• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:39:21 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 21:39:21 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 73
Guests: 91
Total: 164
Toaoutplasedakitoubiseswa
ppapadoe
atampakc
apsathas
dleivadi
BossiTsif
Argiris
ellimoschou
theofr
gkyrodi
stolieras
theresnocur3
amprozos
DK06
dorapangeiou
ΦΙδανης Αριστοτελης
Σταυρος23
alexbaroutes
stefpapa21
giannisd
jim_sklab
tasos gourd
thathas12
KZerenidis
mixkats
eleftheria
Roidos
cealexop
Notac
christinabisdeki
Spyros.kleanthous
superkolios
Nikos_313
grethem
bougatsa
xarisagraf
nmpampal
whatdoesthefoxsay
Fotis
itsikou
qwertyuiop
mike1996
AA RE LEWN
mmikelo
christina02
thomassamaras
valco08
gpap
Deviate
vaggelis.ntokas
johnnypap
manos_diakakis
georkala
BENEDICTVS
IBOURAS
krith
gorilaki
DimKaratzas
diamantis
moutdimi
mrotskos
NickSpan
Retroman07
mimaki
sassi
xarabalios
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > HMMY ΒΟΛΟΥ Η΄ ΑΠΘ
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] Go Down Print
Author Topic: HMMY ΒΟΛΟΥ Η΄ ΑΠΘ  (Read 6937 times)
Λούκυ Λουκ
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: HMMY ΒΟΛΟΥ Η΄ ΑΠΘ
« Reply #15 on: April 23, 2017, 14:24:23 pm »

Όπως το εκλαμβάνω εγώ, ηλεκτρολογία εννοείται ο τομέας ενέργειας, κοινώς η ενασχόληση με υψηλά/ισχυρά ρεύματα και τάσεις αντί για ασθενή, όπως γίνεται στην ηλεκτρονική. Δηλαδή αντικείμενα όπως η μεταφορά ενέργειας, τα δίκτυα και ας πούμε το original επαγγελματικό αντικείμενο του ηλεκτρολόγου μηχανικού.

Με αυτή τη λογική και από όσα γνωρίζω για τα ΤΗΜΜΥ ανά την Ελλάδα, στο ΑΠΘ δίνεται ισότιμα βάρος στην ενέργεια, καθώς το τμήμα λειτουργεί πολλά χρόνια. Για παράδειγμα, το τμήμα ηλεκτρονικών του πολυτεχνείου κρήτης πρόσφατα μετεξελίχθηκε/μετονομάστηκε σε τμήμα ηλεκτρολόγων, οπότε είναι λογικό να μην δίνει ακόμα ισότιμα το βάρος στον ενεργειακό κλάδο.

https://soundcloud.com/user-727974499
The Web
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #16 on: April 23, 2017, 15:49:52 pm »

Quote from: tpavlidou on April 23, 2017, 10:12:58 am

η Θεσσαλονίκη έχει κάποια μειονεκτήματα. Η σχολή είναι τεράστια (σε αριθμό φοιτητών) και συνεπώς απρόσωπη. Τα αμφιθέατρα είναι τίγκα και τη μερα που δείχνουν γραπτά εξέτασης , κατα κανόνα είναι εκει έξω απ το γραφείο του καθηγητή καμιά 100στη άτομα, πράγμα που δεν επιτρέπει "προσωποκεντρική "  προσέγγιση. Επίσης η σχολή είναι τεράστιο αγγούρι. Θα νιώσεις αρκετές φορές ότι "δεν αξίζει τον κόπο" . Εχει και καλά δε λέω - ένα από αυτά είναι αυτό εδώ το φόρουμ.
Αν εχεις πρόβλημα με το αντικείμενο της σχολής στο Βόλο, τότε η απόφαση να κάνεις 10% είναι πολύ σωστή. Αν ήμουν στη θέση σου, θα διάλεγα τη σχολή ΗΜΜΥ σε Πάτρα ή Ξάνθη, αν δεν είχα κάποιον πολύ δυνατό λόγο να με τραβάει στη Θεσσαλονίκη. Εχω προσωπική εμπειρία , γιατι ήμουν 5 και κάτι εξάμηνα στη σχολή στην Ξάνθη και η απόδοση μου, όσον αφορά το πόσα μαθήματα περνούσα, ήταν διπλή από ότι στο ΑΠΘ - ισως και λίγο παραπάνω. Ο ιδιος άνθρωπος , με τα ίδια δυνατά σημεία και τα ίδια κουσούρια. Αυτήν ακριβώς η μειωμένη μου απόδοση συνεχίστηκε για όλα τα χρόνια - μέχρι και τώρα που είμαι 3 μαθήματα μακριά απ το δίπλωμα. Οπότε για εμένα είναι ξεκάθαρο ότι η μετεγγραφή μου ήταν ένα μη αντιστρεπτό σφάλμα. Δεν θα ξανάμπαινα στους ΗΜΜΥ του ΑΠΘ , αν ήμουν μετά το λύκειο, ακόμη και αν μπορούσα να μπω χωρίς εξετάσεις !
Το ευχάριστό είναι ότι σε Ξανθη/Πάτρα/Θεσσαλονίκη/Αθήνα , όσο αφορά το πρόγραμμα σπουδών υπάρχει πλήρη αντιστοίχηση. Τα βιβλία που έχω από την Ξάνθη - ακόμη και οι σημειώσεις πολλές φορές - είναι εντελώς κατάλληλα για διάβασμα, έχουν ακριβώς τα ιδια πράγματα. Κυκλώματα, Μαθηματικά , Πεδία , Ηλεκτρονικές , Μηχανές , το σχέδιο, ο δομημένος , η πυρηνική τεχνολογία... καρμπον είναι η ύλη , το επίπεδο των απαιτήσεων είναι αυτό που άλλαξε. Και κάποιες άλλες λεπτομέρειες πχ. μαθήματα που εκει ήταν υποχρεωτικά σε όλους τους τομείς, εδώ γιναν υποχρεωτικά σε έναν ή το αντίστροφο, κάποιες γλώσεες προγραμματισμού όχι ιδιες , αλλά παρόμοιες, μικρά πράγματα. Μεχρι ενός σημείου αναμενόμενο (η αύξηση της δυσκολίας) όταν μια σχολή εχει βαθμό εισαγωγής το 19 και είναι και ΗΜΜΥ (οχι Παιδαγωγικο) , οι καθηγητές έχουν την ευχέρεια να έχουν περισσότερες απαιτήσεις - αν θέλουν. Αλλο 16, άλλο 19.

Η επιλογή δική σου, και οι διαφωνίες (από τους συναδέλφους) σε αυτά που γράφω δεκτές , απλά κράτα από εμένα ότι η σχολή ΗΜΜΥ του ΑΠΘ δεν απευθύνεται και δεν "ανέχεται" φοιτητές με χτυπητές αδυναμίες , τους βγάζει το λάδι. Γι αυτό έγραψα και λίγη απο την ιστορία της ζωής μου, γιατί σαν τη βιωματική εμπειρία δεν έχει (ο ιδιος άνθρωπος, με τα ιδια κουσούρια και  δυνατά σημεία, σε 2 παρόμοια τμήματα)

ΤΕΙ που ανέφεραν κάποιοι συνάδελφοι , αν και είναι γεγονός ότι μαθαίνουν περισσότερα πρακτικά πράγματα, δεν θα στο πρότεινα, εκτος αν το βασικό σου πρόβλημα ήταν η δυσκολία της σχολής στο Βόλο. Από τα γραφόμενα σου, δεν φάνηκε κάτι τέτοιο. Οχι που να το παινευτούμε, αλλά η ευρύτητα του αντικειμένου των ΗΜΜΥ είναι μεγάλη - και πρέπει να ενώσεις 5-6 συναφή ΤΕΙ για να καλύψεις το φάσμα! Βέβαια μεγάλο εύρος αντικειμένου = μικρή εμβάθυνση στα διάφορα γνωστικά πεδία = λίγες πρακτικές γνώσεις , ετσι πάνε αυτα.

« Last Edit: April 23, 2017, 16:32:26 pm by The Web » Logged

Kiroi senko @ thmmy : 22-12-2016 / 27-06-2017     Sad
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: April 23, 2017, 16:07:30 pm »

Ο τομέας ενέργειας στο ΔΠΘ πάντως δεν είναι καλός από άποψης καθηγητών και ερευνητικού έργου. Αντίθετα ο τομέας ηλεκτρονικής είναι παρά πολύ καλός. Και εγώ πάντως το ηλεκτρολογία που έγραψες το εξέλαβα πιο πολύ σαν τον ενεργειακό τομέα όποτε αν και συμφωνώ με το Web σε κάποια πράγματα δεν θα σου πρότεινα ΔΠΘ. Χώρια ότι το ΑΠΘ έχει λογικά έστω και λίγο καλύτερο όνομα που θα σε βοηθήσει ίσως για αιτήσεις μεταπτυχιακών στο εξωτερικό αν ενδιαφέρεσαι. Θυμάμαι πχ. ότι για το ίδιο MSc από ΕΜΠ το LSE ζητάει 7 βαθμό πτυχίου ενώ από το ΔΠΘ 7.75.  Tongue
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #18 on: April 23, 2017, 16:23:38 pm »

Όταν ήμουν εγώ , ο πιο φημισμένος τομέας ήταν οι Τηλεπ - θυμάμαι ήταν ο Σαρρής και κάτι άλλοι που συνεργαζόταν με τη NASA για κομμάτια ερευνητικών... Φυσικά οι προπτυχιακοί δεν πολυμπλέκονταν σε αυτά , απλά πήγαιναν στον τομέα να πάρουν μερίδιο από τη φήμη !

banis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: April 23, 2017, 17:15:56 pm »

Κάποιες πινελιές και από μένα που ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν.

Αν και δε γνωρίζω το νέο πρόγραμμα σπουδών θα απαντήσω με βάση τα προηγούμενα, θεωρώντας πως και η φιλοσοφία του νέου δεν θα διαφέρει κατά πολύ. Σε περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο ας με διορθώσουν οι συνάδελφοι.

Καταρχήν όσον αφορά το προγραμματιστικό κομμάτι και εδώ είναι ψιλοδεδομένο ότι στα προτομεακά μαθήματα παίζει πολύ ο προγραμματισμός και είσαι και τυχερή διότι έχει βγει ο Κορτέσης στη σύνταξη, οπότε αυτά τα μαθήματα έχουν γίνει πιο λάϊτ (βασικά όλη η σχολή έχει γίνει πιο λάϊτ, αλλά αυτό είναι κάτι που θαρρώ πως συμβαίνει πανελλαδικά σε όλες τις σχολές τα τελευταία χρόνια). Οπότε τον προγραμματισμό θα τον φας στη μάπα και εδώ και κυρίως θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένη γιατί θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι (αναγκαίο κακό θες;) της μελλοντικής ζωής σου ως Ηλεκτρολόγος Μηχανικός που αποφάσισες να γίνεις.
Από εκεί και μετά αυτό που κατάλαβα εγώ πως θες είναι κάτι στον αντίστοιχο ενεργειακό τομέα του ΤΗΜΜΥ-ΑΠΘ. Εκεί θα δεις καθαρό Ηλεκτρολογιλήκι αλλά σε θεωρητικό πάντα επίπεδο και ελάχιστο ως και μηδαμινό προγραμματισμό. Οπότε αν θες ψάξε περισσότερα στον οδηγό σπουδών και στα μαθήματα του τομέα της Ενέργειας (αλλά αν θες τη συμβουλή μου και εδώ, μη δίνεις και μεγάλη βαρύτητα στα όσα γράφονται, διότι σε πολλές περιπτώσεις τα φαινόμενα απατούν).

Τέλος και κλείνοντας θα πρέπει να είσαι κατασταλλαγμένη μέσα σου ότι σε αρέσει το αντικείμενο και ότι πράγματι αυτό θες να κάνεις στη ζωή σου, διότι αφενός μεν όπως έγραψε και ο Web παραπάνω το ΤΗΜΜΥ στο ΑΠΘ είναι πολύ πιο ζόρικο από το αντίστοιχο της Ξάνθης, ή και του Βόλου ενδεχομένως, αφετέρου ακόμα και όταν τελειώσεις και βγεις στην αγορά εργασίας ως Ηλεκτρολόγος (ενεργειακός) Μηχανικός το ζόρι είναι ακόμα μεγαλύτερο.
The Web

μπορει και οχι

View Profile
« Reply #20 on: April 23, 2017, 18:05:19 pm »

Quote from: banis on April 23, 2017, 17:15:56 pm

Κάποιες πινελιές και από μένα που ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν...

Από εκεί και μετά αυτό που κατάλαβα εγώ πως θες είναι κάτι στον αντίστοιχο ενεργειακό τομέα του ΤΗΜΜΥ-ΑΠΘ. Εκεί θα δεις καθαρό Ηλεκτρολογιλήκι αλλά σε θεωρητικό πάντα επίπεδο και ελάχιστο ως και μηδαμινό προγραμματισμό. Οπότε αν θες ψάξε περισσότερα στον οδηγό σπουδών και στα μαθήματα του τομέα της Ενέργειας (αλλά αν θες τη συμβουλή μου και εδώ, μη δίνεις και μεγάλη βαρύτητα στα όσα γράφονται, διότι σε πολλές περιπτώσεις τα φαινόμενα απατούν).

Αυτό που γράφεις ότι η σχολή έχει γίνει πιο εύκολη τα τελευταία χρόνια, όπως πιθανώς και άλλες σχολές ΗΜΜΥ στην Ελλάδα, συμφωνώ. Το παρέλειψα για να είμαι "στην ασφαλή πλευρα" , αλλά και επειδή δεν είναι κάτι που πρόλαβα και πολύ να βιώσω. Δεν έχω προσωπική εμπειρία πάνω σε αυτο, απλά χαζεύοντας τις καταστάσεις με τις βαθμολογίες , υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε σχέση με κάποια χρόνια πιο πριν , σε παραδοσιακά βαριά μαθήματα (και λιγότερη γκρίνια)
Εάν κάποιος θέλει πρακτικά να καταλάβει αν τα ενεργειακά μαθήματα του ΤΗΜΜΥ του ταιριάζουν , ας μην ψάξει τον οδηγό σπουδών. Ας βάλει στο google, κάποιους από τους όρους που γράφω παρακάτω, και ο,τι δει που είναι από Πολυτεχνείο, είναι μεσα στην ύλη :

-- συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας
-- ηλεκτρονικά ισχύος
-- ηλεκτρικές μηχανές
-- τριφασικό συμμετρικό σύστημα ρευμάτων
-- δινορρεύματα
-- στρεφόμενοι πυκνωτές για στήριξη της τάσης
-- τάση εξ επαγωγής
-- απώλειες υστέρησης

κτλ. κτλ. Οσο πιο εξειδικευμένος ο όρος , τόσο πιο πιθανό να βρει πανέμορφα pdf για τους ΗΜΜΥ

Υπάρχουν πολλά μαθήματα της σχολής , με ακρως διεγερτικά ονόματα πχ. Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος , αλλά αμα κάτσεις να δεις το περιεχόμενο του μαθήματος , που είναι κάτι τύποι από εδω μέχρι το Λευκό Πύργο, μπορει ξαφνικά να σου φανούν λιγότερο διεγερτικα...
« Last Edit: April 23, 2017, 18:10:19 pm by The Web » Logged

Todo
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #21 on: April 23, 2017, 22:12:40 pm »

παιδια, γνωριζα και πριν μπω στην σχολη οτι ειτε λιγο ειτε πολυ θα ασχοληθω με τον προγραμματισμο, αυτο που με ανησυχησε ηταν οτι η ενασχοληση μου φετος με αυτο το μαθημα ηταν σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο απο αυτο που περιμενα αλλα οπως επισημανε και ο Ragnar ειναι ιδιαιτεροτητα του τμηματος στο Βολο...απο ο,τι καταλαβα απο τα λεγομενα σας το ΗΜΜΥ του ΑΠΘ θα μου παρεχει περισσοτερες επιλογες προσεγγιζοντας καλυτερα το πλανο σπουδων που ειχα στο μυαλο μου(με οσο λιγοτερο προγραμματισμο γινεται..).Ειμαι σχεδον σιγουρη οτι θα καταληξω στο 10%.

Σχετικα με αυτο γνωριζει κανεις τι γινεται με την αναγνωριση μαθηματων;

ευχαριστω και παλυ για τη βοηθεια σας!
Fantine
Veteran

View Profile
« Reply #22 on: April 23, 2017, 22:18:28 pm »

Quote from: tpavlidou on April 23, 2017, 22:12:40 pm

Σχετικα με αυτο γνωριζει κανεις τι γινεται με την αναγνωριση μαθηματων;

τα περισσοτερα θα μπορεσεις να τα αναγνωρισεις

Quote from: TrueForce
Διαβάστε σαν μανιακοί, γράψτε σαν μανιακοί και μετά βάλτε το another one bites the dust να παίζει στο φουλ.

Just do it!
Ragnar Lothbrok
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Hail King Ragnar!

View Profile
« Reply #23 on: April 25, 2017, 01:13:57 am »

Ισχύει τα περισσότερα θα μπορέσεις να τα αναγνωρίσεις, εκτός αν πέσεις σε κάνα κομπλεξικό καθηγητή, αλλά απ όσο ξέρω τους καθηγητές που κάνουν μάθημα στο πρώτο έτος δεν είναι κανένας κομπλεξικός (πια )

It gladdens me to know that Odin prepares for a feast.Soon I shall be drinking ale from curved horns. This hero that comes into Valhalla does not lament his death! I shall not enter Odin's hall with fear. There I shall wait for
my sons to join me, and when they do, I will bask in their tales of triumph. The Aesir will welcome me! My death comes without apology! And I welcome the valkyries to summon me home!

Ragnar's last speech
Pages: 1 [2] Go Up Print
Jump to: