• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:39:30 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 16:39:30 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426672
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 72
Guests: 88
Total: 160
Fovidis
soti
theodoridoueu
Evripidis
babis.o.sougias
Aglosdoum
npalami
petikas
Polychronia K
dmoral
afroditi
nmpampal
Dimos Bachlas
geo66
chriskazakos
Thomas Shelby
tourlaza
Haralampos
Raphael
achilleas17
Nikos.Ts
jimalexoud
Tasaras
teeeoooo
ThanosKoutsoump
Notac
mkakale
folas
georgepana9
mdimitrig
xarisvougiou
papaloui
evangeliaap
ioannisdamantis
teosimeon
xeniam
apob
dseid
cpapast
ArsenD
nikitask
EiriniGeo
ganasto
Bigie_Cheese
chaniotism
stavros0201
Annapar
elias_farhood
evitzv
despoina15
giorgosss03
Nikos_313
mavrhs
christi
odysseaskar
noimaginationforthis
tasos gourd
Chrisapostol
Michalis Tsialis
HlektrikhPatata
Pepe The Frog
Kv
dimitrisadamou
Mr Watson
xristodoulou
Thalasotsanta
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Μετά τη Σχολή > Στη δουλειά (Moderators: hjalmar, PolarBear) > Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Down Print
Author Topic: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά  (Read 15278 times)
Grecs
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 6379


Lived in the air died on asphalt


View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #30 on: January 23, 2017, 15:54:32 pm »

Quote from: Σα τανυστής on January 23, 2017, 14:32:34 pm
[off-topic] υπαρχει καποιο κειμενο/φιλοσοφος που να συζηταει το utilitarian approach σε αυτη τη φαση? Δηλαδη δουλευω σε τραπεζα και μου τα σκανε χοντρα αλλα ξερω οτι παραγω ενα τιποτα και δεν με πειραζει γιατι για τοσα χρηματα ειμαι sufficiently numbed. Έχω συνειδηση της θεσης μου, αλλα με νοιαζει περισσοτερο να καλυφθω οικονομικα εγω κλπ κλπ. Θα με ενδιεφερε να δω καμια αναλυση σε αυτο το θεμα [/offtopic]
Σε καποιο σημειο ο Λενιν στο εργο του "Ιμπεριαλισμος το ανωτατο σταδιο του καπιταλισμου" αναφερει οτι οσο ο κοσμος μετασχηματιζεται στο να δουλευει ολο και περισσοτερο με μονοπωλεια και μεγαλοεταιριες ο κοσμος αρχιζει και εχει συνειδηση του τι σημαινει κοινωνικοποιημενη επιχειρηση και το ποσο παρασιτα ειναι οι κεφαλαιοκρατες. Ο λογος ειναι οτι υπαρχουν ολο και λιγοτερα μικροαφεντικα και μικροεπιχειρησεις, η πλειοψηφια των ανθρωπων δουλευουν σε μεγαλοεταιριες και θυγατρικες τους, οποτε ο κοσμος συνειδητοποιει οτι εργαζεται για καποιους λιγους μετοχους αυτων των εταιριων οποτε ριζοσπαστικοποιειται κατα καποιον τροπο, σκεπτομενος οτι αυτες οι μεγαλες επιχειρησεις θα μπορουσαν να ειναι κοινωνικο μονοπωλειο και μετοχοι ολοι εμεις. Σε αυτο το σταδιο αλλωστε γινεται ολο και πιο φανερο οτι  δεν υπαρχει ανταγωνισμος και free market αλλα μονοπωλεια και καρτελ. Αυτα απο κοινωνικη αποψη.

 Απο ατομικη πλευρα αν συνειδητοποιεις την θεση σου δεν ειναι και τοσο ευχαριστο  ψυχολογικα. Εχεις να διαλεξεις μεταξυ του κυνισμου, δηλαδη να λες οτι ετσι ειναι τα πραγματα και θα βγω να γαμισω και να ειμαι γαματος και πετυχημενος. Μεταξυ του ηδονισμου, δηλαδη να δουλευεις και τα λεφτα σου να πηγαινουν σε ντρογκια, πουτανες, αλκοολ και πασις φυσεως διασκεδαση για να ξεχνιεσαι. Βεβαια μπορεις να κλειστεις σπιτι σου και να τρως τα σκατα σου. Μπορεις βεβαια να γραφτεις σε ενα πολιτικο φορεα που πιστευεις και να προσπαθησεις να κινησεις τον κοσμο προς τα εκει που πιστευεις οτι ειναι το σωστο. Τωρα απο βιβλιο δε ξερω, σιγουρα θα υπαρχουν λογοτεχνικα.
« Last Edit: January 23, 2017, 15:57:10 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Katarameno
Διεστραμμένος
**********
Posts: 23573


Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯


View Profile WWW
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #31 on: January 23, 2017, 18:02:13 pm »

Quote from: The Web on January 23, 2017, 03:09:31 am
Εγώ πάντως Kiroi όχι , δεν πιστεύω ότι είσαι τρολλ , γιατι κάθεσαι και απαντάς σοβαρά σε όλους. Χρονοβόρο και ασυνήθιστο. Σε έναν κόσμο που όλοι χρησιμοποιούν το ιντερνετ για να ξεκαβλώνουν.
Άντε καλέ, υπάρχουν τέτοιοι?  Cheesy Grin Tongue

Quote from: Kiroi_Senko on January 23, 2017, 02:55:38 am
Θα απαντάω κάπως inline γιατί με μπερδεύει το πολλαπλό quotάρισμα:
Παιδιά ένας ένας δεν ξέρω σε τι να πρωτοαπαντήσω..
// Ε ζωντανό φόρουμ δεν ήθελες? Της Ξάνθης σου φαίνεται πεθαμένο, εδώ απαντάμε πολλοί μαζί, αποφάσισε  Roll Eyes Tongue
Πάνω αυτό που είπε η μεγάλη μπουγάτσα
// Σε αυτά μπορεί να απαντήσει και η Μεγάααααλη Μπουγάτσα αν θέλει και προλαβαίνει, καθότι και εξεταστική.

Κοιτάξτε το πτυχίο ενός μηχανικού με κάποιο άλλο MSc μετά είναι πολύ δυνατό combo και εκτιμάται πολύ, αυτό είναι αλήθεια.
// Indeed. Εκτιμάται, ναι, αλλά από ποιους και για ποιο λόγο. Γιατί κανείς στον "κλάδο" δεν εκτιμά κανέναν στην πραγματικότητα. Βασικά ούτε τη μάνα τους συνήθως. Επίσης δεν θα εκτιμήσουν βασικά τίποτα άλλο εκτός από τα $ που θα κερδίσεις με τη δουλειά σου για την πάρτη τους, από τα οποία απλά θα σου δώσουν ένα μικρό ποσοστό ως τυράκι για να συνεχίζει το ποντικάκι να τρέχει στον λαβύρινθο. Άρα μη ξεγελιέσαι οτι θα σαι ξαφνικά αφεντικό του εαυτού σου. Γαμάτο το κόλπο ε? Εσύ είπες οτι είναι το πιο γαμάτο σύστημα που ανακαλύφθηκε ποτέ.

Τώρα το να το γυρίσεις σε χρηματοοικονομικά
// Εντάξει δε το γύρισες και σε κομμουνισμό, δε θα σε κατηγορήσει κανείς για την αλλαγή πλεύσης. Από καιρό θα την είχες προσχεδιάσει την "πορεία" σου.
δεν είναι όντως και ότι πιο 'ρομαντικό' για όσους έχουν μεράκι με την τεχνολογία και την επιστήμη.
// Εσύ τι μεράκι έχεις ? Την επιστήμη και την τεχνολογία ή τον χρηματοπιστωτικό τομέα? Γιατί το ένα είναι η πούτσα και το άλλο η βούρτσα. Και ως γνωστόν δεν πρέπει να τα μπερδεύεις.

Αυτό που μπορώ να πω σαν πλεονεκτήματα από άποψη ενδιαφέροντος είναι η ποικιλία, τα ταξίδια
// Υπερεκτιμημένα τα ταξίδια γραβαττωμένος και κουστουμαρισμένος με ένα χαρτοφύλακα μέσα στη σοβαροφάνεια και στη μόστρα σε πληρωμένα από την εταιρία ακριβά ξενοδοχεία και το βράδυ στις πουτάνες και στις κόκες με τα φράγκα της εταιρίας πάλι κάνοντας "παρέα" και χαζολογώντας μη έχοντας τι άλλο να πεις με άλλους αγνώστους που τους ξέρεις μόλις από το πρωϊνό meeting και απλά είναι επίσης του "κλάδου".

και να μαθαίνεις τι γίνεται για την οικονομία σε όλο το κόσμο.
// Σκατά είναι η οικονομία σε όλο τον κόσμο, τι ενδιαφέρον βρίσκεις απορώ, δεν έχει να "μάθεις" κάτι. Να μαθαίνεις νέους τρόπους εκμετάλλευσης ανθρώπων από πιο άλλους (πιο) αδίστακτους και πιο πλούσιους ανθρώπους δεν έχει και πολύ ενδιαφέρον εκτός και αν σκέφτεσαι να ακολουθήσεις τέτοια "καριέρα". Είναι αυτό το "Corporate αφήγημα", η καφρίλα του "job opportunity" / "Career opportunity" που θαμπώνει πολλούς. Είναι τα κυριλέ γραφεία, η χλιδή, τα κοστούμια, οι γραβάττες, τα γυάλινα κτίρια, οι καλοί μισθοί, τα "bonus", ... .
Λογικό να θαμπώσουν ένα "φτωχαδάκι" που "απλά θέλει να βγάλει φράγκα". Και όλοι εμείς χρειαζόμαστε λεφτά φίλτατε στον καπιταλισμό που όλοι ζούμε αλλά δε θα πατήσουμε και πάνω σε πτώματα άλλων για να τα αποκτήσουμε.
Γιατί να θαμπωθείς όμως όταν ξέρεις πόσο σάπιο είναι δεν ξέρω.

Επίσης το να προσπαθείς να χτίσεις και να τεστάρεις μοντέλα που να περιγράφουν χρηματοοικονομικές μεταβλητές είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που υπάρχουν, καθότι μιλάμε για έντονα μη γραμμικά και δυναμικά συστήματα. Δηλαδή, δεν στερείσαι τίποτα στο mentally challenging τομέα.
// Και όμως στερείσαι πολύ πιο σημαντικά πράγματα από την "πρόκληση" των "έντονων γραμμικών και δυναμικών συστημάτων".
Στερείσαι την ίδια την ευτυχία στο βωμό του εύκολου δήθεν πλουτισμού. Στερείσαι το να νιώθεις άνετα ανάμεσα σε άλλους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους αφού κατά βάθος θα τρέμεις πάντα να μην ανακαλύψουν τι επάγγελμα κάνεις. Εκεί να σε δω τι "Risk Management" θα κάνεις. Πως θα ζεις με τo ρίσκο να σε σαπίσουν στο ξύλο κάποια μέρα όλοι αυτοί που τους κλέβεις χωρίς ίχνος τύψεων?
Στερείσαι την ψυχική ηρεμία και στη γαλήνη που δε θα νιώθεις ποτέ όταν θα ξέρεις οτι αυτά τα πολύ δύσκολα και πολύ "mentally challenging" μαθηματικά που χρησιμοποίησες τα πήραν οι ανώτεροί σου δίνοντάς σου ένα χτύπημα στην πλάτη και ένα καλό χαρτζιλίκι για να βγάλουν απ τη μύγα ξύγκι από δισεκατομμύρια συνανθρώπους μας κυριολεκτικά κλέβοντάς τους τον καθημερινό τους κόπο/μόχθο.
Και ενώ για μερικά χρόνια θα νιώθεις οτι είσαι "με το σπαθί σου" επιτέλους ένας "επιτυχημένος" καριερίστας στον χρηματοοικονομικό τομέα (κάποτε τους λέγανε υποτιμητικά γιάπηδες, απορώ γιατί δεν το ακούω πλέον σήμερα), κάποτε (νομοτελειακά) ή θα απολυθείς από την εταιρία εν μία νυκτί (επειδή έκανες ίσως ένα λαθάκι στους υπολογισμούς που τους κόστισε πολλά $) - κοινώς θα σε πετάξουν μια μέρα σα στυμμένη λεμονόκουπα (κανένας δεν είναι πάνω από ~50 χρονών αν παρατήρησες) ή με κάποιον άλλο τρόπο θα ξυπνήσεις μια μέρα απότομα από το απατηλό "όνειρο" που ζούσες και θα συνειδητοποιήσεις οτι συνέβαλες (εν γνώσει σου) να γίνει ακόμα πιο σκατά ο κόσμος (τι? δε το ξερες δήθεν? στο λέω εγώ από τώρα, και άρα δεν έχεις δικαιολογία) στον οποίο θα μεγαλώσουν τα παιδιά σου και τα παιδιά όλων των άλλων γύρω σου. Και θα σε τρώνε οι τύψεις (αν μπορείς να νιώσεις τύψεις) γιατί βαθειά μέσα σου θα ξέρεις οτι η πιθανότητα να είναι το ίδιο τυχερά με σένα τα παιδιά σου και να σπουδάσουν και αυτά ..."MSc in Finance" θα είναι κάτω από 1/20.000. Αφού φρόντισες με την δική σου συμβολή να επιτρέψεις σε κάποιες τράπεζες και κάποια funds κτλ να τους στερήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Kαι κάποτε απλά δε θα αντέξεις να γνωρίζεις οτι με τις επιλογές σου καταδικάζεις το ίδιο σου το παιδί να ζήσει κάποτε στα όρια της εξαθλίωσης λόγω μιας αρρωστημένης λατρείας ενός σάπιου εξ ορισμού και βαθειά διεφθαρμένου τραπεζικού / καπιταλιστικού συστήματος στο οποίο πίστεψες όταν ήσουν 20-28 χρονών.
Θα σου πρότεινα την ταινία The Big Short αν δεν την έχεις δει. Και να παρατηρήσεις τα νεούδια σε αντιδιαστολή με τον παλιό που έχει αποσυρθεί και νιώθει τύψεις για αυτό που κάνει. Κακό πράμα οι τύψεις. Και ο Brad Pitt παίζει πολύ καλά τον ρόλο του αδίστακτου γιάπη που ενώ ξέρει οτι στην ουσία εξαθλιώνει έως σκοτώνει αγνώστους του ανθρώπους κάπου σε κάποια άλλα μακρινά μέρη της γης, τελικά το κάνει για μια ακόμα τελευταία φορά, αφού έτσι δουλεύει το σύστημα και μόνος του δεν μπορεί να το αλλάξει. Δίνοντας στην ταινία μια χροιά απελπισίας και φρίκης. Αλλά ειλικρινά δοκίμασες να αλλάξεις κάτι πρώτα? Όχι φυσικά. Λάτρεψες το μοντέλο που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου είναι το καλύτερο - επειδή απλά βρήκες δουλειά στον "κλάδο". Και οι εκδιδόμενες γυναίκες ξέρεις "κλάδος" είναι αλλά τις έχουμε σε μεγαλύτερη εκτίμηση ξέρεις από τους γιάπηδες των χρηματιστηρίων και των κάθε είδους τραπεζών / funds κτλ.

Καταραμένε δεν έβαλα λόγια στο στόμα σου, σου είπα τι θεωρώ αστείο και τι όχι. Από το μεσαίωνα μας έβγαλε ο καπιταλισμός, αυτό είναι ιστορικό στοιχείο. Οι τράπεζες αποτελούν βασικό του μοχλό, προφανώς όχι το μόνο. Δηλαδή εσείς εδώ πιστεύετε ότι είναι περιττές, για να καταλάβω?

Από τον μεσαίωνα μας έβγαλε ο Καπιταλισμός? !!!  Shocked Και είναι και ιστορικό στοιχείο αυτό?  Grin Και ο Ιησούς ποιους έδειρε στον ναό, όταν είδε οτι κάνουν συναλλαγές ? Και γιατί τους έσπασε στο ξύλο? Ναι, ναι, τους έδειρε (σύμφωνα με μια άλλη θρησκεία, που τουλάχιστον προπαγάνδιζε έναν πιο δίκαιο κόσμο, όπου όλοι θα ήταν τουλάχιστον ίσοι απέναντι στον Θεό, αυτόν τον "τα πάντα θωρών". Πολύ "ματάκιας" θεός πάντως, αυτό το χούϊ, να τα βλέπει κάπως όλα ύποπτον Cheesy ).



Μάλιστα. Το οτι τράπεζες υπήρχαν πριν τον "μεσαίωνα" μάλλον σου διαφεύγει. Και άρα δε μπορεί να μας έβγαλαν από τον μεσαίωνα οι τράπεζες που τόσο πολύ δείχνεις να λατρεύεις αλλά κάτι άλλο, να δεις πως το λέγανε...

... The history begins with the first prototype banks of merchants of the ancient world, which made grain loans to farmers and traders who carried goods between cities. This began around 2000 BC in Assyria and Babylonia. Later, in ancient Greece and during the Roman Empire, lenders based in temples made loans and added two important innovations: they accepted deposits and changed money.

...The most famous Italian bank was the Medici bank, established by Giovanni Medici in 1397.[3] The oldest bank still in existence is Banca Monte dei Paschi di Siena, headquartered in Siena, Italy, which has been operating continuously since 1472.[4]

https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_banking

Το πως να λειτουργούν οι τράπεζες σωστά απαιτεί σελίδες για να απαντηθεί αλλά το πιο απλό που μπορώ να πω είναι ότι αν πχ. μια τράπεζα χρεωκωπεί λογώ απληστίας και παρανόμων συναλλαγών να μην σώζεται από τα λεφτά των φορολογούμενων αλλά να κλείνει και να μπαίνουν οι υπεύθυνοι φυλακή. Αυτό θα ήταν σύμφωνο με το πνεύμα του επιχειρείν και του πραγματικού καπιταλισμού.
// "Το πνεύμα του επιχειρείν" !!! Πιστεύεις σε πνεύματα λοιπόν. Καμία διαφορά από τις θεούσες τύπου Λουκά. Κρίμα το MSc.

ΥΓ. Το ότι έγραψα για ένα φόρουμ που λειτουργεί σωστά και ένα άλλο που δεν λειτουργεί σωστά δεν ξέρω γιατί μου το χρεώνετε ως τρολάρισμα, σοβαρά μιλούσα αλλά είναι και off-topic. Γενικότερα την έλλειψη δημοκρατίας την παίρνω σοβαρά υπ' όψην, επειδή η ελευθερία του λόγου τηρείται σε αυτό το φόρουμ μην θεωρείτε ότι είναι αυτονόητη.
// Και επίσης επειδή χρησιμοποιείς την ελευθερία του λόγου που εννοείται δεν είναι αυτονόητη δε σημαίνει και αυτόματα οτι ό,τι μας λες εδώ είναι και αυταπόδεικτη αλήθεια.

// Από τη μια αναφέρεσαι συχνά στο έλλειμμα δημοκρατίας στο φόρουμ της Ξάνθης, σύμφωνα με τα λεγόμενά σου.
Από την άλλη δε βλέπω να σε ενοχλεί καθόλου το έλλειμμα δημοκρατίας στον τραπεζικό τομέα, στον "κλάδο" σου, και στον σημερινό καπιταλισμό / τον καπιταλισμό γενικά.
. Καθόλου όμως δε σε ενοχλεί η παντελής έλλειψη δημοκρατίας εκεί.
Γιατί δεν αποφασίζουν οι λαοί δημοκρατικά τα πάντα , ακόμα και για το αν θα υπάρχουν και πως θα λειτουργούν οι τράπεζες / funds / χρηματιστήρια ή τι επιτόκιο θα δίνουν οι τράπεζες ή πότε θα δανείζουν οι τράπεζες, αντίθετα, όπως είδαμε επιβάλλουν τις πολιτικές που θέλουν = τις πολιτικές που θα τους κάνουν πλουσιότερους με άκρως φασιστικούς τρόπους, με εκβιασμούς, με απειλές, με απειλές για διεθνή εμπάργκο, και ενώ οι πολιτικές αυτές έχουν κοστίσει πάρα πολλές ζωές στο παρελθόν αλλά και τώρα.
Άρα δεν έχεις κανένα πρόβλημα με τις ζωές που καταστρέφονται από τον "κλάδο" σου και σε ενόχλησε δήθεν η φίμωσή σου στο ξανθιώτικο φόρουμ !!! Πολύ επιλεκτικές ευαισθησίες βλέπω. Και περίεργη ερμηνεία του τι σημαίνει δημοκρατία και ελευθερία του λόγου κατά τα καλά και συμφέροντα.
Μου θυμίζεις τους φασίστες της χρυσής αυγής που επικαλούνται την ελευθερία του λόγου, μια κατάκτηση που έχει στόχο να μην επιβληθεί ξανά κανένα ολοκληρωτικό καθεστώς και να γίνεται ελεύθερα κριτική στην εκάστοτε εξουσία, για να κάνουν προπαγάνδα τον φασισμό και τον ναζισμό στον οποίο πιστεύουν αφού βάφτισαν τον εθνικισμό -> πατριωτισμό και αν τους κράξεις με επιχειρήματα επικαλούνται την "ελευθερία του λόγου" αφού δεν μπορούν να απαντήσουν στο απλό ερώτημα : Για ποιον γαμημένο λόγο να δικαιούσαι ελευθερία του λόγου όταν προπαγανδίζεις την παντελή κατάργηση της ελευθερίας του λόγου?
Ομοίως και εσύ ενώ κατασυκοφάντησες το φόρουμ της Ξάνθης, όταν μπήκαν 2 άλλα άτομα από το φόρουμ που βρίζεις εδώ δεν μπόρεσες να απαντήσεις σε αυτά που είπαν οι άλλοι 2 και ειδικά ο ένας έκατσε και έχασε πόση ώρα το παιδί για να αποκρούσει τη λάσπη που εκτόξευσες από εδώ (χρησιμοποιώντας βεβαίως βεβαίως την "ελευθερία του λόγου" που βρήκες εδώ αλλά δήθεν δεν είχε εκεί).

Αλλά κατά τα άλλα παίρνεις πολύ σοβαρά την έλλειψη δημοκρατίας σε ένα φοιτητικό φόρουμ!
Τον φασιστικό τρόπο που το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο εκθειάζεις επιβάλλει μέσω των τραπεζών του την φτώχεια και την εξαθλίωση για το 95%+ του πληθυσμού της γης δεν το είδες? Δε το άκουσες? Εσύ όμως θέλεις να μπεις στο club των πλουσίων. Και πίστεψες οτι θα σε βάλουν στο club τους. Έτσι εύκολα. Επειδή τους κάνεις τη βρωμοδουλειά ?
Τις σχέσεις των φασιστικών καθεστώτων με τον τραπεζικό τομέα και τις μεγάλες βιομηχανίες επίσης δεν τις έχεις ακούσει ποτέ.

Μάλλον μια χαρά τις έχεις ακούσει αλλά δε σε άρεσε αυτό που άκουσες και επέλεξες να κάνεις πως δεν το άκουσες.

ΥΓ2. MSc σε Finance έκανα, 28 χρονών  Tongue

Άρα ο τίτλος του τόπικ : "Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά" θα έπρεπε να είναι το πιο ειλικρινές :

"Σκέφτομαι να πουλήσω την ψυχή μου στο διάβολο και στο "σκληρό κεφάλαιο" και να πατήσω επί πτωμάτων, των δικών σας πτωμάτων και των παιδιών σας, για να ικανοποιήσω τις ιδέες μεγαλείου που έχω για την πάρτη μου και να βγάλω τα απωθημένα μου
Δε πιστεύω να σας πειράζει?
Για πείτε την άποψή σας? Επειδή νιώθω οτι αυτό που κάνω δεν είναι τίμιο και ξέρω (το είπες εξάλλου και μόνος σου)
"Με λίγα λογιά μιλάμε για άτομα που θέλουν να πουλήσουν την ψυχή τους στο "σκληρό κεφαλαίο", μη παράγοντας τίποτα ουσιαστικό και βοηθώντας αυτά τα παρασυτικά ιδρύματα να ρουφήξουν ακόμα πιο πολύ το αίμα και το μόχθο της κοινώνιας!"
ζητάω συγχωροχάρτι εκ των προτέρων που θέλω να σας πιω το αίμα και να σας κλέψω το μόχθο."

Ούτε πως γράφεται το παρασιτικά δεν έμαθες αλλά έχεις MSc. Δε γαμιέται ? Ποιος νοιάζεται? Πάμε για τα $$$.
Ας με πούνε και παράσιτο της κοινωνίας.
Εγώ θα έχω λεφτά και να πάνε να ψοφήσουν όλοι οι άλλοι.
Έτσι σκέφτεσαι και δε με πείθεις ότι και να πεις για να το αναιρέσεις.

Ε λοιπόν μπιριμπόγκολε, επειδή εγώ είμαι ειλικρινής (αυτό δεν ήθελες έτσι κι αλλιώς? Την άποψή μας για την "Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά" δεν ήθελες? Την δική μου άποψη σου δίνω) με το πως νιώθω μετά από όσα διάβασα από σένα :
1) Δεν έχω καμία όρεξη να σε αφήσω να πατήσεις πάνω στον ώμο μου γιατί μόλις έβαλα πλυντήριο και βαριέμαι να ξαναπλένω τα ρούχα μου. Και επειδή μάλλον θεωρείς ως κλασσικός κουτοπόνηρος όλους τους άλλους ηλίθιους και τον ευατούλη σου πιο έξυπνο από όλους τους άλλους "κοινούς θνητούς".
2) Πριτς. Που θέλεις να σου δώσω από πριν "άφεση αμαρτιών" επειδή είσαι κακομαθημένος τεμπέλης και αδίστακτος εγωϊστής να πατήσεις πάνω σε πτώματα και να σου δώσω και συγχωροχάρτι από πριν.
3) Δε πα να έχεις και 10 MSc, Δε πα να πουλήσεις και την ψυχή σου στο "σκληρό κεφάλαιο" ή στον διάβολο ή στον Τζήμερο ή να βαράς μαλακία με κορνίζα του Σόϊμπλε ή της Θάτσερ. Στα @@ μου θα σε έχω γραμμένο αν σκέφτεσαι όπως σκέφτεσαι.
Όπως είχε πει κάποια : Πουλήστε το νερό, πουλήστε τις συγκοινωνίες, πουλήστε τα πάντα, πουλήστε και την *** την μάνα σας που σας γέννησε.
Είστε έτσι κι αλλιώς αδίστακτοι wanna be οικονομικοί δολοφόνοι και αυτή τη ρετσινιά δε θα στην χαρίσω.
Πολύ περισσότερο δε θα σε νομιμοποιήσω ηθικά λέγοντάς σου αμερικανιές και καλά λογάκια του τύπου "καλή σταδιοδρομία" / "ακολούθα τα όνειρά σου" κτλ.
Θα σου πω στεγνά : Κακό ψόφο αφού και εσύ πρώτος ουσιαστικά αυτό μας είπες : Οτι δε σε νοιάζει αν θα ψοφήσουν άλλοι άνθρωποι από το επάγγελμά σου, (αφού είναι "mentally challenging" και άκρως ενδιαφέρον να βρίσκεις νέους τρόπους εκμετάλλευσης ανθρώπων από "ανθρώπους"), αρκεί να παίρνεις τον "παχουλό" μισθό σου.
Και απλά ψάχνεις και κανέναν άλλον για την άδεια θέση στην κωλοεταιρία σου και για να μη νιώθεις τόσο απελπιστικά μόνος στον "κλάδο" εκεί στην ξενιτιά στα ξένα.

Πόσο μέσα έπεσα ο άτιμος, ε? Αυτό σκέφτεσαι τώρα, αλλά που τα @@ να το παραδεχτείς.
« Last Edit: January 23, 2017, 18:05:27 pm by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Katarameno
Διεστραμμένος
**********
Posts: 23573


Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯


View Profile WWW
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #32 on: January 23, 2017, 18:27:14 pm »

Quote from: Grecs on January 23, 2017, 15:54:32 pm
Απο ατομικη πλευρα αν συνειδητοποιεις την θεση σου δεν ειναι και τοσο ευχαριστο  ψυχολογικα. Εχεις να διαλεξεις μεταξυ του κυνισμου, δηλαδη να λες οτι ετσι ειναι τα πραγματα και θα βγω να γαμισω και να ειμαι γαματος και πετυχημενος. Μεταξυ του ηδονισμου, δηλαδη να δουλευεις και τα λεφτα σου να πηγαινουν σε ντρογκια, πουτανες, αλκοολ και πασις φυσεως διασκεδαση για να ξεχνιεσαι.
Σατανική σύμπτωση με τα παραπάνω του Grecs.
Δε με λες εσύ ? Που τα έμαθες αυτά για "τις πουτάνες και τα ντρόγκια"?  Roll Eyes   Cheesy Grin Μολόγα.  Grin  Και σε είχα για αθώο παιδάκι που κάνει skate και εξομολογείται 2 φορές τη μέρα στην πλησιέστερη εκκλησία  Tongue
Σε λίγο θα μας πεις οτι ξέρεις και το rexxx.com
Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
sg31a
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1186



View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #33 on: January 23, 2017, 18:33:34 pm »

εεε νταξει ποσος κομπλεξισμος σε αυτο το φορουμ πια? δηλαδή το παιδι εκανε μια προταση για κατι που ενδιαφερει πολλους φοιτητες του τμηματος. πολλους δικους μου συμφοιτητες. εκανε μια προταση για να τους βοηθησει. αν θελετε να αναλυσετε θεωριες για το κεφαλαιο και τα σκατα που υπαρχουν στον κοσμο καντε ενα τοπικ και μαλωστε οσο θελετε. γιατι αναγκαζετε οσους μπορει να εδιαφερονται να πρεπει να υποστουν τις ασυναρτησιες σας... οκ εχουμε διαφορετικες αποψεις.  Deal with it. σταματηστε να κραζετε και να βριζεται πισω απο οθονες και στη ζεστασια του σπιτου σας.
Logged
Grecs
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 6379


Lived in the air died on asphalt


View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #34 on: January 23, 2017, 18:47:24 pm »

 Λελ

Υπηρχε μια εποχη που το φορουμ ηταν 50% μαθηματα και επαγγελματικη αποκατασταση και 50% ασυναρτησιες, μπορει η μπαρα να εγερνε και περισσοτερο στις ασυναρτησιες.

Πλεον το φορουμ ειναι 99% μαθηματα και επαγγελματικη αποκατασταση και 1% ασυναρτησιες.

Σημεια των καιρων.

Αν σκουζεις για το 1% τοτε εχεις προβλημα και εμπαθεια. Δε νομιζω να χαθηκες σε 3 σελιδες ποστ, ουτε εσυ ουτε αυτος που αρχισε το τοπικ και δε νομιζω να εμποδισε κανεις τους μοντ να χωρισουν το τοπικ.  


Ον τοπικ: Και χωρις μεταπτυχιακο στα finance παιρνουν ηλ μηχανικους και πληροφορικαριους. Πλεον οτι εχει σχεση με μαθηματικα θελει και προγραμματισμο και πολυς κοσμος που δεν σπουδαζει κατι απο τα δυο που προαναφερθηκαν δεν μπορει να γραψει ουτε μια for.
« Last Edit: January 23, 2017, 18:49:58 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #35 on: January 23, 2017, 18:50:25 pm »

Kiroi, μη βλέπεις το μήκος του "σεντονιού" του Καταραμένου και τις λαϊκές του εκφράσεις και πιστέψεις ότι σε βρίζει ή ότι θέλει να σε θίξει.
Να γράψει πολλά πράματα θέλει ο άνθρωπος και το κάνει με τον δικό του τρόπο, εδώ και χρόνια το κάνει.
Ναι, το καταραμένο (αροξόλ) γράφει ενδιαφέροντα πράγματα αλλά πιστεύω ότι του ξεφεύγει και πολλά φαίνονται "ψεκασμένα" ή σαν νουθεσίες.


ΥΓ εμένα μ'αρέσουν τα ποστ στο τόπικ αυτό και δε νοσταλγώ καμιά "εποχή" ytold
ΥΓ2 το αποπάνω ποστ
Quote from: Donquixote Doflamingo on January 23, 2017, 18:49:06 pm
Έχε χάρη που δεν ξέρω που μένεις.
είναι από τα ποστ που δε μ'αρέσουν, 0 πρωτοτυπία

ΥΓ3 θα γράψω κάτι on-topic σε αντίδραση στον χωρισμό του τόπικ:
Στη σχολή (ΤΗΜΜΥ ΑΠΘ) θυμάμαι κάτι οικονομικά μαθήματα με μαθηματικά και ενδιαφέρον ενεργειακό. Πώς να πάει το μυαλό μετά σε διαφορικές εξισώσεις και μη γραμμικά συστήματα...
« Last Edit: January 23, 2017, 18:56:22 pm by 4Dcube » Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
sg31a
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1186



View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #36 on: January 23, 2017, 18:50:52 pm »

Quote from: Grecs on January 23, 2017, 18:47:24 pm
Λελ

Υπηρχε μια εποχη που το φορουμ ηταν 50% μαθηματα και επαγγελματικη αποκατασταση και 50% ασυναρτησιες, μπορει η μπαρα να εγερνε και περισσοτερο στις ασυναρτησιες.

Πλεον το φορουμ ειναι 99% μαθηματα και επαγγελματικη αποκατασταση και 1% ασυναρτησιες.

Σημεια των καιρων.

Αν σκουζεις για το 1% τοτε εχεις προβλημα και εμπαθεια. Δε νομιζω να χαθηκες σε 3 σελιδες ποστ, ουτε εσυ ουτε αυτος που αρχισε το τοπικ και δε νομιζω να εμποδισε κανεις τους μοντ να χωρισουν το τοπικ.  


Ον τοπικ: Και χωρις μεταπτυχιακο στα finance παιρνουν ηλ μηχανικους και πληροφορικαριους. Πλεον οτι εχει σχεση με μαθηματικα θελει και προγραμματισμο και πολυς κοσμος που δεν σπουδαζει κατι απο τα δυο που προαναφερθηκαν δεν μπορει να γραψει ουτε μια for.

κομπλε. ας χωρισουν οι μοντ το τοπικ και ας μεινει καθαρο για αυτους που μπορει να εδιαφερονται.
Logged
Katarameno
Διεστραμμένος
**********
Posts: 23573


Music@ ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/ ♫♪♯


View Profile WWW
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #37 on: January 23, 2017, 19:02:09 pm »

Quote from: sg31a on January 23, 2017, 18:33:34 pm
εεε νταξει ποσος κομπλεξισμος σε αυτο το φορουμ πια? δηλαδή το παιδι εκανε μια προταση για κατι που ενδιαφερει πολλους φοιτητες του τμηματος. πολλους δικους μου συμφοιτητες. εκανε μια προταση για να τους βοηθησει. αν θελετε να αναλυσετε θεωριες για το κεφαλαιο και τα σκατα που υπαρχουν στον κοσμο καντε ενα τοπικ και μαλωστε οσο θελετε. γιατι αναγκαζετε οσους μπορει να εδιαφερονται να πρεπει να υποστουν τις ασυναρτησιες σας... οκ εχουμε διαφορετικες αποψεις.  Deal with it. σταματηστε να κραζετε και να βριζεται πισω απο οθονες και στη ζεστασια του σπιτου σας.

@sg31a
Ε γιατί διαμαρτύρεσαι ? Ελευθερία του λόγου δεν ήθελε και βρήκε ? Τον φίμωσα κάπως ? Τον εμπόδισε κανείς να γράψει την άποψή του? Τον εμπόδισα κάπως να κυνηγήσει τα όνειρά του? Του έσβησε κανείς τα ποστ στα οποία συκοφαντεί χωρίς καμία απόδειξη ολόκληρο φοιτητικό φόρουμ (της Ξάνθης) ?
Η συκοφαντική δυσφήμιση είναι ποινικό αδίκημα και αφού το ανεχόμαστε στα πλαίσια της ελευθερίας του λόγου που επικαλείται και ο wanna be οικονομικός δολοφόνος προς τι η μομφή ?

Το "παιδί" είναι συνειδητοποιημένος ενήλικας και έχει επιλέξει συνειδητά "καριέρα". Δεν είναι παιδί 15 χρονών.
Δηλαδή αν πω έναν απατεώνα απατεώνα είμαι και κακός?. Τι να κάνω? Να γίνω υποκριτής και να πω τον απατεώνα  "επιχειρηματική διάνοια, πρωτοπόρο του "επιχειρείν" και μέγα entrepreneur που είναι πολύ μπροστά από τον καιρό του και τον έφαγε η άτιμη η οπισθοδρομική μας νομοθεσία περί φοροδιαφυγής" πχ?
Δυστυχώς δεν ισχύει μόνο για αυτήν την επαγγελματική επιλογή. Ποτέ δε ξέρεις ο κώδικας που θα γράψεις (ή τμήματά του) σε μια εταιρία ή το κύκλωμα που θα σχεδιάσεις (ή τμήματά του) που και από ποιους θα χρησιμοποιηθεί και κυρίως με τι σκοπό: την ενίσχυση του σημερινού καπιταλισμού και την διαιώνιση-ενίσχυση της αδικίας ή την αναίρεση των αδικιών. Άρα όλοι μας πάνω κάτω πολύ πιθανόν να πάσχουμε από τύψεις συνείδησης για το επάγγελμά μας αλλά άλλο το να δηλώνεις και από πάνω οτι "είναι και πολύ γαμάτο το σύστημα".

4DCube Τα σεντόνια μου είναι καθαρά και σιδερωμένα  Roll Eyes Tongue Τα βάζω και στο καλοριφέρ να ζεσταθούν πριν τα στρώσω.
Φυσικά και δεν θέλω να τον βρίσω - δεν τον ξέρω καν. Να τον κάνω να σκεφτεί αυτά που ίσως δεν έχει σκεφτεί θέλω.
Δε με νοιάζει αν με συμπαθήσει ή αν θα με αντιπαθήσει. Περισσότερο με νοιάζει να ξέρει που βαδίζει και τι κάνει για να μη βρεθεί καμιά μέρα με το όπλο του στον κρόταφό του από τις τύψεις και τινάξει τα μυαλά του στον αέρα ενώ απλά θα μπορούσε να επιλέξει μια άλλη από τις χιλιάδες προοπτικές που σας δίνει αυτός ο γαμάτος τίτλος σπουδών.

Αν ήθελα να τον βρίσω απλά θα έβριζα μόνο, δε θα καθόμουν τόση ώρα να του εξηγώ κιόλας τι εννοώ.
Δε κάθεσαι να γράψεις ολόκληρο σεντόνι απλά για να βρίσεις κάποιον : Θα μπορούσα απλά να βρίσω σε 1-2 σειρές.

Ποια ζεστασιά του σπιτιού μας ? Δεν έχω θέρμανση από τις 5 του μηνός πλάκα κάνεις ?  Cheesy Grin Tongue
« Last Edit: January 23, 2017, 19:17:56 pm by Katarameno » Logged

©2008-2025, Καταραμένο Αροξόλ™ | Μουσικούλα για να (μην) διαβάζετε (καλύτερα) ♫♪♯ https://mixupload.com/u/Katarameno/creative ♫♪♯ & https://www.patreon.com/Katarameno ♫♪♯ ή από καλύτερους dj: https://www.bassdrive.com/ / https://mixing.dj/ / https://lifefm.tv/ / https://nubreaks.com/stream-links/nubreaks-podcast/ ♫♪♯
ΝΔ: Στα Εξάρχεια (στους πρόσφυγες, στους φοιτητές, στους φτωχούς) μαγκιές, στο Μαρινάκη πίπες
Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 2963


גם זה יעבור


View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #38 on: January 23, 2017, 19:03:50 pm »

Δεν καταλαβαίνω γιατί τα σχόλια σε ένα τόπικ " Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά" όταν δεν περιορίζονται σε ευκαιρίες για δουλειά είναι οφφ-τόπικ. Αυτή η μετάβαση/σχέση των δύο αντικειμένων επιδέχεται και πολιτικούς προβληματισμούς, όπως κάθε τι άλλωστε, και μάλιστα αυτοί οι προβληματισμοί είναι διαδεδομένοι σε σημαντικό κομμάτι των φοιτητών και των καθηγητών (και αρκετοί από τους τελευταίους δεν μιλάνε με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον συγκεκριμένο κλάδο). Προφανώς να μην πάει η κουβέντα στον πόλεμο του Βιετνάμ, αλλά στην παρούσα περίπτωση κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει (εκτός μερικών εξαιρέσεων που οκ, δεν κατέστρεψαν και τόπικ). Οπότε τσιλλ, και stay on topic  Tongue

Προσωπική άποψη (όχι της ΟΔ/ΟΣ).
Logged

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #39 on: January 23, 2017, 19:06:43 pm »

Σωστός ο αλντε

Και αν το ποστ του Donquixote το διέγραψε μόνος του, hurray για αυτοδιαχειριζόμενο τόπικ (/forum?)

ΥΓ το τελευταίο μάλλον όχι αλλά άξιζε η χουρά
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
sg31a
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1186



View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #40 on: January 23, 2017, 19:13:11 pm »

πρωτον δεν ξερω τι εντυπωση εχετε για τη βια και τον τροπο που αυτη ασκειται αλλα το να τραμπουκιζεις καποιον που γραφει κατι για να προσφερει βοηθεια ειναι μια μορφη ψυχολογικης βιας. και στο κατω κατω διαβαζοντας τις εκφρασεις που χρησιμοποιειται δε βλεπω καθολου τη διαθεση για μια γονιμη συζητηση και ανταλλαγη αποψεων, αλλα την αναγκη να επιβαλλετε την αποψη σας στους υπολοιπους και να δειξετε ισως οτι εσεις κατεχετε καποια ανωτερη γνωση και ολοι οι αλλοι ειναι απλα πιονια του συστηματος. πρεπει να καταλαβετε καποια στιγμη οτι αυτη η αναγκη επιβολης προερχεται απο καπου ενδοτερα μεσα σας και δεν ειμαστε ολοι καπιταλιστικα γουρουνια, απλα καποια σκεφτονται διαφορετικα. αυτο ειναι δημοκρατια. αν παλι θελετε να συζητησετε μαθετε να το κανετε επιτελους. πιο πολυ κουραζετε τον κοσμο και τον διωχνεται απο το φορουμ. ετσι καταληγουν ολοι να ασχολουνται με το κωλο-facebook που ειναι μια πολυτελης φυλακη της σκεψης. αν παλι συνεχιζετε να εχετε αυτη την αναγκη να εκφραστειτε με αυτο τον τροπο καντε το σε καποια συναντηση οπου ο αλλος δε θα ειναι αναγκασμενος να διαβαζει τεραστια ποστ αλλα θα μπορει να σας εχει μπροστα του και να σας ακουει. και εκει να δω ποιος απο σας θα μιλουσε με αυτο τον τροπο και θα συνεχιζε να ασκει αυτη την αναιτια ψυχολογικη βια.
Logged
sg31a
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1186



View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #41 on: January 23, 2017, 19:13:49 pm »

Quote from: 4Dcube on January 23, 2017, 19:06:43 pm
Σωστός ο αλντε

Και αν το ποστ του Donquixote το διέγραψε μόνος του, hurray για αυτοδιαχειριζόμενο τόπικ (/forum?)

ΥΓ το τελευταίο μάλλον όχι αλλά άξιζε η χουρά

για πλακα το εγραψε ρε το παιδι.. για καζουρα... χαχαχαχα...
Logged
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος
******
Gender: Male
Posts: 9068


just.do.it.cut.carrots.


View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #42 on: January 23, 2017, 19:22:15 pm »

Quote from: sg31a on January 23, 2017, 19:13:11 pm
πρωτον δεν ξερω τι εντυπωση εχετε για τη βια και τον τροπο που αυτη ασκειται αλλα το να τραμπουκιζεις καποιον που γραφει κατι για να προσφερει βοηθεια ειναι μια μορφη ψυχολογικης βιας. και στο κατω κατω διαβαζοντας τις εκφρασεις που χρησιμοποιειται δε βλεπω καθολου τη διαθεση για μια γονιμη συζητηση και ανταλλαγη αποψεων, αλλα την αναγκη να επιβαλλετε την αποψη σας στους υπολοιπους και να δειξετε ισως οτι εσεις κατεχετε καποια ανωτερη γνωση και ολοι οι αλλοι ειναι απλα πιονια του συστηματος. πρεπει να καταλαβετε καποια στιγμη οτι αυτη η αναγκη επιβολης προερχεται απο καπου ενδοτερα μεσα σας και δεν ειμαστε ολοι καπιταλιστικα γουρουνια, απλα καποια σκεφτονται διαφορετικα. αυτο ειναι δημοκρατια. αν παλι θελετε να συζητησετε μαθετε να το κανετε επιτελους. πιο πολυ κουραζετε τον κοσμο και τον διωχνεται απο το φορουμ. ετσι καταληγουν ολοι να ασχολουνται με το κωλο-facebook που ειναι μια πολυτελης φυλακη της σκεψης. αν παλι συνεχιζετε να εχετε αυτη την αναγκη να εκφραστειτε με αυτο τον τροπο καντε το σε καποια συναντηση οπου ο αλλος δε θα ειναι αναγκασμενος να διαβαζει τεραστια ποστ αλλα θα μπορει να σας εχει μπροστα του και να σας ακουει. και εκει να δω ποιος απο σας θα μιλουσε με αυτο τον τροπο και θα συνεχιζε να ασκει αυτη την αναιτια ψυχολογικη βια.
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα και σε quotάρω. Απλά μην αναφέρεις έτσι τη δημοκρατία. Δε σημαίνει αυτό και ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να σε χαρακτηρίσει (άσχημα) σε μια συνομιλία.
2 cents
Logged

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
sg31a
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1186



View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #43 on: January 23, 2017, 19:25:03 pm »

Quote from: 4Dcube on January 23, 2017, 19:22:15 pm
Έχεις απόλυτο δίκιο σε όλα και σε quotάρω. Απλά μην αναφέρεις έτσι τη δημοκρατία. Δε σημαίνει αυτό και ένα τέτοιο σχόλιο μπορεί να σε χαρακτηρίσει (άσχημα) σε μια συνομιλία.
2 cents

δεκτη η παρατηρηση σου.
Logged
Kiroi_Senko
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Gender: Male
Posts: 751



View Profile
Re: Μετάβαση από ΗΜΜΥ σε χρηματοοικονομικά
« Reply #44 on: January 23, 2017, 19:32:02 pm »

Παιδιά εντάξει τι να λέμε τώρα. Το κομμέντ σέντοντι δεν είναι σχόλιο, είναι άκομψη εξίβριση και συκοφαντική δυσφύμιση, γιατί με κατηγορεί για κάτι που δεν έκανα χώρις να γνωρίζει τι έχει σύμβει. Μαζί με όλα αυτά έχει πακετάρει και δύο τρία λογικοφανή επιχειρήματα ώστε να μην 100% εξίβριση και να μπορεί να λογιστεί ως σχόλιο/απάντηση. Εντάξει και άλλοι μου πέταξαν ένα δύο σπόντες και για την ψυχοσυνθέση μου και για τα κίνητρα μου, όντως δεν χαλάστηκα, αλλά το να εύχεσαι στον αλλό κακό ψόφο για πράγματα που ούτε καν γνωρίζεις είναι το λιγότερο αισχρό. Όταν διάβασα όλο αυτό τον όχετο, χαλάστηκα και βγήκα για τσιγάρο, όχι γιατί χτύπησε κάποια φλέβα ή είπε κατι σώστο, απλά από την συνεχόμενη εξίβρηση. Αυτά που έχω ανταλλάξει εγώ με το διαχειριστή της Ξάνθης είναι φιλοφρονήσεις μπροστά σε αυτά. Και πείτε με φλώρο στα @@ μου. Οσό για το λοιπό τόπικ, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όσοι ενδιαφέροντε μου στέλνουν πμ και γίνεται η δούλεια.
« Last Edit: January 23, 2017, 19:38:06 pm by Kiroi_Senko » Logged
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 7 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...