• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:23:02 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:23:02 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:22:48]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426702
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 38
Guests: 147
Total: 185
sofoklhs_pizza
Akis Papanikolaou
chris_p30
engineer2030
chriskazakos
bit11
rafail zisiadis
Βασιλης
giorgosss03
Captain
christina02
κοτζακ
Nianaro
soktas
Aftzidou
kriton
gkarapip
maestros
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Διάλεξις
spetrakis
st3.kt
lasef
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Σχετικά με τον τυφλό μαθητή
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Σχετικά με τον τυφλό μαθητή  (Read 6148 times)
Mathematica
Καταστραμμένος

Apples in the human world are worth the trip.

View Profile
Re: Σχετικά με τον τυφλό μαθητή
« Reply #15 on: February 21, 2014, 17:22:08 pm »

Batman το επιχειρημα σου ειναι άρτιο ρε. Και ροζ ελεφαντάκια πετάνε.
silvo τα εργαστήρια ΟΠΤΙΚΗΣ θα ήταν κωμικοτραγικά  Tongue
christinette ο Hawking κατά τη διάρκεια των σπουδών του δεν βρισκόταν στην παρούσα κατάσταση καθώς η ασθένεια από την οποία πάσχει είναι εκφυλιστική, σε αντίθεση με την περίπτωση που συζητάμε τώρα.

τώρα όσον αφορά την σοβαρή μου γνώμη (no trolling from this point on), είμαι φοιτήτρια στο Φυσικό Τμήμα, για όσους δεν το γνωρίζουν, και βρίσκομαι στο 4ο έτος. Από την εμπειρία μου στη σχολή δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούσε ένα άτομο με το συγκεκριμένο πρόβλημα να ακολουθήσει τη ροή του προγράμματος και να γίνει Φυσικός, κατ' επέκταση, για τους εξής λόγους:

1)Σημειώσεις: Πως ακριβώς θα διαβάσει? Σημειώσεις σε Braille από το πανεπιστήμιο? Και με τα μαθηματικά τι θα γίνει? Πως θα λύνει ασκήσεις? Νομίζω είναι ξεκάθαρο το πρόβλημα εδώ.

2)Εξετάσεις: Πως θα δώσει εξετάσεις το παιδί αυτό? Μόνο προφορικά σε όλα τα μαθήματα? Δε μπορείς να είσαι φοιτητής Φυσικής και να μην έχεις κάνει ούτε μία πράξη ποτέ, γιατί περί αυτού θα επρόκειτο. Αυτό δε το λέω μόνο για τον προφανή λόγο, αλλά και επειδή, καλώς η κακώς, η επιστήμη αυτή απαιτεί και εξοικείωση με υπολογισμούς, οι οποίοι άλλωστε αποτελούν και κεντρικό μέρος πολλών κλάδων της.

3)Φαινομενολογία και Παρατήρηση: Η Φυσική σαν επιστήμη, δυστηχώς για τους ανθρώπους με αυτό το πρόβλημα, ενέχει την οπτική παρατήρηση φαινομένων σε θεμελιώδες επίπεδο. Δε λέω τίποτε άλλο.

4)Φυσικά, τα Εργαστήρια, το βασικό επιχείρημα που ακούω για το θέμα αυτό. Η επιστήμη που προσπαθούμε να μάθουμε έχει ως θεμελιακό στοιχείο της το πείραμα! Λέμε πως δεν υπάρχει υποδομή, όμως πείτε μου παρακαλώ, με τί είδους ειδικές υποδομές θα μπορούσε αυτό το παιδί να κάνει εργαστήριο φασματοσκοπίας και να παρατηρεί την σκέδαση ή να κάνει εργαστήριο μηχανικής και να παρατηρεί την κίνηση σε ρευστό? Θα ήθελα πολύ να ακούσω σοβαρές προτάσεις.

5)Εξειδίκευση: Σε ποίον ακριβώς κλάδο της Φυσικής θα κατευθηνόταν το άτομο αυτό? Αποκλείσαμε όλους τους Πειραματικούς (αναλύσαμε ήδη διεξοδικά τους λόγους), αποκλείουμε και τους Θεωρητικούς γιατί τα μαθηματικά που χρησιμοποιούμε ξεφεύγουν από το τί μπορεί να κάνει κανείς λεκτικά και σε υπολογιστή με voice control και εκτός αυτού είναι απαραίτητο να μπορεί κανεις να οπτικοποιήσει πολλά αποτελέσματα (again, το λέει η λέξη), φυσικά αποκλείουμε και την Αστροφυσική γιατί αρχίζει και τελειώνει σε ΟΠΤΙΚΑ δεδομένα και ΟΠΤΙΚΕΣ παρατηρήσεις. Με τι θα ασχολιόταν λοιπόν, φιλοσοφία της επιστήμης?

Λυπάμαι ειλικρινά που αυτό το άτομο δεν θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τη Φυσική και να την μελετήσει, γιατί πραγματικά αγαπάω πάρα πολύ αυτό που κάνω και θεωρώ πως αξίζει πολύ να ασχοληθεί κανείς με αυτό. Δυστηχώς όμως πρέπει να δεχτούμε, όσο άδικο και να είναι, πως δεν μπορούν να έχουν όλοι οι άνθρωποι τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε όλα. Το να γίνει αυτό το παιδί φοιτητής στο Φυσικό Τμήμα και, αν υποθέσουμε πως θα ήταν ένας από αυτούς που τελικά το πετυχαίνουν, Φυσικός, είναι σαν να ξεκινήσω εγώ αύριο πρωταθλητισμό από εκεί που κάθομαι στον καναπέ μου και τρώω παγωτά. Συμφωνώ πως είναι σημαντικό να υπάρχει προσπάθεια για την εξίσωση των ευκαιριών όλων των ανθρώπων και πως μόνο με την πίεση μπορεί να υπάρξει αλλαγή, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλα έχουν ένα όριο που δεν έχει να κάνει με την καλή θέληση ή, στην συγκεκριμένη περίπτωση που συζητάμε, με τις νοητικές ικανότητες του ατόμου, αλλά με τους περιορισμούς που θέτει το σώμα μας σε εμάς. Σπουδάζετε για να γίνετε μηχανικοί, θεωρώ πως είστε αρκετά ρεαλιστές για να δείτε την κατάσταση όπως είναι.

'Ενα τελευταίο σχόλιο που θέλω να κάνω πριν κλείσω είναι πως η γενική αντιμετώπιση αυτού του θέματος βρωμάει political correctness από μακρυά. Λόγω της ιδιότητας μου ως φοιτήτριας στη συγκεκριμένη σχολή πολλά άτομα μου έχουν αναφέρει το θέμα και έχουν ρωτήσει την άποψή μου και έχω παρατηρήσει πως όλοι εκφράζουν την πιό ανώδυνη άποψη πως το άτομο αυτό θα έπρεπε να γίνει δεκτό. Τα επιχειρήματα υπέρ αυτής της άποψης ήταν ανύπαρκτα σε όλες τις συζητήσεις που έκανα.

http://dilbert.com/strip/2015-05-24
xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #16 on: February 21, 2014, 19:50:17 pm »

να σου δωσω εγω ενα επιχειρημα τοτε
πρωην τυφλος φοιτητης του αντιστοιχου τμηματος στην αθηνα ειναι τωρα σε διδακτορικο στην γερμανια, οπως εχει δηλωσει ο πατερας του παιδιου
εκει δεν σου κανει εντυπωση οτι δεχονται ατομα με προβληματα ορασης ?
επισης λαβε υποψην σου οτι το παιδι προερχεται απο 5μελη οικογενεια τυφλων απο τα οποια μονο το ενα εχει οραση, οποτε το να μετακομισουν αλλου θα ειναι δυσκολο
και προφανως δεν ειναι τυχαια και η σχεση του με το αντικειμενο, αν δεις λιγο τι εχει κανει και τι λενε καθηγητες του για αυτον
σε καποια πραγματα που λες τελος  για τα διαδικαστικα της φοιτησης για τις σημειωσεις και τις εξετασεις πιστευω λυνονται με συννενοηση αναμεσα στο παιδι και στους καθηγητες
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: February 21, 2014, 19:54:43 pm »

Μονο θεωρητική φυσική μπορεί να κάνει και αυτήν μπορεί και απο το μαθηματικό. Πως έβγαλε τη σχολή το παλικάρι που ισχυρίζεσαι; Τι ανέσεις του πρόσφερε το κράτος; Αυτή τη στιγμή το κράτος δεν μπορεί να προσφέρει καθαριότητα, γραμματειακή υποστήριξη και εγκαταστάσεις; Τι θα προσφέρει δηλαδή στο παλικάρι;
Mathematica
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #18 on: February 21, 2014, 20:05:45 pm »

xa9hka αυτό είναι παράδειγμα, όχι επιχείρημα. Δώσε μου συγκεκριμένα δεδομένα (πανεπιστήμιο, αντικείμενο etc) και θα συζητήσουμε. Επίσης, να διευκρινίσω πως όταν λέω δεδομένα δεν εννοώ σε καμία περίπτωση λόγια στον αέρα και γνώμες καθηγητών και συγγενών.

TrueForce
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κλέβω Μπάτσους

View Profile
« Reply #19 on: February 21, 2014, 20:34:28 pm »

Quote from: Mathematica on February 21, 2014, 17:22:08 pm
είμαι φοιτήτρια στο Φυσικό Τμήμα
Φοιτήτρια ε...; Cool

c0ndemn3d's da b0sS

Ηλεκτρονική ο τομέας της βίας, του punk και της αλητείας
 Knuppel guitar  Cool
Mathematica
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #20 on: February 21, 2014, 20:35:17 pm »

Quote from: TrueForce on February 21, 2014, 20:34:28 pm
Quote from: Mathematica on February 21, 2014, 17:22:08 pm
είμαι φοιτήτρια στο Φυσικό Τμήμα
Φοιτήτρια ε...; Cool

ναι  Tongue

xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #21 on: February 21, 2014, 20:38:01 pm »

παραδειγμα με ονομα δεν μπορω να σου πω γιατι δεν ξερω, σου λεω τι ειπε ο πατερας του παιδιου και οριστε και το αρθρο
http://www.tanea.gr/news/greece/article/5084513/kataggelia-gia-arnhsh-toy-apth-na-dextei-tyflo-mathhth-sto-tmhma-fysikhs/
ειναι στην παραγραφο πριν την απαντηση του ΑΠΘ
σιγουρα αν το ψαξεις κατι θα βρεις
δεδομενο ειναι επισης και οι διακρισεις του σε διαγωνισμους φυσικης

το οτι δεν μπορει να τα προσφερει αυτα το κρατος silvo δεν ειναι προβλημα του παιδιου και ουτε φταιει αυτο για να μετακομιζει αθηνα η γιαννενα τωρα οπου κι εκει το αντιστοιχο τμημα τον δεχεται
Mathematica
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #22 on: February 21, 2014, 20:41:14 pm »

γιαννενα σπουδαζω, αν βγαλει τυφλος φοιτητης τη σχολη γραψε μου.

edit: don't get me wrong, δεν ειναι θεμα εξυπναδας, οσο εξυπνος και να ειναι τα τεχνικα προβληματα ειναι ανυπερβλητα.
« Last Edit: February 21, 2014, 20:43:51 pm by Mathematica » Logged

Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #23 on: February 21, 2014, 20:51:10 pm »

ούτε είναι πρόβλημα των καθηγητών όμως για να λέμε τι άδικοι και κακοί που είναι... Μήπως πρέπει να αφιαιρώνουν αποκλειστικά το χρόνο τους στο συγκεκριμένο μαθητή και να μην δίνουν πολύ σημασία στους υπόλοιπους; Αυτό ειναι δίκαιο;

Το κράτος φταίει! Ούτε το παιδί, ούτε οι καθηγητές. Το κράτος δεν μερίμνησε ποτέ για αυτές τις ομάδες ανθρώπων.
xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #24 on: February 21, 2014, 20:51:22 pm »

μπορει να μη την βγαλει αλλα μην του στερεις τουλαχιστον το δικαιωμα να προσπαθησει
Mathematica
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #25 on: February 21, 2014, 20:52:49 pm »

εχει νοημα για καθαρα συμβολικους λογους?

Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #26 on: February 21, 2014, 21:03:49 pm »

Quote from: xa9hka on February 21, 2014, 20:51:22 pm
μπορει να μη την βγαλει αλλα μην του στερεις τουλαχιστον το δικαιωμα να προσπαθησει

Επίσης έχεις το δικαίωμα να προσπαθήσεις να τρέξεις στον περιφεριακό με 200! Θα το κάνεις; ΓΙα μια στιγμή; Για αυτό δεν ορίζονται οι κανόνες;

Αυτό δεν το έθεσα πολύ σωστά... Γενικά μπορεί να έχεις δικαίωμα για πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι όλα καλά. Μπορεί εσυ να θες και να απαιτείς να τρέχεις στον περιφεριακό με 200, αλλά είναι ο περιφεριακός δρόμος για να μπορείς να το κάνεις. Και έστω παραβαίνεις του κανόνες και το κάνεις, άμα τρακάρεις και διαλυθείς ποιος θα είναι κερδισμένος. Ήξερες τι απαιτήσεις έχει ο δρόμος όμως!

Γενικά εγώ στεναχωριέμαι για το παιδί και για τίποτα άλλο που η κοινωνία είναι τόσο σκατά και δεν μπορεί να καθοδηγήσει όχι μόνο τους τυφλούς, αλλά οποιοδήποτε παιδί πλέον!
« Last Edit: February 21, 2014, 21:07:02 pm by silvo » Logged
xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #27 on: February 21, 2014, 21:04:21 pm »

για το ιδιο το παιδι τουλαχιστον πιστευω εχει, δεν εχει ?
αν και δεν ειναι το θεμα τοσο ο συμβολισμος
xameno kormi
Θαμώνας

View Profile
« Reply #28 on: February 21, 2014, 21:14:03 pm »

σιλβο αν φοβασαι οτι ολο το κεντρο βαρους του μαθηματος θα παει πανω στο παιδι ειναι πολυ ευκολο να οριστει ενα τριτο ατομο το οποιο θα τον επιβλεπει π.χ στα εργαστηρια η θα τον βοηθαει με το μαθημα οπου ζοριζεται αλλα ολα αυτα δεν ειμαι εγω ο ειδικος για να τα πω και χρειαζεται και καλη θεληση απο την μερια του πανεπηστημιου
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #29 on: February 21, 2014, 21:15:51 pm »

Ένα τρίτο άτομο μπορεί να τον βοηθάει με τα μαθηματικά ή σε κάποια πιο θεωρητική σχολή. Δεν αρκεί μόνο να έχει βοηθό! Πρέπει να έχει και πρόσβαση σε ορισμένα πράγματα!
Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: