• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:25:48 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 22:25:48 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 60
Guests: 135
Total: 195
anna.ts
Thanasis_pap
dioannidi
alexanton
Δημητρης Αξιμιωτης
george14
mmikelo
PANKRAV
Nikospneumatikos
donnis
engineer2030
iliaskou
stefanos hios
mavropan
dimitire
ikallima
plapas
msandr
elischat
ThanosKoutsoump
giorgosm05
ecevz
Fidelity
geo66
kmarkad
Jimlam
Νικη
bit11
EvP
Elenit
Farmengineer
alexandraskol
ioannisfa
rafail zisiadis
Pumpakos
Raphael
giorgosss03
lasef
dimchin
meliou
Manifold
vagelismo
tzortzis
dtsiamis
aachmet
andreassifo
stergiosb
iakov
Ioakeim Zisis
Eleniiii
unreasonable
pordozoumis
pavlaras
Giannis Masterio
Soterd52
nikos123321
eirinistyl
elenak
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πρόγραμμα Χειμερινής Εξεταστικής 2024-2025
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) >  Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Down Print
Author Topic: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους  (Read 10956 times)
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
Re: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #30 on: April 07, 2006, 09:56:44 am »

Ό,τι μπορούμε και...μας επιτρέπεται...

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #31 on: April 07, 2006, 15:36:08 pm »

Quote from: marauber on April 07, 2006, 00:07:44 am
Ακριβώς...Όσο πιθανό είναι να συμβεί το πρώτο, αλλά τόσο πιθανό είναι να συμβεί και το δεύτερο Sad
Και όχι, δεν είμαι απαισιόδοξος, απλά τεταρτοετής 8)
Marauber αντί να κάθεσαι και να γκρινιάζεις κάνε κι εσύ κάτι...
Δηλαδή κάθεσαι και διαπιστώνεις τις ελλείψεις, λες πως θα μπορούσε να είναι η κατάσταση και τελικά συμβιβάζεσαι με τα χάλια που επικρατούν. Αυτό είναι μια ηχηρή αντίφαση. Άρα λοιπόν, δύο πράγματα μπορείς να κάνεις:
1) Να σταματήσεις πια να γκρινιάζεις και να αποδεκτείς την κατάσταση, οπότε θα είσαι συμβιβασμένος.
2) Να συνεχίσεις να γκρινιάζεις, να πιστέψεις ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει και να προσπαθήσεις εσύ ο ίδιος να την αλλάξεις. Τότε θα είσαι ενεργός φοιτητής - πολίτης.

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
marauber
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #32 on: April 07, 2006, 16:41:41 pm »

Κάτσε ρε Χρήστο, ηρέμησε λίγο Wink! Αν δεν έλεγα για τα ποντίκια και τα πληκτρολόγια της νησίδας θα έλεγες ότι γκρινιάζω; Δε νομίζω! Κοίταξε τα προηγούμενα μηνύματα μου και πες μου πόσες φορές γκρίνιαξα! Εσύ σίγουρα το έχεις κάνει πολύ περισσότερες φορές (φυσικά παραδέχομαι ότι έτρεξες κιόλας για τη σχολή). Δε νομίζω ότι στη σχολή υπάρχουν χάλια, αντίθετα για τα μέτρα της Ελλάδας καλά είμαστε, αλλά φυσικά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Επειδή λοιπόν δεν έτρεξα για τη σχολή δε νομίζω ότι μου απαγορεύεται να μιλάω για τα προβλήματα της (τις λίγες φορές που το κάνω). Πόσο μάλλον να κάνω κριτική στις παρατάξεις, που σύμφωνα με το νόμο είναι οι πλέον αρμόδιες για την επίλυση τους. Επειδή λοιπόν οι παρατάξεις δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα πρέπει να νιώθω εγώ τύψεις που δεν κάνω τη δουλειά αυτή;;

Και τι μπορώ να κάνω εγώ (ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε) για να ασχοληθεί μια παράταξη με τα προβλήματα της σχολής; (εκτός από την ψήφο). Άλλωστε, αυτό το νόημα έχει και η ψήφος: Επειδή δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για πολιτικοί εκλέγουμε τους αντιπροσώπους που είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν. Τα προβλήματα ξεκινούν αργότερα. Ελπίζω να καταλαβαίνεις το σκεπτικό μου!

Από κει και πέρα, σε όποια πρωτοβουλία οργανωθεί για την επίλυση ενός προβλήματος θέλω να συμβάλλω, στο μέτρο του δυνατού φυσικά γιατί και η σχολή είναι απαιτητική. Απλά έχει συμβεί αρκετές φορές να οργανωθεί κάτι χωρίς να το πάρω χαμπάρι.
Μη γίνεσαι λοιπόν άδικος μαζί μου.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #33 on: April 07, 2006, 17:28:57 pm »

Να σου πω πως καταφερνεις να κανεις τις παραταξεις να σαχοληθουν πιο ενεργα. Οποιος ειχε πατησει στις τελευταιρες 2 γενικες συνελεσυσεις, θα παρατηρουσε ατομα τα οποια σκουσαν ιδιατερα σκληρη κριτκη στις παραταξεις, οι οποιες ηταν απουσες απο τις συνελευσεις του τμηματος. Μπρος λοιπον στην προοπτικη να χασουν ψηφους αναγκαστικα ερχοντουσαν. Με αυτη την λογικη, οταν τους στριμωχνεις, δεν μπορουν να κανουν αλλιως, γιατι θα πρεπει να αντιμετωπισουν τις "υποψιες" των φοιτητων, πως οτι ευαγγελιζονται για τις προσπαθειες τους ειναι απλα ψηφοθηρια.... Αρα ......

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
Re: Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #34 on: April 07, 2006, 19:32:09 pm »

Quote from: marauber on April 07, 2006, 00:07:44 am
Quote from: cecs on April 06, 2006, 23:19:44 pm
Αρκεί να πάψει στην Ελλάδα να ισχύει το πελατειακό σύστημα και οι δημόσιοι υπάλληλοι να δουλεύουν κανονικά και χωρίς ραθυμία...
Quote from: N3+Bu$+3R on April 06, 2006, 23:15:15 pm
Aρκει οι αποφασεις της να μην αφορουν μονον πορειες για το γενικο εκπαιδευτικο ζητημα αλλα να δωσουν απτα αποτελεσματα στην καθημερινοτητα που αντιμετωπιζουμε στη σχολη..

Ακριβώς...Όσο πιθανό είναι να συμβεί το πρώτο, αλλά τόσο πιθανό είναι να συμβεί και το δεύτερο Sad
Και όχι, δεν είμαι απαισιόδοξος, απλά τεταρτοετής 8)

Μάλλον τυφλός είσαι παρά τεταρτοετής..Γιατί δεν υπάρχει απόφαση Γ.Σ. (τις κρατάω σε αρχείο, αν θες μπορώ να σου τις φέρω) που να μην μιλά και για τα ζητήματα της σχολής. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι λεει η αποφαση, αλλα τι γινεται με την υλοποίησή της. Και δυστυχώς με την υλοποιηση της αποφασης τις περισσότερες φορές ασχολούνται μόνο 5-10 άτομα, οι περισσότεροι από παρατάξεις και κανά 3-4 ανεξάρτητοι. Και αυτό γιατί πολλοί mauraber σαν και σένα εξακολουθούν να νομίζουν ότι η απόφαση της Γ.Σ. μιλά μόνο για πορείες και ότι την υλοποιεί μόνο μια παράταξη. Παρά το ότι η απόφαση είναι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ και τα προβλήματα αυτά αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.. Έτσι δεν μένουν πολλά άτομα για να τρέξουν για την πτυχιακή εξεταστική, για τα εργαστήρια κτλ. κτλ. . Ευθύνες δεν έχουν μόνο οι παρατάξεις. Ευθύνες έχει και ο κάθε φοιτητής. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι αποφάσεις της Γ.Σ. μιλάνε και για ζητήματα της σχολής και είναι εξίσουν ηλίου φαεινότερον ότι ο κάθε φοιτητής (και όχι μόνο μια παράταξη) μπορεί να συμμετάσχει στην υλοποίηση της απόφασης. Και είναι ηλίου φαεινότερον ότι αν αφήσουμε την υλοποίηση σε μια μόνο παράταξη είτε δεν θα γίνει τίποτα λόγω έλλειψης ατόμων, είτε η παράταξη θα καπελώσει το γεγονός. Ξεκάθαρα πράγματα.

Quote from: marauber on April 07, 2006, 16:41:41 pm
Και τι μπορώ να κάνω εγώ (ή εσύ ή ο οποιοσδήποτε) για να ασχοληθεί μια παράταξη με τα προβλήματα της σχολής; (εκτός από την ψήφο). Άλλωστε, αυτό το νόημα έχει και η ψήφος: Επειδή δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για πολιτικοί εκλέγουμε τους αντιπροσώπους που είναι διατεθειμένοι να ασχοληθούν.

Καλά εσύ μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι...Ευτυχώς που κάποιοι συμφοιτητές σου φέτος δεν κοιμούνταν και πήραν την πρωτοβουλία για τις νησίδες και για τη βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα να κάνουν και τις παρατάξεις να κουνήσουν λίγο τον κώλο τους. Συν αυτό που ανέφερε ο Aurelius με την λογοδοοσία των εκπροσώπων που έγινε στη συνέλευση τμήματος.
Και εντέλει να σε ρωτήσω: Εγώ είμαι ένας από τους εκπροσώπους. Τι έχω παραπάνω από σένα έτσι ώστε να θεωρείς ότι είμαι γεννημένος για πολιτικός? Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω άλλα πράγματα να ασχοληθώ περαν της πολιτικής? Και γιατί να πρέπει μόνο εγώ και οι υπόλοιποι 16 εκπρόσωποι να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της σχολής? Δεν έχουμε δηλαδή εμείς και προσωπική ζωή? Δεν κατάλαβες καλά μου φαίνεται. Τα προβλήματα ή θα λυθούν συλλογικά ή δεν θα λυθούν καθόλου. Δεν είμαι διατεθειμένος να αγωνίζομαι για τη σχολή για να εισπράτουν τα θετικά αποτελέσματα 1000 άτομα που δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους..Αυτό που επιδιώκουμε είναι ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός σύλλογος, όχι να είμαστε οι υπηρέτες του καθενός..Ποιός δηλαδή με όρισε να είμαι υπηρέτης και γιατί να το αποδεχτώ αυτό?
« Last Edit: April 07, 2006, 19:41:53 pm by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #35 on: April 07, 2006, 21:39:57 pm »

Συμφωνώ 100% με τον Τάσο!
Η άποψή σου ότι οι αντιπρόσωποι και μόνο είναι αυτοί που πρέπει (έχουν το καθήκον???) να τρέχουν για τα ζητήματα της σχολής ειναι εντελώς λάθος...

Τα ζητήματα αυτά μας αφορούν όλους και συνεπώς όλοι θα πρέπει να ενδιαφερόμαστε! Πέρσι και φέτος γύρω στα 15-20 άτομα ενδιαφέρθηκαν και κατάφεραν να κάνουν πολλά: νησίδες, λογοδοσία αντιπροσώπων κτλ κτλ.
Φαντάσου τι θα γινόταν εάν ενδιαφερόταν 50 ή 100 ή ακόμη καλύτερα όλοι οι συμφοιτητές μας. Τότε θα βελτιωνόταν η κατάσταση πολύ -μα πολύ- περισσότερο.

Γι' αυτό λοιπόν καλώ όσους ενδιαφέρονται να έρθουν την
ΔΕΥΤΕΡΑ 11 η ώρα ΈΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ.
Θα πάμε σε όλους τους καθηγητές για να παρουσιάσουμε την πρότασή μας και να συζητήσουμε το θέμα της πτυχιακής εξεταστικής.

Και για περισσότερη ενημέρωση: http://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=4699.msg55213#msg55213
« Last Edit: April 07, 2006, 21:54:47 pm by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
marauber

Ι will forgive but I won't forget...

View Profile
« Reply #36 on: April 07, 2006, 22:36:23 pm »

Quote from: electroSOK on April 07, 2006, 19:32:09 pm
Μάλλον τυφλός είσαι παρά τεταρτοετής..Γιατί δεν υπάρχει απόφαση Γ.Σ. (τις κρατάω σε αρχείο, αν θες μπορώ να σου τις φέρω) που να μην μιλά και για τα ζητήματα της σχολής. Το πρόβλημα όμως δεν είναι τι λεει η αποφαση, αλλα τι γινεται με την υλοποίησή της. Και δυστυχώς με την υλοποιηση της αποφασης τις περισσότερες φορές ασχολούνται μόνο 5-10 άτομα, οι περισσότεροι από παρατάξεις και κανά 3-4 ανεξάρτητοι. Και αυτό γιατί πολλοί mauraber σαν και σένα εξακολουθούν να νομίζουν ότι η απόφαση της Γ.Σ. μιλά μόνο για πορείες και ότι την υλοποιεί μόνο μια παράταξη. Παρά το ότι η απόφαση είναι του ΣΥΛΛΟΓΟΥ και τα προβλήματα αυτά αφορούν ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.. Έτσι δεν μένουν πολλά άτομα για να τρέξουν για την πτυχιακή εξεταστική, για τα εργαστήρια κτλ. κτλ. . Ευθύνες δεν έχουν μόνο οι παρατάξεις. Ευθύνες έχει και ο κάθε φοιτητής. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι αποφάσεις της Γ.Σ. μιλάνε και για ζητήματα της σχολής και είναι εξίσουν ηλίου φαεινότερον ότι ο κάθε φοιτητής (και όχι μόνο μια παράταξη) μπορεί να συμμετάσχει στην υλοποίηση της απόφασης. Και είναι ηλίου φαεινότερον ότι αν αφήσουμε την υλοποίηση σε μια μόνο παράταξη είτε δεν θα γίνει τίποτα λόγω έλλειψης ατόμων, είτε η παράταξη θα καπελώσει το γεγονός. Ξεκάθαρα πράγματα.

Καταρχάς ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια Τάσο  Grin(δεν περίμενα βέβαια και τίποτα διαφορετικό από σένα, συνηθισμένος είμαι)! Λοιπόν εγώ δεν είπα ποτέ ότι οι απόφασεις των συνελεύσεων είναι μόνο για πορείες. Προφανώς αναφέρονται και σε προβλήματα της σχολής. Το θέμα ξεκινά από την (μη) υλοποίηση τους. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι παρατάξεις πρέπει να τις υλοποιούν. Αλλιώς ποιος ο λόγος να υπάρχουν παρατάξεις;
Δεν ζούμε στην αρχαία Αθήνα, όπου όλοι οι πολίτες (δημότες) συμμετείχαν στην εκκλησία του δήμου. Δημοκρατία δι'αντιπροσώπων έχουμε και αυτό ισχύει και για τη σχολή μας.

Quote from: electroSOK on April 07, 2006, 19:32:09 pm
Καλά εσύ μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι...Ευτυχώς που κάποιοι συμφοιτητές σου φέτος δεν κοιμούνταν και πήραν την πρωτοβουλία για τις νησίδες και για τη βιβλιοθήκη με αποτέλεσμα να κάνουν και τις παρατάξεις να κουνήσουν λίγο τον κώλο τους. Συν αυτό που ανέφερε ο Aurelius με την λογοδοοσία των εκπροσώπων που έγινε στη συνέλευση τμήματος.
Και εντέλει να σε ρωτήσω: Εγώ είμαι ένας από τους εκπροσώπους. Τι έχω παραπάνω από σένα έτσι ώστε να θεωρείς ότι είμαι γεννημένος για πολιτικός? Και τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν έχω άλλα πράγματα να ασχοληθώ περαν της πολιτικής? Και γιατί να πρέπει μόνο εγώ και οι υπόλοιποι 16 εκπρόσωποι να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της σχολής? Δεν έχουμε δηλαδή εμείς και προσωπική ζωή? Δεν κατάλαβες καλά μου φαίνεται. Τα προβλήματα ή θα λυθούν συλλογικά ή δεν θα λυθούν καθόλου. Δεν είμαι διατεθειμένος να αγωνίζομαι για τη σχολή για να εισπράτουν τα θετικά αποτελέσματα 1000 άτομα που δεν έχουν κουνήσει το δαχτυλάκι τους..Αυτό που επιδιώκουμε είναι ένας καλύτερος και πιο αποτελεσματικός σύλλογος, όχι να είμαστε οι υπηρέτες του καθενός..Ποιός δηλαδή με όρισε να είμαι υπηρέτης και γιατί να το αποδεχτώ αυτό?

Το αν θα κοιμάμαι ή όχι είναι δικός μου λογαριασμός. Απο κει και πέρα, όπως είπα, το θέμα με τις νησίδες δεν το πήρα χαμπάρι. Αλλιώς ευχαρίστως θα βοηθούσα σε αυτό ή σε ότι άλλο με ενδιέφερε. Αν νομίζεις όμως ότι με τέτοια μηνύματα θα κάνεις εμένα ή κάποιον άλλο να ασχοληθεί πιο ενεργά, κάνεις λάθος!
Όσον αφορά τους εκπροσώπους: δικιά σου επιλογή ήταν να γίνεις εκπρόσωπος, δεν σε υποχρέωσε κανένας. Αν δε σου αρέσει ή δεν προλαβαίνεις την προσωπική σου ζωή μπορείς να σταματήσεις.

Από τη στιγμή όμως που το αποφάσισες, μη μου ζητάς και τα ρέστα από πάνω! Ελεύθερος άνθρωπος είσαι! Εγώ ποτέ δεν απαίτησα να κάνεις κάτι εσύ. Αν δε σου αρέσει να αγωνίζεσαι και να καρπώνονται τα αποτελέσματα 1000 άτομα (άντε βάλε 999 άμα καταφέρεις να πείσεις και μένα Cheesy) σταμάτα το! Και άντε πες ότι εγώ αρχίζω να συμμετέχω ενεργά. Πιστεύεις ότι οι υπόλοιποι 999 θα κάνουν και αυτοί το ίδιο; Δεν είμαι εγώ το πρόβλημα της σχολής! Όλοι έχουν τις δικές τους προτεραιότητες και μερικοί ίσως θεωρούν πως καλύτερα να συμβιβαστούν με την τωρινή κατάσταση παρά να ξοδέψουν χρόνο για να ασχοληθούν με κάτι που έχει αμφίβολο αποτέλεσμα. Εγώ υπηρέτες δε διεκδικώ να έχω, από τη στιγμή όμως που κάποιος διαλέγει να γίνει εκπρόσωπος έχει ορισμένες υποχρεώσεις. Και κυρίως μην κάνεις κάθε φορά σαν εγώ να σε κατηγορώ για τα προβλήματα της σχολής. Πάντα γενικόλογα μιλάω. Θα αρχίσω να πιστεύω ότι έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου.

Υ.Γ. Με την πτυχιακή εξεταστική του Ιουνίου διαφωνώ.

It never rains but it pours
-------------------------------------------------------
The Spartans do not ask how many but where they are
pontiki
Θαμώνας

View Profile
« Reply #37 on: April 08, 2006, 00:58:28 am »

Δέχομαι οτι μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι οτι είναι υποχρέωσή σου το να μην κοιμάσαι.
Όμως δεν μπορώ να βλέπω ακόμη άτομα να μιλάνε για αμφίβολο αποτέλεσμα. Δεν είναι καμια 10αρια ρομαντικοί που ακόμα πιστεύουν σε ουτοπίες αυτοί που τρέχουν για τα θέματα της σχολής.Πραγματικά είναι δύσκολο να ασχολείσαι.Αλλα το κάνει ακόμη πιο δύσκολο η στάση σου αυτή.Εγώ και κάθε ένας που συμμετέχει σε οποιαδήποτε προσπάθεια για να βελτιωθεί κατι στα θέματα της σχολής, σε έχουμε ανάγκη.Κάθε ένας που συνειδητοποιεί την υποχρέωση που εχει να αγωνιστεί, μας δίνει θάρος και μας ωθεί να παλέψουμε ακόμη περισσότερο να διεκδικήσουμε περισσότερα, γιατι βλέπουμε πως πείθουμε τον κόσμο για τις προσπάθειες μας.Επιπλέον σε έχουμε ανάγκη για να αποφορτίσεις και το δικό μας πρόγραμμα.Δέν είναι η πρώτη μας προτεραιότητα το να αποκτάμε τις υποχρεώσεις στις οποίες αναφέρεσαι.Σκέψου λοιπόν εσύ και οι υπόλοιποι 999 να μαζευτείτε και να διεκδικήσεται κάτι για το τμήμα μας.Θα χρειαστούν λιγότερα απο 5 λεπτά για να το πετύχαιτε.Έχεις πολύ περισσότερη δύναμη απ'όσο νομίζεις. Μην σε υποτιμάς.
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #38 on: April 08, 2006, 03:47:01 am »

marauber, σε πληροφορώ ότι στο Πανεπιστήμιο, στο Σύλλογο είτε είναι Ηλεκτρολόγων/Μηχανολόγων είτε Θεολογικού, όχι, δεν έχουμε δημοκρατία δια αντιπροσώπων. Έχουμε άμεση δημοκρατία με θεσμικά όργανα. Διάβασε το καταστατικό και θα δεις...

Οι εκλογές δεν γίνονται για να εκλέγονται 10 μυστήριοι που θα φτιάξουν βουλή. Το ΔΣ είναι εκτελεστικό όργανο, ανώτατη εξουσία έχει η Γενική Συνέλευση που βέβαια μπορούν να συμμετέχουν όλοι..

Οπότε ο Τάσος μπορεί να επέλεξε να είναι εκπρόσωπος και να προωθεί ζητήματα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτός (και αυτό) αρκεί. Είναι δικιά σου υποχρέωση και του καθένα να αφυπνίζει τους συμφοιτητές του και να συμμετέχει ενεργά. Το ότι τα ΔΣ καταλήγουν να παίρνουν αποφάσεις κεκλεισμένων των θυρών και εν αγνοία των φοιτητών δεν είναι "η δημοκρατία που έχουμε" όπως το θέτεις. Είναι ΕΚΦΥΛΛΙΣΜΟΣ που δημιουργείται από αντιλήψεις σαν την δικιά σου.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
gpap

View Profile
« Reply #39 on: April 08, 2006, 09:50:36 am »

Θα τοποθετηθώ με ένα στίχο....

'Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ πώς θα φωτίσουν τα σκοτάδια...'

Γρηγόρης Παπαγιάννης
cecs
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Είμαι ΠΑΟΚΙ,υπάρχει πρόβλημα;

View Profile
« Reply #40 on: April 08, 2006, 09:58:13 am »

Τι λέμε ρε παιδιά;Τι λογική είναι αυτή:"Κι αν ξεσηκωθώ εγώ,τι σημασία έχει,δε θα ξεσηκωθούν οι υπόλοιποι;"
Σιγά-σιγά γίνονται όλα,και παντού χρειάζεται και η συμμετοχή των απλών φοιτητών.

Να κοιμηθούμε αγκαλιά...
να μπερδευτούν τα όνειρά μας..
και στων φιλιών τη μουσική..
ρυθμό να δίνει η καρδιά μας..!!
Aurelius
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Τρια πουλακια καθονταν, στον κηπο και λαλούσαν...

View Profile
« Reply #41 on: April 08, 2006, 10:47:58 am »

Ορε τι ακουω;;;
Marauber, ωραια τα λες να τρεχουμε εμεις, που προσωπικα εγω δεν ειμαι πουθενα, αλλα αν δεν τρεχαμε ΕΜΕΙΣ, οντως δεν θα ειχε αλαξει τιποτα. Το οτι εσυ ειχε την δυνατοτητα να διαμερτυρεσαι για το αν το ποντικι στην νησιδα εχει καλη αποκριση ή οχι οφειλεται στο δικο μας τρεξιμο. Διαφορετικα, πολυ πιθανο αντι για το ποντικι να ελεγες οτι ο Celeron στην παλια νησιδα δεν τρεχει γραηγορα την ζωγραφικη.
Το καταλαβαινω οταν λες οτι ορισμενα πραγματα ισως δεν υπεπεσαν στην αντιληψη σου. Γιατι και σε μενα π.χ. και τον αλλον και στον παραδιπλα μπορει να συμβει αυτο. Το θεμα ειανι να συμβαινει οσο το δυνατον λιγοτερο.
Και πρεπει αν ακταλαβουμε κατι επιτελους. Οι εκπροσωποι μας ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ. Τιποτα αλλο. Δεν ειναι ουτε οι αφεντες μας ουτε κατι παραπανω. Το γεγονος οτι πολλες φορες κανουν οτι θελουν(και παλι στην σχολη μας ειναι πολυ καλυτερα απο οτι αλλου) οφειλεται στην δικη μας αδιαφορια και την αντιμετωπιση τους λες και ειναι παντοδυναμοι και χωρις λογοδοσια.
Α, και μην προσβαλεσσαι ευκολα. Καλυτερα στη ζωη να σκεφτεσαι αν κατι που μπορει να ειναι βεβαια δυσαρεστο ειναι και αληθεια, και υστερα αν καταληξεις οτι δεν ισχυει, τοτε να προσβαλλεσαι.
Η δουλεια του Τασου και του καθε Τασου ειναι συγκεκριμενη. Επειδη δεν γινεται να παμε ολοι μαζι στην συνελευση του τμημταος μας και να πουμε το μακρυ μας και το κοντο μας στελνουμε αυτους που πιστευουμε οτι μπορει να τα πει καλυτερα για μας. Αυτο δεν σημαινει, οτι επειδη του ειπαμε μια φορα οτι ειναι υπευθυνος για την αντιπροσωπευση μας. Γιατι, αν τους αφησουμε ανενοχλητους να ειναι υπευθυνοι για την "αντιπροσωπευση" μας, τοτε ειανι που θα καταληξουμε οπως....φανταζομαι καταλαβινεις ποσα μπορουν αν μπουν εδω....

My website: http://staff.science.uva.nl/~gavves/
My blog: http://stratisgavves.blogspot.com/

Και τελος, το νεο site που φτιαχνω, www.antoniagavve.com. Αν υπαρχουν τιποτα ιδεες, ή προτασεις ειναι ιδιαιτερως ευπροσδεκτες. Αν καποιος ξερει και νορβηγικα, ακομα καλυτερα Tongue
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #42 on: April 08, 2006, 21:30:55 pm »

Aurelius τα είπες εξαιρετικά, συμφωνώ και επαυξάνω

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
electroSOK

View Profile
Re: Απ: Φοιτητικές Εκλογές - Οδηγός για ψηφοφόρους
« Reply #43 on: April 09, 2006, 22:19:23 pm »

Mauraber, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά στις τοποθετήσεις μας. Εσύ μιλάς βασισμένος σε θεωρητικά σχήματα που υπάρχουν στην φαντασία σου. Εγώ μιλώ βασισμένος σε πραγματικά γεγονότα τα οποία έχουν συμβεί και συμβαίνουν. Αυτά. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, με κάλυψαν όλοι οι προλαλήσαντες και ιδιαίτερα ο Aurelius.

Quote from: Aurelius on April 08, 2006, 10:47:58 am
Το οτι εσυ ειχε την δυνατοτητα να διαμερτυρεσαι για το αν το ποντικι στην νησιδα εχει καλη αποκριση ή οχι οφειλεται στο δικο μας τρεξιμο. Διαφορετικα, πολυ πιθανο αντι για το ποντικι να ελεγες οτι ο Celeron στην παλια νησιδα δεν τρεχει γραηγορα την ζωγραφικη.

Θα περίμενα μετά την επιτυχία με τις νησίδες περισσότερος κόσμος να συνειδητοποιήσει την αξία της συλλογικής δράσης για την επίλυση των προβλημάτων της σχολής μας. Να αντιληφθεί ότι αυτή η δράση μπορεί να έχει θαυμαστά αποτελέσματα και να "μυηθεί"*** σ'αυτήν.
Mauraber, όταν εσύ κοιτούσες την πάρτη σου, κάποιοι έτρεχαν για να μπορείς να πηγαίνεις τώρα στην νησίδα και να γράφεις τα παραπονά σου και να μηδενίζεις το έργο μας. Γιατί όταν λες ότι οι αποφάσεις της ΓΣ δεν δινουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινή μας ζωή στο πανεπιστήμιο μηδενίζεις το έργο όσων έχουν συμμετάσχει σε ΓΣ και έχουν παλέψει και για τις νησίδες και για τη βιβλιοθήκη και τώρα για τα εργαστήρια. Σαφέστατα έχεις δικαίωμα να γράφεις ό,τι θες και να λες ό,τι θες. Όπως και εγώ έχω δικαίωμα να θεωρώ ότι αυτά που λες είναι μ@λ@κιες και να σου το λέω.

***= δηλ. να αρχίσουμε να βλέπουμε νέα άτομα να αναλαμβάνουν δράση και να παίρνουν πρωτοβουλίες.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.

electroSOK

View Profile
« Reply #44 on: April 09, 2006, 23:23:30 pm »

Και εντέλει mauraber σ'ενδιαφέρει το αποτέλεσμα ή απλά θες να ρίχνεις την ευθύνη σε κάποιον άλλον (παράταξη, εκπρόσωποι) για να νιώθεις εσύ καθαρός? Σ'ενδιαφέρει να λυθούν τα προβλήματα της σχολής ή απλά θες να ασχολείσαι μόνο με το ποιός έχει ευθύνες και ποιός όχι? (και αφού δεν έχει εσυ σύμφωνα με τα λεγόμενα σου, όλα είναι ΟΚ, δεν  υπάρχει κανένα πρόβλημα αφού δεν φταις εσύ, ας ρίξουμε το φταίξιμο σε κάποιον άλλον, να ξέρουμε ρε αδερφέ και ποιόν να κατηγορούμε αν μας ρωτήσουνε και είμαστε πια καθαροί.)
Αρκεί να μην κατηγορηθούμε εμείς, να μην προσβληθεί η ευαίσθητη προσωπικότητά μας. Να μην θιχτεί ο εαυτούλης μας.

ΕΝΤΕΛΕΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΧΟΛΗ Ή ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΥΛΗΣ ΜΑΣ?????? ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΠΕΡΑΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ ΜΑΣ.

Ernesto Che Guevara

Pages: 1 2 [3] 4 5 6 Go Up Print
Jump to: