• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 14:53:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 14:53:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426709
Total Topics: 31711
Online Today: 224
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 67
Guests: 143
Total: 210
akiousia
Tsompanotravolta
Nikos_313
alex_g
Mr Watson
stmanzaf
georkala
serafeim
Petran25
pavlaras
1234
George15
kvas
giorgos_skl
marilita
Vangelan
abiki
mantzjim
vagk
CodeBro
nikitask
Lmnop
andripappa
ariadnipm
Mr Z
nikos_matall
Farmengineer
arisap
mmikelo
MASV
Captain
gpr000
mitsos753905
arafail
ggalamat
giannisd
mgrivab
kalantzopoulos
pipitsenko
JiMan5
Mikekmp
Petross
al3xts
Rizotto
MrGreekArrow
tasos_ntv
stefanos hios
vagelismo
stavros0201
engineer2030
Orgianelis
Aria10
chaniotism
gp6
Nmparkas
abunchofcells
KZerenidis
angelos
despoina15
Knasos
tmpadasn
kostas.de
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Πολιτικά (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Συζήτηση περι κοινωνικών συστημάτων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Συζήτηση περι κοινωνικών συστημάτων  (Read 5631 times)
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
Re: Και τον Οκτώβρη ...τι
« Reply #15 on: September 03, 2006, 00:19:16 am »

Quote from: NetBuster on September 03, 2006, 00:08:59 am
Δυστυχως ASDF_ αυτες οι χωρες δεν ειναι φιλελευθερες - Καπιταλιστικες ακομη...Ελπιζω ομως κατι να γινει και για αυτες....Β.Κορεα,Κινα...
Χωρια που δεν καταλαβαινεις τι σου λεει ο marauber ... "μαθε την αληθεια. αλλαξε τον κοσμο"...

Κάνεις μεγάλο λάθος στην Κίνα αυτή τη στιγμή έχουμε τον πιο βίαιο καπιταλισμό στον κόσμο(άσχετως αν είναι κατ' όνομα σοσιαλιστική) και βέβαια δεν χωράει σε αυτό αμφισβήτηση... είναι προφανές

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
NetBuster
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: September 03, 2006, 00:22:52 am »

Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:19:16 am
Quote from: NetBuster on September 03, 2006, 00:08:59 am
Δυστυχως ASDF_ αυτες οι χωρες δεν ειναι φιλελευθερες - Καπιταλιστικες ακομη...Ελπιζω ομως κατι να γινει και για αυτες....Β.Κορεα,Κινα...
Χωρια που δεν καταλαβαινεις τι σου λεει ο marauber ... "μαθε την αληθεια. αλλαξε τον κοσμο"...

Κάνεις μεγάλο λάθος στην Κίνα αυτή τη στιγμή έχουμε τον πιο βίαιο καπιταλισμό στον κόσμο(άσχετως αν είναι κατ' όνομα σοσιαλιστική) και βέβαια δεν χωράει σε αυτό αμφισβήτηση... είναι προφανές

Πολυ ενδιαφερον...Λες να μην ξερω τι γινεται στην Κινα? Ειναι παραξενο βεβαια που βγηκε τοσο φτωχη απο τον Κομμουνισμο...Δε σου προξενει απορια?
Φυσικα για τη Βορεια Κορεα δε λεμε τιποτα.Ποιος να συγκριθει μαζι της? Η Νοτιος Κορεα? Αυτοι οι βλακες που παιζουν video games?
« Last Edit: September 03, 2006, 00:25:30 am by NetBuster » Logged
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #17 on: September 03, 2006, 00:23:50 am »

Quote from: Juan on September 03, 2006, 00:13:41 am
Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:07:03 am

α) το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού- 3 δις- ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα

Δεν υποστηρίζω τον καπιταλισμό.

Ένας κομμουνιστής πάντως (νεαρός δλδ εκολλαπτόμενος) μου είπε ότι το πόσα χρήματα παίρνει κάποιος σε απόλυτα νούμερα δεν παίζει κανένα ρόλο. Δλδ με 1 δολάριο κάπου μπορεί να μπορείς να αγοράσεις τα πάντα. (Για την Κούβα συζητούσαμε).

Με λίγα λόγια καταρρίπτω μόνο το α) σου.  Cheesy

Δίκιο έχεις σε αυτό. ειδικά οι χώρες που υπάρχει κομμουνιστικό σύστημα συμβαίνει λόγω της μικρότερης ποσότητας συναλάγματος που κυκλοφορεί στη αγορά, γενικά τέτοιες συγκρίσεις σε αυτή τη βάση δε μπορούν να γίνουν. Παρόλα αυτά μπορούν να γίνουν σε επίπεδο αγαθών. Αν δούμε τις χώρες του "τρίτου" κόσμου το υπάρχουν ελλείψεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης. Ενώ τα χρέη προς τις "σύγχρονες" "δυτικές" οικονομίες χτυπάνε κόκκινο και οι πλουτοπαργωγικές πηγές τους εκμεταλλεύονται από τις δυτικές offshore επιχειρήσεις. Οπότε μπορεί το επιχείρημα να μη στέκει ακριβώς όπως έχει διατυπωθεί αλλά στέκει σε ποιοτικά χαρακτηριστικά. (Βασικά και σε οικονομικά στέκει αλλά είναι μεγάλη ανάλυση)

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #18 on: September 03, 2006, 00:30:15 am »

Quote from: NetBuster on September 03, 2006, 00:22:52 am
Πολυ ενδιαφερον...Λες να μην ξερω τι γινεται στην Κινα? Ειναι παραξενο βεβαια που βγηκε τοσο φτωχη απο τον Κομμουνισμο...Δε σου προξενει απορια?
Φυσικα για τη Βορεια Κορεα δε λεμε τιποτα.Ποιος να συγκριθει μαζι της? Η Νοτιος Κορεα? Αυτοι οι βλακες που παιζουν video games?

Ωστόσο παρατειρώ οτι ο Καπιταλισμός απλά επιδεινώνει την κατάσταση

aliakmwn
Guest
« Reply #19 on: September 03, 2006, 00:32:01 am »

Πολυ ενδιαφερον...Λες να μην ξερω τι γινεται στην Κινα? Ειναι παραξενο βεβαια που βγηκε τοσο φτωχη απο τον Κομμουνισμο...

Εννοειται πως δεν ξερεις! Αν ηξερες, δεν θα εγραφες την δευτερη προταση  Grin
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #20 on: September 03, 2006, 00:33:22 am »

Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:07:03 am

Προς τον marauber και τους λοιπούς υποστηριχτες του Καπιταλισμού που υποστηρίζουν πως το 5% του πληθυσμού ειναι φτωχοί:

α) το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού- 3 δις- ζουν με λιγότερο από 2 δολάρια την ημέρα
β)Το ακαθάριστο εθνικό προιόν των 48 φτωχότερων χωρών(το 1/4 των χωρών του κόσμου) είναι μικρότερο απο τον πλούτο των 3 πλουσιότερων ανθρώπων μαζί
γ)το 20% του πληθυσμού των αναπτυγμένων χωρών καταναλώνουν το 86% των παγκόσμιων αγαθών
δ)οι ζωές 1,7 εκατομυρίων παιδιών χάθηκαν το 2000 γιατί οι κυβερνήσεις δεν μπόρεσαν να μειώσουν τα ποσοστά φτώχιας
ε)μερικές εκατοντάδες εκατομυριούχων κατέχουν όσο πλούτο κατέχουν 2,8 δισεκατομύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο...
και πολλά άλλα(πηγή ΟΗΕ)

Έλεος ρε marauber κοίτα και λίγο πέρα από το μικροαστικό(ή μεγαλοαστικό) σου βόλεμα

Καταρχάς πάρε σαν δεδομένο πως ό,τι και να πεις ειδικά εσύ δεν πρόκειται να με πείσεις.
Στο θέμα τώρα, εγώ αναφερόμουν κυρίως στην Ελλάδα για το 5%. Γενικότερα όμως η φτώχια σε αυτές τις χώρες υπάρχει γιατί δεν υπήρξαν ποτέ οι σωστές συνθήκες για να αναπτυχθεί σωστά ο καπιταλισμός. Είτε ήταν αποικίες επί μακρό χρονικό διάστημα και ποτέ δεν ξέφυγαν από την κηδεμονία-εκμετάλλευση των μεγάλων κρατών που τους απομυζούσαν τους οικονομικούς τους πόρους, είτε γιατί ήταν πρώην κομμουνιστικές χώρες (θες να το αναλύσω τώρα αυτό, δε νομίζω να σε συμφέρει Grin)και ως εκ τούτου πάμφτωχες είτε για άλλους λόγους που τώρα μου διαφεύγουν.

Εξάλλου η φτώχια είναι κάτι σχετικό. Εγώ δε θα χαρακτήριζα τη φτώχια από το πόσα λεφτά κερδίζει κάποιος την ημέρα αλλά από το αν ικανοποιεί τις ανάγκες του ή γενικά
 είναι ευχαριστημένος στην κοινωνία που ζει. Υπάρχουν φυλές οι οποίες δεν ζουν σύμφωνα με τα δικά μας στάνταρ ζωής γιατί αλλιώς μάθανε και είναι ευχαριστημένες έτσι. Συνεπώς δε συμφωνώ καθόλου με το 50% που υπονοείς ότι είναι φτωχοί.

Εσύ λοιπόν που δε γουστάρεις πήγαινε να ζήσεις σε ένα από τα ελάχιστα κομμουνιστικά-αυταρχικά καθεστώτα που ιδεολογικά υποστηρίζεις για να δούμε τι ωραία θα περάσεις και άσε εμένα στο μικροαστικό μου βόλεμα. Έλεοςx10 για σένα.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
NetBuster

View Profile
« Reply #21 on: September 03, 2006, 00:43:34 am »

Quote from: aliakmwn on September 03, 2006, 00:32:01 am
Πολυ ενδιαφερον...Λες να μην ξερω τι γινεται στην Κινα? Ειναι παραξενο βεβαια που βγηκε τοσο φτωχη απο τον Κομμουνισμο...

Εννοειται πως εχεις φανταστικα επιχειρηματα Grin
aliakmwn
Guest
« Reply #22 on: September 03, 2006, 00:45:55 am »

Quote from: NetBuster on September 03, 2006, 00:43:34 am

Δεν χρειαζεσαι επιχειρηματα πουλακι μου... Γνωσεις χρειαζεσαι, ιστοριας και πολιτικης. Μαθε τι ειναι ο κομμουνισμος και τι δεν ειναι, και μετα θα σου δωσω και τα επιχειρηματα μου Grin
NetBuster

View Profile
« Reply #23 on: September 03, 2006, 00:48:05 am »

Quote from: aliakmwn on September 03, 2006, 00:45:55 am

Δεν χρειαζεσαι επιχειρηματα πουλακι μου... Γνωσεις χρειαζεσαι, ιστοριας και πολιτικης. Μαθε τι ειναι ο κομμουνισμος και τι δεν ειναι, και μετα θα σου δωσω και τα επιχειρηματα μου Grin
Ελπιζω να βρω αυτες τις γνωσεις στο Ριζοσπαστη αλλιως θα απευθυνθω σε σενα να μου δωσεις τα λινκς. Grin Οκ Πουλακι μου? Grin
aliakmwn
Guest
« Reply #24 on: September 03, 2006, 00:50:05 am »

Quote from: NetBuster on September 03, 2006, 00:48:05 am

Ελπιζω να βρω αυτες τις γνωσεις στο Ριζοσπαστη αλλιως θα απευθυνθω σε σενα να μου δωσεις τα λινκς. Grin Οκ Πουλακι μου? Grin

Οχι Ριζοσπαστη, παραειναι δυσκολος για σενα... Ξεκινα με Οδηγητη
www.odigitis.gr
NetBuster

View Profile
« Reply #25 on: September 03, 2006, 00:52:54 am »

Quote from: aliakmwn on September 03, 2006, 00:50:05 am
Quote from: NetBuster on September 03, 2006, 00:48:05 am

Οχι Ριζοσπαστη, παραειναι δυσκολος για σενα... Ξεκινα με Οδηγητη
www.odigitis.gr
Δε χρειαζομαι το λινκ θα  μιλησω με τον πρωην αρχισυντακτη του που τυγχανει να ειναι πολυ καλος μου φιλος.Πιστευω να βοηθησει να γραφει και ενα  κομματι για την προσφορα σου στο Κομμα Grin
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #26 on: September 03, 2006, 00:53:16 am »

Quote from: marauber on September 03, 2006, 00:33:22 am
Γενικότερα όμως η φτώχια σε αυτές τις χώρες υπάρχει γιατί δεν υπήρξαν ποτέ οι σωστές συνθήκες για να αναπτυχθεί σωστά ο καπιταλισμός. Είτε ήταν αποικίες επί μακρό χρονικό διάστημα και ποτέ δεν ξέφυγαν από την κηδεμονία-εκμετάλλευση των μεγάλων κρατών που τους απομυζούσαν τους οικονομικούς τους πόρους, είτε γιατί ήταν πρώην κομμουνιστικές χώρες (θες να το αναλύσω τώρα αυτό, δε νομίζω να σε συμφέρει Grin)και ως εκ τούτου πάμφτωχες είτε για άλλους λόγους που τώρα μου διαφεύγουν.

Τόσα ξέρεις τόσα λες...Η αποικιοκρατια και ο ιμπεριαλισμός είναι η εξέλιξη του καπιταλισμού στην προσπάθεια του να βρει νέες αγορές και πρώτες ύλες άλλωστε όπως λες και εσύ οι εκμεταλευτές είναι πάλι καπιταλιστές αλλά απο άλλες χώρες
Τώρα για τις πρώην κομμουνιστικές χώρες μόνο τέτοιες δεν ήταν.(όσο για την ανάλυσή σου αυτή μάλλον θα στερούταν επιχειρηματολογίας και γνώσεων και σοβαρότητας γιαυτό κράτα την για σένα και τα νεοφιλελεύθερα φιλαράκια σου)

marauber

View Profile
« Reply #27 on: September 03, 2006, 01:13:07 am »

Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:53:16 am
Γενικότερα όμως η φτώχια σε αυτές τις χώρες υπάρχει γιατί δεν υπήρξαν ποτέ οι σωστές συνθήκες για να αναπτυχθεί σωστά ο καπιταλισμός. Είτε ήταν αποικίες επί μακρό χρονικό διάστημα και ποτέ δεν ξέφυγαν από την κηδεμονία-εκμετάλλευση των μεγάλων κρατών που τους απομυζούσαν τους οικονομικούς τους πόρους, είτε γιατί ήταν πρώην κομμουνιστικές χώρες (θες να το αναλύσω τώρα αυτό, δε νομίζω να σε συμφέρει Grin)και ως εκ τούτου πάμφτωχες είτε για άλλους λόγους που τώρα μου διαφεύγουν.

Τόσα ξέρεις τόσα λες...Η αποικιοκρατια και ο ιμπεριαλισμός είναι η εξέλιξη του καπιταλισμού στην προσπάθεια του να βρει νέες αγορές και πρώτες ύλες άλλωστε όπως λες και εσύ οι εκμεταλευτές είναι πάλι καπιταλιστές αλλά απο άλλες χώρες
Τώρα για τις πρώην κομμουνιστικές χώρες μόνο τέτοιες δεν ήταν.(όσο για την ανάλυσή σου αυτή μάλλον θα στερούταν επιχειρηματολογίας και γνώσεων και σοβαρότητας γιαυτό κράτα την για σένα και τα νεοφιλελεύθερα φιλαράκια σου)

Καταρχάς να σε ενημερώσω ότι δεν ανήκω πουθενά πολιτικά, συνεπώς οι ταμπέλες περί νεοφιλελευθερισμού θα μπορούσαν και να λείπουν. Επίσης θα μου επιτρέψεις να έχω επιφυλάξεις ως προς το ποιος θα ανέλυε πιο σοβαρά και πιο αντικειμενικά. Ακόμη δε με ξέρεις, οπότε δεν ξέρεις και τι γνώσεις έχω και αν υπερτερούν ή υστερούν σε σχέση με τις δικές σου. Άρα δεν μπορείς σε καμιά περίπτωση να τις σχολιάσεις.

Δεύτερον, αν οι πρώην κομμουνιστικές χώρες "μόνο τέτοιες δεν ήταν" όπως λες, τότε ποιες ήταν; Υπήρξε πραγματικά κάπου κομμουνισμός εκτός από μέσα στο μυαλό σου και των συντρόφων σου; Αν όχι, τότε πως μπορείς και συγκρίνεις ένα σύστημα που έχει εφαρμοστεί και έχει αποδώσει με ένα ιδεατό; Πως μπορεί τέλος πάντων να εφαρμοστεί αυτός ο κομμουνισμός; Καλή η φαντασία αλλά λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει.

Τρίτον, ο ιμπεριαλισμός δεν έχει καμιά σχέση με τον καπιταλισμό, είναι δυο ανεξάρτητα πράγματα. Μπορώ να σου φέρω και παραδείγματα αν θέλεις. Δε σε αδικώ πάντως, αυτά σας δασκαλεύουν αυτά λέτε.

ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #28 on: September 03, 2006, 01:29:36 am »

Quote from: marauber on September 03, 2006, 01:13:07 am
Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 00:53:16 am

Καταρχάς να σε ενημερώσω ότι δεν ανήκω πουθενά πολιτικά, συνεπώς οι ταμπέλες περί νεοφιλελευθερισμού θα μπορούσαν και να λείπουν. Επίσης θα μου επιτρέψεις να έχω επιφυλάξεις ως προς το ποιος θα ανέλυε πιο σοβαρά και πιο αντικειμενικά. Ακόμη δε με ξέρεις, οπότε δεν ξέρεις και τι γνώσεις έχω και αν υπερτερούν ή υστερούν σε σχέση με τις δικές σου. Άρα δεν μπορείς σε καμιά περίπτωση να τις σχολιάσεις.

Δεύτερον, αν οι πρώην κομμουνιστικές χώρες "μόνο τέτοιες δεν ήταν" όπως λες, τότε ποιες ήταν; Υπήρξε πραγματικά κάπου κομμουνισμός εκτός από μέσα στο μυαλό σου και των συντρόφων σου; Αν όχι, τότε πως μπορείς και συγκρίνεις ένα σύστημα που έχει εφαρμοστεί και έχει αποδώσει με ένα ιδεατό; Πως μπορεί τέλος πάντων να εφαρμοστεί αυτός ο κομμουνισμός; Καλή η φαντασία αλλά λίγος ρεαλισμός δε βλάπτει.

Τρίτον, ο ιμπεριαλισμός δεν έχει καμιά σχέση με τον καπιταλισμό, είναι δυο ανεξάρτητα πράγματα. Μπορώ να σου φέρω και παραδείγματα αν θέλεις. Δε σε αδικώ πάντως, αυτά σας δασκαλεύουν αυτά λέτε.

Καταρχάς έχεις δίκιο μπορεί και να σε αδικό περιμένω το λοιπόν με αγωνία την ανάλυσή σου

Δεύτερον η Οκταβριανή επανάσταση ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, η επανάσταση προδόθηκε από τον Στάλιν καταργώντας την εξουσία από τα σοβιετ, δημιουργώντας μαι ιδιότυπη κομματική γραφειολρατία κ.α.και για να απαντήσω όχι δεν έχει υπάρξει σοσιαλιστική χώρα στην ουσία

Τρίτον με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις το οτι ο ιμπεριαλισμός είναι μετεξέλιξη του καπιταλισμού αποδέχεται η πλιοψηφία των Μαρξιστών, αλλά μπορεί να είναι και λάθος... αναμένω με ενδιαφέρον τα παραδειγματά σου

marauber

View Profile
« Reply #29 on: September 03, 2006, 02:06:10 am »

Quote from: ASDF_ on September 03, 2006, 01:29:36 am

Καταρχάς έχεις δίκιο μπορεί και να σε αδικό περιμένω το λοιπόν με αγωνία την ανάλυσή σου

Ανάλυση λοιπόν: Αφού τη θες να σου τη δώσω. Λίγη ιστορία για αρχή: Μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου οι χώρες της Βαλκανικής (και όχι μόνο) χωρίστηκαν σε ζώνες επιρροής. Ως γνωστόν η Ελλάδα ήρθε υπό την επιρροή των ΗΠΑ και οι υπόλοιπες χώρες της Βαλκανικής υπό την επιρροή της ΕΣΣΔ. Συνεπώς στην Ελλάδα αναπτύχθηκε ο καπιταλισμός και στις άλλες χώρες ο κομμουνισμός. Η συνέχεια; Η φτωχή και αγροτική Ελλάδα κατόρθωσε να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του πολέμου και το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων να αυξηθεί δραματικά. Οι κομμουνιστικές χώρες αναπτύχθηκαν υπό τις οδηγίες της ΕΣΣΔ, ανέπτυξαν αξιόλογο αθλητισμό και πολιτισμό αλλά το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων τους παρέμεινε σχετικά χαμηλό. Να μην τα πολυλογώ, τα χρόνια πέρασαν και ο υπαρκτός σοσιαλισμός καταρρέει. Και τι βλέπουμε; Όλως τυχαίως η Ελλάδα να είναι η πιο πλούσια χώρα της Βαλκανικής, οι κάτοικοι στις υπόλοιπες χώρες δεν έχουν κυριολεκτικά να φάνε και σπεύδουν να μεταναστεύσουν προς αναζήτηση καλύτερης ζωής. Εσύ λοιπόν που μεγάλωσες στη Ελλάδα (υποθέτω) δεν ευχαριστείς την τύχη σου που έτυχε να μεγαλώσεις εδώ και όχι κάπου αλλού; Θα ήθελες να είσαι στη θέση των Αλβανών και των Βουλγάρων; Ο κομμουνισμός πραγματικά κατέστρεψε τις χώρες αυτές.

Ερχόμαστε στο σήμερα λοιπόν και τα πράγματα για αυτές τις χώρες μετά την υιοθέτηση του καπιταλισμού δείχνουν πιο ευοίωνα. Το ΑΕΠ τους αναπτύσσεται ραγδαία και το βιοτικό επίπεδο ανεβαίνει. Όλα αυτά είναι δεδομένα που δε νομίζω ν
45; τα αμφισβητείς.

Τα συμπεράσματα που βγαίνουν από όλη αυτή την ιστορία είναι νομίζω αυτονόητα.

Δεύτερον η Οκταβριανή επανάσταση ξεκίνησε με πολύ καλές προοπτικές για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, η επανάσταση προδόθηκε από τον Στάλιν καταργώντας την εξουσία από τα σοβιετ, δημιουργώντας μαι ιδιότυπη κομματική γραφειολρατία κ.α.και για να απαντήσω όχι δεν έχει υπάρξει σοσιαλιστική χώρα στην ουσία
Θα συμφωνήσω μαζί σου. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ. 100+ χρόνια πέρασαν από τον Μαρξ, άπειρες απόπειρες εφαρμογής του κομμουνισμού, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει σωστή εφαρμογή των όσων έλεγε. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι θα υπάρξει κάποτε; Στην τελική, τι είναι αυτό που έχει σημασία; Οι υποσχέσεις για ισότητα, ελευθερία, για έναν κόσμο που θα υπάρχουν μόνο πλούσιοι ακούγονται συνέχεια. Θα μπορέσουν όμως ποτέ να εφαρμοστούν;
ASDF την Ιστορία τη μελετούμε ώστε να διαβάζουμε τι έγινε, να μαθαίνουμε τα λάθη των προγόνων μας και να μην επαναλαμβάνουμε εμείς τα ίδια λάθη. Στην προκειμένη περίπτωση η Ιστορία έχει δείξει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτό που ονειρεύεσαι δεν μπορεί να εφαρμοστεί σωστά. Εσύ όμως συνεχίζεις επιδεικτικά να την αγνοείς. Δικαίωμα σου, δεν αντιλέγω Wink

Τρίτον με όποιον δάσκαλο καθήσεις τέτοια γράμματα θα μάθεις το οτι ο ιμπεριαλισμός είναι μετεξέλιξη του καπιταλισμού αποδέχεται η πλιοψηφία των Μαρξιστών, αλλά μπορεί να είναι και λάθος... αναμένω με ενδιαφέρον τα παραδειγματά σου
Καταρχάς εγώ δεν είμαι μαρξιστής, άρα και δεν αποδέχομαι αυτή την άποψη. Ο ιμπεριαλισμός λοιπόν είναι ανεξάρτητος απ
ό οικονομικά συστήματα. Είναι μια πολιτική αντίληψη που εξαρτάται από την εκάστοτε ηγεσία ενός κράτους και προϋπήρχε κατά πολλούς αιώνες του καπιταλισμού. Η Περσία της αρχαιότητας πχ δεν ήταν ιμπεριαλιστική χώρα; Ναι. Σίγουρα όμως δε θα μπορούσε να είναι και καπιταλιστική Grin. Σύγχρονα παραδείγματα: Η ΕΣΣΔ (βλ. εισβολή στο Αφγανιστάν, στην Τσεχοσλοβακία κτλ) . Εντάξει ως κομμουνιστική δεν την αποδέχεσαι, αλλά δε νομίζω να υποστηρίζεις ότι ήταν και καπιταλιστική Grin.

Αυτά τα ολίγα(!) λοιπόν. Ελπίζω να σε κάλυψα και καλή ανάγνωση. Δεν πιστεύω να παραπονιέσαι ότι είναι πολλά, εσύ μου το ζήτησες άλλωστε Wink
« Last Edit: September 03, 2006, 04:28:24 am by marauber » Logged

Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: