• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:43:41 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 18:43:41 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 88
Guests: 111
Total: 199
Nikoletta
Reidemption
arswagdapro
rafa98p
Vangelan
asimomyti
Giorgosap
serafeim
kash_stp
kourkou
ioathemar
kutsukellis
thanaf_231
uesli
Jordann
jkara
Gray139
Fraser
Patroklis
tsaliki
johnmax
thalia fokianou
nikitask
Mr Watson
cheefler
arisap
pave
Pakapis5
Saint_GR
smoul
estoimea
Vasilikikr
Γιώργος Τσανακτσιίης
vaggelis.ntokas
kimxnas
Deviate
abiki
chaniotism
tzesi
nasos
Conriz
ntinara
AlexKyr
sisi
mdimitrig
sotkara
noimaginationforthis
Papalamprous humor
johnnypap
glavdakis
meliou
Lemonia
difis
freedom
et7gr
nikolihss
Louisa
Fotis Roukoutakis
marilita
Yamal
AngelosAthanasiou
aimgk
athena_apo
ekyriakos
tpt
dkoukn
nikpapoutsi
geoarg
kostaspap
iJasonOP
tsakalokagkouras
cpapast
chrysa.tsilika
ELEF
Athinaaz
Konstantina Karamani
antontsiorvas
miltan8
jimalexoud
vasiliki_m
george14
κοτζακ
George_RT
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνέλευση ΣΦ Ηλ/Μηχ 5/9/2013
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Go Down Print
Author Topic: Συνέλευση ΣΦ Ηλ/Μηχ 5/9/2013  (Read 20687 times)
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Συνέλευση ΣΦ Ηλ/Μηχ 5/9/2013
« Reply #75 on: September 01, 2013, 21:46:52 pm »

agent cain σπίτι σου αγόρι μου... Δεν είσαι για κουβέντα. Σαν να μιλάς με ένα 15χρονο που τα ρίχνει όλα στους γονείς του.
legacycell
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #76 on: September 01, 2013, 21:59:42 pm »

Εγώ agent απορώ πως δεν σηκώνεται τόσα χρόνια το πληκτρολόγιο σου να σε μπατσίσει.
Mr K
Guest
« Reply #77 on: September 01, 2013, 22:06:09 pm »

Quote from: legacycell on September 01, 2013, 21:59:42 pm
Εγώ agent απορώ πως δεν σηκώνεται τόσα χρόνια το πληκτρολόγιο σου να σε μπατσίσει.

ουουουουου busted!!  τι έχεις να πεις για αυτο agent;; ε;; ε;;

(σορι παιδες, οφείλεται στο πολύ διάβασμα)
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #78 on: September 01, 2013, 22:12:57 pm »

Quote from: AgentCain on September 01, 2013, 19:28:04 pm
Φαντάζομαι ο επικείμενος πόλεμος στη Συρία θα απολαμβάνει ιδιαίτερης αναφοράς στη συνέλευση ε;

Θεματολογία:
-Εξελίξεις στην Ανώτατη Εκπαίδευση (δίδακτρα στα μεταπτυχιακά κτλ.).
-Διαθεσιμότητα Διοικητικών υπαλλήλων ΑΠΘ.
-Σχεδιασμός εν όψει ΔΕΘ.

Το αν κάποιος θα επιλέξει να αναφέρει τον πιθανό πόλεμο  ,μέσα στο πλέγμα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων που απαιτείται, για να αναπαραστήσει πιο πιστά την πραγματικότητα και την επικαιρότητα που προφανώς συνδέονται με τις περικοπές των δαπανών στην παιδεία ,των οποίων περικοπών τα αποτελέσματα δημιούργησαν την θεματολογία της ΓΣ και η οποία αφορά το τμήμα-σύλλογο ΑΜΕΣΑ, είναι δικό του θέμα και δικαίωμα.Εγώ πιστεύω οτι είναι και υποχρέωση,ανάγκη αλλά και δείγμα επιπέδου της διαδικασίας.Δηλαδή ότι δεν γίνεται και αλλιώς.
Εσυ ασπούμε προφανώς πιστεύεις ότι η συνέλευση πρέπει να ασχολείται αμιγώς με "τα θέματα σχολής" αλλά στην πραγματικότητα μάλλον ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν συνέλευση.Αντί λοιπόν να το εξωτερικεύεις αυτό με τον πιο σκουληκίσιο, χυδαίο, εμετικό και έμμεσο τρόπο -χρησιμοποιόντας ως υλικό για την ειρωνεία σου έναν κοντινό ΠΟΛΕΜΟ που ενδέχεται να γίνει και να επηρεάσει πολλούς-μπορείς να επιχειρηματολογήσεις διαβάζοντας πρώτα πολύ βασική ιστορία και κατανοώντας τι ακριβώς ζητάς από όλα αυτά για τα οποία μιλάς.Εμένα μου κάνει για ψυχολογικό το ζήτημα ή για κάτι που δεν εμφανίζεις ,όπως πιθανότατα μία ξεκάθαρα δεξιούτσικη ιδεολογία την οποία ρετουσάρεις ως απολιτική και ορθή,φυσικά με το κύρος του και καλά ή όντως απογοητευμένου.

Λίγο σχετικά με το θέμα των ΑΜΕΑ...Απ'ότι θυμάμαι και χωρίς να τον γνωρίζω εκτός φόρουμ, ο edenaxas, δεν παρουσίαζε την ίδια ευαισθησία για μία επίσης μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αγωνιζόταν για τον μισθό της και τα τα δεδουλευμένα της (απεργία εργολαβικών) ...Και μάλιστα μπορεί να πει κανείς ότι ήταν και λιγάκι εχθρικός(στο φόρουμ,ξαναλέω) ...Κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες είναι που οξύνουν τις υποψίες για μη ειλικρινή και τίμιο, ανθρωπιστικό εθελοντισμό όσον αφορά τα τόσο ευαίσθητα θέματα σαν αυτό των ΑΜΕΑ. Φυσικά δεν λέω ότι η εκλογή γίνεται συνειδητά και συμφεροντολογικά ή έστω οτι γίνεται απόλυτα συνειδητά.Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κάποιος που δεν είναι εθελοντής απο ανία ή επειδή προσδωκεί κάποια αυτοθεραπεία ή κάτι άλλο ακόμα πιο υλικό, να είναι φοβικός ή εχθρικός απέναντι σε συλλογικές διαδικασίες που πολλές φορές έχουν ανθρωπιστικότατο χαρακτήρα και όχι μόνο σαν ανάλυση και θεωρία .Ας θυμηθούμε πχ την απεργία πείνας των 300 μεταναστών (που ντάξει ,μπορεί να ιδωθεί και εκτός ταξικής/αριστερής ανάλυσης) ή ψηφίσματα για θέματα σχετικά με ΑΜΕΑ (έστω και λίγα, απ΄όσο τουλάχιστον θυμάμαι όντας παρών όταν διαβάστηκαν ) .

Τέλος,πρέπει να τονιστεί, ότι το νόημα είναι στο μέλλον κυρίως και βρίσκεται στην κυριολεκτική μαζικοποίηση και βελτίωση των διαδικασιών ή την δημιουργία καινούργιων παράλληλων (όταν οι ήδη υπάρχουσες δεν ενδείκνυνται ENNOEITAI χωρίς την απαξίωση τους) και την οριζοντιοποίηση της λειτουργίας τους με τρόπο που θα μπορούν να εκφράζονται περισσότεροι και να αξιοποιείται συνεπώς η δύναμη του συνόλου ,κατά το δυνατόν λιγότερο αναθετικά και περισσοτερο συνδιαμορφωτικά (κάτι το οποίο δεν αντιτίθεται ντε και καλά στην λειτουργία με έτοιμα πλαίσια κτλπ). Γιατί η μη συνδιαμόρφωση οδηγεί στην ανάθεση που οδηγεί στην αποξένωση ,η αποξένωση στην απογοήτευση ,η απογοήτευση στην αδιαφορία ,η αδιαφορία στην απόρριψη και μετά ξεκινάνε αυτά τα οποία προσπαθούν να μαζευτούν τώρα σε αυτό το τόπικ.Και ξανά.Η παραπάνω σκέψη απαιτεί συμμετοχή και θέληση πρώτα απ'όλα αλλιώς είναι μόνο αφορμή για αλληλοκατηγορίες και εκτονώσεις .Κανείς δεν πρόκειται δηλαδή να σε πάρει απο το χέρι και να σου πει "ελα καλέ μου να λύσουμε τις αντιπαλότητες μας και να να συνυπάρξουμε στις διαδικασίες και να συνθέσουμε" ...αν και εντάξει έχουν γίνει και τέτοια καλέσματα αλλά μάλλον αντιμετωπίστηκαν αρνητικότατα.

Φυσικά στα παραπάνω εμπεριέχεται και ο εαυτός μου καθώς ούτε κατά διάνοια δεν πιστεύω ότι δίνω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου ή ότι έχω εκμηδενίσει τις αντιδράσεις μου απέναντι στις διάφορες κατ'εμένα απωθητικές λεπτομέρειες των καταστάσεων που απαιτεί η πολιτικοποίηση.

[ψιλοhatemode που δεν αφορά κανέναν προσωπικά]Είναι τελείως κλισέ, πια, το να κράζει κανείς "τους αριστερούς " λέγοντας ότι ενώ τρέχουν επιτακτικά ζητήματα για την σχολή  αυτοί λένε για την Παλαιστίνη και τον Ιμπεριαλισμό.Κάθε αδιάφορος ψιλομισάνθρωπος μπουχεσοτεμπέλης που δεν παραδέχεται τα λάθη και τις ευθύνες του και θέλει να δικαιολογήσει ή και να μετακυλήσει την ευθύνη της απουσίας του σε άλλους τα ίδια έλεγε και απ'ότι φαίνεται τα ίδια λέει.Καλά δεν είναι και παράξενο βέβαια,ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα κάποιοι πιστεύουν  ότι η ελληνική κρίση χρέους είναι αποτέλεσμα της μεταπολιτευτικής πολιτικής ηγεμονίας της αριστεράς .[/]

[hippie mode]Η επιθετικότητα η μη ηθελημένη, μερικές φορές, φαντάζει μονόδρομος απέναντι στην υπερένταση της χυδαιότητας.Ωστόσο η επικοινωνία μπορεί να επιτευχθεί σχεδόν πάντα ,αν υπάρχει υπομονή.[/]

Trivia : Η Συρία είναι πιο κοντά από την Παλαιστίνη ...

ΟΛΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΙΣ ΓΣ  Cool
« Last Edit: September 01, 2013, 22:21:47 pm by g » Logged

Cr0ne
Θαμώνας

View Profile
« Reply #79 on: September 01, 2013, 22:13:16 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on September 01, 2013, 19:37:13 pm
feels right != is right

χρειάζεται και ένα περιορισμένο εγώ και μια συνεχής αυτοαμφισβήτηση για να αναγνωρίσεις τα κίνητρα των πράξεων σου και να τις τοποθετήσεις στο γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι

Πολύ βαθύ
christinette
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

keep calm and call batman!

View Profile
« Reply #80 on: September 01, 2013, 22:40:06 pm »

Καταρχάς θενκς g για την υπενθύμιση σχετικά με τη θεματολογία της συνέλευσης, γιατί είναι η αλήθεια η συζήτηση ξέφυγε λιγάκι (όχι πως αυτό είναι κακό).

Quote from: g on September 01, 2013, 22:12:57 pm
Λίγο σχετικά με το θέμα των ΑΜΕΑ...Απ'ότι θυμάμαι και χωρίς να τον γνωρίζω εκτός φόρουμ, ο edenaxas, δεν παρουσίαζε την ίδια ευαισθησία για μία επίσης μεγάλη ομάδα ανθρώπων που αγωνιζόταν για τον μισθό της και τα τα δεδουλευμένα της (απεργία εργολαβικών) ...Και μάλιστα μπορεί να πει κανείς ότι ήταν και λιγάκι εχθρικός(στο φόρουμ,ξαναλέω) ...Κάτι τέτοιες μικρές λεπτομέρειες είναι που οξύνουν τις υποψίες για μη ειλικρινή και τίμιο, ανθρωπιστικό εθελοντισμό όσον αφορά τα τόσο ευαίσθητα θέματα σαν αυτό των ΑΜΕΑ. Φυσικά δεν λέω ότι η εκλογή γίνεται συνειδητά και συμφεροντολογικά ή έστω οτι γίνεται απόλυτα συνειδητά.Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται κάποιος που δεν είναι εθελοντής απο ανία ή επειδή προσδωκεί κάποια αυτοθεραπεία ή κάτι άλλο ακόμα πιο υλικό, να είναι φοβικός ή εχθρικός απέναντι σε συλλογικές διαδικασίες που πολλές φορές έχουν ανθρωπιστικότατο χαρακτήρα και όχι μόνο σαν ανάλυση και θεωρία .Ας θυμηθούμε πχ την απεργία πείνας των 300 μεταναστών (που ντάξει ,μπορεί να ιδωθεί και εκτός ταξικής/αριστερής ανάλυσης) ή ψηφίσματα για θέματα σχετικά με ΑΜΕΑ (έστω και λίγα, απ΄όσο τουλάχιστον θυμάμαι όντας παρών όταν διαβάστηκαν ) .

Τα θέματα των ΑΜΕΑ θεωρώ γενικά ότι παίρνονται πολύ στα χαλαρά. Δε θα κάναμε ποτέ κατάληψη/πορεία/διαμαρτυρία για τις άθλιες υποδομές. Και εμένα προσωπικά μου κακοφαίνεται. Ακόμη και για τον Κάππο περισσότερο σαματά κάναμε (όχι πως δεν έπρεπε αλλά you get the point).

Η αλήθεια είναι πως ο εθελοντισμός έχει άπειρα παρακλάδια. Το να "απορείς" που κάποιος δεν ήταν παρών ή δεν πήρε θέση για συγκεκριμένα θέματα είναι λίγο αστείο. Τι θέλω να πω. Για παράδειγμα έχω γνωστούς (και στη σχολή μας) που ασχολούνται άπειρες ώρες με τα δικαιώματα των ζώων. Τρέχουν σε καταφύγια, ασχολούνται με υποθέσεις υιοθεσίας και πολλά άλλα. Αυτοί δεν έχουν χρόνο ας πούμε να παρουσιαστούν σε απεργίες εργολαβικών ή να αναλάβουν δράση έντονη πάνω σε άλλου είδους κοινωνικά ζητήματα. Ή και αν έχουν, δε θα είναι τόσο αφοσιωμένοι όσο κάποιοι που έχουν εντρυφήσει στο ζήτημα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αναίσθητοι/ανειλικρινείς.

Εφόσον η μέρα έχει 24 ώρες δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Άρα δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε απόλυτα τις πράξεις/δράσεις των υπολοίπων. Άλλοι θα είναι εκεί για τους μετανάστες και θα καταπολεμήσουν το ρατσισμό, άλλοι θα εισβάλλουν στα γραφεία της bp  για να προστατέψουν την αρκτική, άλλοι θα χτίζουν σπίτια για άστεγους σε περιοχές που πλήγηκαν από φυσικές καταστροφές.

Αυτό μου θύμισε τα καημένα τα πρωτοετά που θεωρούν ότι μπορούν να περνάνε όλα τα μαθήματα, να παίρνουν 10, να έχουν φίλους και κοινωνική ζωή, να έχουν γκόμενα και δραστήρια σεξουαλική ζωή, να διαβάζουν εκτός της σχολής πράγματα τα οποία δε μας μαθαίνουν στη σχολή και να αλλάξουν τον κόσμο. Και φυσικά να τελειώσουν στα 5. Αυτό είναι ουτοπικό.

Είμαστε διαφορετικοί και αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να προσφέρει εκεί που αισθάνεται καλύτερα, εκεί που πιστεύει ότι μπορεί να δώσει το 100%. Αυτό που πρέπει να μας φοβίζει είναι η αδιαφορία για οποιαδήποτε ενέργεια που θα κάνει καλό έστω και σε ένα μόνο άτομο πέραν του εαυτού μας.

May the Force be with me!
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #81 on: September 01, 2013, 22:51:24 pm »

Quote from: Cr0ne on September 01, 2013, 22:13:16 pm
feels right != is right

χρειάζεται και ένα περιορισμένο εγώ και μια συνεχής αυτοαμφισβήτηση για να αναγνωρίσεις τα κίνητρα των πράξεων σου και να τις τοποθετήσεις στο γενικότερο κοινωνικό γίγνεσθαι

Πολύ βαθύ

για να σε βοηθήσω

Quote from: christinette on September 01, 2013, 19:05:34 pm
Επιπλέον, αντιλαμβάνομαι τα "αρνητικά" του εθελοντισμού και πως τα υψηλά κλιμάκια τον χρησιμοποιούν για να "αποχαυνώσουν" τον κόσμο, αλλά και πάλι δεν παύει ο εθελοντισμός να είναι ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στον κόσμο. Είμαι εθελόντρια γενικά (σπανίως στα δρώμενα της σχολής - αν εξαιρέσεις το ΙΕΕΕ που είναι ακαδημαϊκός εθελοντισμός και όχι humanitarian εθελοντισμός) και δεν έχω νιώσει μεγαλύτερη χαρά και πληρότητα στη ζωή μου όταν προσφέρω με την οικογένειά μου το χρόνο μας και τον ιδρώτα μας.

Αν θεωρείτε ότι με το να σας αναφέρω τις εμπειρίες μου διαφημίζομαι κάνετε λάθος. Απλά το αναφέρω όπως θα ανέφερε ο καθένας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ίσως για να παρακινήσει και τους υπόλοιπους να βιώσουν αυτήν την εμπειρία. Είτε τη βιώσετε είτε όχι, εγώ και ο κάθε εγώ δεν παίρνουμε ποσοστά/βραβεία/διακρίσεις κλπ.

pay close attention
Cr0ne
Θαμώνας

View Profile
« Reply #82 on: September 01, 2013, 23:30:41 pm »

Quote from: Ex_Mechanus on September 01, 2013, 22:51:24 pm
Quote from: Cr0ne on September 01, 2013, 22:13:16 pm
feels right != is right

Πολύ βαθύ

για να σε βοηθήσω

Thanks man
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #83 on: September 01, 2013, 23:34:14 pm »

Του φέρομαι καλά. Το καθαρίζω, το ξεσκονίζω, του έφτιαξα το καλώδιο μια φορά. Φαντάζομαι το δικό σου εχει πιάσει μάκα ε;

Quote from: silvo on September 01, 2013, 21:46:52 pm
agent cain σπίτι σου αγόρι μου... Δεν είσαι για κουβέντα. Σαν να μιλάς με ένα 15χρονο που τα ρίχνει όλα στους γονείς του.
1ον ειμαι σπιτι μου
2ον σε γενικές γραμμές οι γονείς μας φταίνε. Το κόσμο έτσι το βρήκαμε, εγώ δεν έκανα κάτι για να τον χαλάσω  Tongue Το αν το διορθώνω είναι υποκειμενικό και δε θα κάτσω να το συζητήσω. Έλα σε 50 χρόνια, να τα βάλουμε κάτω να δουμε ποιος βελτίωσε καλύτερα το κόσμο.

Το αν κάποιος θα επιλέξει να αναφέρει τον πιθανό πόλεμο  ,μέσα στο πλέγμα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων που απαιτείται, για να αναπαραστήσει πιο πιστά την πραγματικότητα και την επικαιρότητα που προφανώς συνδέονται με τις περικοπές των δαπανών στην παιδεία ,των οποίων περικοπών τα αποτελέσματα δημιούργησαν την θεματολογία της ΓΣ και η οποία αφορά το τμήμα-σύλλογο ΑΜΕΣΑ, είναι δικό του θέμα και δικαίωμα.Εγώ πιστεύω οτι είναι και υποχρέωση,ανάγκη αλλά και δείγμα επιπέδου της διαδικασίας.Δηλαδή ότι δεν γίνεται και αλλιώς.
Εσυ ασπούμε προφανώς πιστεύεις ότι η συνέλευση πρέπει να ασχολείται αμιγώς με "τα θέματα σχολής" αλλά στην πραγματικότητα μάλλον ότι δεν πρέπει να υπάρχει καν συνέλευση.Αντί λοιπόν να το εξωτερικεύεις αυτό με τον πιο σκουληκίσιο, χυδαίο, εμετικό και έμμεσο τρόπο -χρησιμοποιόντας ως υλικό για την ειρωνεία σου έναν κοντινό ΠΟΛΕΜΟ που ενδέχεται να γίνει και να επηρεάσει πολλούς-μπορείς να επιχειρηματολογήσεις διαβάζοντας πρώτα πολύ βασική ιστορία και κατανοώντας τι ακριβώς ζητάς από όλα αυτά για τα οποία μιλάς.Εμένα μου κάνει για ψυχολογικό το ζήτημα ή για κάτι που δεν εμφανίζεις ,όπως πιθανότατα μία ξεκάθαρα δεξιούτσικη ιδεολογία την οποία ρετουσάρεις ως απολιτική και ορθή,φυσικά με το κύρος του και καλά ή όντως απογοητευμένου.

Δεν είπα ποτε ότι η συνέλευση πρέπει να ασχολείται αμιγώς με τα θέματα της σχολής. Μη μου βάζεις λόγια. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να βάζει προτεραιότητες ανάλογα με το τι είναι πιο άμεσο και πιθανό να διορθωθεί, με εμφανές αντίκτυπο πρωτίστως στα άτομα που απαρτίζουν το σύλλογο. Δε μιλάμε για ανθρωπιστική οργάνωση, μιλάμε για σύλλογο φοιτητών. Παμε παρακάτω

Αφου μου επιτίθεσαι με πολύ όμορφο τρόπο, πίσω από την διαδικτυακή προστασία που σου προσφέρει ένας λογαριασμός στο thmmy.gr, θέλω να γράψεις πως ακριβώς πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει ο σύλλογος τη διάθεση των ΗΠΑ να εισβάλλει σε μια ακόμα χώρα. Για να μην εκσφενδονιστεί καμιά αρλούμπα πάλι και θρηνούμε θύματα, σου λέω ότι είμαι εναντίον της εισβολής και εναντίον του εκφοβισμού των ΗΠΑ προς άλλες χώρες. Αφού το κάνεις αυτό, μπορούμε να ανοίξουμε ένα νέο τοπικ στο οποίο μπορούμε να αναλωθούμε χωρίς φόβο και πάθος για το αν οι εθελοντές είναι γαμάτοι ή όχι και πως ακριβώς διαφέρουν από εναν συνειδητοποιημένο φοιτητή που γνωρίζει τι μπορεί να πετύχει με την ανάλογη προσπάθεια, διαμορφώνοντας έτσι το γενικότερο τρόπο σκέψης του μηχανικού, που όλοι πασχίζετε να αποκτήσετε μέχρι το πτυχίο.

bonjour
« Last Edit: September 01, 2013, 23:37:06 pm by AgentCain » Logged

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Mr K
Guest
« Reply #84 on: September 01, 2013, 23:55:10 pm »

Quote from: AgentCain on September 01, 2013, 23:34:14 pm
Του φέρομαι καλά. Το καθαρίζω, το ξεσκονίζω, του έφτιαξα το καλώδιο μια φορά. Φαντάζομαι το δικό σου εχει πιάσει μάκα ε;

Οκ παιδιά ας κρατήσουμε τα πληκτρολόγιά μας έξω απο αυτό, έχουμε και κοπέλες στην παρέα..
« Last Edit: September 01, 2013, 23:58:41 pm by Mr K » Logged
T--hmmy
Θαμώνας

View Profile
« Reply #85 on: September 02, 2013, 00:01:53 am »

κατάληψη
g
Veteran

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #86 on: September 02, 2013, 00:28:36 am »

Quote from: christinette on September 01, 2013, 22:40:06 pm
Καταρχάς θενκς g για την υπενθύμιση σχετικά με τη θεματολογία της συνέλευσης, γιατί είναι η αλήθεια η συζήτηση ξέφυγε λιγάκι (όχι πως αυτό είναι κακό).

1)Τα θέματα των ΑΜΕΑ θεωρώ γενικά ότι παίρνονται πολύ στα χαλαρά. Δε θα κάναμε ποτέ κατάληψη/πορεία/διαμαρτυρία για τις άθλιες υποδομές. Και εμένα προσωπικά μου κακοφαίνεται. Ακόμη και για τον Κάππο περισσότερο σαματά κάναμε (όχι πως δεν έπρεπε αλλά you get the point).

2)Η αλήθεια είναι πως ο εθελοντισμός έχει άπειρα παρακλάδια. Το να "απορείς" που κάποιος δεν ήταν παρών ή δεν πήρε θέση για συγκεκριμένα θέματα είναι λίγο αστείο. Τι θέλω να πω. Για παράδειγμα έχω γνωστούς (και στη σχολή μας) που ασχολούνται άπειρες ώρες με τα δικαιώματα των ζώων. Τρέχουν σε καταφύγια, ασχολούνται με υποθέσεις υιοθεσίας και πολλά άλλα. Αυτοί δεν έχουν χρόνο ας πούμε να παρουσιαστούν σε απεργίες εργολαβικών ή να αναλάβουν δράση έντονη πάνω σε άλλου είδους κοινωνικά ζητήματα. Ή και αν έχουν, δε θα είναι τόσο αφοσιωμένοι όσο κάποιοι που έχουν εντρυφήσει στο ζήτημα. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι αναίσθητοι/ανειλικρινείς.

3)Εφόσον η μέρα έχει 24 ώρες δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Άρα δεν έχουμε το δικαίωμα να κρίνουμε απόλυτα τις πράξεις/δράσεις των υπολοίπων. Άλλοι θα είναι εκεί για τους μετανάστες και θα καταπολεμήσουν το ρατσισμό, άλλοι θα εισβάλλουν στα γραφεία της bp  για να προστατέψουν την αρκτική, άλλοι θα χτίζουν σπίτια για άστεγους σε περιοχές που πλήγηκαν από φυσικές καταστροφές.

4)Αυτό μου θύμισε τα καημένα τα πρωτοετά που θεωρούν ότι μπορούν να περνάνε όλα τα μαθήματα, να παίρνουν 10, να έχουν φίλους και κοινωνική ζωή, να έχουν γκόμενα και δραστήρια σεξουαλική ζωή, να διαβάζουν εκτός της σχολής πράγματα τα οποία δε μας μαθαίνουν στη σχολή και να αλλάξουν τον κόσμο. Και φυσικά να τελειώσουν στα 5. Αυτό είναι ουτοπικό.

5)Είμαστε διαφορετικοί και αυτό δεν πρέπει να μας φοβίζει. Ο καθένας πρέπει να μπορεί να προσφέρει εκεί που αισθάνεται καλύτερα, εκεί που πιστεύει ότι μπορεί να δώσει το 100%. Αυτό που πρέπει να μας φοβίζει είναι η αδιαφορία για οποιαδήποτε ενέργεια που θα κάνει καλό έστω και σε ένα μόνο άτομο πέραν του εαυτού μας.

1) Η απάντηση σε αυτό είναι η κριτική στον εθελοντισμό (τεράστιο θέμα) αλλά και η κριτική στον αναθετικό τρόπο αγώνα γενικά(ελπίζω να μην εκνευρίζεσαι με τον όρο "αγώνας". Δεν θέλει να υποδηλώσει κάποια "αρετή" του γράφοντα η κάτι και το λέω γιατί έχω παρατηρήσει κάποια ενόχληση σε μερικούς ανθρώπους) .Το πόσο και αν δηλαδή μπορείς να αγωνίζεσαι στο όνομα κάποια ομάδας που είτε δεν είναι παρούσα (δηλαδή για να κινηθούν σωστά θέματα σε ΓΣ σχετικά με ΑΜΕΑ πρέπει να συμμετέχουν αμεα στις ΓΣ ,καταλαβαίνω ότι αυτό είναι και πρακτικά δύσκολο) είτε δεν έχει τον πρώτο λόγο στο ζήτημα που την αφορά.Νομίζω ότι είναι ξεχωριστό τόπικ. Ωστόσο στο απλό επίπεδο που το θέτεις συμφωνώ προφανώς .Απλά και σχετίζοντας το με  όσα λες παρακάτω, κάποιος πρέπει να ασχοληθεί θεωρητικά με αυτό ,οργανωτικά, να συζητηθεί στην συνέλευση, να δημιουργηθεί ίσως μία πιο σταθερή ομάδα και φυσικά να συμμετέχει κόσμος σε αυτό και να δείξει ενδιαφέρον.Θα ήταν ωραίο να συσπειρώσει και άτομα γενικά κάτι τέτοιο και καλή αφορμή για την δημιουργία σχέσεων και επικοινωνίας ->καλύτερη λειτουργία της ΓΣ->ανάδραση ->βετλίωση κτλπ κτλπ

2)Είναι κλειδί, για το νόημα που ήθελα να προσδώσω, τα bold .

Δηλαδή : Δεν απαίτησε κανείς την διάθεση όλου του χρόνου κάποιου (ούτε καν ένα ελάχιστο κομμάτι) ντε και καλά αλλά απλά την ΜΗ εχθρικότητα του σε εκδηλώσεις/διαδικασίες ίδιας φύσης και υφής-δηλαδή ανθρωπιστικής τέτοιας στην τελική- με αυτές στις οποίες πιστεύει και ήδη πράττει.Ούτε κατά διάνοια δεν είπα δηλαδή κάτι του στύλ : "Που ήτανε αυτοί όταν ...κτλπ? "Αν και θα μπορούσα να το πω -αν και δεν θα ήταν λειτουργικό- για κάποιους που δεν έχουνε πατήσει πουθενά εκτός απο καφέ και κλάμπς. Οχι ότι θα σκοτιζόταν κιόλας οι συγκεκριμένοι...
Να κάνω μία σημείωση σύντομη και άγαρμπη και συνειρμικά αταίριαστη εδώ :Αυτό που πολλές φορές αποκαλούμε νεοφιλελεύθερη νοοτροπία είναι ακριβώς αυτή η οποία δημιουργεί την σύγχρονη μορφή εθελοντισμών που απο την άλλη μεριά του νομίσματος της, δημιουργεί τις ελλείψεις που έρχεται μετά να καλύψει.Συνεπώς το ζήτημα είναι να βλέπουμε τους εθελοντισμούς ή όπως προτιμάω να ΕΙΝΑΙ ,δηλαδή τις διεκδικήσεις και τους αγώνες ,ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΕΠΟΠΤΙΚΑ .Γενικά δεν μπορώ να πω κάτι πρόσθετο χωρίς να επαναληφθώ ,εκτός απο το ότι μιλάμε κυρίως για δομές, για σύνολα, για μηχανισμούς και όχι για άτομα.Για τα άτομα μιλάει η ψυχολογία (πχ τα ψυχολογικά κίνητρα που οδηγούν σε μορφές εθελοντισμού) όταν είναι απαραίτητο ώστε να συνεχιστεί και να προχωρήσει η πολιτική κουβέντα....Πάντως τελικά νομίζω δεν είπα τίποτα απο αυτά που αναφέρεις στο 2 ...αφού μίλησα ξεκάθαρα για φορουμική παρουσία και στάση.Το μόνο που ταυτίζεται είναι το περί ανειλικρίνειας που το μπολντάρω γιατί νομίζω ότι το κατάλαβες λίγο στραβά.Δεν έφτασα εκεί επίσης μέσω της κατηγορίας περί λάθος διάθεσης του χρόνου (θα ήταν αστεία αν το έκανα ,πραγματικά) ...Ελπίζω να μην είναι ρητορικό τερτίπι το ότι απάντησες σε πράματα που δεν είπα  Smiley

3)Ωραία δεν υπάρχει χρόνος γιαυτό παντού υπάρχει κάποιου είδους οργάνωση και καταμερισμός. Το θέμα είναι ξανά να υπάρχει μεταξύ αυτών των μεμονομένων θεματικά δραστηριοτήτων συννενόηση και συμμαχία και ένα κάπως κοινό ερμηνευτικό πλαίσιο ώστε να μην δρούν τελικά αντιπαραθετικά η μία στην άλλη με μηδενική συνισταμένη. Κάτι τέτοιο, φαντάζομαι, σε έναν ιδανικό κόσμο να είναι η ΓΣ. Τουλάχιστον στα κοντινά με το πανεπιστήμιο πράματα αλλά και γιατί όχι και γενικότερα (κατά τη διάρκεια της φοίτησης φυσικά) Αυτά και πάλι απλοποιητικά προσπαθώντας να αποφύγω την μαρξιστική ή καλύτερα μαρξιστοειδή ορολογία και ανάλυση.Πάλι η επαναφορά του χρόνου ...δεν ανέφερε ποτέ τον χρόνο ,δεν είναι εκεί το θέμα.

4)Πάλι για τον χρόνο. :)Δεν είπα ποτέ να κάνουμε τα πάντα ..Συγκεκριμένα οι συνελεύσεις δεν παίρνουν και τόσο χρόνο όταν υπάρχει συνέπεια και τα "καθήκοντα" των πολιτικοποιημένων θα ήταν πολύ λιγότερα ως και ελάχιστα αν ο ενεργός κόσμος ήταν περισσότερος .Θα υπήρχε μοίρασμα δηλαδή των εργασιών. (αυτό αν το είχες κάνει επίτηδες θα ήταν η παρουσίαση άλλου ,δικού σου επιχειρήματος,συνειρμικά κοντινού, ως δικού μου ,η μέσω ορθών συλλογισμών κατάληξη σε άτοπο και επομένως η συνέπεια ότι το επιχείρημα μου είναι ουτοπικό->άτοπο  Cheesy .)

5)Αυτό που πρέπει να μας φοβίζει είναι η μονοδιαστατικότητα (φετιχισμός των δραστηριοτήτων θα μπορούσαμε να πούμε ίσως) της ανθρώπινης ζωής που παρουσιάζεται πολλές φορές ως ιδανικό, ως το "βρήκε αυτό που πραγματικά ήθελε να κάνει " .Επίσης η διαφορετικότητα μπορεί να φανεί μόνο μέσα απο την οργάνωση, την συντροφικότητα, την εμπιστοσύνη την συνενόηση.

off topic : https://yourlogicalfallacyis.com/strawman , http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring

Λίγο πολύ κανείς δεν ξεφεύγει απο αυτά .Η λογική ήταν μάθημα επιλογής στο λύκειο απ΄ότι έμαθα πρόσφατα ... μάλλον για το καλό όλων μας θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό και μάλιστα απο πολύ πιο νωρίς.

@agentcain Προτεραιότητες μπήκαν και αποτυπώθηκαν στην θεματολογία.Τα υπόλοιπα που λες  πατάνε πάνω στην επιλογή σου να αγνοήσεις την θεματολογία και να πεις τα δικά σου για Συρίες κτλπ. Δεν σου βάζω λόγια απλά ερμηνεύω την στάση σου .Το ότι δεν λες ξεκάθαρα οτι δεν γουστάρεις συνελεύσεις δεν μου λέει κάτι .Οταν παρουσιάζεις ανυπέρβλητα και διογκωμένα τα προβλήματα της και απαξιείς όμως ,αυτό ΔΕΙΧΝΕΙΣ. είπα "μάλλον" εξάλλου. Αν θες κανονίζουμε να στα πω και απο κοντά (θα είμαι στην συνέλευση) αν και δεν νομίζω ότι έχεις πραγματικά όρεξη και ούτε εγώ παίζει να έχω μέχρι τότε.

Οτι θεωρώ απαίσιο το σχόλιο σου για την Συρία δεν είναι κάτι που  ότι έγραψα εν βρασμό και φυσικά η περιγραφή μου είναι πιστή της ουσίας.Επίσης εσύ χρησιμοποιείς "χειρότερη" ασφάλεια από του thmmy.gr και αυτή είναι η συμφωνία με την ασφαλέστερη κοινή γνώμη και μάλιστα με ενα συγκεκριμένο χείριστο είδος αυτής .

Λοιπόν επειδή δεν έχω άλλο χρόνο και διάθεση να απαντάω συγκεκριμένα σε ασυναρτησίες .Θα σε παρακαλούσα να μην ανασκευάζεις τα λεγόμενα μου με σκοπό να καταστούν άτοπα .Είναι δυνατόν να είπα ότι θα σταματήσει ο σύλλογος τον πόλεμο δηλαδή ??? . Σοβαρά τώρα...

Το αν κάποιος θα επιλέξει να αναφέρει τον πιθανό πόλεμο  ,μέσα στο πλέγμα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων που απαιτείται, για να αναπαραστήσει πιο πιστά την πραγματικότητα και την επικαιρότητα που προφανώς συνδέονται με τις περικοπές των δαπανών στην παιδεία ,των οποίων περικοπών τα αποτελέσματα δημιούργησαν την θεματολογία της ΓΣ και η οποία αφορά το τμήμα-σύλλογο ΑΜΕΣΑ, είναι δικό του θέμα και δικαίωμα.Εγώ πιστεύω οτι είναι και υποχρέωση,ανάγκη αλλά και δείγμα επιπέδου της διαδικασίας.Δηλαδή ότι δεν γίνεται και αλλιώς.

εδιτ:
τρόπο σκέψης του μηχανικού
η τρόπος σκέψης του μηχανικού καλά θα κάνει να μαζευτεί λιγάκι όταν δεν έχει να κάνει με μηχανές γιατί τα έχει κάνει μπάχαλο γενικά.

Καληνύχτα  Smiley
« Last Edit: September 02, 2013, 00:42:30 am by g » Logged

AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #87 on: September 02, 2013, 02:03:47 am »

Quote from: g on September 02, 2013, 00:28:36 am
@agentcain Προτεραιότητες μπήκαν και αποτυπώθηκαν στην θεματολογία.Τα υπόλοιπα που λες  πατάνε πάνω στην επιλογή σου να αγνοήσεις την θεματολογία και να πεις τα δικά σου για Συρίες κτλπ. Δεν σου βάζω λόγια απλά ερμηνεύω την στάση σου .Το ότι δεν λες ξεκάθαρα οτι δεν γουστάρεις συνελεύσεις δεν μου λέει κάτι .Οταν παρουσιάζεις ανυπέρβλητα και διογκωμένα τα προβλήματα της και απαξιείς όμως ,αυτό ΔΕΙΧΝΕΙΣ. είπα "μάλλον" εξάλλου. Αν θες κανονίζουμε να στα πω και απο κοντά (θα είμαι στην συνέλευση) αν και δεν νομίζω ότι έχεις πραγματικά όρεξη και ούτε εγώ παίζει να έχω μέχρι τότε.

Οτι θεωρώ απαίσιο το σχόλιο σου για την Συρία δεν είναι κάτι που  ότι έγραψα εν βρασμό και φυσικά η περιγραφή μου είναι πιστή της ουσίας.Επίσης εσύ χρησιμοποιείς "χειρότερη" ασφάλεια από του thmmy.gr και αυτή είναι η συμφωνία με την ασφαλέστερη κοινή γνώμη και μάλιστα με ενα συγκεκριμένο χείριστο είδος αυτής .

Λοιπόν επειδή δεν έχω άλλο χρόνο και διάθεση να απαντάω συγκεκριμένα σε ασυναρτησίες .Θα σε παρακαλούσα να μην ανασκευάζεις τα λεγόμενα μου με σκοπό να καταστούν άτοπα .Είναι δυνατόν να είπα ότι θα σταματήσει ο σύλλογος τον πόλεμο δηλαδή ??? . Σοβαρά τώρα...

Το αν κάποιος θα επιλέξει να αναφέρει τον πιθανό πόλεμο  ,μέσα στο πλέγμα σχέσεων και αλληλεπιδράσεων που απαιτείται, για να αναπαραστήσει πιο πιστά την πραγματικότητα και την επικαιρότητα που προφανώς συνδέονται με τις περικοπές των δαπανών στην παιδεία ,των οποίων περικοπών τα αποτελέσματα δημιούργησαν την θεματολογία της ΓΣ και η οποία αφορά το τμήμα-σύλλογο ΑΜΕΣΑ, είναι δικό του θέμα και δικαίωμα.Εγώ πιστεύω οτι είναι και υποχρέωση,ανάγκη αλλά και δείγμα επιπέδου της διαδικασίας.Δηλαδή ότι δεν γίνεται και αλλιώς.

εδιτ:
τρόπο σκέψης του μηχανικού
η τρόπος σκέψης του μηχανικού καλά θα κάνει να μαζευτεί λιγάκι όταν δεν έχει να κάνει με μηχανές γιατί τα έχει κάνει μπάχαλο γενικά.

Καληνύχτα  Smiley

Μάλιστα
Ας σκεφτούμε λίγο το ζήτημα της προτεραιότητας και πως αυτό εκφράζεται στα πλαίσια μιας κοινής συνέλευσης φοιτητών.
Η προτεραιότητα μπαίνει στα θέματα, οπότε αν για παράδειγμα έχεις τα εξής θέματα: α)πεινα στην Αφρική β)απόλυση υπαλλήλων δήμου γ)θέματα Λογισμού, μένει να αναλογιστούμε που εφαρμόζεται πραγματικά. Μιλάμε για προτεραιότητα παρουσίασης των θεμάτων ή αντιμετώπισης αυτών; Σίγουρα για το 2ο, το 1ο δεν εχει νοημα.
Στη συνέχεια πρέπει να την ορίσουμε. Αν χρησιμοποιήσουμε το βαθμό σοβαρότητας, τότε σίγουρα το α προηγείται. Αν χρησιμοποιήσουμε την ελάχιστη απόσταση (νομική, γεωγραφική, υλοποίησης whatever) δε διαφωνεί κανένας ότι το γ προηγείται. Άρα, εν τέλει, οι προτεραιότητες μπαίνουν ανάλογα με το συμφέρον αυτού που τις προτείνει και του κοινού που τον υποστηρίζει.

Ανέφερα συγκεκριμένα το θέμα της Συρίας επειδή 1ον δεν υπάρχει στη θεματολογία και 2ον είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα αναφερθεί. Ξέρεις γιατί είμαι τόσο σίγουρος; Γιατί είναι μαθηματικώς αδύνατον να γίνει συνέλευση με 100 άτομα κατα ΜΟ η οποία να μιλάει για 3 θέματα επί 5 ώρες. Αν όντως κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε δε φταίει ο λίγος χρόνος στην εξέταση του λογισμού, οι φοιτητές είναι ανίκανοι να καταλήξουν σε ένα συμπέρασμα μέσα σε ένα λογικό πλαίσιο χρόνου. Αν δεν είναι η Συρία, θα είναι κάποιο άλλο μεγαλοπρεπές επίκαιρο θέμα, ασχετα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό εκτός από το να σηκώσουμε το χεράκι μας για ένα "Ναι".

Και αυτό μας φέρει σε ένα άλλο κρίσιμο σημείο της συζήτησης, αυτού της λειτουργίας του συλλόγου. Όταν λοιπόν ο σύλλογος συνεδριάζει, υπάρχει το λεγόμενο προεδρείο, μια αρχή εξουσιοδοτημένη με τη διατήρηση της τάξης και ομαλής διεξαγωγής της συνεδρίασης. Μεταξύ των υποχρεώσεων του, είναι και αυτή της τήρησης του χρόνου, μια υποχρέωση που αποτυγχάνει να ικανοποιήσει πανηγυρικώς σε κάθε ΓΣ, επιτρέποντας σε μεμονωμένα άτομα να αγορεύουν με τις ώρες μπροστά σε ένα πλήθος ζαλισμένων νέων. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και στη Βουλή των Ελλήνων, γάμα το, δε πρόκειται να το διορθώσουμε! (αν και μπορούμε...)
Που αλλού κολλάει ο σύλλογος μας; Μα φυσικά σε κάτι που λέγεται "πρακτικά" και αποτυπώνεται κωμικά ως μια κοπελίτσα με γραφομηχανή να αγωνιά καθώς προσπαθεί να καταγράψει κάθε λέξη και σημείο στίξης του τρέχοντος ρήτορα και βιαστή του βήματος.

Τι όμως είναι τα πρακτικά; Τα πρακτικά είναι γραπτό ή ψηφιακό υλικό, το οποίο καταγράφει ότι έχει ειπωθεί σε μια δεδομένη συνέλευση, με σκοπό τη καταγραφή των απόψεων και αποφάσεων, ώστε για να χρησιμοποιηθούν ως σημείο αναφοράς, υπενθύμισης και καταλογισμού ευθυνών (όταν κάποιος τα σκατώσει). Η τελευταία περίπτωση προκύπτει ύστερα από μια διαδικασία που προηγείται της επόμενης συνέλευσης και λέγεται σε απλά ελληνικά "απολογισμός".

Σε αυτό το σημείο λοιπόν έχω να πω ότι ο σύλλογος φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών διατηρεί ελλειπή πρακτικά -ή και καθόλου- και αποφεύγει τον απολογισμό, καθώς μόνος του θα αποδείξει πόσο ανεπαρκής είναι. Δεν επιθυμώ κατάργηση του συλλόγου για το λόγο αυτο, αλλά από τη 1η μέχρι και τη τελευταία μέρα μου ως φοιτητής ηλεκτρολόγος λέω ότι ο σύλλογος ΔΕΝ ξέρει να κάνει συνελεύσεις. Ο μόνος απολογισμός που γίνεται είναι αυτός που συμφέρει το σύλλογο, δηλαδή στη περίπτωση που ο σύλλογος έλαβε μια απόφαση για "δράση" και έκρινε ότι επήλθε λύση στο πρόβλημα εξαιτίας της "δρασης" του.

Γιατί βάζω "" στη δράση; Μα φυσικά διότι ο σύλλογος δε γνωρίζει ποια εργαλεία έχει διαθέσιμα. Αυτή η κατάσταση παρουσιάζεται με χιουμοριστικό τρόπο από τα ποστ "κατάληψη ρε" κτλ. Η διαδικασία της κατάληψης έχει εκφυλιστεί και επαναληφθεί τόσες πολλές φορές, που έχασε το νόημα και τη πραγματική της δύναμη. Ένα από τα ισχυρότερα και ποιο επικίνδυνα όπλα στο φοιτητικό οπλοστάσιο, χρησιμοποιείται ως λύση για τα πιο απίθανα θέματα. Ακόμα χειρότερα, έχει γίνει συνήθεια κατά τη διάρκεια ορισμένων γιορτών και ημερών μνήμης. Και το χείριστο όλων; υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας "φοιτητή" που στήριζε κατάληψη και ο οποίος κατέστρεφε δημόσια περιουσία, την οποία υποτίθεται φιλούσε ύστερα από απόφαση συλλόγου.

Τέλος, θέλω να αναφερθώ και λίγο στα ΑΜΕΑ. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι φαίνεται πόσο ανεπαρκής είναι ο σύλλογος. Θυμάμαι ώρες, τσιγάρα και καφέδες να περνάνε από μπροστά μου μέσα στην αίθουσα 5 με συζητήσεις περι ψηφισμάτων φυλακισμένων, κυβερνητικών λαμογιών, καταλήψεων ενάντια στα νέα μέτρα, ανακοινώσεων συμπαράστασης και άλλα ωραία και εύηχα θέματα, χωρίς όμως καμία λύση στο θέμα των ΑΜΕΑ. Προσοχή, άλλο η "αναφορά" και άλλο η "λύση". Μπορεί ανάμεσα στη ΚΝΕ και το ΑΡΑΓΕ να ακούστηκε κατι σχετικό με τα ΑΜΕΑ, αλλά θα πνίγηκε ανάμεσα στους κόσμιους σχολιασμούς και την όριμη συμπεριφορά των θαμώνων της αίθουσας. Ένας όμως ολόκληρος σύλλογος δε μπόρεσε να βρει λύση σε ένα τόσο απλό θέμα τόσα χρόνια, λύση που βρήκε ΕΝΑ άτομο με τον ΧΨ τρόπο, σε μια περίοδο κρίσης που τα λεφτά σπανίζουν, μέσα σε ελάχιστο χρόνο. Ένα άτομο που δεν είχε κανένα άμεσο κέρδος από τη λύση του προβλήματος.

Ο σύλλογος λοιπόν σε αυτό το ζήτημα εμφανίστηκε ως ανεπαρκής, μιας και το μόνο που καταφέρνει είναι να καλύπτει την ευθυνοφοβία και έλλειψη ιδιωτικής πρωτοβουλίας μερικών. Έτσι λοιπόν, ας πάρουμε μια απόφαση να φτιαχτούν ΚΑΠΩΣ οι τουαλέτες, να βελτιωθεί ΚΑΠΩΣ το τμήμα, να γίνει μια κατάληψη απο ΚΑΠΟΙΟΥΣ για το καλό της εκπαίδευσης. Κινούμαστε και πάλι στα όρια της ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΜΕΝΗΣ δημοκρατίας, διότι η δημοκρατία δε σταματάει στη λήψη της απόφασης αλλά και στην υλοποίηση αυτής. Βρες λύση σε ένα πρόβλημα μόνος σου και ο σύλλογος έπρεπε να σου λέει και ευχαριστώ. Όχι να σε λιθοβολεί δημοσίως ως πούστη εθελοντή, μέσω των ορκωτών μελών του.

Καλή σου νύχτα

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

ACE

The lost art of trolling.

View Profile WWW
« Reply #88 on: September 02, 2013, 11:58:49 am »

http://en.wikipedia.org/wiki/Red_herring

To oλο τοπικ ειναι μια κοκκινη ρεγγα αποπροσανατολισμου. Μονο ενας, και δεν θυμαμαι ποιος, εγραψε την ουσια, οτι το ολο θεμα ειναι με ποιανου την σημαια θα κατεβουμε στις πορειες της ΔΕΘ και το αν θα κλεισουμε 1-2-5 μερες για να δειξουμε οτι οι σχολες δεν λειτουργουν και στηριζουν τα δικαια αιτηματα των εκπαιδευτικων? δυ?
Γιατι στο κατω-κατω ερχονται και εκλογες οσονουπω.

Αντε καλη εξεταστικη.

Ερχεται μια μερα...
Social_waste

View Profile
« Reply #89 on: September 02, 2013, 14:08:16 pm »

ναι ρε, βεβαια, τι αλλο θα μπορουσε να ειναι
η ουσια εκτος απο αυτο που σκεφτεσαι εσυ?

Vive le son
D'l'explosion!
Pages: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 11 Go Up Print
Jump to: