
Θαμώνας

View Profile
« Reply #20 on: November 11, 2006, 16:05:12 pm »

Ναι ομως ρε συ το θεμα ειναι η αξια του πτυχιου και οχι το αν παρω τις γνωσεις και μετα μπορω να παρω οποιοδηποτε αλλο πτυχιο.... Εκει κολλαω....   Angry Angry

Υ.Γ. ΟΟΟ ΠΑΟΚΑΡΑ
       εχω δεντρα παν στο βουνο
       μονος μου τα πινω μονος τα καλλιεργω
       μαστουρωμενος ηρθα για να παρω το διπλο
NetBuster

View Profile
« Reply #21 on: November 11, 2006, 16:09:51 pm »

Σημασια εχει και η διαδικασια της εκμαθησης.

Γιατι οταν θα χρησιμοποιησεις τον αποδεικτικο τιτλο σπουδων για να την κανεις για αλλη γη κι αλλα μερη, θα χρειαστει να μιλησεις και με δυο ανθρωπους. Δεν το αγοραζεις το πτυχιο, το αποκτας...

Χλωμο το βλεπω να κανεις το ιδιο περιεκτικο μαθημα για TOEFL  και Prof.Cambridge στην Ελλαδα
MihalisK
Θαμώνας

ό,τι πέρασε, πέρασε σωστά

View Profile
« Reply #22 on: November 14, 2006, 02:06:40 am »

Quote from: leon-SPT on November 11, 2006, 16:05:12 pm
Ναι ομως ρε συ το θεμα ειναι η αξια του πτυχιου και οχι το αν παρω τις γνωσεις και μετα μπορω να παρω οποιοδηποτε αλλο πτυχιο.... Εκει κολλαω.... 

Όχι αν δεν το κάνεις για την διαδικασία της μάθησης ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. Η αναγνώρισή του, και εννοώ επίσημες αναγνωρίσεις από πανεπιστήμια κλπ., είναι αμελητέα σε σχέση με τον κόπο του. Κι αυτό γιατί τα πανεπιστήμια του εξωτερικού το εξισώνουν με το TOEFL, που είναι αστεία σύγκριση. Εκτός κι αν αξία του πτυχίου θεωρήσουμε τα 90 μόρια που σου δίνει στον ΑΣΕΠ(όπου βέβαια επίσης εξισώνεται με το Pr. του Michigan και το Γ1 του κρατικού αν δεν κάνω λάθος), αλλά φαντάζομαι δν είσαι τόσο απαισιόδοξος.

Λάβε τα παραπάνω σοβαρά υπόψη σου, ομιλεί παθών.

Η ανοησία είναι ένα πολύ καλό εμπόδιο για κάποιον που πρέπει να χτυπήσει το κεφάλι του στον τοίχο.

http://www.doc.ic.ac.uk/~mk406/
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #23 on: January 28, 2008, 00:13:08 am »

Για Αγγλία το στάνταρ που ζητάνε είναι TOEFL, αλλά πολλά δέχονται και το Cambridge Proficiency (σε αυτά που ξέρω το Southampton μου ζήτησε TOEFL, ενώ το Edinburgh και το Imperial δέχτηκαν το Proficiency νομίζω). Μια συμβουλή πάντως για την Αγγλία είναι ότι δεν δίνουν και τόοοσο μεγάλη σημασία στο τεστ γλώσσας. Δηλαδή παρ όλο που στο site ζητάνε TOEFL πχ, εάν η αίτησή σας είναι καλή και έχετε Cambridge Proficiency το πιθανότερο είναι ότι θα σας προσφέρουν θέση με την υποχρέωση να τους πάτε αποτελέσματα του TOEFL για να εγγραφείτε οριστικά - ή μπορεί και απλά να δεχτούν το Cambridge. Οπότε μη σας περιορίσει αυτό εάν σκέφτεστε να κάνετε αίτηση σε κάποιο πανεπιστήμιο. Ε και μετά αν σας ζητήσουν TOEFL σε ένα μήνα μέσα το παίρνετε, δεν είναι και κάτι φοβερό.

Ξέρω ότι το quote είναι 1,5 χρόνο παλιό, αλλά τώρα που ψάχνομαι σχετικά το διάβασα Cheesy. Φίλος μου απόφοιτος πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ που πήγε φέτος τον Οκτώβρη στο Imperial , είχε Proficiency Cambridge αλλά δεν το δέχονταν επειδή είχε χρόνια που το πήρε και αναγκάστηκε να δώσει TOEFL. Δεν ξέρω τελικά τι ισχύει, απλά το αναφέρω, κουβέντα να γίνεται.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #24 on: January 28, 2008, 04:01:34 am »

Quote from: marauber on January 28, 2008, 00:13:08 am
Ξέρω ότι το quote είναι 1,5 χρόνο παλιό, αλλά τώρα που ψάχνομαι σχετικά το διάβασα Cheesy. Φίλος μου απόφοιτος πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ που πήγε φέτος τον Οκτώβρη στο Imperial , είχε Proficiency Cambridge αλλά δεν το δέχονταν επειδή είχε χρόνια που το πήρε και αναγκάστηκε να δώσει TOEFL. Δεν ξέρω τελικά τι ισχύει, απλά το αναφέρω, κουβέντα να γίνεται.
Πήρα το Proficiency to '99. Δεν μου ζήτησαν TOEFL από το Imperial. Βέβαια στο Imperial είναι και σε ποιον θα πέσεις...Tongue
Κουβέντα να γίνεται...Tongue

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
Tsihiro
Θαμώνας

View Profile
« Reply #25 on: December 03, 2008, 16:44:36 pm »

Διαφωτιστικό το τόπικ, έμαθα αν μη τι άλλο, ότι είναι εύκολο το TOEFL! Σήμερα πήγα στο "Network" στη Παύλου μελά και μου ζήτησαν 630 ευρώ για το σύνολο της προετοιμασίας -5 εβδομάδες, 2 3ωρα ανα βδομάδα- χωρίς τα εξέταστρα! Και τους είπα ότι έχω και Proficiency Michigan και Cambridge.Στο μόνο που θα χρειαζόμουν πιθανόν βοήθεια είναι speaking και writing, να μου διορθώνει τις εκθέσεις και να μιλήσουμε λίγο.Λίγα ιδιαίτερα δηλαδή.
Έχει κανείς να μου προτείνει κανένα γνωστό του για αυτό το σκοπό?
gepeltek

Paris je t'aime...

View Profile
« Reply #26 on: December 03, 2008, 17:55:35 pm »

Quote from: Tsihiro on December 03, 2008, 16:44:36 pm
Διαφωτιστικό το τόπικ, έμαθα αν μη τι άλλο, ότι είναι εύκολο το TOEFL! Σήμερα πήγα στο "Network" στη Παύλου μελά και μου ζήτησαν 630 ευρώ για το σύνολο της προετοιμασίας -5 εβδομάδες, 2 3ωρα ανα βδομάδα- χωρίς τα εξέταστρα! Και τους είπα ότι έχω και Proficiency Michigan και Cambridge.Στο μόνο που θα χρειαζόμουν πιθανόν βοήθεια είναι speaking και writing, να μου διορθώνει τις εκθέσεις και να μιλήσουμε λίγο.Λίγα ιδιαίτερα δηλαδή.
Έχει κανείς να μου προτείνει κανένα γνωστό του για αυτό το σκοπό?

Και εγώ την ίδια απορία έχω. Γενικά από όσο ξέρω δεν χρειάζεται και σπουδαία προετοιμασία ιδιαίτερα αν έχεις πάρει το proficency. Αν κάποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας ενημερώσει ρε παιδιά....
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #27 on: December 03, 2008, 22:46:55 pm »

Παιδιά, μην τυχόν και δώσετε λεφτά για μαθήματα για το TOEFL, don't be κορόιδα. Για κάποιον που γνωρίζει καλά αγγλικά είναι ντροπή..και σαν καλά αγγλικά εννοώ επίπεδο proficiency (ας το πήρατε και το 1999 :Ρ). Για όσους έχουν μόνο lower ίσως να χρειαζόντουσαν κάποιες ώρες ενισχυτικής...Προσωπικά τα αγγλικά μου ήταν σε άριστο επίπεδο, δανείστηκα ένα βιβλίο με μπόλικα τεστ τύπου TOEFL, έκανα εξάσκηση για κανά εικοσαημέρο σε φυσιολογικούς ρυθμούς και τελικά έχασα πολύ λίγους πόντους από το άριστο. Το παν στο TOEFL είναι να είσαι εξοικειωμένος με τις διαδικασίες, κι όχι να ξέρεις αγγλικά...λογοτεχνικού επιπέδου
(τις συγγνώμες μου στους φροντιστηριούχους αγγλικών και τους υπαλλήλους μου)

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
Mendoza
Guest
« Reply #28 on: December 03, 2008, 23:43:08 pm »

Τελικα αν εχει proficiency Cambridge ζητανε επιπλεον και το toefl για Αγγλια?Η δεν υπαρχει κανονας?
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #29 on: December 03, 2008, 23:50:08 pm »

den yparxei kanonas Tongue

TODO ES FERPECTO
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: