• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
July 06, 2025, 22:21:52 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
July 06, 2025, 22:21:52 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Ειδικές κεραίες] Να επιλ...
by mavropan
[Today at 02:23:12]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Giopan
[July 05, 2025, 23:31:28 pm]

[Ισχύος ΙΙ] Ερωτήσεις Προ...
by Local Rider
[July 05, 2025, 18:12:49 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[July 05, 2025, 14:50:28 pm]

Τα παράσιτα ανάμεσά μας
by Katarameno
[July 05, 2025, 03:00:08 am]

Ρήξη ή (άτιμος) συμβιβασμ...
by Katarameno
[July 04, 2025, 20:56:50 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Local Rider
[July 04, 2025, 13:33:04 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Local Rider
[July 04, 2025, 01:34:59 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by okan
[July 03, 2025, 23:57:35 pm]

Aναζωπύρωση των εχθροπραξ...
by Katarameno
[July 03, 2025, 23:21:26 pm]

[Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγ...
by tzortzis
[July 03, 2025, 22:18:47 pm]

[Τεχνολογία Λογισμικού] Ν...
by waterfall101
[July 03, 2025, 21:50:25 pm]

Αστείες Φωτογραφίες!
by Katarameno
[July 03, 2025, 16:42:09 pm]

[Τεχνολογία Ηλεκτροτεχνικ...
by Lits
[July 03, 2025, 01:33:53 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Le ece
[July 02, 2025, 12:30:13 pm]

Ποιητής του Μήνα - Παράσι...
by Nikos_313
[July 01, 2025, 23:57:12 pm]

Μάθημα επιλογής από άλλο ...
by tzortzis
[July 01, 2025, 19:37:31 pm]

[Δίκτυα Ι ΝΠΣ] Γενικές απ...
by Saint_GR
[July 01, 2025, 18:38:40 pm]

Μέλος του μήνα - Ιούνιος ...
by Mr Watson
[July 01, 2025, 03:00:23 am]

Η άχρηστη πληροφορία της ...
by Giopan
[June 30, 2025, 22:54:29 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9971
Latest: Ganastop
Stats
Total Posts: 1427232
Total Topics: 31723
Online Today: 157
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 18
Guests: 59
Total: 77
chris123
nmpampal
grethem
rafa98p
le papillon
dimitramt
christina02
DarkMagiK06
mimaki
Minmaxeng
annaparask
teosimeon
filkilkis
kakousios
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Διάφορα (Moderators: Don, Nikos_313, chatzikys, Tasos Bot) > Τι είναι ο φόβος...
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 Go Down Print
Author Topic: Τι είναι ο φόβος...  (Read 5281 times)
Endeavour X
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Τι είναι ο φόβος...
« Reply #15 on: December 31, 2012, 21:33:20 pm »

Φοβος ειναι το συναισθημα του απολιτιστου.
think about it..
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #16 on: December 31, 2012, 22:15:34 pm »

Quote from: Exomag on December 31, 2012, 16:52:53 pm
Πιστεύω πως αυτά που γράφεις είναι κατα κύριο λόγο σωστά. (το "κατά κύριο λόγο" γιατί δεν τα σκέφτηκα/ανέλυσα σε μεγάλο σημείο, πράμα που μάλλον εσύ έκανες)
Μια απορία που μου δημιουργήθηκε είναι η εξής. Λες πως "ο φοβος ειναι η πηγή των υπόλοιπων αρνητικών συναισθηματων" και αναφέρεις, σαν παραδείγματα, τη ζήλια και το μίσος.
Σύμφωνα με τη δικιά σου άποψη, πως πηγάζει η ζήλια και το μίσος, από τον φόβο?

Θα ξεκινησω με σενα αν και δεν εχω πολυ χρονο τωρα! Δεν μπορω να σου δωσω ακριβως εννοιες για το πως πηγαζουν αλλα το εχω παρατηρηση με τον καιρο οποτε θα μιλησω με παραδειγματα. Οταν για παραδειγμα βρισκεσαι σε μια σχεση και εχεις αμφιβολιες και φοβους για αυτην την σχεση και για τον συντροφο σου τοτε ζηλευεις... Επισης οταν ζηλευεις κατι που εχει ο διπλανος σου και δεν το εχεις εσυ σημαινει οτι νιωθεις μια αναγκη ( η οποια μπορει να μην ειναι καν απαραιτητη) να το εχεις και συ που συνηθως πηγαζει απο το γεγονος οτι φοβασαι μηπως ο ιδιος δεν εισαι αρκετος χωρις αυτο. Πραγμα το οποιο δεν ειναι σωστο καθως δεν μας καθοριζουν τα υλικα πραγματα σε εναν κοσμο με αξιες.
Οσο για το μισος τις περισσοτερες φορες προκυπτει απο τη ζηλια οπως λεει και ο master yoda στο stars wars. Γιατι η ζηλια σε τυφλωνει και σε κανει να δημιουργεις πραγματα με το μυαλο που σε οδηγουν στο μισος αντι για την αγαπη. Ομως μισος μπορει να δημιουργηθει και απο τον φοβο κατευθειαν. Σκεψου ολο αυτον τον φοβο που τρεφει ο κοσμος για τους μεταναστες. Αρκετοι εχουν φτασει να τους μισους γιατι καποιοι τους εχουν θρεψει το φοβο σε μεγαλο βαθμο οπου πλεον μονο αυτο το συναισθημα βγαζουν

Πρινσες σκεψεις μου ειναι και τις εγραψα για τροφη και για μενα και για σας. Γιατι μπορει να σας δωσω εγω κατι αλλα και να παρω. Θα σε απαντησω και σενα και τους υπολοιπους αυριο

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΥΝΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Smiley

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Li2z1jlOYHk" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Li2z1jlOYHk</a>
sofigami
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

ひ らこしんじ

View Profile
« Reply #17 on: January 01, 2013, 00:12:00 am »

Quote from: Karaμazoβ on December 31, 2012, 21:01:30 pm
Γενικά πράγματα που σκέφτεσαι συνήθως στις χιλιετίες που πέρασαν τα χουν σκεφτεί με τον τρόπο τους κάποιοι άλλοι.

Αν και εφόσον δεν τρολλαρεις, μπορείς να διαβάσεις μια εισαγωγή στον Φρόιντ, κυκλοφορούν αρκετές εχω υποψιν μου μια απο τις εκδόσεις Εναυλιος - Οι μεγάλοι φιλόσοφοι.

Επίσης, ο Επίκουρος έχει ασχοληθει αρκετά με τους φόβους, κυριότερα τον φόβο του θανάτου που τον θεωρούσε πρωταρχικό κι βασικότερο.Κυκλοφορουν διάφορες εισαγωγές από τις εκδόσεις Θύραθεν.
Ευχαριστούμε Καραμαζώφ. Μια ερώτηση όμως: σίγουρα τα έχουν σκεφτεί στις χιλιετίες κάποιοι άλλοι, ελπίζω να μην εννοείς ότι δεν μπορούμε να τα ξανασκεφτούμε κι εμείς από την αρχή;

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #18 on: January 01, 2013, 01:30:30 am »

Quote from: sofigami on January 01, 2013, 00:12:00 am
Quote from: Karaμazoβ on December 31, 2012, 21:01:30 pm
Γενικά πράγματα που σκέφτεσαι συνήθως στις χιλιετίες που πέρασαν τα χουν σκεφτεί με τον τρόπο τους κάποιοι άλλοι.

Αν και εφόσον δεν τρολλαρεις, μπορείς να διαβάσεις μια εισαγωγή στον Φρόιντ, κυκλοφορούν αρκετές εχω υποψιν μου μια απο τις εκδόσεις Εναυλιος - Οι μεγάλοι φιλόσοφοι.

Επίσης, ο Επίκουρος έχει ασχοληθει αρκετά με τους φόβους, κυριότερα τον φόβο του θανάτου που τον θεωρούσε πρωταρχικό κι βασικότερο.Κυκλοφορουν διάφορες εισαγωγές από τις εκδόσεις Θύραθεν.
Ευχαριστούμε Καραμαζώφ. Μια ερώτηση όμως: σίγουρα τα έχουν σκεφτεί στις χιλιετίες κάποιοι άλλοι, ελπίζω να μην εννοείς ότι δεν μπορούμε να τα ξανασκεφτούμε κι εμείς από την αρχή;

προφανέστατα και μπορει κάποιος, σε κάποιο χρονικό διάστημα και με ανάλογο κόπο, να φτάσει στα ίδια συμπεράσματα και να ανακαλύψει κάτι καινούριο.

Αλλά η ανθρωπότητα φιλοσοφεί 4000 χρόνια γι αυτό το ζήτημα που απασχολει τους πάντες. Γιατί να μην δεις τις απόψεις ανθρώπων που έχουν ασχοληθει "επαγγελματικά" με το ζήτημα, να δεις  την οπτικη τους στο ζήτημα, και να αποφασίσεις αν οι απόψεις τοτς ανταποκρίνονται στις εμπειρίες σου. Μόνο κέρδος νομίζω πως θα έχει κάποιος αν πχ στο ζήτημα του φόβου, αναγνωρίσει ότι Φρόιντ έχει αφιερώσει όλη του την ζωή και εποχειρισει να μάθει από αυτόν.

ectoras
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #19 on: January 01, 2013, 02:24:05 am »

διάβασα το τόπικ, βρίσκω ενδιαφέρουσα την άποψη του silvio

εγώ πάλι σαν γηρεότερη έχω καταλάβει ότι φόβο έχουμε να πειραματιστούμε και να φτάσουμε στην αυτογνωσία - να κάνουμε πράγματα έξω από τα νερά μας και τα νερά της κοινωνίας μας.. έρχεται κάθε είδος ταμπέλα από τον κόσμο και ξαφνικά χωρίς επεξεργασία όλο αυτό γίνεται κάτι σημαντικό για τις ζωές μας.. πιστεύω ότι όταν ένας ανθρωπος γνωρίζει συνεχώς τον εαυτό του και τον παιδεύει καταφέρνει πράγματα και βάζει στόχους στη ζωή του που τους θέλει πραγματικά!

πιστεύω ότι δεν ήρθαμε στη ζωή για να βολευόμαστε σε καταστάσεις και σε φαύλους κύκλους, όλοι μας θα φύγουμε, ο χρόνος που έχουμε πιστυεύω είναι για να ζούμε συνεχώς αναπτύσσοντας την προσωπικότητά μας και αυτό δεν γίνεται πάντα με τον εύκολο τρόπο! όταν η δική μας προσωπικότητα είναι υγειής αυτό αντανακλάται και στην κοινωνία μας..
και αν κάποιος ξεκινήσει λυνοντας το φόβο του θανάτου  και συνηθισει στην ιδέα ότι ήρθε για να φύγει η ενγρήγορση στη ζωή του για την αναζήτηση της πορείας του γίνεται πιο έντονη!

αυτά εν ολίγοις προς το παρόν.. καλή χρονιά σε όλους!
pentium4
Veteran
Καταστραμμένος

εφακ

View Profile
« Reply #20 on: January 01, 2013, 03:39:30 am »

Quote from: ectoras on January 01, 2013, 02:24:05 am
διάβασα το τόπικ, βρίσκω ενδιαφέρουσα την άποψη του silvio

εγώ πάλι σαν γηρεότερη έχω καταλάβει ότι φόβο έχουμε να πειραματιστούμε και να φτάσουμε στην αυτογνωσία - να κάνουμε πράγματα έξω από τα νερά μας και τα νερά της κοινωνίας μας.. έρχεται κάθε είδος ταμπέλα από τον κόσμο και ξαφνικά χωρίς επεξεργασία όλο αυτό γίνεται κάτι σημαντικό για τις ζωές μας.. πιστεύω ότι όταν ένας ανθρωπος γνωρίζει συνεχώς τον εαυτό του και τον παιδεύει καταφέρνει πράγματα και βάζει στόχους στη ζωή του που τους θέλει πραγματικά!

πιστεύω ότι δεν ήρθαμε στη ζωή για να βολευόμαστε σε καταστάσεις και σε φαύλους κύκλους, όλοι μας θα φύγουμε, ο χρόνος που έχουμε πιστυεύω είναι για να ζούμε συνεχώς αναπτύσσοντας την προσωπικότητά μας και αυτό δεν γίνεται πάντα με τον εύκολο τρόπο! όταν η δική μας προσωπικότητα είναι υγειής αυτό αντανακλάται και στην κοινωνία μας..
και αν κάποιος ξεκινήσει λυνοντας το φόβο του θανάτου  και συνηθισει στην ιδέα ότι ήρθε για να φύγει η ενγρήγορση στη ζωή του για την αναζήτηση της πορείας του γίνεται πιο έντονη!

αυτά εν ολίγοις προς το παρόν.. καλή χρονιά σε όλους!

https://www.youtube.com/watch?v=doMu-YNc4wM&feature=emb_title

Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #21 on: January 01, 2013, 14:23:50 pm »

Quote from: princess_of_the_dawn on December 31, 2012, 17:19:43 pm
Βασικά αυτά που έχεις γράψει Άρη είναι κάπως υποκειμενικά και πρόχειρα νομίζω.Το θέμα γενικά μπορεί να αναπτυχθεί προς πολλές κατευθύνσεις(δεν είμαι εγώ αυτή που θα κάνει κάτι τέτοιο,ειδικά via forum).

Για την ιστορία απλά θα σου πω πως υπάρχει και η άλλη πλευρά,της ωραιοποίησης των φόβων.Πχ θεωρώ προσωπικά ότι ο φόβος πολλές φορές με έχει αποτρέψει απ το να υιοθετήσω συνήθειες άλλων που δεν μου ταιριάζουν και μου έχει επιτρέψει έτσι να διατηρήσω σε ικανοποιητικό βαθμό τον εαυτό μου αναλλοίωτο.Απ την άλλη βέβαια,πολλές φορές με έχει εμποδίσει να κάνω πράγματα που θέλω.

Νομίζω πρέπει απλά να μπορεί κανείς να κρατά τις ισορροπίες και να είναι σε θέση να διακρίνει πότε ο φόβος αυτός θα τον ωφελήσει και πότε είναι απλά περιττός.

Δεν καταλαβα πως ο φοβος σε απετρεψε να υιοθετησεις συνηθειες... Πρακτικα νομιζω πως αν δεν ταιριαζεις με αυτες δεν τις υιοθετεις κιολας.
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #22 on: January 01, 2013, 14:38:22 pm »

Quote from: sofigami on December 31, 2012, 20:38:19 pm
Ορισμένα ποιντ κι από μένα

Αρχικά, τι σημαίνει "καθόλου καθημερινός άνθρωπος"; Huh

Βρίσκω την προσέγγιση ότι υπάρχουν δύο βασικά συναισθήματα είναι ενδιαφέρουσα, θα την σκεφτώ λίγο παραπάνω.
ΟΜΩΣ αν δεχτούμε ότι υπάρχουν τα δύο βασικά αυτά συναισθήματα, δεν καταλαβαίνω γιατί το μωρό όταν γεννιέται να γνωρίζει μόνο τι είναι φόβος και όχι τι είναι αγάπη. Με το κοντό μου το μυαλό, εγώ υποστηρίζω ότι όταν γεννιέται το μωρό είναι μόνο αγάπη και μετά μπαίνει και ο φόβος στο παιχνίδι.. Θεωρώ ότι η οικογένεια, οι δάσκαλοι κτλ κτλ είναι αυτοί που φθείρουν το παιδί και προκαλούν χίλια δυο πράγματα αχρείαστα σε αυτό. Δεν ξέρω αν αυτό που πρέπει να δίνουμε στο παιδί είναι γνώση, νομίζω ότι πρέπει να είναι "ελευθερία".
Επίσης, δε συμφωνώ ότι αγαπάς κάποιον όταν οι περισσότεροι φόβοι σου έχουν "εξαληφθεί". Ίσα ίσα, πιστεύω ότι μια χαρά μπορείς να αγαπάς με τους φόβους, και εκεί ακριβώς είναι και το ωραίο.
Και πολύ πιθανόν να είναι ο φόβος η πηγή διάφορων άλλων συναισθημάτων. Το θέμα είναι ότι διαπλέκονται έτσι τα πράγματα που δεν μπορώ εγώ προσωπικά να καταλήξω στο ποιο συναίσθημα από όλα είναι η πηγή.

Ψήνομαι πολύ για συζήτηση. Όχι τώρα, γενικά

Αγαπη γιατι να νιωθει? Τι στιγμη που μολις γεννατε πιστευεις οτι νιωθει για καποιον αγαπη? Τα μωρα εχουν εγκεφαλο ζωου. Κανενα ζωο δεν θα νιωθει αγαπη για σενα πριν το δαμασεις και το ταισεις τουλαχιστον
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #23 on: January 01, 2013, 17:53:03 pm »

Quote from: ectoras on January 01, 2013, 02:24:05 am
εγώ πάλι σαν γηρεότερη

highlight
Emfanever
Καταστραμμένος

Πολίτης

View Profile
« Reply #24 on: January 01, 2013, 18:37:50 pm »

Άντε silvo

χωρίς φόβο
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #25 on: January 01, 2013, 18:54:01 pm »

αυτο εχει σχεση με το φοβο του θανατου κατι το οποιο δεν το εχει σκεφτει γενικα
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #26 on: January 03, 2013, 13:55:10 pm »

Λακωνικά.
Πότε;
Φοβός μόνο σε περίπτωση συγκεκριμένων συνθηκών αλλά μεγάλης αβεβαιότητας.
Αν η αβεβαιότητα είναι μικρή, τα πάντα (ζωή-πράξεις) είναι απλά προδιαγραφές που πρέπει να εκπληρωθούν.

Μπόνους ένα τσιτάτο: Φοβάμαι αυτό που δεν ξέρω.

Τι;
Αντικειμενικότητα του φόβου. Οξύμωρο;
Υποκειμενικότητα του φόβου.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Silvo the Beautiful
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #27 on: January 03, 2013, 14:20:13 pm »

αμα σε πω δεν καταλαβα χριστο δεν θα πω ψεματα Tongue Με γριφους μιλας γεροντα
john_pos
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #28 on: January 03, 2013, 17:09:04 pm »

Αφιερωμένο...

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=Rz98pntRiAM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Rz98pntRiAM</a>

Ὁ πνευματικά θεραπευμένος ἄνθρωπος ἔχει ξεπεράσει τό φόβο τοῦ θανάτου. Δέν τρομάζει στήν ἰδέα ὅτι θά πεθάνει, διότι εἶναι μέ τόν νικητή τοῦ θανάτου, ζεῖ μέ τόν Χριστό, πού πάτησε τό θάνατο μέ τό δικό Του ἑκούσιο θάνατο. «Ἀφότου ἔγινα μοναχός», ἔλεγε ὁ π. Πορφύριος, «πίστευσα ὅτι δέν ὑπάρχει θάνατος. Ἔτσι ἔνιωθα καί νιώθω πάντα, ὅτι εἶμαι αἰώνιος καί ἀθάνατος. Τί ὡραῖα!»

Ὁ θεραπευμένος ψυχοσωματικά ἄνθρωπος δέν βασανίζεται ἀπό τά λεγόμενα ψυχολογικά νοσήματα καί προβλήματα (κατάθλιψη, φοβίες, ἀνασφάλειες, στρές κ.λ.π.). Σήμερα κατ’ ἐξοχήν οἱ ἄνθρωποι βασανιζόμαστε ἀπό τά ἀνωτέρω, διότι δέν προσπαθοῦμε ν’ ἀγαπήσουμε τόν Θεό καί κλειστήκαμε στόν ἑαυτό μας. Οἱ ἅγιοι, πού εἶναι οἱ ἀληθινά ὑγιεῖς ἄνθρωποι, μᾶς δείχνουν τόν δρόμο. Οἱ ἴδιοι θεραπεύτηκαν μέ τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ καί ἀποτελοῦν πρότυπα γιά τήν δική μας θεραπεία.
vag
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #29 on: January 03, 2013, 17:27:22 pm »

εσένα σε χω κόψει για χριστιανό
Pages: 1 [2] 3 Go Up Print
Jump to: