• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:29:49 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 22:29:49 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426676
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 56
Guests: 99
Total: 155
KZerenidis
Fotis
George_RT
Giopan
angelos
ඞ
asantor
jojos
mpizos
stolieras
mett
chaniotism
Athinaaz
georsoti
Ntinomanolo123
glavdakis
Lemonia
Zougas
gntitsios
Nikos_313
elischat
swkraths
andreassifo
thanaf_231
difis
Maximos7
mmikelo
kouf
Leftor
despoina15
kokkinosgior
AcDimitri
xarisvougiou
ΚΟ
tzesi
Mr Watson
jimalexoud
cpapast
dinoschalv
andyy
Joannapet
kpa
Nicotre
filkilkis
Konstantina Karamani
Giannis_Kako
Zoifouka
gkg
stelinas
Petross
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Είστε τηλεπ;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Είστε τηλεπ;  (Read 21569 times)
pepper ann
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Είστε τηλεπ;
« on: January 29, 2013, 19:35:39 pm »

Αν ναι,και αν έχετε διάθεση, τι θα λέγατε σε κάποιον για να προωθήσετε τον τομέα σας;
 Κυρίως θα θελα να ξέρω αν ισχύει πράγματι αυτό που λένε ότι έχετε μόνο μαθηματικά,και κατ'επέκταση δεν είστε τόσο 'πρακτικός' τομέας.
Και αν αυτό τελικά είναι καλό ή κακό.
Μια και ο τομέας αυτός δεν έχει έναν Παπαγιάννη να λειτουργεί ως κράχτης,ούτε πληθώρα φοιτητών, θα ταν αρκετά χρήσιμη η γνώμη σας Smiley
Infinite Loop
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

We are the Harbinger of your perfection.

View Profile
Re: Είστε τηλεπ;
« Reply #1 on: January 29, 2013, 19:37:05 pm »

Quote from: pepper ann on January 29, 2013, 19:35:39 pm
Αν ναι,και αν έχετε διάθεση, τι θα λέγατε σε κάποιον για να προωθήσετε τον τομέα σας;
 Κυρίως θα θελα να ξέρω αν ισχύει πράγματι αυτό που λένε ότι έχετε μόνο μαθηματικά,και κατ'επέκταση δεν είστε τόσο 'πρακτικός' τομέας.
Μια και ο τομέας αυτός δεν έχει έναν Παπαγιάννη να λειτουργεί ως κράχτης,ούτε πληθώρα φοιτητών, θα ταν αρκετά χρήσιμη η γνώμη σας Smiley

Δεν ημουν, δεν ειμαι, δεν θα γινω.

This one doesn't have time for your solid waste excretions.
pepper ann

View Profile
« Reply #2 on: January 29, 2013, 19:39:24 pm »

Quote from: Infinite Loop on January 29, 2013, 19:37:05 pm
Δεν ημουν, δεν ειμαι, δεν θα γινω.
ευχαριστώ για την πολύτιμη απόθεση της γνώσης σου : D
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: January 29, 2013, 19:45:06 pm »

ειστε τηλεπ?

Μην γινεται ποτε! Βεβαια θεωρω χειροτερο το να γινεις προγραμματιστης απο τηλεπ Tongue
Joseph D.

Someone else might have gotten it wrong.

View Profile
« Reply #4 on: January 29, 2013, 19:57:08 pm »

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=wE1aBK9GGhI" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=wE1aBK9GGhI</a>

Τηλεπ μοιάζει. Τηλεπ πήγαινε.

'No tests on species with members capable of calculus. Simple rule, never broke it.'
τιρκουαζ στοκος
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

respect se kathe alitossa

View Profile
« Reply #5 on: January 29, 2013, 19:57:46 pm »

Δεν ειμαι τηλεπ, αλλα θα σε προτεινα να πας..τωρα για τα μαθηματικα που λες σιγουρα εχει περισσοτερα απο τους αλλους 2 τομεις  Cool

hmmy-ksirafaki
Nerevar
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

I'm Pickle Rick!

View Profile
« Reply #6 on: January 29, 2013, 20:45:39 pm »

Nα πας,θα ειναι σχεδον σαν να κανετε ιδιαιτερα,ασε που εχει και τηλεποταβερνα.

A pirate i was meant to be.
ΚΗΜΜΥ
Επιβεβαρυμένος

Κ από το Καμμένος...

View Profile
« Reply #7 on: January 29, 2013, 20:56:32 pm »

Η απαντηση στην ερωτηση του τοπικ ειναι "Καλα να παθετε"

Η τηλεποταβερνα ειναι ανοιχτη κ σε αλλο κοσμο (οχι?) αρα δεν ειναι πειστικο επιχειρημα Tongue

varvoutis
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

http://www.nietzsche-quotes.com/

View Profile
« Reply #8 on: January 29, 2013, 21:14:28 pm »

Εμένα ο τίτλος μου θύμισε τη διαφήμιση:

-Έχεις γάλα;
-Φτειάξε κρέμα Γιώτης!

Ο καλύτερος τομέας είναι αυτός που σου αρέσει/ενδιαφέρει περισσότερο.
Και νομίζω έχεις ήδη μια ένδειξη για το τι σου αρέσει/ενδιεφέρει περισσότερο.

Και επίσης ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΑΛΛΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ

Tongue

Τι θα γίνει Μπόκολη;
Sonic
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #9 on: January 29, 2013, 22:19:22 pm »

Δε θεωρώ οτι πρέπει να σου πω κάτι για να προωθήσω τον τομεα μου. στην τελική, δεν έχω κάτι να κερδίσω. κοινώς τράβα όπου γουστάρεις.

Ναι είμαστε λιγότεροι (αυτό πάει στα +), ίσως έχουμε περισσότερα μαθηματικά από τους άλλους τομείς-  παρεμπιπτόντως  μην τρελαινόμαστε δεν κάνουμε και σχετικότητα (βασικά δε μαθαίνουμε κάτι καινούριο) απλά οι άλλοι κοντεύουν να ξεχάσουν το εσωτερικό γινόμενο και κάνουν τους τηλέπ να φαίνονται Karatheodoriδες. Ο σχολιασμός των μαθηματων σίγουρα δε μπορεί να γίνει σε μία σύντομη απάντηση και σίγουρα εξαρτάται και από το φοιτητή- 3/7 κάθε εξαμήνου είναι επιλογής. Σαν γενική ιδέα: κεραίες, δίαδοση η/μ κύματος σε κάποιο μέσο, σήματα. Τέλος για τη διπλωματική, αυτό κι αν εξαρτάται από το φοιτητή, μία πιθανότητα είναι ο υπολογιστικός ηλεκτρομαγνητισμός-σε περίπτωση που σε ψήνει ο προγραμματισμός. Τούτ' έστιν, λύνω τις εξισώσεις του Maxwell σε διάφορα προβλήματα (γεωμετρίες, υλικά) με κώδικα (συνήθως Matlab, ή χρησιμοποιώ ένα έτοιμο λογισμικό για να κάνει για εμένα τη χαμαλοδουλειά και εγώ απλά παίρνω τις όμορφες καμπύλες για να πω οτι ένα εξάμηνο έκανα και κάτι!

Τα παραπάνω τα είπα ως μία υποτυπώδη απάντηση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι και θες να το ψάξεις σοβαρά είναι να πας να μιλήσεις με κανα καθηγητή που ίσως σε διαφωτίσει περισσότερο. Θα σου προτεινα να βρεις Γιουλτση, Κανταρτζή, Κριεζή (η σειρά είναι αλφαβητική!) και για να καλύψεις μεγαλύτερο φάσμα αντικειμένων Καραγιαννίδη, Χατζηλεοντιάδη.

zos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #10 on: January 29, 2013, 22:37:09 pm »

Quote from: Sonic on January 29, 2013, 22:19:22 pm
Δε θεωρώ οτι πρέπει να σου πω κάτι για να προωθήσω τον τομεα μου. στην τελική, δεν έχω κάτι να κερδίσω. κοινώς τράβα όπου γουστάρεις.

Ναι είμαστε λιγότεροι (αυτό πάει στα +), ίσως έχουμε περισσότερα μαθηματικά από τους άλλους τομείς-  παρεμπιπτόντως  μην τρελαινόμαστε δεν κάνουμε και σχετικότητα (βασικά δε μαθαίνουμε κάτι καινούριο) απλά οι άλλοι κοντεύουν να ξεχάσουν το εσωτερικό γινόμενο και κάνουν τους τηλέπ να φαίνονται Karatheodoriδες. Ο σχολιασμός των μαθηματων σίγουρα δε μπορεί να γίνει σε μία σύντομη απάντηση και σίγουρα εξαρτάται και από το φοιτητή- 3/7 κάθε εξαμήνου είναι επιλογής. Σαν γενική ιδέα: κεραίες, δίαδοση η/μ κύματος σε κάποιο μέσο, σήματα. Τέλος για τη διπλωματική, αυτό κι αν εξαρτάται από το φοιτητή, μία πιθανότητα είναι ο υπολογιστικός ηλεκτρομαγνητισμός-σε περίπτωση που σε ψήνει ο προγραμματισμός. Τούτ' έστιν, λύνω τις εξισώσεις του Maxwell σε διάφορα προβλήματα (γεωμετρίες, υλικά) με κώδικα (συνήθως Matlab, ή χρησιμοποιώ ένα έτοιμο λογισμικό για να κάνει για εμένα τη χαμαλοδουλειά και εγώ απλά παίρνω τις όμορφες καμπύλες για να πω οτι ένα εξάμηνο έκανα και κάτι!

Τα παραπάνω τα είπα ως μία υποτυπώδη απάντηση. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις εάν πραγματικά ενδιαφέρεσαι και θες να το ψάξεις σοβαρά είναι να πας να μιλήσεις με κανα καθηγητή που ίσως σε διαφωτίσει περισσότερο. Θα σου προτεινα να βρεις Γιουλτση, Κανταρτζή, Κριεζή (η σειρά είναι αλφαβητική!) και για να καλύψεις μεγαλύτερο φάσμα αντικειμένων Καραγιαννίδη, Χατζηλεοντιάδη.

Θα συμφωνήσω σε όλα και φυσικά θα σου πω πως ναι κάνουμε περισσότερα μαθηματικά αλλά δεν είναι και το τέλος του κόσμου. Προσωπικά θα σου πρότεινα να έριχνες και μια ματιά στα αντικείμενα που αναφέρθηκαν  και παραπάνω γτ κακά τα ψέματα αν δεν γουστάρεις το ή τα αντικείμενα του τομέα θα έχεις θέμα μεγάλο(αυτό προφανώς ισχύει για όλα). Κάτι το οποίο αξίζει να ξες είναι πως σχεδόν όλα τα μαθήματα δίνονται με ανοιχτά τα πάντα αλλά προϋποθέτουν και κάτι περισσότερο από την κατανόηση του μαθήματος. Δεν είναι του στυλ θα δεις θέματα παλιά και είσαι καλυμμένος-η, Αυτό είναι ίσως και από τα πιο ωραία του τομέα χωρίς φυσικά να υπονοώ πως δεν γίνεται αντίστοιχα και στους άλλους τομείς.

Υ.Γ Όλοι οι καθηγητές είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν αρκεί να κανονίσεις ένα ραντεβού μαζί τους οπότε μην αγχώνεσαι γι'αυτό και καλό θα ήταν
να επισκεφθείς όσους περισσότερους μπορείς αν θες να έχεις μια σφαιρική γνώμη για τον τομέα. 

Ban Kai, Senbonzakura Kageyoshi
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #11 on: January 29, 2013, 23:06:03 pm »

Tilep...till the end of time
till the empires burn down

'cause I am what I am what I am what I am what I am

θα επανέλθω σοβαρότερα στη συνέχεια

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #12 on: January 29, 2013, 23:48:39 pm »

και τώρα seriously
Να πας σε όποιον τομέα σου αρέσει γιατι η σχολή δεν βγαίνει αλλιως. Είναι που είναι απαιτητικη, αμα δεν γουστάρεις και αυτό που κάνεις θα γίνει μεγάλο κάρο.

Είμαι στον τηλεπικοινωνιακό τομέα κάμποσα χρόνια, μια συνολική ιδέα εχω διαμορφώσει. Μια αρχικη ιδέα για το τί ειναι ο τηλεπ μπορείς να την πάρεις απο τα Σήματα, τις Αναλογικές, και τα Πεδία (ειδικά την Διάδοση Ι). Αφού μπεις στον τηλεπικοινωνιακό τομέα πρέπει να διαχωρίσουμε τα μαθήματα και την διπλωματική εργασία (Master Thesis Tongue).

Τα υποχρεωτικά μαθήματα του τηλεπικοινωνιακού τομέα γενικά παντα έχουν ένα εμφανές μαθηματικό υπόβαθρο απο πίσω το οποίο είναι συνήθως ο Λογισμός ΙΙ, οι Διαφορικές Εξισώσεις, και τα Σήματα (Fourier). Αυτό δε σημαίνει γενικά πως τα κατανοούν όλοι, και σε αυτό διευκολυνει γενικώς η χρήση τύπων που έχουν εξαχθεί απο την μαθηματική ανάλυση, εμπειρικοί τύποι ή κυκλωματικά αναλογα (κεραίες). Δηλαδή, όπως καταλαβες, παρότι οι τηλέπ εχουν αρκετά μαθηματικα, δεν ειναι Karatheodoriδες.

Το πόσο "πρακτική" ή "θεωρητικη" θα γίνεις (αν και σε ένα τμημα μηχανικων μαλλον όλοι λίγο πολυ πρακτικοί βγαίνουν) εξαρτάται απο τις δύο υπολοιπες παραμέτρους που είναι τα μαθήματα επιλογής και η διπλωματική εργασία. Ο τηλέπ έχει την φήμη οτι έχει τα πιο "εξωτικά" μαθήματα επιλογής, απο εκείνα με έντονο το στοιχείο της Μαθηματικής Φυσικής ως εκείνα που είναι πιο πρακτικα και εχουν κατασκευαστικές εργασίες. Ως κατακλείδα των σπουδών έρχεται η διπλωματική εργασία, όπου, για να λέμε την αλήθεια, συνήθως στον τηλέπ είναι κυρίως προσομοιωτική (σε αντίθεση με τον ενεργειακό!) και όχι σε σχέση με πραγματικα μηχανήματα/μετρήσεις, εν τουτοις όμως αρκετές περιλαμβάνουν αυτο το κομματι ως συμπληρωμα.

Καταλήγοντας, ο τηλεπ δεν είναι απαραίτητα ο λιγότερο πρακτικός τομεας. Μπορείς να αποφύγεις την ενασχόληση με τα πολλα μαθηματικα. Ωστόσο είναι ο τομέας , που αν το θελήσεις μπορείς να εμβαθύνεις πολυ στη μαθηματική φυσική και στο φυσικό πρόβλημα, το οποίο έναν "πρακτικό" μηχανικό σίγουρα δε θα τον ζημιώσει.

ΥΓ τωρα ίσως οι δουλειες δεν ειναι αυτή τη στιγμη αρκετες στην Ελλάδα για τους τηλέπ....αλλα και για ποιούς είναι;

ΥΓ2 Βασικα τωρα για να λεμε αληθειες: αφού θες να πας τηλέπ, στην πραγματικότητα σου αρέσουν τα μαθηματικα, τι προβληματίζεσαι;; Tongue

« Last Edit: January 29, 2013, 23:59:09 pm by Karaμazoβ » Logged

jason_
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #13 on: January 30, 2013, 00:04:42 am »

Quote from: pepper ann on January 29, 2013, 19:35:39 pm

To εφαρμοσμένο κομμάτι λείπει γενικά από τη σχολή, όχι μόνο από τους τηλεπ. Πάντως γενικά εστιάζεις λάθος. Δεν νομίζω ότι το θέμα είναι αν έχει πολλά μαθηματικά ή όχι ο τομέας, αφού το αν θα βγεις θεωρητικός ή εφαρμοσμένος είναι στο δικό σου χέρι και στο πως εσύ θα την ψάξεις την φάση. Τα μαθηματικά του τομέα έχουν εφαρμογές στην πράξη πολλές, άσχετα αν στην σχολή μπορεί να μην τις κάνεις. Ένα υπόβαθρο θα σου δωθεί, εσύ αν έχεις όρεξη το αξιοποιείς παραπάνω. Οπότε δεν νομίζω ότι αυτό είναι κριτήριο για την επιλογή τομέα.

Κριτήριο είναι το τι σαρέσει (κλισέ i know, αλλά έτσι είναι). Δηλαδή η σωστή απάντηση κάποιου τηλέπ εδώ (εγώ δεν είμαι) θα έχει να κάνει με τα αντικείμενα που ασχολείται ο τομέας, τις εφαρμογές που υπάρχουν και στη τελική πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις γνώσεις σου αν σε πάρουν σε μια εταιρία στο τομέα του development. Τι μπορείς να βγεις από κει, σε ποια αντικείμενα μπορείς να κάνεις έρευνα αν πας προς μεταπτυχιακά/διδακτορικά κλπ. Αν σαρέσει τότε πας, ακόμα και πολλά μαθηματικά να έχει.

Οπότε οι γνώμες τηλεπ που νιώθουν από το αντικείμενο κάπως θα σε βοηθούσαν. Επίσης, κάνε ένα search σε διπλωματικές του τομέα να δεις με τι ασχολούνται περίπου στο τέλος, τις "υποκατευθύνσεις" κλπ.

"He who must expend his life to prolong life cannot enjoy it, and he who is still seeking for his life does not have it and can as little enjoy it."
Sand
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

It Takes a Lot to Laugh, It Takes a Train to Cry

View Profile
« Reply #14 on: January 30, 2013, 00:17:49 am »

Έλα ενέργεια να ανακαλύψεις τα βίτσια του καθένα, άλλος με τους μονωτήρες, άλλος με τα τυλίγματα, άλλος με το success story του, άλλος νομίζει ότι έχει χιούμορ..
Και στο τέλος θα σου έρχεται η στιχομυθία:
-Ωραία δεν είναι η ζωή;
-Καλή είναι

It's called the American dream because you have to be asleep to believe it.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Go Up Print
Jump to: