• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:50:58 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:50:58 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 42
Guests: 136
Total: 178
Elenit
nikos123321
palladas
Yamal
pliroforikarios
fkaravi
ΡΙΤΟΣΧΑ
JiMan5
kokkinosgior
astakos1
vagelismo
babistso
BB
saristei
glavdakis
chris_p30
dtkyriak
andripappa
Σοφιστικέ Κοτόπουλο
Σουλης
qwertyuiop
gprok
arswagdapro
DemetriosL
kiriakos234
elias_farhood
chryssana
nikpamp
rafail zisiadis
Eleniiii
m.renia
tasos_ntv
athena_apo
Mr Watson
Captain
andyy
PurpleWitch
Nikos_313
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 Go Down Print
Author Topic: αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών  (Read 22231 times)
iliachry
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
Re: αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών
« Reply #180 on: May 09, 2014, 20:22:56 pm »

Quote from: Silvo the Beautiful on May 09, 2014, 20:06:09 pm
Quote from: iliachry on May 09, 2014, 19:54:54 pm
παιδιά μόνο εγώ έμαθα στο σχολείο ότι το πολιτικοποιημένος δεν είναι το ίδιο με το κομματικοποιήμενος?
αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως μπορείς να έχεις πολιτική άποψη χωρίς να υποστηρίζεις κάποιο συγκεκριμένο κόμμα!

επίσης, στην αφίσα του το ΦΟΙΜΗ λέει ότι δεν έχουν απαραίτητα κοινό πολιτικό προσανατολισμό αλλά είναι ένα σχήμα χωρίς κομματικές καταβολές!!
Αυτό σημαίνει πως τα άτομα του Φοιμη έχουν κάποιο πολιτικό προσανατολισμό ,που ενδεχομένως δεν είναι κοινός, αλλά δεν υπόκεινται σε κάποιο κόμμα..

Όποτε γιατί κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν και εδώ και 12 σελίδες λένε πως το ΦΟΙΜΗ είναι απολιτίκ?
Για μένα είναι ξεκάθαρη η θέση τους σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα !

Πότε ακριβώς είπαμε ότι πολιτικοποιημένος είναι ο κομματοποιημένος;

Συγνώμη επειδή λοιπόν οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι έχουν πολιτικό προσανατολισμό ( που δέχομαι ότι μπορεί να μην είναι σε όλα τα σημεία για όλους κοινός), πρέπει να το δεχτούμε κιόλας;
Για να το δεχτούμε πρέπει να μας το αποδείξουν και απόδειξη ακόμα δεν είδαμε. Δεν έχω διαβάσει μισό επιχείρημα ακόμα γιατί είναι πολιτικοποιημένοι. Αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι δνε ειναι κομματοποιημένοι το οποίο δεν συνεπάγεται στο πρώτο, όπως και ο ίδιος σωστά έθεσες.

Η πολιτική θέση ότι πρέπει να είναι το πανεπιστήμιο μακριά απο την πολιτική δεν είναι πολιτική θέση. Δεν είναι τίποτα. Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος που το ισχυρίζονται αυτό διάφοροι που γράψαν εδώ μέσα. Θέλω μια γαμημένη τεκμιριωμένη άποψη! ΜΠΟΡΩ;

ποιος είπε ότι το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι μακριά από την πολιτική?

Το ΦΟΙΜΗ είπε πως ο σύλλογος πρέπει να ασχολείται με θέματα του πανεπιστήμιου και από ότι φάνηκε κάποιοι συμφώνησαν και τους ψήφισαν διότι  πιστεύουν ότι ασχολείται με άκυρα θέματα εκτός πανεπιστημίου...Μπορεί να έχουν και άδικο!(συγκεκριμένα να δηλώσω την έξοδο της ελλάδας από το ΝΑΤΟ που είχα διαβάσει σε ένα πλαίσιο αλλά δυστυχώς δεν το έχω κρατήσει για να το ανεβάσω)

επίσης, θέλω να μου πεις τι είναι για σένα πολιτική θέση γιατί δεν έχω καταλάβει!
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #181 on: May 09, 2014, 20:33:49 pm »

Επιτέλους χαίρομαι που η συζήτηση κυλάει!

Quote from: deadparrot on May 09, 2014, 19:36:19 pm
Η βία που αποδίδεται στην αριστερά είναι στην συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων οργανωμένη απ την αστυνομία, είναι προβοκάτσια.

πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. αλλά ας δούμε:
όταν λέω βία εννοώ και τον φόβο για μελλοντική βία. εγώ αν ήμουν αστυνομικός θα φοβόμουν. αρκεί ίσως να πω ότι σε μια εποχή πανικού η δουλειά αυτού που διατηρεί την τάξη δεν είναι και η πιο αναίμακτη. Θα συμπληρώσω όμως ότι ασκείται και άμεση βία. Στις πορείες. Το γεγονός ότι από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θεωρούνται ανάξιοι και ένα άλλο μικρό αλλά μάχιμο θέλει να τους λιντσάρει. Αλλά νομίζω μόνο το πρώτο πρώτο αρκεί, γιατί μπορεί να στρέψει έναν "φιλήσυχο" πολίτη εναντίον στο όργανο της δικαιοσύνης.

Όταν έχεις πρόβλημα επιβίωσης δεν αποδίδει να κοιτάς τον κώλο σου μέσα απο μαφιοζικες φιλανθρωπίκές προσπάθειες τύπου χρυσής αυγής, αλλά αποδίδει να ανατρέπεις την οργάνωση της οικονομίας συνολικά

Αυτό είναι θεωρητικό. Στην πράξη το στοίχημα είναι, εφόσον έχεις την άνεση, να προσπαθείς να υπερβαίνεις καταστάσεις και να προσαρμόζεσαι αναίμακτα. Αυτό με 2 παιδιά και ένα μισθό που απειλείται είναι δύσκολο. Εκεί σίγουρα δεν είναι το βασίλειο της λογικής, είναι το βασίλειο της ανάγκης. Και δεν είναι ανάγκη να γίνεις "μαφιόζος". Μερικοί μόνο θα γίνουν. Γενικά αυτό που θα γίνει είναι να μην  μπορείς πλέον να ρυθμίζεις τις υποθέσεις σου.

Αυτοί που υποστηρίζουν ΧΑ τουλάχιστον όσους ξέρω εγώ δεν έχουν ασχοληθεί ποτέ για να μάθουν αυτά τα πράγματα. Συνεπώς όταν κοιτάνε την κωλάρα τους, στην δουλεία τους και οπουδήποτε αλλού μπορεί να έχουν πολλές ικανότητες αλλά στα πολιτικά θέματα είναι απλώς άσχετοι. Δεν με ενδιαφέρει ποιά είναι η αφορμή για τον καθένα, η βασική αιτία για μένα είναι ότι απλά δέν κάνανε τον κόπο να νοιαστούνε.

Σκέψου ότι σου δίνεται η πολυτέλεια να μπορείς να νοιάζεσαι (έστω θεωρητικά) για τους άλλους. Σε κάποιους δεν δίνεται..Η οικοδόμηση του "καλού ανθρώπου" πάνω στα πλαίσια του φθηνού αλτρουισμού, μιας κατώτερης πολυτέλειας που κάναμε ανάγκη νομίζω ότι είναι από τα κύρια προβλήματα του πολιτισμού μας. Και αυτά ενώ ούτε για τον εαυτό μας δεν μπορούμε να νοιαστούμε σωστά.

Τέλοσπάντων θα συμφωνήσω ότι ένα ποσοστό πάει ΧΑ με τις μπάντες. Αλλά δεν είναι πολύ μεγάλο κατά την γνώμη μου. Μην ξεχνάμε ότι ο εθνικισμός έχει τους οπαδούς στην χώρα μας, και αυτοί αποτελούν ίσως την "υγιή" βάση του κόμματος.

Το θέμα είναι πως τα παραπάνω δέν είναι καινουργια προβλήματα αλλά επαναλαμβάνονται εδώ και γύρω στα 200 χρόνια.

Το ίδιο είναι ένας άνεργος με 10 ανέργους? Τα κόκκινα νούμερα εκτινάσσονται σε απίστευτες τιμές (άνεργοι, κάτω από το όριο φτώχειας, ανασφάλιστοι).
« Last Edit: May 09, 2014, 20:36:13 pm by PanteGrv » Logged

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #182 on: May 09, 2014, 20:35:41 pm »

Συνέλευση πότε να περιμένουμε;

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
legacycell
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #183 on: May 09, 2014, 21:00:38 pm »

Quote from: iliachry on May 09, 2014, 19:54:54 pm
παιδιά μόνο εγώ έμαθα στο σχολείο ότι το πολιτικοποιημένος δεν είναι το ίδιο με το κομματικοποιήμενος?
αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι πως μπορείς να έχεις πολιτική άποψη χωρίς να υποστηρίζεις κάποιο συγκεκριμένο κόμμα!

επίσης, στην αφίσα του το ΦΟΙΜΗ λέει ότι δεν έχουν απαραίτητα κοινό πολιτικό προσανατολισμό αλλά είναι ένα σχήμα χωρίς κομματικές καταβολές!!
Αυτό σημαίνει πως τα άτομα του Φοιμη έχουν κάποιο πολιτικό προσανατολισμό ,που ενδεχομένως δεν είναι κοινός, αλλά δεν υπόκεινται σε κάποιο κόμμα..

Όποτε γιατί κάνουν κάποιοι πως δεν καταλαβαίνουν και εδώ και 12 σελίδες λένε πως το ΦΟΙΜΗ είναι απολιτίκ?
Για μένα είναι ξεκάθαρη η θέση τους σε αυτό το συγκεκριμένο θέμα !

Aπολιτίκ είναι να προσπαθείς να λύσεις καίρια προβλήματα του πανεπιστιμίου με μηχανιστική αντίληψη (θα φέρουμε μεγαλύτερους κάδους) αδυνατώντας να δεις την πολιτική τους φύση. Απολιτίκ είναι να ζητάς να εξαφανιστεί η πολιτική παρέμβαση μέσα στις σχολές.

Οι φοίμηδες αν ήταν πολιτικοποιημένοι (από όποια μπάντα) θα καταλάβαιναν ότι τα επιμέρους προβλήματα της σχολής δεν μπορούν να λυθούν λίγο λίγο με τεχνάσματα αλλά πρέπει να συνδεθούν με το γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που τα δημιουργεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η καθαριότητα και η έλλειψη προσωπικού. Η βρωμιά στην σχολή δημιουργείται γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει προσωπικό να καθαρίζει, αυτό είναι πολιτική απόφαση του υπουργείου που εμμέσως μείωσε το προσωπικό στο ίδρυμα. Οι διάφοροι φοιμηδες αρνούνται να δεχτούν την πολιτική φύση του προβλήματος γιαυτό και καταφεύγουν σε απλοϊκές αναλύσεις, "θα τα μαζεύουμε ενίοτε και μεις", "φταίνε τα πάρτυ και οι αφίσες", κτλ.

Η Αιμιλία έγραψε 5-10 πράγματα που πέτυχε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια, στον αντίποδα δεν γράφτηκε ούτε ένα επιχείρημα στο γιατί να αποπολιτικοποιηθεί το πανεπιστήμιο. Το μόνο που επαναλαμβάνεται είναι η καραμέλα με την Ουκρανία.
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #184 on: May 09, 2014, 21:07:37 pm »

Quote from: PanteGrv on May 09, 2014, 20:33:49 pm
1)
πραγματικά δεν με ενδιαφέρει. αλλά ας δούμε:
όταν λέω βία εννοώ και τον φόβο για μελλοντική βία. εγώ αν ήμουν αστυνομικός θα φοβόμουν. αρκεί ίσως να πω ότι σε μια εποχή πανικού η δουλειά αυτού που διατηρεί την τάξη δεν είναι και η πιο αναίμακτη. Θα συμπληρώσω όμως ότι ασκείται και άμεση βία. Στις πορείες. Το γεγονός ότι από ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας θεωρούνται ανάξιοι και ένα άλλο μικρό αλλά μάχιμο θέλει να τους λιντσάρει. Αλλά νομίζω μόνο το πρώτο πρώτο αρκεί, γιατί μπορεί να στρέψει έναν "φιλήσυχο" πολίτη εναντίον στο όργανο της δικαιοσύνης.

2)
Αυτό είναι θεωρητικό. Στην πράξη το στοίχημα είναι, εφόσον έχεις την άνεση, να προσπαθείς να υπερβαίνεις καταστάσεις και να προσαρμόζεσαι αναίμακτα. Αυτό με 2 παιδιά και ένα μισθό που απειλείται είναι δύσκολο. Εκεί σίγουρα δεν είναι το βασίλειο της λογικής, είναι το βασίλειο της ανάγκης. Και δεν είναι ανάγκη να γίνεις "μαφιόζος". Μερικοί μόνο θα γίνουν. Γενικά αυτό που θα γίνει είναι να μην  μπορείς πλέον να ρυθμίζεις τις υποθέσεις σου.

3)
Σκέψου ότι σου δίνεται η πολυτέλεια να μπορείς να νοιάζεσαι (έστω θεωρητικά) για τους άλλους. Σε κάποιους δεν δίνεται..Η οικοδόμηση του "καλού ανθρώπου" πάνω στα πλαίσια του φθηνού αλτρουισμού, μιας κατώτερης πολυτέλειας που κάναμε ανάγκη νομίζω ότι είναι από τα κύρια προβλήματα του πολιτισμού μας. Και αυτά ενώ ούτε για τον εαυτό μας δεν μπορούμε να νοιαστούμε σωστά.

Τέλοσπάντων θα συμφωνήσω ότι ένα ποσοστό πάει ΧΑ με τις μπάντες. Αλλά δεν είναι πολύ μεγάλο κατά την γνώμη μου. Μην ξεχνάμε ότι ο εθνικισμός έχει τους οπαδούς στην χώρα μας, και αυτοί αποτελούν ίσως την "υγιή" βάση του κόμματος.

Το θέμα είναι πως τα παραπάνω δέν είναι καινουργια προβλήματα αλλά επαναλαμβάνονται εδώ και γύρω στα 200 χρόνια.

Το ίδιο είναι ένας άνεργος με 10 ανέργους? Τα κόκκινα νούμερα εκτινάσσονται σε απίστευτες τιμές (άνεργοι, κάτω από το όριο φτώχειας, ανασφάλιστοι).

1)Αν κάποιος πετάξει μια μολοτοφ σε μια πορεία, η άν κάποιος κάνει μια πολιτική δολοφονία δεν σε αφορά αν η πράξη έγινε απο αναρχικό ή απο πρακτορα της ΕΥΠ? Εγώ πιστεύω πως ένας συνειδητοποιημένος αστυνομικός και μόνο την ασφαλειά του αν θέλει να κοιτάξει, θα κάνει πολύ καλύτερα να διερρευνήσει τους παρακρατικούς μηχανισμούς της υπηρεσίας του παρά να κυνηγάει φαντάσματα και να ψηφίσει ΧΑ.

2)Όχι, στην πράξη το στοίχημα δεν είναι να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου και να προσαρμόζεσαι αναίμακτα αλλά να κοιτάς και την συνολική εικόνα. Όποτε ο κόσμος κοιταξε μόνο τον κώλο του βγήκε χαμένος γιατί φάγανε τον διπλανό του και μετά δεν υπήρχε κάποιος να τον υπερασπιστεί.

3)Υπονοείς πως μόνο όσοι έχουν χρήματα έχουν την πολυτέλεια να δειχνουν αλληλεγγύη όμως ιστορικά όσο πιο φτωχή μια κοινωνική ομάδα τόσο μεγαλυτερη αλληλέγγυη δείχνει και έδειχνε.

Συνοπτικά λές,

1) Δέχομαι οτι η βία είναι δομικό στοιχείο της αριστεράς και άρα δικαιολογέιται κάποιος να περάσει στην "δεξιά βία".
2) Αν κάποιος βρεθέι σε δυσκολη οικονομική θέση πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του και δέν μπορεί και δεν πρέπει να κοιτάξει την συνολική εικόνα.
3) Μόνο αυτοί που έχουν οικονομική ανεση (κάνουν πως?) νοιάζονται για τον συνανθρωπό τους.

Ε εγω πιστέυω τα ακριβώς αντίθετα, και νομίζω οτι φάινεται και ιστορικά τι είναι αληθεια και τι όχι.

Τέλος δεν υπάρχει υγιής εθνικισμός, υπάρχει εθνισμός, αλλά είμαι σιγουρος πως κανένας στην ΧΑ δεν διακατέχεται απο τέτοια ευγενή αισθήματα.

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 
τ'αλογα αποψε χλιμιντρίζουν?

και το αλλο το παλιό ναυτικό:

με κοιτας σε κοιτω σε κοιτω
τι ναυτακι γλυκο είναι αυτό
τοσους μήνες κλειστοί στην βαρκούλα αυτή
μ'έχει πιάσει μια κάυλα τρελή
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #185 on: May 09, 2014, 21:09:23 pm »

Quote from: c0ndemn3d on May 09, 2014, 20:35:41 pm

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #186 on: May 09, 2014, 21:11:56 pm »

Quote from: c0ndemn3d on May 09, 2014, 21:09:23 pm
Quote from: c0ndemn3d on May 09, 2014, 20:35:41 pm
τη Δευτερα στις 14:00 εχει ΔΣ, για συγκροτηση προεδρειου του ΔΣ κι ο,τι αλλο προκυψει.
τοτες θα μαθουμε.

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #187 on: May 09, 2014, 21:35:35 pm »

Quote from: PanteGrv on May 09, 2014, 21:30:42 pm
Quote from: deadparrot on May 09, 2014, 21:07:37 pm
Ε εγω πιστέυω τα ακριβώς αντίθετα, και νομίζω οτι φάινεται και ιστορικά τι είναι αληθεια και τι όχι.

Αν κοιτάς μόνο την επιφάνεια αυτό είναι αλήθεια. Τέλοσπάντων ας το αφήσουμε

1) Δέχομαι οτι η βία είναι δομικό στοιχείο της αριστεράς και άρα δικαιολογέιται κάποιος να περάσει στην "δεξιά βία".
2) Αν κάποιος βρεθέι σε δυσκολη οικονομική θέση πρέπει να κοιτάξει τον εαυτό του και δέν μπορεί και δεν πρέπει να κοιτάξει την συνολική εικόνα.
3) Μόνο αυτοί που έχουν οικονομική ανεση (κάνουν πως?) νοιάζονται για τον συνανθρωπό τους.

Ουσιαστικά δεν είπα τίποτα από τα 3 και μου το χαλάς.
1) δεν θέλω να δικαιολογήσω καμία βία. και δεν με νοιάζει τί συμβαίνει πραγματικά στους πολιτικούς πιθηκισμούς και τις προβακάτσιες. αν βλέπεις να είμαι προκατειλλημένος απέναντι στους αριστερούς θα π
2) εδώ μιλάει η αναγκαιότητα και όχι εγώ
3) δεν μίλησα για οικονομική

Δεν σε νοιάζει λες για τους πολιτικούς πιθηκισμούς και τις προβοκάτσιες, αλλά πάνω απο 50 χρόνια έχουμε δεξιές και χουντικές κυβερνήσεις που έχουν εξιδεικευτεί στις προβοκάτσιες. Δηλαδή δεν σε νοιάζει πως είναι ιστορικά το κράτος και δεν σε ενδιαφέρει να αλλάξει αυτο;

Χμμ η αναγκαιότητα όμως μπορεί να είναι αυταπάτη γιατί κανείς δεν πορεύεται μόνος του σε αυτόν τον κόσμο.

Και τρίτον από πότε είναι πολυτέλεια η αλληλεγγύη;
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #188 on: May 09, 2014, 21:41:56 pm »

1) δεν θέλω να δικαιολογήσω καμία βία. και δεν με νοιάζει τί συμβαίνει πραγματικά στους πολιτικούς πιθηκισμούς και τις προβακάτσιες. αν βλέπεις να είμαι προκατειλλημένος απέναντι στους αριστερούς οφείλεται στην κατάπτωση της αριστεράς, ακόμα πιο άσχημη από αυτή της δεξιάς. αλλά επίσης σκέψου ότι μιλούσαμε για μελλοντική βία που ασκείται ταυτόχρονα από τους μεν στους δε, όπως υπάρχει η δράση και η αντίδραση στην πορεία
2) εδώ μιλάει η αναγκαιότητα και όχι εγώ. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί τα ζητήματα αυτά δεν έχουμε δικαίωμα να τα εξομαλύνουμε
3) δεν μίλησα για οικονομική άνεση, μίλησα για δυνατότητα να ασχολείσαι με κάτι πέρα από το πως θα επιβιώσεις. το κλάσσικο με τον πλούσιο που πλούτισε με μεθόδους και τώρα αντιμετωπίζει κοινωνική κατακραυγή που τον κάνει ακόμα πιο παρτάκια κλπ κλπ δεν με ενδιαφέρει επίσης
δυστυχώς με ξενέρωσες

“The strangest and most fantastic fact about negative emotions is that people actually worship them.”
P.D. Ouspensky
Ο Ουσπένσκι υποστηρίζει  ότι τα αρνητικά συναισθήματα(θυμός, λύπη, πίκρα, απογοήτευση), αν και υπαρκτά και δικαιολογίσιμα, αποκτούν διάρκεια και σημασία σαν οντότητες από το άτομο οικειοθελώς. Δηλαδή ο άνθρωπος "τραβάει" αυτές τις καταστάσεις στα όριά τους, εμμένει σε αυτές, στήνει τα σκηνικό του βασανιστηρίου του. Επειδή αυτή είναι η δική μου οπτική για αυτά που διάβασα,αξίζει κανείς να ψάξει το θέμα αυτό.
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #189 on: May 09, 2014, 21:49:25 pm »

Quote from: Silvo the Beautiful on May 09, 2014, 21:35:35 pm

ουπς κάτι παίχτηκε εδώ! ντοντ μπι χέιστι!

αυταπάτη είναι ίσως η έλλειψη της αναγκαιότητας, που απαιτεί μέτριο και χιλιοπατημένο βίο για να εδραιωθεί. δυστυχώς δεν μπορώ να το αναπτύξω άλλο, άσε που κουράζω

μίλησα για τον φθηνό αλτρουισμό, όπως στον ισοβίτη του αρκά. δεν νομίζω ότι το point του αρκά είναι ότι ο Μοντεχρήστος απλά είναι εγωιστής

P.D. Ouspensky
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #190 on: May 09, 2014, 21:56:19 pm »

Μία ερώτηση! Που είναι τα καλά παιδιά υποστηρηκτές του φοιμη και μη να απαντήσουν σε ερωτήματα που θέσαμε...

FireStarter
vashmmy
Cr0ne
Donquixote Doflamingo
Locke

Ή αρκούνται στο να κράξουν να πούνε πέντε μαλακίες και να φύγουν. Τώρα που γίνεται κουβέντα ρε παιδιά και δεν σας θίγουμε

Περιμένω ακόμα την αιτιολόγηση πως πρέπει να φύγουν οι παρατάξεις απο τη σχολή και γιατί πρέπει να είναι αποκομμένη η πολιτική απο το πανεπιστήμιο!
deadparrot
Θαμώνας

Willie! Your mouth!

View Profile
« Reply #191 on: May 09, 2014, 22:13:56 pm »

Quote from: PanteGrv on May 09, 2014, 21:41:56 pm

1) δεν θέλω να δικαιολογήσω καμία βία. και δεν με νοιάζει τί συμβαίνει πραγματικά στους πολιτικούς πιθηκισμούς και τις προβακάτσιες. αν βλέπεις να είμαι προκατειλλημένος απέναντι στους αριστερούς οφείλεται στην κατάπτωση της αριστεράς, ακόμα πιο άσχημη από αυτή της δεξιάς. αλλά επίσης σκέψου ότι μιλούσαμε για μελλοντική βία που ασκείται ταυτόχρονα από τους μεν στους δε, όπως υπάρχει η δράση και η αντίδραση στην πορεία
2) εδώ μιλάει η αναγκαιότητα και όχι εγώ. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί τα ζητήματα αυτά δεν έχουμε δικαίωμα να τα εξομαλύνουμε
3) δεν μίλησα για οικονομική άνεση, μίλησα για δυνατότητα να ασχολείσαι με κάτι πέρα από το πως θα επιβιώσεις. το κλάσσικο με τον πλούσιο που πλούτισε με μεθόδους και τώρα αντιμετωπίζει κοινωνική κατακραυγή που τον κάνει ακόμα πιο παρτάκια κλπ κλπ δεν με ενδιαφέρει επίσης
δυστυχώς με ξενέρωσες

1) Κατάπτωση της αριστεράς? Πολιτική? Ηθική? Οτι και να προσάψεις πάντως πρέπει να στηρίζεται σε συγκριμένες κατηγορίες. Πως γίνεται να μην σε νοιάζει αν μια απο αυτές τις κατηγορίες είναι πλήρως κατασκευασμένη?
2) Η αναγκαιοτητα μιλάει στα σκυλιά, στους πιθήκους, στα γατόψαρα, οι άνθρωποι έχουν και την ικανότητα της σκέψης. Και κατάφερναν να δούνε όχι μόνο το άμεσο συμφέρον τους αλλά και το γενικότερο σε όλες τις εξεγέρσεις του 19ου αιωνα που ζούσαν κάτω απο αθλιες συνθήκες σε σχέση με σήμερα και απειλουνταν και με δημοσια εκτελεση. Και στην δικιά μας χούντα και στην κατοχή είχε πολύς κόσμος ανάγκη αλλά δεν κοιτούσε μόνο τον εαυτό του.
3) Οι ιθαγενείς στην ζουγκλα του αμαζονιόυ που δεν εχουν ενα βρακί να βάλλουν μοιράζονται μεταξύ τους τα πάντα, για να επιβιώσουν. Στην Κίνα σε κάτι πάμφτωχες σε σχέση με εμάς περιοχές ζουνε σε κυκλικά κτήρια οπου επίσης μοιράζονται τα πάντα. Στα δικά μας χωριά πριν 50-60 χρόνια που δεν είχαν να φάνε, μαζευοταν όλο το χωριό για να χτίσει καινούργια σπίτια όποτε χρειαζόταν ένα. Άρα ποιό είναι αυτό το όριο πέρα απτο οποίο δεν έχεις την δυνατότητα να ασχολείσαι με κάτι πέρα απο το πώς θα επιβιώσεις?
« Last Edit: May 09, 2014, 22:16:48 pm by deadparrot » Logged

το συμπαν ειναι απειρο
τα ματια σου δακρύζουν
γιατι μωρο μου 
τ'αλογα αποψε χλιμιντρίζουν?

και το αλλο το παλιό ναυτικό:

με κοιτας σε κοιτω σε κοιτω
τι ναυτακι γλυκο είναι αυτό
τοσους μήνες κλειστοί στην βαρκούλα αυτή
μ'έχει πιάσει μια κάυλα τρελή
Katsavidi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #192 on: May 09, 2014, 22:20:57 pm »

Quote from: alex-pv on May 09, 2014, 13:10:10 pm
Quote from: Μουργόλυκος on May 09, 2014, 12:54:56 pm
Quote from: PanteGrv on May 09, 2014, 08:52:37 am
Quote from: Μουργόλυκος on May 09, 2014, 02:43:31 am
Καπως ετσι ανεβηκε και η χρυση αυγη. Με τη λογικη: "Ολοι οι αλλοι αποτυχαν ας δοκιμασουν και αυτοι".

Νομίζω ότι παραζείς στον κόσμο σου. Δεν νομίζω ότι πολλοί από τους ψηφοφόρους της ΧΑ την ψήφισαν για να βγει κυβέρνηση. Μιλάς για απολιτίκ και προσαρμόζεις τα άλλα σε αυτό που νομίζεις ότι κάνει ο απολιτίκ. Εσύ μπορεί να ψηφίζεις το κόμμα σου και συμμετέχεις στην παράταξή σου ενεργά και σταθερά.  Αυτό αρκεί για να χαρακτηριστείς πολιτικά ενεργός? Όταν λες κάτι τέτοιο για την ΧΑ σημαίνει ότι δεν σε απασχολεί πολύ, ξέρεις εκ των προτέρων τί θα πει φασιστικό κόμμα (γιαλαντζί και προσχηματικό το συγκεκριμένο αλλά τέλος πάντων). Όμως δεν ασχολείσαι καν με το γιατί ο Έλληνας τους ψηφίζει. Είναι δυνατόν απλά να το αποδίδεις στην απλοικότητα του άλλου και να ξεμπερδεύεις? Θα ήθελα να ήξερα αν εσύ και άλλοι θα τα γράφατε αυτά αν το φόρουμ ήταν πιο επίσημο..
Καλη φαση να παιρνεις μια φραση απο αυτα που ειπα και να λες τα δικα σου. Αμα διαβασεις και τα υπολοιπα εκτος απο αυτο που σου κεντρισε το ενδιαφερον θα δεις οτι λεω πως η απολιτικ σταση ανοιγει το δρομο σε λαικιστες παντος ειδους (στην προκειμενη την χα) να κανουν αυτο που ξερουν καλυτερα. Δηλαδη να παραπλανουν τις μαζες κανοντας τους να νομιζουν οτι τα πραγματικα προβληματα ειναι αλλα απο αυτα που πιστευαν με αποτελεσμα να μαζευουν ψηφαλακια απο δω και απο κει. Οπως για παραδειγμα οτι για την "καταντια", οπως λετε της σχολης, φταινε οι συνελευσεις, οι αριστεροι και οι αναρχικοι που κανουν καταληψεις, οι καθαριστριες που κανουν απεργια και δεν ξερω και γω ποιος αλλος, αλλα σε καμια περιπτωση κοσμητορες, πρυτανεις και αλλα καθαρματα που νομιζουν οτι το πανειστημιο ειναι το τσιφλικι τους.

1)Το αυτόνομο κι αν είναι λαϊκίστικο....Δες τις αφίσες σου http://aphm.espivblogs.net/

2)Υπάρχει κανείς που να δικαιώνει τον πρύτανη;
Παρεμπιπτόντως, συριζαίος είναι όπως και ο Πελεγρίνης του ΕΚΠΑ

Η αυτονομία εκτός από την έννοια που φαντάζομαι πως υπονοείς πως έχει (κάτι παρόμοιο με το ανεξάρτητο) προσδιορίζει και έναν πολιτικό χώρο αυτόν της αυτονομίας...Αφετηρία η αυτοδιάθεση του ατόμου ώς αρχική ετυμολογία http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1 και με εξέλιξη και τάση στο ευρύτερο α/α/α/α/α/α/α κίνημα χωρίς να ταυτίζεται...Κατ επέκταση κανένας λαικισμός...Ορίζει ακριβώς αυτό που είναι...Πολιτικό σχήμα με πυρήνα την αυτοδιάθεση...Από τον τρόπο συζήτησης και απόφασης για ένα πρόβλημα μέχρι τους στόχους και τις λύσεις για αυτα...Δεν καταλαβαίνω που σε μπερδεύει η αφίσα...Και που εγκειται ο λαικισμός...

Αν δεν σκαμπάζεις πολύ από πολιτικούς όρους και έχεις στο μυαλό σου την αυτονομία ως  απλά ουδέτερο ανεξάρτητο  σχήμα και νομίζεις ότι σε κοροιδεύουμε δεν σου φταίμε εμείς...Ξεστραβώσου πολιτικά,διάβασε δυο πράγματα και θα δεις πως μια χαρά στέκει και είναι και ειλικρινές...

Αν πάλι υπονοείς με την πρόσθεση του 1 και 2 κάποια σχέση με κάποιο κόμμα τότε μάλλον πιστεύεις στον σορρος και στους αεροψεκασμούς...Κάτι πεταμένοι χρυσαυγίτες λένε για σύριζα και αναρχικούς...Άσε που ο σύριζα δεν είναι ορφανός έχει την Αρεν...Ψάξε αλλού λοιπόν...

Όσο για τις εκλογές διάβασε το κειμενάκι του ΑΠΗΜ για την συνειδητή αποχή και τους αγώνες από εμάς για εμάς χωρίς διαμεσολάβηση...Γιατί οι εκλογές κάτι τέτοια μορφώματα βάζουν μπροστά...Αυτή είναι η συνείδηση του ψηφοφόρου και περαστικά σας...Κομήτης από το πουθενά μια φορά το χρόνο και άφαντος μετά...
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #193 on: May 09, 2014, 23:07:22 pm »

Quote from: deadparrot on May 09, 2014, 22:13:56 pm
1) Κατάπτωση της αριστεράς? Πολιτική? Ηθική? Οτι και να προσάψεις πάντως πρέπει να στηρίζεται σε συγκριμένες κατηγορίες. Πως γίνεται να μην σε νοιάζει αν μια απο αυτές τις κατηγορίες είναι πλήρως κατασκευασμένη?
2) Η αναγκαιοτητα μιλάει στα σκυλιά, στους πιθήκους, στα γατόψαρα, οι άνθρωποι έχουν και την ικανότητα της σκέψης. Και κατάφερναν να δούνε όχι μόνο το άμεσο συμφέρον τους αλλά και το γενικότερο σε όλες τις εξεγέρσεις του 19ου αιωνα που ζούσαν κάτω απο αθλιες συνθήκες σε σχέση με σήμερα και απειλουνταν και με δημοσια εκτελεση. Και στην δικιά μας χούντα και στην κατοχή είχε πολύς κόσμος ανάγκη αλλά δεν κοιτούσε μόνο τον εαυτό του.
3) Οι ιθαγενείς στην ζουγκλα του αμαζονιόυ που δεν εχουν ενα βρακί να βάλλουν μοιράζονται μεταξύ τους τα πάντα, για να επιβιώσουν. Στην Κίνα σε κάτι πάμφτωχες σε σχέση με εμάς περιοχές ζουνε σε κυκλικά κτήρια οπου επίσης μοιράζονται τα πάντα. Στα δικά μας χωριά πριν 50-60 χρόνια που δεν είχαν να φάνε, μαζευοταν όλο το χωριό για να χτίσει καινούργια σπίτια όποτε χρειαζόταν ένα. Άρα ποιό είναι αυτό το όριο πέρα απτο οποίο δεν έχεις την δυνατότητα να ασχολείσαι με κάτι πέρα απο το πώς θα επιβιώσεις?

παρατράβηξε.. αν θες συζητάμε από κοντά για το αν τα παραδείγματα στο 3 διαφέρουν από τα ζητήματά μας.

P.D. Ouspensky
PanteGrv
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #194 on: May 09, 2014, 23:12:14 pm »

Quote from: Katsavidi on May 09, 2014, 22:20:57 pm

Πολύ ευχάριστο που πολλοί κάνουν από τα πρώτα σχόλιά τους στο θέμα αυτό..

P.D. Ouspensky
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 Go Up Print
Jump to: