• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:19:14 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 13:19:14 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426686
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 57
Guests: 84
Total: 141
mmikelo
dimitris kiziridis
Leftor
dnikoa
gsifnio
Xontroulis
ZontanosThrylos
tzortzis
thomasdt
ellimoschou
kvas
athena_apo
aggelina
Giannis_Kako
giannisd
papaloui
MrGreekArrow
Mavromati
alexkont
mike1996
dimopoul
paristetos
George_RT
gpap
Geoth
panagiot
airam
Maximos7
programmer2004
DimKaratzas
superkolios
acolak
noimaginationforthis
Gray139
ggalamat
Roidos
Mr Watson
pelopidt
kzmekos
ppoug
Vasilikikr
kmargaritis
Nikos_313
gmpatsol
Saint_GR
gdiakonikolhs
Raphael
melisste22
elenak
gp6
meliou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Διπλωματική (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Διπλωματική και βαθμός πτυχίου
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Down Print
Author Topic: Διπλωματική και βαθμός πτυχίου  (Read 15667 times)
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Διπλωματική και βαθμός πτυχίου
« Reply #45 on: September 04, 2006, 13:19:14 pm »

Quote from: miss_elec on September 04, 2006, 13:10:21 pm
[quote author=fugiFOX's bot here. Βαράτε αντέχει.. link=topic=7580.msg115813#msg115813 Α να γεια σου ρε Καμένε!
Ότι ακριβώς έλεγε και  ο jimi (με τον δικό του μοναδικό τρόπο).]
Δεν με ξενίζει το γεγονός ότι επαληθεύεται η τελευταία φραση σου,
αλλά ομολογω ότι μου προκαλέι έκπληξη του πόσο γρήγορα τελικά έγινε η στροφή των 180' !

Ότι να 'ναι...

Κάτι άλλο που επίσης πιστεύω είναι ότι η αναβάθμιση του τμήματος και η αύξηση της φήμης του δεν συντελείται με το να γίνεται η ζωή των φοιτητών ποιο δύσκολη.
Ας αναζητήσουμε αλλού τους τρόπους για να προωθήσουμε το ΤΗΜΜΥ.
Με αυτήν την λογική, θα έπρεπε να είναι χαμηλό το επίπεδο στην ΣΗΜΜΥ του ΕΜΠ, καθώς εκεί υπάρχουν διάφορες "ευκολίες", στις οποίες περιλαμβάνεται και η δυνατότητα βελτιωτικής εξέτασης το Σεπτέμβρη, πτυχιακές εξεταστικές, όχι προαπαιτούμενα κλπ. Ωστόσο το τμήμα διατηρεί και τη φήμη του, όπως και την κατάταξη στις παγκοσμιες λίστες με τα πανεπιστήμια.

Επαναλαμβάνω, η ουσία δεν έγκειται στο να δυσκολεύουμε την ζωή των φοιτητών του τμήματος...
[/quote]

Καλά θα μας τρελάνεις?? Γιατί η ζωή των φοιτητών είναι δύσκολη? Επαιδή η διπλωματική δεν μετράει για 12 αλλά για 8 μαθήματα??
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #46 on: September 04, 2006, 13:24:10 pm »

Quote from: miss_elec on September 04, 2006, 10:50:39 am

Kανείς δεν αγχώνεται Smiley Η συζήτηση μπορεί να οδηγήσει σε πρόταση για ένα νέο κανονισμό, που εγώ τον βλέπω με θετικό μάτι και για τους φοιτητές αλλά και για το ίδιο το πτυχίο.
Το τμήμα θα δίνει μεγαλύτερη βάση στις διπλωματικές, μέσω μεγαλύτερου συντελεστή βαρύτητας, ενώ ταυτόχρονα οι καθηγητές και οι επιτροπές τους θα πρεπει να ελέγχουν ουσιαστικά την ποιότητά τους.

Ρε συ miss_elec, ο νέος κανονισμός για της διπλωματικές πέρασε φέτος από τη συνέλευση τμήματος. Ο πρόεδρος είχε καταβάλει απίστευτες προσπάθειες για να βγούνε συμπεράσματα από την συμμετοχή των φοιτητών και να βγεί ένας καλύτερος κανονισμός. Γιατί δεν είπες τίποτα τότε?

Και για να τελειώνουμε το θέμα για μένα δεν είναι πόσο μετράει η διπλωματική, λογικό είναι να μετράει όσο 8 μαθήματα αφού πρέπει να διαρκεί ένα εξάμηνο. Το θέμα είναι ότι κάποιοι καθηγητές δίνουν εργασίες που κρατάνε πολύ περισσότερο και ότι όλες οι διπλωματικές πέρνουν 10. Συγκεκριμένα για το χρόνο διάρκειας στη συνέλευση για το νέο κανονισμό ένας καθηγητής είχε πε: Εγώ δε μπορώ να δόσω διπλωματικές 1 εξαμήνου γιατί οι διπλωματικες μου απαιτούν από το φοιτητή να συγκεντρώσει για 9 μήνες στατιστικά στοιχεία προτού μπορέσει να ξεκινήσει να τα επεξεργάζεται. Από την άλλη υπάρχουν καθηγητές στο τμήμα που δίνουν διπλωματικές εξπρές των 2 βδομάδων με πολύ χαλαρή δουλειά. \

Για αυτό θα πρέπει ο κανονισμός να προστατεύει τον φοιτητή από τις μακροχρόνιες διπλωματικές, η καταχώρηση της ανάθεσης διπλωματικής να γίνεται όταν γίνεται και η ανάθεση. Οι διπλωματικές να βαθμολογούνται με βάση την αξία τους. Μία των 2 βδομάδων να πέρνει κάτω από τη βάση και να κόβεται.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Sanctifier
Guest
Re: Διπλωματική και βαθμός πτυχίου
« Reply #47 on: September 04, 2006, 13:29:59 pm »

Η ουσια ειναι το τμημα να σου δινει τα απαραιτητα εφοδια οταν βγεις στην αγορα εργασιας να ανταπεξελθεις στο εργο ενος μηχανικου.

Δεν ειναι να σου παρεχει ευκολιες.Τι το περασαμε κινεζικα πουλαει;
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #48 on: September 04, 2006, 13:38:49 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on September 04, 2006, 13:24:10 pm
Ρε συ miss_elec, ο νέος κανονισμός για της διπλωματικές πέρασε φέτος από τη συνέλευση τμήματος. Ο πρόεδρος είχε καταβάλει απίστευτες προσπάθειες για να βγούνε συμπεράσματα από την συμμετοχή των φοιτητών και να βγεί ένας καλύτερος κανονισμός. Γιατί δεν είπες τίποτα τότε?

Και για να τελειώνουμε το θέμα για μένα δεν είναι πόσο μετράει η διπλωματική, λογικό είναι να μετράει όσο 8 μαθήματα αφού πρέπει να διαρκεί ένα εξάμηνο. Το θέμα είναι ότι κάποιοι καθηγητές δίνουν εργασίες που κρατάνε πολύ περισσότερο και ότι όλες οι διπλωματικές πέρνουν 10. Συγκεκριμένα για το χρόνο διάρκειας στη συνέλευση για το νέο κανονισμό ένας καθηγητής είχε πε: Εγώ δε μπορώ να δόσω διπλωματικές 1 εξαμήνου γιατί οι διπλωματικες μου απαιτούν από το φοιτητή να συγκεντρώσει για 9 μήνες στατιστικά στοιχεία προτού μπορέσει να ξεκινήσει να τα επεξεργάζεται. Από την άλλη υπάρχουν καθηγητές στο τμήμα που δίνουν διπλωματικές εξπρές των 2 βδομάδων με πολύ χαλαρή δουλειά. \

Για αυτό θα πρέπει ο κανονισμός να προστατεύει τον φοιτητή από τις μακροχρόνιες διπλωματικές, η καταχώρηση της ανάθεσης διπλωματικής να γίνεται όταν γίνεται και η ανάθεση. Οι διπλωματικές να βαθμολογούνται με βάση την αξία τους. Μία των 2 βδομάδων να πέρνει κάτω από τη βάση και να κόβεται.

Μα είναι απάντηση αυτή, 'γιατί δεν προώθησες τις προτάσεις σου νωρίτερα που ήταν καιρός'; Κι εσύ γιατί εκφράζεις τους γόνιμους προβληματισμούς σου για το πώς πρέπει να γίνεται μια διπλωματική; Αφού έχει περασει η σεζόν που κάνουμε τις αλλαγές. Ντόινκ...

Επίσης να επαναλάβω, ότι αν ακούγαμε τι μας απαντάνε οι καθηγητές σε παρόμοια αιτήματα, τώρα δε θα είχαμε ούτε θερινή πτυχιακή.

Ας υπάρξει γόνιμος διάλογος πανω στο τι ειναι καλύτερο για εμάς τους φοιτητές και το τμήμα, και εν συνεχεία προωθούμε τα ζητήματα αυτά με τον αποτελεσματικότερο τρόπο...

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #49 on: September 04, 2006, 17:31:28 pm »

Μα είναι απάντηση αυτή, 'γιατί δεν προώθησες τις προτάσεις σου νωρίτερα που ήταν καιρός'; Κι εσύ γιατί εκφράζεις τους γόνιμους προβληματισμούς σου για το πώς πρέπει να γίνεται μια διπλωματική; Αφού έχει περασει η σεζόν που κάνουμε τις αλλαγές. Ντόινκ...

Επίσης να επαναλάβω, ότι αν ακούγαμε τι μας απαντάνε οι καθηγητές σε παρόμοια αιτήματα, τώρα δε θα είχαμε ούτε θερινή πτυχιακή.

Ας υπάρξει γόνιμος διάλογος πανω στο τι ειναι καλύτερο για εμάς τους φοιτητές και το τμήμα, και εν συνεχεία προωθούμε τα ζητήματα αυτά με τον αποτελεσματικότερο τρόπο...
[/quote]

Οι προβληματισμοί μου για τη διπλωματική είναι 2
1 ο χρόνος εκπόνισης και το παρατπράγουδο που γίνεται κάθε φορά να δηλώνεται ότι ο φοιτητής έχει αναλάβει να εκπονίσει διπλωματική εργασία αφού έχει ουσιαστικά κάνει όλη τη δουλειά. Αυτό καλύπτεται από το κανονισμό αλλά δεν εφαρμόζεται για διάφορους λόγους. Αφήνει όμως έτσι ξεκρέμαστο το φοιτητή. Οπότε εγώ δε ζητώ να αλλαχθεί ο κανονισμός αλλά να εφαρμοστεί.
2 το θέμα των διπλωματικών μικρής διάρκειας και της βαθμολογίας τα οποία τα συνδιάζω άμεσα. Μία μικρή διπλωματική χωρίς κόπο φαίνεται από το μειωμένο αποτέλεσμα της εργασίας. Θα έπρεπε να βαθμολογούνται με χαμηλό βαθμό και όχι όλες οι εργασίες να πέρνουν 10. Και αυτό δεν έχει σχέση με αλλαγή του κανονισμού αλλά με εφαρμογή του.

Όσο για το συντελεστή αυτό καθε αυτό: Η διπλωματική πρέπει να χρηάζεται χρόνο για να εκπονιθεί το πολύ 1 εξάμηνο για αυτό και ο συντελεστής της πρέπει να είναι 8 μαθήματα. Αν κάποιος επιλέξει να πάρει διπλωματική που διαρκεί παραπάνω, αυτό είναι πρόβλημα του και ταυτόχρονα μαγκιά του γιατί επέλεξε να κάνει την εργασία αυτή θέλοντας να μάθει κάτι παραπάνω.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #50 on: September 04, 2006, 18:07:17 pm »

Quote from: miss_elec on September 04, 2006, 13:38:49 pm
Quote from: BOBoMASTORAS on September 04, 2006, 13:24:10 pm

Μα είναι απάντηση αυτή, 'γιατί δεν προώθησες τις προτάσεις σου νωρίτερα που ήταν καιρός';

Aν και με έχει καλύψει ο Βοbos σε πολύ μεγάλο βαθμό, να πω τα εξής.
Miss_elec, όταν θυμάσαι χαίρεσαι!! Ο κανονισμός της Διπλωματικής πέρασε πριν 1 εξάμηνο και συζητιόταν επί τόσο καιρό σε λίστα και fora. Θα ήθελα πάντως να λες τα ωραία συναισθηματικά επιχειρήματά σου στη Συνέλευση τμήματος να δούμε τι απαντήσεις θα λάμβανες...

Εγώ πάντως θα προσπαθήσω να προωθήσω ότι θεωρώ ότι είναι πιο δίκαιο για μένα.
Σας παραπέμπω και πάλι στο προηγούμενο ποστ μου.

Aυτό είναι πρόβλημα νοοτροπίας κατ' εμέ. Τώρα θεωρείς πιο δίκαιο γιατί σιγά σιγά κάνεις και εσύ τι διπλωματική σου, όταν ήταν να συμμετέχεις στη δημιουργία του κανονισμού (όχι μόνο εσύ, για όλους μας το λέω) δεν είχες να πεις κάτι. Τώρα βλέπεις ότι θα σε βόλευε προσωπικά μια τέτοια αλλαγή πριν πάρεις πτυχίο για να διοριστείς πιο εύκολα (όπως θα σου άρεζε η ορκομωσία σου να έχει πολλά χάπενινγκς και τζέρτζελο). Δυστυχώς, κάποια στιγμή πρέπει να μάθεις να παίζεις με τους κανόνες όταν είναι γνωστοί εξαρχής (και μη μου πεις για πτυχιακή κτλ. γιατί αυτά ειναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και εξακολουθούν να υφίστανται γενικώς από παράδοση και χωρίς να στηρίζονται σε κάποια επιχειρήματα).

Επίσης, θα σου κάνει καλό να μη σκέφτεσαι τόσο εγωκεντρικά. Το πιστεύω.

Ελπίζω να μην έχεις διάθεση να αρπαχτείς, γιατί ο σκοπός μου ήταν απλά να σου δείξω που μπάζει η συλλογιστική σου και όχι να σου την πω.
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #51 on: September 04, 2006, 18:18:36 pm »

Alex, με προβληματίζει η περίπτωσή σου, γιατί διακρίνω σε αυτό το μήνυμά σου μια διάθεση να μου την πεις για διάφορα -όχι απαραιτήτως σχετιζόμενα- πράγματα...

Όπως είπα και στον Bob, το γεγονός ότι πριν από ένα εξάμηνο πέρασε ο νέος κανονισμός για τις διπλωματικές δεν σημαίνει ότι δε δικαιούμαστε να συζητάμε γι αυτό. O Βοb κατάλαβε το νόημα της παρατήρησής μου, γι αυτό και στο αμέσως επόμενο ποστ του σχολίασε κάποια πράγματα σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του κανονισμού τα οποία τα θεωρώ πολύ σημαντικά.

Τώρα, γιατί εσύ έχεις πρόβλημα που εγώ μιλάω τώρα για αυτά, δεν μπορώ να το καταλάβω. Μπορεί τώρα να άρχισα να ασχολούμαι με το ζήτημα, μπορεί εκείνη την περίοδο να μην συμμετείχα σε φόρουμ και λίστα, μπορεί και να μην ήμουν καν στην Ελλάδα.

Όσα  έχω γράψει σε αυτό το τόπικ δεν περιλαμβάνουν την επίκκληση στο συναίσθημα, αλλά είναι προσεκτικά διατυπωμένα και σε βάση επιχειρημάτων. Τώρα γιατί εσύ το βλέπεις έτσι, και γιατί επέλεξες να μου κάνεις μομφή για το γεγονός ότι κρίνω καλύτερο οι ορκομωσίες να γίνονται στην Αιθουσα Τελετών, παρά στο αμφιθέατρο Παναγιωτόπουλους, επίσης δεν το καταλαβαίνω.
Αλλά για να σου απαντήσω και αυτό, και τότε η συζήτηση στηριζόταν στην λογική επιχειρηματολογία. Όποιος έχει μάτια, διαβάζει και βγάζει τα συμπεράσματά του. 
Φυσικά και δεν πρόκειται να σχολιάσω το άτοπο σχόλιο περί εγωκεντρικότητας του χαρακτήρα. Αυτό λοιπόν σου έμεινε από την παρέμβασή μου?

« Last Edit: September 04, 2006, 18:26:42 pm by miss_elec » Logged

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #52 on: September 04, 2006, 18:22:00 pm »

Quote from: miss_elec on September 04, 2006, 18:18:36 pm
Alex, με προβληματίζει η περίπτωσή σου, γιατί διακρίνω σε αυτό το μήνυμά σου -όπως και κάποια άλλα σε διαφορετικά τόπικ- μια διάθεση εμπαθή χωρίς λόγο...

kremala kremala kremala

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #53 on: September 04, 2006, 18:30:15 pm »

Quote from: nad on September 04, 2006, 10:39:57 am
Κι εγώ νομίζω ότι κάνουμε μια τεράστια συζήτηση για κάτι όχι τόσο σημαντικό. Στην πράξη δεν αλλάζει και τίποτα το φοβερό. Τρομερή διαφορά αν από 7 πάμε στο 7,2. Δεν κολλάει κανένας σε τέτοιες λεπτομέρειες. Να μου πεις από 7 να πάει 8 να το καταλάβω, αλλά για μια τόσο μικρή διαφορά...δε νομίζω ότι αξίζει να αγχωνόμαστε.

όταν είναι η διαφορά μεταξύ του 6,9 με 7,1 που σημαίνει οτι έχεις δικαίωμα ή όχι αίτησης για μεταπτυχιακό σε καίει...

και είμαι ακριβώς σε αυτό το όριο εγώ, οπότε με καίει διπλά Grin

το πρόβλημα μου όμως είναι το ίδιο το όριο που θέτεται και δεν είναι εξαρχής ισότιμο, παρά το πόσο θα μετράει η διπλωματική μου και ποιός θα είναι ο τελικός βαθμός μου.

byeeee
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #54 on: September 04, 2006, 18:58:23 pm »

Quote from: Turambar on September 04, 2006, 18:30:15 pm
Quote from: nad on September 04, 2006, 10:39:57 am
Κι εγώ νομίζω ότι κάνουμε μια τεράστια συζήτηση για κάτι όχι τόσο σημαντικό. Στην πράξη δεν αλλάζει και τίποτα το φοβερό. Τρομερή διαφορά αν από 7 πάμε στο 7,2. Δεν κολλάει κανένας σε τέτοιες λεπτομέρειες. Να μου πεις από 7 να πάει 8 να το καταλάβω, αλλά για μια τόσο μικρή διαφορά...δε νομίζω ότι αξίζει να αγχωνόμαστε.

όταν είναι η διαφορά μεταξύ του 6,9 με 7,1 που σημαίνει οτι έχεις δικαίωμα ή όχι αίτησης για μεταπτυχιακό σε καίει...

το πρόβλημα μου όμως είναι το ίδιο το όριο που θέτεται και δεν είναι εξαρχής ισότιμο, παρά το πόσο θα μετράει η διπλωματική μου και ποιός θα είναι ο τελικός βαθμός μου.

Για το μεταπτυχιακό εγώ θεωρώ ότι είναι σωστό να υπάρχει κάποιο όριο επιλογής,
αλλά να μην είναι αυστηρό.
Εάν δηλαδή κάποιος πληρεί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, νομίζω ότι δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε
από ένα μεταπτυχιακό μόνο και μόνο επειδή στο πρώτο έτος δεν έδωσε και μεγάλη σημασία
στη Χημεία και στα Αγγλικα

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #55 on: September 04, 2006, 22:47:47 pm »

Quote from: Alexkasgr on September 04, 2006, 18:07:17 pm
Ελπίζω να μην έχεις διάθεση να αρπαχτείς, γιατί ο σκοπός μου ήταν απλά να σου δείξω που μπάζει η συλλογιστική σου και όχι να σου την πω.
Quote from: miss_elec on September 04, 2006, 18:18:36 pm
Alex, με προβληματίζει η περίπτωσή σου, γιατί διακρίνω σε αυτό το μήνυμά σου μια διάθεση να μου την πεις για διάφορα -όχι απαραιτήτως σχετιζόμενα- πράγματα...
Που και να μην έλεγα ότι δεν προσπαθώ να σου την πω λοιπόν...

Αυτό που ήθελα να καταδείξω, και γι' αυτό ανέφερα και το τόπικ με την οορκομωσία, είναι ότι η συλλογιστική σου δε βασίζεται σε επιχειρήματα, αλλά σε συναισθηματισμούς κυρίως. Έτσι το βλέπω εγώ δηλαδή. Και το ότι όπως και στο άλλο τόπικ, έτσι και σε αυτό, δεν βλέπω κάποιον άλλον να επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσης σου, μου ενισχύει την άποψη ότι το σκέφτεσαι εγωκεντρικά (δηλαδή κανένας άλλος δεν καίγεται να βγάλει μεγαλύτερο βαθμό εδώ και δε συμφωνεί με την αύξηση του συντελεστή που λες??).

Φυσικά και μπορείς να μιλάς, άσχετα με το τι πέρασε για τις Διπλωματικές. Δεν είπα το αντίθετο, αλλιώς δε θα γινόταν αυτό το τόπικ (πολλώ δε μάλλον δε θα συμμετείχα).

Απλά συμφωνώ με την άποψη ότι πρέπει να μετράει όσο 8 μαθήματα (περίπου αυτά ενός εξαμήνου), ότι δεν τίθεται θέμα αδικίας σε σχέση με τα άλλα τμήματα (ας βγάλουν και όλοι 10 στο ΕΜΠ) και τέλος σου υποδεικνύω ότι αυτοί είναι οι κανόνες. Ακόμα και να άλλαζε κάτι για τη Διπλωματική, δε νομίζω ότι θα ίσχυε άμεσα, αλλά για αυτούς που εισάγονται στο εξής (λογικό δεν είναι?). Ακριβώς όπως δεν παιρνάς με τον ίδιο κόπο Αγγλικά Ι και Πεδίο ΙΙ αλλά μετράνε το ίδιο, έτσι και η διπλωματική (μπορεί να) αποτελεί περισσότερο κόπο κ
;αι πιο ουσιαστικό από 8 μαθήματα, αλλά μετράει όσο αυτά.
« Last Edit: September 05, 2006, 12:14:29 pm by Alexkasgr » Logged
nad
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #56 on: September 05, 2006, 09:10:57 am »

Quote from: Turambar on September 04, 2006, 18:30:15 pm

Quote from: fugiFOX bot again.. ξαναβαρατε αντέχει on September 04, 2006, 18:58:23 pm
Για το μεταπτυχιακό εγώ θεωρώ ότι είναι σωστό να υπάρχει κάποιο όριο επιλογής,
αλλά να μην είναι αυστηρό.
Εάν δηλαδή κάποιος πληρεί όλα τα υπόλοιπα κριτήρια, νομίζω ότι δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε
από ένα μεταπτυχιακό μόνο και μόνο επειδή στο πρώτο έτος δεν έδωσε και μεγάλη σημασία
στη Χημεία και στα Αγγλικα

Το κακό είναι όρι όταν υπάρχει κάποιο όριο πάντα θα υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που είναι κάτω από το όριο και αδικούνται. Αν έχεις 6,9 με διπλωματική που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα θα ξεπεράσεις το 7, οπότε θα καλύπτεις τις προϋποθέσεις. Εκείνος όμως που είχε 6,5 μπορεί με τη διπλωματική να πάει στο 6,9, οπότε να είναι και πάλι κάτω από το όριο. Δυστυχώς αυτό το πρόβλημα υπάρχει όταν υπάρχουν άκαμπτα όρια. Διότε η διαφορά μεταξύ του 6,9 και του 7,1 είναι σχεδόν αστεία και μπορεί να φανερώνει φοιτητές της ίδιας απόδοσης.

Γιατί να λέμε βίαια τα νερά ενός ποταμού και όχι τις όχθες που τα περιορίζουν;
Μπ. Μπρεχτ

Μπορεί και να 'χω τρελαθεί
ο ίσκιος σου μ' ακολουθεί
Κυλά στις στέγες το γέλιο σου
σαν πρωινή βροχή και λιώνει την ψυχή...

Τόσες χιλιάδες αστέρια εκεί πάνω
κι εγώ μοναχή μου στη γη
ούτε που ξέρω πού είμαι, τι κάνω
και τι με κρατάει στη ζωή.

Σ' έχασα και γύρω πια νυχτώνει
Σ' έχασα κι η πόλη είναι σκληρή
Αγάπη μου, χαρά μου μόνη κι αληθινή...
Αθάνατος
Guest
« Reply #57 on: September 04, 2007, 23:06:13 pm »

Τι λέτε εδώ εσείς ρε?
Το 7.5 το πιάνει κάποιος στη σχολή μας με κλειστά μάτια!
Άκου να μου θέλει και μεταπτυχιακό...

Το όλο θέμα της διπλωματικής όπως είναι σήμερα μου φαίνεται λάθος.
Η διπλωματική θα έπρεπε να ισοδυναμεί με πχ ~3 μαθήματα και να έμπαιναν και ~4 κανονικά μαθήματα επιπλέον στο 10ο εξάμηνο
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #58 on: September 05, 2007, 00:43:07 am »

και 213 απαλλακτικές εργασίες μαζί με 438 προόδους και 2908 μαστιγώματα
jeffaldo
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #59 on: September 05, 2007, 01:36:20 am »

δν ξερω αν κανεις πλακα, αλλα αν το πιανεις τοσο ευκολα εσυ το 7,5 εισαι πολυ καλος...

υπαρχον πολλες κατηγοριες φοιτητων με ή χωρις βαθμο...

το θεμα είναι αν μην έχεις γενικα κλειστα τα μάτια.

Pages: 1 2 3 [4] 5 6 Go Up Print
Jump to: