Καταρχήν ως παλιός (ίσως ο πιο παλιός εδώ μέσα) έχω να σας πω οτι πραγματικά θλίβομαι όταν βλέπω νέους και μορφωμένους ανθρώπους να "συζητάνε" με μπουνιές.
Και κάτι άλλο:
Είχα πάει και εγώ σε πάρα πολλές συνελεύσεις αλλά τέτοια κατάντια πραγματικά δεν θυμάμαι.Ψήφισμα. Εκλογοαπολογιστική. "Να συνεχιστεί η διαδικασία". Πλαίσιο. Σύντροφοι.
Τις λέγατε και από το λύκειο αυτές τις λέξεις?
Προς όσους λένε οτι το βίντεο δεν έπρεπε να ανέβει στο YouTube: Γιατί να μην ανέβει? Για να μπορούν να ρίχνουν κάποιοι ξύλο και να μη φαίνονται? Γιατί συνέπειες πάλι δε θα έχουν και άρα θα ξαναεπιχειρήσουν τα ίδια σε κάποια άλλη στιγμή. Η ατιμωρησία είναι πολύ επικίνδυνο πράγμα.
Πολύ καλά έκανε ο RSPappas και το ανέβασε. Μακάρι να το δείξουν και όλα τα πρωϊνάδικα και τα κατινομεσημεριανάδικα, για να κάνουν όσο μπορούν περισσότερο ρεζίλι τα σημερινά χάλια των φοιτητικών παρατάξεων και των ορκισμένων εκπροσώπων τους. Πάτε καλά που δε θα το ανέβαζε κιόλας? Να μην κάνανε όποιοι ήταν εκεί αυτά που κάνανε για να μη ντρέπονται μετά για το βίντεο που δεν νομίζω οτι αδικεί κανέναν.
Ρε παιδιά, όταν πρωτομπήκα σε αυτό το φόρουμ, αρχικά ως άσχετος κοιτούσα πιο πολύ και δε μιλούσα και πολύ συχνά, και είδα μια χαρά παιδιά να συζητάνε και να κάνουν μια χαρά συζητήσεις και μια χαρά χιούμορ. Πλακίτσες, φιλικά πειράγματα, δούλεμα ψιλό ή χοντρό, υγιή πράγματα γενικώς. Ξέθαψα και κάτι χαντακωμένα τόπικ αφού έκανα τυχαία κλικ και χανόμουν στα χιλιάδες τόπικ και στα δεκάδες χιλιάδες posts. Έβλεπα τοπικ που ρωτούσε ένας σας μια απορία και τσακιζόσασταν να απαντήσετε, να βοηθήσετε αυτόν που ρωτάει, να μοιραστείτε τις γνώσεις σας και να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον. Ανιδιοτελώς, δωρεάν και πάνω από όλα και άμεσα!!! Απίστευτη προθυμία. Και ακόμα το κάνετε.
Κάνετε κάθε τόσο και τα παρτάκια, μια χαρά όλα, πνεύμα συνεργασίας, συννενόησης, ανιδιοτελής προσφορά, ο καθένας ότι μπορεί. Εννοώ σας έχω δει να κάνετε ωραία πράγματα. Όλα καλά δηλαδή. Και ξαφνικά, ... μια συνέλευση, ... και ξύλο
Τι σκατά παθαίνετε στις συνελεύσεις? Τι παθαίνετε με τις φοιτητικές παρατάξεις? Το έχετε σκεφτεί ποτέ? Με συγχωρείτε που θα σας ψιλοπροσβάλλω, αλλά δε βλέπω πολλές διαφορές με διάφορους χουλιγκάνους που πάνε και σπάνε στο ξύλο οποιονδήποτε είναι απλά άλλη ομάδα ή τόλμησε και τους "πρόσβαλλε". Και στο βίντεο, το ίδιο ακριβώς βλέπω: Κάποιοι που δεν τους άρεσε κάτι που άκουσαν ή που είδαν ή που έγινε, προσφεύγουν σε μια από τις πιο φασιστικές μεθόδους, το ξύλο στον "αντίπαλο" της άλλης "ομάδας"(κόμματος, παράταξης).
Κάποιοι που δεν μπορούν να απαντήσουν προφανώς με λογική και επιχειρήματα στα λεγόμενα κάποιων άλλων και προσπαθούν να επιβάλλουν τη γνώμη τους δια του μπουκέτου.
Αν νομίζετε οτι αυτή η νοοτροπία δεν είναι 100% φασιστική επειδή είστε μέλη κάποιας φοιτητικής παράταξης ή μέλη των ΕΑΑΚ (που βλέπω οτι κυρίως κατηγορούνται για το συμβάν) ή μέλη της ΠΚΣ (που κατηγορούνταν για άλλους παλιότερους καυγάδες κτλ) ή της ΠΑΣΠ ή της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, ή του ΛΑΟΣ (καλά, αυτοί δεν χρειάζεται να κατηγορηθούν για τίποτα) είστε πολύ γελασμένοι.
Είναι όσο φασιστική είναι και η νοοτροπία των κυβερνώντων που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Είναι τόσο φασιστική όσο η νοοτροπία του χουλιγκάνου που επειδή "Είμαι ΠΑΟΚ εγώ" σου σπάει το αμάξι επειδή ήταν πράσινο ή κόκκινο ή κίτρινο και όχι στο χρώμα της ομάδας του.
Βλέπετε εσείς καμιά διαφορά? Εγώ βλέπω μπουκετίδια από την αφρόκρεμα της σημερινής νεολαίας. Ή στραβά είναι ο γυαλός ή στραβά αρμενίζετε.
Αν αυτά τα κάνετε εσείς, που μπήκατε σε ένα από τα πρώτα σε ζήτηση Τμήματα των ελληνικών Πανεπιστημίων, τι πρέπει να κάνει δηλαδή ένας αγράμματος και αμόρφωτος που δε τελείωσε ούτε το δημοτικό π.χ.
Και πραγματικά αύριο θα μπείτε στα ίδια αμφιθέατρα και στις ίδιες αίθουσες και θα κάνετε μάθημα δίπλα δίπλα προσποιούμενοι οτι δε τρέχει τίποτα?
Είναι ευρέως γνωστό (και το γράφω για όσους δεν το ξέρουν) οτι το ξύλο και οι απειλές δεν ξεχνιούνται.
Δεν μπορεί να με πείσει κανένας οτι όσοι φάγανε έστω και μια ψιλή δεν ψάχνουν ήδη από τώρα την ΑΦΟΡΜΗ για να εκδικηθούν και μάλλον θα την ψάξουν στην επόμενη συνέλευση.
Πολύ καλά έκανε λοιπόν ο RSPappas που ανέβασε το βιντεάκι και για έναν ακόμα λόγο.
Στην επόμενη συνέλευσή σας αν τα πράγματα εκτροχιαστούν ακόμα χειρότερα μπορεί να έχουμε και κανέναν τραυματισμό (ελαφρύ ή βαρύ).
Δεν θέλει πολύ. Σε κάποια στιγμή στο βίντεο φαίνεται κάποιος που πέφτει (από το πολύ σπρωξίδι) και προσγειώνεται δίπλα στο έδρανο που R.I.P. όπως πολύ σωστά λέει ο RSPappas στο footer image του. Και αν χτυπούσε στο κεφάλι σοβαρά?
Αν στην επόμενη συνέλευση αγριέψουν παραπάνω τα πράγματα και γίνει το ανάμι (που έλεγε και η γιαγιά μου)???
Τι θα συμβεί μετά το έχετε διανοηθεί ποτέ?
Για σκεφτείτε λίγο τις συνέπειες?
Σε κάθε τέτοια περίπτωση να σκέφτεστε απλά : Τις ωφελείται??
Δε θα κάτσω φυσικά να μπλέξω στον ανούσιο καυγά ποιοι έφταιγαν, τα ΕΑΑΚ ή η ΠΚΣ, η ΠΑΣΠ ή η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αλλά απλά θα σας πω το εξής: Τα τελευταία χρόνια έχω ακούσει τα απίστευτα εντός του Πανεπιστημίου : Από ξύλο μέχρι μαχαίρια και οπλοφορία.
Συνέλθετε πριν είναι αργά.
Αν δηλαδή ένας ΕΑΑΚίτης πχ σπρώξει έναν ΚΝΙτη ή τούμπαλιν και τον σκοτώσει καταλάθος, τι θα γίνει μετά? Τι θα πείτε μετά? Το Πλαίσιο που κατέβασε η **** είχε ***** και ήταν αντίθετο με το ***** της ΓΣ της **/**/**** ?
Καταρχήν διανοείται πόσες τύψεις θα τον κυνηγάνε σε ολόκληρη τη ζωή του (εκτός από τα χρόνια φυλακής για ανθρωποκτονία από αμέλεια). Δηλαδή τι πρέπει να γίνει? Να καταστραφούν 2 ζωές για να μάθετε να μιλάτε χωρίς μπουκέτα και σσπρωξίματα και ντου και σπασίματα εδράνων και άλλες χουλιγκανικού τύπου εκφράσεις των συναισθημάτων σας?
Και μη μου πει κανένας οτι το παραγάμησα (σε στυλ σιγά μη πεθάνει κανένας ...κτλ). Δε θέλει πολύ ξέρετε.
Δε σας το παίζω αναμάρτητος αλλά δε θυμάμαι στις συνελεύσεις μας να έπεσε ποτέ ξύλο. Μάλλον είναι καινούργια μόδα.
Εγώ θυμάμαι οτι ακόμα και όταν μιλούσε ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ τότε, πρώτα τον άφηναν να πει οτι ήθελε (η περίεργη υσηχία που επικρατούσε όσο μιλούσε ανησυχούσε ακόμα και τον ίδιο) και μετά έπεφτε το δούλεμα ή το βρισίδι της αρκούδας.
Πάντως τον άφηναν να μιλήσει. Όλοι. Ομοίως και για τους άλλους. Και πάντως έπεφτε πολύ γέλιο. Με τις διάφορες κοτσάνες που πετούσαν και πετάνε οι εκπρόσωποι όλων των φοιτητικών παρατάξεων.
Κάτι άλλο: Να βρείτε τους πιο νηφάλιους και αντικειμενικούς φοιτητές και να τους ψηφίζετε Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης.
Το Προεδρείο δεν είναι για πλάκα εκεί. Είναι αυτό που δίνει το λόγο στους ομιλητές και αυτό που αν δεν κάνω λάθος έχει δικαίωμα να πετάξει έξω όποιον αυτό θεωρεί ο,τι προκαλεί ή προσπαθεί να "χαλάσει" τη συνέλευση ή και εγώ δε ξέρω τι. Δεν ξέρω τι λένε τα καταστατικά - δεν είμαι ο κατάλληλος να σας απαντήσω, αλλά αν δε το προβλέπει το καταστατικό θα πρέπει μάλλον να το προσθέσετε. Τα καταστατικά και οι κανόνες δεν είναι ευαγγέλια να μη τα εμπλουτίζετε ή διορθώνετε. Κάποιοι παλιότεροι φοιτητές σαν και εσάς τα έφτιαξαν πριν από όχι και τόσο πολλά χρόνια. Αλλά για να κάνετε καλύτερο ένα καταστατικό πρέπει πρώτα να μάθετε να συζητάτε και να ακούτε και την διαφορετική άποψη, όχι να της ρίχνετε μπουνίδια.
Επίσης, όποτε έχετε συνέλευση να τραβάτε όσο περισσότερα βιντεάκια μπορείτε, έτσι ώστε αυτοί που ξεκινάνε τέτοιες πολιτισμένες και πάνω από όλα δημοκρατικές διαδικασίες να το σκέφτονται πολύ περισσότερο πριν ξαναδοκιμάσουν οτιδήποτε παρόμοιο. Θα ξέρουν οτι οι φάτσες τους θα ανεβαίνουν στο YouTube εντός ολίγου.
ΥΓ - Hint : Φοβερό ενδιαφέρον θα είχε να είχαμε μια στατιστική για το πόσοι από όσους συμμετείχαν στο βίντεο αυτό πήγαιναν ή πηγαίνουν ακόμα σε γήπεδα. Ίσως θα σας βοηθούσε να καταλάβετε το που είδατε αυτή τη συμπεριφορά πρώτη φορά και από που "μάθατε" να συμπεριφέρεστε έτσι.
ΥΓ - Hint 2: Αναρωτηθείτε : Αν δεν υπήρχαν οι φοιτητικές παρατάξεις μέσα στα Πανεπιστήμια αυτό το σκηνικό θα συνέβαινε?
ΥΓ - Hint 3: Να υπενθυμίσω οτι η πρώτη παράταξη που μιλούσε για αλλαγές στα Πανεπιστήμια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Σύνδεση των Πανεπιστημίων με την "παραγωγή" ήταν από τα τέλη της δεκαετίας του '80 η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Περιέργως όλα όσα από τότε έλεγε έγιναν σιγά σιγά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Και δεν έγιναν μόνο από κυβερνήσεις της ΝΔ.
ΥΓ - Hint 4: Έξυπνα παιδιά είστε απαντήστε μου: Πιστεύετε οτι έχει κάποια σχέση η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού μας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herbert Van Rompuy με το ξύλο στην συνέλευσή σας ?
ΥΓ - Για να αυτοσαρκαστούμε και λίγο :
- Κόψε ρε παππού - πες μας καμιά ιστορία απ τα παλιά

- Παιδιά μου, τότε που λέτε το '40 οι γερμανοί ...
ΗΡΕΜΗΣΤΕ καλά μου στρουμφάκια.
Δε θα γίνετε βουλευτές ούτε υπουργοί, μηχανικοί θα γίνετε.