• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 18, 2025, 02:56:42 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 18, 2025, 02:56:42 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by George_RT
[July 17, 2025, 23:41:01 pm]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Katarameno
[July 17, 2025, 21:43:10 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 17, 2025, 16:48:39 pm]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[July 17, 2025, 15:10:03 pm]

[αραγε attack]Μπλόκο στην...
by nikd
[July 17, 2025, 12:46:49 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Dimos Bachlas
[July 17, 2025, 09:42:27 am]

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
by Katarameno
[July 16, 2025, 23:57:16 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by chatzikys
[July 16, 2025, 19:17:25 pm]

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπ...
by Mr Watson
[July 16, 2025, 14:34:57 pm]

Ποιο τραγούδι ακούσατε 5+...
by The Web
[July 16, 2025, 12:10:18 pm]

Brace yourselves (global ...
by Katarameno
[July 16, 2025, 11:38:28 am]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[July 15, 2025, 23:10:04 pm]

Έχεις ή δεν έχεις?
by Elliot Alderson
[July 15, 2025, 21:12:02 pm]

Ρώτα κάτι τον επόμενο
by Nikos_313
[July 15, 2025, 18:31:05 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[July 14, 2025, 14:19:25 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[July 14, 2025, 00:21:05 am]

Βιβλιοθήκη-Πληροφορίες
by Nikos_313
[July 12, 2025, 22:51:26 pm]

Αστεία Βίντεο
by Katarameno
[July 12, 2025, 22:05:16 pm]

[Δίκτυα Ι] Να επιλέξω το ...
by chatzikys
[July 12, 2025, 10:21:44 am]

Αλλαγές στη σύνθεση των Ο...
by Katarameno
[July 12, 2025, 01:25:48 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9978
Latest: panagiotidoua
Stats
Total Posts: 1427396
Total Topics: 31727
Online Today: 119
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 5
Guests: 86
Total: 91
antrikos
unreasonable
akoil
Reidemption
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Λογοτ-ee-χνία > Πεζογραφία (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > hitchhiker's guide to the galaxy
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 4 Go Down Print
Author Topic: hitchhiker's guide to the galaxy  (Read 9424 times)
bot
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
hitchhiker's guide to the galaxy
« on: June 06, 2006, 19:00:56 pm »

άσχετο....

η εισαγωγή του βιβλίου:

---

Πέρα μακριά στα αχαρτογράφητα τέλματα της πιο μπανάλ περιοχής του Δυτικού Σπειροειδούς βραχίονα του Γαλαξία, βρίσκεται ένας μικρός, ασήμαντος, κίτρινος ήλιος.

Γύρω απ' αυτόν τον ήλιο, σε μια απόσταση περίπου εικοσιδύο εκατομμυρίων μιλίων, γυρίζει ένας εντελώς ασήμαντος, μικρός, γαλαζοπράσινος πλανήτης, που οι κάτοικοί του, μια μορφή ζωής καταγόμενη από πιθήκους, είναι τόσο πρωτόγονοι, που πιστεύουν ακόμη πως τα ψηφιακά ρολόγια είναι μια πανέξυπνη ιδέα.

Αυτός ο πλανήτης έχει -ή μάλλον είχε- ένα πρόβλημα, που ήταν το εξής: οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που ζούσανε σ' αυτόν ήταν συνήθως δυστυχισμένοι. Πολλές λύσεις είχανε προταθεί γι΄αυτό το πρόβλημα, αλλά οι περισσότερες ασχολούνταν με τη διακίνηση μικρών πράσινων χαρτιών, πράγμα παράξενο, γιατί βασικά δεν ήταν τα μικρά πράσινα χαρτιά που 'τανε δυστυχισμένα.

Κι έτσι το πρόβλημα παρέμενε, πολλοί άνθρωποι είχανε τα χάλια τους κι οι περισσότεροι ήταν αξιοθρήνητοι, ακόμα κι αυτοί με τα ψηφιακά ρολόγια.

Όλο και πιο πολλοί ήταν της γνώμης πως ήταν ένα μεγάλο λάθος, που κατέβηκαν από τα δέντρα και μερικοί λέγανε πως ακόμα και τα δέντρα ήταν μια άσχημη κίνηση και πως δεν έπρεπε καν να εχουν βγει από τους ωκεανούς.

Και τότε, μια Πέμπτη, κάπου δυο χιλιάδες χρόνια από τότε που 'χανε καρφώσει κάποιον σ' ένα δέντρο, επειδή είπε πόσο ωραία θα ήταν αν αρχίζαν να φέρονται καλά ο ένας στον άλλον, έτσι γι' αλλαγή, μια κοπέλα που καθόταν μόνη της σ' ένα μικρό καφενείο στο Ρίκμανσουώρθ, ξαφνικά κατάλαβε τι ήταν αυτό που δε πήγαινε καλά τόσο καιρό και πως θα μπορούσε ο κόσμος να γίνει ένα ωραίο κι ευτυχισμένο μέρος για όλους. Αυτή τη φορά είχε βρει το σωστό πράγμα που θα λειτουργούσε, χωρίς να χρειαστεί να καρφωθεί κανείς πουθενά.

Δυστυχώς όμως, προτού προλάβει να φτάσει στο τηλέφωνο και να ειδοποιήσει κάποιον, μια τρομερή, ηλίθια καταστροφή συνέβη κι η ιδέα της χάθηκε για πάντα.

Αυτή δεν είν' η ιστορία της.

Αλλά είναι η ιστορία αυτής της τρομερής, ηλίθιας καταστροφής και μερικών συνεπειών της.

Είναι επίσης η ιστορία ενός βιβλίου που λέγεται "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ώτοστοπ", ένα βιβλίο που δεν είναι γήινο, που δε δημοσιεύτηκε ποτέ στη Γη και που κανείς Γήινος δεν είχε δει ή ακούσει γι' αυτό, ως την τρομερή αυτή καταστροφή.

Ήταν όμως πολύ ένα αξιόλογο βιβλίο.

Ίσως το πιο αξιόλογο που βγήκε ποτέ από τον μεγάλο εκδοτικό οίκο της Μικρής 'Αρκτου - που ήταν επίσης άγνωστος τους Γήινους.

Δεν είναι μόνο ένα πολύ αξιόλογο βιβλίο, αλλά και μια μεγάλη επιτυχία- πιο δημοφιλές από τον "Γαλαξιακό Τσελεμεντέ", πιο διαδεδομένο από το "Πενήντα Τρία Ακόμη Πράγματα που Μπορείτε να Κάνετε Σε μηδέν Βαρύτητα", πιο πολύκροτο κι από τη περιβόητη φιλοσοφική τριλογία του Ούλον Κόλουφιντ, "Που Έκανε Λάθος ο Θεός", "Μερικά Ακόμη από τα Μεγάλα Λάθη του Θεού" και "Ποιος Είναι Αυτός ο Θεός Τέλος Πάντων;".

Σε πολλούς από τους πιο άνετους πολιτισμούς του Εξωτερικού Ανατολικού Χείλους του Γαλαξία, το "Γυρίστε τον Γαλαξία με Ώτοστοπ", έχει ήδη υποσκελίσει τη "Μεγάλη Γαλαξιακή Εγκυκλοπαίδεια" και θεωρείται η πιο έγκυρη παρακαταθήκη γνώσης και σοφίας, αν κι έχει αρκετές παραλείψεις και πολλές φορές τα στοιχεία του είναι πλαστά ή τουλάχιστον ανακριβή. Παρ' όλα αυτά, έχει μεγαλύτερη επιτυχία, γιατί πλεονεκτεί σε δυο σημαντικά σημεία: Πρώτον, είναι λίγο πιο φτηνό και δεύτερον, έχει χαραγμένη τη λέξη ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ με μεγάλα, καθησυχαστικά γράμματα στο εξώφυλλο του!

Αλλά η ιστορία αυτής της τρομερής, ηλίθιας Πέμπτης, η ιστορία των παράξενων συνεπειών της και το πως αυτές οι συνέπειες είναι αξεδιάλυτα συνδεδεμένες μ' αυτό το καταπληκτικό βιβλίο, αρχίζει πολύ απλά.

---

λοιπόν, εγώ έχω διαβάσει μόνο αυτό το βιβλίο του Douglas Adams.
μου άρεσε πολύ!
έχετε διαβάσει τα επόμενα?
πως είναι? (φοβάμαι τα sequel γενικά)

Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
Re: hitchhiker's guide to the galaxy
« Reply #1 on: June 06, 2006, 19:08:07 pm »

Καλά κάνεις... και τα sequel είναι πολύ διασκεδαστικά, αλλά υπάρχει μια αισθητή πτώση της ποιότητας από βιβλίο σε βιβλίο.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #2 on: June 06, 2006, 21:34:38 pm »

Έχει κανείς τα βιβλία?

Ξέρεις κάποια βιβλιοθήκη που θα τα έχει?

Η αγγλική είναι η κανονική του γλώσσα ε?

Quote from: trillian on June 06, 2006, 19:00:56 pm

Και τότε, μια Πέμπτη, κάπου δυο χιλιάδες χρόνια από τότε που 'χανε καρφώσει κάποιον σ' ένα δέντρο, επειδή είπε πόσο ωραία θα ήταν αν αρχίζαν να φέρονται καλά ο ένας στον άλλον, έτσι γι' αλλαγή, μια κοπέλα που καθόταν μόνη της σ' ένα μικρό καφενείο στο Ρίκμανσουώρθ, ξαφνικά κατάλαβε τι ήταν αυτό που δε πήγαινε καλά τόσο καιρό και πως θα μπορούσε ο κόσμος να γίνει ένα ωραίο κι ευτυχισμένο μέρος για όλους. Αυτή τη φορά είχε βρει το σωστό πράγμα που θα λειτουργούσε, χωρίς να χρειαστεί να καρφωθεί κανείς πουθενά.

Δυστυχώς όμως, προτού προλάβει να φτάσει στο τηλέφωνο και να ειδοποιήσει κάποιον, μια τρομερή, ηλίθια καταστροφή συνέβη κι η ιδέα της χάθηκε για πάντα.

Αυτό φοβάμαι ότι θα πάθω μια μέρα.

byeeee
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: hitchhiker's guide to the galaxy
« Reply #3 on: June 06, 2006, 21:38:32 pm »

Quote from: SPAMM Turam on June 06, 2006, 21:34:38 pm
Quote from: trillian on June 06, 2006, 19:00:56 pm

Αυτό φοβάμαι ότι θα πάθω μια μέρα.

Είναι ένας σχεδόν μόνιμος φόβος, κάτι τέτοιο...  Sad
Nessa (ναι ναι η γνωστή!)
Guest
« Reply #4 on: June 06, 2006, 21:58:18 pm »

Στα αγγλικά είναι γραμμένα, ναι.

Κυκλοφορούν στο Internet.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #5 on: June 06, 2006, 22:01:44 pm »

α ωραία. έχω και adsl. lol

byeeee
aroubies
Guest
« Reply #6 on: June 08, 2006, 10:44:39 am »

Έχω αγοράσει από τον Παπασωτηρίου τα 5 βιβλία της σειράς, του Douglas Adams, αυτή τη στιγμή είμαι στο 3ο (και το μακρύτερο) και μου αρέσουν εξίσου με το πρώτο.
Πάντως αξίζει Tourambar να δώσεις τα 21 Ευρώ που έχουν τα 5 βιβλία μαζί, γιατί είναι πραγματικά τσάμπα πράμα.
Πριν αρχίσω να τα διαβάζω ξαναείδα την ταινία, έτσι για να ξαναέρχονται οι εικόνες στο μυαλό όταν λέει μέσα Vogons κλπ.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #7 on: June 08, 2006, 11:40:46 am »

Θανάση, κουβάλα σε παρακαλώ τον 1 τόμο να μου τον δώσεις.

byeeee
aroubies
Guest
« Reply #8 on: June 08, 2006, 12:24:52 pm »

Πότε να σε τον δώσω? Έχω μάθημα το απόγευμα μέχρι τις 9 παρά τέταρτο. αν μετά κάνουμε κάτι και με τον Λευτέρη, να τον κουβαλήσω.
Αλλά θα μου τον επιστρέψεις κάποτε ε? Όχι δανεικά και αγύριστα όπως παλιότερα!!
Dr. Gonzo
Θαμώνας

4:48 Psychosis

View Profile
« Reply #9 on: June 08, 2006, 14:14:04 pm »

από τα 5 της σειράς, το αγαπημένο μου είναι το 4ο, So Long And Thanks For All The Fish.
το Mostly Harmless, ως τελευταίο είναι αρκετά μελαγχολικό.

αισθητή πτώση της ποιότητας, υπάρχει στα βιβλία του Pratchett,
δεν νομίζω ότι ισχύει το ίδιο για τον Douglas Adams.
εξάλλου, κάθε βιβλίο προχωράει αρκετά την ιστορία, και δεν αναμασάει τα ίδια και τα ίδια.

μια πρόταση,
διαβάστε το, αν μπορείτε, στα αγγλικά.
ο λόγος του Adams είναι απίστευτος, κι αποκλείεται να περνάει έτσι στη μετάφραση.

το αγγλικό PLAY (www.play.com) νομίζω έχει όλη τη σειρά, και στέλνει στην ελλάδα με free μεταφορικά.
το So Long And Thanks For All The Fish το έχω σε έκδοση από Pan Macmillan
(Νομίζω είναι η ίδια που φέρνει ο παπασωτηρίου)
αλλά είχα πάρει και το Ultimate Hitchhiker's Guide
που έχει και τα 5 βιβλία,
κάθως και μια καταπληκτική εισαγωγή από τον Adams και μια έξτρα ιστορία (Young Zaphod Plays It Safe). super

« Last Edit: June 08, 2006, 17:20:49 pm by Dr. Gonzo » Logged

Earth. What a shithole.
lost control
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #10 on: June 08, 2006, 16:29:51 pm »

Quote from: Thanassis on June 08, 2006, 12:24:52 pm
Πότε να σε τον δώσω? Έχω μάθημα το απόγευμα μέχρι τις 9 παρά τέταρτο. αν μετά κάνουμε κάτι και με τον Λευτέρη, να τον κουβαλήσω.
Αλλά θα μου τον επιστρέψεις κάποτε ε? Όχι δανεικά και αγύριστα όπως παλιότερα!!

καλά θα σε πάρω μάλλον ένα τηλέφωνο να μιλήσουμε.... Cheesy

byeeee
bjork
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #11 on: June 08, 2006, 17:22:47 pm »

Η εν λόγω σειρά βιβλίων είναι ΥΠΕΡΤΑΤΗ.
Έχω διαβάσει τα τρία πρώτα βιβλία - ένας φίλος μου είπε ότι είναι και τα καλύτερα.
Αν ξεχώριζα κάποιο θα ήταν το 2ο, το "Ρεστωράν στο τέλος του Σύμπαντος".
Ιδιοφυές έργο με έμμεσο-σαρκαστικό χιούμορ σχετικά με τις ανθρώπινες εμμονές και ανησυχίες, με κεντρική αυτή του υπαρξιακού προβλήματος.
Πολύ ευχάριστο να το διαβάζει κανείς, αν και μπαίνει στον πειρασμό να το "μελετήσει", για να καταλάβει τον ενδιαφέροντα και ιδιαίτερο τρόπο σκέψης του συγγραφέα - ο οποίος σημειωτέον όταν ήταν νέος έκανε το γύρο της Ευρώπης με ωτοστόπ και άλλαξε πολλές δουλειές, από ραδιοφωνικός παραγωγός μέχρι τραυματιοφορέας.
Έχω διαβάσει την ελληνική έκδοση και νομίζω ότι η μετάφραση είναι αρκετά καλή, αν και σίγουρα η αγγλική είναι ιδανική για να δει κάποιος ακριβώς   τον τρόπο έκφρασής του.
Όσο για το έργο, ήταν αρκετά καλό, ωστόσο το βλέπεις με άλλο μάτι αν έχεις διαβάσει τα βιβλία.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο αντίστοιχο βιβλίο.

It's alright
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #12 on: June 15, 2006, 14:14:46 pm »

Quote from: dj soula on June 08, 2006, 17:22:47 pm

Ιδιοφυές έργο με έμμεσο-σαρκαστικό χιούμορ σχετικά με τις ανθρώπινες εμμονές και ανησυχίες, με κεντρική αυτή του υπαρξιακού προβλήματος.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει να μου προτείνει κάποιο αντίστοιχο βιβλίο.

με άμεσο σαρκαστικό χιούμορ, έχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά καμία σχέση με διαστημικές αλληγορίες. Λένο Χρηστίδη, οεω

byeeee
CyberCaesar
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #13 on: June 15, 2006, 22:54:12 pm »

τα βιβλια απο τον παπασωτηριου πρεπει να τα παραγγειλεις η τα εχει?
αυτη η προσφορα(5βιβλια-21ευρω) ισχυει ακομη?ζητας εσυ να στην κανουν ?κ ποιες ειναι οι εκδοσεις που τα εχει ο παπασωτηριου σιγουρα???

Brain the size of a planet and I'm studying THMMY... You call that job satisfaction? Cause I don't.

"What's life? Life's easy. A quirk of matter. Nature's way of keeping meat fresh."
aroubies
Guest
« Reply #14 on: June 16, 2006, 10:07:31 am »

Εγώ το αγόρασα από τον Παπασωτηρίου στο Εμπορικό Μακεδονία. Λογικά θα υπάρχει και σε Παπασωτηρίου στο κέντρο.
Ρίξε μια ματιά στην έκδοση παρακάτω:

http://www.papasotiriou.gr/product.ebook.asp?pfid=578579&prid=266998
Pages: [1] 2 3 4 Go Up Print
Jump to: