• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:51:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 23:51:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Yamal
[Today at 23:46:31]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[Today at 22:46:54]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[Today at 19:49:00]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426678
Total Topics: 31711
Online Today: 226
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 43
Guests: 85
Total: 128
boulionis
agapi
evax
Giorgos2222
alababamas4444
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Mr Watson
maestros
Mr Z
Leftor
Nikos_313
cchristodoulou
Athinaaz
AODON
Yamal
Pcsc
cealexop
ThanosKoutsoump
tasos gourd
iliaskou
dimitrisblioumis
Antreas17
miltan8
tinidou
mayia psarikoglou
DimGeo
Arakapas
mixkats
dinoschalv
HlektrikhPatata
menelaras
aachmet
mavropan
Elliot Alderson
valco08
estoimea
theofr
natavhoo
mariaxalk
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Συμβουλές καλής χρήσης του φόρουμ: Youtube embed code and links, Shoutbox, Notify, ...
Δείτε περισσότερα εδώ...
THMMY.gr > Forum > Μαθήματα Κύκλου Ηλεκτρονικής & Υπολογιστών  > 8ο Εξάμηνο > Ενσωματωμένα Συστήματα Πραγματικού Χρόνου > [Ενσωματωμένα] Εργασία 2011
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Down Print
Author Topic: [Ενσωματωμένα] Εργασία 2011  (Read 10470 times)
DoomGuard
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: [Ε.Σ.Π.Χ.] Εργασία 2011
« Reply #30 on: August 09, 2011, 21:23:42 pm »

Quote from: Jimmakos - DNT GO HOME on August 09, 2011, 21:11:34 pm
Η προϋπόθεση για μια συναλλαγή limit-limit είναι να μην υπάρχουν συναλλαγές limit-market και LSprice1 < = LBprice1 σωστά;

Δηλαδή στην περίπτωση που έχουμε Market Buy - Limit Sell - Limit Buy
πρώτα ελέγχει αν η Limit Sell είναι κάτω του currentPrice αν είναι κάνει την συναλλαγή Market Buy - Limit Sell
αν δεν είναι επιχειρεί συναλλαγή limit Sell - Limit Buy με μοναδικό κριτήριο LSprice1< = LBprice1

Αν κατάλαβα σωστά τι λες, Ναι. Και εγώ έτσι το αντιμετώπισα  στο thread που ασχολείται με τις limit.

Code:
long long ago; /* In a galaxy far far away */

Time_Tripper
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Feed the Trolls. Make them FAT

View Profile
« Reply #31 on: August 10, 2011, 14:23:37 pm »

Να ρωτησω, εσεις το κανατε με ολα τα threads thread_create στην main και μετα χαμος με conditions ή σε καθε διεργασια δημιουργειτε καινουρια threads?

You know more than you think you know,
just as you know less than you want to know...

-Oscar Wilde

WHEN PEOPLE MAKE PLANS GOD'S LAUGHING..!!! MWAHAHAHA

Μόνο οι γενναίοι αγαπούν να το θυμάστε,
οι άλλοι απλώς ξεγελούν τα όνειρα…
                                                                      -Άκης Δήμου
cacoethesScribendi
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #32 on: August 11, 2011, 02:44:30 am »

Παιδιά έχω προχωρήσει αρκετά την εργασία (σε φάση όπου ήμουν έτοιμος να προχωρήσω στην αναφορά), αλλά διαβάζωντας εδώ τα διάφορα posts έχω αρχίσει και έχω μερικές ανασφάλειες με τη δουλειά που έκανα.
Συγκεκριμένα το τι κάνει το εκάστοτε thread. Τα threads μου είναι τα ακόλουθα:

Prod : Όπως ήταν.
Cons : Καθώς βγαίνει μία εντολή από την αρχική Incoming Queue, μπαίνει σε μία από 8 Queues ανάλογα με το τι είδους εντολή είναι και το πόσο "ποθητή" είναι. Δεν πραγματοποιείται ακαριαίο transaction εδώ.
Stop : Δέχεται σήμα όταν αλλάζει η currentPrice, την κλειδώνει για να μην υπάρχουν ταυτόχρονα άλλα transactions και μεταφέρει αν και όπου γίνεται τις Stop εντολές όπου πρέπει. Έκανα 2 τέτοια thread και για μεγαλύτερη παραλληλοποίηση θα μπορούσαν να είναι 4.
Market : Τσεκάρει τις 2 πιο επιθυμητές Limit εντολές (μια Buy μια Sell) και το currentPrice και υπολογίζει πως θα μπορούσε να ευνοηθεί περισσότερο μία εντολή Market. Αν δε γίνεται transaction με Market μέσα, τότε ειδοποιεί την ...
Limit : Απλά παίρνει τις 2 πιο "ποθητές" Limit εντολές και αν το transaction είναι εφικτό, το πραγματοποιεί.
Write : Γράφει το αρχείο.

Τα άγχη μου είναι:
1) Δεν έχω transaction στο Cons. Καλό ή κακό ; Τι τρέχει με το ακαριαίο transaction ;
2) Δεν είναι και τόσο παράλληλος ο τρόπος που έχω τις Market και Limit.
3) H τιμή της μετοχής έχει μία μόνιμη φθίνουσα τάση. Θέλουμε όντως σταθερότητα ;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ξοδέψει χρόνο για να δει ό,τι έγραψα.
cacoethesScribendi
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #33 on: August 11, 2011, 02:51:05 am »

Quote from: Time_Tripper on August 10, 2011, 14:23:37 pm
Να ρωτησω, εσεις το κανατε με ολα τα threads thread_create στην main και μετα χαμος με conditions ή σε καθε διεργασια δημιουργειτε καινουρια threads?

Προσωπικά τα έκανα με thread_create. Έχω την εντύπωση ότι η δημιουργία των threads είναι χρονοβόρα και δε θες να δημιουργείς ένα κάθε φορά για να κάνεις τη δουλειά σου. (Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση.)
Εγώ ακολούθησα το μοτίβο του αέναου βρόχου, όπως τα 2 threads που ήταν έτοιμα. Βλέπουν συνεχώς αν μπορούν να κάνουν κάτι και ανάλογα περιμένουν ή προχωρούν στην επόμενη επανάληψη ώστε π.χ. να αλλάξει το φόρτο εργασίας τους. Το κλείσιμο των threads το κάνω με pthread_cancel.
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #34 on: August 11, 2011, 13:38:52 pm »

Quote from: cacoethesScribendi on August 11, 2011, 02:44:30 am
Stop : Δέχεται σήμα όταν αλλάζει η currentPrice, την κλειδώνει για να μην υπάρχουν ταυτόχρονα άλλα transactions και μεταφέρει αν και όπου γίνεται τις Stop εντολές όπου πρέπει. Έκανα 2 τέτοια thread και για μεγαλύτερη παραλληλοποίηση θα μπορούσαν να είναι 4.

Δεν θα σου πω με 100% βεβαιοτητα "Σιγουρα λαθος" αλλα θα σου πω οτι

κατι δεν ακουγεται καθολου καλα... 2 threads που κανουνε την ιδια δουλεια και μαλιστα mutex locks unlocks και σχετικα

κατι δεν ακουγεται καθολου καλα....

Για την ακριβεια δινει την εντυπωση οτι θα δημιουργει race condition ποιος θα διαβασει πρωτος το flag κλειδωματος.

Φυσικα καθως ειναι αναγνωση δεν πειραζει καθολου αυτο,απλα νομιζω ειναι περιττο

クリスチネットあなたの者だから...
SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #35 on: August 11, 2011, 21:14:35 pm »

Κάποιες απορίες στην εκφώνηση...

Το πρόγραμμα παράγει ίχνος timestamp price volume orderid1 orderid2
Volume εννοεί πόσες μετοχές πουλήθηκαν? Επίσης, ordertype που αναφέρει πιο κάτω δεν υπάρχει καν στο ίχνος. Άρα γιατί το λέει?

Το σύστημα θα αποτελείται από ένα σύνολο νημάτων που εξυπηρετούν ξεχωριστά κάθε στάδιο και διπλή ουρά προτεραιότητας. Σας έχει δοθεί ο παραγωγός των εντολών συναλλαγών. Συστήνω να χρησιμοποιείτε ένα από ένα διαφορετικό νήμα για κάθε διεργασία ή ουρά και σήματα που να ειδοποιούν τα κατάλληλα νήματα όταν συμβαίνει κάτι.
Τι εννοεί στάδιο? Τι εννοεί διεργασία? Σίγουρα όχι unix processes.

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
edenaxas
Guest
« Reply #36 on: August 11, 2011, 22:33:55 pm »

Παραλληλα δεν εχεις παρει?
DoomGuard
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #37 on: August 11, 2011, 22:48:18 pm »

Quote from: SolidSNK on August 11, 2011, 21:14:35 pm
Επίσης, ordertype που αναφέρει πιο κάτω δεν υπάρχει καν στο ίχνος. Άρα γιατί το λέει?

Νομίζω του ξέφυγε από την περσινή εργασία ή ξέχασε να το γράψει.

Quote from: SolidSNK on August 11, 2011, 21:14:35 pm
Τι εννοεί στάδιο? Τι εννοεί διεργασία? Σίγουρα όχι unix processes.

Με το στάδιο εννοεί ότι π.χ οι εντολές stop θα διαχειρίζονται από το νήμα stop_thread (δηλαδή θα κοιτάει για αλλαγές στην τιμή της μετοχής)
Αλλά όταν ικανοποιηθούν οι συνθήκες ενεργοποίησης τους και μετατραπούν σε market τις πασάρει στο market_thread. To ίδιο σκεπτικό ισχύει  και για τις stoplimit εντολές.

Το διεργασία του ξέφυγε, το πιο πιθανό εννοεί την κάθε εργασία που εκτελεί το κάθε thread.

Quote from: arashi on August 11, 2011, 13:38:52 pm
Quote from: cacoethesScribendi on August 11, 2011, 02:44:30 am

Δεν θα σου πω με 100% βεβαιοτητα "Σιγουρα λαθος" αλλα θα σου πω οτι

κατι δεν ακουγεται καθολου καλα... 2 threads που κανουνε την ιδια δουλεια και μαλιστα mutex locks unlocks και σχετικα

κατι δεν ακουγεται καθολου καλα....

Για την ακριβεια δινει την εντυπωση οτι θα δημιουργει race condition ποιος θα διαβασει πρωτος το flag κλειδωματος.

Φυσικα καθως ειναι αναγνωση δεν πειραζει καθολου αυτο,απλα νομιζω ειναι περιττο

Αυτό γίνεται αν υπάρχουν mutexes που προστατεύουν τις ουρές.

Είναι σύστημα ενός παραγωγού και 2 ή περισσότερων καταναλωτών.

Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί θεωρητικά σε όλες τις ουρές, απλά δεν θα έχει σε όλες τις περιπτώσεις καλύτερες επιδώσεις σαν αποτέλεσμα.

Code:
long long ago; /* In a galaxy far far away */

SolidSNK
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

free()'d and attuned

View Profile
« Reply #38 on: August 11, 2011, 23:32:16 pm »

Quote from: edenaxas on August 11, 2011, 22:33:55 pm
Παραλληλα δεν εχεις παρει?
Ναι... enlighten me.

Quote from: DoomGuard on August 11, 2011, 22:48:18 pm

Ευχαριστώ! Δε θέλω να πάρω ρίσκα Tongue

"Savior, conqueror, hero, villain. You are all things, Revan, and yet you are nothing. In the end you belong to neither the light nor the darkness. You will forever stand alone."
cacoethesScribendi
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #39 on: August 19, 2011, 05:58:03 am »

Quote from: Jimmakos - DNT GO HOME on August 09, 2011, 14:33:35 pm
και έχει τάσεις να φλερτάρει με το όριο των 5000 εντολών μέχρι που γεμίζει, δεν υπάρχουν διαθέσιμες Market Sell ή limit Sell εντολές και εκεί τελειώνουν όλα.

Λοιπόν αντιμετώπισα και εγώ αυτό το πρόβλημα. Ακόμα σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω για να το προσπεράσω.
Μάλλον η σωστή λύση είναι να κάτσουμε να σκεφτούμε κάποια περίπλοκη λύση για overflow management ;;

Σκέφτηκα όμως και τη μέθοδο της στρουθοκάμηλου. Όπως διάβασα και στο link που μας έδωσε στο pdf, λέει για τις εντολές Limit περίπου ότι είναι ένας καλός τρόπος να μην αγοράζεις όσο όσο, αλλά να βελτιστοποιείς τα κέρδη ή κόστη σου. Το downside είναι ότι μπορεί να χάσεις την ευκαιρία σου λόγω κάποιας άλλης πιο ελκυστικής limit εντολής. (ελπίζω να το κατάλαβα αυτό καλά και να μη το μετέφρασα απλά όπως ήθελα  Tongue)
Οπότε: σε μία πργματική μετοχή που η τιμή της ενδεχομένως μεταβάλλεται (παρότι η δικιά μας υποτίθεται ότι μένει σε σταθερή περίπου τιμή (και παρότι εμένα έχει καθοδική τάση  Tongue)), οι εντολές Limit που δεν είναι αρκετά ελκυστικές χάνουν την ευκαιρία τους και δεν εκτελούνται καθώς η τιμή αλλάζει. Δεν είναι λογικό ότι ο "παίχτης" θα ακύρωνε αυτή την εντολή σε τέτοια περίπτωση αντί να περιμένει η τιμή να επανέλθει μετά από πολλή ώρα;;
Με λίγα λόγια, όταν φουλάρει μία τέτοια queue και έχω αδιέξοδο διαγράφω από την queue τη λιγότερο ελκυστική εντολή. Ξέρω, δεν είναι σωστό και ντετερμινιστικό, αλλά είναι πολύ παράλογο;;
tomshare3
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

011101000110111101101101

View Profile
« Reply #40 on: August 23, 2011, 20:42:28 pm »

Quote from: cacoethesScribendi on August 19, 2011, 05:58:03 am
Δεν είναι λογικό ότι ο "παίχτης" θα ακύρωνε αυτή την εντολή σε τέτοια περίπτωση αντί να περιμένει η τιμή να επανέλθει μετά από πολλή ώρα;;
Με λίγα λόγια, όταν φουλάρει μία τέτοια queue και έχω αδιέξοδο διαγράφω από την queue τη λιγότερο ελκυστική εντολή. Ξέρω, δεν είναι σωστό και ντετερμινιστικό, αλλά είναι πολύ παράλογο;;

στην πραγματικοτητα το συστημα απο μονο του ακυρωνει τετοιες εντολες.. Αλλα δεν ξερω αν θελει κατι τετοιο στην εργασια.. απο τη στιγμη που οι εντολες ερχονται ισοπιθανα δεν θα επρεπε  να εξυπηρετουνται ολες χωρις να φουλαρουν οι ουρες?  Undecided Undecided

..try not. Do. Or do not.
jimmakos
Guest
« Reply #41 on: August 23, 2011, 22:32:23 pm »

και γω σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια διάφορα σενάρια τότε, όπως να χρησιμοποιήσω της κεντρική queue σαν queue ασφαλείας,
σε φάση όταν φουλάρει η ουρα Limit Buy σταμάτα να μεταφέρεις τις Limit buy εντολές από την κεντρική queue στην limit buy queue μέχρι να μην είναι γεμάτη, βέβαια αυτό έδωσε έναν αέρα μιας παραπάνω ώρας (4+1 ώρες) στο πρόγραμμα όπου η τιμή της μετοχής πήγαινε κυριολεκτικά όπως να 'ναι και έτσι το παράτησα.

Η τιμή δεν πρέπει να μειώνεται ακαριαία, άντε να 'χει κάποια απόκλιση από τα 100 ευρώ αλλά όχι τίποτα σε φάση 200 ευρώ ή -10 ευρώ. Αυτό το πρόβλημα το αντιμετώπισα στην αρχή διότι δεν ήξερα πως δουλεύει το χρηματιστήριο και δεν ήμουν παρών στην αναπλήρωση του μαθήματος όταν ο καθηγητής έδινε τις διευκρινήσεις και έτσι η λύση δόθηκε κάποια στιγμή εδώ μέσα και όπως είπαμε για να 'ναι η τιμή σχετικά σταθερή πρέπει να εξυπηρετούνται οι Market εντολές πρωτίστως και δευτερευόντως οι limit.
cacoethesScribendi
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #42 on: August 24, 2011, 00:28:55 am »

Quote from: tomshare3 on August 23, 2011, 20:42:28 pm
στην πραγματικοτητα το συστημα απο μονο του ακυρωνει τετοιες εντολες.. Αλλα δεν ξερω αν θελει κατι τετοιο στην εργασια.. απο τη στιγμη που οι εντολες ερχονται ισοπιθανα δεν θα επρεπε  να εξυπηρετουνται ολες χωρις να φουλαρουν οι ουρες?  Undecided Undecided

Και όμως !! Αυτό που σκέφτηκα είναι το εξής: Οι εντολές έρχονται ισοπίθανα και τα price1, price2 δημιουργούνται τυχαία μέσα σε ένα συγκεκριμένο εύρος με μέσο το currentpriceΧ10. Αν όπως είπαμε η τιμή πρέπει να μένει σταθερή γύρω από κάποια τιμή, έστω 100.0, τότε π.χ. θα υπάρξουν εντολές Limit (και φυσικά Stop και Stop Limit) οι οποίες πχ θα βρίσκονται στο άκρο του εύρους απο την ΜΗ "ελκυστική" πλευρά του. Αυτές οι εντολές δε θα πραγματοποιηθούν ποτέ.
Σε ένα πραγματικό σύστημα ο "παίχτης" μάλλον δε θα έδινε μία τέτοια εντολή. Όπως φυσικά και μία Buy Stop Limit με price1 > price2. Τέσπα, έχω ξεφύγει.
Εν τέλει εγώ παιδιά σβήνω τις τελευταίες Limit, Stop  και Stop Limit των αντιστοιχων ουρών τους όταν είναι να μπεί κάποια καινούρια και είναι φούλ. Με έπεισες κιόλας με τα λόγια σου, ότι τα πραγματικά συστήματα κάνουν αυτό το πράμα.

Quote from: Jimmakos - DNT GO HOME on August 23, 2011, 22:32:23 pm
και γω σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια διάφορα σενάρια τότε, όπως να χρησιμοποιήσω της κεντρική queue σαν queue ασφαλείας,
σε φάση όταν φουλάρει η ουρα Limit Buy σταμάτα να μεταφέρεις τις Limit buy εντολές από την κεντρική queue στην limit buy queue μέχρι να μην είναι γεμάτη, βέβαια αυτό έδωσε έναν αέρα μιας παραπάνω ώρας (4+1 ώρες) στο πρόγραμμα όπου η τιμή της μετοχής πήγαινε κυριολεκτικά όπως να 'ναι και έτσι το παράτησα.

Και εγώ σκέφτηκα να κάνω ή μία έξτρα queue ασφαλείας, ή ακόμα και αυτό που λες. Αλλά, αυτό θα έκανε την εκτέλεση του προγράμματος εντελώς μη ντετερμινιστική. (Δεν ξέρω πόσο το θέλουμε αυτό). Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα έβγαινε εντελώς διαφορετικό trace αν με αυτόν τον τρόπο εκτελούσες το πρόγραμμα με QUEUESIZE = 5000 και QUEUESIZE = 5050. Δεν ξέρω αν αυτό ειναι κακό, αλλά είναι κάτι το οποίο δε θα έκανα. Σβήσιμο και πάλι σβήσιμο  Cool
Time_Tripper
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

Feed the Trolls. Make them FAT

View Profile
« Reply #43 on: August 25, 2011, 12:07:50 pm »

Παιδια να ρωτησω κατι? Εμενα μου αργει πολυ να γινει transaction γιατι για να αλλαξει την τιμη πρεπει πρωτα να τελειωσουν 8 threads ( ενα για τις market - limit, eνα για τις limit - market, ενα για τις market - market, ενα για τις limit - limit και αλλα τεσσερα που ελεγχουν και μεταφερουν τις stop και stop limit στις αντιστοιχες market και limit ). Ομως αυτο ειναι τοσο αργο που φτανω να εχω πολλες sell market και limit market στην ουρα που θα επρεπε να εφευγαν ακαριαια! ΕΙναι δυνατον το wait να τρωει τοσο πολυ χρονο? Παιζει μηπως να φταιει και το οτι το τρεχω με 2πυρηνο μηχανημα (παει αργα σε σχεση με τον Διαδη) ή φταινε τα πολλα threads? Εσας οι χρονοι ειναι κανονικοι?

Ακομα κατι διευκρινιστικο:
Οι πρωταιρεοτητες δεν ειναι :
1) Limit  - market ή Market - Limit
2) Market - Market
3) Limit - Limit

εδιτ: το ελυσα το προβληματακι γιατι ειχα ενα κενο στη λογικη μου...
« Last Edit: August 26, 2011, 22:32:15 pm by Time_Tripper » Logged

You know more than you think you know,
just as you know less than you want to know...

-Oscar Wilde

WHEN PEOPLE MAKE PLANS GOD'S LAUGHING..!!! MWAHAHAHA

Μόνο οι γενναίοι αγαπούν να το θυμάστε,
οι άλλοι απλώς ξεγελούν τα όνειρα…
                                                                      -Άκης Δήμου
cacoethesScribendi
Νεούλης/Νεούλα
*

View Profile
« Reply #44 on: August 29, 2011, 04:23:10 am »

Quote from: Time_Tripper on August 25, 2011, 12:07:50 pm
εδιτ: το ελυσα το προβληματακι γιατι ειχα ενα κενο στη λογικη μου...

Χαίρομαι μιας και τώρα είδα το post σου. Τέσπα, οι προτεραιότητες είναι καλές και επίσης ένα μεγάλο like στα 4 threads που ασχολούνται με τις stop. Να κάτι που ξέχασα να κάνω παρότι το σκεφτόμουν...  Undecided
Pages: 1 2 [3] 4 5 Go Up Print
Jump to: