• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:52:10 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:52:10 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 23:46:31]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 42
Guests: 87
Total: 129
agapi
alex_samaras_
Yamal
boulionis
Tsomp
Giorgos2222
evax
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
Athinaaz
AODON
Pcsc
cealexop
ThanosKoutsoump
tasos gourd
iliaskou
dimitrisblioumis
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Arakapas
mixkats
dinoschalv
HlektrikhPatata
menelaras
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Ανακοίνωση για τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 Go Down Print
Author Topic: Ανακοίνωση για τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων  (Read 8188 times)
Tempus Fugit
Veteran
Καταστραμμένος

Tempus Mpatsit

View Profile
Re: Ανακοίνωση για τη συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων
« Reply #30 on: October 31, 2012, 03:36:47 am »

Quote from: aloko on October 31, 2012, 03:23:07 am
να βρουμε κοινη γραμμη και να κλεισουμε τελικα (γιατι εκει οδευουμε) το πανεπιστημιο.

Το πανεπιστήμιο αυτή τη στιγμή με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται πάει για λουκέτο. Απ' το να κλείσει μόνο του και στη θέση του να φυτρώσει το ιδιωτικό (γιατί αυτή είναι η στρατηγική που ισχύει από το Υπουργείο), η βέλτιστη λύση για αυτόν που θέλει να σπουδάσει είναι μάλλον να το κλείσει ομαδικά (φοιτητές-καθηγητές-εργαζόμενοι) πιέζοντας για αποφυγή της μη ανατρέψιμης υποβάθμισης που έρχεται. Αλλιώς πάμε για φούντο, κι αυτό είναι γκαραντί.

Βέβαια ακόμη και στην παρούσα χρησιμότητα της κατάστασης ακούμε κατάληψη και βγάζουμε σπυριά, ή αυτή καθαυτή η κατάληψη προτείνεται με λάθος παραμέτρους. Γι' αυτό που συμβαίνει τελικά, οφείλονται οι κοινωνικοί αυτοματισμοί ("εγώ σπουδάζω σε πλαίσια εκτός κοινωνίας και διεκδικώ μόνο αυτό") που ανέφερα πριν, η χομπίστικη λογική κατάληψης χωρίς τον αναλογισμό της σωστής χρονικής συγκυρίας στα πλαίσια της οποίας αυτή πρέπει να γίνει (για να μη γίνονται 5 τριήμερες καταλήψεις το εξάμηνο, ό,τι να 'ναι δηλαδή) και κυρίως η δική μας (μου) ανοχή σε όλα αυτά, που τα άφησε να μας φτάσουν ως εδώ.

"Αν θέλεις κάτι πάρα πολύ όλο το συμπαν θα συνομωτήσει για να σου σπάσει τ' αρχίδια"
-Coelho my ass

Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #31 on: October 31, 2012, 05:13:53 am »

Quote from: Τότορος on October 31, 2012, 02:23:22 am
Quote from: aloko on October 31, 2012, 02:08:19 am
-Το δικαιωμα των εργολαβικων για απεργια ειναι σεβαστο,
ομως εξισου σεβαστο ειναι και το δικαιωμα των φοιτητων για παρακολουθηση και γενικοτερα υπαρξη
(γιατι ουτε και αυτο θα ειναι εφικτο σε λιγο) στο χωρο του πανεπιστημιου.
-Η πρωτοβουλια για οργανωση ομαδων καθαριοτητας ειναι θεμιτη και ισως αναγκαια στο σημειο αυτο και δε θα επρεπε να παρεμποδιζεται (το αυτονοητο).
Η κατασταση ειναι τραγικη, το σχοινι τεντωμενο και σιγουρα το μελλον προβλεπεται δυσοιωνο..
Όταν τα δύο δικαιώματα λοιπόν περιπλέκονται και υπάρχουν αμοιβαίοι αποκλεισμοί τι κάνεις; Η μία κίνηση είναι ότι αντιμετωπίζεις κάθε κοινωνική ομάδα ανεξάρτητα και αποφασίζεις να διαιρεθείς μαχόμενος για το δικό σου αποκλειστικά δικαίωμα. Διαίρει και βασίλευε δηλαδή, κοινωνικοί αυτοματισμοί και άλλα τέτοια συνώνυμα. Η άλλη κίνηση είναι ότι καταβάλλεις προσπάθεια όχι να διαχωρίσεις αλλά να συνενώσεις τα συμφέροντα προσπαθώντας να τα εντάξεις σε ένα γενικότερο πλαίσιο, όπου όλοι μάχονται για κοινά πράγματα.
Χωρίς να μπλέξεις το ηθικό του θέματος, και μόνο από πλευρά τακτικής να το πάρεις, αν εσύ καίγεσαι να μορφωθείς και έχεις τους άλλους σε δεύτερη μοίρα, τότε ο άλλος καίγεται πολύ περισσότερο να φάει -καθότι απλήρωτος- και δεδομένου ότι τον έχεις αμεσότερα ανάγκη απ' ότι αυτός, η λύση "εγώ τα δικά μου κι εσύ τα δικά σου" δεν σε ευνοεί και πολύ.  
Ο συλλογισμος σου εχει point, σιγουρα δε μπορουμε να ζηταμε τα ρεστα  απ τον εργατη που καιγεται να βγαλει τα προς το ζην και παλευει για αυτο. Δεδομενου ομως οτι ζημιωνεται το πανεπιστημιο και ο φοιτητης (στο κατω κατω και οι περισσοτεροι απο εμας για το μελλοντικο ψωμι μας παλευουμε και δεν αντιμετωπιζουμε το πανεπιστημιο σαν χομπυ και οι γονεις μας στερουνται το δικο τους ψωμι γι αυτο) δε νομιζω οτι συμφερουσα λυση ειναι αυτη που αναφερεις, να βρουμε κοινη γραμμη και να κλεισουμε τελικα (γιατι εκει οδευουμε) το πανεπιστημιο. Το ζητημα ειναι να καταφυγουμε σε λυσεις βελτιστες για ολους αυτη τη στιγμη, η ιδεα της πρωτοβουλιας για μερικη καθαριοτητα απο εμας τους φοιτητες δε μου φαινεται ουτοπικη, θα μπορουσε να ανακουφισει την κατασταση μεχρι να βρεθει μια λυση στο θεμα, ισως να υπαρχουν κι αλλες προτασεις. Προσωπικα θα προτιμουσα να μαζεψω σκουπιδια και να κανω μαθημα απο το να κλεισω τη σχολη. Και προφανως δε θα επηρεασει ουτε θα ατιμασει τον αγωνα των εργολαβικων, ας μην ειμαστε υπερβολικοι. Δεν τους καταλογιζω ευθυνη για την εικονα του πανεπιστημιου, δικαιος ο αγωνας τους, ομως δε θα μου καταλογισει κανεις ευθυνη επειδη προσπαθω να κανω μαθημα. Συνιστουμε οργανωμενη πανεπιστημιακη κοινοτητα και το πανεπιστημιο ειναι ολονων. Αυτη ειναι η δικη μου γνωμη, βεβαια, ο καθενας βλεπει και κρινει απ τη δικη του οπτικη γωνια και οι αποψεις, ως ειθισται, διαφερουν..

Οι αποψεις διαφερουν αλλα αποψεις περι βελτιστης λυσης που ναι καλες για ολους ειναι πουτσες μπλε. Οι λυσεις παντα βρισκουνε καποιον μαλακα. Το θεμα ειναι ποιος θα ναι ο μαλακας? Εγω, εσυ και ο εργολαβικος δηλαδη οι συνηθεις μαλακες ή αυτοι που παρα την κριση βλεπουν τα κερδη τους να αυξανουν? Κλεισει δεν κλεισει το πανεπιστημιο απο μας θα κλεισει μονο του σε 1-2 χρονια ή αν δεν κλεισει θα κλεισει γιαυτους που δε θα χουν για διδακτρα (ειλικρινα αυτο ειναι η μονη βιωσιμη λυση οπως εχουν τα πραγματα). Η ουσια ειναι οτι ειμαστε ενα ολοι εμεις που μας εχουν πιασει μαλακες. Σημερα εισαι φοιτητης αυριο εργολαβικος μηχανικος, πως θα νιωσεις οταν δεν θα σε πληρωνει ο εργολαβος και ο πελατης σου θα σου λεει φιλε μου υποβαθμιζεις την δουλεια δεν ειναι σωστα αυτα?? Εκει που ναι ο εργολαβικος θα ερθεις κι εσυ αυριο και το μονο που θα ζητας θα ειναι η κατανοηση που δεν εδωσες ποτε.

Ειναι αξιεπαινο το πως μας μαθανε να κοιταμε την δουλεια μας και να ειμαστε οι "σωστοι" ενω κανουμε κακο στους γυρω μας βραχυπροθεσμα και στον εαυτο μας μακροπροθεσμα αφηνοντας στο απυροβλητο τους κοινους εκμεταλευτες μας.
« Last Edit: October 31, 2012, 05:20:44 am by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: October 31, 2012, 07:54:49 am »

δικαιος ο αγωνας τους, ομως δε θα μου καταλογισει κανεις ευθυνη επειδη προσπαθω να κανω μαθημα.

και οι αποψεις, ως ειθισται, διαφερουν..
Ναι ρε παιδί μου οι απόψεις διαφέρουν και όλα αυτά τα περί δίκαιου αγώνα τα έχουμε ξανακούσει (déjà vu??).
Και το λέτε γιατί αλλιώς θα φάτε κράξιμο, το ξέρετε..
Αλλά η ουσία του ποστ σου είναι αυτή που έγραψες:
Δίκαιος ο αγώνας τους αλλά, εγώ θέλω να κάνω μάθημα.
Δίκαιη η πορεία αλληλεγγύης την παρασκευή αλλα εγώ έχω μάθημα.
Δικαιολογημένα υπάρχει κάποιος κόσμος που βρίσκεται σε αναβρασμό, αλλά έγω τι φταίω?
Θέλω να πάω στην δουλειά μου, για το συνηθισμένο μου 8ωρο-12ωρο και δεν με αφήνουν.

to be continued

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #33 on: October 31, 2012, 10:10:42 am »

Quote from: inco on October 31, 2012, 07:54:49 am

Θέλω να πάω στην δουλειά μου, για το συνηθισμένο μου 8ωρο-12ωρο και δεν με αφήνουν.

προφανώς δεν αυτοσυντηρείσαι οικονομικά.
« Last Edit: October 31, 2012, 10:19:18 am by provataki » Logged

bay bay timy.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #34 on: October 31, 2012, 11:21:02 am »

Quote from: provataki on October 31, 2012, 10:10:42 am

προφανώς δεν αυτοσυντηρείσαι οικονομικά.

φαντάσου να χεις και παιδια...

aloko
Θαμώνας

View Profile WWW
« Reply #35 on: October 31, 2012, 14:53:29 pm »

Quote from: Grecs on October 31, 2012, 05:13:53 am
Οι αποψεις διαφερουν αλλα αποψεις περι βελτιστης λυσης που ναι καλες για ολους ειναι πουτσες μπλε. Οι λυσεις παντα βρισκουνε καποιον μαλακα. Το θεμα ειναι ποιος θα ναι ο μαλακας? Εγω, εσυ και ο εργολαβικος δηλαδη οι συνηθεις μαλακες ή αυτοι που παρα την κριση βλεπουν τα κερδη τους να αυξανουν? Κλεισει δεν κλεισει το πανεπιστημιο απο μας θα κλεισει μονο του σε 1-2 χρονια ή αν δεν κλεισει θα κλεισει γιαυτους που δε θα χουν για διδακτρα (ειλικρινα αυτο ειναι η μονη βιωσιμη λυση οπως εχουν τα πραγματα). Η ουσια ειναι οτι ειμαστε ενα ολοι εμεις που μας εχουν πιασει μαλακες. Σημερα εισαι φοιτητης αυριο εργολαβικος μηχανικος, πως θα νιωσεις οταν δεν θα σε πληρωνει ο εργολαβος και ο πελατης σου θα σου λεει φιλε μου υποβαθμιζεις την δουλεια δεν ειναι σωστα αυτα?? Εκει που ναι ο εργολαβικος θα ερθεις κι εσυ αυριο και το μονο που θα ζητας θα ειναι η κατανοηση που δεν εδωσες ποτε.

Ειναι αξιεπαινο το πως μας μαθανε να κοιταμε την δουλεια μας και να ειμαστε οι "σωστοι" ενω κανουμε κακο στους γυρω μας βραχυπροθεσμα και στον εαυτο μας μακροπροθεσμα αφηνοντας στο απυροβλητο τους κοινους εκμεταλευτες μας.
Ειμαστε αδιαμφισβητητα οι μαλακες της ιστοριας, και σαν λαος ανικανοι να συμπορευτουμε για το κοινο μας συμφερον,
ειτε αυτο εκφραζεται στην πολιτικη ειτε και μεσα στο πανεπιστημιο, που δε διαφερει και πολυ αλλωστε. Εχουμε μαθει να ριχνουμε ολη την ευθυνη στον διπλανο,στον απο πανω, στην εξουσια και να μην κοιταμε τη δικη μας καμπουρα.
Την τραγικη κατασταση τη γνωριζουμε και τη βιωνουμε, δεν ειναι παντα μονοδρομος η ακραιοτητα,
και μπορει να οδηγησει στα χειροτερα. Ειναι καταστροφολογικο κατ' εμε να μιλαμε για διαλυση του πανεπιστημιου,
ειτε για μεθοδευμενη εκριζωση του με σκοπο το "μπασιμο" του ιδιωτικου. Και προφανως οταν διαφωνω στην ιδεα του κλειστου πανεπιστημιου,
ειναι γιατι στη θεση του βλεπω ως επι το πλειστον χαος και αναρχια, τουλαχιστον τα τελευταια χρονια, και οχι οργανωμενες προσπαθειες σε μια σωστη κατευθυνση.
Εξαλλου, δεν πιστευω οτι ,με αυτα τα δεδομενα παντα, βαζοντας λουκετο στη σχολη θα κερδισουμε κατι κι αυτη ειναι και η βαση του συλλογισμου μου.
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #36 on: October 31, 2012, 15:23:47 pm »

Quote from: aloko on October 31, 2012, 14:53:29 pm
Ειναι καταστροφολογικο κατ' εμε να μιλαμε για διαλυση του πανεπιστημιου,
ειτε για μεθοδευμενη εκριζωση του με σκοπο το "μπασιμο" του ιδιωτικου. Και προφανως οταν διαφωνω στην ιδεα του κλειστου πανεπιστημιου,
ειναι γιατι στη θεση του βλεπω ως επι το πλειστον χαος και αναρχια, τουλαχιστον τα τελευταια χρονια, και οχι οργανωμενες προσπαθειες σε μια σωστη κατευθυνση.
Εξαλλου, δεν πιστευω οτι ,με αυτα τα δεδομενα παντα, βαζοντας λουκετο στη σχολη θα κερδισουμε κατι κι αυτη ειναι και η βαση του συλλογισμου μου.

Καταστροφολογικό ήταν και το ό,τι θα κοπούν τα βιβλία...  Tongue
φακ, ιτ χαπεντ!  Grin

Δυστυχώς δεν είναι καταστροφολογία η διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου: με τη συρρίκνωση του προυπολογισμού κάπως πρέπει να βγει ή να βάλει λουκέτο= δίδακτρα ή απευθείας εκμετάλλευση από ιδιώτες πχ εργαστηρίων, "κλειστής" έρευνας κτλ bonjour2

bay bay timy.
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
« Reply #37 on: October 31, 2012, 17:53:47 pm »

Aλλ΄αντ' αλλων.

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
Re: Ανακοίνωση για τη συνέχιση της απεργίας των εργ^
« Reply #38 on: October 31, 2012, 18:38:35 pm »

aloko δεν εχεις αντιπροτεινει κατι για δραση ομως.
δηλαδη να καθαρισουμε, να μη το κλεισουμε με καταληψη, αλλα με αυτα δε θα κερδισεις τιποτα καινουριο, δεν ανατρεπεις την επιθεση που δεχεσαι απο το κρατος.
θα γυρισεις επιφανειακα σε μια προτερη κατασταση [ καθαρο και ανοιχτο πανεπιστημιο - σημειωνω οτι την φυλαξη και την τεχνικη υπηρεσια ειναι φοβερο το πως τις αγνοουμε σα να μην υπηρχαν ποτε! ]
ενω ταυτοχρονα η πιεση των εργολαβικων και η πιεση προς τους εργολαβικους θα οξυνεται.
ανεφερα κατι συγκεκριμενο πιο πισω:
η πρυτανεια τους προτεινε ακομα χειροτερους μισθους για 2 μηνες και δε τους εξασφαλισε τιποτα για το 2013.
εσυ λες οτι ειναι δικαιος ο αγωνας τους.
ο αγωνας τους ομως ειναι και δικος μας αγωνας, αρα τι να κανουμε εμεις γιαυτον;

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #39 on: October 31, 2012, 18:45:36 pm »

Quote from: provataki on October 31, 2012, 15:23:47 pm
ή απευθείας εκμετάλλευση από ιδιώτες πχ εργαστηρίων, "κλειστής" έρευνας κτλ bonjour2

Άλλη η έρευνα της ιατρικής σχολής άλλη των ηλεκτρολόγων. Για μας, η καλύτερη λύση θα ήταν αυτή.
Αλλά οι σκληροπυρηνικές ομάδες κόλλησαν στη ζαχαρίτσα "έξω οι εταιρίες" λες και κάνουμε έρευνα για το καρκίνο. Είδα που μας οδηγεί η ελεύθερη έρευνα.

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #40 on: October 31, 2012, 20:26:05 pm »

Quote from: AgentCain on October 31, 2012, 18:45:36 pm
Quote from: provataki on October 31, 2012, 15:23:47 pm
ή απευθείας εκμετάλλευση από ιδιώτες πχ εργαστηρίων, "κλειστής" έρευνας κτλ bonjour2

Άλλη η έρευνα της ιατρικής σχολής άλλη των ηλεκτρολόγων. Για μας, η καλύτερη λύση θα ήταν αυτή.
Αλλά οι σκληροπυρηνικές ομάδες κόλλησαν στη ζαχαρίτσα "έξω οι εταιρίες" λες και κάνουμε έρευνα για το καρκίνο. Είδα που μας οδηγεί η ελεύθερη έρευνα.

Θες να πεις το εξης:
ο Χ ερευνητής στον  τομέα ηλεκτρονικής στο Υ πανεπιστήμιο βρίσκει κάτι πολύ γαμάτο για τα VLSI και το πατεντάρει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα από κοινού(στην καλύτερη περίπτωση) με την IBM.
Εσύ είσαι ερευνητής σε αντίστοιχο πεδίο(ή ακόμα και φοιτητής) και δεν έχεις πρόσβαση στην έρευνα αυτή.  
Πως σου φαίνεται;
*

Δεν είμαι γενικά με το "έξω οι εταιρίες". Εξαρτάται όμως ποιος έχει το πάνω χέρι και κάτι μου λέει ότι δεν το χει το πανεπιστήμιο!  Cheesy

*γενικά η ελληνική νομοθεσία για τις πατέντες, πνευματικά δικαιώματα κτλ είναι αρκετά θολή.

bay bay timy.
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #41 on: October 31, 2012, 20:46:27 pm »

........8ωρο-12ωρο και δεν με αφήνουν.

to be continued
Ναι, αλλά όλοι αυτοί δεν έχουν δουλειές?Παιδιά?... σίγουρα θα υπάρχει κάποιος που να έχει παιδιά.
Ε θα έχουν πατεράδες υπουργούς,βουλευτές....παιδιά πλουσίων θα ναι.
Ναι.....αλλά ....., όλοι αυτοί είναι παιδιά πλουσίων?Δεν ξέρω, μήπως μπερδεύονται, παρασύρ...
Είναι έμμισθοι.Αυτό είναι, είναι έμμισθοι..Για αυτό δεν τους νοιάζει.Δεν τους νοιάζει γιατί και να τους πιάσουν....την επόμενη μέρα απολύονται.Βοnus οι διαδηλώσεις,η απεργία..ταιριάζει.Οσο περισσότερο φωνάξεις ,τόσα περισσότερα λεφτά.Ολα σχηματίζονται, είναι ..έτσι είναι, ναι..

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #42 on: October 31, 2012, 20:54:25 pm »

Quote from: provataki on October 31, 2012, 20:26:05 pm
Θες να πεις το εξης:
ο Χ ερευνητής στον  τομέα ηλεκτρονικής στο Υ πανεπιστήμιο βρίσκει κάτι πολύ γαμάτο για τα VLSI και το πατεντάρει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα από κοινού(στην καλύτερη περίπτωση) με την IBM.
Εσύ είσαι ερευνητής σε αντίστοιχο πεδίο(ή ακόμα και φοιτητής) και δεν έχεις πρόσβαση στην έρευνα αυτή.  
Πως σου φαίνεται;
*

Ενώ τώρα έχω πρόσβαση όταν ψάχνω στο google scholar και οι μισοί υπερσύνδεσμοι είναι μέσω ΙΕΕΕ στην οποία δεν είμαι μέλος και πλέον ούτε το πανεπιστήμιο πληρώνει (όπως πληροφορήθηκα και διαπίστωσα)  Tongue

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #43 on: October 31, 2012, 21:00:52 pm »

Quote from: AgentCain on October 31, 2012, 20:54:25 pm
Θες να πεις το εξης:
Πως σου φαίνεται;
*

Ενώ τώρα έχω πρόσβαση όταν ψάχνω στο google scholar και οι μισοί υπερσύνδεσμοι είναι μέσω ΙΕΕΕ στην οποία δεν είμαι μέλος και πλέον ούτε το πανεπιστήμιο πληρώνει (όπως πληροφορήθηκα και διαπίστωσα)  Tongue

αυτό το τελευταίο δεν ισχύει. Έχουμε κανονικά πρόσβαση από auth, απλά κόπηκαν κάποια συνέδρια που παλιότερα συμπεριλαμβάνονταν στη συνδρομή μας.

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #44 on: November 01, 2012, 10:54:26 am »

Θες να πεις το εξης:
Πως σου φαίνεται;
*

Δεν είμαι γενικά με το "έξω οι εταιρίες". Εξαρτάται όμως ποιος έχει το πάνω χέρι και κάτι μου λέει ότι δεν το χει το πανεπιστήμιο!  Cheesy

*γενικά η ελληνική νομοθεσία για τις πατέντες, πνευματικά δικαιώματα κτλ είναι αρκετά θολή.

Κάπου τα έχεις μπερδέψει.
1. Μια χαρά είναι η ελληνική νομοθεσία.
Μπες στην σελίδα του ΟΒΙ να διαβάσεις σχετικά.

2. "Εσύ είσαι ερευνητής σε αντίστοιχο πεδίο(ή ακόμα και φοιτητής) και δεν έχεις πρόσβαση στην έρευνα αυτή. "
Μια χαρά έχεις πρόσβαση αν πατενταριστεί.

3.
Δεν είμαι γενικά με το "έξω οι εταιρίες". Εξαρτάται όμως ποιος έχει το πάνω χέρι και κάτι μου λέει ότι δεν το χει το πανεπιστήμιο!  Cheesy
Και εδώ η εικόνα που έχεις είναι θολή, αλλά επειδή θα βγούμε οφτόπικ το αφήνω

Το πανεπιστήμιο σήμερα διανύει τη χειρότερη περίοδο χρηματοδότησης που γνώρισε ποτέ.
Οι κρατικοί πόροι τελείωσαν και ότι και να κάνουν οι φοιτητές, περισσότερα χρήματα δεν πρόκειται να έρθουν.
(εδώ κόβουν επιπλέον συντάξεις που είναι ήδη στο πάτο)
Τώρα, λόιπόν, είναι καιρός να επανεξεταστεί η ατάκα "έξω οι εταιρείες"
και το πανεπιστήμιο να βγει μπροστά και ανοίξει συνεργασίες.
Διαφορετικά, το λουκέτο τυπικό ή ουσιαστικό θα είναι αναπόφευκτο

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Pages: 1 2 [3] 4 Go Up Print
Jump to: