• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:56:21 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:56:21 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 80
Guests: 96
Total: 176
mark
MikriTulipa
Emilios
chatzikys
salonikios
msandr
xanthosp
theodorevic
Louisa
panapasc05
harischris
soph553
dirac1
antwnis
evtrents
mrotskos
DimKaratzas
vpoug
ioannisfa
IBOURAS
idchatzi
nikos.a
Nekt
kstavroulis
despoina15
kmargaritis
dimant
aachmet
Fenia04
pxanthob
vasiliki_m
chris123
Vmous
theofr
Mavromati
thenoface
thathas12
savvastzan
Billyskotsikas
acolak
gp6
sofipout
genethalsss74
Spyrtos14
Νικηφόρος Πατσιούρας
Rizotto
Διάλεξις
slivarda
eplysia
EvanTsir
tsintsi
Fotis Roukoutakis
Geoth
stavrospk
giorgos_skl
ValKar
Theoxarhs Bladimiros
chriskazakos
lelenia
alexpap
sassi
kouf
chrisg
thomasdt
chrysolog
Le ece
ioathemar
skoloni
mitsos753905
giatieimaiedw
DLHERRO
kkotsopo
Billy K
superkolios
Mikekmp
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Αθλητικά > Αθλητικά Νέα - 'Aρθρα (Moderators: Tasos Bot, tzortzis) > Η κεφαλιά του Ζινταν στον τελικό. Μundial 2006
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 Go Down Print
Author Topic: Η κεφαλιά του Ζινταν στον τελικό. Μundial 2006  (Read 22050 times)
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
Απ: Η κεφαλιά του Ζινταν στον τελικό. Μundial 2006
« Reply #105 on: July 13, 2006, 10:30:09 am »

Οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος.

Καλα, δεν περιμενα ποτε να ακουσω απο ατομα εδω μεσα οτι δεν υπαρχει λεκτικη βια. Αρα ουτε και ψυχολογικη, γιατι λεκτικη-->ψυχολογικη βια(πως αλλιως μπορει να ασκηθει ψυχολογικη βια;)

Εγω παντως δεν ειμαι Ζιντανικος, με την εννοια οτι δεν εχω και καμια πορωση με ποδοσφαιριστες. Κι ουτε θαυμαζω καποιους περα απο το "τι εκανε παλι ο ανθρωπος". Απλα συμφωνω απολυτα με την αντιδραση του. Και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ. Αλλα στην εποχη μας θεωρειται οτι το να αντιδρασει καποιος με αυτον τον τροπο ειναι καφριλα. Ε δεν ειναι καφριλα. Και δεν ειναι μεσογειακο ταπεραμεντο. Ειναι απλα θεμα υποληψης. Δεν μιλαμε τωρα για βρισιες του τυπου "εισαι μαλακας, μπασταρδος". Που στην τελικη ευτα τα αφηνεις στην ακρη. Μιλαμε για προσβολη των πιο ιερων στην συνειδηση ορισμενων. Και δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να κρινει την αντιδραση του. Γιατι οπως εγω δεν εχω δικαιωμα να κρινω τις αποφασεις του καθενος εδω μεσα, ετσι και εμεις δεν μπορουμε να κρινουμε αυτο που εκανε ο Ζινταν.

Και στην τελικη δεν τον σκοτωσε. Ουτε του ανοιξε το κεφαλι. Ουτε του εκοψε το ποδοσφαιρο. Και παω στοιχημα οτι ουτε καταλαβε αυτος την κουτουλια. Φαινεται θεατριλα ακομη και απο την τηλεοραση ετσι οπως επεσε. Σαν να τον χτυπησαν 230 V. Ηταν κατι τελειως συμβολικο.

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: Η κεφαλιά του Ζινταν στον τελικό. Μundial 2006
« Reply #106 on: July 13, 2006, 10:33:54 am »

Quote from: Bianconero on July 13, 2006, 05:27:54 am
Τον Ματεράτσι τον είδατε τι τατουάζ έχει πάνω του; Wink

Τι?

Ωραία δε περίμενα και εγώ κάποιοι εδώ μέσα να δικαιολογούν την βία ως λογική αντίδραση σε μια ποταπή λεκτική βία ενός κάφρου.

παιδιά, θα προσέχω τα λόγια μου. με το σεις και με το σας θα σας έχω γιατί είμαι και αλεργικος στον πόνο.

Αυτό που βλέπω είναι η εναγώνια προσπάθεια ενός πλανήτη να δικαιολογήσει μια μαλακία ενός παίχτη. από όλους μα όλους.

byeeee
Vulcan
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #107 on: July 13, 2006, 10:49:37 am »

Off-topic   Off-topic
Quote from: Turambar on July 13, 2006, 01:21:23 am
Και μετά λένε εμένα για ιπποσύνες...

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=6186.msg88023#msg88023

Σε πείραξε; Embarrassed
Ζητώ συγνώμην, αλλά δεν το μετανοιώνω! Grin
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #108 on: July 13, 2006, 10:58:42 am »

Quote from: Vulcan on July 13, 2006, 10:49:37 am

Off-topic   Off-topic
Quote from: Turambar on July 13, 2006, 01:21:23 am
Και μετά λένε εμένα για ιπποσύνες...

http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=6186.msg88023#msg88023

Σε πείραξε; Embarrassed
Ζητώ συγνώμην, αλλά δεν το μετανοιώνω! Grin

όχι βρε... μεταξύ μας ρε βούλκαν... εδώ έχουμε πει άλλα κι άλλα...
εδώ μου έχεις θίξει την ορθογραφία... Grin Grin ( )

απλά βλέπω και άλλους ιππότες εδώ που για την τιμή της αδερφής τους δέρνουν κόσμο.

όποιος πει κάτι για την γιουβεντίνα έφαγε κουτουλιά

byeeee
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #109 on: July 13, 2006, 11:16:19 am »

Καλα τοσα και τοσα μηνυματα δεν καταλαβαινεις;
Το ροβλημα ειναι το σεις και το σας;. Αυτο νομιζεις; Ε ΟΧΙ. Δεν ειναι αυτο το προβλημα. Δεν ειναι το σεις και το σας. Ειναι ο στοιχειωσης σεβασμος που πρεπει να δειχνει καποιος. Δηλαδη αν παω εγω και κατουρησω στον ταφο της μανας καποιου και γραψω πανω "εισαι πουτανα μια ζωη",ο γιος της θα πρεπει να βρει τον κοντινοτερο συγγενη μου που πεθανε για να κατουρησει στον ταφο του. Η θα πρεπει να βρει μια αρκετα ευφυη βρισια για να με προσβαλει. Ελεος. Αν θελετε μπορω να σας πω χιλιους δυο τροπους με τους οποιους μπορει καποιος να προσβαλλει καποιον αλλον. Αλλοιμονο αν επιτρεπαμε στους γυρω μας να κανουν οτι θελουν με εννοιες και ιδεες.

Και στις πορειες, οταν μας πλακωνουν οι μπατσοι ή μας δειχνουν τα αρχιδια τους, θα πρεπει εμεις να τους λεμε: "πιπερι στο στομα" για λογους πολιτικης και "πολιτισμικης" ορθοτητας. Να τον βρασω αυτον τον πολιτισμο που δεχεται τα πισωπλατα, τα πουστικα και στο τελος διαμαρτυροματε για αυτους που δεν τα ανεχονται.

Ολα αυτα μου θυμιζουν κατι μεγαλοοικογενειες. Η μητερα εχει παρει την μιση Αθηνα, η κορη ειναι τσουλα και ναρκομανης, ο γιος κανει εμποριο ναρκωτικων, αλλα κανεις δεν κανει τιποτα, επειδη ειναι υψηλη κοινωνια. Κανεις δεν λεει τιποτα γιατι θα ηταν προσβλητικο και δεν θα ηταν σωστο. Ενω αυτα που κανουν δεν ειναι προσβλητικα;;;(συγγνωμη αν το παραδειγμα δεν ηταν επιτυχημενο-αυτο μου ηρθε πρωτο στο μυαλο Smiley )

Αντι να δουμε τι προκαλεσε την αντιδραση, ποια ειναι η πηγη του προβληματος, κοιταμε κοντοφθολμα, με βαση τους ευθικτους κανονες δεοντολογιας μας.
« Last Edit: July 13, 2006, 11:18:30 am by Aurelius » Logged

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #110 on: July 13, 2006, 11:23:13 am »

Συγγνώμη, αυτοί οι ρεβανσισμοί δε με αγγίζουν.

Ούτε θίγομαι αν κάποιος μαλάκας βρίσει κάτι που δεν ξέρει μόνο και μόνο για να μου την σπάσει.

Μάλλον εγώ είμαι ο παράξενος.

Από την άλλη, η βία με ενοχλεί σε κάθε της μορφή.

byeeee
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #111 on: July 13, 2006, 11:28:05 am »

Κοιτα και εγω πολλες φορες απλα αγνοω καποια ατομα. Αλλα επειδη μου εχει τυχει και προσωπικα, απο καποιο σημειο και μετα, οταν το παρατραβανε, θολωνεις. Και δεν πιστευω οτι αυτο ειναι κακο. Κακο ειναι που σε φερνει ο αλλος σε αυτο το σημειο. Αυτο πρεπει να καταπολεμαμε. Οχι την αντιδραση του αλλου, που στο κατω κατω ειναι στην βαση της ενστικτωδης.

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #112 on: July 13, 2006, 11:40:07 am »

μα αν δεν είχαμε αυτές τις αντιδράσεις, ο άλλος θα έπαυε να σε βρίζει.

καιρός να φτάσουμε στη νιρβάνα.

βία για το δίκιο ναι, όχι για τις παπαριές του κάθε μαλάκα

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #113 on: July 13, 2006, 12:38:30 pm »

Βρε Τουραμπαρ βρε αγόρι, λες ότι εμείς διαφωνούμε μεταξύ μας. Γιατί πρέπει να συμφωνούμε ας πούμε?

Δεν καταλαβαίνεις τον ψυχολογικό φόρτο της στιγμής? Δεν μπορείς να τον κατανοήσεις? Παίζεις σε έναν τελικό Μουντιάλ και τα νεύρα σου λογικά είναι τσατάλια, άσε που είναι και το τελευταίο ματς της καρριέρας σου, έρχεται κάποιος και σου βρίζει την μάνα και την αδερφή, ποια περιμένεις να είναι η αντίδραση του μέσου ανθρώπου?

Ούτε ο ίδιος ο Ζινταν δεν πιστεύει ότι η σωματική βία είναι απάντηση στην λεκτική αλλά εκείνη την στιγμή εκείνο του βγήκε εκείνο έκανε! Η λεκτική βία δεν αποτελεί δηλαδή προσβολή στις ηθικές αξίες του αθλητισμού?

Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ!

Δεν λέω ότι καλά έκανε και τον χτύπησε αλλά από όποια άποψη κι αν το δεις είναι φυσιολογικό. Νομίζω ο καθένας μας το ίδιο θα είχε κάνει. Επαναλαμβάνω, προσπαθήστε να λάβετε υποψιν σας τον ψυχολογικό φόρτο της στιγμής.

Επίσης όλες αυτές οι μπουρδολογίες που λέγανε για τον Ματεράτσι και είπε κι ο ίδιος (ή κάνω λάθος?) περί ιερότητας της μητέρας ήταν ψέματα. Του έβρισε και την μητέρα και την αδερφή τρεις φορές!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Και είχε το θράσος να βγαίνει και να λέει δημοσίως ότι δεν θα έβριζε ποτέ μητέρα....οκ...και μετά μου λέτε για ηθική του αθλητισμού...

Το δίκιο φίλτατε Τουραμπαρ μια και το ανέφερες είναι κάτι που διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Δυστυχώς στον καθένα από εμάς μας συμφέρει να θεωρούμε το δίκιο του εαυτού μας καθολικό...

Η βία που άσκησε ο Ζινταν είχε αιτία όλο το άγχος ενός τελικού, το άγχος του τελευταίου αγώνα, την κούραση και την ατυχία της Γαλλίας να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο παρόλο που το παιχνίδι παιζόταν σε μισό γήπεδο. Οι βρισιές του Ματεράτσι ήταν απλώς η αφορμή για το ξέσπασμα του Ζινταν. Αυτό πρέπει να καταλάβεις φίλτατε Τουραμ. Δεν είναι "μου έβρισες την αδερφή άρα σε βαράω". Είναι "είμαι αγχωμένος και κουρασμένος και απογοητευμένος μέχρι το λαιμό, έρχεσαι εσύ και ξεχειλίζεις το ποτήρι άρα σε βαράω". Εμένα αυτό δεν μου φαίνεται σωστό, αλλά μου φαίνεται φυσιολογικό και ανθρώπινο.

Αυτά...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #114 on: July 13, 2006, 13:03:27 pm »

Quote from: Verminoz on July 13, 2006, 12:38:30 pm

Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΣΩΜΑΤΙΚΗ!

Εδώ κυρίως διαφωνούμε προφανώς Smiley

και όσο ότι διαφωνείτε, νομίζω ότι λέτε αντίθετα πράγματα για να πετύχετε τον ίδιο σκοπό. Να προστατεύσετε στη μνήμη σας το ζιντάν. ίσως τελικά να είμαι εκνευριστικά προκατελλημένος απέναντι στην σωματική βία.

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #115 on: July 13, 2006, 13:13:26 pm »

Είσαι, και επίσης δεν έχεις καταλάβει ότι καθόλη την διάρκεια της συζήτησης προσπαθείς να γαντζωθείς από οπουδήποτε προκειμένου να δικαιώσεις τα αδικαιολόγητα και να ταμπελώσεις άδικα τα δικαιολογημένα.

Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΩΜΑΤΙΚΗ!

Το να έρχεται κάποιος και να προσβάλει τα συγγενικά σου πρόσωπα, τα συναισθήματα σου, την προσωπικότητα σου είναι το ίδιο με το να έρθει και να σε βαρέσει. Άσε που οι λεκτικές προσβολές μπορούν να είναι πιο οδυνηρές από ένα απλό χτύπημα που θα πονέσεις για 15 λεπτά...

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #116 on: July 13, 2006, 13:23:40 pm »

Την κεφαλιά του Ζιντάν προσωπικά την καταλαβαίνω.
-> Δοκιμάστε να παίξετε οποιοδήποτε άθλημα, να φτάσετε στον τελικό παγκοσμίου κυπέλλου (=η ανώτερη διοργάνωση), να σας ισοφαρίζουν, να σας γίνουν τσατάλια τα νεύρα καθώς ο αντίπαλος ταμπουρώνεται πίσω από μια άμυνα και να χάνεις τις ευκαιρίες που σου δίνει μισής ώρας μονότερμα.
Και μάλιστα να χρειαστεί να παίξεις και στην παράταση, όπου ένας ηλίθιος αντίπαλος αρχίζει και βρίζει ό τι μπορεί.

Νομίζω ότι αν είχα δώσει τα πάντα στον αγώνα, θα ήμουν σε παρόμοια φορτισμένη διάθεση, νομίζω μάλιστα ότι ο καθένας θα έφτανε.

Και κατόπιν επήλθε το ξέσπασμα.
Ο καθένας ξεσπάει με τον τρόπο του.

Επίσης, το ότι ήταν το τελευταίο του παιχνίδι το καταλάβαινε πολύ καλά ο Ζιντάν, γι'αυτό και δεν αποσύρθηκε όταν του βγήκε ο ώμος, αλλά συνέχισε να τα δίνει όλα.

Μάλιστα, το ότι ήταν το τελευταίο του παιχνίδι είναι βέβαιο ότι τον τριβέλιζε συνεχώς και έπαιξε σαφώς μεγάλο ρόλο στο ξέσπασμά του, υπό την έννοια ότι πιεζόταν από μέσα του να μην αντιδράσει για να μη χαλάσει την εικόνα του στο τελευταίο του παιχνίδι. Ταυτόχρονα πιεζόταν να αντιδράσει όχι μόνο λόγω έξαψης από το παιχνίδι αλλά και λόγω του είδους της λεκτικής επίθεσης του άλλου.

Λοιπόν, όταν ένας άνθρωπος κληθεί να αποφασίσει για μια πράξη του σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ενώ πιέζεται από αντίθετες πλευρές, πράττει με ένστικτο και δε μετανιώνει μετά γιατί ακριβώς το ένστικτο είναι το πιο οικείο για κάθε άνθρωπο είδος σκέψης.

Ακόμα, σκεφτείτε και το εξής: το ότι χτύπησε τον άλλο με το κεφάλι στο στήθος δεν είναι τυχαίο. Δεν ξέρω βέβαια την αγωγή (ή μάλλον νουθεσία) του Ζιντάν στο συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο έχω κάτι να σας πω σχετικά με τη γλώσσα των χτυπημάτων, ανά πολιτισμό.

Στη δύση, τα χτυπήματα με τα χέρια, συγκεκριμένα με τις παλάμες σφιχτές σα γροθιά, είναι τα πιο διαδεδομένα. Ωστόσο, δεν είναι τα πιο "ευγενή". Πιο ευγενές είναι π.χ. το χτύπημα με την μέσα μεριά της παλάμης (κοινώς χαστούκι).

Κατά τα άλλα, με σειρά αύξησης "βαρβαρότητας" ακολουθούν τα πόδια και μάλλον τελευταίο το κεφάλι (το χτύπημα με τον κορμό δε θεωρείται χτύπημα, απλά σπρώξιμο, ή όπως το λεν μερικοί αστείοι, βυζοπόλεμο Tongue ).

Και πάλι όμως, τα παραπάνω ισχύουν για τον μέσο δυτικό άνθρωπο. Εάν ρωτήσετε κάποιον που ασχολείται με πολεμικές τέχνες, θα σας απαντήσει ανάλογα με τι ασχολείται, π.χ. ο μποξέρ άλλα θα σου πει σχετικά με τον κικμπόξερ ή με έναν σαβατίστα (=από το σαβάτε, μια πολεμική τέχνη που αναπτύχθηκε στη Γαλλία, μοιάζει με κικμπόξινγκ). Γι'αυτό λέω ότι δεν ξέρω την αγωγή του Ζιντάν επί του θέματος. Δεν ξέρω αν με την κεφαλιά ήθελε να μειώσει τον αντίπαλο ή όχι ή απλά επειδή τον πονούσε το δεξί του χέρι και δεν του έριξε μπουνιά καταφεύγοντας στο κεφάλι.

Για τον μέσο ανατολικό άνθρωπο, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά, οι ανατολίτες - κινέζοι, ταϋλανδοί, ιάπωνες κλπ - είναι περισσότερο εξοικιωμένοι με τη βία, περισσότερο εξοικιωμένοι με πολεμικές τέχνες (κατά μέσο όρο), μια κεφαλιά για αυτούς έχω την εντύπωση ότι θα ήταν το ίδιο με μια μπουνιά (δλδ ίδιος βαθμός "βαρβαρότητας"). Αλλά ας τους αφήσουμε αυτούς.

Τώρα το αν δικαιολογείται αυτή η ενέργεια ή όχι...
-> είναι πολύ δύσκολο να αποφασίσω, αλλά επειδή προσπάθησα να καταλάβω τον δράστη, μπορώ να τον δικαιολογήσω.
Στο κάτω κάτω, η κεφαλιά ήταν νομίζω συγκρατημένη, σαν κεφαλιά σε σέντρα και όχι όπως η κεφαλιά για να σπάσεις ξύλα στο καράτε. (το ότι έπεσε ο ματεράτσι νομίζω είναι περισσότερο σχετικό με έκπληξη)

Ωστόσο είναι πράγματι κακό για τα παιδάκια που τον έχουν ίνδαλμα. Γιατί αυτό? Γιατί οι γύρω τους, ναι ναι όλοι εμείς, έχουμε φτιάξει έναν κόσμο όπου καταδικάζουμε τη βία ασυζητητί, εντελώς ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, ενώ βομβαρδιζόμαστε από ταινίες που κάθε άλλο παρά μη βίαιες είναι. Λέω ταινίες σαν παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε μέσο εκφράζει την ιδιοσυγκρασία του ανθρώπου κατάέθνη ή όποια άλλη κοινωνική ομάδα. Είναι κακό, γιατί αντί να καθίσουμε να εξηγήσουμε στο παιδάκι γιατί το έκανε αυτό ο άνθρωπος που τόσο θαυμάζουν, του πετάμε εκεί ένα απαγορευτικό "τι βία! εσύ μην το κάνεις αυτό". Για μένα η κατανόηση και η εξήγηση είναι τα καλύτερα μέσαγια να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος.

Συνεπώς, γιατί ρε συ Τουράμπαρ τον καταδικάζεις τόσο ωμά, χωρίς καμιά αναφορά στην ανθρώπινη φύση του? Σε είχα περισσότερο ανθρωπιστή, όπως γράφει και η υπογραφή σου

"Ναι το ξέρω, δίνω στα πάντα σημασία και πολλές φορές μετατρέπω τα μικρά σε σημαντικά, και ζω μόνο μέσα σε (ψευδ)αισθήσεις. "

Γιατί οι ανθρωπιστές είναι που δίνουν σημασία στα μικροπράγματα και δεν ψάχνουν να βρουν μέσους όρους από τις παγκόσμιες καθωσπρέπει συμπεριφορές για να συγκρίνουν τον κάθε άνθρωπο...

Αλλά μου φαίνεται ότι απλά ήθελες να τον μειώσεις σαν ποδοσφαιριστή και οι δικαιολογίες για το "ήθος" ήταν ωραία αφορμή Tongue Tongue Tongue

(κουράγιο, λίγα ακόμη και τελειώνω)
Ούτε εγώ είμαι κάποιος φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, ή φανατικός του Ζιντάν. Αλλά θα ήθελα να πω την άποψή μου γιατί η αντίθετη άποψη δεν έχει επιχειρήματα παρά μόνο το "φαίνεσθαι" και το "καθωσπρέπει".

Να πω και για τα σχόλια του ιταλού για τη μάνα του γάλλου (λολ σαν ανέκδοτο ακούγεται). Νομίζω ότι είναι κινηματογραφικό κεκτημένο (διόρθωσέ με τουραμπαρ αν όχι, θέλω να μιλάω με κινηματογράφο που τόσο σ'αρέσει) το ότι όλα επιρεέπονται εκτός από το να βρίζεις τη μάνα του άλλου. Όσο αστείο και να φαίνεται, όσο δούλεμα και να έφαγε από απανταχού ταινίες, αυτή η συμπεριφορά προφανώς υπήρχε ίσως και ακόμα να υπάρχει, σε κλειστές φτωχές οικογενειοκεντρικές κοινωνίες. Πόσο μάλλον σε οικογένειες μεταναστών όπως του Ζιντάν.

(οκ, σταματάω εδώ Tongue)

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #117 on: July 13, 2006, 14:30:30 pm »

Quote from: Verminoz on July 13, 2006, 13:13:26 pm
Είσαι, και επίσης δεν έχεις καταλάβει ότι καθόλη την διάρκεια της συζήτησης προσπαθείς να γαντζωθείς από οπουδήποτε προκειμένου να δικαιώσεις τα αδικαιολόγητα και να ταμπελώσεις άδικα τα δικαιολογημένα.

τι προσπαθώ να δικαιώσω? το ματεράτζι?
μήπως εσύ έχεις κολήσει με τους ιταλόφιλους?

δεν επιμένω άλλο...

και για να λυθεί η παρεξήγηση, πιο πολύ από τον ζιντάν, τα έχω με αυτούς που ηρωοποιούν την πράξη του αυτή.

byeeee
Cyberkat
Guest
« Reply #118 on: July 13, 2006, 15:26:57 pm »

Quote from: Turambar on July 13, 2006, 02:19:49 am
τελικά ο ζιντάν δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει στα ίσα, και επέλεξε έναν μέτριο τρόπο να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο του. Ο ματεράτζι τον ξεφτίλισε με το μυαλό του, και ο ζιντάν με την ωμή βία που είναι υποδεεστερη...

Τurambar δεν είναι θέμα δωνκιχωτισμού και ιπποσύνης. Είναι υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της ιερότητας κάποιων πραγμάτων (η μητέρα του Ζιντάν ήταν στο νοσοκομείο, μη μου πείτε ότι ο Ματεράτσι δεν το ήξερε). Ούτε πιστεύω ότι η αντίδρασή του ήταν τέτοια μόνο επειδή ήταν στρεσαρισμένος. Ο Ζιντάν το έχει κάνει αυτό κι άλλες φορές, έχω δει τουλάχιστον ακόμη μια κουτουλιά και 2-3 κλωτσιές στα φανερά, σε όλες τις περιπτώσεις η επίθεσή του ήταν τόσο προφανής που αποβλήθηκε, γιατί ο άνθρωπος δεν είναι κότα. Δεν ξέρω για ποιό λόγο θεωρείς ανώτερη την μέθοδο επίθεσης του Ματεράτσι. Προσωπικά έγω μάθει να θεωρώ ηττημένο τον δαρμένο και στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Ματεράτσι κυκλοφορεί με μια μελανιά στο στήθος στο μέγεθος του κρανίου του Ζιντάν. Η υπερβολική εκλέπτυνση είναι σημάδι παρακμής. Όταν σου βρίζουν την οικογένεια, δίνεις ξύλο, είναι κανόνας. Και αυτός ο υποκριτικός επαγγελματισμός και το ποδόσφαιρο-χοροεσπερίδα που θέλει να δημιουργήσει η ΦΙΦΑ απειλώντας να αφαιρέσει τον τίτλο του καλύτερου από τον Ζιζού είναι ξεφτίλα. Οι ανέραστοι των επιτροπών που έχουν παίξει ποδόσφαιρο μόνο στο Playstation πρέπει να λείψουν.

Να πω και για τα σχόλια του ιταλού για τη μάνα του γάλλου (λολ σαν ανέκδοτο ακούγεται). Νομίζω ότι είναι κινηματογραφικό κεκτημένο (διόρθωσέ με τουραμπαρ αν όχι, θέλω να μιλάω με κινηματογράφο που τόσο σ'αρέσει) το ότι όλα επιρεέπονται εκτός από το να βρίζεις τη μάνα του άλλου. Όσο αστείο και να φαίνεται, όσο δούλεμα και να έφαγε από απανταχού ταινίες, αυτή η συμπεριφορά προφανώς υπήρχε ίσως και ακόμα να υπάρχει, σε κλειστές φτωχές οικογενειοκεντρικές κοινωνίες. Πόσο μάλλον σε οικογένειες μεταναστών όπως του Ζιντάν

Ποιό κινηματογραφικό κεκτημένο ρε παιδιά? Κεκτημένο ζωής είναι και ανθρώπινη παράδοση. Δεν έχετε πλακωθεί ποτέ ως παιδιά για κάτι παρόμοιο? Προσωπικά και τώρα να έρθει κάποιος και να μου πει κάτι τέτοιο, δεν πρόκειται να τον αποκαλέσω "παλιοχαρακτήρα" και να οπισθοχωρήσω. Ίσως να φταίει ότι κατάγομαι από φτωχή οικογένεια μικρασιατών μεταναστών. Δεν μας μάθανε καλούς τρόπους.

Η αντίδραση του Ζιντάν είναι ένδειξη ψυχικής υγείας και μεγαλοσύνης. Ο μόνος λόγος για τον οποίο στενοχωριέμαι είναι γιατί τον είδα τον άνθρωπο στην τηλεόραση και ήταν ράκος, ακριβώς γιατί είναι και χαμηλών τόνων και δεν του άρεσε που άφησε την ομάδα χωρίς αρχηγό για δικό του προσωπικό λόγο. Έγινε και λίγο τραγικός ήρωας έτσι ο Ζιντάν, ακριβώς ότι χρειάζεται δηλαδή για να μείνει στην ιστορία για πάντα ως μύθος, όπως του αξίζει.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #119 on: July 13, 2006, 15:33:16 pm »

Στην φάση που έλεγα ότι η επίθεση του ματεράτσι ήταν ανώτερη νοητικά, μιλούσα ειρωνικά προφανώς.

byeeee
Pages: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 14 Go Up Print
Jump to: