• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
March 21, 2026, 23:50:05 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία
  
  Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY
  
  Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther
  
Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
March 21, 2026, 23:50:05 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Thmmy-συνάντηση 21 Μάρτιο...
by Giopan
[Today at 21:40:21]

Λεωφορεία για κατέβασμα σ...
by felantaki
[Today at 17:36:53]

Εργασίες Αφαίρεσης Αμιάντ...
by Lits
[Today at 01:12:36]

[Ανάλυση Χρονοσειρών] Να ...
by Mr Sax
[March 20, 2026, 13:58:14 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Hyperlaz02
[March 20, 2026, 12:53:45 pm]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[March 19, 2026, 17:59:31 pm]

Ανακοίνωση - Οι εγγραφές ...
by IEEE SB
[March 19, 2026, 17:13:57 pm]

Η κεντρική γείωση έχει τά...
by chatzikys
[March 18, 2026, 22:45:22 pm]

[ΣΑΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by Saint_GR
[March 18, 2026, 19:27:08 pm]

[Βάσεις Δεδομένων] Ανακοι...
by grepanis
[March 18, 2026, 19:19:51 pm]

Ερωτηματολόγιο : Νέα Χρήσ...
by Μπιγκόνια
[March 18, 2026, 18:46:21 pm]

[2ο εξ. ΝΠΣ] Επιλογή Συγγ...
by Petross
[March 18, 2026, 13:04:37 pm]

Ορκωμοσία χειμερινού εξαμ...
by george14
[March 17, 2026, 19:11:37 pm]

Χαρακτηριστικά Laptop
by Spiros853
[March 17, 2026, 14:35:46 pm]

[Αντικειμενοστραφής Πρ.] ...
by tony stank
[March 17, 2026, 10:44:30 am]

[Τηλεπ.Συστήματα ΙΙ] Γενι...
by migk
[March 16, 2026, 14:14:01 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by tony stank
[March 16, 2026, 07:57:24 am]

Πρόγραμμα Εαρινής Εξεταστ...
by okan
[March 16, 2026, 04:28:24 am]

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ Ε...
by cvakadimas
[March 14, 2026, 23:39:36 pm]

Μαθήματα Επιλογής 6ου Εξα...
by Fraser
[March 13, 2026, 14:27:32 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 10364
Latest: andreasdim
Stats
Total Posts: 1430833
Total Topics: 31977
Online Today: 1682
Online Ever: 9872
(February 17, 2026, 10:41:42 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 400
Total: 411
RogueSoftware
X.Filip
cealexop
aris123321
kerfy
gefo7
akmilios
prigians
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Επαναληπτικής Εξεταστικής 2025-2026
THMMY.gr > Forum > Χαλαρή συζήτηση - κουβεντούλα > Φιλόσοφοι Μηχανικοί - Μηχανικοί Φιλόσοφοι > Κοινωνία (Moderators: Mr Watson, Tasos Bot) > Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων  (Read 996 times)
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3695


...upgrading...


View Profile
Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων
« on: December 27, 2011, 11:02:11 am »

27 Δεκεμβρίου 2011, 09:39
Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων

Μείζον πολιτικό θέμα στις δύο πλευρές του Αιγαίου έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περί τουρκικού δακτύλου στις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα μας τη δεκαετία του 1990.

Μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα Birgun, ο Μεσούτ Γιλμάζ ανάφερε ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως είχαν διατεθεί μυστικά κονδύλια προς Τούρκους πράκτορες με αποστολή την καταστροφή των ελληνικών δασών.

Ερωτηθείς για το ζήτημα, ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβάκουρας απάντησε πως «οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας».

Εντωμεταξύ, διπλωματικές πηγές αποδίδουν τις δηλώσεις Γιλμάζ σε υπόγειο πόλεμο ανάμεσα στον ίδιο και την πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Τανσού Τσιλέρ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την επίμαχη διετία 1995-1997 είχαν -μεταξύ άλλων- ξεσπάσει οι μεγάλες φωτιές στην Πεντέλη, στο Σέιχ Σου και στην Ικαρία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης δήλωσε ότι οι καταγγελίες του Μεσούτ Γιλμάζ είναι πολύ σοβαρές και πρέπει να ερευνηθούν άμεσα από τη κυβέρνηση της Τουρκίας και τις τουρκικές αρχές.

Ο τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υπογράμμισε πως επιβάλλεται να υπάρξει κατηγορηματική δημόσια δέσμευση από τουρκικής πλευράς ότι τέτοιου είδους «βρώμικες επιχειρήσεις» έχουν πάψει να σχεδιάζονται και να εκτελούνται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και τα διάφορα παρακλάδια τους.

«Το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και πρέπει να απασχολήσει -εκτός των άλλων- και τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την οποία επιθυμεί να προσεγγίσει, ακόμη περισσότερο, η σημερινή Τουρκία» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο ΛΑΟΣ αναφέρει πως «από τα χείλη ενός πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας ομολογείται το έγκλημα», ενώ όταν ο Γ.Καρατζαφέρης τότε «είχε τολμήσει και είχε αναφερθεί στη δράση Τούρκων πρακτόρων-εμπρηστών, το πολιτικό κατεστημένο είχε αντιδράσει με τα συνήθη αντανακλαστικά, περί ακροτήτων και συναφών… αηδιών».

Ο Συνασπισμός επισήμανε από την πλευρά του πως «οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, στο βαθμό που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δημιουργούν μείζον πολιτικό θέμα στις σχέσεις των δύο χωρών. Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να ζητήσει εξηγήσεις για την ισχύ των δηλώσεων».

Τέλος, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε ότι «οι δηλώσεις Γιλμάζ που αποκαλύπτουν ότι επί κυβερνήσεως Τσιλέρ είχε διατεθεί ειδικό κονδύλι για τον εμπρησμό των δασών των νησιών μας του Ανατολικού Αιγαίου, αποκαλύπτουν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο τις πρακτικές της Τουρκίας» και «δημιουργούν μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα, το οποίο η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει χωρίς διερεύνηση».
Logged


...........
arashi
Καταστραμμένος
********
Gender: Male
Posts: 5113


Tell them how I'm defying gravity


View Profile
Re: Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων
« Reply #1 on: December 27, 2011, 18:27:09 pm »

utr
Logged

クリスチネットあなたの者だから...
Marmotakos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr
*****
Posts: 737


Μαρμότος..γλύκας!πολυ γλύκας!


View Profile
Re: Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων
« Reply #2 on: January 07, 2012, 00:22:18 am »

αχ...και μας τα λεγε ο Βυρωνας
 Cheesy
Logged



χαζούλης
Megawatt
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr
*******
Gender: Male
Posts: 3695


...upgrading...


View Profile
Re: Τα ελληνικά δάση «θύματα» Τούρκων πρακτόρων
« Reply #3 on: January 12, 2012, 13:52:37 pm »

12 Ιανουαρίου 2012, 09:53 | Εμφανίσεις: 395
Προσφυγή των Δήμων Πεντελικού κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές

Προσφυγή στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια κατά της Τουρκίας αποφάσισαν να καταθέσουν οι δήμοι του Πεντελικού όρους, μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1995. (Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες)

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας skai.gr, την προσφυγή θα καταθέσουν οι δήμοι Πεντέλης, Διονύσου, Ραφήνας και Μαραθώνα, που αποφάσισαν ομόφωνα να δρομολογήσουν κοινή αγωγή για τα 68.844,00 στρέμματα που επλήγησαν από την πυρκαγιά του Ιουλίου 1995.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης, δήλωσε ότι δεν ζητούν αποζημίωση των περιουσιακών στοιχείων, ζητούν περιβαλλοντική και ηθική αποζημίωση.

Επιπλέον, επισήμανε ότι «στην πορεία υλοποίησης της προσπάθειας αυτής Έλληνες και Τούρκοι θα είναι μαζί, γιατί οι δολιοφθορές αυτές προφανώς και δεν αντιπροσωπεύουν τον Τουρκικό λαό».

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Μεσούτ Γιλμάζ δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Birgun ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ανάμειξη σε καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα μεταξύ του 1995 και του 1997, επί πρωθυπουργίας Τανσού Τσιλέρ.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως είχαν διατεθεί μυστικά κονδύλια προς Τούρκους πράκτορες με αποστολή την καταστροφή των ελληνικών δασών.

|
Logged


...........
Pages: [1] Go Up Print
Jump to:  

Powered by SMF | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
Scribbles2 | TinyPortal © Bloc | XHTML | CSS
Loading...