• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
August 10, 2025, 00:03:51 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
August 10, 2025, 00:03:51 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[August 09, 2025, 19:46:52 pm]

Έτοιμο το starter pack μο...
by Katarameno
[August 09, 2025, 19:28:08 pm]

Αστεία Βίντεο
by Katarameno
[August 09, 2025, 17:50:41 pm]

Μου ήρθε το χαρτί!
by Katarameno
[August 09, 2025, 16:28:00 pm]

Νέα Δημοκρατία (and Co. I...
by Katarameno
[August 09, 2025, 14:48:46 pm]

Ιντερνετ (Inalan ή HCN)
by chatzikys
[August 08, 2025, 20:16:40 pm]

Καλοκαιρινή προετοιμασία ...
by Mr Watson
[August 08, 2025, 17:06:34 pm]

Τεχνητή Νοημοσύνη
by Katarameno
[August 08, 2025, 00:47:02 am]

[Τομέας Ηλεκτρονικής] Μαθ...
by LowGround
[August 07, 2025, 18:08:42 pm]

ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΕ
by Katarameno
[August 07, 2025, 17:41:28 pm]

Οι μπράβοι του πρύτανη
by Katarameno
[August 07, 2025, 12:22:12 pm]

[Τομέας Ενέργειας] Μαθήμα...
by chatzikys
[August 07, 2025, 11:58:36 am]

[Σχεδίαση Συστημάτων VLSI...
by Mr Watson
[August 07, 2025, 11:04:05 am]

[ΨΕΣ] Να επιλέξω το μάθημ...
by cealexop
[August 06, 2025, 23:00:34 pm]

Άδεια ασκήσεως επαγγέλματ...
by Katarameno
[August 06, 2025, 14:06:14 pm]

Χαρακτηριστικά Laptop
by Katarameno
[August 06, 2025, 14:02:06 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by MajorTom
[August 04, 2025, 21:18:05 pm]

Ρύθμιση θερμικού για μοτέ...
by chatzikys
[August 04, 2025, 17:39:31 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by JTS
[August 04, 2025, 17:10:36 pm]

[Διακριτά Μαθηματικά] Γεν...
by georkala
[August 04, 2025, 17:07:05 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9988
Latest: Konlefk
Stats
Total Posts: 1427706
Total Topics: 31743
Online Today: 83
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 70
Total: 81
Katarameno
Giopan
Saint_GR
bit11
chatzikys
Σβέλτο Φτυάρι
arkou
gkougeor
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα > Η γωνιά του παιδιού (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > H Στοά των Off Topic
0 Members and 2 Guests are viewing this topic.
Pages: 1 ... 998 999 [1000] 1001 1002 ... 2555 Go Down Print
Author Topic: H Στοά των Off Topic  (Read 1716749 times)
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
Re: H Στοά των Off Topic
« Reply #14985 on: January 27, 2007, 05:31:30 am »

Κουκουλοφόροι χωρίς κουκούλα

Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στον Καραγκιόζη και στους καραγκιόζηδες της Ακροδεξιάς πάσας απόχρωσης μέσα σʼ όλα τα αστικά κόμματα: ο πρώτος εκφράζει το λαό που σπάζει πλάκα ενώ οι δεύτεροι μισούν τον λαό κι είναι της πλάκας.

Τις τελευταίες μέρες είμαστε ακροατές-θεατές ενός απίθανης κακογουστιάς θεάματος - ακροάματος. Από τον Πολύδωρα ως τον Καρατζαφέρη κι από τον «μεγάλο τραγουδιστή» που παράδωσε τον Οτσαλάν ως τον παρασημοφορημένο από το Εφ Μπι Άι Χρυσοχοΐδη και τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια που πρωταγωνιστήσανε το καλοκαίρι του 2002 στη πρόκληση τρομοϋστερίας –ανάμεσά τους πρώτος και καλύτερος ο Πρετεντέρης- όλοι συστρατεύτηκαν σε μια νέα πανστρατιά κατά της «τρομοκρατίας» κραδαίνοντας τις φυσούνες των ΜΑΤ και απαιτώντας να στήσουν κάμερες ακόμα και στους καμπινέδες μας μιας κι έπεσε μια ρουκέτα στη λεκάνη του καμπινέ του Αμερικανού πρεσβευτή. Καρατζαφέρης, Πολύδωρας και Σία απαιτούν να μας σώσουν με το ζόρι από τους ρουκετοφόρους, τους «κουκουλοφόρους», τον καθοδηγητή τους Συνασπισμό και γενικώς από ό,τι κουνιέται στα Εξάρχεια και σʼ όλη την επικράτεια. Προπαντός απαιτούν να καταργηθεί εδώ και τώρα το πανεπιστημιακό άσυλο κι αν είναι δυνατό κάθε ελευθερία που κατάκτησε ο λαός όταν κατέρρευσε η χούντα.

Δεν χρειάζεται να έχει κανείς πολιτική σοφία για να καταλάβει ότι αυτό που έχει πυροδοτήσει την καρατζαφερική -πολυδωρική - παγκαλική - πρετεντερική σταυροφορία δεν είναι η έκρηξη της βολίδας στον θυρεό της «καλύτερα φυλασσόμενης» πρεσβείας αλλά η νέα έκρηξη του μεγαλειώδους μαζικού κινήματος για δημόσια, δωρεάν και λαϊκή παιδεία ενάντια στην αντιδραστική συνταγματική αναθεώρηση που απειλεί να καταργήσει το δημόσιο πανεπιστήμιο και μαζί του και κάθε δημόσιο αγαθό του λαού.

Παρά την άνωθεν συμφωνία της νεοδημοκρατικής Δεξιάς με την δεξιά ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για το άρθρο 16, η αναμέτρηση στους δρόμους και στα Πανεπιστήμια συνεχίζεται, αναπτύσσεται και ξεπερνά ακόμα και τις προηγούμενες φάσεις της ίδιας μάχης, τις φοιτητικές καταλήψεις του Μάη-Ιούνη 2006 και το θερμό φθινόπωρο των δασκάλων. Οι καταλήψεις φτάσανε τώρα τις 400 μέσα σε δυο εβδομάδες αγώνα, αριθμό που είχαν φτάσει μετά από δυο μήνες πέρσι. Το κίνημα, για την ώρα, έχει ξεφύγει από τους παραδοσιακούς μηχανισμούς ελέγχου του, με την επαναστατική και ριζοσπαστική αριστερά να πρωταγωνιστεί ξανά. Γιʼ αυτό κι η κυβέρνηση προσπαθεί να επανεγκαθιδρύσει τον έλεγχό της με μια φυγή προς τα εμπρός. Οι προβοκάτσιες του Πολύδωρα και της Γιαννάκου να επισπεύσουν την κατάργηση του ασύλου και την επιβολή του νέου νόμου-πλαίσιο μαζί με την συνταγματική θέσπιση των ιδιωτικών κερδοσκοπικών ψευτοΑΕΙ γίνονται, όμως, μπούμερανγκ.

Δεν είναι οι πραίτορες του Πολύδωρα αλλά τα Πανεπιστήμια που πήρανε φωτιά κι οι πραγματικοί πυρομανείς εμπρηστές βρίσκονται στα υπουργεία, στη ΓΑΔΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου (ή τη Ραφήνα). Κι οι συνήθεις πυροσβεστικοί μηχανισμοί τους αποδεικνύονται μέχρι στιγμής ανεπαρκείς…

Η απώλεια του ελέγχου φαίνεται και από την γελοιότητα των «επικοινωνιακών» τρυκ που χρησιμοποιούνται. Ποιος ανεγκέφαλος είχε την φαεινή ιδέα να κατηγορηθεί ο Συνασπισμός για σύμπραξη με… τον αναρχικό χώρο, τους λεγόμενους «κουκουλοφόρους», τους «μολοτοφιστές», πιθανόν και τους ρουκετοφόρους; Είναι σαφές ότι δεν πρόκειται για εύρημα του Βεληγκέκα Πολύδωρα, μια και συστρατεύτηκαν αμέσως μαζί του και το Μητσοτακέϊκο κι ο εκτελών διατεταγμένη αποστολή Έλληνας Λεπενίσκος αλλά και επικοινωνιακά «κανόνια» του πασοκικού χώρου όπως ο ανεκδιήγητος Πρετεντέρης.

Στόχο δεν έχουν απλώς τον Συνασπισμό, να τον φοβίσουν, να τον σπρώξουν δεξιότερα με ομολογίες νομιμοφροσύνης, να τον περιθωριοποιήσουν, στρέφοντας ενάντιά του, με την βοήθειά των ΜΜΕ, συντηρητικά στρώματα του πληθυσμού. Αυτό που θέλουν πρώτα απʼ όλα να περιθωριοποιήσουν, να απονομιμοποιήσουν, να απομονώσουν, είναι το ογκούμενο κίνημα, προπαντός το κίνημα μιας νέας γενιάς που τους μισεί και που δεν μπορούν να ελέγξουν.

Από την Μεταπολίτευση και μετά, μέρος της πολιτικής κουλτούρας του μαζικού κινήματος είναι η πολύμορφη συμπαράσταση στα θύματα της κρατικής καταστολής, σε όποιον χώρο των καταπιεσμένων κι αν βρίσκονται. Όλη η πολιτική των κρατούντων, της άρχουσας τάξης της ίδιας, σήμερα, είναι η κατεδάφιση όλων των κεκτημένων της Μεταπολίτευσης, μαζί και τη παράδοσης της αλληλεγγύης στα θύματα του κράτους και του κεφαλαίου. Πολύ θα θέλανε να διαιωνίσουν το κλίμα που για λίγο είχαν εγκαταστήσει το καλοκαίρι του 2002, όταν κι ο ΣΥΝ καταδίκαζε το σύμμαχό του Δίκτυο και κάθε κίνηση εναντίωσης στο κύμα τρομολαγνείας. Απέτυχαν οικτρά. Γι' αυτό και δαιμονίζονται σήμερα οι Πρετεντέρηδες και πλειοδοτούν όταν ο φαιός Καρατζαφέρης βγαίνει στην εκπομπή του και στηλιτεύει τον Συνασπισμό γιατί συμπαραστάθηκε- όπως πάμπολλοι άλλοι από όλο το πολιτικό φάσμα- στον αιωνίως διωκόμενο σαν «τρομοκράτη» Γιάννη Σερίφη! (Ας σημειωθεί ότι αυτή η ανανεωμένη επίθεση στον προλετάριο αγωνιστή Γιάννη Σερίφη γίνεται ενώ η δίκη στον Κορυδαλλό φτάνει στο άδοξο τέλος της κι οι εντολείς τα «δίνουν» όλα…)

Το ΕΕΚ καταδικάζει απερίφραστα τις γελοιωδέστατες κατηγορίες κατά του Συνασπισμού. Μόνο ένας με κουλτούρα χωροφύλακα σαν τον Πολύδωρα θα μπέρδευε τον… Στρατούλη του ΣΥΝ με τον Νετσάγιεφ. Καλούμε όλα τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς, (συμπεριλαμβανομένου του ΚΚΕ βεβαίως), όλο το εργατικό και λαϊκό κίνημα, ανεξάρτητα από τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές να καταγγείλουν χωρίς μισόλογα και περιφράσεις τις επιθέσεις στον Συνασπισμό, τους οργανωτές, εκτελεστές και συνενόχους της άθλιας αυτής καμπάνιας. Δεν κινδυνεύει η Κουμουνδούρου αλλά η λαϊκή ελευθερία και αλληλεγγύη.

Επιπλέον, το ΕΕΚ τάσσεται ανεπιφύλακτα ενάντια στη δαιμονοποίηση του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές ιδεολογικές, πολιτικές ή τακτικής κι αν έχουμε. Οι πραγματικοί κουκουλοφόροι δεν είναι κάποιοι που κρύβουν το πρόσωπο τους από τους διώκτες τους αλλά οι ίδιοι οι διώκτες, το μακρύ χέρι του κράτους και του «Μεγάλου Αδελφού».

Οι μόνοι κουκουλοφόροι που εμείς γνωρίζουμε είναι εκείνοι που στα μπλόκα της Κατοχής δακτυλοδείχνανε και παραδίνανε τους αγωνιστές στους φασίστες. Σήμερα, όταν δεν κρύβονται στα παρασκήνια, έχουν βγάλει την κουκούλα, χαφιεδίζουν, προβοκάρουν και χτυπούνε τους νέους αγωνιστές στους δρόμους, στις καταλήψεις και στα τηλεπαράθυρα.

Non passaran!

www.eek.gr

byeeee
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #14986 on: January 27, 2007, 05:58:50 am »

Bob ο Βουλγαράκης...

byeeee
weliker
Καταστραμμένος

κανενα χερι δεν ειναι δικο μου...

View Profile WWW
« Reply #14987 on: January 27, 2007, 06:01:14 am »

loseeeer

♫ Γιατι τα ματια σου εγω εχω φιλησει, στην αγκαλια σου η καρδια μου εχει σβησει, κι οι δυο μας πηγαμε σε ονειρα με ταξη, μαζι σου αγαπη μου εγω εχω πεταξει... ♫
weliker
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #14988 on: January 27, 2007, 06:04:22 am »

♫ Γιατι τα ματια σου εγω εχω φιλησει, στην αγκαλια σου η καρδια μου εχει σβησει, κι οι δυο μας πηγαμε σε ονειρα με ταξη, μαζι σου αγαπη μου εγω εχω πεταξει... ♫
weliker
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #14989 on: January 27, 2007, 06:05:54 am »

ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #14990 on: January 27, 2007, 06:06:52 am »

Έιναι πλέον δεδομένο
Από την κοινωνία της πειθαρχείας περάσαμε στην κοινωνία του ελέγχου..

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
Johnny English
Veteran
Καταστραμμένος

i know nothing

View Profile
« Reply #14991 on: January 27, 2007, 06:09:19 am »

Quote from: Turambar on January 27, 2007, 05:58:50 am

Bob ο Βουλγαράκης...

Grin Grin Grin Grin Grin Grin
ASDF_
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Legalizacion

View Profile
« Reply #14992 on: January 27, 2007, 06:32:21 am »

Καληνύχτα ΣΤΟΑ

μετά από 40 περίπου ώρες το κοντέρ μηδενίζει

Περπατώ στο δάσος και ακούω Πέγκυ Ζήνα... λες να απολύομαι τον άλλο μήνα??!!!
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
« Reply #14993 on: January 27, 2007, 06:39:55 am »

Μια απ' τα ίδια (εμ, καλά, όχι και 40 εγώ)
αντίο σας

Wade
Veteran
Καταστραμμένος

View Profile WWW
« Reply #14994 on: January 27, 2007, 09:58:27 am »

Quote from: weliker on January 27, 2007, 04:49:04 am
Quote from: Wade on December 24, 2006, 00:36:12 am
Έδιτ: 100 ποστς!  Είμαι πλέον καταξιωμένος!

για ποτε φτανεις τα 1000 ομως  ε??
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύντομα...

Καλημέρα Στοΐτες και Στοΐτισσες! Cheesy

meltemi

View Profile WWW
« Reply #14995 on: January 27, 2007, 11:58:59 am »

Καλημέρα Wade  Wink
xenia
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #14996 on: January 27, 2007, 11:59:24 am »

μέρααααααααααα

TODO ES FERPECTO
Daphnekasgr

Αφού η ψυχή μου είναι στους ηλεκτρολόγους!

View Profile
« Reply #14997 on: January 27, 2007, 12:01:35 pm »

Καλημέρα....  Undecided

Κοιμάμαι ακόμα με τον αρκούδο μου...

Κοντά μου πάντα θα υποφέρεις..
σου το χα πει ένα πρωί βροχερό..
meltemi

View Profile WWW
« Reply #14998 on: January 27, 2007, 12:03:26 pm »