• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:37:06 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:37:06 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 167
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 36
Guests: 132
Total: 168
nchatzo
fopapadopoulos
thomasdt
κοτζακ
kokkinosgior
ZontanosThrylos
andyy
Yamal
chaniotism
athena_apo
Mr Watson
akoil
stloukas
gpapadimi
Athinaaz
vaggelisx
stavrosk
lasef
nasos
Saint_GR
Loudis1
eed
thegreekbaron
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > ee-art > Μουσική (Moderators: Mr Watson, Nikos_313) > Yπερτιμημένες μπαντες.
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 ... 10 Go Down Print
Author Topic: Yπερτιμημένες μπαντες.  (Read 14110 times)
Grecs
Καταστραμμένος

Lived in the air died on asphalt

View Profile
Yπερτιμημένες μπαντες.
« on: August 09, 2012, 18:23:40 pm »

Λοιπον, τελευταια λογω σοβαρης ενασχολησης με την σχολη περναω αρκετες ωρες μπροστα στο πισι κι επειδη δε μαρεσει η ησυχια παντα γουσταρω να εχω ενα δισκο να παιζει στο background. Φυσικα η πανκ δεν ενδεικνυται για τετοια φαση οποτε τελευταια ακουω πολλα αλλα πραμματα που ακουγα παλιοτερα ή και πραμματα που μου χανε προτεινει και πιστευα οτι δεν αξιζανε τον κοπο.

Γενικα ειμαι απο τους τυπους που ξερω αν κατι θα μ αρεσει ή οχι απο την αρχη και πολλες φορες εκραζα μπαντες απο τις οποιες ειχα ακουσει ενα πολυ μικρο δειγμα. Τελικως προσπαθησα να αποδειξω ποσο λαθος νοοτροπια εχω αυτον τον καιρο και εβαλα πολλες μπαντες στον σκληρο μου που καποτε δεν θα μπαινανε ουτε στην RAM μου (xoxoxooxoxo καϊλα).

Αυτο που με εκανε να ανοιξω το τοπικ ειναι οτι, μετα απο χρονια μπηκα στο κοπο να τσεκαρω την μιση δισκογραφια (τοσο αντεξα) των pink floyd. Γενικα πολλοι μου χανε πρηξει τα παπαρια ανά καιρους να μπω στο κοπο να ακουσω να παρει η ευχη οταν μαθαινα μπασσο ειχα μαθει κανα 2 κομματια για εξασκηση αλλα παντα ηξερα οτι δε θα μαρεσανε.

Αφοτου ακουσα επιτελους ολοκληρους δισκους και οχι μονο τα χιτακια τους μπορω να εκφερω γνωμη. Συνοπτικα με δυο λεξεις : ΒΑΡΕΤΟΙ και ΑΨΥΧΟΙ. Φυσικα και υπερτιμημενοι. Προσωπικα πιστεύω πως ο,τι εχει χαρακτηριστει με την λεξη progressive ειναι σιγουρα βαρεμενο μεχρι αηδειας.  Και οι sonic youth ειναι κατα μια εννοια progressive (στο στυλ παιξιματος) αλλα κανεις δεν τους χαρακτηριζει ετσι γιατι δεν ειναι βαρεμενοι κι εχουν ψυχη αυτα που παιζουν.

Συμπερασμα: Η πλειοψηφια που ακουει floyd τους ακουει γιατι τους ειπανε οτι γαμανε και οτι ειναι κλασσικοι κι επειδη επισης η πλειοψηφια βαριεται να ψαξει κατι καλυτερο. Δεν ειναι αποριας αξιο οτι πολλοι συνδυαζουν floyd και (τα κακα) μπουζουκια  αριστα.  

Σημειωτεον οι μισοι φιλοι μου πηγανε να με φανε χθες και οι αλλοι μισοι με υποστηριζανε με σθενος οταν τους ειπα την γνωμη μου.

Οκ αυτη η μπαντα ειναι νομιζω ειναι το νουμερο 1 στην λιστα μου θα ακολουθησουν και αλλες.

Και για να μην ειμαστε απολυτοι το αγαπημενο μου τραγουδι των floyd:

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=DQvG2SMVl84" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=DQvG2SMVl84</a>

ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΗΝ ΧΟΛΗ ΣΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΓΥΡΩ ΣΑΣ.

ΥΓ Επισης να μην ξεχνατε οτι σε καθε ειδος μουσικης για καθε σουπερ γνωστη μπαντα υπαρχουν κατα μεσο ορο 10 αγνωστες μπαντες που ναι τουλαχιστον 2 φορες καλυτερες. Στο πανκ υπαρχουν 50 περιπου.
« Last Edit: August 09, 2012, 18:35:15 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
Re: Yπερτιμημένες μπαντες.
« Reply #1 on: August 09, 2012, 18:34:05 pm »

παιρνω τη σκυταλη, ΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΦΟΔΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΣΤ - εκτός στο ότι συνδιαζω μπουζούκια και pink floyd ανετα.

Iced Earth

Συγκρότημα που μαλλον εχει τη μεγαλύτερη περαση του στην Ελλαδα. Περασε για ενα φεγγάρι απο την μουσική σκηνή και δεν άφησε τίποτα εκτός απο μερικά χιτάκια για ακούει η γενιά του '85-'86-'87 στο Λύκειο. Σε ολα τα τραγούδια τους ακόυγονται αυτα τα τρίηχα -που υπερβαλλουν λεγοντας πως εισηγαγαν στο μεταλ- σε σημείο που αναμασιούνται. Πλέον εχουν χαθεί απο το μουσικό συμπαν, μετα απο πατριωτικοαμερικάνικες αναζητησεις και αφου μαλωσε ο κιθαρίστας με το συμπαν, και το καλυτερο: κανείς δε τους αναζητα.

και για να μην ειμαι αδικος ποσταρω κι εγω ενα καλο χιτακι (το τραγουδαγαμε μαζι με κοπέλες στα rock bars, αυτοι και ο G'nRs τετοια περαση στο γυναικειο φυλο   Tongue):

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=GjZxiHWPrZ4" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=GjZxiHWPrZ4</a>

ΥΓ Φυσικα και εχω αγοράσει το Alive in Athens  Tongue
« Last Edit: August 09, 2012, 18:44:24 pm by Karaμazoβ » Logged

Infinite Loop
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

We are the Harbinger of your perfection.

View Profile
« Reply #2 on: August 09, 2012, 18:37:14 pm »

Οι Floyd ειναι γενικα κορυφη για μενα μεχρι το (και εξαιρουμενου του) The Wall... Δεν μπορω να χωνεψω οτι αυτο θεωρειται ενας απο τους καλυτερους δισκους τους...
Για τους Iced Earth θα συμφωνησω απολυτα.
Θα επανερθω με περισσοτερα.

This one doesn't have time for your solid waste excretions.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #3 on: August 09, 2012, 18:40:14 pm »

Περί Pink Floyd:

Το άλμπουμ the Wall (όχι μόνο το τραγουδάκι που παίζεται συνέχεια, όλος ο δίσκος) των πινκ φλόιντ είναι η πληρέστερη και καλλιτεχνικότερη άποψη πάνω σε ένα θέμα που έχω ακούσει από μουσικό δίσκο. Το δέσιμο της μουσικής, των ρυθμών με τα νοήματα και τους στίχους είναι μοναδικό. Λεπτό και απέριττο.
Δεν μπορώ να παρακολουθώ αυτού του είδους τη μουσική, αλλά το the Wall με καθηλώνει.

Τα υπόλοιπά τους με αφήνουν αδιάφορο. Υποθέτω είναι σημαντικοί για την χρήση εφέ στη μουσική, όταν το έκαναν. Αλλά δε μου φτάνει να τους εκτιμήσω γι'αυτό.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #4 on: August 09, 2012, 18:44:17 pm »

Το the wall όπως λέει και ένας φίλος, είναι ένα από τα αγαπημένα άλμπουμ στην μουσική αλλά δεν είναι ούτε καν στα 5 καλύτερα floyd ...βασικά δεν είναι καν floyd.

edit:ΣΚΑΤΑ στους iced earth
« Last Edit: August 09, 2012, 18:50:30 pm by g » Logged

Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #5 on: August 09, 2012, 19:36:53 pm »

Xαιρομαι που το τοπικ εχει απηχηση.

Τωρα ξυπνανε μνημες απο early 00s εποχες που συναμα νοσταλγεις και μισεις. Ημουνα δεν ημουνα λυκειο τοτες και μολις ειχα σπασει το ποδι μου, πραμμα που με ειχε ξενερωσει αφανταστα αλλα απο την αλλη υπηρξε η αφορμη να γνωρισω πολλα γαματα ατομα με τα οποια κανω ακομα παρεα και υπο αλλες συνθηκες δε θα τα γνωριζα. Ηταν η εποχη που αρχισα να πηγαινω στα net cafe για να παιζω τι αλλο counter-strike...

Γενικα τοτε πολυ απαιδευτος μουσικα εκανα τα πρωτα μου βηματα στο πανκ και ψαχνομουνα γενικως μεχρι που μια μουσικη βομβα εσκασε στο νετ καφε.

ΟΙ SYSTEM OF A DOWN KAI TO TOXICITY

Φυσικα ηταν ευρημα της νερντομεταλλαδικης παρεας του μαγαζιου που επαιζε diablo II ανελειπως. Εμεις οι fpsades παντα τους κοροιδευαμε αυτους για το εμφανησιακο τους καταρχας και για τις μαλακιες που λεγανε κατα δευτερον. Γενικα κοροιδευαμε τα παντα πανω τους. Αλλα με το toxicity  δεν ισχυε αυτο....

Αυτο που συνεβαινε εκεινη την εποχη μου χει αφησει τραυματα βαθια. Οχι μονο επαιζε το toxicity απο τα ηχεια του μαγαζιου αλλα το βαζανε και καμια 20αρια ατομα στο pc του ο καθενας (σημειωτεο πολλα πισια ειχανε ηχεια αντι για ακουστικα). Το chop suey παιζει να το χα ακουσει αμετρητες φορες. Καμια φορα δε το παιζε κανεις και παλι επαιζε στα αυτια μου ηταν τερμα τρελο πραμμα.

Φυσικα οι SOAD οπως και το 90+% των συγκροτηματων που παιζουν μεταλ μετα το 90 ειναι για το πουτσο περα για περα. Στιχοι μεταξυ πολιτικαλι κορεκτ αμερικανοακτιβισμου και ηλιθιου φαντασιακου σκηνικου με υποβοσκοντα μηνυματα, τυπικαλ νερντ μεταλ. Μουσικη κλασσικη μπασσα overproduced μεταλλια με σχιζοφρενικο τελειως ασχημο math core στοιχειο που χε κανει τρελη εντυπωση στους νερντομεταλους που το θεωρουσαν πρωτοπορια (Μονο που στο hardcore punk αυτο γινοταν απο το 80). Απο αυτο και μονο φαινεται ποσο παπαρες ηταν. Μερικα κλεμμενα? ριφφ επισης απο πανκ μπαντες αλλα κλαιν  μαιν αυτο ειναι το μονο δειγμα καλου γουστου πανω τους.

Αυτη η λαιλαπα μετα απο 5 χρονια εσβησε με τον θανατο της νιου μεταλ καγκουριας αλλα παρολαυτα υπαρχουν αρκετες αναζοπυρωσεις να μας θυμιζουν οτι η κακογουστια δεν πεθαινει.

Οχι δε ποσταρω τραγουδι των SOAD γιατι δε μαρεσε απολυτως τιποτα απο το toxicity που το ακουσα 1000000000000000 φορες  (παρα την θεληση μου) και φυσικα αυτο ηταν αρκετο για να μην ακουσω τπτ αλλο.
« Last Edit: August 09, 2012, 19:42:42 pm by Grecs » Logged

"I wish punk, pizza, coke, and skateboarding could be combined into one thing that I could taste, look at or play with."
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #6 on: August 09, 2012, 20:23:22 pm »

Αυτο ειναι τοπικ ρε πουστη μου

Pain of Salvation

Μιλαμε παιζει να εχω ακουσει το "BE" πανω απο 1000 φορες και το θεωρω το καλυτερο progressive αλμπουμ .-

Νοηματα-στιχοι-μουσικη-μουσικοι κτλ κτλ κτλ

ΠΩΣ ειναι δυνατον ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ βγαλανε ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ να ειναι απλα αδιαφοροτατο??

ΥΓ το τοπικ διαβαζεται απιστευτα με ξυροκαρπια

クリスチネットあなたの者だから...
Nerevar
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

I'm Pickle Rick!

View Profile
« Reply #7 on: August 09, 2012, 20:39:18 pm »

Metallica,τελευταιο τους καλο album κατα τη γνωμη μου ηταν το ..justice for all (1988),ολα απο τοτε ηταν απλα μ******ες,με αποκορυφωμα τη συνεργασια τους με τον lou reed απο την οποια προεκυψε το παρακατω "αριστουργημα".

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=oETwIQ8HAx0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=oETwIQ8HAx0</a>

YΓ:Grecs εισαι λαθος,απλα βαλε να ξανα(?)ακουσεις ολο το Wish You Were Here,ειδικα τα shine on you crazy diamond.
« Last Edit: August 09, 2012, 20:44:13 pm by Ροκάς » Logged

A pirate i was meant to be.
Wanderer
Καταστραμμένος

Othoum Endron Saous

View Profile
« Reply #8 on: August 09, 2012, 20:45:34 pm »

Quote from: Grecs on August 09, 2012, 18:23:40 pm
Αφοτου ακουσα επιτελους ολοκληρους δισκους και οχι μονο τα χιτακια τους μπορω να εκφερω γνωμη. Συνοπτικα με δυο λεξεις : ΒΑΡΕΤΟΙ και ΑΨΥΧΟΙ.
Και έλεγα πως ήμουν ο μόνος Tongue

Preserve and keep us safe this night     *and our innocence made fun of justice*

Once we dreamt of everything
united by our love
There's a place for everyone
so we scream "Liberta"
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #9 on: August 09, 2012, 20:45:43 pm »

Quote from: arashi on August 09, 2012, 20:23:22 pm
Αυτο ειναι τοπικ ρε πουστη μου

Pain of Salvation

Μιλαμε παιζει να εχω ακουσει το "BE" πανω απο 1000 φορες και το θεωρω το καλυτερο progressive αλμπουμ .-

Νοηματα-στιχοι-μουσικη-μουσικοι κτλ κτλ κτλ

ΠΩΣ ειναι δυνατον ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ βγαλανε ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ να ειναι απλα αδιαφοροτατο??

ΥΓ το τοπικ διαβαζεται απιστευτα με ξυροκαρπια

E, LIGA TA LOGIA SOU GIA TO ENTROPIA

ELA EKSW NA SOU SPASW TA MOUTRA

skata stous Iced earth ontws

A, kai oloi kseroume oti to kalytero prog sygrothma einai oi theater

YARRRRRRRRRRRRRR
g
Veteran
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Increscunt animi, virescit volnere virtus

View Profile
« Reply #10 on: August 09, 2012, 20:48:00 pm »

Quote from: Ροκάς on August 09, 2012, 20:39:18 pm
Metallica,τελευταιο τους καλο album κατα τη γνωμη μου ηταν το ..justice for all (1988),ολα απο τοτε ηταν απλα μ******ες,με αποκορυφωμα τη συνεργασια τους με τον lou reed απο την οποια προεκυψε το παρακατω "αριστουργημα".

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=oETwIQ8HAx0" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=oETwIQ8HAx0</a>

Συμφωνώ με όλους σε αυτό το τόπικ ...με ΟΛΟΥΣ όμως.Εχει πάρα πολύ μέλλον...Για τους metallica ερχόμουν να γράψω αλλά με εξαίρεση το kill em all και το master.Σκατά και σαυτούς και στους μαγαζάτορες που μας πρίζουν τα ρχίδια με τα black album και τα reload και και και στους οπαδούς metallica που διανοούνται να παριστάνουν τους μεταλάδες ..

Quote from: Godhatesusall on August 09, 2012, 20:45:43 pm
Quote from: arashi on August 09, 2012, 20:23:22 pm

εδιτ :
Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ακριβώς θα είναι το χειρότερο ....γιαυτό ,μάλλον όλα είναι το ίδιο σκατά.  Smiley

εδιτ2:

ONTOPIC : Η πιο βαρετή μπάντα του γαλαξία ..των συμπάντων όλων , οι.βασιλιάδες της ανούσιας τεχνικής ,του φλώρικου ήχου ,των κακόγουστων πλήκτρων, της αυτιστικής εμμονικής τεχνικολαγνείας, οι τραγικοί, οι DREAM THEATER.

Λόγω μεταλικού τύπου θεωρούσα τον εαυτό μου απλά επιπόλαιο ακροατή ,όταν ξερνούσα με κάθε προσπάθεια ακρόασης δίσκου τους ..τελικά πέρασαν τα χρόνια και κατάλαβα οτι απλά είναι χάλια μάυρα.Είναι σαν κακό αστείο στους γονείς τους που πλήρωναν τόσα χρόνια τα ωδεία ...αστείο που βέβαια κράτησε λίγο παραπάνω .. ε είναι αυτό που έχουν μερικά ΤΕΤΟΙΑ άτομα να παραγαμάνε τα καλά (λέμε τώρα) αστεία λέγοντας τα 1000000 φορές μήπως βγάλουν κανένα κέρδος .. φανταστείτε πόσες φορές το είπαν το αστείο για να βγάλουν και λεφτά
« Last Edit: August 09, 2012, 21:02:32 pm by g » Logged

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #11 on: August 09, 2012, 20:54:19 pm »

όσο μεγαλώνει αρχιζεις να ακους και τα τελευταια των μεταλλικα παντως. Πραγματικά δεν ειναι τόσο ασχημα (εντάξει εξαιρείται το St.Anger, αυτό με τον Lou Reed δεν πιάνεται)...
το Kill em All το γραψαν στα 20+, τωρα ειναι 50 χρονών μαντράχαλοι , δεν μπορείς να περιμένεις να παίζουν -επιτυχημενα- thrash μια ζωή!

Quote from: Godhatesusall on August 09, 2012, 20:45:43 pm

πρεπει να γράψω κατι σε αυτό το τόπικ και για τους Dream Theater. Μεγάλη απογοητευση, αναμένατε.

Infinite Loop
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

We are the Harbinger of your perfection.

View Profile
« Reply #12 on: August 09, 2012, 21:00:24 pm »

Μιας και πιασαμε τα "progressive" συγκροτηματα:

Dream Theater / Opeth / Emperor

Σημειωση: Αυτα τα τρια συγκροτηματα ειναι στην πραγματικοτητα τοσο progressive, οσο αριστερος ειναι και ο Κουβελης. Φαινονται δε να ειναι ιδιαιτερα δημοφιλη σε μικρους στην ηλικια και αρα ευεπηρεαστους μεταλλαδες, που ψαρωνουν με την αψογη τεχνικη (αυτο τους το παραδεχομαι) και το δηθεν βαθος της συνθεσης τους (μπουαχαχαχα), που τα κανει να ξεχωριζουν απο τα υπολοιπα ατεχνα μεταλ συγκροτηματα, και παριστανουν μετα και τους ταχαμου γνωστες επι του θεματος. Φυσικα ειναι οι ιδιοι τυποι που σιχαινονται αυτες τις υπολοιπες μπαντες που δεν εχουν λαβει ευσημα προγκρεσιβιμοτητας απο τα γνωστα μεταλοπεριοδικα (Σουπερ Κατερινα Metal Hammer, I'm looking at you), αφου αυτες ειναι αλλωστε για τους Φιλισταιους που δεν καταλαβαινουν απο υψηλα νοηματα. Παρεκτραπην ομως:

Τα τρια αυτα συγκροτηματα εχουν το εξης κοινο στοιχειο: Ειναι αμουσα, βαρετα, αψυχα και δηθεν εξεζετημενα. Τα σημεια οπου αποφασιζει να παιξει ολη η μπαντα το ιδιο τραγουδι (ετσι για αλλαγη) εχουν τα πιο ανεμπνευστα, σπαστικα και βαρετα ριφφ. Τα υπολοιπα 115 λεπτα του αλμπουμ, η μπαντα αποφασιζει οτι θα ηταν μια καλη ιδεα να παιξει ο καθενας τους ενα διαφορετικο κομματι ταυτοχρονα, για να δειξουν στους κοινους θνητους ποσο γαματοι ειναι στην τεχνικη της εκτελεσης. Ειναι φαινεται επισης ο χρυσος κανονας για ενα τετοιο "progressive" συγκροτημα οτι καθε τραγουδι πρεπει να εχει τουλαχιστον 28 (αποτομες και ασχετες με το μεχρι τωρα τραγουδι) αλλαγες υφους (ή ακομα και μουσικου ειδους) χωρις κανεναν λογο υπαρξης περα απο το να γινει κατανοητο οτι εχουμε να κανουμε με πολυπλευρα ταλεντα, που παιζουν στα δαχτυλα την συνθετικη τεχνικη. Και φυσικα πεταμε και ενα εντελως πρωτοτυπο (τι να λεμε τωρα...) πενταλεπτο σολο στο οποιο απαριθμουμε ολες τις τεχνικες που μαθαμε ψυχαναγκαστικα τα τελευταια 15 χρονια στο ωδειο που πηγαιναμε (τι, τζαμπα πηγανε τοσες ωρες ασκησεων; ) - αλλωστε το σολο για εναν κιθαριστα ειναι προεκταση του πεους του.

Και φυσικα οταν καποιος τολμησει να υποδειξει οτι η οποια μουσικη που υπαρχει στους δισκους τους ειναι εντελως αψυχη και καθολου πρωτοτυπη, και οι επιδειξεις τεχνικης που κανουν δεν ειναι δειγμα ταλεντου ουτε δειγμα μουσικοτητας, αλλα πολυχρωμα γυαλακια για να μαγευονται οι ιθαγενεις, οι φανμποϊς τους θα σε κατασπαραξουν, αφου εισαι προφανως ενας Φιλισταιος που δεν μπορει να καταλαβει την υψηλη τεχνη. Καποιος πρεπει να τους πει οτι η ποιοτητα ενος συγκροτηματος δεν ειναι ευθεως αναλογη με τον αριθμο νοτων που παιζουν ανα δευτερολεπτο, ή με το ποσα διαφορετικα, αταιριαστα και ασυνδετα μερη μπορουν να ενωσουν σε ενα τραγουδι, ουτε με το ιδιο το μηκος ενος τραγουδιου (κι εγω μπορω να γραψω ενα 45λεπτο αλμπουμ με οχτω ξεχωριστα τραγουδια, να κοψω τις παυσεις αναμεσα στο καθε κομματι και να το παρουσιασω σαν ενα 45λεπτο επος, και παλι θα ειναι λιγοτερο ασυνδετο και περισσοτερο εστιασμενο απο τις 20λεπτες παπαρες που ξερνανε οι Opeth).
« Last Edit: August 09, 2012, 21:02:37 pm by Infinite Loop » Logged

This one doesn't have time for your solid waste excretions.
Grecs
Καταστραμμένος

View Profile
« Reply #13 on: August 09, 2012, 21:05:11 pm »

Quote from: Wanderer on August 09, 2012, 20:45:34 pm
Quote from: Grecs on August 09, 2012, 18:23:40 pm
Αφοτου ακουσα επιτελους ολοκληρους δισκους και οχι μονο τα χιτακια τους μπορω να εκφερω γνωμη. Συνοπτικα με δυο λεξεις : ΒΑΡΕΤΟΙ και ΑΨΥΧΟΙ.
Και έλεγα πως ήμουν ο μόνος Tongue
Kρατα γερα συντροφε ειμαστε πολλοι αλλα οι περισσοτεροι ντρεπονται να εκφραστουν.

+οο για μεταλικα.
 -οο για το ΥΓ του ροκα

@ God η νερντια των dream theater τους εχει κανει να χασουν την επαφη με τον κοσμο και την αισθητικη. Κακο πραμμα η νερντια , ομολογουμενως σε αποκοπτει απο τον εξω κοσμο και πρεπει να αποφευγεται. Κλασσικο παραπτωμα τεχνικων μουσικων, συνηθως μεταλλαδων.

arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #14 on: August 09, 2012, 21:05:55 pm »

συνεχιζουμε δυνατα

και μην ανοιξω καν το στοματακι μου για Blind Guardian ΜΕΤΑ το 2004

οπως και Therion ΜΕΤΑ το Lemuria/Sirius B

ποιος εχει ακομα δυναμη να ακουσει Theater? Πολυ καλα τα λεει ο Infinite +1

クリスチネットあなたの者だから...
Pages: [1] 2 3 ... 10 Go Up Print