• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:12:32 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 00:12:32 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by Διάλεξις
[Today at 00:06:21]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426700
Total Topics: 31710
Online Today: 205
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 47
Guests: 152
Total: 199
maestros
soktas
gkarapip
alexlabis
ThanosV
Nikos_313
mitsos753905
chaniotism
Aftzidou
gcheristanidhs
mpaltzak
ANDVRONTZOS
IBOURAS
Διάλεξις
spetrakis
st3.kt
lasef
natavhoo
BB
sigklitiki
Karkarias
odkoutrolikos
elischat
giannisdomu
acolak
Elenit
Nikikouss
kpapama
fafafa
Petros Ts
stephystam
mmamougiorgi
acapulco
Gray139
Saint_GR
chriskazakos
Polychronia K
ZontanosThrylos
dimopoul
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads
με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Συνέλευση συλλόγου φοιτητών 21/03
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Συνέλευση συλλόγου φοιτητών 21/03  (Read 12137 times)
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
Re: Συνέλευση συλλόγου φοιτητών 21/03
« Reply #60 on: March 23, 2011, 10:12:56 am »

Quote from: inco on March 23, 2011, 03:02:29 am
και από ότι λένε και στην ιατρική πηραν την σφραγίδα οι κνίτες και φύγανε.
Σύμπτωση μάλλον

Αν θυμαμαι καλα και στους Ηλεκτρολογους ειχε γινει κατι τετοιο?
Συμπτωση μαλλον

クリスチネットあなたの者だから...
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #61 on: March 23, 2011, 13:09:53 pm »

Quote from: i_am_batman on March 23, 2011, 00:08:48 am
Quote from: corina on March 22, 2011, 23:40:30 pm
2η?

Αυτό βρήκες να πεις; Υπάρχει όριο, που να δηλώνει κόμπλεξ;

Άντε 100η. Η νοοτροπία πάντως αυτή υπάρχει και είναι προβληματικη.

Δεν κάνεις τον κόπο να τη σχολιάσεις. Κάνεις τον κόπο να πεις στον άλλο που τη σχολιάζει ότι έχει κόμπλεξ;

Άσε, τυφλώνει σου λέω.

και εκατό φορές να μέμφεις τους άλλους ότι δεν συμμετέχουν σε κάτι που συμμετέχεις εσύ, είναι λιγότερο ηθικοί από σένα, σκέφτονται λιγότερο το συνάνθρωπό τους και περισσότερο το τομάρι τους από σένα και λοιπά και λοιπά, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα... κανένας δεν ακολούθησε τους "αγώνες" κάποιου αν αυτός ο κάποιος δεν είχε κάποια σοβαρή επιχειρηματολογία για να τον πείσει και κατέφευγε στην εύκολη ηθικολογική επίθεση. Σας το είπε και ο Καραμαζόφ, ιεροκύρηκες είστε?
Για το κόμπλεξ θα επιμείνω μέχρι δευτέρας παρουσίας. Τέτοια πόστ αυτό βγάζουν. Και θα το σχολιάζω όσο γουστάρω. Δεν ανέχομαι κάποιος να κρίνει την ποιότητα των άλλων, όποιοι κι αν είναι οι "άλλοι". Όταν μάλιστα το μόνο που κάνει είναι αυτό και δεν έχει δώσει σοβαρό θεωρητικό ή επιχειρηματολογικό δείγμα γραφής. Δεν θα λεγα το ίδιο για τον Godhatesusall ας πούμε, ούτε καν για τον Καπνιά, γιατί έχουν κάτι να πούν παραπάνω.

ps Κάνε τον κόπο να δείς τα πόστ σου και μέτρα πόσες φορές έχεις κάνει τον κόπο να βρίσεις τους άλλους γιατί δεν κάνουν τις επιλογές σου. Εγώ ξέρω ότι το πόστ μου σας πόνεσε και μπορώ να πώ ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό.

pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #62 on: March 23, 2011, 13:12:47 pm »

Quote from: Social_waste on March 22, 2011, 23:54:47 pm
Quote from: pandora on March 22, 2011, 22:10:05 pm
κόμπλεξ
περα απο την οποια πλακα και τη διαγνωση των κομπλεξ των αλλων
εσυ διαφωνεις με τη διαπιστωση?

συμφωνώ  (για την ιστορία)

απλώς το στυλάκι είναι κομπλεξικό και τίγκα αναποτελεσματικό
σύν ότι τέτοια σχόλια γίνονται σχεδόν αποκλειστικά και μόνον όταν "λήγει η κατάληψη"

« Last Edit: March 23, 2011, 13:18:01 pm by pandora » Logged
jimmakos
Guest
« Reply #63 on: March 23, 2011, 13:50:56 pm »

Quote from: pandora on March 23, 2011, 13:09:53 pm
Quote from: i_am_batman on March 23, 2011, 00:08:48 am
Quote from: corina on March 22, 2011, 23:40:30 pm
2η?

Αυτό βρήκες να πεις; Υπάρχει όριο, που να δηλώνει κόμπλεξ;

Άντε 100η. Η νοοτροπία πάντως αυτή υπάρχει και είναι προβληματικη.

Δεν κάνεις τον κόπο να τη σχολιάσεις. Κάνεις τον κόπο να πεις στον άλλο που τη σχολιάζει ότι έχει κόμπλεξ;

Άσε, τυφλώνει σου λέω.

και εκατό φορές να μέμφεις τους άλλους ότι δεν συμμετέχουν σε κάτι που συμμετέχεις εσύ, είναι λιγότερο ηθικοί από σένα, σκέφτονται λιγότερο το συνάνθρωπό τους και περισσότερο το τομάρι τους από σένα και λοιπά και λοιπά, δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα... κανένας δεν ακολούθησε τους "αγώνες" κάποιου αν αυτός ο κάποιος δεν είχε κάποια σοβαρή επιχειρηματολογία για να τον πείσει και κατέφευγε στην εύκολη ηθικολογική επίθεση. Σας το είπε και ο Καραμαζόφ, ιεροκύρηκες είστε?
Για το κόμπλεξ θα επιμείνω μέχρι δευτέρας παρουσίας. Τέτοια πόστ αυτό βγάζουν. Και θα το σχολιάζω όσο γουστάρω. Δεν ανέχομαι κάποιος να κρίνει την ποιότητα των άλλων, όποιοι κι αν είναι οι "άλλοι". Όταν μάλιστα το μόνο που κάνει είναι αυτό και δεν έχει δώσει σοβαρό θεωρητικό ή επιχειρηματολογικό δείγμα γραφής. Δεν θα λεγα το ίδιο για τον Godhatesusall ας πούμε, ούτε καν για τον Καπνιά, γιατί έχουν κάτι να πούν παραπάνω.

ps Κάνε τον κόπο να δείς τα πόστ σου και μέτρα πόσες φορές έχεις κάνει τον κόπο να βρίσεις τους άλλους γιατί δεν κάνουν τις επιλογές σου. Εγώ ξέρω ότι το πόστ μου σας πόνεσε και μπορώ να πώ ότι χαίρομαι ιδιαίτερα γι' αυτό.
Είναι αλήθεια ότι η μη επιχειρηματολογία είναι προβληματική.
Παρόλα αυτά νομίζω έχει αναλυθεί σε άπειρα posts και αρκετά topics το θέμα του νόμου πλαισίου και του αγώνα που πρέπει να δωθεί από μεριάς μας ενάντια στην κατάθεση του.
Οπότε και θεωρώ αυτιστικό σε κάθε post υπέρ αυτού του αγώνα να πρέπει ο καθένας να κάνει την ίδια ανάλυση προβάλλοντας τα ίδια ή παρεμφερή επιχειρήματα
Είναι αλήθεια επίσης πως οιοδήποτε ποστ ξεπερνάει τις 200 λέξεις η ισχυρή πλειοψηφία δεν το διαβάζει και περιμένει να σχηματίσει άποψη από τα "αουγκ, ναι, οχι, κατάληψη, μάθημα".
Είναι αλήθεια επίσης πως σε κάθε γενική συνέλευση υπάρχει τουλάχιστον μια τοποθέτηση για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που καταστρέφει την δημόσια παιδεία θέτοντας την απαρχή για την θυσία της στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.
Επίσης είναι αλήθεια πως δεν μιλάμε face2face ώστε να πρέπει να σου ανοίξω την κουβέντα από το μηδέν αλλά στο φόρουμ και γενικά στο ίντερνετ όπου μπορείς να ανατρέξεις σε οποιαδήποτε πηγή εφ' όσων ενδιαφέρεσαι και να σχηματίσεις άποψη έστω και τώρα (ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι το Σεπτέμβρη θα μπορείς να σχηματίζεις άποψη, έκτοτε θα τα μάθεις από πρώτο χέρι με κομμένα βιβλία και άλλα πολλά όμορφα πραματάκια που θα σε θέλουν εντατικοποιημένο, με το χέρι στην "τρύπια" τσέπη, για ένα πτυχίο που θα σου ανοίξει τις πύλες της ΑΝεργίας).
Χαρακτηριστικά στο τοπικ "Μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου (ωωωω ναι)"  στις αποφάσεις των τελευταίων Γενικών Συνελεύσεων, στις αποφάσεις των Γενικών συνελεύσεων του Δεκέμβρη, στου γούγλη κ.ο.κ.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να συνεισφέρει σε αυτόν τον αγώνα όσο μπορεί και σύμφωνα με τις δυνατότητες του.
Εφόσον συμφωνείς στην κατεύθυνση μπλοκαρίσματος και μη κατάθεσης του νόμου πλαισίου που μπαίνει
δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο συγκρούεσαι με άτομα που συμμερίζονται την ίδια αντίληψη.
Εκτός και αν...
...αλήθεια τι εκπροσωπείς;  Cheesy
Τέρμα το διάλλειμα πάω για μάθημα
« Last Edit: March 23, 2011, 13:55:52 pm by Jimmakos - DNT GO HOME » Logged
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #64 on: March 23, 2011, 14:29:49 pm »

Quote from: Jimmakos - DNT GO HOME on March 23, 2011, 13:50:56 pm

Είναι αλήθεια ότι η μη επιχειρηματολογία είναι προβληματική.
Παρόλα αυτά νομίζω έχει αναλυθεί σε άπειρα posts και αρκετά topics το θέμα του νόμου πλαισίου και του αγώνα που πρέπει να δωθεί από μεριάς μας ενάντια στην κατάθεση του.
Μέχρι εδώ είμαστε σύμφωνοι. Οι αντίστοιχες αναλύσεις βέβαια έγιναν από συγκεκριμένα άτομα τα οποία μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού, οι υπόλοιποι - είτε υπέρ είτε κατά - περιορίστηκαν σε πόστ τύπου "ουγκ".

Οπότε και θεωρώ αυτιστικό σε κάθε post υπέρ αυτού του αγώνα να πρέπει ο καθένας να κάνει την ίδια ανάλυση προβάλλοντας τα ίδια ή παρεμφερή επιχειρήματα
Είναι αλήθεια επίσης πως οιοδήποτε ποστ ξεπερνάει τις 200 λέξεις η ισχυρή πλειοψηφία δεν το διαβάζει και περιμένει να σχηματίσει άποψη από τα "αουγκ, ναι, οχι, κατάληψη, μάθημα".

Εγώ πάντως διαβάζω τα πόστ που έχουν άποψη, ανεξάρτητα από τον αριθμό λέξεων. Συμπεριλαμβάνονται τα δικά σου πόστ, του godhatesusall, μερικά ορισμένων κνιτών, του Karamazof, του Bob και κάποιων ακόμη. Δεν διαβάζω εξυπναδίστικες ατακούλες, και αν μου τη δώσουν, ενώ συνήθως τις παραβλέπω, μπορεί να πατήσω και κανα reply με κανα χεσίδι, όπως έγινε παραπάνω, έτσι για να σκοτώσω κι εγώ το χρόνο μου. Κατά βάση με ενδιαφέρουν πράγματα από τα οποία μπορώ να κερδίσω, και συγκεκριμένα που παραπέμπουν σε κάτι που δεν έχω διαβάσει. Η πλειψηφία δεν ξέρω πώς μπορεί να λειτουργεί και δε με ενδιαφέρει κιόλας.

Είναι αλήθεια επίσης πως σε κάθε γενική συνέλευση υπάρχει τουλάχιστον μια τοποθέτηση για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που καταστρέφει την δημόσια παιδεία θέτοντας την απαρχή για την θυσία της στον βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων.
Επίσης είναι αλήθεια πως δεν μιλάμε face2face ώστε να πρέπει να σου ανοίξω την κουβέντα από το μηδέν αλλά στο φόρουμ και γενικά στο ίντερνετ όπου μπορείς να ανατρέξεις σε οποιαδήποτε πηγή εφ' όσων ενδιαφέρεσαι και να σχηματίσεις άποψη έστω και τώρα (ποτέ δεν είναι αργά, μέχρι το Σεπτέμβρη θα μπορείς να σχηματίζεις άποψη, έκτοτε θα τα μάθεις από πρώτο χέρι με κομμένα βιβλία και άλλα πολλά όμορφα πραματάκια που θα σε θέλουν εντατικοποιημένο, με το χέρι στην "τρύπια" τσέπη, για ένα πτυχίο που θα σου ανοίξει τις πύλες της ΑΝεργίας).
Χαρακτηριστικά στο τοπικ "Μεταρρύθμιση Διαμαντοπούλου (ωωωω ναι)"  στις αποφάσεις των τελευταίων Γενικών Συνελεύσεων, στις αποφάσεις των Γενικών συνελεύσεων του Δεκέμβρη, στου γούγλη κ.ο.κ.
Τα περισσότερα από αυτά που λές τα ξέρω, τα έχω διαβασει, έχω συμμετέχει, μάλιστα μεταφέρω και άρθρα από τον τύπο κατα καιρούς στα συγκεκριμένα τόπικ. Είμαι πεπεισμένη ότι το νομοσχέδιο της Διαμαντοπούλου είναι λάθος, απλά έχω ενστάσεις ως προς τη δική μας τακτική. Το να κλείνουμε τη σχολή ανα τριήμερα, και μάλιστα πρίν ακόμα γίνει συζήτηση στη Βουλή για το νόμο και πρίν το τελικό σχέδιο νόμου,δε θα μας βοηθήσει να την κρατήσουμε κλειστή όταν θα έχει πραγματικά σημασια. Αυτή είναι η άποψή μου, και γι' αυτό, ακόμη κι αν έχουμε κοινούς στόχους με την κοπέλα, με σένα ή με τον οποιονδήποτε άλλο, δε μπορώ να συστρατευτώ μαζί τους/της/ σας γιατί θεωρώ το συγκεκριμένο μέτρο αυτή τη στιγμή αναποτελεσματικό. Όσο για την άποψή μου για τα μαθήματα και τις εξεταστικές, την έχω γράψει χιλιάδες φορές σε χιλιάδες πόστ. Στο πανεπιστήμιο χωράει και η πολιτική και το μάθημα, κυρίως το δεύτερο αν δεν υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος που μας καίει τον κώλο, θα πρέπει να γίνεται απερίσπαστα, γιατί το πανεπιστήμιο είναι χώρος δουλειάς και έρευνας. Η πολιτική ενυπάρχει σε αυτό όπως ενυπάρχει και σε άλλους χώρους δουλειάς όπου πχ. μια απεργία για σοβαρό λόγο θα διακόψει τη λειτουργία τους. Και είναι καλό να ενυπάρχει και να διαμορφώνει τα πράγματα. Εν ολίγοις, δεν πιστευω στην κατάρχηση ή υπερχρηση της κατάληψης, ούτε σε μια σχολή συνέχεια κλειστή, ή ανα τριήμερα κλειστή, μέχρι να γίνει κάτι πολύ σοβαρό. Τα χουμε πεί χιλιάδες φορές, βαριέμαι που τα ξαναλέω κιόλας. Είναι γνωστές οι απόψεις μου.

Επίσης είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να συνεισφέρει σε αυτόν τον αγώνα όσο μπορεί και σύμφωνα με τις δυνατότητες του.
Εφόσον συμφωνείς στην κατεύθυνση μπλοκαρίσματος και μη κατάθεσης του νόμου πλαισίου που μπαίνει
δεν καταλαβαίνω για πιο λόγο συγκρούεσαι με άτομα που συμμερίζονται την ίδια αντίληψη.
Συμφωνώντας 100% με την πρώτη σου φράση, διαφωνώ με την τακτική αυτή τη στιγμή όσων συμμερίζονται την ίδια αντίληψη, για λόγους που εξήγησα παραπάνω. Τα έχουν πεί κι άλλοι κατα καιρούς (πχ Tempus Fugit) αλλά οι περισσότεροι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν. Όταν χρειαστεί να σκληρύνουμε κατά τη γνώμη μου την τακτική μας σαν φοιτητικό κίνημα, και να χρειαστεί να κάνουμε κατάληψη διαρκείας, τότε θα είμαι μαζί με την κοπέλα και με όποιον άλλον στις δράσεις και στις αποφάσεις. Κι αυτό θα είναι όταν θα αποφασιστεί το τελικό σχέδιο νόμου και θα κατέβει προς ψήφιση.

Εκτός και αν...
...αλήθεια τι εκπροσωπείς;  Cheesy
Τέρμα το διάλλειμα πάω για μάθημα

Τον εαυτό μου... όλοι παραγουμε πολιτική.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #65 on: March 23, 2011, 15:04:25 pm »

Quote from: pandora on March 23, 2011, 14:29:49 pm
[...] Όταν χρειαστεί να σκληρύνουμε κατά τη γνώμη μου την τακτική μας σαν φοιτητικό κίνημα, και να χρειαστεί να κάνουμε κατάληψη διαρκείας, τότε θα είμαι μαζί με την κοπέλα και με όποιον άλλον στις δράσεις και στις αποφάσεις. Κι αυτό θα είναι όταν θα αποφασιστεί το τελικό σχέδιο νόμου και θα κατέβει προς ψήφιση.

Μήπως τότε θα είναι αργά? Γιατί για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο θέλει μόνο λίγες εβδομάδες. Για "να πάρει μπρος" ένα οποιοδήποτε κίνημα θέλει και αυτό 1-2 εβδομάδες(να γίνουν συνελεύσεις παντού, και μετά ένας στοιχειώδης συντονισμός ως προς τις δράσεις, πανελλαδικές πορείες κτλ), άρα τι μας μένει? 10 μερούλες μέχρι την ψήφιση? Και μετά θα εμφανιστεί μια μερίδα που θα λέει "τώρα πέρασε ο νόμος, πίσω στα μαθήματα, χάσαμε".

Ένας αγώνας που έχει ημερομηνία έναρξης και λήξης, εκτός του ότι δεν είναι απειλητικός για κανέναν(θα πει η διαμαντοπούλου "άστους να κάνουν το κομμάτι τους για 2-3-4 βδομάδες") δεν έχει και κανένα περιθώριο νίκης. Μοιάζει πιο πολύ με τις απεργίες της ΓΣΕΕ ενάντια στο μνημόνιο(μονοήμερες μπαλωθιές) παρά ένα οργανωμένο κίνημα (όπως το 2007 που οι καταλήψεις άρχισαν αρκετές εβδομάδες πριν την ψήφιση του συντάγματος)

YARRRRRRRRRRRRRR
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #66 on: March 23, 2011, 15:24:23 pm »

Quote from: pandora on March 23, 2011, 14:29:49 pm
Η πολιτική ενυπάρχει σε αυτό όπως ενυπάρχει και σε άλλους χώρους δουλειάς όπου πχ. μια απεργία για σοβαρό λόγο θα διακόψει τη λειτουργία τους.

ναι,σε μια απεργία που κατεβαίνει και ο κάθε "κατεστραμμένος" και μια απεργία που μπαίνει ανα 2 ,και αν, μήνες από τους γραφειοκράτες.,
Προφανώς δεν έχω πρόβλημα με κάποιον που θα κατέβει σε μια απεργία,αλλά είναι σπαστικό να κατεβαίνει μόνο σε χοτ σκηνικά,όπως καμιά απεργία,δεθ,ε και στο πολυτεχνείο.
Με αυτήν την λογική ,όχι μόνο δεν κερδίζεις,αλλά χάνεις.Και χάνεις ,αυτούς που θες, να έχεις μαζί σου στο δρόμο.
Και τους χάνεις,επειδή,δεν τους βάζεις σε μία λογική διαρκούς αγώνα και περιμένουν πότε τα πιο πάνω από αυτούς να κανονίσουν κάτι.

και σοβαροί λόγοι υπάρχουν.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #67 on: March 23, 2011, 15:25:45 pm »

εδω και 3 χρονια, ομως, οσες καταλήψεις και να γίνουν το φοιτητικό κίνημα δε συσπειρώνεται... Το πλαίσιο γραφει "κατάληψη" και γινεται "κλεισιμο σχολης", απο άποψη κόσμου.

μηπως να σταματάγε αμεσα αυτή η τακτικη που "δεν πιάνει" πλεον, και να γινει μια συζητηση γιατι και τι να γίνει? εκτός αν δεν ενδιαφέρει η συσπείρωση γιατι κατα καιρούς σε συνελευση εχω ακούσει κατι αλλα, "δε θα βαλουμε νερο στο κρασί μας εμεις για να γίνουμε αρεστοι στους υπολοοιπους φοιτητες" και το αλλο "στην Ιστορία οι μειοψηφίες έφερναν την αλλαγη".
« Last Edit: March 23, 2011, 15:29:26 pm by Karaμazoβ » Logged

antonios
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: March 23, 2011, 15:30:03 pm »

Προφανώς και θα γίνεται αυτό...... Όταν βλέπεις σε κάθε συνέλευση τους ίδιους και τους ίδιους και όλοι οι άλλοι να μην πατάνε, τότε κάτι σημαίνει αυτό!!!!!
το θέμα δεν είναι να γίνει συζήτηση, αλλά να αλλάξει το θέμα συζήτησης μέσα στη συνέλευση....
Οι φοιτητές ενδιαφέρονται για θέματα των σχολών και μετά για όλα τα υπόλοιπα... Δεν τους νοιάζει τόσο πολύ αν θα γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά και αν το ΝΑΤΟ μπήκε στη Λιβύη, επειδή πολλές φορές δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα!!!
Γνώμη μου, ότι πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που μας αφορούν άμεσα και όσο μας παίρνει να ασχοληθούμε!!!
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #69 on: March 23, 2011, 15:32:51 pm »

και να συμπληρώσω, όχι μόνο δεν πιάνει αλλά χρησιμοποιείται και εναντίον.

Και έστω ότι κάποια στιγμή σου λέει ΟΚ θα δεχτώ τις προτάσεις σας.
Ποιες είναι οι προτάσεις μας;

Η μοναδική φορά που είδα να αρθρώνεται σοβαρός λόγος και καποια σχετικά κείμενα
ήταν στιςτότε καταληψεις επί Γιαννάκου.
Από τότε όλα κινούνται γύρω από το απόλυτο μηδέν.

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #70 on: March 23, 2011, 15:40:27 pm »

Quote from: antonios on March 23, 2011, 15:30:03 pm
Προφανώς και θα γίνεται αυτό...... Όταν βλέπεις σε κάθε συνέλευση τους ίδιους και τους ίδιους και όλοι οι άλλοι να μην πατάνε, τότε κάτι σημαίνει αυτό!!!!!
το θέμα δεν είναι να γίνει συζήτηση, αλλά να αλλάξει το θέμα συζήτησης μέσα στη συνέλευση....
Οι φοιτητές ενδιαφέρονται για θέματα των σχολών και μετά για όλα τα υπόλοιπα... Δεν τους νοιάζει τόσο πολύ αν θα γιορτάσουν την εργατική πρωτομαγιά και αν το ΝΑΤΟ μπήκε στη Λιβύη, επειδή πολλές φορές δεν μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα!!!
Γνώμη μου, ότι πρέπει να ασχοληθούμε με αυτά που μας αφορούν άμεσα και όσο μας παίρνει να ασχοληθούμε!!!

Αν ο Λίβυος έρθει και ανατιναχτεί δίπλα σου γιατί η Ελλάδα συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις, πες του μετά ότι είσαι αθώο θύμα, γιατί παρότι δε συμφωνούσες (που μπορεί και να συμφωνούσες) δεν έκανες τίποτα για να αποτρέψεις την εμπλοκή της χώρας σου.

Κατά τα άλλα το θέμα των καταλήψεων είναι ο κλασσικός φαύλος κύκλος: Δεν κάνουμε κατάληψη = δεν κάνουμε τίποτα, κάνουμε κατάληψη -> δε μαζεύεται κόσμος, άρα πάλι δεν κάνουμε τίποτα. Δυστυχώς σε ένα κλίμα που οι επιθέσεις από πάνω είναι διαρκείς, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια από όλους για να ανατραπεί κάτι τέτοιο.
Αν το πρόβλημα των φοιτητών που δεν πατάνε είναι ότι αυτοί που πατάνε είναι μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι, τότε αυτό προφανώς είναι πρόβλημα τους. Ας πατήσουν, να αλλάξει.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #71 on: March 23, 2011, 15:53:11 pm »

Μα πως να συζητήσεις τι να κάνουμε ,με κάποιον που δεν πατάει σε συζητήσεις-συνελεύσεις.

Πάντως για το κίνημα μπορεί να μιλάνε μόνο όσοι βρίσκονται στο κίνημα.
Ο άλλος που δεν ενδιαφέρεται ,δεν μπορεί ,δεν έχει το δικαίωμα ,να έρθει και να σχηματίσει άποψη για το κίνημα.
Δηλαδή θα έρθει ο άλλος και θα μου πει, "δεν με νοιάζει καντε ότι θέλετε αλλά όχι καταλήψεις"???
Αυτός δεν θα είναι μαζί μου.Και την σχολή να ανοίξω απλα θα κάνει το μαθηματάκι του χαρούμενος.
Δεν τον στρέφω εναντίων μου.Είναι ήδη εναντίων μου.

Και προτάσεις βρίσκονται το πως θα δράσεις.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #72 on: March 23, 2011, 16:02:17 pm »

Quote from: Doctor_Doctor on March 23, 2011, 15:40:27 pm
Αν το πρόβλημα των φοιτητών που δεν πατάνε είναι ότι αυτοί που πατάνε είναι μόνο οι ίδιοι και οι ίδιοι, τότε αυτό προφανώς είναι πρόβλημα τους. Ας πατήσουν, να αλλάξει.

θα σταθω σε αυτό μονο γιατι με τα αλλα που πες συμφωνω.

με αυτό που λες εννοεις οτι η μειοψηφία που πατάει έχει την "ορθή" και "σωστή" άποψη, αρα θα συνεχίσει να κανει οπως νομίζει, παρόλο που θελει να συσπειρώσει την πλειοψηφία. Το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοι που καλουν σε καταληψη και συμμετεχουν οι ίδιοι, οι αλλοι ειναι οι "προβληματικοί" , αυτοί να έρθουν σε μας, εμεις θα συνεχίσουμε να κάνουμε όπως νομίζουμε.

κι ετσι ουσιαστικά, παρόλο τι λεγεται, κανείς δεν ενδιαφέρεται να συσπειρώσει κανένα γιατι εκ των προτέρων με το καλεσμα της κατάληψης, ξερουμε και ποιοι θα πανε, και τι γραφτεί στο φόρουμ την άλλη μερα. Γιατί ο φοιτητης δεν πειθεται είτε γιατι έχει φάει προπαγάνδα είτε γιατι δεν βλεπει κάποιο νόημα εκ πείρας (3 χρονια περιοδικών καταληψεων ειναι αυτά) στην όλη φαση.

Το πραγμα πρεπει να σταματησει αμεσα και να δημιουργηθεί καπως, δεν ξέρω και δεν έχω τις απαντήσεις, ενα κλίμα συμμετοχής. Και αυτό δε μεταφραζεται αμεσα συμμετοχής σε συνελευση , αλλα γενικα συμμετοχής σε ομαδες είτε είναι κινηματογραφικές/ραδιοφωνικες/παρατηρήσεων κολιμπρί, είτε εθελοντικές σε ζητήματα μαθηματων (οργάνωση εργαστηριων δεν ξερω και γω τι). Να ξαναγυρίσει ο κόσμος καπως στο πανεπιστημιο πρώτα, να το δει σαν δευτερο σπιτι του, και μετα θα το πονέσει και θα αγωνιστει γι αυτό.

Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #73 on: March 23, 2011, 16:22:30 pm »

Νο. Για τις συνελεύσεις μιλάω.

Quote from: Doctor_Doctor on March 23, 2011, 15:40:27 pm
Quote from: antonios on March 23, 2011, 15:30:03 pm

Προφανώς και δεν εννοώ ότι κάποια άποψη είναι σωστή και κάποια λάθος, έχω βέβαια τη δική μου αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Το σκεπτικό "δεν πατάω γιατί δεν άλλαξε κάτι" είναι που δυσκολεύομαι να δεχτώ.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
Anastacia
Θαμώνας

λευτεριά στους Μουργόλυκους

View Profile
« Reply #74 on: March 23, 2011, 16:23:54 pm »

Quote from: pandora on March 23, 2011, 13:09:53 pm

Το σχόλιο αποσκοπούσε στο να ειρωνευτεί το ότι όταν έχουμε κατάληψη καίγεται ο κώλος μας για μάθημα/για να τελειώνουμε/γιατί γι'αυτό είμαστε εδώ, αλλά οκ, ας μην κάνουμε εργαστήριο αν είναι να φύγουμε 3 μέρες νωρίτερα για διακοπές, έχουμε βγάλει εισιτήρια, αχ, δε γίνεται να αλλαχτούν (πάρτα μαλάκα που κανόνισες να φύγεις 24/12 - τα χριστούγεννα ξεκινάνε από τις 20). Την ασυνέπεια στην άσβεστη λαχτάρα για μάθηση ήθελα να τονίσω κ όχι αυτό που λες.

Σιγά μην κλάψαμε κιόλας.
Επιπλέον, εγώ νομίζω ότι πολλοί με βρίσκουν αξιαγάπητη.
Όταν χρειάζεται να εξηγήσω εκτενώς κάτι, το εξηγώ.
« Last Edit: March 23, 2011, 16:31:55 pm by Anastacia » Logged

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Go Up Print
Jump to: