Και δηλαδή γιατί να αποφασίζουν 10 άτομα για το πότε θα γίνουν οι φοιτητικές εκλογές από τους 400 500+ συμφοιτητές μας ( γιατι τόσο θέλουν αυτές οι συνελεύσεις συμφωνα με το καταστατικο, δηλαδή 50%+1 των ταμειακώς εντάξει μελών ) Και το παράδειγμά σου ακραίο... Μπάζει από παντού αυτο το post.
το προβλημα με τις φοιτητικες εκλογες δεν ειναι ποτε θα γινουν.
το θεμα ειναι εντελως ασημαντο και προφανως η διαφορα αναμεσα
στο να γινουν 10 η να γινουν 15 αυτου η του αλλου μηνα ειναι ανυπαρκτη.
το προβλημα ειναι αν πρεπει να γινουν εκλογες για οργανα που δεν υπαρχουν
οπως η εφεε. η αποφαση αυτη ομως εχει ηδη ληφθει εδω και χρονια. το τζινι το λεει.
'δε μπορω να αναστησω τους νεκρους'.
ωραια. αφου συμφωνεις οτι
δεν έχει καν νοημα να συζηταμε για τετοια πραματα λογικό επακολουθο δεν είναι να αποφασίζει ο σύλλογος για το πότε θα γίνουν οι εκλογές;
Δες,οι εκλογές είναι ένα στιγμιότυπο του τι θέλει ο σύλλογος. Και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι ένα όχι καλό στιγμιότυπο, γιατί πολύς κόσμος ψηφίζει όχι με κριτήρια πολιτικά, αλλά με κριτήρια πάρτυ-εκδρομές-φιλίες κοκ. Θα μου πεις,τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να έχουμε τέλεια δημοκρατία αν τα μέλη δεν είναι δημοκράτες,και θα συμφωνήσω. Έλα μου ντε όμως που αυτό το στιγμιότυπο έχει ισχύ έναν ολόκληρο χρόνο.Κράτα το αυτό,πάμε παρακάτω.
Ακριβώς. Ή είσαι δημοκράτης ή δεν είσαι... Και δεν καταλαβαίνω και πού κολλάει αυτο που λες...
Εδώ δε συζητάμε για τις εκλογές αυτές καθ αυτές παρα μόνο για τον ορισμό της ημερομηνίας διεξαγωγής τους!΄Εδώ με μπέρδεψε το καταστατικο του Συλλόγου που λέει ότι
προκυρήσσει εκλογές... ( το ερμήνευσα μόνο ότι αποφασίζει την ημερομηνία, ενώ αποφασίζει και για άλλα πράματα )
Οι ΓΣ λοιπόν είναι ένας καλύτερος τρόπος να παίρνεις αυτά τα "στιγμιότυπα"(αν και σε καμία περίπτωση δεν βλέπω την ΓΣ ως ανάταση χεριών, αλλά im trying to prove a point here). Τα στιγμιότυπα αυτά όμως έχουνε ισχύ 1-2-3 εβδομάδων,μέχρι την επόμενη ΓΣ δηλαδή. Έτσι λοιπόν πχ τον δεκέμβρη επί 2 εβδομάδες ο σύλλογος έλεγε "ναι στις καταλήψεις διαρκείας", και στην 3η συνέλευση είπε -αρκετά μαζικά- "όχι στις καταλήψεις".Έτσι λοιπόν ανατράπηκε ο σχεδιασμός των προηγούμενων ΓΣ.
Ναι, ok. Και οι ΓΣ δεν ειναι καραμελες, άιντε καθε βδομάδα κι απο μια... Το βλεπεις και απο τον κοσμο δηλαδη, δεν ερχεται. Χάνει και την αξία της και υποβαθμίζεται/εκφυλίζεται σε συγκεντρώσεις τύπου 150 ατόμων ( όπως η σημερινή "καλη" ώρα )
Τέλος πάντων, αυτό μπήκε εμβόλιμα, δεν έχει σχέση με τα όσα συζητάμε σχετικα με την
τακτική εκλογοαπολογιστική ΓΣ ( το βάζω ολόκληρο να το υπενθυμισω )
Κοίταξε να δεις τι γίνεται όμως: Οι αποφάσεις που βγαίνουν από την κάλπη διαρκούν έναν χρόνο(ΔΣ,εκπρόσωποι στην ΓΣ τμήματος κτλ). Οι αποφάσεις της ΓΣ φοιτητών διαρκούν λίγες εβδομάδες. Πως λοιπόν ένα όργανο όπως η ΓΣ μπορεί να αποφασίσει ποια η λογική των εκλογών? Εκτός του ότι είναι πολιτικά λάθος(με κανέναν τρόπο δεν μπορεί ένα πλαίσιο να αναγκάσει τον άλλον να ψηφίσει με το σκεπτικό της κνε πχ), είναι λίγο και στρουθοκαμηλισμός. Γιατί αν υπάρχει "επίσημη" απόφαση της ΓΣ για τις εκλογές οι κνίτες(ή οι ΕΑΑΚιτες ή οποιοσδήποτε άλλος) θα μπορεί να καυχιέται ότι η νίκη του σημαίνει ότι έπεισε τους συνάδελφους με το σκεπτικό του πλαισίου του, που πάντα είναι πολύυυυυυυυυυυ πιο προχωρημένο από την μέση συνείδηση. Πέραν τούτου, δεν καταλαβαίνω με ποια δικαιοδοσία θα "επεκτείνεις" την απόφαση της ΓΣ από λίγες εβδομάδες σε έναν ολόκληρο χρόνο. Γιατί αν ξαναγίνει ΓΣ πχ τον οκτόμβρη πριν το συνέδριο της ΕΦΕΕ και ο σύλλογος αποφασίσει "σκατά στην ΕΦΕΕ", οι κνιτες πάλι θα θέλουν να στείλουν εκπροσώπους "γιατί έτσι αποφασίσαμε στην εκλογοαπολογιστική". Ένα πιο τραβηγμένο παράδειγμα είναι να ψηφίσουμε σε μια συνέλευση "κατάληψη για πάντα" και να μην αφήνουμε άλλη απόφαση συλλόγου να την ανατρέψει! Αυτό είναι τρελό!
Πραγματικά όσο διαβάζω τόσο γίνομαι πιο σίγουρος ότι είτε εσύ είτε εγώ καταλαβαμε κάτι λάθος... Όσον αφορά το τι θα αποφασίζεται στην
εκλογοαπολογιστική σε παραπέμπω
εδώ και συγκεκριμένα εδώ:
Το πότε θα γίνουν εκλογές, γιατι θα ψηφίζουν οι φοιτητές, τον εκλογικο κανονισμο και οτιδηποτε άλλο καποιος πρέπει να τα καθορίσει.
και εδώ:
Και λέμε οι φοιτητές απο τα κάτω. Στην εκλογοαπολογιστική να καθοριστεί το πότε θα γίνουν εκλογές, με τι κανονισμό, να οριστεί γιατι θα ψηφίσουμε. ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Και για να μην παρεξηγιόμαστε κι ολας. Τον καπνια δεν τον παραθέτω ως καμιά αυθεντια. Όμως ήταν ο μόνος που όρισε τη σημαινει
εκλογοαπολογιστική ΓΣ Για να βλέπω κι αλλες γνωμες...
Και πάλι αυτά που λες δεν τα καταλαβαίνω... Εκεί προς το τέλος. Το ακραίο σου παράδειγμα πάλι ασχολίαστο. Και στην τελική μου δίνεις την εντύπωση ότι
δεν θέλεις να ορίσουμε καθαρά και ξάστερα την ημερομηνία και τον χαρακτήρα των εκλογών... Γιατί; Τι σε πειράζει να έχουμε έναν προγραμματισμό; Δεσμευεσαι; Νιώθεις περιορισμένος; Και δεν είναι και κανένας μακρόπνοος σχεδιασμός! 1 χρόνο ισχύ θα χει...
Γενικά η άποψη μου για την ΕΦΕΕ είναι ότι δεν χρειαζόμαστε τριτοβάθμιο super συνδικαλιάρικο όργανο όταν λειτουργούν οι συνελεύσεις καλά. Όμως, πιστεύω ότι η ΓΣ έχει αρμοδιότητα να κρίνει αυτά τα πράματα, και οι μέχρι τώρα αποφάσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία λένε όχι στην ΕΦΕΕ.
Ναι, σύμφωνοι. Γιατί ποιος λέει ναι; Ωραία. Αφού λέμε όχι στην ΕΦΕΕ κρατάμε το μοντέλο εκλογών που αποφασίζει η ΕΦΕΕ; Οξύμωρο δεν είναι;

edit: Γενικά θέλω λίγο περισσότερο feedback σχετικα με το τι γίνεται σε μια
εκλογοαπολογιστική Δεν κάνουμε μια ( έτσι στα ψέματα

) να μου φύγει και η απορία;

Σαν τελικό συμπερασμα εγω κρατάω ότι εσύ θέλεις να μπορείς να ελίσσεσαι, ενώ εγώ προτιμώ πιο καθαρά όρια...
Θα επανέλθω όταν γίνει ανατροφοδότηση!