• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 22:43:26 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 22:43:26 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
H Στοά των Off Topic
by Katarameno
[Today at 20:28:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 19:40:47]

[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by chatzikys
[Today at 19:26:00]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426723
Total Topics: 31711
Online Today: 262
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 69
Guests: 125
Total: 194
Αρχιτέκτων
Ponan
rafa98p
mike1996
Christina_R
TheBadSalesman
gpapailio
sassi
Nikos_313
abunchofcells
elefsola
Le ece
petrtheo
tzortzis
Mr Watson
mpilas_giwrgos
geftihiakos
Xontroulis
ThanosV
Stelios Leivas
jimalexoud
kostas.de
Asozou
engineer2030
aachmet
geormylo
aafroditi
Captain
tsakalokagkouras
Domnious
chatzikys
tokamania
Petross
Thanasiscon1
Petran25
tasos gourd
sterxz
giannis23
geo66
mantzjim
Orgianelis
dimitris585
grepanis
Maria balogianni
maik
christi
samamidou
dorapangeiou
ioannis
petralexiou
Michalis Tsialis
bougatsa
Argiris
mixkats
AcDimitri
Karkarias
m.renia
anna.f
plapas
maria.r
glavdakis
alexandros_and
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Η γραμματεία είναι ανοιχτή καθημερινά 12:00-13:30 Tongue
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Περιβάλλον (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > Ανακυκλώστε - κάνει καλό!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 Go Down Print
Author Topic: Ανακυκλώστε - κάνει καλό!  (Read 2486 times)
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
Ανακυκλώστε - κάνει καλό!
« on: June 08, 2006, 12:53:23 pm »

Είσαι από εκείνους που λυπούνται όταν πετάνε στα σκουπίδια τα κουτιά από τα αναψυκτικά, τα μπουκάλια των σαμπουάν, τις κονσέρβες?

Εγώ ναι.
Όμως δεν μπορούσα να τα πηγαίνω για ανακύκλωση. Οι ειδικοί κάδοι ήταν πολύ μακριά από το σπίτι μου και επιπλέον ήταν πρόβλημα να έχω σπίτι μου τρία χωριστά σκουπιδοδοχεία για γυαλι, πλαστικό, χαρτί.

Ευτυχώς όμως, ο Δήμος βελτίωσε και κάτι. Βάλαν στην περιοχή μου πολλούς κάδους για ανακύκλωση που δέχονται ΟΛΕΣ τις συσκευασίες. Ο διαχωρισμός και η επεξεργασία είναι δικιά τους υπόθεση.

Πλέον, πέρα από την σακούλα με τα κανονικα σκουπίδια (βλέπε φλούδες, χαρτιά χρησιμοποιημένα κλπ) έχω και μία αρκετά μεγάλη σακούλα από χαρτί όπου βάζω
                                ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:
πχ.  κουτιά απορρυπαντικών, δοχεία των γιαουρτιών, σαμπουάν, το ποτήρι που έσπασα, τις κοκακόλες που δεν πίνω εγώ κλπ.

Όλες τις συσκευασίες...

(κάποιες συσκευασίες μπορεί να χρειαστούν και λίγο ξέπλυμα, όπως πχ. τα γιαουρτοκουτάκια, για να μην λερώνεται ούτε η δικιά σας (επαναχρησιμοποιήσιμη) σακούλα, ούτε κ ο κάδος τους)

Όταν γεμίζει η σακούλα πηγαίνω και βάζω τις συσκευασίες στον κάδο ανακύκλωσης (one by one, είναι γεγονός. Αλλά έτσι το χαίρεσαι περισσότερο  Tongue)

Εμείς που είμαστε φοιτητές είμαστε που πρέπει να προωθούμe τέτοιες κινήσεις και να συμπαρασύρουμε και τις γειτόνισσες να κάνουν το ίδιο!
Zητείστε να βάλουν τέτοιους κάδους και στη δικιά σας γειτονιά!

Α, και αν έχετε υποψία ότι τα περιεχόμενα του κάδου ανακύκλωσης πάνε όπου και των απλών κάδων, παραπονεθείτε για αυτό! Δεν είναι όμως λόγος για να μην κάνετε ανακύλωση..

Peace!  Wink
« Last Edit: June 08, 2006, 13:34:15 pm by miss_elec » Logged

www.thmmy.gr/smf/index.php?action=dlattach;topic=639.0;attach=33889
poso sas bariemai!
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Κάντε ανακύκλωση - είναι καλό!
« Reply #1 on: June 08, 2006, 13:07:43 pm »

Πολύ καλά κάνεις και το αναφέρεις αυτό miss_elec
είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε ανακύκλωση...
Βέβαια πριν από αυτό το στάδιο, πολλοί πρέπει να καταλάβουν να μην κάνουν χειρότερα από το να αδιαφορούν για ανακύκλωση, όπως το να μην μολύνουμε ακατάσχετα όταν είμαστε εκτός σπιτιού...
έχω ένα φίλο ας πούμε ο οποίος, όταν είμαστε έξω, συνέχεια πετάει οτι σκουπιδάκι δεν χρειάζεται στον δρόμο... ότι και να του πεις αυτός θα σε κοροιδέψει...
είναι θέμα κουλτούρας ίσως...
μακάρι να ήταν όλοι σαν και σένα...
http://www.minenv.gr/4/41/4111/g411100.html
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #2 on: June 08, 2006, 13:13:35 pm »

Με τέτοια ακρίβεια ποιος σκέφτετα;ι την ανακύκλωση?

Προχθές είδα σε γνωστό μεγάλο σούπερμάρκετ που αρχίζει από 'Μ' ,  ένα κιλό κεράσια να κοστίζει 4,5 ευρώ !!!!!! Έβαλα τα γέλια με το που το είδα! Και όταν  ρώτησα την κοπέλα απο που ήταν τα κεράσια, μου είπε από την Έδεσσα. Και όταν την ρώτησα αν ήταν από το Μεσημέρι (γνωστό χωριό της Έδεσσας), μου είπε όχι-το πρωί τα φέρανε!  Grin

Κατερίνα, όταν ο κόσμος δεν μπορεί να αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης (τα κεράσια δεν είναι πρώτης ανάγκης) και υπάρχει τέτοια ακρίβεια, κακά τα ψέματα κανένας δεν πρόκξειται να νοιαστεί για την ανακύκλωση!

Στην εποχή της δραχμής ΚΑΙ έκανα ΚΑΙ ήμουν υπέρ της ανακύκλωσης. Τώρα ούτε που με νοιάζει, αφού δεν 'γεμίζει και πολύ' το καλάθι της νοικοκυράς...
Quote from: akiSPAMfox on June 08, 2006, 13:07:43 pm
έχω ένα φίλο ας πούμε ο οποίος, όταν είμαστε έξω, συνέχεια πετάει οτι σκουπιδάκι δεν χρειάζεται στον δρόμο... ότι και να του πεις αυτός θα σε κοροιδέψει...
είναι θέμα κουλτούρας ίσως...

Αυτό είναι άλλο θέμα! Κι εγώ έχω ένα φίλο που συνέχεια φτύνει στον δρόμο. Αυτό έχει να κάνει με την παιδεία και την ανατροφή.
Η ανακύκλωση έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος, πρόβλημα΄που υφίσταται τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά όπως λέω και παραπάνω, όταν ο άνθρωπος (ο έλληνας) δεν έχει να φάει, θα νοιαστεί για το 'διατημόπλοιο' Γή? Δεν νομίζω.... Roll Eyes
poly1
Guest
« Reply #3 on: June 08, 2006, 13:15:02 pm »

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αγαπητό Megawatt Wink

(Μασούτης εννοείς ? Cool
dim
Honoured Member
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

finding emo

View Profile
« Reply #4 on: June 08, 2006, 13:16:44 pm »

Quote from: miss_elec on June 08, 2006, 12:53:23 pm
Είσαι από εκείνους που λυπούνται όταν πετάνε στα σκουπίδια τα κουτιά από τα αναψυκτικά, τα μπουκάλια των σαμπουάν, τις κονσέρβες?

Εγώ ναι.
Όμως δεν μπορούσα να τα πηγαίνω για ανακύκλωση. Οι ειδικοί κάδοι ήταν πολύ μακριά από το σπίτι μου και επιπλέον ήταν πρόβλημα να έχω σπίτι μου τρία χωριστά σκουπιδοδοχεία για γυαλι, πλαστικό, χαρτί.

Ευτυχώς όμως, ο Δήμος βελτίωσε και κάτι. Βάλαν στην περιοχή μου πολλούς κάδους για ανακύκλωση που δέχονται ΟΛΕΣ τις συσκευασίες. Ο διαχωρισμός και η επεξεργασία είναι δικιά τους υπόθεση.

Πλέον, πέρα από την σακούλα με τα κανονικα σκουπίδια (βλέπε φλούδες, χαρτιά χρησιμοποιημένα κλπ) έχω και μία αρκετά μεγάλη σακούλα από χαρτί όπου βάζω
                                ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ:
πχ.  κουτιά απορρυπαντικών, δοχεία των γιαουρτιών, σαμπουάν, το ποτήρι που έσπασα, τις κοκακόλες που δεν πίνω εγώ κλπ.

Όλες τις συσκευασίες...

(κάποιες συσκευασίες μπορεί να χρειαστούν και λίγο ξέπλυμα, όπως πχ. τα γιαουρτοκουτάκια, για να μην λερώνεται ούτε η δικιά σας (επαναχρησιμοποιήσιμη) σακούλα, ούτε κ ο κάδος τους)

Όταν γεμίζει η σακούλα πηγαίνω και βάζω τις συσκευασίες στον κάδο ανακύκλωσης (one by one, είναι γεγονός. Αλλά έτσι το χαίρεσαι περισσότερο  Tongue)

Εμείς που είμαστε φοιτητές είμαστε που πρέπει να προωθούμe τέτοιες κινήσεις και να συμπαρασύρουμε και τις γειτόνισσες να κάνουν το ίδιο!
Zητείστε να βάλουν τέτοιους κάδους και στη δικιά σας γειτονιά!

Α, και αν έχετε υποψία ότι τα περιεχόμενα του κάδου ανακύκλωσης πάνε όπου και των απλών κάδων, παραπονεθείτε για αυτό! Δεν είναι όμως λόγος για να μην κάνετε ανακύλωση..

Peace!  Wink

Άρχισα πριν περίπου 1 χρόνο να κάνω ανακύκλωση, και είναι τρομακτικά μεγάλος ο όγκος των σκοπυδιών που μπορούν να ανακυκλωθούν!
Πραγματικά αξίζει τον κόπο, χωρίς 2η σκέψη..

Μόνο να μην έπρεπε να τα πετάς ένα ένα.......  Sad
akis
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: June 08, 2006, 13:18:46 pm »

Quote from: Megawatt on June 08, 2006, 13:13:35 pm
Αυτό είναι άλλο θέμα! Κι εγώ έχω ένα φίλο που συνέχεια φτύνει στον δρόμο. Αυτό έχει να κάνει με την παιδεία και την ανατροφή.
Η ανακύκλωση έχει να κάνει με την προστασία του περιβάλλοντος, πρόβλημα΄που υφίσταται τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά όπως λέω και παραπάνω, όταν ο άνθρωπος (ο έλληνας) δεν έχει να φάει, θα νοιαστεί για το 'διατημόπλοιο' Γή? Δεν νομίζω.... Roll Eyes
το ξέρω οτι είναι άλλο θέμα απλά ήθελα να πω οτι:
 εδώ πετάει σκουπίδια όπου να'ναι, η ανακύκλωση θα τον νοιάξει...  Wink
χάλια
TT_PTOLEMAIDA
Guest
« Reply #6 on: June 08, 2006, 13:23:08 pm »

Quote from: NINJA on June 08, 2006, 13:15:02 pm
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον αγαπητό Megawatt Wink

(Μασούτης εννοείς ? Cool
Μαρινόπουλος  8)
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
Απ: Κάντε ανακύκλωση - είναι καλό!
« Reply #7 on: June 08, 2006, 13:32:46 pm »

Eντάξει Megawatt, καταλαβαίνω ότι όταν κάποιος έχει σοβαρά προβλήματα, δε θα νοιαστεί να κάνει και ανακύκλωση.

Αλλά νομίζω ότι ήταν κάπως άστοχη η συνεπαγωγή που έκανες!
Τα 3/4 των Ελλήνων δεν έχουν μεγάλη αγοραστική δύναμη και η ακρίβεια μας πλήττει τους πάντες. Και τί σημαίνει αυτό? Ότι θα πρέπει πάψουμε να είμαστε άνθρωποι? (θέτω ως προϋπόθεση σε αυτό το σημείο ότι είμαστε ήδη άνθρωποι..)

Η ακρίβεια λες μας έχει φάει. Τόσο που και ο χρόνος μας να έχει γίνει τόσο ακριβός, που δεν μπορούμε να αφιερώσεουμε 20 λεπτά την εβδομάδα για ανακύκλωση?

Εγώ βασίζομαι στους φοιτητές. Give anakyklwsi a chance!

« Last Edit: June 08, 2006, 13:36:44 pm by miss_elec » Logged

poso sas bariemai!
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
Απ: Ανακυκλώστε - κάνει καλό!
« Reply #8 on: June 08, 2006, 13:41:13 pm »

Πραγματικά dim, είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ το πόσα πολλά από αυτά που πετάμε μπορούν να ανακυκλωθούν.

Προσωπικά, τα σκουπίδια που πετάω στους συμβατικούς κάδους μπορεί και να έχουν μειωθεί στο 30%! (χονδρική εκτίμηση Wink)

poso sas bariemai!
civilos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
Re: Ανακυκλώστε - κάνει καλό!
« Reply #9 on: June 08, 2006, 14:25:31 pm »

Quote from: miss_elec on June 08, 2006, 13:32:46 pm
Η ακρίβεια λες μας έχει φάει. Τόσο που και ο χρόνος μας να έχει γίνει τόσο ακριβός, που δεν μπορούμε να αφιερώσεουμε 20 λεπτά την εβδομάδα για ανακύκλωση?

Cheesy
Αρκετά εύστοχο ερώτημα!Η ανακύκλωση δεν είναι απόλυτα συνυφασμένηι με το οικονομικό επίπεδο των ανθρώπων. Είναι θέμα νοοτροπίας και στάση ζωής. Εξάλλου, παρά το γεγονός ότι επικρατεί μία οικονομική ύφεση, ο όγκος των σκουπιδιών δεν φαίνεται να μειώνεται και πολύ.
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
Re: Ανακυκλώστε - κάνει καλό!
« Reply #10 on: June 08, 2006, 14:31:58 pm »

Η ανακύκλωση είναι μία σπουδαία πράξη σεβασμού προς το περιβάλλον. Μπράβο στην Κατερίνα που έθιξε το θέμα. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά αυτή η συνείδηση. Σε άλλες χώρες, π.χ. Γερμανία, υπάρχει Αστυνομία σκουπιδιών (!!) που σου επιβάλλει πρόστιμο αν σε δει κάποιος (σε καταγγέλουν χαλαρά) να μην πετάς το κάθε είδος απορρήματος στον κατάλληλο κάδο.

Επιπροσθέτως θα ήθελα να προτείνω, επειδή στην πόλη μας δεν υπάρχουν υποδομές για ανακύκλωση (ελάχιστοι κάδοι - μόνο για μικροποσότητες), να οργανώσουμε μία κίνηση πρωτοβουλία και να πιέσουμε προς την ανάπτυξη και εγκατάσταση τέτοιων υποδομών. Έτσι ώστε να είναι και πιο εύκολο για τους πολίτες να συμμετέχουν στην ανακύκλωση.
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #11 on: June 08, 2006, 14:43:39 pm »

Nα το προσθέσουμε στα αιτήματα του φοιτητικού κινήματος  Wink Smiley

Πιστεύω ότι πρέπει να αρχίσει η ενεργοποίηση σε επίπεδο γειτονιάς. Τώρα αν αυτή θα ξεκινήσει από ατομικές πρωτοβουλίες, από εκστρατείες ενημέρωσης των ίδιων των δήμων, του κράτους, δεν ξέρω.

Θυμάμαι πάντως πως στο δημοτικό μας είχαν περάσει πολύ καλά τη σημασία της ανακυκλωσης. Δυστυχώς δεν υπήρχε κατάλληλη συνέχεια αυτής της εκστρατείας σε επίπεδο δήμου και το πράγμα ατόνησε. Να φανταστείτε ότι στην πόλη μου, τα όμορφα Γιαννιτσά, ο κάδος σκουπιδιών άργησε να έρθει παααρα πολύ. Τα σκουπίδια αφήνονταν αποβραδίς στο δρομο χύμα. Ορισμένες νοικοκυρές μάλιστα -παρά την κατακραυγή της γειτονιάς, τα ρίχνανε και από το μπαλκόνι...

Εγώ πάντως θα κολλήσω καμμιά αφίσα στις πολυκατοικίες της γειτονιάς μου. Μετά, αφού συσπειρώσω την γειτονιά στον κοινό στόχο, λέω να ζητήσω από το δήμο να βάλει κανέναν κάδο ανακυκλωσης και στον δικό μου δρόμο!

poso sas bariemai!
voyager
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: June 08, 2006, 16:30:07 pm »

Hello Ανακύκλωση!!!  Hello Peace Peace super

Θα έλεγα ότι άργησα να την ανακαλύψω..αλλά από τότε που την ανακάλυψα δε θέλω να σταματήσω να συνεισφέρω Smiley

Quote from: dim on June 08, 2006, 13:16:44 pm
Άρχισα πριν περίπου 1 χρόνο να κάνω ανακύκλωση, και είναι τρομακτικά μεγάλος ο όγκος των σκοπυδιών που μπορούν να ανακυκλωθούν!
Πραγματικά αξίζει τον κόπο, χωρίς 2η σκέψη..

Μόνο να μην έπρεπε να τα πετάς ένα ένα.......  Sad

Πραγματικά, είναι τεράστιος ο όγκος των απορριμάτων που μπορούν να ανακυκλωθούν..και είναι κρίμα να πηγαίνει στις χωματερές όλη αυτή η ποσότητα..
Όσο για το ότι τα πετάς ένα ένα μέσα, εγώ πραγματικά το απολαμβάνω Smiley

Με την ανακύκλωση έχουμε τόσο περιβαλλοντικά ωφέλη όσο και οικονομικά καλά...

(http://www.greenpeace.org/greece/137368/137396/138308) greenpeace:
Ξέρετε ότι, αν όλοι οι κάτοικοι της Ελλάδας ανακυκλώναμε τα αλουμινένια
κουτάκια που αγοράζουμε (κουτάκια αναψυκτικών, μπύρας, κλπ.) οι ελληνικές
εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειώνονταν κατά 250 χιλιάδες τόνους
ετησίως; Ή ότι αν ανακυκλώναμε όλα τα υλικά συσκευασίας και χάρτου θα
αποφεύγονταν η έκλυση 3,84 εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην
ατμόσφαιρα;

(http://www.neo.gr/website/ergasiamathiti/36.htm)ίσως λίγο παλιό αλλά με πολλές χρήσιμες πληροφορίες:
Σε έναν απολογισμό του προγράμματος ανακύκλωσης στα σχολεία κατά τα έτη 1990-1992, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων (Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) αναφέρει ότι πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σε 400 περίπου σχολεία με σύνολο 120.000 περίπου μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση. από τους 122 συνολικά τόνους άχρηστων υλικών που ανακυκλώθηκαν (110 τόνοι χαρτί, 10 τόνοι αλουμίνιο, 2 τόνοι γυαλί) εξοικονομήθηκαν:

- 15.834 κιλά πετρέλαιο.

- 139.200 κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας.

- 232.328.000 δρχ.(681.813 ευρώ) από έξοδα των δήμων για τη συλλογή και μεταφορά των απορριμμάτων.

- 2.018.000 δρχ.(5922 ευρώ) από την πώληση των υλικών προς ανακύκλωση.

- 1.360 δέντρα.

και τέλος: συμβαίνει δίπλα μας Smiley
http://www.anakyklosi.gr/active.aspx?mode=el{f5320257-0920-4d19-9537-3ce8a9a69b74}View

δυστυχώς συμβαίνει
apostolos1986
Veteran
Επιβεβαρυμένος

View Profile
« Reply #13 on: June 08, 2006, 16:37:36 pm »

κι εγώ κάνω ανακύκλωση των σκουπιδιών ...επίσης πολύ σημαντική είναι η ανακύκλωση των διάφορων μπαταριών....
για ρίξτε μια ματια έδω...
http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=3349.0

κι εδώ.

www.afis.gr

www.twitter.com/apostolos1986
miss_elec
Θαμώνας

View Profile
« Reply #14 on: June 09, 2006, 00:06:49 am »

Πολύ ενδιαφέροντα τα σάιτ που παραθέσατε παιδιά.

@voyager, χωρίς πλάκα κι εγώ προτιμώ που τα ρίχνω στον κάδο ένα προς ένα. Κάθε φορά που ρίχνω κι από ένα αισθάνομαι ότι κάνω ένα ακόμη καλό Wink

poso sas bariemai!
Pages: [1] 2 Go Up Print
Jump to: