• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:25:07 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 01:25:07 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[June 16, 2025, 23:46:31 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31710
Online Today: 164
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 31
Guests: 124
Total: 155
Yamal
Loudis1
eed
thegreekbaron
thomasdt
thathas12
iliaspapam
ArchieHadCells
ValKar
vagelismo
ilias123
dimitris585
μιλτοςμ
Christina_R
Stathiss
zgeorgitz
charbel
myrtosa
christina02
anon
kokkinosgior
bougatsa
george14
Mavromati
ore525
Anatolim
mavropan
tols1
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Τεχνικά Θέματα > Περί Υπολογιστών... (Moderators: chatzikys, PolarBear) > Υπολογιστης Ξυπνητηρι!!!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Υπολογιστης Ξυπνητηρι!!!  (Read 2400 times)
Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρελός παπάς με βάφτισε!!!

View Profile
Υπολογιστης Ξυπνητηρι!!!
« on: April 25, 2012, 21:24:36 pm »

Επειδη καθε πρωι δυσκολευομαι αφανταστα να ξυπνησω και το ξυπνητηρι καθως και το κινητο δεν αποτελουν πλεον λυση  Cheesy σκεφτηκα να μετατρεψω τον υπολογιστη σε ξυπνητηρι. Λογικα θα υπαρχει καποια ρυθμιση μεσω bios απλα δεν ξερω πια ειναι αυτη (βασικα δεν ξερω αν υπαρχει καν Grin ). Μηπως ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο το θεμα ή καποιον αλλο τροπο (βασικα εχω σκεφτει ακομη εναν αλλα ειναι ψιλοκαμενος και χρειαζεται μετατροπη του υπολογιστη με το χερι  Cheesy )

People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy.
It is in a glass jar on my desk.
Infinite Loop
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

We are the Harbinger of your perfection.

View Profile
Re: Υπολογιστης Ξυπνητηρι!!!
« Reply #1 on: April 25, 2012, 21:54:06 pm »

Ξυπνητηρι απο IKEA.-

This one doesn't have time for your solid waste excretions.
ΚΗΜΜΥ
Επιβεβαρυμένος

Κ από το Καμμένος...

View Profile
« Reply #2 on: April 25, 2012, 21:56:48 pm »

πρεπει να υπαρχει παρομοιο τοπικ.
η το ειδα στον υπνο μου.

provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: April 25, 2012, 21:59:41 pm »

Eίχα ψάξει πως ανοίγει το pc από μονο του αν το προγραμματίσεις για να ανοιγει καποια εφαρμογη, αλλα δε βρηκα κατι σοβαρό.  Cheesy

κατα τ' αλλα

www.kukuklok.com

ή ενα πολυ ενοχλητικο ξυπνητηρι π να συνδεεται σε ηχεία στην τσιτα σε μια αποσταση για να σε κανει να σηκωθεις! Κατι τετοιο πρεπει να υπαρχει. Wink

bay bay timy.
Ariel
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #4 on: April 25, 2012, 22:23:54 pm »

αυτό εννοεις?  http://www.forrestheller.com/alarm2_2/

Η έκλειψη λοιπόν, είναι σαν τη στιγμή που, δευτερόλεπτα πριν τη μεγάλη αλλαγή, σύμφωνα με το έθιμο κλείνεις τα φώτα.

Ναι, ξέρεις ότι σε περιμένει ένας μαγικός καινούργιος χρόνος - αλλά είμαστε πλάσματα του Ήλιου, και το σκοτάδι φτιάχνει τους δικούς του δαίμονες στο μυαλό μας. Έστω και για λίγα δευτερόλεπτα...
λήθη
Veteran

View Profile
« Reply #5 on: April 25, 2012, 22:34:36 pm »

Το να ξυπνησει ο υπολογιστης απο full shutdown δε γινεται, εκτος και αν τον ξυπνησει καποιος αλλος υπολογιστης.
Γενικα κάποιος θα πρέπει να ειναι up.

Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να χρησιμοποιησεις το rtcwake
http://www.osnews.com/story/24111/Wake_Your_Linux_Up_From_Sleep_for_a_Cron_Job
και να βαλεις στον cron να αναλαβει πχ να παιξει ενα τραγουδι για ξυπνητηρι
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #6 on: April 25, 2012, 22:50:46 pm »

Σε μερικές μητρικές υπάρχει η επιλογή της εκκίνησης σε δεδομένη ημέρα και ώρα. Η ρύθμιση γίνεται μέσω bios και ο υπολογιστής ξεκινάει από κατάσταση απλού shutdown.

Επίσης σχεδόν σόλους υπάρχει η επιλογή wake on LAN. Προσωπικά δε ξέρω πως δουλεύει αλλά φαντάζομαι ότι αν προγραματίσεις κανένα μικρό συστημα (στυλ avr) να στέλνει τις κατάλληλες εντολές μέσω lan μπορείς να κάνεις κάτι πρόχειρα.

Επίσης μπορείς με εναν avr πάλι να προγραμματίσεις έναρξη μέσω του pin της μητρικής που ανοίγει το PC (να έχεις δλδ κάποιο ηλεκτρονόμο ή mosfet που θα δώσει έναυση)

Τέλος μπορείς να πάρεις ένα πολύ ενοχλητικό ξυπνητήρι που είχα συναντήσει κάποτε. Με το που χτυπάει, πετάγεται ένα κομμάτι του σαν έλικας και για να βγάλει το σκασμό πρέπει να σηκωθείς, να το βρεις και να το βάλεις πίσω  Tongue. Υπάρχει ένα άλλο που εχει ρόδες, φεύγει από το κομοδίνο και τριγυρνάει μέσα στο δωμάτιο Tongue

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

ΚΗΜΜΥ
Επιβεβαρυμένος

Κ από το Καμμένος...

View Profile
« Reply #7 on: April 25, 2012, 23:04:51 pm »

Καταλαβαινεις τι θα γινει μεσα στα σκοταδια...

Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #8 on: April 25, 2012, 23:08:06 pm »

Quote from: AgentCain on April 25, 2012, 22:50:46 pm
Σε μερικές μητρικές υπάρχει η επιλογή της εκκίνησης σε δεδομένη ημέρα και ώρα. Η ρύθμιση γίνεται μέσω bios και ο υπολογιστής ξεκινάει από κατάσταση απλού shutdown.

η λειτουργια αυτη πως ονομαζεται για να ψαξω να δω αν την εχει η μητρικη μου;

Επίσης σχεδόν σόλους υπάρχει η επιλογή wake on LAN. Προσωπικά δε ξέρω πως δουλεύει αλλά φαντάζομαι ότι αν προγραματίσεις κανένα μικρό συστημα (στυλ avr) να στέλνει τις κατάλληλες εντολές μέσω lan μπορείς να κάνεις κάτι πρόχειρα.

παλι δεν κανουμε τιποτα γιατι πρεπει να αφησω εναν υπολογιστη ανοιχτο (ασε που δεν εχω 2ο  Cheesy )

Επίσης μπορείς με εναν avr πάλι να προγραμματίσεις έναρξη μέσω του pin της μητρικής που ανοίγει το PC (να έχεις δλδ κάποιο ηλεκτρονόμο ή mosfet που θα δώσει έναυση)

μπορεις να το εξηγησεις λιγο καλυτερα αυτο γιατι δεν εχω εμπειρια και δεν καταλαβα αυτα που λες Huh

Τέλος μπορείς να πάρεις ένα πολύ ενοχλητικό ξυπνητήρι που είχα συναντήσει κάποτε. Με το που χτυπάει, πετάγεται ένα κομμάτι του σαν έλικας και για να βγάλει το σκασμό πρέπει να σηκωθείς, να το βρεις και να το βάλεις πίσω  Tongue. Υπάρχει ένα άλλο που εχει ρόδες, φεύγει από το κομοδίνο και τριγυρνάει μέσα στο δωμάτιο Tongue

ποσο περιπου κοστιζει κατι τετοιο;

----------------------------------------------------------------------------------------

αυτο που σκεφτηκα εγω αν δεν μπορεσω να το κανω ηλεκτρονικα (δεν ξερω αμα γινεται γιατι ειμαι 1ετης και δεν εχω εμπειρια απο κυκλωματα κτλ Roll Eyes ) ειναι να παρω ενα φτηνο ψηφιακο ρολοι να το ανοιξω να κοψω τα καλωδια που συνδεουν το συστημα με το ηχειο να ανοιξω υστερα το κουτι του η/υ να κοψω τα καλωδια που συνδεουν το κουμπι με τη μητρικη και υστερα με ενα ρελε να τα ενωσω ολα αυτα και οταν χτυπαει το ξυπνητηρι να ανοιγει το pc αλλα να ανοιγει και απο το κουμπι Huh (γινεται κατι τετοιο;)

People think that I must be a very strange person. This is not correct. I have the heart of a small boy.
AgentCain
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Σοφράνο βρίσε, σταβέντο φτύσε!

View Profile
« Reply #9 on: April 25, 2012, 23:30:04 pm »

Quote from: Jim D. Ace on April 25, 2012, 23:08:06 pm
η λειτουργια αυτη πως ονομαζεται για να ψαξω να δω αν την εχει η μητρικη μου;
Δεν πιστεύω ότι έχει συγκεκριμένο όνομα. Καθε κατασκευαστής όπως νομίζει τη λέει. Λογικά θα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται και το wake on lan. Στο προσωπικό μου σερβερ το ονομάζει wake on clock

παλι δεν κανουμε τιποτα γιατι πρεπει να αφησω εναν υπολογιστη ανοιχτο (ασε που δεν εχω 2ο  Cheesy )
Ε δε τον λες υπολογιστή. Tongue Με την έννοια της κατανάλωσης και απουσιας θορύβου.

μπορεις να το εξηγησεις λιγο καλυτερα αυτο γιατι δεν εχω εμπειρια και δεν καταλαβα αυτα που λες Huh
Ψάξε για τον φημισμένο arduino. Είναι μια πλατφόρμα προγραμματισμού μικροεπεξεργαστη AVR σε C γλωσσα με ενα δεδομένο σύνολο εντολών που βοηθάει στον προγραμματισμό (το λεγομενο API?) Από κει και πέρα μπορείς να βάλεις ένα τρανζίστορ (ψηφιακός διακόπτης) το οποίο θα μεταφράζει την εντολή από τον arduino σε βραχυκύκλωμα του pin του pc με τη γείωση (για να καταλάβεις, το κουμπί του κουτιού βραχυκυκλώνει ένα pin της μητρικής με τη γείωση, δε κάνει κατι άλλο)

Αν σου φαίνεται δύσκολο περίμενε 2-3 χρόνια να μαθεις περισσότερα από τη σχολή ή παρε ένα Raspberry Pi που πρόκειται για φτηνό υπολογιστή (35$) με λινουξ χαμηλής κατανάλωσης και θορύβου. Μαυτό θα μπορεις να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία wakeonlan

ποσο περιπου κοστιζει κατι τετοιο;
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=A6Gp16XJHIY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=A6Gp16XJHIY</a>
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=TW-lRARx47c" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=TW-lRARx47c</a>

Τωρα ποσο κοστίζει δε ξέρω. 5-10-15€? Δε ξέρω και που μπορεις να τα βρεις θεσσαλονίκη. Παλιά είχα βρει στη Ναβαρίνου ενα

αυτο που σκεφτηκα εγω αν δεν μπορεσω να το κανω ηλεκτρονικα (δεν ξερω αμα γινεται γιατι ειμαι 1ετης και δεν εχω εμπειρια απο κυκλωματα κτλ Roll Eyes ) ειναι να παρω ενα φτηνο ψηφιακο ρολοι να το ανοιξω να κοψω τα καλωδια που συνδεουν το συστημα με το ηχειο να ανοιξω υστερα το κουτι του η/υ να κοψω τα καλωδια που συνδεουν το κουμπι με τη μητρικη και υστερα με ενα ρελε να τα ενωσω ολα αυτα και οταν χτυπαει το ξυπνητηρι να ανοιγει το pc αλλα να ανοιγει και απο το κουμπι Huh (γινεται κατι τετοιο;)

Κάτι τέτοιο γίνεται αλλά δύσκολα αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικής. Δλδ λογικό μου ακούγεται (βομβες κανουν έτσι) απλώς πρέπει να ξες τι κάνεις

Ανάμεσα σ'αυτό που σκέφτομαι, σ'αυτό που θέλω να σας πω, σ'αυτό που πιστεύω ότι σας λέω, σ'αυτό που σας λέω, σ'αυτό που θέλετε να ακούσετε, σ'αυτό που ακούτε, σ'αυτό που πιστεύετε ότι καταλαβαίνετε, σ'αυτό που θέλετε να καταλάβετε και σ'αυτό που καταλαβαίνετε υπάρχουν τουλάχιστον 9 πιθανότητες να μην συννενοηθούμε.

Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #10 on: April 26, 2012, 00:24:34 am »

Quote from: Jim D. Ace on April 25, 2012, 21:24:36 pm
Επειδη καθε πρωι δυσκολευομαι αφανταστα να ξυπνησω και το ξυπνητηρι καθως και το κινητο δεν αποτελουν πλεον λυση  Cheesy σκεφτηκα να μετατρεψω τον υπολογιστη σε ξυπνητηρι. Λογικα θα υπαρχει καποια ρυθμιση μεσω bios απλα δεν ξερω πια ειναι αυτη (βασικα δεν ξερω αν υπαρχει καν Grin ). Μηπως ξερει κανεις κατι πανω σε αυτο το θεμα ή καποιον αλλο τροπο (βασικα εχω σκεφτει ακομη εναν αλλα ειναι ψιλοκαμενος και χρειαζεται μετατροπη του υπολογιστη με το χερι  Cheesy )

Το bios έχει ρυθμιση. Κάτι παρόμοιο με RTC Clock Alarm είναι. Μετά μπορείς να βάλεις τον υπολογιστή να παίζει το Planet Hell με το που μπαίνει στο λειτουργικό κάποια συγκερκριμένη ώρα.

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #11 on: April 26, 2012, 00:30:37 am »

Quote from: Κάρβουνο on April 26, 2012, 00:24:34 am
να παίζει το Planet Hell με το που μπαίνει στο λειτουργικό κάποια συγκερκριμένη ώρα
+1 α ρε τα βολιοτακια πως καταλαβαινονται  Grin Grin Grin

Jim D. Ace
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #12 on: April 26, 2012, 14:10:55 pm »

Quote from: Κάρβουνο on April 26, 2012, 00:24:34 am

Το bios έχει ρυθμιση. Κάτι παρόμοιο με RTC Clock Alarm είναι. Μετά μπορείς να βάλεις τον υπολογιστή να παίζει το Planet Hell με το που μπαίνει στο λειτουργικό κάποια συγκερκριμένη ώρα.

εψαξα στα Bios και βρηκα τη λειτουργια αυτη και τωρα ολα μια χαρα  Cool
σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας  Smiley

Pages: [1] Go Up Print
Jump to: