• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:53:48 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 19:53:48 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426721
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 83
Guests: 152
Total: 235
Pastellaki
karaths.d
redwolf
mayia psarikoglou
antreassv
tsaliki
Isidora
sosak
A-TheITGuy
Papalamprous humor
jimalexoud
distillery
Bigie_Cheese
Nekt
Thanos_Bog
filkilkis
melisste22
Giorgos2222
Psychoktonos_
mgrivab
angelos
stolieras
Katarameno
filon05
tzortzis
Petross
ΦΙδανης Αριστοτελης
valentini
agis3
vaggelisx
Κaraflodaimonas
anmata
andreas2000
chriskazakos
kourasan!
Evripidis
gkyrodi
Fotis Roukoutakis
PetrosCc
papatmaria
tols1
evax
el1
chrisg
vasilikitsatsi
gkaramp
Pcsc
alexandraskol
Zoifouka
kpapama
argiris2006
marilita
ariadnipm
tinidou
dimitriskon
ELEF
thanosk
dimitris kiziridis
prigians
okanpala
apapagd
thaliatsk
micelethe
vasilis saitis
kchristoua
andripappa
stavros0201
giorgos_skl
kvas
alex_g
Orgianelis
sigklitiki
gkouskou
_Trob
ntinara
smaragdis
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Επιστήμες > Φυσική και Αστρονομία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Γρήγορο Φως![aka Βουλίτσα]
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31 Go Down Print
Author Topic: Γρήγορο Φως![aka Βουλίτσα]  (Read 46723 times)
bakeneko
Veteran
Καταστραμμένος

?

View Profile WWW
Απ: Γρήγορο Φώς!-Οπτικές ίνες
« Reply #150 on: August 28, 2006, 13:20:08 pm »

Quote from: Feanor on August 27, 2006, 17:40:31 pm
Η βουλίτσα έχει προφανώς φωτόνια, μάζα δεν έχουν, είναι κύμα.
Η βουλίτσα δεν έχει φωτόνια... Είναι τα φωτόνια που εξέπεμψε το λέιζερ πριν κάποιο χρόνο. Η βουλίτσα δεν είναι κύμα που μετακινείται. Το κύμα είναι από το λέιζερ μέχρι προς τον τοίχο..

Quote from: Nessa on August 27, 2006, 17:43:37 pm
Ας ονομάσουμε βουλίτσα το αποτέλεσμα του λέιζερ πάνω στον τοίχο, και όχι τα φωτόνια του λέιζερ.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι στιγμιαίο. Κάθε φορά που τα φωτόνια του λέιζερ φτάνουν στον τοίχο έχουμε ένα καινούριο "αποτέλεσμα". Δεν μιλάμε για το ίδιο "αποτέλεσμα" αλλά για διαφορετικά και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να μιλήσουμε για ταχύτητα του αποτελέσματος.

Quote from: Nessa on August 27, 2006, 18:55:49 pm
Ορίζουμε τη βουλίτσα ως το φαινόμενο κατά το οποίο (μεταξύ άλλων, πχ ανάκλαση) η θερμοκρασία του τοίχου αυξάνεται τοπικά εξαιτίας του λέιζερ. Το φαινόμενο αυτό μετακινείται, άρα έχει κάποια ταχύτητα...
Δεν μετακινείται γιατί δεν είναι το ίδιο φαινόμενο. Είναι 2 διαφορετικά φαινόμενα που απλώς μοιάζουν μεταξύ τους.
« Last Edit: August 28, 2006, 13:39:45 pm by Rattlehead » Logged

Megawatt
Guest
Re: Γρήγορο Φώς!-Οπτικές ίνες
« Reply #151 on: August 28, 2006, 13:36:32 pm »

Αααααα, γειά σου Rattle!!

Quote from: Feanor on August 28, 2006, 05:39:40 am
το παράδειγμα σου θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη... τη δική σου, άντε και του ολύμπιου... Α και στη μνήμη του σέρβερ που θα έχει το φόρουμ

αλλά για πάντα!
Ασχολείσου με το Matlab που ξέρω είσαι καλός και άσε την μνήμη του σέρβερ.
Το να υπερασπίζεσαι την Νέσσα είναι δείγμα καλής θέλησης. Το να υπερασπίζεσαι την Νέσσα ΜΟΝΟ επειδή είναι η Νέσσα ανεξάρτητα με  το τί λέει, είναι δείγμα ανωριμότητας. Απορώ αν κατάλαβες τι λέει και την υπερασπίζεσαι. Εδώ εγώ αμφιβάλλω για  το  αν κατάλαβε εκείνη τί λέει και πολύ φοβάμαι πως δεν κατάλαβε και  άρα γιαυτό επιμένει!  Cheesy Άρα εσύ υπερασπίζεσαι μόνο το πρόσωπό της. Εδώ δεν ΄πολεμάμε την Νέσσα ή τα παράγωγά της, αλλά λέμε ότι το παράδειγμά της με την διάσημη πλεόν βουλίτσα (διάσημη επειδή καταλαμβάνει το 99% των ποστ του παρόντος) είναι τελείως άσχετο (και ταυτόχρονα άτοπο όπως απέδειξα) με το γρήγορο φως.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #152 on: August 28, 2006, 13:42:28 pm »

oh dear Megawatt! Πώς θα μπορούσα να υπερασπίζομαι τη Νέσσα στην παραπάνω ατάκα; Λέγοντας ότι δεν κάθετε να διαβάσει αυτά που γράφεις; Αυτό γιατί είναι καλό;

Η συζήτηση απλά παρεκτράπηκε σε ασυναρτησίες κάποιες στιγμές, και όταν γράφονταν μικρά ποστ αυτές ήταν κραυγαλαίες. Βέβαια ομολογώ ότι δε μπορεσα να παρακολουθήσω την συζήτηση.

Ατάκες όμως όπως: Εμένα με περιγράφη η εξίσωση της μάζας, αυτό που λες δε μπορείς να το περιγράψεις με εξίσωση, άρα αυτό που λες δεν υπάρχει, είναι τουλάχιστον κωμικές.

Δε μπορούσα να μη τη σχολιάσω. Και επειδή σε εκείνο το σημείο διαφωνούσα με τον Ολύμπιο, δε σημαίνει ότι υποστήριζα τη Νέσσα.

Και αυτό είναι το μόνο σημείο που μπορείς να μου προσάψεις ότι πήρα θέση σε αυτό το τόπικ...

byeeee
Megawatt
Guest
« Reply #153 on: August 28, 2006, 14:03:38 pm »

Quote from: Nessa on August 28, 2006, 11:07:01 am
Megawatt, όταν γράφεις ΑΣΧΕΤΑ προφανώς και δεν κάθομαι να τα διαβάζω. Όλα εκείνα που έγραψες για τη θεωρία της σχετικότητας ήταν τελείως off-topic.

Fugitive, ναι, έκανες έναν σωστό παραλληλισμό. Αλλά και στην περίπτωση αυτή, μπορούμε να ορίσουμε ένα μέγεθος σαν ταχύτητα. Για το μέγιστο ενός κύματος πώς το κάνουμε δηλαδή;
Το παράδειγμά μου με τα ledakia είναι ακριβώς το ίδιο με του Fugi, μόνο που ο Fugi χρησιμοποιεί τις ΚΙΤΡΙΝΕΣ μπάλες ενώ εγώ τα ΚΟΚΚΙΝΑ ledakia. Αν βρίσκεις διαφορά στα 2 παραδείγματα ΜΟΝΟ εξαιτίας της διαφοράς του χρώματος, τότε δεν απορώ που φτάσαμε ως την 11η σελίδα... Cheesy Grin Grin
Quote from: Feanor on August 28, 2006, 13:42:28 pm
Ατάκες όμως όπως: Εμένα με περιγράφη η εξίσωση της μάζας, αυτό που λες δε μπορείς να το περιγράψεις με εξίσωση, άρα αυτό που λες δεν υπάρχει, είναι τουλάχιστον κωμικές.

Δε μπορούσα να μη τη σχολιάσω. Και επειδή σε εκείνο το σημείο διαφωνούσα με τον Ολύμπιο, δε σημαίνει ότι υποστήριζα τη Νέσσα.

Και αυτό είναι το μόνο σημείο που μπορείς να μου προσάψεις ότι πήρα θέση σε αυτό το τόπικ...
Καταρχήν ο Ολύμπιος είναι του τομέα Τηλεπ.-όπως κατάλαβα από το αβατάρ του- και άρα κάτι παραπάνω θα ξέρει για τις εξισώσεις του κύματος και γενικά για το φως. Αν είπε αυτό περί εξίσωσης της μάζας, προφανώς εννοόυσε την E=mc2, θέλωντας να πει ότι η μάζα μετατρέπεται σε ενέργεια μέσω αυτής της εξίσωσης και ταυτόχρονα η απώλεια μάζας συνεπάγεται μια ισοδύναμη αποβολή ενεργειας, καταλήγοντας έτσι στο ότι η βουλίτσα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ επειδή δεν έχει ούτε μάζα ούτε ενέργεια. Υποθέτω ότι ήθελε να πει ότι ναι μεν υπάρχει στιγμιαία ενέργεια από το προσπίπτων φως πάνω στον τοίχο, την οποία αν την μεταφράσουμε σε μάζα, καταλήγουμε στην κίτρινη μπάλα του τέννις του Fugi ή στο κόκκινο ledaki του παραδείγματός μου με τα λαμπάκια, αλλά η μία μπάλα με την άλλη ΔΕΝ ΣΥΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ, όπως δεν συσχετίζεται το ένα ledaki με το άλλο και ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ για κίνησα κάποιου πράγματος και άρα να έχουμε την ταχύτητα!

Τουλάχιστον εσύ κατάλαβες τώρα και τί ήθελε να πει ο Ολύμπιος και το τι λέει η Νέσσα?
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #154 on: August 28, 2006, 14:33:02 pm »

Δε μπορώ να ξέρω τι εννοούσε ο Ολύμπιος γιατί εμένα τουλάχιστον ποτέ δε μου απάντησε. Ίσως ήταν και οι δικές μου ερωτήσεις πολύ μεγάλες για να απαντήσει. Ίσως πάλι να μην έγραφε Νεσσα πάνω από το άβαταρ μου Grin Grin

byeeee
Megawatt
Guest
« Reply #155 on: August 28, 2006, 15:08:52 pm »

A, να ένα άλλο ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ παράδειγμα:  (για σένα Turambar που είσαι σινεφιλ  Smiley )

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ!

Πού βασίζεται? Στο να ξεγελάει το μάτι μας και να του δίνει την εντύπωση της κίνησης. Δηλαδή η αντιστοιχία είναι η εξής:
φιλμ=τοίχος
καρε (το αρνητικό πάνω στο φιλμ έτσι δεν λέγεται?)=η εκάστοτε βουλίτσα
διαπεραστικό (εντός του καρέ) φως=laser

Στο σινεμά κινείται το φιλμ πάνω στο οποίο είναι πακτωμένα τα καρέ. Τα καρέ είναι ακίνητα! Αυτό που κινείται είναι το φιλμ. Βέβαια στο παράδειγμα με την βουλίτσα, ο τοίχος (δλδ το φιλμ) είναι ακίνητος και κινείται το laser (δλδ το διαπεραστικό φως) αλλά είναι το ίδιο πράγμα, αν θεωρήσουμε ακίνητο το laser και κινούμενο τον τοίχο. Έτσι, αυτό που λαμβάνουμε σαν αποτέλεσμα πάνω στο άσπρο πανί του κινηματογράφου, είναι τα ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ frames τα οποία ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. Μας ξεγελάει αυτή η διαδοχική ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ των frames δίνωντάς μας την εντύπωση της κίνησης. Αυτό που κινείται στην ουσία είναι μια ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ και ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΚΑΡΕ! ΤΑ ΚΑΡΕ είναι ακίνητα και ασυσχέτιστα μεταξύ τους, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει κάτι που να τα συνδέει, όπως δεν υπάρχει κάτι που να συνδέει τις βουλίτσες.

Καθώς το φιλμ κινείται ή στο παράδειγμά μας το laser, δίνει την εντύπωση της κίνησης ενός  ακίνητου πράγματος που είναι η εκάστοτε ακίνητη βουλίτσα (δλδ το εκάστοτε καρε), με τελικό αποτέλεσμα το έργο (δλδ την κίνηση της βουλίτσας) που είναι στην ουσία ψευδαίσθηση-ξεγέλασμα του ματιού. 

ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΥΠΟΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Όταν αυτά τα frames είναι διαδοχικά και τουλάχιστον 25 ανα σέκοντ, τότε ναι η κίνηση που βλέπουμε είναι διαδοχική και το ξεγέλιασ
56;α πολύ καλό. Αν όμως υπάρχει διαφορά στην συχνότητα (πράγμα που βλέπουμε όταν η τηλεόραση δείχνει οθόνες υπολογιστών (τις CRT εννοώ) oι οποίες φαίνονται να αναβοσβήνουν), "προδίδουν" αυτή την διαφορετικότητα των καρε, με το να διακόπτεται αυτή η ψευδαίσθηση της΄συνεχόμενης κίνησης. Έτσι, αποδυκνείεται και με αυτό το παράδειγμα, πως η κάθε βουλίτσα είναι διαφορετική και άρα δεν ορίζεται κίνηση.

Αν σκεφτώ άλλο παράδειγμα, θα το γράψω. Αλλά νομίζω αυτό με το σινεμά ήταν το καλύτερο.  Smiley
« Last Edit: August 28, 2006, 15:25:37 pm by Megawatt (ptolemaida.gr) » Logged
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #156 on: August 28, 2006, 15:19:32 pm »

ουσιαστικά το μεταίσθημα το σχολίασα και παραπάνω, αλλά το έδωσα ένα πιο οφφ τοπικ άρωμα

(typical for me)

byeeee
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #157 on: August 28, 2006, 15:52:05 pm »

lol
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Πολύ γέλιο!
 Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin

Quote from: Feanor on August 28, 2006, 14:33:02 pm
Δε μπορώ να ξέρω τι εννοούσε ο Ολύμπιος γιατί εμένα τουλάχιστον ποτέ δε μου απάντησε. Ίσως ήταν και οι δικές μου ερωτήσεις πολύ μεγάλες για να απαντήσει. Ίσως πάλι να μην έγραφε Νεσσα πάνω από το άβαταρ μου Grin Grin

Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot Idiot

Να σου απαντήσω τότε!

Quote from: Hurin on August 27, 2006, 18:12:03 pm
την δικιά σου εξίσωση επίσης ολύμπιε!

Πάνε στο νηπιαγωγείο ξανά να σου εξηγήσουν ότι όταν κάτι έχει μάζα υπάρχει άσχετα με οποιαδήποτε εξίσωση υπακούει το σώμα, είτε αυτή είναι η εξίσωση κίνησης είτε η  εξίσωση της αρχής διατήρησης της ενέργειας είτε οποιαδήποτε άλλη!Ποτέ δεν είναι αργά για να μάθεις!
Η διαταραχή, που υπάρχει, διαδίδεται και περιγράφεται αποκλειστικά από εξισώσεις αφού πρόκειτε για διάδοση ενέργειας!Για παράδειγμα το κύμα που είναι διαταραχή υπακούει στην κυματική εξίσωση!
Διαταραχή=μεταβολή κάποιου μεγέθους στο χρόνο=παράγωγος->ύπαρξη εξίσωσης

Και όπως ξαναείπα  Idiot

Quote from: Hurin on August 27, 2006, 18:28:52 pm
Το φως είναι κύμα και ως εκ τούτου υπακούει στην κυματική εξίσωση!

Είσαι πολύ σπουδαίος!

Quote from: Hurin on August 27, 2006, 17:40:31 pm
Η βουλίτσα έχει προφανώς φωτόνια, μάζα δεν έχουν, είναι κύμα.

Ήσουν πολύ συγκεκριμένος σχετικά με τη διαταραχή που ακούει στο όνομα βουλίτσα!

Quote from: Hurin on August 27, 2006, 17:40:31 pm
Α και η μάζα δεν είναι εξίσωση.

Αυτό είναι η αποθέωση! Grin

Προφανώς είσαι κι εσύ μία ιδιοφυ'ί'α σαν τη nessa που δεν χρειάστηκε φροντιστήριο για να μπει στο πανεπιστήμιο! 8)

Τελικά καμιά εξίσωση για τη διάδοση της διαταραχής που είναι ευρύτερα γνωστή με το όνομα βουλίτσα θα δούμε?
Άσπρησαν τα μαλλιά μας!Όσα μείναν τεσπα! Grin

Παιδιά από λογια δεν καταλαβαίνει οπότε αφήστε την να βασανιστεί με την εξίσωση για να καταλάβει στην πορεία ότι είναι διαφορετικές βουλίτσες και όχι η ίδια που διαδόθηκε!

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #158 on: August 28, 2006, 16:19:07 pm »

Αν διαβάσεις ξανά, θα δεις ότι απάντησες 3 φορές την ιδια ερώτηση.

Δεν το κατάλαβες?

και εγώ ρωτούσα μπας και καταλάβω τι εννοούσες με την ύπαρξη εξίσωσης.

Εγώ ήθελα να δω τι εννοούσες. Δε μπήκες στον κόπο.

Όσο για το πόσο συγκεκριμένος ήμουν για τη βουλίτσα, δεν ήμουν λιγότερο συγκεκριμένος από σένα όταν μίλησες για τον ήχο. Και αν δεν το κατάλαβες, τότε δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει ειρωνία.

Quote from: Ολύμπιος on August 27, 2006, 17:47:32 pm
Ο ήχος είναι κύμα και υπακούει στην κυματική εξίσωση!

Quote from: Ολύμπιος on August 28, 2006, 15:52:05 pm

Quote from: Hurin on August 27, 2006, 18:28:52 pm
Το φως είναι κύμα και ως εκ τούτου υπακούει στην κυματική εξίσωση!

Είσαι πολύ σπουδαίος!

ξέρεις όμως από αυτοσαρκασμό.

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #159 on: August 28, 2006, 16:21:33 pm »

Και μιας και αρχίζω να μπαίνω στο πνεύμα της συζήτησης.

Η μεταβολή της φωτεινότητας άρα παράγωγος άρα εξίσωση άρα διαταραχή, δεν έχει σημασία?

byeeee
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #160 on: August 28, 2006, 16:33:30 pm »

Να γιατί έγραψα ότι ο ήχος είναι  κύμα και υπακούει στην κυματική εξίσωση! 8)

Quote from: Nessa on August 27, 2006, 18:09:49 pm
Quote from: Ολύμπιος on August 27, 2006, 18:00:39 pm
Η λέξη "σκουληκομυρμηγκότρυπα" δεν υπάρχει! Idiot
Χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε τη δομή του χώματος!
Ισχυρίστηκα ότι υπάρχει? Huh
Η λέξη "σκουληκομυρμηγκότρυπα", όπως και κάθε άλλη λέξη που προφέρεις, είναι ήχος! Μου λες ότι ο ήχος δεν υπάρχει;
Τελικά καμιά εξίσωση για τη βουλίτσα θα δώσεις ή θα συνεχίσεις τις ασυναρτησίες? 8)
Την εξίσωση της λέξης "σκουληκομυρμηγκότρυπα", ΤΩΡΑ.

Quote from: Ολύμπιος on August 27, 2006, 18:26:02 pm
Quote from: Nessa on August 27, 2006, 18:09:49 pm
Η λέξη "σκουληκομυρμηγκότρυπα" δεν υπάρχει! Idiot
Χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε τη δομή του χώματος!
Ισχυρίστηκα ότι υπάρχει? Huh
Η λέξη "σκουληκομυρμηγκότρυπα", όπως και κάθε άλλη λέξη που προφέρεις, είναι ήχος! Μου λες ότι ο ήχος δεν υπάρχει;
Τελικά καμιά εξίσωση για τη βουλίτσα θα δώσεις ή θα συνεχίσεις τις ασυναρτησίες? 8)
Την εξίσωση της λέξης "σκουληκομυρμηγκότρυπα", ΤΩΡΑ.

Idiot Ο ήχος είναι κύμα και ως εκ τούτου υπακούει στην κυματική εξίσωση!Δεν τη ξες την κυματική εξίσωση? Huh
Έχει σχέση με μετακινήσεις μορίων, και το πλάτος της μετακίνησης σε σχέση με τη δομή του μεσου είναι το μέγεθος που τον προσδιορίζει και λαμβάνεται υπόψιν στην κυματική εξίσωση!

Τελικά καμιά εξίσωση θα δώσεις? 8)

Εσύ αυτό για το φως ποιος σε ρώτησε και το έγραψες? Huh

Quote from: Hurin on August 28, 2006, 16:19:07 pm
και εγώ ρωτούσα μπας και καταλάβω τι εννοούσες με την ύπαρξη εξίσωσης.

Εγώ ήθελα να δω τι εννοούσες. Δε μπήκες στον κόπο.

Άλλη φορά να διαβάζεις ένα τόπικ πριν ποστάρεις και μην ποστάρεις επειδή στο είπε κάποιος/κάποια!
Αν μπαίνει ο καθένας και ρωτάει το ίδιο πράγμα επειδή δεν διάβασε τα ποστ δεν θα του απαντάω χωριστά!Έλεος!

Quote from: Hurin on August 28, 2006, 16:21:33 pm
Και μιας και αρχίζω να μπαίνω στο πνεύμα της συζήτησης.

Η μεταβολή της φωτεινότητας άρα παράγωγος άρα εξίσωση άρα διαταραχή, δεν έχει σημασία?

Για άλλη μία φορά ήσουν πολύ συγκεκριμένος! 8)

ΕΞΊΣΩΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ!ΘΑ ΤΗ ΔΟΥΜΕ?ΤΙ ΛΕΕΙ?

Αν κάποιος δεν αντιλαμβάνεται τις επιλογές του, είναι κυρίως δικό του πρόβλημα ...δεν είναι δικό μου
Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
Zarathoustra
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #161 on: August 28, 2006, 16:37:41 pm »

Αγαπητοί σοφολογιότατοι,μην χαραμίζετε άλλο από το ταλέντο σας σε αυτό το topic.
To φλέγον ζήτημα της οντολογίας της βουλίτσας θα έπρεπέ να αναλυθεί να αναλυθεί διεξοδικά στην γαληνότατη Στοά μας,προστατευμένο από τις περιπαικτικές ματιές και τα χαμογελαστά σμάιλι των αμύητων!

(Εγώ πάντως είμαι με την Nessa)
Ολύμπιος
Ανιάτων
Θαμώνας

Μη μου αντιμιλάς

View Profile
« Reply #162 on: August 28, 2006, 17:26:10 pm »

Quote from: Megawatt (ptolemaida.gr) on August 27, 2006, 21:38:35 pm
Quote from: Nessa on August 27, 2006, 21:21:53 pm
Quote from: Ολύμπιος on August 27, 2006, 20:29:49 pm
Άμα υπάρχει θα υπάρχουν και κάποια φυσικά μεγέθη που την προσδιορίζουν! Και για αυτό θα μπορείς να μεταδώσεις πληροφορία!Είναι το φιλοσοφικό ερώτημα που σου έθεσα και ακόμα δεν απάντησες!
Αυτά τα μεγέθη από πού παίρνουν την τιμή τους; Από το λέιζερ. Η βουλίτσα δε συσχετίζεται με τον εαυτό της σε κάποια προηγούμενη στιγμή.
Αυτό και μόνο φτάνει! ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΕΚΑ ΣΕΛΙΔΕΣ*15 ποστ = 100 φεύγα ποστ για να το καταλάβεις!!!!!!!  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Άρα δεν υπάρχει ταχύτητα κάποιας διαταραχής που λέγεται βουλίτσα, αφού ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΟΥΛΙΤΣΑ- είτε σαν διαταραχή- είτε σαν φαινόμενο - είτε σαν όπως θες εσύ πεστο!

Αλλιώς τί εννοείς "δεν συσχετίζεται με τον εαυτό της σε κάποια προηγούμενη στιγμή"?????

NotWorthy

Τόξιν τζένεραλ σπείκινγκ
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #163 on: August 28, 2006, 17:30:57 pm »

Λοιπον, ψηφίζω για μέλος Αυγούστου την...
ΒΟΥΛΙΤΣΑ!!!!

Yeah Wink

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
Nessa
Guest
« Reply #164 on: August 28, 2006, 17:35:40 pm »

Όταν λέμε "δε συσχετίζεται με τον εαυτό της σε κάποια προηγούμενη στιγμή" εννοούμε ότι δεν εξαρτάται από τα μεγέθη που τη χαρακτήριζαν σε κάποια προηγούμενη στιγμή.

Και ξαναλέω: Και τα υποατομικά σωματίδια δεν ακολουθούν τροχιά, αλλά ορίζεται η ταχύτητά τους. Και το μέγιστο ενός κύματος δεν έχει μάζα, αλλά ορίζεται η ταχύτητά του. Γιατί όχι στη βουλίτσα;
Pages: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 31 Go Up Print
Jump to: