• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:21:55 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:21:55 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 11
Guests: 104
Total: 115
grepanis
lsim
hacky
tzortzis
Geoth
Saint_GR
rafail zisiadis
noys
Giannis_Kako
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Ανεξάρτητο Πλαίσιο 4/10/2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17 Go Down Print
Author Topic: Ανεξάρτητο Πλαίσιο 4/10/2011  (Read 29348 times)
ACE
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

The lost art of trolling.

View Profile WWW
Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο 4/10/2011
« Reply #195 on: October 04, 2011, 04:05:16 am »

Καταλαβαίνεις ότι αυτό που λες είναι αφορμή για χοντρές παρεξηγήσεις; Ας σε κράξει κανένας εαακίτης, γιατί υποθέτω για αυτούς λες.
Δεν αναφερθηκα σε ΕΑΑΚιτες. Ειπα, "πολλοι και απο τα δυο στρατοπεδα".. Δες λιγο και το thread που ανοιξα πριν λιγο για την γσ στο τμημα δημοσιογραφιας.

Στην πραγματικότητα δεν έχεις τίποτα να πεις, εκτός από τα κλασικά, μουδιασμένα: δεν αντιλαμβάνεστε τι γίνεται έξω από το μικρόκοσμο σας, αυτές είναι οι κοσμοθεωρίες σας και εγώ δεν τις συμμερίζομαι, είστε κολλημένοι με την κατάληψη, αυτοκόλλητοι και δεν ξέρω τι άλλο..πετάς και καμιά βρωμιά ότι έχουμε και εμείς κάτι να κερδίσουμε και έγινες σωστό υποκείμενο και εσύ στη λεκτική διαμάχη.
Βρωμια ειναι τα παρε-δωσε με καθηγητες? Ελα τωρα... Η σκονη κατω απο το χαλι... Και δεν μιλησα για ανενταχτους. Μιλησα για συνδικαλιστες...
Νομιζω οτι εσεις εχετε προβλημα με αυτους που δεν ανηκουν καπου για τον απλο λογο οτι δεν ξερετε πως να τους στριμωξετε. Εγω γραφω συγκεκριμενα για την καταληψη, δε ανελυσα ποτε τα πιστευω μου. Αυτο δεν ειναι γενικολογο νομιζω.

Δε σου επιτίθεμαι στην πραγματικότητα, απευθύνομαι στον άγνωστο ace και λιγότερο σε εσένα προσωπικά. Φιλιά!
Μετα απο αυτη την τελευταια γραμμη, ειναι αδυνατο να παρεξηγηθω.  Smiley Smiley Smiley Smiley Wink

Ερχεται μια μερα...
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #196 on: October 04, 2011, 04:16:19 am »

Quote from: ACE on October 04, 2011, 04:05:16 am
Ειπα, "πολλοι και απο τα δυο στρατοπεδα"..

πραγματικά βλέπεις δύο αντίπαλα στρατόπεδα πέρα απο δύο διαφορετικές τάξεις(με όλες τις εσωτερικες αντιθεσεις τους);

Quote from: ACE on October 04, 2011, 04:05:16 am
Νομιζω οτι εσεις εχετε προβλημα με αυτους που δεν ανηκουν καπου για τον απλο λογο οτι δεν ξερετε πως να τους στριμωξετε. Εγω γραφω συγκεκριμενα για την καταληψη, δε ανελυσα ποτε τα πιστευω μου. Αυτο δεν ειναι γενικολογο νομιζω.

Τι εννοείς δεν ανηκουν κάπου; αν ανηκουν σε οργανωση ή οχι;
εγω που δεν ανηκω σε οργανωση ειμαι ανενταχτος; δε νομίζω. θεωρώ ότι εχω σαφή θέση σε σχεση με την ταξη αποπου προερχομαι και μια ταξη που ειναι εναντια στα συμφεροντα της δικής μου. αρα ειμαι ενταγμένος.

τα χουμε ξαναπεί. ακομα και αν επιλεξεις να μην επιλεξεις στρατευεσαι απο την επιλογή σου. δεν υπάρχουν ανενταχτοι. πιο πολυ σε αυτο-θυματοποιηση μου κανουν τα υπολοιπα.

bay bay timy.
gate4

View Profile
« Reply #197 on: October 04, 2011, 04:19:48 am »

Nαι ρε παιδια τι συζηταμε τωρα..Υπαρχουν στα αληθεια συμφοιτητες που χτιζουν πολιτικη καριερα εις βαρος των αλλων και καπηλευονται ανοιχτες σχολες και κοινωνικα προβληματα..αδιανοητο..δεν εχετε παρα να κοιταξετε το βιογραφικο οποιουδηποτε τυπου με δημοσιο αξιωμα σε αυτη τη χωρα για να πειστειτε για την αξιοκρατια..τα στρατευμενα τσιρακια της ευρυτερης εξουσιας ειναι κατι σαν τα νεφελιμ αναμεσα μας...

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #198 on: October 04, 2011, 04:22:36 am »

去睡觉

bay bay timy.
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #199 on: October 04, 2011, 05:45:28 am »

Είναι δυνατόν να γίνετε αυτό το πράγμα????14 σελίδες!!!!
Όχι μια όχι δύο αλλά 14!!!!

Γιατί???

Για κανέναν λόγο!!!Είναι δυνατόν???Πετάει ο ένας μια κουβέντα....πετάει ο άλλος μια άλλη...μετά έρχεται η ατάκα και η ειρωνία!!!

Ξεκολλάτε!!!

Έχω πάψει να ασχολούμαι εξαιτίας τις σαπίλας εδώ και όχι μόνο!!!!

Υπεύθυνοι είστε εσείς!!!! ΌΛΟΙ εσείς για το τι γίνετε!!!Ξεκολλάτε!!!!
gate4 έχεις ονόματα για αυτό που είπες πριν????Δώστο στην δημοσιότητα....μαζί με τα στοιχεία!!!

Γενικότητες!!!

Και μόνο!!!

Προσωπικά θεωρώ πολύ λίγους ΟΛΟΥΣ εσάς για να πέσει ένας νόμος!!!!4 εβδομάδες καταλήψεων....και μόνο την προηγούμενη υπήρξε πραγματικά εξωστρεφής δράση!!!Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι έτσι!!!!

Θα μπορούσε να γίνει κάτι με την ΔΕθ και όχι δεν μιλαω ΜΟΝΟ για την πορεία!!!!Μιλάω για το κλείσιμο τις ΔΕθ που πρότεινα!!!!Τελικά το φοιτιτικό κίνημα δεν ήταν αρκετά δυνατό για να κάνει κάτι που θα το επανέφερε στο προσκύνιο...

Οι υπόλοιποι που προσπαθούν με ότι μλκ τους κατέβει στο κεφάλι να σπάσουν την κατάληψη!!!!Ξέρετε γιατί θα σπάσει η κατάληψη όταν σπάσει????Γιατί θα έχουν βαρεθεί οι υπόλοιποι φοιτητές που στηρίζουν κατάληψη.....εσας σας γραφεί η πλειοψηφία σας στα αρχίδια της!!!!Δεν λέτε κάτι.....δεν προτείνετε κάτι.....ΕΣΕΙΣ είστε εκείνοι που θέλουν να συνεχιστεί η κατάντια στα πανεπιστήμια!!!!Πως???Συμμαχόντας με κάτι που μοιάζει με νόμο!!!!Με έναν νόμο που αμφισβητήτε η συνταγματικότητά του!!!!Ποιος σόφρων άνθρωπος το κάνει αυτό???Ντροπή σας!!!!

Ένα τεράστιο ντόμινο έχει αρχίσει να πέφτει.....ποιος θα το σταματήσει????Όποιος τραβήξει πιο γρήγορα το τουβλάκι του!!!!Εκείνος θα κερδίσει τελικά!!!!

Αλλά στην πραγματικότητα τι θα κερδίσει????Τίποτα!!!!
Από την μια ένας νόμος παιδείας ΜΟΝΟ με αυτές τις δυνάμεις δεν κερδίζετε!!!!Άν δεν έρθουν και άλλες κοινωνικές ομάδες να διεκδικήσουν αλλαγή πολιτικής ( όχι να βγούμε από ΕΕ-ΝΑΤΟ και όλες τις άλλες μλκς των κνιτών ) δεν πρόκειτε να γίνει κάτι!!!!Θυμάμαι μεγαλειώδεις πορείες τον ιούνη του 06 για να σταματήσουμε την ψήφιση του τότε νόμου και την αναθεώρηση του αρθρου 16....τώρα τι??? Θα με πείτε απαισιόδοξο....αλλά ρε γαμώτο ρωτήστε τους εαυτούς σας πρώτα και μετά μιλήστε στον υπόλοιπο κόσμο...Είναι αρκετό αυτό που γίνετε?????Τόσο απλό είναι!!!!

Από την άλλη τα πράγματα είναι απλά.....θέλω ανοιχτή σχολή--συμφωνώ με τον νέο νόμο....άλλος σε ένα κομμάτι άλλος σε όλον τον νόμο αλλά συμφωνώ!!!!Και μην μου λέτε μλκς ότι εγώ θέλω να αντιδράσω αλλά όχι με καταλήψεις κτλ....αν ανοίξει η σχολή αντίδραση ΔΕΝ υπάρχει!!!!Άρα τι υπάρχει???Συμπόρευση με τον νέο νόμο.... Wink

« Last Edit: October 04, 2011, 06:48:28 am by MARIOS » Logged

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
MARIOS
Καταστραμμένος

Ο ταραξίας !!!

View Profile
« Reply #200 on: October 04, 2011, 05:57:45 am »

Από την άλλη θα μου πείτε....ναι εσύ τι κάνεις????Με ύφος μεγάλου αγωνιστή ή φιλόσοφου.....

Η απάντηση είναι τίποτα!!!!Η μάλλον όχι ένα ξερό τίποτα

Δεν μπορώ να πάρω μέρος στον κατακερματισμό του σημερινού προβλήματος!!!!Για αυτό μιλάω για ένα ενιαίο πρόβλημα σε ΟΛΟΥΣ...γιατί ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ μαζί να αγωνιστούν για όλα....Στην εξέγερση του πολυτεχνείου μιλούσαν οι φοιτητές για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΘΕΡΕΙΑ.....απευθύνθηκαν σε όλους.....για αυτό τιμήθηκαν από όλους  ( τους λογικούς πάντα γιατί τον Άδωνη δεν τον λες και λογικό.... Tongue ) !!!!!

Δεν υπάρχουν ηγέτες!!!! Η μάλλον αυτοί που θα μπορούσαν να ηγηθούν....απλώς έκατσαν πίσω και κουνάν το κεφάλι από λύπη....γιατί κάποια...,μεγαλύτερα συμφέροντα έπεισαν τα ζώα....γκούχου γκούχου λαό ( στην προκειμένη φάση ηλεκτρολόγους-μηχανολόγους ) να εξυπηρετήσουν συμφέροντά τους!!!Οι ηγέτες δεν βγαίνουν  από την μια μέρα στην άλλη...ή από το πόσο ξύλο θα φάνε και αν αφού φάνε το ξύλο ξανασηκωθούν!!!!Εξάλλου ο ηγέτης δεν τρώει ξύλο...ούτε με λόγια εντυπωσιακά και πολιτικά.....ο ηγέτης είναι εκεί όταν τον χρειάζεσαι!!!!

Δεν φωνάζει.....μιλάει και εμπνέει...
Δεν δέρνει ούτε τρώει ξύλο...εμψυχώνει και τιμάει αυτόν που χτύπησε!!!
Δεν είναι ηγεμονικός και απόλυτος....κάθετε και ακούει και βλέπει!!!!
Δεν καθοδηγήτε από τίποτα....μιλάει με την καρδιά και τα ενστικτά του!!!
Δεν κρύβεται στα δύσκολα....εκεί βγαίνει μπροστά

Πείτε μου έναν...και ΜΟΝΟ έναν που να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά!!!!
« Last Edit: October 04, 2011, 06:13:05 am by MARIOS » Logged

Only in my dreams I know you,
Ι wake up, I can't remember you.
Are you in my thoughts or wait for me?...
In your agonic existence.

Ελευθερία είναι
να έχεις ένα κομμάτι χαρτί κι ένα μολύβι
και να γράφεις, να γράφεις, να γράφεις
ο,τι σου κατεβαίνει στο κεφάλι
χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα
χωρίς να νιώθεις καμιά ενοχή για τίποτα
χωρίς να λογοκρίνεις τον ίδιο τον εαυτό σου
χωρίς να νιώθεις τύψεις για όσα έκανες ή απέφυγες να κάνεις
The Stig

Είμαστε άρρωστοι και είναι πια αργά...

View Profile WWW
« Reply #201 on: October 05, 2011, 17:07:31 pm »

Τα παιδιά του "ανεξάρτητου" γιατί δεν το γυρνάτε σε παράταξη, ώστε αφού έχετε τέτοια δυναμική, να κατεβείτε στις εκλογές και σε συνεργασία με τη ΔΑΠ στο ΔΣ να μην ξαναδούμε συνέλευση στη σχολή??

http://www.youtube.com/watch?v=_nK8DoV8FJE

Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους... Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους.
Καμένος

View Profile
« Reply #202 on: October 05, 2011, 17:40:46 pm »

Όπως είχατε απαίτηση τα άτομα του συλλόγου να σεβαστούν τις αποφάσεις κατάληψης όταν παίρνονταν από την πλειοψηφία, έτσι πρέπει να σεις να σεβαστείτε την απόφαση της πλειοψηφίας. Τώρα η γκρίνια και το "Μαμά μου πήραν την κατάληψη! Νιά!" δε θα οδηγήσει πουθενά γιατί είναι απλά κακιούλες να περνάει η ώρα. Χάθηκε η συνέλευση - σκεφτείτε τι πήγε στραβά, γιατί δεν πείσατε.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν πείσατε, το θέμα είναι άλλο και γι αυτό καίει: Γιατί ούτε η μία πλευρά ούτε η άλλη έχει/είχε την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία είναι οι φοιτητές που το έπαιξαν επαναστάτες αλλά όχι τόσο ώστε και να χαθεί το εξάμηνο. Γιατί τα νούμερα των ψήφων αυτό λενε. Αρχικά μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της κατάληψης και στο τέλος το αντίθετο. Εκτός αν πολλοί κατάλαβαν στο τέλος ότι η συγκεκριμένη κατάληψη δε βγάζει πουθενά (αλλά πολύ αμφιβάλλω κρίνοντας από την χρονική συγκυρία - 1 εβδομάδα πρίν την ημερομηνία που ανακοίνωσε ο Μήτκας για το εξάμηνο)
provataki
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #203 on: October 05, 2011, 17:51:17 pm »

ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ

Του Αντόνιο Γκράμσι*

«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.

Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.

Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει.

Μέσα στη σκόπιμη απουσία και στην αδιαφορία λίγα χέρια, που δεν επιτηρούνται από κανέναν έλεγχο, υφαίνουν τον ιστό της συλλογικής ζωής, και η μάζα είναι σε άγνοια, γιατί δεν ανησυχεί. Φαίνεται λοιπόν σαν η μοίρα να συμπαρασύρει τους πάντες και τα πάντα, φαίνεται σαν η ιστορία να μην είναι τίποτε άλλο από ένα τεράστιο φυσικό φαινόμενο, μια έκρηξη ηφαιστείου, ένας σεισμός όπου όλοι είναι θύματα, αυτοί που τον θέλησαν κι αυτοί που δεν τον θέλησαν, αυτοί που γνώριζαν κι αυτοί που δεν γνώριζαν, αυτοί που ήταν δραστήριοι κι αυτοί που αδιαφορούσαν.

Κάποιοι κλαψουρίζουν αξιοθρήνητα, άλλοι βλαστημάνε χυδαία, αλλά κανείς ή λίγοι αναρωτιούνται: αν είχα κάνει κι εγώ το χρέος μου, αν είχα προσπαθήσει να επιβάλλω τη βούλησή μου, θα συνέβαινε αυτό που συνέβη;

Μισώ τους αδιάφορους και γι’ αυτό: γιατί με ενοχλεί το κλαψούρισμά τους, κλαψούρισμα αιωνίων αθώων. Ζητώ να μου δώσει λογαριασμό ο καθένας απ’ αυτούς με ποιον τρόπο έφερε σε πέρας το καθήκον που του έθεσε και του θέτει καθημερινά η ζωή, γι’ αυτό που έκανε και ειδικά γι’ αυτό που δεν έκανε. Και νιώθω ότι μπορώ να είμαι αδυσώπητος, ότι δεν μπορώ να χαλαλίσω τον οίκτο μου, ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μαζί τους τα δάκρυά μου.

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.

11 Φεβρουαρίου 1917»

*Ο Αντόνιο Γκράμσι (Antonio Gramsci, Άλες Σαρδηνίας, 23 Ιανουαρίου 1891 — Ρώμη, 27 Απριλίου 1937) ήταν Ιταλός συγγραφέας, πολιτικός επιστήμονας και γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ιταλίας.

Ριζοσπαστική Αυτόνομη Κίνηση(Ρ.Α.ΚΙ.)

bay bay timy.
Matzika

my immortality

View Profile
« Reply #204 on: October 05, 2011, 18:13:25 pm »

Quote from: The Stig on October 05, 2011, 17:07:31 pm
Τα παιδιά του "ανεξάρτητου" γιατί δεν το γυρνάτε σε παράταξη, ώστε αφού έχετε τέτοια δυναμική, να κατεβείτε στις εκλογές και σε συνεργασία με τη ΔΑΠ στο ΔΣ να μην ξαναδούμε συνέλευση στη σχολή??

Ωχ χέσε μας ρε φίλε, αυτήν την καραμέλα.Επειδή δλδ εσύ και οποιοσδήποτε άλλος έχετε μάθει να ακολουθείτε μία γραμμή πρέπει όλοι να το κάνουν. Βλέπε και λίγο την καμπούρα σου γιατί με τέτοια συμπεριφορές να ξέρεις οι φοιτητές (οι ανεξάρτητοι!) θα ζητήσουν εν τέλει να βγούν οι παρατάξεις απο τις σχολές. Αλλα ναι τωρα σκέφτεσαι οτι είναι φασίστες και πρόβατα, ενώ εσύ που λαικίζεις και προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα λάθη σου και την αδυναμία σου να πείσεις με το να βάζεις προσωπία ΔΑΠ σε ανεξάρτητους φοιτητές είσαι καλύτερος. Και όλα αυτά τα λέω γιατι πολλά απο τα παιδιά που συμμετείχαν είναι συμφοιτητές μου και τα ξέρω. Το να διαφωνείς με τις αποψεις τους δεκτό, και γω δεν είμαι σε όλα σύμφωνη.Αλλά το να κάνεις παραπληροφόρηση για κάτι μάλιστα που ξέρεις ότι δεν ισχύει (εκτός αν έχεις σύδρομο καταδίωξης με τη ΔΑΠ) είναι αν μη τι άλλο ανήθικο.
Matzika

my immortality

View Profile
« Reply #205 on: October 05, 2011, 18:15:44 pm »

Quote from: provataki on October 05, 2011, 17:51:17 pm
ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ

Του Αντόνιο Γκράμσι*

Είμαι ενταγμένος, ζω, νιώθω ότι στις συνειδήσεις του χώρου μου ήδη πάλλεται η δραστηριότητα της μελλοντικής πόλης, που ο χώρος μου χτίζει. Και μέσα σ’ αυτήν την πόλη η κοινωνική αλυσίδα δεν βαραίνει τους λίγους, μέσα σ’ αυτήν κάθε συμβάν δεν οφείλεται στην τύχη, στη μοίρα, μα είναι ευφυές έργο των πολιτών. Δεν υπάρχει μέσα σ’ αυτήν κανείς που να στέκεται να κοιτάζει από το παράθυρο ενώ οι λίγοι θυσιάζονται, κόβουν τις φλέβες τους. Ζω, είμαι ενταγμένος. Γι’ αυτό μισώ αυτούς που δεν συμμετέχουν, μισώ τους αδιάφορους.

Βέβαια όταν αυτοί οι αδιάφοροι δεν κατεβαίνουν στις συνελεύσεις ακριβώς επειδή ειναι αδιάφοροι αυτό δεν σε προβληματίζει, δε σε ενοχλεί. Όχι,γιατί τότε μας βολεύει η αδιαφορία.
insanegr
Θαμώνας

Μηχανολόγος χαμένος στην άβυσσο του τημμυ...

View Profile
« Reply #206 on: October 05, 2011, 18:44:34 pm »

Quote from: Matzika on October 05, 2011, 18:15:44 pm
Quote from: provataki on October 05, 2011, 17:51:17 pm
ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ

Του Αντόνιο Γκράμσι*

Βέβαια όταν αυτοί οι αδιάφοροι δεν κατεβαίνουν στις συνελεύσεις ακριβώς επειδή ειναι αδιάφοροι αυτό δεν σε προβληματίζει, δε σε ενοχλεί. Όχι,γιατί τότε μας βολεύει η αδιαφορία.

Εύγε! Αφού μόνον αυτό κατάλαβες από το κείμενο μπράβο! Όντως όλο το ρεζουμέ εκεί, τα υπόλοιπα τα έγραψε για φλυαρία. Όπως αυτό ας πούμε "Αυτό που συμβαίνει, το κακό που πέφτει πάνω σε όλους, συμβαίνει γιατί η μάζα των ανθρώπων απαρνείται τη βούλησή της, αφήνει να εκδίδονται νόμοι που μόνο η εξέγερση θα μπορέσει να καταργήσει, αφήνει να ανέβουν στην εξουσία άνθρωποι που μόνο μια ανταρσία θα μπορέσει να ανατρέψει."

Επίσης, χρίζει διάφορων αναλύσεων και το εδάφιο που επέλεξες εσύ. Αλλά αυτό που έγραψες, και ναι να στην πω έτσι, είναι μέγιστη ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΑ εκ μέρους σου, όντας υποστηριχτής "ανοιχτών" μυαλών, σχολών, ποδιών, ματιών, μαλλιών.

Matzika

my immortality

View Profile
« Reply #207 on: October 05, 2011, 18:55:13 pm »

Δεν απαξίωσα το κείμενο. Φυσικά και υπάρχει αδιαφορία και με ενοχλεί και μένα που πολλοί μένουν άπραγοι για πράγματα που τους αφορούν. Αλλά μη προσπαθείς να με πείσεις ότι ο κάθε αριστερός στις παρατάξεις προβληματίζεται για τα άτομα αυτά.
Ή βασικά να στο θέσω αλλιώς. Υπάρχουν δύο τρόποι αδιαφορίας . Ο πρώτος είναι αυτός που θεωρώ εγώ ότι είναι αδιαφορία ,ο δεύτερος είναι ο λόγος για τον οποίο το προβατάκι πόσταρε το κείμενο.

1) Να γίνονται όλα αυτά γύρω σου και εσύ να μην συμμετάσχεις και να αφήνεις άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα.

2) Να ψηφίζεις αυτό που πιστεύεις αλλά να μην συμφωνεί αυτό με την άποψη του εκάστοτε αγωνιστή. Οπότε είναι αδιαφορία ως προς τον αγώνα.

Ποιο από τα δύο πρέπει να σε προβληματίσει περισσότερο και γιατί ? Το ότι ο άλλος πήγε και ψήφισε αλλά όχι αυτό που θες? Η ότι απέχει γενικά από τέτοιες διαδικασίες?
insanegr
Θαμώνας

Μηχανολόγος χαμένος στην άβυσσο του τημμυ...

View Profile
« Reply #208 on: October 05, 2011, 19:10:39 pm »

Και τα δυο είναι κατ' εμέ επικίνδυνα. Δε θα γράψω νοστραδαμισμούς, καλύτερα να τα δούμε με τα μάτια μας σε λίγο διάστημα, αλλά η εν γένει αδιαφορία, συμμετέχεις δε συμμετέχεις κάπου (μικρή διαφορά, μόνο "εσείς" την αντιλαμβάνεστε 'κάπως', εμένα δε μ κάνει αίσθηση) είναι ξεκάθαρα αυτοκαταστροφική.

Θέλω να σ πω, ότι και ο ταγμένος πασοκος/δεξιος/φασιστας/παοκι οχο μπορεί να έχει για μένα τα μύρια άσχημα και να είναι/είμαι ταγμένος αντίπαλος. Αλλά όταν μιλάω για τη ΦΕΤΙΧΙΣΤΙΚΗ """"ανένταχτη"""" μάζα, εκεί τα πράματα δυσκολεύουν. Δυστυχώς δε γίνεται να αδιαφορεί κανείς για αυτήν, από την άλλη τι να την κάνει; Όταν αυτη καθαυτη ανεβάζει πασοκ/χουντες/ό,τι άλλο σου έρχεται απο "αστική δημοκρατία", με συγχωρείς αλλά δεν την αναγνωρίζω σαν κάτι πολιτικά ώριμο και ορθό, και γενικά δεν αναγνωρίζω τις αποφάσεις της (θεωριτικά μιλώντας, μη μου το πας αλλού, γιατι ναι αντικειμενικά σαυτό το γαμημένο κόσμο ζουμε).

Δε με προβληματίζει εντέλει κανένα. Αυτή είναι η κοινωνία που ζω, και από μικρός είμαι ορκισμένος αντικοινωνικός.

Τέλος, αδιαφορία προς τον αγώνα (τον διαρκή για αξιοπρέπια προσθέτω) είναι ενίσχυση του εκάστωτε κυρίαρχου καθεστότος και κλείσιμο ματιού σε απολυταρχικότερα.  Lips Sealed

The Stig

Είμαστε άρρωστοι και είναι πια αργά...

View Profile WWW
« Reply #209 on: October 05, 2011, 19:31:16 pm »

Quote from: Matzika on October 05, 2011, 18:13:25 pm
Ωχ χέσε μας ρε φίλε, αυτήν την καραμέλα.Επειδή δλδ εσύ και οποιοσδήποτε άλλος έχετε μάθει να ακολουθείτε μία γραμμή πρέπει όλοι να το κάνουν. Βλέπε και λίγο την καμπούρα σου γιατί με τέτοια συμπεριφορές να ξέρεις οι φοιτητές (οι ανεξάρτητοι!) θα ζητήσουν εν τέλει να βγούν οι παρατάξεις απο τις σχολές. Αλλα ναι τωρα σκέφτεσαι οτι είναι φασίστες και πρόβατα, ενώ εσύ που λαικίζεις και προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα λάθη σου και την αδυναμία σου να πείσεις με το να βάζεις προσωπία ΔΑΠ σε ανεξάρτητους φοιτητές είσαι καλύτερος. Και όλα αυτά τα λέω γιατι πολλά απο τα παιδιά που συμμετείχαν είναι συμφοιτητές μου και τα ξέρω. Το να διαφωνείς με τις αποψεις τους δεκτό, και γω δεν είμαι σε όλα σύμφωνη.Αλλά το να κάνεις παραπληροφόρηση για κάτι μάλιστα που ξέρεις ότι δεν ισχύει (εκτός αν έχεις σύδρομο καταδίωξης με τη ΔΑΠ) είναι αν μη τι άλλο ανήθικο.

Καταρχήν δεν σε χέζω για πολλούς λόγους.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι δεν έβαλα κανένα προσωπείο ΔΑΠ σε "ανεξάρτητους"!!! Εσύ τα έβαλες βασικά. Εγώ είπα ότι αν σχημάτιζαν παράταξη, θα μπορούσαν στα ΔΣ σε συνδυασμό με τις αρνητικές ψήφους της ΔΑΠ για ΓΣ να μην ξαναγίνει ποτέ συνέλευση!! Που βλέπεις ταύτιση σε αυτό?? Εκτός αν ξέρεις κάτι παραπάνω...
Ωστόσο έχω πάει σχεδόν σε όλες τις ΓΣ με "ανεξάρτητα" πλαίσια και βλέπω ποιος τα στηρίζει και από ποια παράταξη έστω και ανώνυμα τα ψηφίζει... Και στη σχολή μας και πανελλαδικά. Μην κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας.

Όσο για το "οι ανεξάρτητοι που θα απαιτήσουν να βγουν οι παρατάξεις από τα πανεπιστήμια" δεν ξέρω αν τους καίει πιο πολύ η αποπομπή των αριστερών μόνο παρατάξεων ή γενικά όλων... Γιατί, εδώ που τα λέμε, τι κακό έχει κάνει στο αγνό φυτό η ΔΑΣΠ?? Τίποτα, μπροστά στις καταλήψεις των κομμουνιστώνε...

Τέλος, τι σε κάνει να νομίζεις ότι ακολουθώ γραμμή, πραγματικά όμως...?

http://www.youtube.com/watch?v=_nK8DoV8FJE

Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους... Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους.
Pages: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17 Go Up Print
Jump to: