• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:14:34 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:14:34 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 86
Guests: 113
Total: 199
VagT
Napoleontas
Νικη
tasos_ntv
stefpapa21
genethalsss74
mprova
geo66
chaniotism
cheefler
George_RT
giorgosss03
Solon
maranageo
DKarakatsanis
Κaraflodaimonas
fpapat
athena_apo
stefanos123
Gianbou
difis
Evripidis
alexandra_
vpoug
kokkinosgior
G.V.
hacky
IoannisMich
Carot1456
Dimos Bachlas
tzesi
andripappa
pxanthob
ariadnipm
marilita
Tasaras
Pastellaki
Cersei Tsoulannister
prigians
Born_Confused
fkaravi
Billyskotsikas
Νικηφόρος Πατσιούρας
grethem
summersunshine
σπυρτσιωμ
glavdakis
qwertyuiop
alex_g
tols1
Bigie_Cheese
dkoukn
redwolf
palladas
Nikos_313
LelisNiko
vasilikitsatsi
A-TheITGuy
bougatsa
Smaragda
kstavroulis
Vassoula
vasilis saitis
dmadarak
Athinaaz
abiki
gianst
BossiTsif
asimomyti
victoria
odysseaskar
harischris
meliou
anastasis34
mayia psarikoglou
EvP
folas
cealexop
θσερναμε
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Η γωνιά του παιδιού (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Ζητείται.....
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Ζητείται.....  (Read 9630 times)
Fcoriolis
Guest
Re: Ζητείται.....
« Reply #60 on: April 07, 2014, 23:31:12 pm »

Quote from: Meh on April 07, 2014, 23:17:05 pm

Μου άρεσε αρκετά όπως το έθεσες: εντατικοποιημένη καθημερινότητα, μηχανοποίηση. Θα'ναι ωραίο να συζητηθεί κάποια στιγμή το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πει κανείς πάνω σ'αυτό. Προς το παρόν, εγώ παραθέτω ένα πολύ εύστοχο σχόλιο που είχα ακούσει και το οποίο αντικατοπτρίζει αρκετά τη σημερινή κατάσταση. "Ζούμε σ'ένα κόσμο όπου το καθετί ερωτικό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το ζούμε καθημερινά, το συναντάμε καθημερινά, το βλέπουμε καθημερινά, ακούμε για αυτό καθημερινά. Και, ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν εξαφανιστεί τα ταμπού και οι ερωτικές σχέσεις να ήταν πολύ πιο αληθινές, πολύ πιο ουσιώδεις, η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Η γενιά μας είναι πιο αντιερωτική από ποτέ και δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε, το'χουμε καταπιεί. "

Όποιες απόψεις, καλοδεχούμενες!
Δεν μπορώ να συμφωνήσω περισσότερο. Στη σημερινή γενιά όντως δεν υπάρχει η έννοια της αληθινής αγάπης και οι περισσότερες σχέσεις καταλήγουν να είναι χρησιμοθηρικές. Δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί είμαστε αν και μεγαλύτερη κοινωνία πιο "κλειστή". Με την έννοια ότι ο καθένας κλείνεται στον εαυτό του και φοβάται/δεν θέλει να εμπιστευτεί τους άλλους. Κακά τα ψέμματα οι άνθρωποι έχουν αλλάξει και το να πεις "εμπιστεύομαι κάποιον πάρα πολύ" , είναι πολύ σπάνιο. Αποξενωθήκαμε μέσα στο πλήθος.
Αυτό που λες γενικά το βλέπω σε πολλούς νέους ανθρώπους που λένε ότι δεν θέλουν να παντρευτούν, κάτι το οποίο δείχνει (έστω και σε μικρό βαθμό) πως ο άνθρωπος δεν θέλει να έχει την ευθύνη να αγαπάει κάποιον άλλον πολύ (και ότι αυτό συνεπάγεται).
Φοβόμαστε τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα στην ανάπτυξη του κόσμου. Είναι ακριβώς αυτό που έλεγε ο nietzsche ότι "στην προσπάθεια να γίνουμε υπεράνθρωποι παραλείψαμε να μείνουμε άνθρωποι".
Exomag
Veteran
Διεστραμμένος

unfortunate...

View Profile
« Reply #61 on: April 07, 2014, 23:43:14 pm »

Το τραγικό είναι πως έχουν τεθεί 2-3 θέματα στα οποία θα μπορούσε να γίνει καλό διάλογος με επιχειρήματα, αλλά λογικά θα χαθούν μέσα σε αυτό το topic...

Fcoriolis
Guest
« Reply #62 on: April 07, 2014, 23:45:02 pm »

Δεν πειράζει, κακό δεν κάνει!  Wink
Exomag
Veteran
Διεστραμμένος

unfortunate...

View Profile
« Reply #63 on: April 07, 2014, 23:46:27 pm »

Κακό σίγουρα δεν κάνει, απλά τα περισσότερα θα έχουν ξεχαστεί κατά μεγάλη πιθανότητα σε 2-3 μέρες.

Mathematica
Καταστραμμένος

Apples in the human world are worth the trip.

View Profile
« Reply #64 on: April 07, 2014, 23:50:09 pm »

μπατμαν δηλαδη για εσενα το να αγαπας καποιον συνεπαγεται να τον δεσμευεις ως προς εσενα με γαμο?

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #65 on: April 07, 2014, 23:53:00 pm »

Quote from: Mathematica on April 07, 2014, 23:50:09 pm
μπατμαν δηλαδη για εσενα το να αγαπας καποιον συνεπαγεται να τον δεσμευεις ως προς εσενα με γαμο?

εγώ θα έλεγα ότι συνεπάγεται να "δεσμεύεις"  τον εαυτό σου ως προς τον άλλον, ωπ να που ακούγεται ζόρικο
« Last Edit: April 07, 2014, 23:58:34 pm by Αλντεμπαράν » Logged

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
boone
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #66 on: April 07, 2014, 23:53:14 pm »

Πως να μην είναι αντιερωτική είναι όταν δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία λόγω της έξαρσης της έμμεσης; Πότε ήταν η τελευταία φορά που φλερτάρατε με κάποιον/α, που σκεφτήκατε ''χμμμ ενδιαφέρων/ουσα''; Εγώ δεν το έχω νιώσει εδώ και καιρό. Θεωρώ ότι όλο αυτό το ίντερνετ μας μετατρέπει σε αντικοινωνικά όντα. Και όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από το κοινωνικό σύνολο και συνηθίζει τη μοναξιά, αποκτά όλο και περισσότερες ιδιοτροπίες. Θεωρεί ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν ή έστω ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζει γάντι, ότι πλέον μπορεί να ζήσει μόνος μιαααά χαρά. "Αρκεί να έχω ίντερνετ".
Ο ρομαντισμός, ένα στοιχείο που νόμιζα ότι ήταν ανύπαρκτο και νεκρό μέσα μου, όσο περνάει ο καιρός και μένω μόνος, τόσο καταλαβαίνω πόσο απαραίτητος και ζεστός είναι. Επιπλέον, πολλά από τα εφηβάκια μέχρι τα 16 έχουνε κάνει σεχ, κάτι που εγώ έζησα στα 20. Ποιος ρομαντικός έρωτας λοιπόν, όταν οι γονείς έχουν ξεχάσει/αγνοήσει παντελώς το φίλτρο ανηλίκων στους υπολογιστές των εφήβων τους και μπαίνουν αβέρτα κουβέρτα στα τσοντοσάιτ;
Τέλος, δυστυχώς δεν πιστεύω ότι έχουν εξαφανιστεί τα ταμπού καθώς ελάχιστοι άνθρωποι σκέφτονται και δρουν προοδευτικά ακόμα και στις μέρες μας. Για να υπάρξει ουσία, πρέπει να υπάρξει αποδοχή. Για να υπάρξει αποδοχή, πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του ορίζοντα και είτε από χαμηλή νοημοσύνη είτε από εγωισμό είτε από άρνηση/φόβο ως προς κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, δε διευρύνεται ο γαμημένος. Έχω πολλά να πω, αλλά μέσω του γραπτού λόγου είναι δύσκολο να συγκεντρώσω όλους τους συνειρμούς μου.

Υ.Γ: Πιστεύω ότι ήσασταν άδικοι με τον Μπάτμαν προηγουμένως. Ήθελα απλώς να το εκφράσω.

Mathematica
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #67 on: April 08, 2014, 00:15:40 am »

Quote from: Αλντεμπαράν on April 07, 2014, 23:53:00 pm

εγώ θα έλεγα ότι συνεπάγεται να "δεσμεύεις"  τον εαυτό σου ως προς τον άλλον, ωπ να που ακούγεται ζόρικο

και παλι δεν καταλαβαινω γιατι μια τετοια δεσμευση πρεπει να ειναι ο γαμος. ίσα ίσα σε μία πιό ώριμη συναισθηματικά κοινωνία δεν θα έπρεπε να συνεχίζει να υφίσταται η παραδοσιακή έννοια του γάμου. Για εμένα είναι καταστρεπτική για τις προσωπικότητες και τις ζωές και των δύο και νομίζω πως η πραγματική και ώριμη αγάπη δεν απαιτεί κάτι τόσο επιφανειακό για να εκφραστεί στην ολότητά της.

Quote from: boone on April 07, 2014, 23:53:14 pm
Πως να μην είναι αντιερωτική είναι όταν δεν υπάρχει άμεση επικοινωνία λόγω της έξαρσης της έμμεσης; Πότε ήταν η τελευταία φορά που φλερτάρατε με κάποιον/α, που σκεφτήκατε ''χμμμ ενδιαφέρων/ουσα''; Εγώ δεν το έχω νιώσει εδώ και καιρό. Θεωρώ ότι όλο αυτό το ίντερνετ μας μετατρέπει σε αντικοινωνικά όντα. Και όσο ο άνθρωπος απομακρύνεται από το κοινωνικό σύνολο και συνηθίζει τη μοναξιά, αποκτά όλο και περισσότερες ιδιοτροπίες. Θεωρεί ότι δεν έχει ανάγκη κανέναν ή έστω ανθρώπους με τους οποίους ταιριάζει γάντι, ότι πλέον μπορεί να ζήσει μόνος μιαααά χαρά. "Αρκεί να έχω ίντερνετ".
Ο ρομαντισμός, ένα στοιχείο που νόμιζα ότι ήταν ανύπαρκτο και νεκρό μέσα μου, όσο περνάει ο καιρός και μένω μόνος, τόσο καταλαβαίνω πόσο απαραίτητος και ζεστός είναι. Επιπλέον, πολλά από τα εφηβάκια μέχρι τα 16 έχουνε κάνει σεχ, κάτι που εγώ έζησα στα 20. Ποιος ρομαντικός έρωτας λοιπόν, όταν οι γονείς έχουν ξεχάσει/αγνοήσει παντελώς το φίλτρο ανηλίκων στους υπολογιστές των εφήβων τους και μπαίνουν αβέρτα κουβέρτα στα τσοντοσάιτ;
Τέλος, δυστυχώς δεν πιστεύω ότι έχουν εξαφανιστεί τα ταμπού καθώς ελάχιστοι άνθρωποι σκέφτονται και δρουν προοδευτικά ακόμα και στις μέρες μας. Για να υπάρξει ουσία, πρέπει να υπάρξει αποδοχή. Για να υπάρξει αποδοχή, πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του ορίζοντα και είτε από χαμηλή νοημοσύνη είτε από εγωισμό είτε από άρνηση/φόβο ως προς κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί, δε διευρύνεται ο γαμημένος. Έχω πολλά να πω, αλλά μέσω του γραπτού λόγου είναι δύσκολο να συγκεντρώσω όλους τους συνειρμούς μου.

Υ.Γ: Πιστεύω ότι ήσασταν άδικοι με τον Μπάτμαν προηγουμένως. Ήθελα απλώς να το εκφράσω.

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το sex στην όλη συζήτηση και γιατί αμέσως αποκλείει τη δημιουργία συναισθημάτων. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πραγματα και δεν νομίζω πως είναι σωστό να κατηγορείται η ύπαρξη του ενός για την έλλειψη του άλλου. Δηλαδή τι, αν δεν γαμάς την κοπέλα σου στο λύκειο και απλά φασώνεστε μέχρι εκείνο το σημείο είναι όλα ρομαντικά και βλέπεις ροζ ελεφαντάκια? Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που το θέλουν και οι δύο και θέλουν ο ένας τον άλλο δεν βλέπω γιατί είναι κακό στα 17 κ καλό στα 19. Επίσης δεν νομίζω πως το φλερτ face to face έχει εξαφανιστεί, το αντίθετο θα έλεγα. Το γεγονός ότι η χρήση του ιντερνετ μπορεί να γίνει κατάχρηση δεν νομίζω πως διαφέρει από άλλες καταχρήσεις. Επίσης, τη σχέση έχει η δημιουργία συναισθημάτων για ένα άτομο με το αν την παίζεις με τσόντες ή χωρίς όταν είσαι στο δημοτικό? Αφού την παίζεις που την παίζεις, τι δηλαδή, χωρίς τσόντες σκέφτεσαι αγνό έρωτα σε χωράφια με μαργαρίτες? Το πορνό δεν έχει καμία σχέση με το πως αναπτύσσεσαι εσύ συναισθηματικά, αν μιλάμε πάντα για άτομο με στοιχειώδη ωριμότητα και νοημοσύνη.

g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #68 on: April 08, 2014, 00:26:24 am »

Quote from: Meh on April 07, 2014, 23:17:05 pm
Quote from: g on April 07, 2014, 20:27:10 pm
Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί να μην θέλει κανείς να εκφράσει την επιθυμία του να αναπτύξει σχέση με μία πολύ ρομαντική κοπέλα με πολύ γλυκιά συμπεριφορά και την δυσκολία ενδεχομένως του να βρει την κατάλληλη αυτή κοπέλα. Αυτή η εκδήλωση είναι επίσης ρομαντική. Δεν κατάλαβα δηλαδή πως ένα ποστ χαρακτηρίζεται τρολλιά γιατί απλά στην συγκεκριμένη ο σκοπός του και η λειτουργία του δεν είναι όντως η εξεύρεση (ποτέ δεν ξέρεις όμως). Το σχετικό ζήτημα που προκύπτει είναι το κατά πόσο σε μία κοινωνία πραγμοποιημένη , μηχανοποιημένη κτλπ κτλπ και μέσα σε μία απαιτητική εντατικοποιημένη καθημερινότητα μπορεί να ευδοκιμήσει αυτό που λέμε "ρομαντικός έρωτας". Η διερώτηση αυτή γενικότερα είναι παλιά-πολύ παλιά-, και φυσικά, είναι πάντα επίκαιρη.

Μου άρεσε αρκετά όπως το έθεσες: εντατικοποιημένη καθημερινότητα, μηχανοποίηση. Θα'ναι ωραίο να συζητηθεί κάποια στιγμή το συγκεκριμένο θέμα, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πει κανείς πάνω σ'αυτό. Προς το παρόν, εγώ παραθέτω ένα πολύ εύστοχο σχόλιο που είχα ακούσει και το οποίο αντικατοπτρίζει αρκετά τη σημερινή κατάσταση. "Ζούμε σ'ένα κόσμο όπου το καθετί ερωτικό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Το ζούμε καθημερινά, το συναντάμε καθημερινά, το βλέπουμε καθημερινά, ακούμε για αυτό καθημερινά. Και, ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν εξαφανιστεί τα ταμπού και οι ερωτικές σχέσεις να ήταν πολύ πιο αληθινές, πολύ πιο ουσιώδεις, η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Η γενιά μας είναι πιο αντιερωτική από ποτέ και δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτα για να το αλλάξουμε, το'χουμε καταπιεί. "

Όποιες απόψεις, καλοδεχούμενες!

Τα "ταμπού", όντως έχουν εξαφανιστεί, καθώς αυτό ήταν απαραίτητο για την χειραγώγηση της σεξουαλικής ζωής/τρόπου και της εμπορευματοποίησης που δημιουργεί στερεότυπα για την υπηρεσία ακριβώς αυτής της χειραγώγησης. Οι ερωτικές σχέσεις επίσης αναμενόμενο είναι να ανάγονται στο σεξουαλικό με την προαναφερθείσα μορφή--και ας μην μιλήσουμε για το οικονομικό ή όποια άλλη πτυχή του ζητήματος που συνδέεται γενικότερα με το ζήτημα της οικογένειας-- καθώς έτσι είναι πιο οικονομικές και αποδοτικές για ένα σύστημα που σε βλέπει σαν παραγωγό υπεραξίας την οποία καρπώνεται αλλά και σαν μονάδα αναπαραγωγής αυτού του συστήματος ιδεολογικά. Το ότι φυσικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες συχνά αυτή η ίδια η πίεση και η εξαναγκαστική κατεύθυνση σε συγκεκριμένες ροές μετεξελίσσεται σε ανώτερο επίπεδο και παράγει καινούργιες ποιότητες έρωτα εκμεταλλευόμενη την ίδια την δύναμη της για να καταλύσει τον εαυτό της είναι αρκετά διακριτό πιστεύω. Μένει να το συνειδητοποιήσουμε και να ενισχύσουμε  τις σχετικές αυτές πτυχές/διαδικασίες. Ζήτημα που έχει να κάνει αμεσότατα με το πολιτικό. Συνοπτικά,για μένα, ο ρομαντισμός και η νοσταλγία για μία εξιδανικευμένη εικόνα του έρωτα δεν έχει κανένα δημιουργικό νόημα και επιδρά συντηρητικά, βραχυπρόθεσμα μόνο θεραπευτικά, και αντενεργά τελικά στην ουσία, ψάχνοντας μία αγνότητα που είναι αμφίβολο το κατά πόσο υπήρχε όντως. Ο σεξουαλικός φιλελευθερισμός δεν είναι αντίμαχος του νεορομαντισμού αλλά συμπληρωματικός του αναγκαία και κατ'επέκταση το ίδιο ένοχος για την διαιώνιση της χαμερπούς κατάστασης στην οποία έχουμε όλοι αποφασίσει να λέμε ότι έχουμε περιέλθει. Δεν μπορώ να μην δω δίπλα, μέσα, και πάνω απο αυτά τα λεγόμενα, την αναγκαιότητα των εννοιών της πατριαρχίας, του σεξισμού, και τελικά του καπιταλισμού του ίδιου. Φυσικά τα παραπάνω είναι μία απλά διαδρομή σκέψης ιδιαίτερα ατελής μέσα στις χιλιάδες που μπορεί να γίνουν. Ωστόσο πιστεύω αποτυπώνει μία λογική αντιμετώπισης του ζητήματος...
« Last Edit: April 08, 2014, 03:31:34 am by g » Logged

boone

View Profile
« Reply #69 on: April 08, 2014, 00:28:56 am »

Δεν κατάλαβες την οπτική μου γωνία . Αυτό που ήθελα να υποδείξω, όχι κατανοητά προφανώς, είναι ότι θεωρώ πως η εφηβεία περιλαμβάνει καταστάσεις και στιγμές-βάσεις και σταθμούς στην σεξουαλικότητα και αντίληψη του έρωτα για τους εφήβους. Θεωρώ ότι δεν γίνεται σωστή καθοδήγηση ή και καθόλου καθοδήγηση με συνέπεια οι έφηβοι να αντιλαμβάνονται μόνο/κυρίως τη σαρκική πλευρά και όχι την συναισθηματική. Προσωπικά, πιστεύω ότι αν οι έφηβοι μάθουν να δίνονται γρήγορα και εύκολα ο ένας στον άλλο, ερωτικά, κάτι που μαθαίνουν παρακολουθώντας πορνό, είναι δύσκολο αργότερα να δημιουργούν ρομαντικές σχέσεις με συναίσθημα.
Για ενήλικες πλέον, φυσικά και δεν αναιρείται η δημιουργία αισθημάτων με το σεξ όπως λες. Θεωρώ ότι το πορνό έχει επίδραση. Είναι αλλιώς όταν την παίζεις απλά γιατί χρησιμοποιείς την φαντασία σου, η οποία μπορεί να περιλαμβάνει και συναίσθημα πέρα από καύλα. Το πορνό δεν έχει αυτήν την ιδιότητα και θεωρώ ότι αίρει την αθωότητα και τη φυσική εξέλιξη της ερωτικής ζωής του εφήβου. Αν έχεις ωριμότητα και νοημοσύνη φτάνεις κάποια στιγμή στο ''επιθυμητό στάδιο'' πάντως, συμφωνώ.
« Last Edit: April 08, 2014, 00:34:44 am by boone » Logged

Fcoriolis
Guest
« Reply #70 on: April 08, 2014, 00:37:04 am »

Quote from: Mathematica on April 08, 2014, 00:15:40 am

εγώ θα έλεγα ότι συνεπάγεται να "δεσμεύεις"  τον εαυτό σου ως προς τον άλλον, ωπ να που ακούγεται ζόρικο

και παλι δεν καταλαβαινω γιατι μια τετοια δεσμευση πρεπει να ειναι ο γαμος. ίσα ίσα σε μία πιό ώριμη συναισθηματικά κοινωνία δεν θα έπρεπε να συνεχίζει να υφίσταται η παραδοσιακή έννοια του γάμου. Για εμένα είναι καταστρεπτική για τις προσωπικότητες και τις ζωές και των δύο και νομίζω πως η πραγματική και ώριμη αγάπη δεν απαιτεί κάτι τόσο επιφανειακό για να εκφραστεί στην ολότητά της.

Quote from: boone on April 07, 2014, 23:53:14 pm

Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει το sex στην όλη συζήτηση και γιατί αμέσως αποκλείει τη δημιουργία συναισθημάτων. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πραγματα και δεν νομίζω πως είναι σωστό να κατηγορείται η ύπαρξη του ενός για την έλλειψη του άλλου. Δηλαδή τι, αν δεν γαμάς την κοπέλα σου στο λύκειο και απλά φασώνεστε μέχρι εκείνο το σημείο είναι όλα ρομαντικά και βλέπεις ροζ ελεφαντάκια? Το σεξ μεταξύ δύο ανθρώπων που το θέλουν και οι δύο και θέλουν ο ένας τον άλλο δεν βλέπω γιατί είναι κακό στα 17 κ καλό στα 19. Επίσης δεν νομίζω πως το φλερτ face to face έχει εξαφανιστεί, το αντίθετο θα έλεγα. Το γεγονός ότι η χρήση του ιντερνετ μπορεί να γίνει κατάχρηση δεν νομίζω πως διαφέρει από άλλες καταχρήσεις. Επίσης, τη σχέση έχει η δημιουργία συναισθημάτων για ένα άτομο με το αν την παίζεις με τσόντες ή χωρίς όταν είσαι στο δημοτικό? Αφού την παίζεις που την παίζεις, τι δηλαδή, χωρίς τσόντες σκέφτεσαι αγνό έρωτα σε χωράφια με μαργαρίτες? Το πορνό δεν έχει καμία σχέση με το πως αναπτύσσεσαι εσύ συναισθηματικά, αν μιλάμε πάντα για άτομο με στοιχειώδη ωριμότητα και νοημοσύνη.
Σχετικά με το γάμο, δεν είπα ότι είναι το το αποτέλεσμα που θα έπρεπε να έχει κάθε σχέση. Για να μην παρεξηγούμαστε δηλαδή. Είπα πως νέοι άνθρωποι φοβούνται τη δέσμευση. Ο γάμος έχει και άλλα πράγματα και χαρακτηριστικά. Δεν είναι παράδοση όπως είπες. Είναι μυστήριο της εκκλησίας και σημαίνει μόνιμη δέσμευση με κάποιον που αγαπάς πολύ.(Μιλάω για το πως θα έπρεπε να είναι ο γάμος).

Επίσης για το σεξ, καλό είναι δεν λέω. Είναι από τις πιο ωραίες χαρές. Απλά έχουμε καταλήξει να έχουμε περισσότερα friend with benefits ,παρά κανονικές σχέσεις.
Δεν με ενοχλεί να θέλεις να κάνεις σεξ. Με ενοχλεί που ενώ είναι κάτι όμορφο χρησιμοποιείται μόνο ως μέσο ηδονής και όχι ως μέσο για να αναπτύξεις συναισθήματα.

Για τις τσόντες, διαφωνώ με αυτά που λέει ο boone.Δηλαδή πιστεύω πως από την κοινωνία και την οικογένεια καταλήγεις να διαμορφώνεις τα συναισθήματα σου και τις σχέσεις που θέλεις να αναπτύσσεις με τις κοπέλες/αγόρια.

Πάντως boone μου αρέσει πως και άλλα άτομα είναι ρομαντικά, όπως εσύ  Smiley
Αλντεμπαράν
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

גם זה יעבור

View Profile
« Reply #71 on: April 08, 2014, 00:39:18 am »

Quote from: Mathematica on April 08, 2014, 00:15:40 am

η αγάπη δεν είναι συναίσθημα , είναι υπαρξιακή τοποθέτηση σου απέναντι στον εαυτό σου και στους γύρω σου . Αντίστοιχα ο γάμος αποκτά περιεχόμενο ανάλογα με τον προορισμό που βάζουν τα άτομα ως προσωπικότητες ,οπότε και κατ'εμέ δεν αποτελεί καταστρεπτικό αλλά πληρωτικό παράγοντα στο άνοιγμα,"θυσίασμα", του ατόμου προς τον άλλον (σύζηγο εδώ καταρχήν και κατ 'επέκτασιν στο κάθε πρόσωπο).

υ.γ Ρεφορμάρο λίγο τις σκέψεις μου, γιατί φοβάμαι το κράξιμο

α και ταινιούλα δώρο: Η θυσία (Ταρκοφσκι, 1986)

http://de.academic.ru/pictures/dewiki/75/Kemenche-Salut_de_trebizonde-Danse_aux_sabres.jpg
Meh
Guest
« Reply #72 on: April 08, 2014, 00:39:34 am »

87tu6rydfhgh
« Last Edit: May 13, 2015, 12:17:22 pm by Meh » Logged
Mephistopheles
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #73 on: April 08, 2014, 00:43:43 am »

Παιδιά, αν θέλετε ρομαντισμό διαβάστε Καρυωτάκη και Πολυδούρη...
Καλός ο διαξιφισμός και η ανταλλαγή απόψεων, αλλά, όπως και κάθε άλλο post του Batman, ξέρουμε ότι δεν θα καταλήξει καλά  Tongue

Ich bin der Geist der stets verneint
Mathematica
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #74 on: April 08, 2014, 00:52:13 am »

batman θα λεγα τιποτα τωρα για την εκκλησια και τα μυστηρια της

meh πιστευω πως στην εποχη μας οταν βρεις καποιον για τον οποιο πραγματοκα νοιαζεσαι και νιωθεις πραγματα αξιζει πολυ περισσοτερο.

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 10 Go Up Print
Jump to: