• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:32:05 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:32:05 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426677
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 64
Guests: 117
Total: 181
theofr
nikolakys
natavhoo
DemetriosL
jojos
Nekt
cealexop
ΦΙδανης Αριστοτελης
Arakapas
Pitkal
Ulmo
dimitrisblioumis
Saint_GR
valentini
LelisNiko
geo66
chriskazakos
itsikou
Nikos_313
mavropan
efthmakr
pxanthob
balligeorgia
iliaskou
DimStyl
evgns
vpoug
thaliatsk
akoil
Zaxarenia
ELEF
Billyskotsikas
tasos gourd
themis01
angelomp
chaniotism
Gaspard
thpanousis
Δημητρης Αξιμιωτης
andreassifo
aachmet
bsp
melisste22
Stathiss
ggalamat
valco08
Spyridon01101
stavrospk
evax
asantor
Zoe06
gpr000
gpapailio
miltan8
Petran25
Yamal
stolieras
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Βοήθεια για επιλογή σχολής...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 17 Go Down Print
Author Topic: Βοήθεια για επιλογή σχολής...  (Read 31565 times)
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
Βοήθεια για επιλογή σχολής...
« on: July 07, 2006, 10:37:13 am »

Λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ. είμαι ενας "πορωμένος" με τα PCs και αποφάσισα να γίνω ηλεκτρολόγος, διότι, μετά απο έρευνα εβγαλα το συμπέρασμα πως , επιλέγοντας το σωστό τομέα στη σχολή μαθαίνεις ΤΑ ΙΔΙΑ με τους μηχανικούς Η/Υ + ΠΟΛΛΑ άλλα πρόσθετα τα οποία βρίσκω ενδιαφέροντα (σωστό η λέω κοτσάνες?).

Πρώτη μου επιλογή είναι η Αθήνα αλλά, επειδή μαλλον δεν την πιάνω (απέχω 90 μόρια atm) το δίλλημα ειναι αν η σημαντική δεύτερη επιλογή θα ειναι:
1. Η ηλεκτρολόγων Πάτρας ή
2. Ηλεκτρολόγων Θεσ/κης

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για τις δύο σχολές (στο πρόγραμμα σπουδών, στην οργάνωση, στο επίπεδο καθηγητών), όσο πιο αντικειμενικα γίνεται  Smiley

thnx m8s

Δε βάζω poll γιατί το θέμα δεν είναι ασπρο-μάυρο...

PS
Το post είναι copy-paste από το αντίστοιχο forum του τμήματος Πάτρας. Ως τώρα, από τις απαντήσεις προσεγγίζω τη Θεσ/κη αλλά πρέπει να σας ακούσω:)

****Edited by me****

Για κοίτα μια ψάρακα lolz ... Α ρε σα χθες μου φαίνεται
« Last Edit: August 09, 2007, 17:18:03 pm by Nh » Logged

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Απ: Βοήθεια για επιλογή σχολής...
« Reply #1 on: July 07, 2006, 10:46:33 am »

Θα σου πω ό,τι έχω καταλάβει τα τελευταία δυο χρόνια που βρίσκομαι σε αυτή τη σχολή:
1. Μάλλον θα απογοητευτείς από το τμήμα μας, όπως όλοι οι πορωμένοι με τα PCs(κυρίως στα πρωτα έτη)
2. Θέλει πολύ τρέξιμο
3. Αν το θέλεις πολύ, θα περάσεις όμορφα και χωρίς πολύ διάβασμα θα τα πηγαίνεις καλά
4. Έχει και γαμώ τα παιδιά
5. Εργαστήρια και πρόγραμμα σπουδών ακόμη στο ψάξιμο είναι, οπότε μπορείς να καταλάβεις πόσο οργάνωση έχει το τμήμα μας, η οποία δεν είναι και από τις χειρότερες που υπάρχουν
6. Άρα αξίζει, αλλά...
μην ξεχνάς την υπογραφή μου
« Last Edit: July 07, 2006, 11:08:01 am by akis » Logged
poly1
Guest
Re: Βοήθεια για επιλογή σχολής...
« Reply #2 on: July 07, 2006, 10:55:37 am »

Φίλε Nh η σχολή μας θεωρείται αρκετά καλή και συγκριτικά με την αντίστοιχη στην Πάτρα έχω ακούσει οτι εδώ είναι μάλλον καλύτερα τα πράγματα. Αφού είσαι πορωμένος αυτό είναι αρκετό για να μάθεις πολλά με τη δική σου προσπάθεια σε πρώτο επίπεδο και την καθοδήγηση της σχολής σε δεύτερο επίπεδο. Η οργάνωση δε θα είναι σίγουρα όπως την περιμένεις αλλά όλα αλλάζουν Smiley

Οπότε σου προτείνω τη Θεσνικη. Καλύ τύχη Wink
Urahara Kisuke
Guest
« Reply #3 on: July 07, 2006, 10:57:55 am »

Κοίτα παίκτη.....αν είσαι πορωμένος με υπολογιστές με την έννοια ότι σ' αρέσει ο προγραμματισμός, οι προγραμματιστικές εφαρμογές κτλ δε νομίζω οτι θα 'πρεπε να γραφτείς στους ηλ/γους (θα περάσεις καλύτερα στο τμήμα Πληροφορικής ή Εφαρμοσμένης Πληρ.)....έχε υπ' όψη σου ότι με υπολογιστές θα ασχοληθείς μετά το 3ο έτος αν πάρεις βέβαια τον αντίστοιχο τομέα. Κ θα ασχοληθείς βέβαια με προγραμματισμό αλλά κυρίως με θέματα hardware...Έχε επίσης υπόψιν ότι θα είσαι "...κ Μηχανικός Η/Υ" δηλ θα κάνεις μαθήματα που μπορεί να σε αφήνουν παγερά αδιάφορο(κ ειδικά μέχρι το 3ο έτος που σου είπα θα το νοιώσεις αρκετες φορές αυτό) αλλά πάντα αυτό στο λέω σε περίπτωση που εσύ θέλεις να είσαι σε αποκλειστικά "κομπιουτεράδικη" σχολή...Κατά τα άλλα η σχολή είναι πολύ ενδιαφέρουσα σε προχωρημένα έτη κ μαθαίνεις πράγματα που σου δίνουν τη δυνατότητα να "χώνεις τη μύτη σου" σε πάρα πολλά θέματα, ακόμα κ σε θέματα σχεδόν άσχετα με το αντικείμενο που έχεις σπουδάσει(αυτό ισχύει μη το γελάς).... είναι κάτι σα μπαλαντέρ σκέψου! Ανεπιφύλακτα θα σε συμβούλευα να δηλώσεις αυτή τη σχολή αλλά με την προϋπόθεση επαναλαμβάνω να μη θες να γίνεις αποκλειστικά "κομπιουτεράς".

Τώρα όσον αφορά το θέμα Πάτρα-Θεσ/νίκη μάλλον εγώ δε μπορώ να σε βοηθήσω παρά μόνο να σου πω οτι τουλάχιστον εδώ στη Θεσ/νικη το επίπεδο είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλό...αυτά κ καλά αποτελέσματα ότι κ αν κάνεις! Smiley

PS. εν τω μεταξύ οι προλαλλήσαντες μάλλον σε κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό!!!
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: July 07, 2006, 11:37:54 am »

Σταματήστε να μαλώνετε!

Εγώ δεν μπορώ να συγκρίνω τα δύο τμήματα. Να ρωτάς μόνο αυτούς που έχουν σπουδάσει και στα δύο (πχ πήραν μεταγγραφή)

Όμως, κάτι στο οποίο μάλλον υπερτερεί η Θεσσαλονίκη είναι η φοιτητική ζωή. Περισσότεροι φοιτητές, όλο το πανεπιστήμιο συγκεντρωμένο στο κέντρο της πόλης και υπάρχει και μια φήμη για την αντιμετώπιση της ζωής από τους φοιτητές (χαλλαρά... που λένε)
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #5 on: July 07, 2006, 12:31:59 pm »

Αυτά που λένε τα παιδιά στα περί οργάνωσης έχουν δίκιο.
Όμως παρόμοια κατάσταση ισχύει σε όλα (μαλλον) τα τμήματα της χώρας.

Γενικά αυτό που ακούγεται για τη σχολή μας είναι ότι δεν έχει και την καλύτερη δυνατή οργάνωση,
έχει όμως πολύ καλύτερα από πολλά άλλα τμήματα.

Κι έχει δίκιο ο Junior δεν μπορούμε να μιλάμε για άλλες σχολές εφόσον δεν έοχυμε φοιτήσει σε αυτές.

Φίλε Nh περιμένουμε και τα σχόλιά σου μετά τις πρώτες απαντήσεις που δόθηκαν

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
aliakmwn
Guest
« Reply #6 on: July 07, 2006, 13:09:45 pm »

Κατ' αρχην νομιζω πως θα 'πρεπε να ξεκινησουμε απο τα θεμελια της σκεψης του φιλου, και εν δυναμει συναδελφου... Ο προβληματισμος του ξεκιναει απο τη φραση "είμαι ενας "πορωμένος" με τα PCs". Επειδη ολοι περασαμε τη φαση αναζητησης τμηματος, και η σχεση μας με τα PC ηταν, αν οχι το μοναδικο κριτηριο, τουλαχιστον καταλυτικοτατη, νομιζω πως πρεπει να αποκωδικοποιησουμε τη φραση...

Αραγε τι θα πει "πορωμενος με τα PC"? Δινω μερικες ιδεες:
- Απο 10 χρονων ασχολουμαι με προγραμματισμο, ξερω να παιζω στα δαχτυλα C, C++, Java, html, php και εχω κανει λιγα βηματα με assembly
- Εδω και πολλα χρονια ασχολουμαι με ψηφιακα κυκλωματακια, εχω καταφερει να σχεδιασω απο το μηδεν και να υλοποιησω σε πλακετα ενα παιχνιδι "φιδακι" με LEDακια 20x20
- Στο σπιτι υπαρχει ασυρματο δικτυο, το οποιο συνδεεται επισης ασυρματα με το pc του κολλητου μου στην αλλη ακρη της πολης, καθως και με αλλα παιδια του σχολειου, εχω σηκωσει εσωτερικο mail server, web server και game servers που μεσω μιας DSL τους "βγαζω" στο internet, ενω σε λιγους μηνες θα βγει η 0.00.0.01 Alpha εκδοση της δικιας μου διανομης linux

...και σκεφτειτε 2-3 ακομα παραδειγματα παρομοιας υφης...

Μαλλον ομως παραειναι δυσκολο να συμβαινει οτιδηποτε απο αυτα σ' ενα παιδι λυκειου, στην Ελλαδα του 2000, και αυτο το παιδι να βγαζει και 19000 μορια για να μπορει να περασει στο ΤΗΜΜΥ. Συνηθως ή το πρωτο θα συμβαινει, και το παιδι θα μπει σε καποιο ΤΕΙ του κωλου (ουτε λογος για Πληροφορικη) γιατι το εκπαιδευτικο συστημα αδιαφορει για τις δεξιοτητες του καθενος και καθε αλλο παρα αξιοκρατικο ειναι, ή το δευτερο, το οποιο σημαινει οτι "ειμαι πορωμενος με τα PC" θα μεταφραζεται σε ξερω πολυ καλα word-excel-powerpoint και οι συμμαθητες μου με κοιτουν με γουρλωμενα ματια, εχω περασει ενα σημαντικο αριθμο ορων στο internet, μαλακιζομενος σε fora και chatαροντας ή διαβαζοντας νεα, και φυσικα εχω φαει τα νιατα μου παιζοντας ο,τι παιχνιδι φοριεται καθε περιοδο... Αντε, ισως να εχω ξεβιδωσει μερικες φορες το κουτι για να κανω το τρομερα δυσκολο εργο, αντικαταστασης ενος σκληρου ή μιας PCI.

Με ελαχιστες, μετρημενες στα δαχτυλα, εξαιρεσεις, θεωρω πως για τη συγχρονη ελληνικη πραγματικοτητα ο συνδυασμος των παραπανω δεν ειναι δυνατος, ουτε και φυσιολογικος.

Αφηνοντας πισω τους προβληματισμους περι πορωσης, και οντας σιγουρος οτι ο φιλος μας με εχει ηδη αντιπαθησει σε καποιο βαθμο, περναμε στα του οικου μας.
Πρωτα απ' ολα, ξεκινα μελετωντας τους οδηγους σπουδων. Τον δικο μας μπορεις να τον βρεις εδω:
http://genesis.ee.auth.gr/SITE_AUTH_UNIVERSITY/SITE_EDEPARTMENT/main/greek/announcements/neo_progr_spoudwn.htm

Λεπτομερειες για το καθε μαθημα θα βρεις απο εδω:
http://genesis.ee.auth.gr/SITE_AUTH_UNIVERSITY/SITE_EDEPARTMENT/main/greek/undergraduate%20studies.htm

(Δυστυχως θα παρατηρησεις μια μικρη αναντιστοιχια... Ειναι γιατι το μεν πρωτο link ειναι το προγραμμα σπουδων που ακολουθειται απο το 2004 και μετα, το δε δευτερο ειναι το παλιο, ομως στο πρωτο link δεν εχει γινει συνδεση του καθε μαθηματος με τη σελιδα περιγραφης του, κι ετσι ισως ζοριστεις λιγο κατα την πλοηγηση... Το καινουργιο site του τμηματος θα ανεβει σε λιγες μερες και θα ειναι κλασεις ανωτερο Wink )

Για να σε προλαβω, θα απογοητευτεις αρκετα... Κι αυτο διοτι εναγωνιως θα αναζητας να εντοπισεις κατι που να θυμιζει "...και Μηχανικων Υπολογιστων" στα μαθηματα, αλλα ποτε δεν θα το βρισκεις... Αυτο κατ' εμε οφειλεται σε 2 λογους:

1) Στο οτι ουτως ή αλλως δεν ειμαστε τμημα "...και Μηχανικων Υπολογιστων", ειναι αδυνατον ενα τμημα να ειναι καί Μηχανικων Υπολογιστων, καί Ηλεκτρολογων Μηχανικων (και με τη σειρα του, ενα τμημα Ηλ.Μηχ. να ειναι καί Μηχ. Τηλεπικοινωνιων, καί Μηχ. Ενεργειας, καί Ηλεκτρονικων Μηχ.) Ενα πασαλειμμα γινεται σε ολα.
Ο τιτλος "...και υπολογιστων" σωζει την τιμη του απο την εκ των πραγματων καταναγκαστικη διαρκη χρηση MATLAB και προγραμματισμου για τις εργασιες στα μεγαλυτερα εξαμηνα Grin (Οταν φτασω σ' αυτα, θα ειμαι σε θεση να δωσω και περισσοτερες πληροφοριες)

2) Στο οτι το κλισε "σπουδαζω Υπολογιστες"*** εχει μυθοποιηθει αρκετα... Δεν τολμω να ρωτησω, τι μπορει να εχει στο μυαλο του ως εικονα ενας μαθητης λυκειου οταν σκεφτεται τον εαυτο του να σπουδαζει Μηχανικος Υπολογιστων... Τις δικες μου εικονες φροντισα να τις αποβαλω πριν πολυυυυυυυυυ καιρο και να προσαρμοστω στην πραγματικοτητα.

Σ' εφτιαξα ε? Grin

Οχι, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Κατα βαθος τα λογια μου ειναι ιδιαιτερα αισιοδοξα. Την αποψη μου, ενα χρονο και κατι μερες πριν, μπορεις να τη βρεις κι εδω: http://genesis.ee.auth.gr/forum/viewtopic.php?p=1488#1488
σε αντιστοιχη συζητηση που εγινε περυσι τετοια εποχη, στο επισημο forum του τμηματος (βασικα, διαβασε ολη τη συζητηση)

Το μονο που μπορω να σου πω κλεινοντας ειναι να πιασεις τους οδηγους σπουδων των τμηματων και να τους φας! Ψαξ' τους οσο περισσοτερο μπορεις, αφιερωσε 5-10 ωρες της ζωης σου ψαχνοντας μαθηματα, αντικειμενα, συζητα με μεγαλυτερους εαν γνωριζεις, αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες πανω σε οτιδηποτε ειτε ρωτα δημοσια ειτε στειλε PM...

Και καλη επιλογη!

Ελπιζουμε να σε δουμε εδω τον Οκτωβρη! Smiley

***: Οπως ειπε και ο Λαζοπουλος "Τι περασες? Υπολογιστες? Καλα ρε μαλακα, ουτε καν λογιστες?"
BOBoMASTORAS
Veteran
Καταστραμμένος

It just doesn't get any easier! It gets worse...

View Profile
« Reply #7 on: July 07, 2006, 14:28:39 pm »

Δε πρόλαβα να διαβάσω τα ποστ παραπάνω, οπότε θα απαντήσω κατευθύαν στο αρχικό ποστ.

Αρχικά καλά εντόπισες το θέμα στην κατάλληλη εφαρμογή τομέα. Δηλαδή αν δεν επιλέξεις τομέα ηλεκτρονικής και υπολογιστών δε πρόκειται να σε ικανοποιήσει η σχολή από την σκοπιά που την προσεγγίζεις. Το θέμα που τίθεται όμως τώρα είναι ότι τομέα παίρνεις στο 5ο εξάμηνο δηλαδή στα 2,5 έτη. Έως τότε αυτά που μαθαίνεις είναι κυρίως στο τομέα του ηλεκτρολόγου μηχανικού. Τα μαθήματα προγραμματισμού γίνονται κυρίως από καθηγητές του γενικού τμήματος (γενικό τμήμα = καθηγητές οι οποίοι κάνουν μάθημα σε όλα τα τμήματα του πολυτεχνείου και συνήθως δεν έχουν προσέγγιση μηχανικού) Οπότε τα πρώτα 2 έτη θα έχεις ψιλο-απογοητευτεί, με την έννοια ότι δε θα έχεις ικανοποιήσει το μεράκι σου. Το πρώτα που θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον είναι τα ψηφιακά τα οποία εγώ προσωπικά τα είδα σαν προγραμματισμό πολύ Low level με την έννοια ότι συνδυάζεις σύνολο chipaκίων για να κατασκευάσεις κάτι το οποίο θα λειτουργεί με συγκεκριμένο τρόπο. Στη συνέχεια μετά το τομέα τα πράγματα θα αρχίσουν να αλλάζουν. Ο προγραμματισμός θα γίνει ποιο σοβαρός αλλά για να μάθεις θα πρέπει να προσπαθήσεις και μόνος σου. Στο πανεπιστήμιο δε σου υπαγορεύει κανείς τόσο επιτακτικά να κάνεις κάτι. Από κει και πέρα θα μάθεις ένα σωρό άλλα αντικείμενα τα οποία μπορεί να μην έχουν σχέση με προγραμματισμό, αλλά με την δομή και λειτουργία του Η/Υ. Κάτι τέτοιο δεν έχεις την δυνατότητα να το δεις σε σχολή προγραμματισμού γιατί απαιτεί και γνώσεις ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικής που δε θα τις λάβεις. Γενικά όταν τελειώσεις θα είσαι σε θέση να σχεδιάσεις συστήματα με μικροελεγκτές ψηφιακά φιλτράκια κτλ. Γενικά αν γίνεις ηλ/μηχ –Μηχ Υπ θα προσεγγίσεις περισσότερο το low level, ενώ σε σχολές προγραμματισμού το εμπορικό προγραμματισμό.

Της γενιάς μου βασιλιά,
μην κατέβεις τα σκαλιά.
Πιες αθάνατο νερό
να νικήσεις τον καιρό.

http://tools.ietf.org/html/rfc1149
The only reason we invent robots
Andrikos
Guest
« Reply #8 on: July 07, 2006, 15:05:28 pm »

Εγω μπορω να βοηθησω οσον αφορα τους καθηγητες της Πατρας σαν "μοναδες" σε σχεση με τους δικους μας μιας και ξερω τους περισσοτερους απο εκει...

Σαν μοναδες λοιπον οι δικοι μας την δεδομενη στιγμη υπερτερουν...
Αν ομως με ρωτουσες πριν 30 - 35 χρονια τα πραγματα ηταν διαφορετικα... (σε παω πολυ πισω... σορρυ)
Τοτε η Πατρα δεν παιζοταν ουτε με το ΕΜΠ. Ειχε κορυφαιους καθηγητες τοτε πχ. Λεφας , Τζαφεστας , Γαλανος... των οποιων τα συγγραματα νομιζω οτι ακομα διδασκονται... 

Οποτε εγω προτεινω Θεσσαλονικη. Εδω στα λημερια μας... Να μεγαλωσει και το φορουμ...
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #9 on: July 07, 2006, 15:15:50 pm »

Quote from: aliakmwn on July 07, 2006, 13:09:45 pm
Κατ' αρχην νομιζω πως θα 'πρεπε να ξεκινησουμε απο τα θεμελια της σκεψης του φιλου, και εν δυναμει συναδελφου... Ο προβληματισμος του ξεκιναει απο τη φραση "είμαι ενας "πορωμένος" με τα PCs". Επειδη ολοι περασαμε τη φαση αναζητησης τμηματος, και η σχεση μας με τα PC ηταν, αν οχι το μοναδικο κριτηριο, τουλαχιστον καταλυτικοτατη, νομιζω πως πρεπει να αποκωδικοποιησουμε τη φραση...

Αραγε τι θα πει "πορωμενος με τα PC"? Δινω μερικες ιδεες:
- Απο 10 χρονων ασχολουμαι με προγραμματισμο, ξερω να παιζω στα δαχτυλα C, C++, Java, html, php και εχω κανει λιγα βηματα με assembly
- Εδω και πολλα χρονια ασχολουμαι με ψηφιακα κυκλωματακια, εχω καταφερει να σχεδιασω απο το μηδεν και να υλοποιησω σε πλακετα ενα παιχνιδι "φιδακι" με LEDακια 20x20
- Στο σπιτι υπαρχει ασυρματο δικτυο, το οποιο συνδεεται επισης ασυρματα με το pc του κολλητου μου στην αλλη ακρη της πολης, καθως και με αλλα παιδια του σχολειου, εχω σηκωσει εσωτερικο mail server, web server και game servers που μεσω μιας DSL τους "βγαζω" στο internet, ενω σε λιγους μηνες θα βγει η 0.00.0.01 Alpha εκδοση της δικιας μου διανομης linux

...και σκεφτειτε 2-3 ακομα παραδειγματα παρομοιας υφης...

Μαλλον ομως παραειναι δυσκολο να συμβαινει οτιδηποτε απο αυτα σ' ενα παιδι λυκειου, στην Ελλαδα του 2000, και αυτο το παιδι να βγαζει και 19000 μορια για να μπορει να περασει στο ΤΗΜΜΥ. Συνηθως ή το πρωτο θα συμβαινει, και το παιδι θα μπει σε καποιο ΤΕΙ του κωλου (ουτε λογος για Πληροφορικη) γιατι το εκπαιδευτικο συστημα αδιαφορει για τις δεξιοτητες του καθενος και καθε αλλο παρα αξιοκρατικο ειναι, ή το δευτερο, το οποιο σημαινει οτι "ειμαι πορωμενος με τα PC" θα μεταφραζεται σε ξερω πολυ καλα word-excel-powerpoint και οι συμμαθητες μου με κοιτουν με γουρλωμενα ματια, εχω περασει ενα σημαντικο αριθμο ορων στο internet, μαλακιζομενος σε fora και chatαροντας ή διαβαζοντας νεα, και φυσικα εχω φαει τα νιατα μου παιζοντας ο,τι παιχνιδι φοριεται καθε περιοδο... Αντε, ισως να εχω ξεβιδωσει μερικες φορες το κουτι για να κανω το τρομερα δυσκολο εργο, αντικαταστασης ενος σκληρου ή μιας PCI.

Με ελαχιστες, μετρημενες στα δαχτυλα, εξαιρεσεις, θεωρω πως για τη συγχρονη ελληνικη πραγματικοτητα ο συνδυασμος των παραπανω δεν ειναι δυνατος, ουτε και φυσιολογικος.

Αφηνοντας πισω τους προβληματισμους περι πορωσης, και οντας σιγουρος οτι ο φιλος μας με εχει ηδη αντιπαθησει σε καποιο βαθμο, περναμε στα του οικου μας.
Πρωτα απ' ολα, ξεκινα μελετωντας τους οδηγους σπουδων. Τον δικο μας μπορεις να τον βρεις εδω:
http://genesis.ee.auth.gr/SITE_AUTH_UNIVERSITY/SITE_EDEPARTMENT/main/greek/announcements/neo_progr_spoudwn.htm

Λεπτομερειες για το καθε μαθημα θα βρεις απο εδω:
http://genesis.ee.auth.gr/SITE_AUTH_UNIVERSITY/SITE_EDEPARTMENT/main/greek/undergraduate%20studies.htm

(Δυστυχως θα παρατηρησεις μια μικρη αναντιστοιχια... Ειναι γιατι το μεν πρωτο link ειναι το προγραμμα σπουδων που ακολουθειται απο το 2004 και μετα, το δε δευτερο ειναι το παλιο, ομως στο πρωτο link δεν εχει γινει συνδεση του καθε μαθηματος με τη σελιδα περιγραφης του, κι ετσι ισως ζοριστεις λιγο κατα την πλοηγηση... Το καινουργιο site του τμηματος θα ανεβει σε λιγες μερες και θα ειναι κλασεις ανωτερο Wink )

Για να σε προλαβω, θα απογοητευτεις αρκετα... Κι αυτο διοτι εναγωνιως θα αναζητας να εντοπισεις κατι που να θυμιζει "...και Μηχανικων Υπολογιστων" στα μαθηματα, αλλα ποτε δεν θα το βρισκεις... Αυτο κατ' εμε οφειλεται σε 2 λογους:

1) Στο οτι ουτως ή αλλως δεν ειμαστε τμημα "...και Μηχανικων Υπολογιστων", ειναι αδυνατον ενα τμημα να ειναι καί Μηχανικων Υπολογιστων, καί Ηλεκτρολογων Μηχανικων (και με τη σειρα του, ενα τμημα Ηλ.Μηχ. να ειναι καί Μηχ. Τηλεπικοινωνιων, καί Μηχ. Ενεργειας, καί Ηλεκτρονικων Μηχ.) Ενα πασαλειμμα γινεται σε ολα.
Ο τιτλος "...και υπολογιστων" σωζει την τιμη του απο την εκ των πραγματων καταναγκαστικη διαρκη χρηση MATLAB και προγραμματισμου για τις εργασιες στα μεγαλυτερα εξαμηνα Grin (Οταν φτασω σ' αυτα, θα ειμαι σε θεση να δωσω και περισσοτερες πληροφοριες)

2) Στο οτι το κλισε "σπουδαζω Υπολογιστες"*** εχει μυθοποιηθει αρκετα... Δεν τολμω να ρωτησω, τι μπορει να εχει στο μυαλο του ως εικονα ενας μαθητης λυκειου οταν σκεφτεται τον εαυτο του να σπουδαζει Μηχανικος Υπολογιστων... Τις δικες μου εικονες φροντισα να τις αποβαλω πριν πολυυυυυυυυυ καιρο και να προσαρμοστω στην πραγματικοτητα.

Σ' εφτιαξα ε? Grin

Οχι, δεν ειναι τοσο τραγικα τα πραγματα. Κατα βαθος τα λογια μου ειναι ιδιαιτερα αισιοδοξα. Την αποψη μου, ενα χρονο και κατι μερες πριν, μπορεις να τη βρεις κι εδω: http://genesis.ee.auth.gr/forum/viewtopic.php?p=1488#1488
σε αντιστοιχη συζητηση που εγινε περυσι τετοια εποχη, στο επισημο forum του τμηματος (βασικα, διαβασε ολη τη συζητηση)

Το μονο που μπορω να σου πω κλεινοντας ειναι να πιασεις τους οδηγους σπουδων των τμηματων και να τους φας! Ψαξ' τους οσο περισσοτερο μπορεις, αφιερωσε 5-10 ωρες της ζωης σου ψαχνοντας μαθηματα, αντικειμενα, συζητα με μεγαλυτερους εαν γνωριζεις, αν θελεις περισσοτερες πληροφοριες πανω σε οτιδηποτε ειτε ρωτα δημοσια ειτε στειλε PM...

Και καλη επιλογη!

Ελπιζουμε να σε δουμε εδω τον Οκτωβρη! Smiley

***: Οπως ειπε και ο Λαζοπουλος "Τι περασες? Υπολογιστες? Καλα ρε μαλακα, ουτε καν λογιστες?"
Πάει το παιδί-το έδιωξες με αυτά που γράφεις...  Grin Grin Grin

Quote from: Nh on July 07, 2006, 10:37:13 am
Λοιπόν, για να μην τα πολυλογώ. είμαι ενας "πορωμένος" με τα PCs και αποφάσισα να γίνω ηλεκτρολόγος, διότι, μετά απο έρευνα εβγαλα το συμπέρασμα πως , επιλέγοντας το σωστό τομέα στη σχολή μαθαίνεις ΤΑ ΙΔΙΑ με τους μηχανικούς Η/Υ + ΠΟΛΛΑ άλλα πρόσθετα τα οποία βρίσκω ενδιαφέροντα (σωστό η λέω κοτσάνες?).
Εγώ ένα δεν κατάλαβα:
Που κολλάει το "Ηλεκτρολόγος" με το "πορωμένος με τα PCs" ?
Άλλο το ένα-άλλο το άλλο...ή μήπως τα "ΠΟΛΛΑ άλλα πρόσθετα" τα οποία βρίσκεις ενδιαφέροντα όπως λες, υπάγονται στο "ηλεκτρολόγος"?? Εδώ τα λεγόμενα του Αλιάκμωνα με κάλυψαν...  Roll Eyes

Πάντως, αν δεν πιάσεις σφυρί και καλέμι ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ τί είναι Ηλεκτρολόγος,...  Grin Grin Grin (ε, να μην περιαυτολογήσω κι εγώ λίγο?  Cheesy )
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #10 on: July 07, 2006, 15:33:19 pm »

Οι μύθοι του καλύτερου και χειρότερου τμήματος είναι σαχλαμάρες.Όλες οι σχολές τα ίδια χάλια έχουν.Απλά οι σχολές ΗΜΜΥ (ΕΜΠ,ΑΠΘ,Ξανθη) διαφέρουν από τις υπόλοιπες ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις κτλ.Αν δε σε ενδιαφέρει αυτό πήγαινε σε εκείνη τη σχολή που είναι πιο κοντά στην πόλη που μένεις.Στο χώρο των υπολογιστών ότι και πτυχίο να έχεις το ίδιο κάνει ,από τη στιγμή που δεν έχουμε παραγωγή ηλεκτρονικών στην Ελλάδα.Έπειτα η δικιά σου ενασχόληση μετράει.Δεν πρόκειτα από καμιά σχολή να μάθεις.Όπως και να έχει:
ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΩΛΑΣΗ!!!!!!!!!!(ξέρω γιατι το γράφω με "Ω"...)

@Akis:Και "γαμώ τα παιδιά" παντού έχει...

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
Re: Απ: Βοήθεια για επιλογή σχολής...
« Reply #11 on: July 07, 2006, 18:37:31 pm »

Quote from: aliakmwn on July 07, 2006, 13:09:45 pm

Wow, πολύ γρήγορα τα replies:) Φαίνεται η community ειναι φοβερά ζωντανη!

Δυστυχώς δεν έδωσα αρκετά στοιχεία για τον εαυτό μου και για την όποια προσπάθεια έρευνας περί ηλεκτρολόγων...

Αρχικά, μάλλον δεν ειμαι ένα φυσιολογικό παιδι Tongue Μπορώ να χαρακτηριστώ παιχνιδάς καθώς σπαταλάω πολύ χρόνο στο WoW και σε άλλα FPS... Όμως, απο 10 χρονών είχα πάει σε εργαστήριο πληροφορικής και έκανα τα πρώτα μου softcore βήματα σε Qbasic, Visual basic, τα οποία και είχα παρατήσει για κάποια χρόνια. Εδώ όμως και 2 χρόνια κάνω μια γερή επαναληψη, προσπαθώντας παράλληλα να μάθω κάτι ψιλά σε assembly και παλέυοντας με το telnet (άμα θέλετε μετράω μεχρι το 15 σε δυαδικό Cheesy ).

Quote from: Nh on July 07, 2006, 10:37:13 am

Ό λόγος που υποστήριξα την παραπάνω άποψη είναι πως, σύμφωνα με το νέο οδηγό σπουδών (για τον οποίο δεν είχα καμία ιδέα, αυτές τισ μέρες μόνο τον παλιό κοίταζα έλεος, thnx aliakmwn για τα links) παρατηρώ πως το 80% των μαθημάτων που γίνονται στη σχολη Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας (και η οποια αποτελεί μέτρο σύγρισης κατ εμε γι αυτόν που φυσιολογικά θέλει να ασχοληθεί με υπολογιστές και προγραμματισμό) γίνονται και στο ΗΜΜΥ και ειδικά στον τομέα υπολογιστών...
Γι αυτό και λόγο της ευρύτητας των γνώσεων που αναφέρατε αποφάσισα να γίνω ηλεκτρολόγος. Σε κάθε περίπτωση οι υπολογιστές είναι το πάθος μου και στο τμήμα των ηλεκτρολόγων θα το ικανοποιήσω. Από τις συνομιλίες που έχω κάνει με απόφοιτους ηλεκτρολόγους, έχω συμπεράνει πως κανεις δεν με εμποδίζει να μάθω τα πάντα περί υπολογιστές αρκεί να έχω όρεξη. Η σχολή αυτή , λένε, θα σου δώσει τα απαραίτητα αφόδια:)

Τέσπα, από αυτά που έχω καταλάβει, στα σημεία θα επιλέξω τελικά στη Θεσσαλονίκη σα δέυτερη επιλογή (μετα την Αθήνα) και μάλλον θά βρίσκομαι μαζί σας από του χρόνου^^

Αμα λέω κουταμάρες βρίστε με/διορθώστε με  ελέυθερα, noob είμαι ακόμα.

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #12 on: July 07, 2006, 19:57:25 pm »

Ερώτηση:
Από που είσαι;
και ακολουθεί 2η:
Γιατί θα βάλεις πρώτη την Αθήνα;

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
jimi

Live Free or Die...

View Profile
« Reply #13 on: July 07, 2006, 20:16:34 pm »

Quote from: Nh on July 07, 2006, 18:37:31 pm
Αρχικά, μάλλον δεν ειμαι ένα φυσιολογικό παιδι Tongue Μπορώ να χαρακτηριστώ παιχνιδάς καθώς σπαταλάω πολύ χρόνο στο WoW και σε άλλα FPS... Όμως, απο 10 χρονών είχα πάει σε εργαστήριο πληροφορικής και έκανα τα πρώτα μου softcore βήματα σε Qbasic, Visual basic, τα οποία και είχα παρατήσει για κάποια χρόνια. Εδώ όμως και 2 χρόνια κάνω μια γερή επαναληψη,προσπαθώντας παράλληλα να μάθω κάτι ψιλά σε assembly και παλέυοντας με το telnet (άμα θέλετε μετράω μεχρι το 15 σε δυαδικό  Cheesy). 

Γι αυτό και λόγο της ευρύτητας των γνώσεων που αναφέρατε αποφάσισα να γίνω ηλεκτρολόγος. Σε κάθε περίπτωση οι υπολογιστές είναι το πάθος μου και στο τμήμα των ηλεκτρολόγων θα το ικανοποιήσω. Από τις συνομιλίες που έχω κάνει με απόφοιτους ηλεκτρολόγους, έχω συμπεράνει πως κανεις δεν με εμποδίζει να μάθω τα πάντα περί υπολογιστές αρκεί να έχω όρεξη. Η σχολή αυτή , λένε, θα σου δώσει τα απαραίτητα εφόδια:)

Πρώτον μη βάζεις ταμπέλες στον εαυτό σου.....Το ό,τι σπαταλάς στο World of Warcraft πολλές ώρες πρόσεξέ το ...  Cheesy θα σε καταστρέψει(έχω εμπειρία από έναν φίλο  Grin).Τα πάντα στους υπολογιστές δε μπορείς να τα μάθεις ότι και να κάνεις.Και επίσης τα απαραίτητα εφόδια θα τα πάρεις μόνος σου.Δε θα σου τα δώσει κανένας.Μη μυθοποιείς τη σχολή γιατί θα απογοητευτείς.Άλλο πως βλέπεις τα μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών και άλλο πως διδάσκονται και πως είναι στην πραγματικότητα.

Quote from: Nh on July 07, 2006, 18:37:31 pm
Αμα λέω κουταμάρες βρίστε με/διορθώστε με  ελέυθερα, noob είμαι ακόμα.

Δε λες κουταμάρες καθόλου και ούτε θα σε βρίσουμε....Όλοι κάποτε στη θέση σου βρισκόμασταν... Smiley
« Last Edit: July 07, 2006, 20:19:07 pm by jimi » Logged

Καιρός να  αφήσουμε τους εγωισμούς και να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας.....
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
Re: Απ: Βοήθεια για επιλογή σχολής...
« Reply #14 on: July 07, 2006, 20:26:40 pm »

Quote from: jimi on July 07, 2006, 20:16:34 pm
Μη μυθοποιείς τη σχολή γιατί θα απογοητευτείς.Άλλο πως βλέπεις τα μαθήματα από το πρόγραμμα σπουδών και άλλο πως διδάσκονται και πως είναι στην πραγματικότητα.

Σωστό...

Quote from: fugiFOX on July 07, 2006, 19:57:25 pm
Ερώτηση:
Από που είσαι;
και ακολουθεί 2η:
Γιατί θα βάλεις πρώτη την Αθήνα;

1. Από τη Λιβαδειά
2. Εύκολη πρόσβαση, έχω ακούσει πως είναι κορυφαία :S

Α, και ο bobomastoras με κατατόπησε:)

Pages: [1] 2 3 ... 17 Go Up Print
Jump to: