• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 20, 2025, 00:26:28 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 20, 2025, 00:26:28 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[June 19, 2025, 23:59:48 pm]

[Μικροκυματική Τεχνολογία...
by Nikos_313
[June 19, 2025, 23:21:54 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 19, 2025, 23:20:10 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[June 19, 2025, 15:09:50 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by nectar
[June 19, 2025, 14:46:20 pm]

Ορκομωσία Εαρινού Εξαμήνο...
by Mr Watson
[June 19, 2025, 09:55:52 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 19, 2025, 07:09:33 am]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 19:40:47 pm]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[June 18, 2025, 19:26:00 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[June 18, 2025, 18:22:39 pm]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[June 18, 2025, 07:55:05 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[June 18, 2025, 00:45:33 am]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426739
Total Topics: 31711
Online Today: 168
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 49
Guests: 115
Total: 164
astakos1
serafeim
Nikos_313
makato
kostas1507
Carot1456
tmpadasn
arswagdapro
Wibvious
Mr Watson
gwniakos
DimiTout
Maria Golia
ElectroShock
ntsiakiri
AZMAGILLIAN
dorapangeiou
alekos87
arkou
BlackClara
tasos_ntv
chryssana
mpilas_giwrgos
andyy
Papadopoulosthanos
engineer2030
Vasilis Koudounis
grigorad
TitiTs
neoklitos
glavdakis
Saint_GR
odkoutrolikos
chrysa.tsilika
george14
Athinaaz
efthmakr
mrotskos
cchristodoulou
spoun
fpapat
chriskazakos
elizabeth
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot, MomostheGreen) > Πες το στον Turambar
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 140 Go Down Print
Author Topic: Πες το στον Turambar  (Read 200804 times)
anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
Re: Πες το στον Turambar
« Reply #945 on: January 10, 2007, 01:34:48 am »

Αγαπητέ Τουραμπαρ,

τελικά οι απόψεις μας συμπίπτουν

Ευχαριστώ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #946 on: January 10, 2007, 01:36:03 am »

Quote from: Karaμazoβ on January 10, 2007, 01:26:33 am
Φίλτατε Tουραμ

Είδα σήμερα μια κοπέλα η οποία ήταν καλοκαρδη αλλα όχι πολυ ομορφη και αναρωτήθηκα: Υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο? Ασχολείται με εμάς ο Θεός?
Γιατί αυτή η κοπέλα να μην ειναι "μοντέλο" και οι κάργιες άσχημες?

Ποια η άποψή σου?

Αγαπητέ Karaμazoβ,

όπως έχουν πει πριν από μένα, "ομορφιά είναι η υπόσχεση της ευτυχίας". Οι ξυνισμένες γκομενάρες/μοντέλα δε μπορούν να προσφέρουν ευτυχία όπως το θέτεις, οπότε κατά την άποψη μου είναι όμορφες όσο ένα όμορφο πορτ μαντό. Είναι ωραίο να το κοιτάς αλλά δεν σου κάνει και τίποτα, το πολύ πολύ να το χαζέψεις σε ένα περιοδικό, ή να το βάλεις στο σπίτι σου δίπλα στα άλλα τα έπιπλα για να βάλεις κάτι μέσα του.
Σιγά το θέμα δηλαδή.

και παραφράζοντας πάλι κάποιον άλλο:

Η ομορφιά είναι αλλού...

byeeee
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #947 on: January 10, 2007, 01:44:16 am »

Quote from: Turambar on January 10, 2007, 01:36:03 am
Φίλτατε Tουραμ

Είδα σήμερα μια κοπέλα η οποία ήταν καλοκαρδη αλλα όχι πολυ ομορφη και αναρωτήθηκα: Υπάρχει δικαιοσύνη στον κόσμο? Ασχολείται με εμάς ο Θεός?

Ποια η άποψή σου?

Αγαπητέ Karaμazoβ,

όπως έχουν πει πριν από μένα, "ομορφιά είναι η υπόσχεση της ευτυχίας". Οι ξυνισμένες γκομενάρες/μοντέλα δε μπορούν να προσφέρουν ευτυχία όπως το θέτεις, οπότε κατά την άποψη μου είναι όμορφες όσο ένα όμορφο πορτ μαντό. Είναι ωραίο να το κοιτάς αλλά δεν σου κάνει και τίποτα, το πολύ πολύ να το χαζέψεις σε ένα περιοδικό, ή να το βάλεις στο σπίτι σου δίπλα στα άλλα τα έπιπλα για να βάλεις κάτι μέσα του.
Σιγά το θέμα δηλαδή.

και παραφράζοντας πάλι κάποιον άλλο:

Η ομορφιά είναι αλλού...

Η ομορφια στη γυναίκα , Τουράμ, εχει και σεξουαλική παράμετρο, η οποία ειναι μια υπόσχεση ευτυχίας... Οπως και να το κάνουμε η εξωτερική εμφάνιση ειναι το πρώτο (ίσως και το κυριότερο) που κοιτάει κανεις, και οταν βλεπει κανείς όμορφες που πρήζουν @@, νιώθει οτι η φυση εχει αδικήσει καποιες...

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #948 on: January 10, 2007, 02:01:20 am »

Τι να σου πω... Εγώ αλλιώς το βλέπω.
Άλλωστε το στυλ καραγκόμενας ψηλή αδύνατη με ασσύμετρο στήθος και χείλια λες και έχει πάθει αλλεργικό σοκ, θεωρείται σήμερα ομορφιά λόγω των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων (ποικίλης ύλης πάντα) και άλλες εποχές θα τις κρεμούσαν κουδούνια για την εμφάνιση τους, αν όχι απλά να της λυπούνταν.

Η ομορφιά δεν είναι αντικειμενική. Το μόνο αντικειμενικό που υπάρχει είναι να φαίνεται υγιές το άτομο καθώς και μιλώντας για γυναίκες να μην έχουν πολύ στενή λεκάνη.

Κατά τα άλλα μια χαρά!

Γενικότερα οι άνθρωποι που βαφτίζουν κάτι γούστο τους και αγνοούν οποιαδήποτε ομορφιά (εξωτερική πέρα από εσωτερικοί) είναι άνθρωποι πλανεμένοι κατά την κομπάζουσα άποψη μου.

Παραφράζοντας την παράφραση μου:
Η ομορφιά είναι παντού!   
« Last Edit: January 10, 2007, 02:33:38 am by Turambar » Logged

byeeee
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #949 on: January 10, 2007, 02:09:37 am »

Quote from: Turambar on January 10, 2007, 02:01:20 am
Άλλωστε το στυλ καραγκόμενας ψηλή αδύνατη με ασσύμετρο στήθος και χείλια λες και έχει πάθει αλλεργικό σοκ, θεωρείται σήμερα ομορφιά λόγω των ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων (ποικίλης ύλης πάντα) και άλλες εποχές θα τις κρεμούσαν κουδούνια για την εμφάνιση τους, αν όχι απλά να της λυπούνταν.

Σε αυτό συμφωνώ, αλλα να του αρέσει καποιου μια τέτοια ειναι κατι που έχει διαμορφωθει μαζί με τη σεξουαλική συμπεριφορά του καθενός και δεν αλλάζει.

Η ομορφιά δεν είναι υποκειμενική. Το μόνο υποκειμενικό που υπάρχει είναι να φαίνεται υγιές το άτομο καθώς και μιλώντας για γυναίκες να μην έχουν πολύ στενή λεκάνη.

Κατά τα άλλα μια χαρά!

Γενικότερα οι άνθρωποι που βαφτίζουν κάτι γούστο τους και αγνοούν οποιαδήποτε ομορφιά (εξωτερική πέρα από εσωτερικοί) είναι άνθρωποι πλανεμένοι κατά την κομπάζουσα άποψη μου.

Η ομορφιά είναι παντού!   

Στο πρωτο  διαφωνω και μαλλον δεν το εννοείς. Αν το εννοείς σημαινει οτι κοιτάς μονο τον χαρακτήρα το οποιο μου φαίνεται πολύ περίεργο. Τα γούστα υπάρχουν γιατι δεν έχουν μεγαλώσει όλοι το ίδιο. Και τα γούστα ειναι κάτι που δεν το ελέγχει κανείς, απλά του βγαίνει. Καμία πλάνη.

anonymous-root
Veteran
Καταστραμμένος

What do you want to troll today?

View Profile
« Reply #950 on: January 10, 2007, 02:11:15 am »

Αγαπητέ Τουράμπαρ,

μηχανή ή ξυράφι;

Απάντησε γρήγορα, επείγει!

ευχαριστώ
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #951 on: January 10, 2007, 02:37:30 am »

Quote from: Karaμazoβ on January 10, 2007, 02:09:37 am

Σε αυτό συμφωνώ, αλλα να του αρέσει καποιου μια τέτοια ειναι κατι που έχει διαμορφωθει μαζί με τη σεξουαλική συμπεριφορά του καθενός και δεν αλλάζει.

Η ομορφιά δεν είναι υποκειμενική. Το μόνο υποκειμενικό που υπάρχει είναι να φαίνεται υγιές το άτομο καθώς και μιλώντας για γυναίκες να μην έχουν πολύ στενή λεκάνη.

Κατά τα άλλα μια χαρά!

Η ομορφιά είναι παντού!   

Στο πρωτο  διαφωνω και μαλλον δεν το εννοείς. Αν το εννοείς σημαινει οτι κοιτάς μονο τον χαρακτήρα το οποιο μου φαίνεται πολύ περίεργο. Τα γούστα υπάρχουν γιατι δεν έχουν μεγαλώσει όλοι το ίδιο. Και τα γούστα ειναι κάτι που δεν το ελέγχει κανείς, απλά του βγαίνει. Καμία πλάνη.

Διόρθωσα παραπάνω... όπου είχα βάλει υποκειμενική ήθελα να βάλω αντικειμενική.

Δεν πιστεύω στα γούστα. Ίσως γιατί δεν το νιώθω εγώ έτσι.
Και όντως ομορφιά είναι η υπόσχεση της ευτυχίας... ειλικρινά!

Βέβαια ίσως με την διόρθωση μου περί υποκειμενικο/αντικειμενικό να σε κάλυψα αλλά δεν ξέρω.

Quote from: anonymous-root on January 10, 2007, 02:11:15 am
Αγαπητέ Τουράμπαρ,

μηχανή &#
942; ξυράφι;

ευχαριστώ

μηχανή.
« Last Edit: January 10, 2007, 02:51:30 am by Turambar » Logged

byeeee
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #952 on: January 10, 2007, 19:48:57 pm »

Φίλτατε Tουραμ

Ποια η άποψή σου?

Τουραμ να βοηθήσω;
Τες πα θα κάνω μια προσπάθεια

Φίλτατε Θεοδόση, έχω κάνει μεν αρκετά στενή παρέα με αγόρια παλιότερα και γνωρίζω έστω λίγο τον τρόπο προσέγγισης του συγκεκριμένου ζητήματος από την πλευρά κάποιων από εσάς, αλλά δεν τον δέχομαι πια. Αν η κοπέλα που είδες ήταν πιο όμορφη (σύμφωνα πάντα με τα δικά σου μέτρα) τότε δε θα ήταν η ίδια από καμία άποψη. Επίσης η ομορφιά (μεταξύ άλλων) κάνει τους ανθρώπους ματαιόδοξους, χωρίς βέβαια να σημαίνει αυτό πως κάτι τέτοιο είναι χαρακτηριστικό μόνο των αντικειμενικά όμορφων ανθρώπων. Εγώ πιστεύω πως οι πραγματικά αντικειμενικά όμορφοι άνθρωποι είναι πολύ λίγοι γενικά, και πάλι δε μου λένε τίποτε. Η ομορφιά βρίσκεται σε όλα εκείνα που σε φέρνουν κοντά με κάποιον, όποια εικόνα, συνειδητά ή ασυνείδητα κι αν είχες για εκείνον, χάνεται. Γίνεται ο πιο όμορφος άνθρωπος στον κόσμο και αιτία είναι οι στιγμές που ζείτε μαζί, το να τον γνωρίζεις όλο και περισσότερο, τα συναισθήματα (αληθινά συναισθήματα πλέον και όχι επιπόλαια ή που απορρέουν από λανθασμένες εντυπώσεις) τα οποία αναπτύσσονται μεταξύ σας. Βέβαια τώρα σκέφτομαι ως γυναίκα. Νομίζω πως αν αντιπαθείς έναν άνθρωπο είναι είτε επειδή σου αρέσει (και δεν ξέρεις τί να κάνεις ή πώς να τον πλησιάζεις, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σου τη σπάει κάτι στη συμπεριφορά του, όντας επηρεασμένος από το συνδυασμό των προηγούμενων στοιχείων), είτε γιατί δεν τον γνωρίζεις αρκετά. Δικαιοσύνη στον κόσμο δεν υπάρχει για τίποτε κατα τη γνώμη μου ή δε θα έπρεπε να τίθεται καν τέτοιο ζήτημα. Δεν ξέρω γιατί κάποιοι είναι περισσοτερο τυχεροί και κάποιοι άλλοι λιγότερο σ' αυτόν τον κόσμο, έχω αναρωτηθεί πολλές φορές, κάποιες από περιέργεια, άλλες λόγω θυμού ή θλίψης. Ωστόσο, τίποτε δεν είναι σίγουρο σε αυτή τη ζωή, όλα έρχονται και παρέρχονται, μπορεί ανά πάσα στιγμή να χαθούν. Ειδικά η φυσική ομορφιά, είναι η απόλυτη ψευδαίσθηση και σβήνει το ίδιο εύκολα με όλα τα υπόλοιπα στη ζωή μας. Στην τελική η ευτυχία είναι κάτι εσωτερικό και όλα είναι στο μυαλό. Deja la apariencia, toma el sentido, όπως λέει και το τραγούδι. Σε ελεύθερη μετάφραση, παράτα τις εντυπώσεις, άσε και την εξωτερική εμφάνιση και βρες την ουσία, ένα βαθύτερο νόημα. Στα λόγια σου πάνω στο θέμα αυτό διακρίνω μια υποψία ανωριμότητας, μπορεί να κάνω λάθος και να είναι κάτι άλλο. Θα μου πεις τώρα, ποιος είναι πραγματικά ώριμος; Και κάποιος που θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι, πόσο ανώριμα θα μπορούσε να φερθεί ή να σκεφτεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες... Στις ερωτικές σχέσεις, το ''εξωτερικό'' θέμα παίζει μεγάλο ρόλο, αφού είναι εκείνο που αρχικά μπορεί να σε ''τραβήξει'' στον άλλον, αλλά τι νόημα έχει; Αυτό θα είναι μόνο στην αρχή. Άλλα πράγματα μένουν. Αν στη ζωή σου σ' ενδιαφέρουν οι επιφανειακές σχέσεις τότε μάλλον αλλάζει το πράγμα, αν όχι, δε θα έπρεπε να σε απασχολούν κάτι τέτοια. Πολλές φορές οι κατάλληλοι άνθρωποι για εμάς βρίσκονται δίπλα μας και δεν τους βλέπουμε (δυστυχώς Sad). Επίσης τείνω κι εγώ να πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να ερωτευτεί τον καθένα. Κι έχω πάψει προ πολλού να δελεάζομαι έστω και λίγο από κάθε ψώνιο που βλέπουμε στα εξώφυλλα ή στην τηλεόραση (όταν βλέπαμε..). Δεν ξέρω ποια είναι η δική σου σεξουαλική συμπεριφορά όπως την ανέφερες παραπάνω αλλά δε μπορώ να καταλάβω γιατί υπονοείς ότι βρίσκεις όμορφη κάποια που δεν είναι. Εαν όντως σου αρέσει κάποια, προσπάθησε να καταλάβεις τι είναι εκείνο που το προκαλεί αυτό, αποκλείεται να είναι μόνο το περιτύλιγμα. Η ομορφιά βγαίνει από μέσα μας και μόνο. Σε πρώτη φάση όμως, χαλάρωσε, όπως ίσως παρέλειψε να συστήσει ο Τουράμ και μην κάνεις βιαστικές κρίσεις ποτέ στη ζωή σου. Είναι άδικο και για εσένα και για τους άλλους. Αν δε γνωρίζεις τι κρύβει ένας άνθρωπος στο μυαλό και στην ψυχή, δεν είναι δυνατόν να βγάλεις σωστά συμπεράσματα μονάχα από τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Αποδεδειγμένα. Είναι σκόρπιες σκέψεις, μακάρι να με κατάλαβες λιγάκι. Ελπίζω να βρεις γρήγορα αυτό που ψάχνεις.
Νessa
Guest
« Reply #953 on: January 10, 2007, 20:26:32 pm »

Πιάνομαι από το τελευταίο ποστ για να πω κι εγώ κάτι περί ωριμότητας, ανωριμότητας, επιφανειακών συναισθημάτων, πραγματικών συναισθημάτων, και κρίσης του άλλου.

Μελτεμάκι, πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Sad

Κι αυτό γιατί δε σου αρέσει κάποιος επειδή είναι όμορφος, ούτε επειδή είναι καλός! [Πιθανώς να "μάθεις" να σου αρέσει κάποιος επειδή τον γνώρισες καλά και τον συνήθισες, αλλά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για αυτήν τη συναισθηματική εμπειρία γιατί δεν την έχω ζήσει.]Σου αρέσει γιατί έτσι! Σου αρέσει από ένστικτο! Σου αρέσει λόγω ασυνείδητων διεργασιών που ποιος ξέρει τι ερωτικό πρότυπο έχουν αποφασίσει ότι θα έχεις. Δεν τον κρίνεις ούτε από την εμφάνιση ούτε από το περιεχόμενο - δεν κρίνεις, τελεία.

Είναι ώριμο αυτό; Μάλλον όχι. Κάργα ανώριμο είναι. Είναι η απόλυτη ηλιθιότητα και καφρίλα. Αλλά τότε τι θα ήταν ώριμο; Να το εκλογικεύσουμε; Να πούμε "μου αρέσει ο τάδε γιατί είναι ωραίος, έχει καλό χαρακτήρα, χιούμορ, φαντασία κλπ"; Τότε ξαφνικά το συναίσθημά μας θα γινόταν πιο βαθύ; Μπααααα... τότε θα ήταν ψεύτικο. Πραγματικό είναι ό,τι σου'ρχεται. Πραγματικό είναι ακριβώς το ζωώδες. Η εντελώς φυσική και ενστικτώδης συμπάθεια, η οποία ριζώνει μέσα μας τόσο βαθιά και τόσο άμεσα (πριν προλάβει ο συνειδητός εγκέφαλος να καταλάβει τι του συμβαίνει) που δε μπορεί να την επηρεάσει ούτε η ανατροφή μας, ούτε η κοινωνία, ούτε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη βιολογία μας...
mendelita
Καταστραμμένος

will you be my guinea pig?

View Profile
« Reply #954 on: January 10, 2007, 20:42:55 pm »

Μελτεμάκι είναι σχετικά λίγες οι φορές που γράφεις τόσο ελεύθερα τις σκέψεις σου (ή τουλάχιστον έτσι μου φαίνεται... ) αλλά όταν το κάνεις...  NotWorthy
Με τα παραπάνω συμφωνώ απόλυτα (σχεδόν) , τα διάβαζα και ένιωθα λες και ήσουν μέσα στο μυαλό μου.  Smiley

Τουράμ να την προτείνω να συγγράφει και αυτή μαζί σου?  Tongue

Υ.Γ. Πρόσφατα κιόλας θυμάμαι ότι έλεγε κάποιος (νομίζω ο chggr, αλλά δεν είμαι και σίγουρη) να ανοίξει ένα τόπικ σχετικά με το τι εννοούμε ομορφιά...  Wink

Nessa δεν νομίζω το μελτεμάκι να εννοούσε ότι σου αρέσει κάποιος επειδή έτσι το αποφάσισες με τη λογική και επειδή σου φαίνεται καλό παιδί... Ή τουλάχιστον εγώ αυτό κατάλαβα...  Huh

It's impossible to kiss your own elbow.
meltemi

View Profile WWW
« Reply #955 on: January 10, 2007, 20:52:24 pm »

Quote from: Νessa on January 10, 2007, 20:26:32 pm
Πιάνομαι από το τελευταίο ποστ για να πω κι εγώ κάτι περί ωριμότητας, ανωριμότητας, επιφανειακών συναισθημάτων, πραγματικών συναισθημάτων, και κρίσης του άλλου.

Μελτεμάκι, πιστεύω ότι κάνεις λάθος. Sad

Κι αυτό γιατί δε σου αρέσει κάποιος επειδή είναι όμορφος, ούτε επειδή είναι καλός! [Πιθανώς να "μάθεις" να σου αρέσει κάποιος επειδή τον γνώρισες καλά και τον συνήθισες, αλλά δε μπορώ να εκφέρω γνώμη για αυτήν τη συναισθηματική εμπειρία γιατί δεν την έχω ζήσει.]Σου αρέσει γιατί έτσι! Σου αρέσει από ένστικτο! Σου αρέσει λόγω ασυνείδητων διεργασιών που ποιος ξέρει τι ερωτικό πρότυπο έχουν αποφασίσει ότι θα έχεις. Δεν τον κρίνεις ούτε από την εμφάνιση ούτε από το περιεχόμενο - δεν κρίνεις, τελεία.

Είναι ώριμο αυτό; Μάλλον όχι. Κάργα ανώριμο είναι. Είναι η απόλυτη ηλιθιότητα και καφρίλα. Αλλά τότε τι θα ήταν ώριμο; Να το εκλογικεύσουμε; Να πούμε "μου αρέσει ο τάδε γιατί είναι ωραίος, έχει καλό χαρακτήρα, χιούμορ, φαντασία κλπ"; Τότε ξαφνικά το συναίσθημά μας θα γινόταν πιο βαθύ; Μπααααα... τότε θα ήταν ψεύτικο. Πραγματικό είναι ό,τι σου'ρχεται. Πραγματικό είναι ακριβώς το ζωώδες. Η εντελώς φυσική και ενστικτώδης συμπάθεια, η οποία ριζώνει μέσα μας τόσο βαθιά και τόσο άμεσα (πριν προλάβει ο συνειδητός εγκέφαλος να καταλάβει τι του συμβαίνει) που δε μπορεί να την επηρεάσει ούτε η ανατροφή μας, ούτε η κοινωνία, ούτε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη βιολογία μας...

Δε με πιάνεις πραγματικά Νέσσα. Με αυτά που είπα δεν αναιρώ αυτά που λες παραπάνω. Συμφωνώ μαζί σου.
Ο έρωτας μοιάζει με αυτό που περιγράφεις. Κανένα πρόβλημα. Άλλο αυτό. Δε θέλω να βάλω λογική στον έρωτα.
Ε δεν είναι ηλιθιότητα και καφρίλα! Άσε αυτούς τους χαρακτηρισμούς για άλλα πράγματα..
Η ανωριμότητα που ανέφερα πάντως αφορούσε κυρίως τον ίδιο τον προβληματισμό που εκφράστηκε (ή μάλλον τον τρόπο σκέψης που υπέθεσα εγώ πως κρυβόταν πίσω απ΄αυτόν τον προβληματισμό, για όνομα, οι προβληματισμοί, όποιοι κι αν είναι είναι καλό να εκφράζονται).

μεντελιτάκι χαίρομαι πολύ που καταλαβαίνεις  Embarrassed Kiss
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #956 on: January 10, 2007, 20:57:56 pm »

Μάλλον συμφωνώ με τη Νέσσα...

...εκτός απο αυτό:
Quote from: Νessa on January 10, 2007, 20:26:32 pm
Η εντελώς φυσική και ενστικτώδης συμπάθεια, η οποία ριζώνει μέσα μας τόσο βαθιά και τόσο άμεσα (πριν προλάβει ο συνειδητός εγκέφαλος να καταλάβει τι του συμβαίνει) που δε μπορεί να την επηρεάσει ούτε η ανατροφή μας, ούτε η κοινωνία, ούτε οτιδήποτε άλλο πέρα από τη βιολογία μας...

Και η ανατροφή και η κοινωνία και η βιολογία παίζουν ρόλο, σε διαφορετική ισορροπία στον καθένα πιστεύω. Ολα αυτά λειτουργούν ασυνειδητα.

Το ένστικτο είναι η βάση και η αιτία... Και δεν είναι καθόλου ανώριμο να το λέει κανεις αυτό.

Λοιπόν ας το λήξουμε εδώ γιατι είμαστε off-topic και πολύ το συνεχίσαμε. Mην μπαχαλέψουμε το τόπικ.... Tongue

Νessa
Guest
« Reply #957 on: January 10, 2007, 21:02:27 pm »

Έχω την εντύπωση ότι είναι ένα ανακλαστικό πολύ βασικό και άμεσο για να ανακατευτούν τέτοιοι παράγοντες Huh
aika
Θαμώνας

mein gott

View Profile
« Reply #958 on: January 10, 2007, 21:10:45 pm »

Quote from: anonymous-root on January 10, 2007, 02:11:15 am
Αγαπητέ Τουράμπαρ,

μηχανή ή ξυράφι;

ευχαριστώ

Αγαπητέ Τουράμπαρ,

κερί ή ξουράφι;

ευχαριστώ  Cheesy
meltemi

View Profile WWW
« Reply #959 on: January 10, 2007, 21:14:25 pm »

Κaramazoβ, έχω την εντύπωση πως κι εσύ και η Νέσσα έχετε παρεξηγήσει κάτι στα λεγόμενά μου.

Quote from: Karaμazoβ on January 10, 2007, 20:57:56 pm
Το ένστικτο είναι η βάση και η αιτία... Και δεν είναι καθόλου ανώριμο να το λέει κανεις αυτό.

Δε διαφωνώ καθόλου.

Εν πάσει περιπτώση, το λήγουμε αφού το θέλεις.
Pages: 1 ... 62 63 [64] 65 66 ... 140 Go Up Print
Jump to: