• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:19:48 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:19:48 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 106
Total: 117
tzortzis
Geoth
grepanis
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
Giannis_Kako
NET2GRID
Theislander
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ σε άλλη διάσταση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ σε άλλη διάσταση  (Read 5578 times)
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
Re: Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ σε άλλη διάσταση
« Reply #30 on: January 27, 2014, 17:46:44 pm »

ΝΕWSFLASH: H αστυνομια χωρις στολη ειναι παρουσα στο ΑΠΘ καθημερινα και ξερει ποιος που τι. Αν θελανε να δεσουν ατομα θα το κανανε και μαλιστα εξω απο το απθ. Παιζουνε 2 τινα ή και τα 2 μαζι.

α) Η αστυνομια τα παιρνει απο τους ναρκεμπορους.
 β) Η αστυνομια εχει εντολες να υποβαθμιζει το πανεπιστημιο. 1) για να το κανουν ιδιωτικο και σουπερ wow στο μελλον 2) για να μην χρησιμοποιειται σαν ορμητηριο απο οποιοδηποτε κινημα και να βαζει την αστυνομια μεσα οποτε θελει για να το διαλυσει με αλλοθι την ανομια.

Η αστυνομια εχει μπει μεσα στο απθ και εχει κανει καφριλες κατα καιρους ενω ηταν γεματο κοσμο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ εκτος απο το να καταγραφουν τα περιστατικα και να αρχισει αλλη μια τετοια συζητηση. Αμφιβαλλω οτι θα παρει χαμπαρι καταρχας καποιος ή οτι θα εμποδισει την αστυνομια να κανει εκκαθαριση τα πρεζακια και τους ναρκεμπορους. Εδω οταν δερνανε φοιτητες δεν ειχαμε καμια σοβαρη αντιδραση, θα ξεσηκωθει ο μεσος φοιτητης εναντια στους μπατσους αν μαζεψουν τους ναρκεμπορους και τα πρεζακια που ετσι και αλλιως του δημιουργουν προβλημα?

Για να μην τα πολυλογω η κατασταση στο ΑΠΘ ειναι επιθυμητη απο τα απο πανω και καλα θα κανεις να το χωνεψεις για να μπορεσεις να προχωρησεις και στην λυση σου.

Δεν ξερω τι λυση περιμενει η βασω απο ενα τοπικ ηλεκτρολογων. Να ξερει καποιος τον μπαμπη τον Σουγια απο το χημικο και να του πει να χαλαρωσει? Ή να φτιαξουμε ομαδες κρουσης και να πλακωνομαστε για να διαβαζει η βασω στην βιβλιοθηκη ησυχη? Εν πασει περιπτωση αυτη η προταση εμενα μου φαινεται λιγο καπως...
Quote from: vasso on January 27, 2014, 01:05:48 am
Έχετε καμιά πρόχειρη λύση; 25 μέρες είναι η εξεταστική ακόμη και μόνο εκεί μπορώ να διαβάζω.

Το κλασσικο δεν με νοιαζει τιποτα εκτος και αν την παθω. Και τοτε με πιανει η αναμπουμπουλα να τα λυσω ολα (Εδιτ: βασικα να βολεψω το κολαρακι μου ποιος γαμαει τις λυσεις). Αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα.

Επειδη εχω δουλεψει και εκτιμαω τον ελευθερο χρονο μου, εχω αποφασισει να προσπαθησω να μην δουλεψω ουτε μια ωρα στην Ελλαδα και να μην φτιαξω τιποτα εδω περα, γιατι πολυ απλα δεν συμφωνω με την κατασταση εδω περα και δεν υπαρχει η διαθεση να αλλαξει προς το καλυτερο..

« Last Edit: January 27, 2014, 20:14:27 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #31 on: January 27, 2014, 17:50:07 pm »

Ε, κοίτα, αν γράφεις ότι μια χαρά εγκληματικότητα έχει η επαρχία και εγώ που ειμαι από την τρίτη-τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της ελλάδας το βρίσκω περίεργο, θα ήθελα να μάθω σε ποιο μέρος αναφέρεσαι.
Και δεν είναι καθόλου οφ τόπικ.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
ForestBlack
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: January 27, 2014, 18:02:42 pm »

στην καλαμάτα
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #33 on: January 27, 2014, 18:03:53 pm »

ΠΟΥΝΤΟΚΡΑΤΟΣ ?

Κόφτε την παπαριά με το work ethic. Είναι δείγμα πλήρους άγνοιας. ΜΙκροαστίλα εξωφρενική. Στην τελική δεν νομίζω κανένας Σταχάνοφ να γράφει εδω πέρα ούτε κάποιος κινέζος που κάνει 18ωρο για 1 κομμάτι ψωμί για να έχει ο μπούζιας φθηνό ιphone και μετά να μας λέει οτι τα λεγόμενα του είναι σοβαρά γιατί έχει δουλέψει (εννοεί εδώ για το κοινωνικό σύνολο,για ΕΜΑΣ)

Για τα ψειρίσματα ,όλα καλά. Καθρέφτης είναι και αν δεν υπήρχε και αυτός μερικές φορές θα νομίζατε κάποιοι ότι είστε τίποτα αδικημένοι απο τη μοίρα επιστήμονες στην Ελβετία ξερωγώ. Ρωγμή στην γυάλα της πίστης για κοινωνική ανέλιξη και ματιά προς τον πραγματικό κόσμο.

Κανείς δεν κλέβει απο χόμπι γενικά .Και αυτό είναι μία απλή βάση για να καταλήξεις σε κάτι τουλάχιστον μη παρανοϊκό  : "είναι στον άνθρωπο ,γιαυτό υπάρχει στρατός και αστυνομία" ...
« Last Edit: January 27, 2014, 18:30:30 pm by g » Logged

Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #34 on: January 27, 2014, 18:06:55 pm »

Quote from: g on January 27, 2014, 18:03:53 pm
ΠΟΥΝΤΟΚΡΑΤΟΣ ?
ΠΟΥΕΙΝΑΙΟΑΛΕΚΟΣ?

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #35 on: January 27, 2014, 18:10:40 pm »

@4DCube
ΟΚ. Μου άρεσε. Τα ποστς σου πάντα έχουν βάθος και δινουν τροφή για σκέψη/συζήτηση. Αλλά θέλω να προσθέσω ότι κι αυτοί είναι άνθρωποι όπως εσύ κι εγώ. Και έχουν τη δυνατότητα να αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεών τους. Δεν είναι άβουλα όντα. Αυτό το "έτσι τους χειρίζεται η υπηρεσία" είναι λίγο ισοπεδωτικό.

Επίσης. Αυτοί δεν έχουν παιδιά/συγγενείς φοιτητές; Δηλαδή προσωπικό κίνητρο για να επέμβουν; Άρα τι είναι αυτό που τους αποτρέπει;

Εγώ, σόρρυ, αλλά δεν μπορώ να δω κανέναν άνθρωπο απρόσωπα - "γραφειοκρατική μπουτίκ κρεάτων". Πάντα από πίσω υπάρχουν άνθωποι με τις δικιές τους ανασφάλειες, φόβους, βαθύτερα κίνητρα, προσωπική ευθύνη, κλπ. Γι' αυτό και ποτέ δεν καταδικάζεται μια υπηρεσία αλλά κάποιος συγκεκριμένος υπεύθυνος (ο δήμαρχος πχ πρόσφατα - κι όχι η "δημαρχία").

Μήπως τα πράγματα είναι αντίστροφα; Δηλαδή επειδή όντως υπάρχει φόβος - κίνδυνος για τους αστυνόμους αυτοί βρίσκουν πρόσχημα την γραφειοκρατία και λειτουργούν γραφειοκρατικά - αναποτελεσματικά;

@Grecs
Πες ότι έχουμε δύο φίλους. Έχουν κάνει και οι δύο καφρίλες στο παρελθόν και έχουν μαλώσει άγρια. Αυτή τη στιγμή μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν και να προχωρήσουν μπροστά διορθώνοντας ό,τι μπορούν. Ή μπορούν να μείνουν κολλημένοι στα λάθη του παρελθόντος και να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Δε λέει κανείς ότι δεν έγιναν καφρίλες απ'την αστυνομία. (Απ'τους άλλους δεν έγιναν όμως; Συνεπώς η αστυνομία δεν είχε λόγο να βρίσκεται εκεί;) Το ερώτημα είναι κατά πόσο υπάρχει όντως αυτό το κίνητρο που δίνεις στην αστυνομία. Φαίνεται να είσαι απόλυτα σίγουρος για πράγματα και καταστάσεις πολύ γενικά και πολύ σύνθετα. Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο σίγουρο; Πώς είσαι σίγουρος ότι αυτά που είδες κι άκουσες είναι όντως έτσι; Κατά πόσο άκουσες και την αντίθετη άποψη;

Και τώρα τι θα γίνει δηλαδή;

Η τοποθέτησή σου, για να είμαι ειλικρινής, δε μου αρέσει και μου βγάζει μια μιζέρια. Δηλαδή σα να κάθεσαι στην άκρη, δείχνεις με το δάχτυλο και λες "δείτε εκεί! Όλα και όλοι είναι χάλια (εκτός από εμένα) και όλα καταρρέουν εκτός αν με ακούσετε όλοι. Η πρότασή μου είναι να τα γκρεμίσουμε όλα και να τα ξαναφτιάξουμε". Δηλαδή εντελώς ανεδαφική. Και μετά αποφασίζεις να φύγεις...

Πολύ φιλικά και τελείως εκτός θέματος: Πόσο έζησες/δούλεψες στο εξωτερικό και τι είναι αυτό το οποίο βρήκες εκεί και θες να ζήσεις εκεί; Πιστεύεις εκεί θα είναι όλα τέλεια;

Για μένα πρακτικές λύσεις υπάρχουν. Και μπορούν άνετα να συζητηθούν σε ένα forum.
Εγώ προτείνω να πάρει θέση ο σύλλογος. Είναι θέμα που μας αφορά. Βγάζουμε απόφαση συλλόγου και ζητάμε επίσημα απ'τον πρύτανη να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας. Απ'τη στιγμή που κάτι τέτοιο γίνεται επίσημα η αστυνομία οφείλει να επέμβει. Αυτό θα δημιουργήσει προηγούμενο. Τουλάχιστον τύποι που χαλαρά ανοίγουν αυτοκίνητα θα περιοριστούν. Δε λέω ότι θα σώσουμε τον κόσμο. Θα περιοριστούν. Το ερώτημα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω λίγο καλό ως σύλλογος και θα παραμείνουμε αδρανείς;

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
reservoir dog
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: January 27, 2014, 18:17:26 pm »

Αυτη η κατασταση επικρατει χρονια στο ΑΠΘ και περιξ, δεν ειναι κατι καινουριο ή κάτι που γιγαντωθηκε τώρα. Πάντα σπάγαν αμάξια και ψειρίζαν φοιτητές. Δεν μπορεις να κυκλοφορησεις ανετα, δεν μπορεις να ρισκαρεις να φερνεις πολυτιμα προσωπικα αντικειμενα.

ΥΓ  Μακαρι να μπουν να τους μαζεψουν, δεν νομιζω οτι διαφωνει κανεις.
απλυτος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: January 27, 2014, 18:23:06 pm »

Quote from: Grecs on January 27, 2014, 17:46:44 pm
ΝΕWSFLASH: H αστυνομια χωρις στολη ειναι παρουσα στο ΑΠΘ καθημερινα και ξερει ποιος που τι. Αν θελανε να δεσουν ατομα θα το κανανε και μαλιστα εξω απο το απθ. Παιζουνε 2 τινα ή και τα 2 μαζι.

α) Η αστυνομια τα παιρνει απο τους ναρκεμπορους.
 β) Η αστυνομια εχει εντολες να υποβαθμιζει το πανεπιστημιο. 1) για να το κανουν ιδιωτικο και σουπερ wow στο μελλον 2) για να μην χρησιμοποιειται σαν ορμητηριο απο οποιοδηποτε κινημα και να βαζει την αστυνομια μεσα οποτε θελει για να το διαλυσει με αλλοθι την ανομια.

Η αστυνομια εχει μπει μεσα στο απθ και εχει κανει καφριλες κατα καιρους ενω ηταν γεματο κοσμο ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ εκτος απο το να καταγραφουν τα περιστατικα και να αρχισει αλλη μια τετοια συζητηση. Αμφιβαλλω οτι θα παρει χαμπαρι καταρχας καποιος ή οτι θα εμποδισει την αστυνομια να κανει εκκαθαριση τα πρεζακια και τους ναρκεμπορους. Εδω οταν δερνανε φοιτητες δεν ειχαμε καμια σοβαρη αντιδραση, θα ξεσηκωθει ο μεσος φοιτητης εναντια στους μπατσους αν μαζεψουν τους ναρκεμπορους και τα πρεζακια που ετσι και αλλιως του δημιουργουν προβλημα?

Για να μην τα πολυλογω η κατασταση στο ΑΠΘ ειναι επιθυμητη απο τα απο πανω και καλα θα κανεις να το χωνεψεις για να μπορεσεις να προχωρησεις και στην λυση σου.

Δεν ξερω τι λυση περιμενει η βασω απο ενα τοπικ ηλεκτρολογων. Να ξερει καποιος τον μπαμπη τον Σουγια απο το χημικο και να του πει να χαλαρωσει? Ή να φτιαξουμε ομαδες κρουσης και να πλακωνομαστε για να διαβαζει η βασω στην βιβλιοθηκη ησυχη? Εν πασει περιπτωση αυτη η προταση εμενα μου φαινεται λιγο καπως...
Quote from: vasso on January 27, 2014, 01:05:48 am
Έχετε καμιά πρόχειρη λύση; 25 μέρες είναι η εξεταστική ακόμη και μόνο εκεί μπορώ να διαβάζω.

Το κλασσικο δεν με νοιαζει τιποτα εκτος και αν την παθω. Και τοτε με πιανει η αναμπουμπουλα να τα λυσω ολα. Αλλα δεν ειναι ετσι τα πραγματα.

Επειδη εχω δουλεψει και εκτιμαω τον ελευθερο χρονο μου, εχω αποφασισει να προσπαθησω να μην δουλεψω ουτε μια ωρα στην Ελλαδα και να μην φτιαξω τιποτα εδω περα, γιατι πολυ απλα δεν συμφωνω με την κατασταση εδω περα και δεν υπαρχει η διαθεση να αλλαξει προς το καλυτερο..

γιατί τέτοια σιγουριά για το εξωτερικό-γη της επαγγελίας;

κατά τ άλλα, το ποστ τα ξεκαθαρίζει πάνω κάτω όλα.

http://arage-e-a-a-k.blogspot.gr/
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #38 on: January 27, 2014, 18:38:10 pm »

Quote from: bouzias on January 27, 2014, 18:10:40 pm
@Grecs
Πες ότι έχουμε δύο φίλους. Έχουν κάνει και οι δύο καφρίλες στο παρελθόν και έχουν μαλώσει άγρια. Αυτή τη στιγμή μπορούν να ξεχάσουν το παρελθόν και να προχωρήσουν μπροστά διορθώνοντας ό,τι μπορούν. Ή μπορούν να μείνουν κολλημένοι στα λάθη του παρελθόντος και να γίνουν χειρότερα τα πράγματα. Δε λέει κανείς ότι δεν έγιναν καφρίλες απ'την αστυνομία. (Απ'τους άλλους δεν έγιναν όμως; Συνεπώς η αστυνομία δεν είχε λόγο να βρίσκεται εκεί;) Το ερώτημα είναι κατά πόσο υπάρχει όντως αυτό το κίνητρο που δίνεις στην αστυνομία. Φαίνεται να είσαι απόλυτα σίγουρος για πράγματα και καταστάσεις πολύ γενικά και πολύ σύνθετα. Τι είναι αυτό που σε κάνει τόσο σίγουρο; Πώς είσαι σίγουρος ότι αυτά που είδες κι άκουσες είναι όντως έτσι; Κατά πόσο άκουσες και την αντίθετη άποψη;
 Καταρχας δεν εχουμε 2 φιλους. Και κατα δευτερον ειμαι πολυ περιεργος να ακουσω τις καφριλες της αλλης μεριας. Το θεμα δεν ειναι η παρουσια της αστυνομιας αλλα τι κανει οταν ειναι παρουσα. Γιατι και βλαμμενος να σαι οταν γινονται μπαχαλα ειναι λογικο να ειναι εκει η αστυνομια αλλα οταν κανει ντου στον σωρο και δερνει οποιον παρει ο χαρος και συλλαμβανει οποιον να ναι αυτο σε κανει να σκεφτεσαι. Ειμαι απολυτως σιγουρος για τα παραπανω, εχουν δει πολλα τα ματια μου και αλλων κοντινων μου προσωπων και ουδεμια εμπιστοσυνη εχω στην ελληνικη αστυνομια.
Και τώρα τι θα γίνει δηλαδή;

Η τοποθέτησή σου, για να είμαι ειλικρινής, δε μου αρέσει και μου βγάζει μια μιζέρια. Δηλαδή σα να κάθεσαι στην άκρη, δείχνεις με το δάχτυλο και λες "δείτε εκεί! Όλα και όλοι είναι χάλια (εκτός από εμένα) και όλα καταρρέουν εκτός αν με ακούσετε όλοι. Η πρότασή μου είναι να τα γκρεμίσουμε όλα και να τα ξαναφτιάξουμε". Δηλαδή εντελώς ανεδαφική. Και μετά αποφασίζεις να φύγεις...
Ανεδαφικο ειναι να χεις σκατα και να προσπαθεις να τα φας βαζοντας ολο και πιο πολυ ζαχαρη
Πολύ φιλικά και τελείως εκτός θέματος: Πόσο έζησες/δούλεψες στο εξωτερικό και τι είναι αυτό το οποίο βρήκες εκεί και θες να ζήσεις εκεί; Πιστεύεις εκεί θα είναι όλα τέλεια;

Δεν εχω ζησει πολυ εξω αλλα εχω γνωστους που χουνε παει μονιμα σε διαφορες χωρες. Εμενα μου φτανει το οτι θα δουλευω και δεν θα χρειαζεται να μενω με τους γονεις μου. Ειναι πραγματικα αστειο το τι ακριβεια, φοροι κλπ υπαρχουν εδω και τι χαμηλοι μισθοι με μηδαμινες κοινωνικες παροχες, νομιζω ειμαστε ο,τι χειροτερο στην ΕΕ πλεον.  Σιγουρα ξερω οτι υπαρχουν μερη 1000 φορες καλυτερα απο εδω οπως και μερη 1000 φορες χειροτερα. Χωρια οτι η Ελλαδα δεν εχει βιομηχανια πανω σε αυτα που με ενδιαφερουν. Το σαν την Ελλαδα πουθενα με κανει να γελαω....

@απλυτος
Δεν λεω οτι εξω ειναι η γη της επαγγελιας αλλα σιγουρα δεν ειναι χειροτερα στα περισσοτερα πραγματα.

Για μένα πρακτικές λύσεις υπάρχουν. Και μπορούν άνετα να συζητηθούν σε ένα forum.
Εγώ προτείνω να πάρει θέση ο σύλλογος. Είναι θέμα που μας αφορά. Βγάζουμε απόφαση συλλόγου και ζητάμε επίσημα απ'τον πρύτανη να ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας. Απ'τη στιγμή που κάτι τέτοιο γίνεται επίσημα η αστυνομία οφείλει να επέμβει. Αυτό θα δημιουργήσει προηγούμενο. Τουλάχιστον τύποι που χαλαρά ανοίγουν αυτοκίνητα θα περιοριστούν. Δε λέω ότι θα σώσουμε τον κόσμο. Θα περιοριστούν. Το ερώτημα είναι μπορούμε να κάνουμε κάτι έστω λίγο καλό ως σύλλογος και θα παραμείνουμε αδρανείς;
Κοιτα ο ρολος της αστυνομιας ειναι δεδομενοςκαι μερικοι απο τον συλλογο εχουν φαει ξυλο απο τους αστυνομους την ωρα που παιζανε τον ρολο τους, οποτε το βλεπω δυσκολο να ζητησουν και να τους προστατευσουν. Το προβλημα ειναι διαχρονικο και η αστυνομια δεν ειναι λυση του προβληματος αλλα το κυριο προβλημα, οπως και οι εντολεις τους.

« Last Edit: January 27, 2014, 18:43:45 pm by Grecs » Logged

bouzias
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #39 on: January 27, 2014, 18:44:51 pm »

Το ότι το πανεπιστήμιο εκεί αστυνομεύεται δε σε πειράζει; Επίσης κι εκεί η αστυνομία δέρνει και μάλιστα περισσότερο απ'τη δική μας. Αυτό δε σε πειράζει;

«Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα,
Οι καπετάνιοι σαν και σε δε θα φορούσαν στέμμα!»

"Ματρόζος" του Γεωργίου Στρατήγη
c0ndemn3d
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Yarr!

View Profile
« Reply #40 on: January 27, 2014, 18:52:01 pm »

Και αυτό με το εξωτερικό όλο και περισσότερο μόδα γίνεται. Είναι περισσότερο εθελοτυφλία, παρά εναλλακτική (αυτό για όταν μιλάμε περί του πόσο καλύτερα είναι στο εξωτερικό).

(δεν επιθυμώ να φύγω εκτός θέματος, αγνοήστε με)

Υ.Γ. Δεν πρόκειται για την αστυνομία θεωρητικά, πρόκειται για την αστυνομία πρακτικά. Αυτό για όποιον πιστεύει στο ρόλο της αστυνομίας ακόμη. Και δεν είναι στον άνθρωπο γενικά, είναι στον άνθρωπο συγκεκριμένα. (αυτά για τα προηγούμενα, χωρίς να επιθυμώ να επιστρέψω σε εκείνα)

In response, the pirates had to adhere to a doctrine of their own...
war against the world

They took my home, I can't walk away from that; can you?
 Forget me, forget Teach, forget loyalty, compacts, honours, debts, all of it.
The only question that matters is this: Who are you?
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #41 on: January 27, 2014, 18:59:05 pm »

Quote from: c0ndemn3d on January 27, 2014, 18:52:01 pm
Και αυτό με το εξωτερικό όλο και περισσότερο μόδα γίνεται. Είναι περισσότερο εθελοτυφλία, παρά εναλλακτική (αυτό για όταν μιλάμε περί του πόσο καλύτερα είναι στο εξωτερικό).

(δεν επιθυμώ να φύγω εκτός θέματος, αγνοήστε με)

Υ.Γ. Δεν πρόκειται για την αστυνομία θεωρητικά, πρόκειται για την αστυνομία πρακτικά. Αυτό για όποιον πιστεύει στο ρόλο της αστυνομίας ακόμη. Και δεν είναι στον άνθρωπο γενικά, είναι στον άνθρωπο συγκεκριμένα. (αυτά για τα προηγούμενα, χωρίς να επιθυμώ να επιστρέψω σε εκείνα)

Οταν θα τελειωσεις την σχολη με το καλο και ριξεις μια ματια στις δουλειες θα καταλαβεις την μοδα.

Οταν για τα περισσοτερα αντικειμενα δεν υπαρχει τιποτα εδω περα και ο,τι υπαρχει θα ναι κακοπληρωμενο και πολλες ωρες, θα αρχισεις να τα ζυγιζεις. Και ενταξει βλεπεις να υπαρχει προοπτικη για κατι καλυτερο στο αμεσο μελλον?

Καλα μπουζια δεν εχεις τι να πεις και εχεις αρχισει να ψαχνεις χιλιες δυο μλκιες. Στο εξωτερικο δεν θα παω για σπουδες και καλυτερα δαρμενος με ψωμι να φας παρα δαρμενος και νηστικος.

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Απ: Η εγκληματικότητα στο ΑΠΘ σε άλλη διάσταση
« Reply #42 on: January 27, 2014, 19:45:53 pm »

Quote from: Αλντεμπαράν on January 27, 2014, 15:49:42 pm
Quote from: bouzias on January 27, 2014, 15:34:18 pm

Αν θες τη δική μου πρόταση εγώ προτείνω να μπει η αστυνομία και να τους συλλάβει.

μάλλον δεν καταλαβαίνεις πως πάει το πράμα.Το καλοκαίρι,στο δρόμο μεταξύ Πολυτεχνικής και Βιβλιοθήκης είμαι παρών σε κλοπή τσάντας(νταξ μικρό το κακό).Και ακολουθώ τα 2 παιδιά που το καναν,παίρνω το 100 και μου λεν "είναι άσυλο(κάτι που δεν στέκει νομικά) δεν μπορώ να μπω,κατέβα στην Εγνατία για καταγγελία(!?) του περιστατικού".Αφού κατέβηκα,περίμενα 10 λεπτά,τους πήρα τηλ,καθώτι δωρεάν η κλήση, και μου λεν"α ναι θυμάμαι,το πειρστατικό έληξε,πάνε σπίτι σου".ΔΕΝ τους ενδιαφέρει αν θα σε κλέψουν εντός του πανεπιστημίου.

Μαλακίες ειπε ο αστυνόμικος, γιατι δε χρειαζεται αυτόφωρο , διοτι εδω και 3+ χρόνια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΥΛΟ.

TrueForce
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Κλέβω Μπάτσους

View Profile
« Reply #43 on: January 27, 2014, 20:48:32 pm »

Quote from: bouzias on January 27, 2014, 18:44:51 pm
Επίσης κι εκεί η αστυνομία δέρνει και μάλιστα περισσότερο απ'τη δική μας. Αυτό δε σε πειράζει;
Grin Grin Grin Grin
Δεν έχω λόγια γι' αυτο το ποστ!!!

Είσαι ο γιος του Σαμαρα;

c0ndemn3d's da b0sS

Ηλεκτρονική ο τομέας της βίας, του punk και της αλητείας
 Knuppel guitar  Cool
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #44 on: January 27, 2014, 22:16:09 pm »

Η βία της κατασταλτικής αρχής είναι ευθέως συνδεδεμένη με το βαθμό όξυνσης των κοινωνικών αντιθέσεων. Σε μια δυτική κοινωνία που μπορεί να αποκρύπτει καλύτερα αυτές τις αντιθέσεις (χωρική και χρονική μετάθεση των εργατών/γκέτο-gentrification/"δουλειές" για ανέργους-επιδόματα επιβίωσης) και μπορεί να εξαγοράζει πιο εύκολα συνειδήσεις με μισθούς και όνειρα ανέλιξης, ο αστυνομικός λαμβάνει σχεδόν εξ' ολοκλήρου την δεύτερη εκ των φύσεων του, την γραφειοκρατική. Δηλαδή από την στιγμή που δεν χρειάζεται να είναι στο δρόμο για να "πατάσσει το έγκλημα" (είναι και αυτό στη φύση μας, μην το ξεχνάμε) ουσιαστικά ενσωματώνεται στο μηχανισμό διεύθυνσης του αστικού κράτους. Αν κάποιος δεν έχει τα θεωρητικά εργαλεία να κατανοήσει γιατί το αστικό κράτος έχει εγγενείς και ανεπίλυτες υπό το καθεστώς του αντιθέσεις, οι οποιές κατά καιρούς εκφράζονται λιγότερο ή περισσότερο βίαια, τότε είναι εύλογο να βλέπει τον αστυνομικό ως μια ακόμα δουλειά, ως έναν από εμάς, επιχειρώντας μια συναισθηματική προσέγγιση/έκκληση να δούμε τον άνθρωπο πίσω από τον ρόλο, και όχι τον ρόλο μπροστά από τον άνθρωπο. Ο βαθμός σήψης ή "ανάπτυξης" μιας αστικής κοινωνίας σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μας δημιουργεί αυταπάτες γύρω από το ποιός είναι αυτός ο ρόλος, η διατήρηση της τάξης (βλέπε του καθεστώτως ως έχει) και η προστασία αυτών που τον πληρώνουν (και όχι αυτών με τα λεφτά -βλέπε εργασία- των οποίων πληρώνουν).

λίγο benjamin για την χώνεψη:
http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/01/walter-benjamin.html

pay close attention
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: