• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 13:40:39 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 15, 2025, 13:40:39 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by katerina zaifi
[Today at 13:21:19]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 13:00:34]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[Today at 06:43:15]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[Today at 00:50:23]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 13, 2025, 14:43:58 pm]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by chris_krkls
[June 12, 2025, 11:20:29 am]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by TzimStark
[June 12, 2025, 08:43:50 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9954
Latest: dpapav
Stats
Total Posts: 1426645
Total Topics: 31710
Online Today: 166
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 60
Guests: 99
Total: 159
Eirini25
anastas1a
AristeidisM
serafeim
tasos gourd
menelaras
lelenia
Pepe The Frog
manolitsis
gpapailio
kris
elio
evax
Denisivo
tsaliki
gdimove
kkotsopo
maestros
jimalexoud
gkougeor
ioannisfa
victoria ginikopoulou
rafail zisiadis
vpoug
gmpatsol
Λι
parzival
chaniotism
George_RT
elena.v
airam
mimaki
mkakale
Nikikouss
Nmparkas
noimaginationforthis
georgentin
Xontroulis
anna.f
LelisNiko
Toaoutplasedakitoubiseswa
AgaG
JoHn!
johnny_ece
anna.ts
Giannisss
masterSigma
Sofiana
_Trob
kstavroulis
tzimika
chriskazakos
kutsukellis
iJasonOP
apob
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Poll
Question: Συμφωνείτε με το κλείσιμο της ΕΡΤ;
Ναι, με τον τρόπο που έγινε.
Ναι, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο.
Όχι.-

Pages: [1] 2 3 ... 16 Go Down Print
Author Topic: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση  (Read 33014 times)
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« on: June 11, 2013, 18:16:20 pm »

Κλείνει η ΕΡΤ με επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης




"Λουκέτο" στην ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης. Τι ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Οξύτατες αντιδράσεις από εργαζόμενους και κόμματα
news247 Ιούνιος 11 2013 18:04

Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.

"Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.

Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.

Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου.

Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.

Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου άνοιγε το δρόμο για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.

Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ.



http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/kleinei_h_ert_me_epishmh_anakoinwsh_ths_kyvernhshs.2291071.html
Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #1 on: June 11, 2013, 18:20:19 pm »

Σφοδρές αντιδράσεις για το επικείμενο λουκέτο στην ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι παίρνουν στα χέρια τους τον "αέρα"

Τριγμοί στην κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιδρούν στο λουκέτο. Έτοιμη νομοθετική πράξη που ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμό της. Με κατάληψη διαρκείας απαντούν οι εργαζόμενοι

news247 Ιούνιος 11 2013 15:36

Πράξη νομοθετικού περιεχομένου ανοίγει το δρόμο για το κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο. Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Δημοσίας Τάξεως Νίκου Δένδια και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν με κινητοποιήσεις διαρκείας. Η γενική συνέλευση αποφάσισε να υπάρχει 24ωρη περιφρούρηση και να κρατήσουν την ΕΡΤ ανοιχτή, ενώ θα υπάρχουν παρεμβάσεις στο πρόγραμμά της.

"Η δημόσια ραδιοτηλεόραση τηλεόραση θα παραμείνει ανοικτή", διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Ήδη έχει αρχίσει και συγκεντρώνεται κόσμος στο Ραδιομέγαρο, όπου θα γίνει έκτακτη συνεδρίαση και της ΕΣΗΕΑ.

Διαφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ


Η αντιπαράθεση έχει μεταφερθεί και στο εσωτερικό της κυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να εμφανίζονται αντίθετοι με το σενάριο κλεισίματος του ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία επί του θέματος με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο λουκέτο της ΕΡΤ.

Διαβάστε αναλυτικά την πράξη του νομοθετικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρουν και με ΤΑ ΝΕΑ, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι η απόφαση για αναδιάρθρωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα είναι ειλημμένη, ενώ δεν αποκλείουν ένα σχέδιο περικοπών να τεθεί σύντομα σε εφαρμογή, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την εξεύρεση των πρώτων 2.000 απολύσεων από το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.     

Οι ίδιες πηγές γνωστοποιούν ότι εντός των επόμενων ημερών θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εξεύρεση συμβούλου που θα εκπονήσει ένα σχέδιο εξυγίανσης της ΕΡΤ, καθώς κρίνεται ότι το σχέδιο που βρίσκεται στα κυβερνητικά συρτάρια από την περίοδο της υπουργίας του Ηλία Μόσιαλου δεν επαρκεί. Στη βάση αυτή, προεξοφλείται ότι θα μειωθούν οι οργανικές θέσεις προσωπικού, ενώ πιθανότατα θα κλείσουν οι περιφερειακοί σταθμοί, το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» και ενδεχομένως το ένα από τα τρία τηλεοπτικά κανάλια.   

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει ορίζοντα υλοποίησης έως το τέλος του έτους, αλλά στον κυβερνητικό συνασπισμό γίνεται λόγος και για «δραστικότερες επιλογές» που περνούν ακόμη και μέσα από ένα άμεσο, γενικό λουκέτο στην ΕΡΤ.

ΠΑΣΟΚ: Ζητούμε να παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Αναφερόμενο στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ήδη δημοσιεύτηκε -χωρίς τις υπογραφές όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου- και στις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για την ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

"1. Μια κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας δεν μπορεί να λειτουργεί με μονομερείς ενέργειες  και τετελεσμένα. Η ύπαρξη της κυβέρνησης αυτής είναι εθνική ανάγκη.  Αυτή μπορεί να υπηρετηθεί μόνο με ολοκληρωμένο προγραμματικό πλαίσιο και σαφείς κανόνες λειτουργίας της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Μείζονος σημασίας θέματα πρέπει έγκαιρα να συζητούνται και να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων.

2. Η μεταρρύθμιση στο κράτος και ιδίως στη δημόσια διοίκηση δεν πρέπει να οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Παρότι έχει συμφωνηθεί, εδώ και εβδομάδες, συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών μεταξύ των τριών αρχηγών, αυτό δεν έχει εφαρμοστεί. Το αποτέλεσμα είναι να μην έχει επιτευχθεί μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα σε πρώτη φάση κι έτσι η χώρα, πράγματι τελεί υπό την πίεση της καταβολής της δόσης. Τέτοιες πιέσεις έχουμε ζήσει πολλές  φορές στο πρόσφατο παρελθόν και βρήκαμε λύση. Πρέπει η χώρα να είναι διεθνώς αξιόπιστη, αλλά αυτό πρέπει να γίνεται κατά τρόπο δίκαιο, διαφανή, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό.

3. Η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό, δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, με ριζικές αλλαγές στη δομή της και αξιολόγηση του προσωπικού της. Ζητούμε συνεπώς να παρουσιαστεί και να εφαρμοστεί το ταχύτερο ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με σεβασμό στους πολίτες που καταβάλλουν το ανταποδοτικό τέλος, το οποίο έτσι μπορεί να μειωθεί. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει ξαφνικά, απροετοίμαστα, με άμεση διακοπή της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και απόλυση όλου του προσωπικού της, χωρίς καμία αξιολόγηση, επειδή οι 2.000 θέσεις δεν έγινε εφικτό να βρεθούν εγκαίρως, με σοβαρές διαδικασίες, στη δημόσια διοίκηση. Κινήσεις επί δικαίων και αδίκων δεν αποδίδουν".

Σκουρλέτης: Η ΕΡΤ δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό

"Τα σενάρια που διαρρέονται τις τελευταίες ώρες περί αιφνίδιας διάλυσης της ΕΡΤ αποτελούν την κορύφωση μιας στρατηγικής συρρίκνωσης και υποβάθμισης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης εκ μέρους της κυβέρνησης" ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

"Για την κυβέρνηση η δημόσια ΕΡΤ είναι αναγκαία μόνο όταν αυτή παίζει το ρόλο του εκτελεστικού βραχίονα της κυβερνητικής προπαγάνδας, αδιαφορώντας πλήρως για το εάν και κατά πόσο εκπληρώνει τον σκοπό της ως ένας ανεξάρτητος και αξιόπιστος οργανισμός στην υπηρεσία της πολυφωνικής ενημέρωσης  και του πολιτισμού", είπε. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η ΕΡΤ δεν ανήκει στην κυβέρνηση αλλά στο ελληνικό λαό, "ο οποίος την πληρώνει απαιτώντας να αποτελεί ένα υπόδειγμα αδέσμευτης και πλουραλιστικής ενημέρωσης".

"Στα σχέδια της κυβέρνησης για την πλήρη απαξίωση και διάλυση της ΕΡΤ θα σταθούμε απέναντι και θα αγωνισθούμε για την αναβάθμισή της μαζί με τους εργαζόμενούς της, ανταποκρινόμενοι στις απατήσεις της ελληνικής κοινωνίας", κατέληξε.

ΔΗΜΑΡ: Δεν νοείται σύγχρονη χώρα η οποία να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση


"Δεν νοείται σύγχρονη χώρα και δη ευρωπαϊκή η οποία - έστω και για μία ώρα - να μη διαθέτει Δημόσια Τηλεόραση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ, και σημειώνει πως "ηΔημοκρατική Αριστερά διαφωνεί ριζικά και είναι αντίθετη με την αναστολή της λειτουργίας  της ΕΡΤ και επαναλειτουργίας της μετά από «κάποιο» χρονικό διάστημα".

"Τα γνωστά προβλήματα της ΕΡΤ είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν δεκαετίες τώρα και δεν έχουν καμία σχέση με το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις της χώρας.

Η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΡΤ υποδηλώνει με το χειρότερο τρόπο τη μετάθεση, αλλά και την επικρότηση  τελικώς της αδυναμίας και των αντιστάσεων που συνεχίζουν να υπάρχουν απέναντι στις μεταρρυθμίσεις.

Είναι σαφές ότι είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός και η αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Εξορθολογισμός, ο οποίος όμως  δεν είναι δυνατόν να επιχειρείται πρόχειρα και χωρίς κανένα σχέδιο.

Το ίδιο αναγκαία είναι και η ριζική αποκοπή της Δημόσιας Τηλεόρασης από τις εκάστοτε κυβερνητικές επιθυμίες και σκοπιμότητες, τα ποικίλα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καθώς και από τις πελατειακές σχέσεις παντός τύπου.

Όσον αφορά τον εξορθολογισμό και την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ, η Δημοκρατική Αριστερά ζητά την άμεση συγκρότηση επιτροπής κοινής αποδοχής από εμπειρογνώμονες και πρόσωπα κύρους με στόχο εντός τριών μηνών να υποβάλλει στο Κοινοβούλιο επιχειρησιακό σχέδιο για μια σύγχρονη Δημόσια Τηλεόραση.

Στο ενδιάμεσο διάστημα η ΕΡΤ δεν μπορεί παρά να λειτουργεί".

Τέλος, το ΚΚΕ καταδικάζει την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης που, όπως αναφέρει, "με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δίνει τη δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο. Η απόφαση αυτή πρέπει να συναντήσει την καταδίκη και την αποφασιστική αγωνιστική απάντηση όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα".

Αντιδράσεις


Στο ιστολόγιο του συνδικαλιστικού εκπροσώπου των δημοσιογράφων στην Ελληνική Ραδιοφωνία, τα Πολυμέσα της ΕΡΤ και τη Ραδιοτηλεόραση αναφέρεται πως "στην περίπτωση της ΕΡΤ, και συρρίκνωση πέρα από κάθε λογική και φαντασία και μαζικές απολύσεις. Όλα αυτά προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αδηφάγα ένστικτα τόσο των χειριστών των αποτυχημένων πακέτων δάσωσης (με ομολογία και του ΔΝΤ) αλλά και όσων περιμένουν να σκυλεύσουν τη σώμα της ΕΡΤ.  Αυτό που προβάλλεται με τυμπανοκρουσίες ως «εξορθολογισμός» δεν είναι παρά ένα ακόμα ιδεολόγημα".

Τέλος, οι Ενώσεις Συντακτών με ανακοίνωσή τους, καλούν την κυβέρνηση να εγκαταλείψει αμέσως κάθε σκέψη για κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και αντιθέτως να επεξεργαστεί σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς του δημοσιογραφικού κόσμου σχέδια ενίσχυσης της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού.

Eργαζόμενοι ΑΠΕ-ΜΠΕ


Κλείσιμο ΕΡΤ: Απειλή για τα ταμεία, τις ενώσεις και τους μισθούς

"Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της ΠΝΠ που επιτρέπει σε υπουργούς να κλείνουν εν μία νυκτί οργανισμούς τους οποίους εποπτεύουν, "φωτογραφίζοντας", μεταξύ άλλων την ΕΡΤ, οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης-ραδιοφωνίας, σε μια πολύ μαζική συνέλευση αποφάσισαν να υπάρχει διαρκής λειτουργία της ΕΡΤ με παρεμβάσεις των εργαζομένων στο πρόγραμμα και 24ωρη περιφρούρηση.

Είναι προφανές ότι πιθανό κλείσιμο της ΕΡΤ θα έχει άμεσες επιπτώσεις στις εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ (περίπου 700 είναι οι δημοσιογράφοι του οργανισμού), αλλά και στην ίδια την ΕΣΗΕΑ. Με εκατοντάδες επιπλέον άνεργους στον κλάδο, οι μισθοί θα κατερρεύσουν περαιτέρω, συμπαρασύροντας ακόμη και τη σημερινή άθλια ΚΥΑ. Και ασφαλώς όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα εμείς δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα. Αναμένονται οδηγίες από τις Ενώσεις για τον τρόπο αντίδρασης και για συμμετοχή στη συγκέντρωση συμπαράστασης στην οποία έχουν καλέσει πολλοί δημοσιογράφοι της ΕΡΤ".



http://news247.gr/eidiseis/psixagogia/media/to_mellon_ths_ert_klonizei_toys_kyvernhtikous_etairoys_oxi_venizeloy-koyvelh_sthn_protash_samara_gia_loyketo.2290731.html
Logged

Grecs
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 6379


Lived in the air died on asphalt


View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #2 on: June 11, 2013, 18:29:18 pm »

 Τα μεσανυχτα κοβεται το σημα λεει το news 247. !?!?!?!
Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #3 on: June 11, 2013, 18:34:42 pm »

Οταν προσλαμβάνατε τον Λιάτσο και την Στάη καλά ητανε Κεδίκογλου. Τωρα σε μια νύχτα απολύετε 3000 ανθρώπους και αφήνετε την ενημερωση αποκλειστικά στον Πρετεντέρη και στον Πορτοσάλτε.


Εχουν αποθρασυνθεί τελείως. Θα ακούσουμε τωρα τα γνωστά παπαγαλάκια για να λενε για τα "ρουσφέτια" και την "αδιαφάνεια" στην ΕΡΤ απο το 1821, και τα γνωστά βοδια απο κατω (ναι για το 50% των Ελληνων που θεωρουν καταλληλοτερο τον Σαμ) που μισουν τους "κακους δημοσιους υπαλληλους" (που δεν ειναι ολοι στην ΕΡΤ μονιμοι)  ίσως -ελπίζω/ευχομαι οχι- καλύψουν για άλλη μια φορα την τρικομματική μην τυγχον και βγούμε απο την ΕΕ και το ευρώ και μας παρουν τα σπιτια οι αριστεροι. Αντε γεια...
« Last Edit: June 11, 2013, 18:36:46 pm by Karaμazoβ » Logged

λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1935



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #4 on: June 11, 2013, 18:43:39 pm »

Quote from: Grecs on June 11, 2013, 18:29:18 pm
Τα μεσανυχτα κοβεται το σημα λεει το news 247. !?!?!?!

Το είπε ο αγαπητός Σίμος πριν από κανα μισάωρο.


Καλά το είπε η ελληνοφρένεια, πρέπει τώρα να αρχίσουν τα βιντεακια από βενιζέλους, κυρ-φώτηδες και σαμαράδες με τις παπαριές που λένε τόσους μήνες,
αντί να δείχνουν αποκλειστικά αυτά που δείχνουν τώρα και είναι ερτ-κεντρικά.
Θέλω να πιστεύω ότι το κρατάνε σα χαρτί και όχι ότι δεν το έχουν σκεφτεί ακόμα.




εδιτ. μου κάνει μεγάλη εντύπωση το τόσο ξαφνικό του θέματος.
εδιτ2. τωρα στην ερτ3 λέει ο ένας πανελίστας ότι ήταν αυτήκοος μάρτυρας όταν ο κεδίκογλου έλεγε ότι δεν παίζει κάτι με την έρτ


είναι τόσο επιπόλαιη απόφαση που πιστεύω ότι θα αναγκαστούν να κάνουν πίσω τελικά
« Last Edit: June 11, 2013, 18:55:40 pm by λήθη » Logged
Groucho
Veteran
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 879



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #5 on: June 11, 2013, 18:47:09 pm »

http://www.tanea.gr/news/greece/article/5023275/otan-o-simos-kedikogloy-elege-oti-h-ert-einai-dhmosia-perioysia/
Logged
^^DaRk_HunTeR
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Gender: Male
Posts: 2149


0001 0010 0100 0010


View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #6 on: June 11, 2013, 18:56:01 pm »

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=517457

Κλείνει στις 12 το βράδυ
Με απόφαση της κυβέρνησης και δηλώσεις του υπουργού Σ. Κεδίκογλου - Αντιδράσεις από όλα τα κόμματα - Στην Αγία Παρασκευή οι εργαζόμενοι στην κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση - Πολίτες έξω από το Ραδιομέγαρο - Απεργία σήμερα στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα

Κυβέρνηση: Χωρίς χαράτσι μέσω της ΔΕΗ αυτούς τους 3 μήνες...
Logged

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
λήθη
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr
******
Posts: 1935



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #7 on: June 11, 2013, 19:19:01 pm »

Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στη Λεωφόρο Στρατού.
Logged
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3741



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #8 on: June 11, 2013, 19:47:36 pm »

http://www.youtube.com/watch?&v=h46UwF9tfAs#!

Μην την ψάχνετε την φάση, αφού τα νούμερα δεν λένε ψέματα, η ιδιωτική πρωτοβουλία φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από την δημόσια γραφειοκρατία. Με σοβιετικά κατάλοιπα θα ασχολούμαστε..
Logged

pay close attention
Ex_Mechanus
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3741



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #9 on: June 11, 2013, 20:18:57 pm »

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yyj96Pm2XZY#t=116s

ξέρω πέφτετε απ'τα σύννεφα
Logged

pay close attention
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #10 on: June 11, 2013, 20:29:19 pm »

http://www.dailymotion.com/video/x10shfm_real-gr-%CE%B4%CE%B5%CE%BB%CF%84%CE%B9%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%84_news?start=34
Logged
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #11 on: June 11, 2013, 20:33:01 pm »

Kαι πολλοι θα λενε οτι τοσο καιρο την πληρωναμε τζαμπα καλα κανουν και την κλεινουν... Λες και δεν θα βαλουν τον φορο καπου αλλου!
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #12 on: June 11, 2013, 20:37:18 pm »

Quote from: silvo on June 11, 2013, 20:33:01 pm
Kαι πολλοι θα λενε οτι τοσο καιρο την πληρωναμε τζαμπα καλα κανουν και την κλεινουν... Λες και δεν θα βαλουν τον φορο καπου αλλου!


αμα κλεισουν ετσι απλά την ΕΡΤ, αυριο μπορουν να κλεισουν/πουλήσουν τα παντα , είτε πανεπιστημια, είτε δρομους, ειτε νοσοκομεία, οτιδήποτε.
Logged

Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Posts: 3784



View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #13 on: June 11, 2013, 20:38:42 pm »

όχι θέλω να σου πω ρε ότι βάζαν τον κόσμο να "αγανακτεί" που πλήρωνε φόρο στη ΔΕΗ για την ΕΡΤ  και τώρα κάποιοι θα ισχυρίζονται την μαλακία που έγραψα πάνω
Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος
******
Gender: Male
Posts: 13335


ad astra, per aspera


View Profile
Re: Κλείσιμο της ΕΡΤ ανακοίνωσε η κυβέρνηση
« Reply #14 on: June 11, 2013, 20:47:36 pm »

Ιδού η Ρόδος, γατάκια.



Σαμαράς: Αν δεν σας αρέσει το πραξικόπημα, εκλογές

[...]

www.tvxs.gr/node/131233




...αλλα δε σας βλέπω.
Quote
Πάντως, συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη δεν αφήνουν να εννοηθεί ότι θα τραβήξουν το σκοινί μέχρι να σπάσει για την υπόθεση της δημόσιας τηλεόρασης. Παρακολουθούν μουδιασμένοι και όχι αποφασισμένοι για όλα -εκτός αν η κοινωνική ένταση που θα προκληθεί ξεπεράσει τις προβλέψεις τους.
Logged

Pages: [1] 2 3 ... 16 Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...