• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 04:31:21 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 04:31:21 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 5
Guests: 88
Total: 93
pliroforikarios
sassi
gogolhs
Yamal
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Κινητοποιήσεις - Πρωτοβουλίες Φοιτητών (Moderators: Starki, MomostheGreen) > Ανεξάρτητο Πλαίσιο " ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" στη ΓΣ 20/9
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16 Go Down Print
Author Topic: Ανεξάρτητο Πλαίσιο " ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" στη ΓΣ 20/9  (Read 31220 times)
gate4
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: Ανεξάρτητο Πλαίσιο " ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ" στη ΓΣ 20/9
« Reply #180 on: September 19, 2011, 22:35:41 pm »

Quote from: manina on September 19, 2011, 21:53:39 pm
Σκοπός του ανεξάρτητου πλαισίου δεν είναι είναι να γίνει η εξεταστική, αλλά να ανοίξει η σχολή. Για όλους τους λόγους που αναφέρεις.  Και για να είμαι ειλικρινής, δεν θα με χαλούσε να περάσω και κανα μάθημα, αλλά και να μην περάσω πάλι το ίδιο μου κάνει. Βαρέθηκα την ίδια ιστορία τόσα χρόνια.
 Βόλτα από τη σχολή κάναμε, είδαμε τα λουκέτα, τα σίδερα, τα παραπετάσματα.  Και δεν ικανοποιεί κανέναν μας αυτή η εικόνα που απαξιώνει το πανεπιστήμιο (πολύ κλισέ, το ξέρω).
Θέλω ένα πανεπιστήμιο ανοιχτό, με κόσμο, φοιτητές, να υπάρχει δράση, συζητήσεις, κινητοποίηση , ζύμωση(πέρα από μαθήματα και έρευνα που είναι αυτονόητο), νομίζω πως μόνο έτσι θα ενημερωθεί ο κόσμος, θα ανοίξει το μυαλό του, θα μπει στη διαδικασία να σκεφτεί και να αναρωτηθεί, και να αντιδράσει.

Εσένα δεν σε είδα όμως στις 2 τελευταιες συναντήσεις που κάναμε. Wink

Κατσε γιατι θα μας κουφανετε,δηλαδη ειστε "αγωνιστες" που το αποτελεσμα θα ειναι οι ανοιχτες σχολες και οχι η ομαλη λειτουργια του πανεπιστημιου?Η να το πω καλυτερα καθε φορα που θα εχει καταληψη θα κανετε τον ιδιο "αγωνα" λογω του "οραματος" σας? Μετα χαλιεστε οταν σε λενε τσιρακια των πανεπιστημιακης εξουσιας που δεν κανει το χρεος της και φυσικα πολιτικα προσκειμενους(προσκυνημενους) στην "ανεξαρτητη"-υπερκομματικη συμμαχια που ψηφισε το μνημονιο.Δεν θελουμε ουτε ζυμωση ουτε αλλους "αγωνιστες" να μας λειπει!
Διαβαστε και την πρασινη καθημερινη περι ανακαταληψεων για να καταλαβετε για τι μιλαμε.

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
vasilenp
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #181 on: September 19, 2011, 22:36:15 pm »

Ο αγώνας δεν έχει ουτε αρχη ούτε τέλος, υπάρχει απο τότε που δημιουργηθηκε το πανεπιστημιο, ειναι συνεχης και γίνεται πάντα με το πανεπιστήμιο ανοιχτό .!
Issle
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #182 on: September 19, 2011, 22:40:40 pm »

Και στο πολυτεχνείο το 73 με ανοικτό πανεπιστήμιο έγινε ο αγώνας. Ζύμωση έγινε μέσα στους διαδρόμους αψηφώντας το κράτος του "τρομονόμου" επι μήνες και κατόπιν αυτού χρειάστηκε 4 μέρες κατάληψη και δρόμους για να πέσει μια ολόκληρη δικτατορία. Αλλά οι σημερινοί αγωνιστές αντί να κοιτάζουν να ετοιμάσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα για κάτι τέτοιο, πήγαν κατευθείαν στην κατάληψη. Γιαυτό οι μέν ( κκε ) έχουν μείνει στο 7% και οι δέ ( αριστεροί ) με τα αρ**δια στο χέρι μετά από κάθε κύκλο κινητοποιήσεων. Smiley
« Last Edit: September 19, 2011, 23:16:30 pm by Issle » Logged

We can be a nation that believe in war,
And still tells the world that we don't.
Let the flag for hypocrisy fly high from every pole
We're a little bit country, and we're a little bit rock n' roll
san_zoulapi
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #183 on: September 19, 2011, 22:43:41 pm »

Quote from: BOBoMASTORAS on September 19, 2011, 20:29:45 pm
Quote from: Mr K on September 19, 2011, 20:26:14 pm
Πρωτον Αν τωρα πας εξω ουτε δουλεια δεν προκειται να βρεις οποτε ναι συμβιβαζομαστε ρεαλιστικα με λιγοτερα απο τα 2000 ευρω το μηνα που απαιτεις. Ειναι ατομα σαν εσενα στο δημοσιο με τετοιους μισθους που υπερασπιζεστε και δεν απολυει κανεις (γιαυτο κοβουν απο εδω και απο εκει) που μας εφεραν και εμας και τα παιδια μας σε αυτην την κατασταση! Κοβουν απο εδω και απο εκει για να μην απολυσουν αυτους τους τεμπεληδες..
Δευτερον εμεις αντιθετα με σενα δεν θελουμε να διοριστουμε στο δημοσιο, να βολευτουμε ομορφα και ευκολα γλυφοντας κατουρημενες ποδιες.
Οποτε χεστηκαμε για τον αν θα κοψουν θεσεις στο δημοσιο. Στον ιδιωτικο ισχυει το δογμα οπως λες "οι ικανοι τα καταφερνουν" απλα εκει χρειαζονται σκληρες αποδειξεις και αυτο ειναι που ολοι προσπαθουν να το αποφυγουν. Ποιος θελει να δουλεψει οταν ειχατε ονειρα να λουφαρετε στο δημοσιο..

Το βρήκες, για την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι...

Όχι βέβαια. Αυτό το ξέρω! Φταίει η πλουτοκρατία.
Paf1984
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #184 on: September 19, 2011, 23:49:15 pm »

Quote from: Mr K on September 19, 2011, 20:26:14 pm
Quote from: Paf1984 on September 19, 2011, 19:46:08 pm
Μα καλα ρε σεις του "ανοιχτου πανεπιστημιου" πως γινεται να ειστε τοσο πολυ στην κοσμαρα σας; Πραγματικα, δεν ενημερωνεστε και δεν καταλαβαινετε τιποτα απο οσα γινονται στην ελλαδα τον τελευταιο εναμιση χρονο; Σας κοβουν λεφτα απο δω, σας κοβουν απο κει, σας τα παιρνουν απο δω, σας τα παιρνουν απο κει και απο παντου και σεις εκει την κωλοεξεταστικη. Πως μπορειται να βαζετε πιο πανω μια χαμενη εξεταστικη απο μια χαμενη ζωη (και οχι μια αν υπολογισετε και τα παιδια σας);
Τι νομιζετε; Οτι θα βγειτε και θα σας παρακαλανε να σας παρουν με μισθο μπολικα χιλιαρικα; Η μηπως οτι δε θα σας ακουμπησουν τα νεα μετρα γιατι θα ειστε υπερικανοι και αξιοι ( συμφωνα με το δογμα του καπιταλισμου "οι ικανοι παντα τα καταφερνουν"). Ειλικρινα ας μου απαντησει καποιος σας. Η κατασταση δεν αφηνει κανεναν να τη γλιτωσει και αυτο πρεπει να το καταλαβετε μια και καλη. Οσο εσεις τους αφηνετε να σας ξεσκιζουν, και μαλιστα τους βοηθατε λειτουργωντας 100% κατα του αγωνα που γινεται, τοσο αυτοι θα συνεχιζουν να το κανουν.
Επειδη δεν περιμενω να σας αλλαξω μυαλα αμεσα, τουλαχιστον αρχιστε να διαβαζετε και τιποτα αλλο της προκοπης εκτος απο τα μαθηματα.

Ενω εσυ ρε εισαι πληρως ενημερωμενος!
Πρωτον Αν τωρα πας εξω ουτε δουλεια δεν προκειται να βρεις οποτε ναι συμβιβαζομαστε ρεαλιστικα με λιγοτερα απο τα 2000 ευρω το μηνα που απαιτεις. Ειναι ατομα σαν εσενα στο δημοσιο με τετοιους μισθους που υπερασπιζεστε και δεν απολυει κανεις (γιαυτο κοβουν απο εδω και απο εκει) που μας εφεραν και εμας και τα παιδια μας σε αυτην την κατασταση! Κοβουν απο εδω και απο εκει για να μην απολυσουν αυτους τους τεμπεληδες..
Δευτερον εμεις αντιθετα με σενα δεν θελουμε να διοριστουμε στο δημοσιο, να βολευτουμε ομορφα και ευκολα γλυφοντας κατουρημενες ποδιες.
Οποτε χεστηκαμε για τον αν θα κοψουν θεσεις στο δημοσιο. Στον ιδιωτικο ισχυει το δογμα οπως λες "οι ικανοι τα καταφερνουν" απλα εκει χρειαζονται σκληρες αποδειξεις και αυτο ειναι που ολοι προσπαθουν να το αποφυγουν. Ποιος θελει να δουλεψει οταν ειχατε ονειρα να λουφαρετε στο δημοσιο..
Τριτον οι πολιτικοι εχουν γραμμενη την καταληψη σου οποτε το μονο που κανεις ειναι να μας καθυστερεις! Γιατι κανεις δεν θελει την καταληψη παρα τα κομματοσκυλα που βλεπουν οτι πλεον δεν διοριζονται στα υπουργεια ή ατομα σαν εσενα που διαβαζουν ριζοσπαστη και πανε για πλυση εγκεφαλου στην "ενημερωση". Οι μελλοντικοι δημοσιοι υπαλληλοι δηλαδη που θα εκαναν τη δικια μας ζωη και των παιδιων μας δυσκολη..

Εσυ θα ελεγα να βγεις απο το σκοταδι και να το σκεφτεις απο μονος σου και ασε την γραμμη του κομματος που ακολουθεις ή την γραμμη γκρινιας που ακολουθουν τα καναλια προκειμενου να ανεβασουν την ακροαματικοτητα δημιουργωντας στρατιες προβατων που παπαγαλιζουν οτι βλεπουν..

Πληρως ενημερωμενος δεν ειμαι γιατι απλα αυτο δε γινεται απο εναν και μονο ανθρωπο. Ειμαι ομως πολυ καλα ενημερωμενος και απο οτι φαινεται ασυγκριτα περισσοτερο απο σενα.

Πρωτον:
Ποτε ειπα οτι απαιτω 2000 ευρω μισθο;;;;;;
Τη δυσκολια του να βρεις δουλεια την ξερω καλυτερα απο σενα, μιας και εναμιση χρονο μετα το πτυχιο ακομα ψαχνω. Το θεμα ομως ειναι οτι εγω παλευω για κατι με προοπτικη για την κοινωνια. Εσυ οταν ερθεις στην κατασταση μου τι θα κανεις που θα σου κοπουν οι γελοιες λογικες περι θεικου ηλεκτρολογου που επικρατουν στη σχολη; Θα εισαι τοσο υποταγμενος που θα συμβιβαστεις με την αιωνια ανεργια η την αιωνια υπερεκμεταλλευση;
Μπραβο αγορι μου που ζητας απολυσεις απο το δημοσιο. Τα παιδια σου να τα πας σε ενα σχολειο χωρις καθηγητες και αμα αρρωστησεις να γινεις καλα μονος σου. Και να πληρωσεις χοντρα και για τα δυο. Κοβουν απο εδω και απο εκει, θα απολυσουν κι αυτους τους "τεμπεληδες", θα συνεχισουν να κοβουν και να παιρνουν και να απολυουν... Εσυ τι εχεις να κερδισεις απο ολα αυτα;;;

Δευτερον:
Αν εσυ δε θες να μπεις στο δημοσιο δικαιωμα σου. Πλεον μονο βολεμα δεν ειναι, ασε που δε μπαινει και κανενας.
Χωρις να με ξερεις λες οτι ειμαι βολεψακιας και γλειφτης κατουρημενων ποδιων. Ουτε στο σχολειο ουτε στη σχολη ουτε στο στρατο ουτε πουθενα δεν κινηθηκα με τετοιο τροπο. Οποτε τους χαρακτηρισμους στους επιστρεφω γιατι αρμοζουν περισσοτερο με το δικο σου τροπο σκεψης.

Τριτον:
Δυστυχως δεν ειναι καταληψη μου γιατι δεν ειμαι στη σχολη. Ευτυχως ομως οταν ημουν εζησα και γω κινημα καταληψεων που καταφερε να μην αναθεωρηθει το αρθρο 16 και εσυ σπουδαζεις ακομα χωρις διδακτρα.
Για το ριζοσπαστη το αφηνω ασχολιαστο γιατι δε θυμαμαι ποτε διαβασα τελευταια φορα. Επισης να σου θυμισω οτι η πκσ δε στηριζει τις καταληψεις που γινονται τωρα.
Ωστε οι δασκαλοι και οι καθηγητες στο σχολειο σου εκαναν τη ζωη δυσκολη; Και οι γιατροι που εκαναν καλα καποιον συγγενη σου ή εσενα τον ιδιο; Ωραιος!!!!
Παντως μη βιαζεσαι και το ονειρο σου θα γινει πραγματικοτητα. Θα δουλευεις στην καλυτερη για 500 ευρω και θα πληρωνεις για τα παντα. Δε θα σου προσφερεται τιποτα δωρεαν απο το κρατος.

Δυστυχως για σενα επεσες παλι εξω στην εκτιμηση σου και δεν ανηκω σε κανενα κομμα. Και φυσικα εχω τη δικη μου αποψη που συμπληρωνεται και βελτιωνεται συνεχως απο την καθημερινη μου ενημερωση, αν και οχι απο τα δελτια ή τα αντίστοιχά τους σαιτ οπως κανεις εσυ. Μαλλον ανηκεις στις στρατιες των προβατων που ανεφερες, οπως προκυπτει απο οσα γραφεις. Για σκεψου το λιγο καλυτερα και θα δεις.

http://foithtikokinhma.blogspot.com
Paf1984
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #185 on: September 19, 2011, 23:55:14 pm »

Quote from: Issle on September 19, 2011, 22:40:40 pm
Και στο πολυτεχνείο το 73 με ανοικτό πανεπιστήμιο έγινε ο αγώνας. Ζύμωση έγινε μέσα στους διαδρόμους αψηφώντας το κράτος του "τρομονόμου" επι μήνες και κατόπιν αυτού χρειάστηκε 4 μέρες κατάληψη και δρόμους για να πέσει μια ολόκληρη δικτατορία. Αλλά οι σημερινοί αγωνιστές αντί να κοιτάζουν να ετοιμάσουν την πανεπιστημιακή κοινότητα για κάτι τέτοιο, πήγαν κατευθείαν στην κατάληψη. Γιαυτό οι μέν ( κκε ) έχουν μείνει στο 7% και οι δέ ( αριστεροί ) με τα αρ**δια στο χέρι μετά από κάθε κύκλο κινητοποιήσεων. Smiley

Το οτι εσυ κοιμασαι χρονια τον υπνο του δικαιου και ξυπνησες τωρα λογω της καταληψης δε σημαινει οτι ολοι ειναι ετσι. Αν πηγαινες στη σχολη και διαβαζες κανα κειμενο που μοιραζοταν η καμια αφισα θα καταλαβαινες οτι ο αγωνας εχει συνεχεια.

gillan
Guest
« Reply #186 on: September 19, 2011, 23:58:30 pm »

Εχουμε χουντα ρε ανεξαρτητοι αντικαταληψιες. Καθστε και διαβαστε ομως εσεις, σαν αλλοι Χριστοδουλοι!

Τρεχτε να παρετε πτυχιο σας περιμενουνε δουλειες ενα σορο....
JakeLaMotta
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #187 on: September 20, 2011, 00:00:04 am »

Ειλικρινά,θα μπορούσα να γράφω για ώρες,αλλά πραγματικά νομίζω ότι δε θα είχε κανένα απολύτως νόημα,έχει γίνει από καιρό εμφανές ότι μερικοί απλά δεν καταλαβαίνετε τίποτα...

<a href="https://www.youtube.com/watch?v=8OvhgSDwQJc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=8OvhgSDwQJc</a>

άνθρωπε μου τι ξεφτίλα
να σου χαλάνε το όνειρο
και συ να τους αφήνεις
Issle
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #188 on: September 20, 2011, 00:02:07 am »

Quote from: gillan on September 19, 2011, 23:58:30 pm
Εχουμε χουντα ρε ανεξαρτητοι αντικαταληψιες. Καθστε και διαβαστε ομως εσεις, σαν αλλοι Χριστοδουλοι!

Ο πατέρας μου και ο πατέρας σου επι χούντας διάβαζαν και ταυτόχρονα έκαναν και αγώνα σε ανοιχτή σχολή. Και πέτυχαν. Για να δεις μόνο πόσο faul είσαι ... πιτσιρίκο Smiley Το σχόλιο αναφέρετε και στο άλλο troll ( view above ) που πάει να βάψει το πλαίσιο μας αγνοώντας τις προθέσεις του ποστάροντας τραγούδια.
« Last Edit: September 20, 2011, 00:10:40 am by Issle » Logged

gillan
Guest
« Reply #189 on: September 20, 2011, 00:13:21 am »

Quote from: Issle on September 20, 2011, 00:02:07 am
Quote from: gillan on September 19, 2011, 23:58:30 pm

Ο πατέρας μου και ο πατέρας σου επι χούντας διάβαζαν και ταυτόχρονα έκαναν και αγώνα σε ανοιχτή σχολή. Και πέτυχαν. Για να δεις μόνο πόσο faul είσαι ... μπετόβλακα Smiley Το σχόλιο αναφέρετε και στο άλλο troll ( view above ) που πάει να βάψει το πλαίσιο μας αγνοώντας τις προθέσεις του ποστάροντας τραγούδια.

Δεν ξερω για τον πατερα σου παλικαρι μου, αλλα οι φοιτητες που κανανε αγωνα φυλακιστηκαν, πηγαν σε ξερονησια, μεχρι και δολοφονηθηκαν.... Ασε τις βλακειες, κατα μερος και αν θες ελα να με ξαναπεις μπετοβλακα αυριο μπροστα μου. Παπαπαναγου λεγομαι...

Κατσε διαβασε τωρα και ασε τον κοσμο να αυτοπυρποληται στην Εθνικης Αμυνης. Σε περιμενουνε δουλειες με τη σεσουλα μετα...
Issle
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #190 on: September 20, 2011, 00:15:20 am »

Δεν ξερω για τον πατερα σου παλικαρι μου, αλλα οι φοιτητες που κανανε αγωνα φυλακιστηκαν, πηγαν σε ξερονησια, μεχρι και δολοφονηθηκαν....

Και γιαυτό ονομάζονται ήρωες του πολυτεχνείου και όχι ανοργάνωτοι αερατζίδες που δεν καταλαβαίνουν πότε πλήττεται το κίνημα από τις ενέργειές τους.

Ασε τις βλακειες, κατα μερος και αν θες ελα να με ξαναπεις μπετοβλακα αυριο μπροστα μου. Παπαπαναγου λεγομαι...

Νά και οι απειλές τώρα ... αρχίσαμε. Ζοριζόμαστε και αφού διαγράφουμε τα post με τις βρισιές πουλάμε και τσαμπουκά επειδή είμαστε σωματώδεις έ ? Τι να σε κάνω που είμαι και κοντός αλλιώς δεν θα κώλωνα ...  Embarrassed
« Last Edit: September 20, 2011, 00:25:32 am by Issle » Logged

mechanical_wind
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #191 on: September 20, 2011, 00:16:41 am »

Quote from: princess_of_the_dawn on September 18, 2011, 18:01:26 pm
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1332624

30 χρόνια μετά :

-Μπαμπά,  τί είναι άσυλο;

- Άσυλο είναι  ένας δικαστικός όρος. Τον επικαλείται κάποιος που διώκεται για τις πολιτικές του απόψεις ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις. Το άσυλο μπορεί να ισχύει και σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους. Για παράδειγμα , στην αρχαιότητα ζητούσαν άσυλο μπροστά σε ναούς και βωμούς. Και σήμερα ακόμα, η εκκλησία θεωρείται άσυλο. Όταν ήμουν εγώ φοιτητής το άσυλο ίσχυε και στον πανεπιστημιακό χώρο,  για να μένει ανεπηρέαστη η έρευνα και η επιστημονική σκέψη.

Το Άσυλο είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε τα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης για να θωρακίσει τη Δημοκρατία που ακόμα αιμοραγούσε. Με τα χρόνια έχασε κάθε νόημα διασφάλισης της Δημοκρατίας, καθώς μέσα σε αυτό εκκολάπτεται παράλληλα με το κοινό έγκλημα και η πολιτική μισαλλοδοξία, ο φανατισμός και κατά συνέπεια η φοιτητική βία. Φοιτητική βία υπό μορφή διάλυσης εκδηλώσεων, αμαύρωσης εκλογικών διαδικασιών, παρεμπόδισης έργων ανάπλασης χώρων, προπηλακισμούς Καθηγητών. Κάποιοι υπερασπίζονταν ένα Άσυλο ελεύθερης διακίνησης μόνο των δικών τους ιδεών κάνοντας το ελληνικό Πανεπιστήμιο να είναι τελικά ο μόνος χώρος που πάσχει από έλλειμμα Δημοκρατίας!

-Τώρα δεν ισχύει;

-Όχι, γι ' αυτό και τα πανεπιστήμια μπορούν και χρηματοδοτούνται από εταιρείες, που χειραγωγούν την έρευνα προς όφελος τους.

Όχι, αλλά μόνο θεωρητικά...

-Τί εννοείς;

-Για παράδειγμα, το Χημικό χρηματοδοτείται από την καπνοβιομηχανία Flip & Norris. Ταυτόχρονα εκδίδει αποτελέσματα ερευνών πάνω στη σύσταση του προϊόντος του χρηματοδότη, δηλαδή του τσιγάρου. Τί είδους αποτελέσματα λες να βγάζουν;

Για παράδειγμα, από το 2011 που καταργήθηκε έως σήμερα, διαρκώς αποδεικνύεται ότι η κατάργηση έμεινε στα χαρτιά. Μέσα στο πανεπιστήμιο γίνεται ό,τι γινόταν και πριν. Οι περισσότεροι φοβούνται να κυκλοφορήσουν μέσα τη νύχτα καθώς είναι αφύλακτο και ερημικό, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης αξιόποινων πράξεων. Εξωπανεπιστημιακά άτομα καταλαμβάνουν χώρους, κάτι που δεν είναι από μόνο του μεμπτό, όμως ανάμεσά τους υπάρχουν και χρήστες ναρκωτικών, που αυξήθηκαν κυρίως μετά τη αποποινικοποίηση του 2011 από τον αείμνηστο Γιώργο Α. Παπανδρέου, τον πατέρα του σημερινού Πρωθυπουργού.

-Αυτό , όμως δεν είναι ανήθικο;

- Ακριβώς. Γιατί πλέον το πανεπιστήμιο, παύει να είναι φορέας  στην υπηρεσία της κοινωνίας. Είναι ένα ερευνητικό κέντρο επί πληρωμή...

Η κατάργηση δεν είναι καθόλου ανήθικη. Μια σωστή Δημοκρατία δε χρειάζεται Άσυλο. Με το να προσδιορίζεις κάποιους χώρους ως Δημοκρατικότερους από άλλους, ουσιαστικά αμφισβητείς την ίδια τη Δημοκρατία...  Ανήθικο ήταν το γεγονός ότι προκλήθηκε ένταση με μεγάλο κόστος για τους φοιτητές, για έναν θεσμό που στην πράξη δεν καταργήθηκε. Και παρατάξεις υπάρχουν, και Συνελεύσεις γίνονται, ενώ οι πολιτικοί ποτέ δεν τόλμησαν να αστυνομεύσουν τα Πανεπιστήμια, ούτε στο προφανές επίπεδο της αποτροπής αξιόποινων πράξεων...

-Και αυτό ξεκίνησε όταν ήσουν φοιτητής;

-Ναι,  με ένα νομοσχέδιο, όπου καταργούσε το άσυλο, τάχα επειδή έμπαιναν κάποιοι και έσπαγαν.

-Δεν συνέβαινε;

-Συνέβαινε, άλλα όχι στο βαθμό που ήθελαν να ισχυρίζονται. Το άσυλο ήταν μια Ελευθερία. Ο καθένας τη χρησιμοποιεί , όπως νομίζει. Και η ελευθερία λόγου μπορεί να ενοχλεί κάποιους. Τί σημαίνει αυτό;

Συνέβαινε συχνά, όμως από τους ταραξίες ελάχιστοι ήταν φοιτητές. Οι περισσότεροι ήταν εξωπανεπιστημιακοί μπάχαλοι, ενώ σίγουρα υπήρχαν και εντεταλμένοι ταραξίες που επιστρατεύονταν είτε από αντιπολιτεύσεις είτε από κυβερνήσεις για να δημιουργήσουν συγκεκριμένες εντυπώσεις ανάλογα με την πολιτική συγκυρία. Ήταν ένας θεσμός που κρυμμένος κάτω από ένα περιτύλιγμα δήθεν Δημοκρατικών Ιδανικών, τελικά υπήρχε μόνο ως μηχανισμός εντυπώσεων για να συντηρεί ή και να διαμορφώνει κοινωνικοπολιτικούς συσχετισμούς μέσω της υπερπροβολής του από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ ανάλογα με τη συγκυρία.

-Καλά, και πως ο νόμος για την κατάργηση του ασύλου οδήγησε στον περιορισμό του πανεπιστημίου;

-Ο ίδιος νόμος έλεγε πως το πανεπιστήμιο θα πάψει να χρηματοδοτείται από το κράτος...

Η κατάργηση του Ασύλου δεν έφταιγε από μόνη της. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι σχεδόν μηδενίστηκε η κρατική χρηματοδότηση, ενώ ταυτόχρονα δεν έγινε τίποτα για περιορισμό υπαρκτών αυθαιρεσιών που γίνονταν από τις διοικήσεις στα πλαίσια της αυτονομίας των ιδρυμάτων. Όχι μόνο δεν τις περιόρισαν, αλλά έβαλαν κι άλλους, εξωπανεπιστημιακούς, κομματικά διορισμένους, δήθεν να εποπτεύουν την καλύτερη οικονομική διαχείριση...

-Το χρηματοδοτούσε το κράτος; Ήταν ΔΩΡΕΑΝ;

-... ναι. Πλέον θα έπρεπε το πανεπιστήμιο να βρει πόρους μόνο του. Αυτό ,  σε συνδυασμό με την κατάργηση του ασύλου, έκανε το πανεπιστήμιο φερέφωνο του χρηματοδότη του.

Εξ ολοκλήρου όχι... Υπήρχε πανεπιστημιακή παραπαιδεία, μαύρα ιδιαίτερα, αποτελεσματικά αλλά ακριβά και αφορολόγητα, πανεπιστημιακά φροντιστήρια για έτοιμες εργασίες και διπλωματικές, καθηγητική αυθαιρεσία, μαζικά κοψίματα, ανεπαρκείς βιβλιοθήκες, ανεπαρκής σίτιση και στέγαση... Απλά δεν υπήρχαν δίδακτρα και δεν πληρώναμε τα βασικά βιβλία κάθε μαθήματος.

...

to be continued  Tongue
Paf1984
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #192 on: September 20, 2011, 00:17:50 am »

Παρτε ματι πως γινονται οι περιφημοι αγωνες σε ανοιχτες σχολες και ποτε μπορει να νικησει το φοιτητικο κινημα:

http://foithtikokinhma.blogspot.com/2011/01/1979-815.html

http://foithtikokinhma.blogspot.com/2011/01/815.html

Link-gr
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #193 on: September 20, 2011, 00:27:59 am »

@wind: oh no you didn't!
Αυτο το κείμενο θεωρείται ιερό, γιατί το πειραξες, γιατί , γιατί;
 Grin Grin
Tius
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #194 on: September 20, 2011, 02:52:01 am »

Re paidia ego kati thelo na rotiso ta paidia apo to anoikto panepistimio.
Apo tin mia lete eimaste kata tou nomou alla i katalipsi den einai lisi, kai apo tin alli den proteinete tropo gia katapolemisi tou.
Kathistiki diamartiria?
Einai lisi afti?
An i katalipsi exei 1 stis 10000000 pithanotites na petixei to skopo tis kai afto pou mou proteinete eseis exei ena stroggilo 0 tha protimiso katalipsi.
Terma o starxidismos epitelous kairos na ksipname kai na min xaftoume oti masimeni trofi mas dinoun.
Bgeite ekso pigainete sta panepistimia diabaste gia ton neo nomo kai meta elate kai peite mas ti pistebete.
Pages: 1 ... 11 12 [13] 14 15 16 Go Up Print
Jump to: