• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:42:22 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 23:42:22 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[Today at 21:32:50]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[Today at 21:25:42]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[Today at 20:59:13]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 19:46:54]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[Today at 18:56:22]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426698
Total Topics: 31710
Online Today: 242
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 61
Guests: 148
Total: 209
varvoutis
thomasdt
Annapar
Grigorisioan05
odkoutrolikos
vaggelisx
PrincessConsuela
chaniotism
Stelios V.
ThanosV
sassi
athena_apo
Aglosdoum
dimopoul
stavr0s16
chrysa.tsilika
natavhoo
gprok
dorapangeiou
soule
tasos potsakis
Cersei Tsoulannister
soph553
Fovidis
DarkMagiK06
Dimos Bachlas
stelinas
MrGreekArrow
andyy
ppoug
sigklitiki
Aris★
kpapama
gpr000
spoun
dimitrisblioumis
dimchin
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
smanio
amprozos
soktas
valentini
nchatzo
tzesi
tzortzis
cheinopor
fkaravi
Kyritsisss
tasos_ntv
palladas
theofr
andrpats
victoria
miltan8
jimalexoud
Born_Confused
Juror8
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Επίσημη ενημέρωση για Αντιστοίχηση Μαθημάτων ΝΠΣ με ΠΠΣ και η συζήτηση στο forum.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Σύλλογος φοιτητών (Moderators: PolarBear, tzortzis) > ΓΣ Συλλόγου Φοιτητών Ηλ-Μηχ 15 Μαρτη
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14 Go Down Print
Author Topic: ΓΣ Συλλόγου Φοιτητών Ηλ-Μηχ 15 Μαρτη  (Read 24476 times)
gate4
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
Re: ΓΣ Συλλόγου Φοιτητών Ηλ-Μηχ 15 Μαρτη
« Reply #135 on: March 16, 2011, 12:49:39 pm »

βολεμενος απο την λεξη κιολας ειναι αυτος που βολευεται με την κατασταση οπως εχει.Σαυτη τη περιπτωση οι εργατοπατερες δηλαδη που σπουδαζουν εργατοπατερικη και οχι ο απλος φοιτητης που τον κοφτει το πτυχιο και τα ακολουθα που πρεπει να αλλαξουν.
Λαμογιο και κυνικα ρατσιστης δεν ειναι αυτος που λεει οτι οι μεταναστες καλοπερνουν και οι 'απεργιες' ειναι προβοκατσιες αλλα αυτος
Quote from: sPacE_TurD on March 15, 2011, 22:54:20 pm
Απ την άλλη de facto χρειαζόμαστε μετανάστες ασφαλισμένους για να γεμίσουμε τα ταμεία μας μιας και ο μέσος όρος της ηλικίας του ελληνικού πληθυσμού συνεχώς αυξάνεται, άρα και το παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό.
που θελει θυματα να του πληρωνουν την συνταξη που δικαιουται σαν προνομιουχος γραφειουχος αστος.Αποψη πολλων αριστερων και 'αριστερων'...φυσικα οι μεταναστες δεν επιδιωκουν να ασφαλιστουν,περιθαλπτονται στα νοσοκομεια κανονικα..Ξερουν οτι ενα φακελωμα τους θα χει σαν συνεπεια την απελαση τους.

kerozen εγω συμφωνω αλλα εχεις εντυπωση οτι ετσι κερδιζεται κατι παραπανω απο μια εξεταστικη? αντιστοιχα μια προσωρινη μη μειωση μισθου στο παραδειγμα που ειπα  Huh

Διαμαντοπουλου: Οι καταλήψεις είναι μια μορφή πάλης και θα έλεγα ότι είναι η ανώτατη μορφή πάλης. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν και αυτή τη φορά με την ανώτατη μορφή πάλης που είναι οι καταλήψεις, όμως όταν κάποιος επιλέγει να αγωνιστεί με τέτοιες μορφές έχει και ένα κόστος.

我學會并且講仅中文,因為沒人明白我,當我講希臘語時
Κάρβουνο
Veteran

Πρόεδρας.

View Profile
« Reply #136 on: March 16, 2011, 13:00:27 pm »

Quote from: kerozen on March 16, 2011, 06:13:45 am
βρε μια χαρα γινεται απλα δεν το κανουμε γιατι ειμαστε βλακες...ας μαζευτουμε αυτοι που δεν τα θελουμε τα κομματοσκυλα στις σχολες κι ας κανουμε τη συνελευση να τους στειλουμε απο κει που ρθαν ...γιατι ειμαστε πολυ μα παρα πολυ περισσοτεροι(κι αυτη ειναι η ηλιθιοτητα) απο αυτους...τι θα κανουν???????????στο χερι μας ειναι ...αλλα νομιζουμε οτι δεν μπορουμε γιατι αυτοι φαινονται πιο δυνατοι....καμια σχεση...αυτονων ειναι η δουλεια τυς αυτη(κατανταει να γινει)αμα γινει κ εμας ομως  η δουλεια μας να τους διωξουμε τοτε να τα δεις τα τσουτσεκια....ανετα μπορουμε...δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι ειμαστε πιο πολυ...κι αν κανουν ...πουτσο και ξυλο και σουβλα.

Μήπως το "kerozen" να το κάνεις "Μπετόβλακαϟϟ" ;

Εσένα ειδικά μπορούν να σε διαγράψουν για φασίστα από το σύλλογο και εγώ προτίθεμαι και εκστρατεία να κάνω.

Για κήνσορα τάξεων/αριστερών πεποιθήσεων απευθυνθείτε στον Μανωλάκη.
Για ορθογραφία στον Άπλυτο.

Guest    22:15:25    Viewing Κάρβουνο's profile. (11.3.11)
Ποιός με κατασκοπεύει;
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #137 on: March 16, 2011, 13:13:38 pm »

Quote from: Matzika on March 16, 2011, 12:49:09 pm
Quote from: Godhatesusall on March 16, 2011, 11:22:35 am
Quote from: kerozen on March 16, 2011, 04:30:30 am
Επειδη το θεμα με τις παραταξεις πλαναται διαρκως στον αερα...Δεν πεζει να κανουμε ως τμημα μια γενικη συνελευση και τις αφορισουμε απο τη σχολη?και μιλαω σοβαρα ...αν μαζευτουμε ας πουμε 500 φοιτητες και ψηφισουμε την καταργηση αυτων στη σχολη σε μια συνελευση..δεν γινεται?
δεν μπορουμε?εγω πιστευω μπορουμε

Θα κάνεις μια συνέλευση για να καταργήσεις ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών? Αυτό συνήθως δεν γίνεται με συνέλευση αλλά με τανκς. Αλλά ξέχασα,θα το κάνουμε για να σώσουμε το πανεπιστήμιο ντε!

(Δεν σε ξέρω προσωπικά, και ο λόγος σου μοιάζει εντελώς για λόγο χουντικού τύπου,και δεν νομίζω να είσαι χουντικός. Δεν καταλαβαίνεις ότι με μια τέτοια απόφαση περιορίζεις τα ατομικά δικαιώματα σε τέτοιο επίπεδο που μόνο χούντες και φασιστικά/ναζιστικά καθεστώτα το κάναν ποτέ?)

οι αυθαιρεσίες των παρατάξεων στη σχολή δεν έχουν χαρακτήρα χουντικό?συγνώμη αλλα δεν βλέπω μέσα απο τις παρατάξεις να εκφράζονται τα αιτήματα  των φοιτητών και το τραγικό είναι ότι τους επηρρεάζουν οι αποφάσεις του συλλόγου

1) Οι παρατάξεις δεν είναι κάτι εκτός του πολύ απλού: Εγώ και εσύ αποφασίζουμε ότι θέλουμε συλλογικά να ασχοληθούμε με την πολιτική. Το αν η τάδε οργάνωση ή σχήμα έχει μέσα ανθρώπους που διαφωνείς μαζί τους και τους θεωρείς μαλάκες/χουντικούς/δεν-ξέρω-τι, γι'αυτό ΔΕΝ φταίει ο θεσμός των κομμάτων, αλλά τα άτομα τα ίδια ή η ιδεολογία τους ή....

Το να ζητάς να καταργηθούν οι παρατάξεις επειδή είναι μαλάκες/χουντικοί κτλ οι τάδε τύποι είναι σαν να ζητάς να καταργηθεί η ελευθερία του λόγου επειδή ο τάδε τύπος σε έβρισε στον δρόμο!

2) Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι παρατάξεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Οι παρατάξεις/σχήματα υπάρχουν για να ΠΕΙΣΟΥΝ τους φοιτητές για το ορθόν της άποψής τους. Δηλαδή αν για κάποιο λόγο το 99% των φοιτητών θέλει να επιβληθούν δίδακτρα στις σπουδές, δεν είναι υποχρεωμένη καμία αριστερή παράταξη/σχήμα να ψηφίσει υπέρ των διδάκτρων!

3) Άρα λοιπόν, επειδή τα κόμματα προσπαθούν να σε πείσουν(και όχι να "μετατοπίσεις" εσύ τα κόμματα) επιλέγεις στις εκλογές το κόμμα/παράταξη/σχήμα που νομίζεις ότι μπορεί να σε εκπροσωπήσει. Αν υπάρχει πολιτικό κενό δημιουργείς εσύ ένα μόρφωμα για να το καλύψεις και ζητάς την ψήφο των συναδέλφων σου. Αλλιώς αφήνεις την δικιά σου τύχη να την καθορίζουν άλλοι. Όλα τα παραπάνω βέβαια αν πιστεύεις στην αντιπροσώπευση. Γιατί εγώ που δεν την πολυπάω(προτιμάω τους αμεσοδημοκρατικούς τρόπους έκφρασης/λήψης αποφάσεων όπου είναι δυνατόν) θα σου λεγα να ξεχάσεις την λογική μια-στα-4-χρόνια-πολίτης και να ασχολείσαι καθημερινά με τα κοινά, όσο μπορείς προφανώς.

YARRRRRRRRRRRRRR
stefdth
Ανερχόμενος/Ανερχόμενη
**

View Profile
« Reply #138 on: March 16, 2011, 13:44:16 pm »

@Godhatesusall
Σε όλα αυτά που είπες ψάξε καλά και δες αν πραγματικά υπάρχει λόγως ύπαρξης αυτών των "παρατάξεων" σε ένα χώρο παιδείας και εκπαίδευσης όπως το πανεπιστήμιο, όπου τελικά το μόνο που κάνουν είναι να αναλαμβάνουν να επιτελούν το έργο αυτών των οποίων κατηγορούν.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #139 on: March 16, 2011, 14:27:33 pm »

Quote from: stefdth on March 16, 2011, 13:44:16 pm
@Godhatesusall
Σε όλα αυτά που είπες ψάξε καλά και δες αν πραγματικά υπάρχει λόγως ύπαρξης αυτών των "παρατάξεων" σε ένα χώρο παιδείας και εκπαίδευσης όπως το πανεπιστήμιο, όπου τελικά το μόνο που κάνουν είναι να αναλαμβάνουν να επιτελούν το έργο αυτών των οποίων κατηγορούν.

Με την ίδια λογική τι θέλουν τα κόμματα μέσα στα σωματεία, σε έναν χώρο εργασίας? Η απάντηση είναι ότι και στα πανεπιστήμια και στους χώρους εργασίας υπάρχει η πολιτική. Δηλαδή το να σου πει το υπουργείο " Σου βάζω δίδακτρα στις σπουδές, κόβω βιβλία ιδιωτικοποιώ λέσχη, εστίες, σπάω τα επαγγελματικά σου δικαιώματα κλπ κλπ κλπ" εσύ τι θα απαντήσεις? Αναγκαστικά η απάντηση σου θα είναι πολιτική. Και εκεί υπάρχουν οι πολιτικές οντότητες που λένε την άποψη τους.

YARRRRRRRRRRRRRR
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #140 on: March 16, 2011, 14:52:17 pm »

Quote from: inco on March 16, 2011, 04:17:48 am
Quote from: pandora on March 16, 2011, 03:55:48 am

βέβαια σπανίως συζητιώνται συλλογικά τα όποια σχέδια δράσης σε ένα όργανο όπως ο σύλλογος
συνήθως τίθενται σε έτοιμη έγγραφη μορφή προς ψήφιση, το πολύ πολύ να αλλάξουν λιγάκι πρίν κατατεθούν οριστικά
πάντως δεν γίνεται ποτέ σε γενική συνέλευση μια διαδικασία συνδιαμόρφωσης πλαισίου με τρόπους δράσης που θα αποφασίζονται μέσα από ζυμώσεις στην ίδια την διαδικασία της ΓΣ. Πέρα από το συντονιστικο, το οποίο συνήθως, παρά το ότι καλεί οποιονδήποτε φοιτητή, απαρτίζεται από 99% άτομα με ταυτόσημες απόψεις (μάλιστα ο οποιοσδήποτε διαφωνών στους τρόπους δράσεις φαντάζει μεταξύ τους εξωγήινος, ή απλά άτομο που ζεί στη φούσκα ή άτομο που εκτιμάται η γνώμη του αλλά τελικά επιλέγεται αυτό που έχει ήδη προαποφασιστεί από τις συμμετέχουσες παρατάξεις ή σχήματα στο συντονιστικό), θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε μια τέτοια διαδικασία μέσα σε μια γενική συνέλευση , όπου - θεωρητικά, πέρα από τους άχρωμους και άοσμους που δεν πατάνε κάν - υπάρχει ικανή εκπροσώπηση όλης της γκάμας των απόψεων.

οκ όλα κομπλέ-γαμώ.Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες .Αλλά υπάρχουν προβληματικές.
Αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες αλλά με κάποιους όρους.
Δηλ, δεν γίνεται να σκάει η τύπισσα που έγραψε στο shoutbox ότι είναι κατά του δωρεάν,δεν γίνονται να σκάνε κομίμιδες που δεν τους νοιάζει τίποτα και δεν θέλουν να τους νοιάξει τίποτα.Εκεί υπάρχει πρόβλημα.Θα τους λες φοιτητικό κίνημα και θα σου λένε στα αρχίδια μου..
Θα πρέπει να υπάρχει ωριμότητα.Ωριμότητα του στυλ νταξ δεν νομίζω ότι η κατάληψη θα βοηθήσει αλλά επειδή δεν έχω κατι άλλο να προτείνω και εγώ μέσα.Η και το ανάποδο,δεν κάνουμε κατάληψη αλλά άμα δούμε ότι δεν γίνεται κάτι πάμε σε κατάληψη.
Να υπάρχουν προτάσεις αλλά ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ και όχι ένα ξερό "όχι κατάληψη".

Και μιλάω και για ωριμότητα του στυλ "αφου εμένα δεν με νοιάζει και με αφήνει αδιάφορο" ή "εγώ έχω λεφτά δεν με νοιάζει" δεν συμμετέχω,δεν στέκομαι απέναντί σας.
Κάτι που όπως έχουμε καταλάβει δεν υπάρχει.

Με τέτοιους όρους μόνο,αλλιώς θα καταλήξει σε μια 24ωρη συνεύλευση που δεν θα  βγαίνει πουθενα.

δε διαφωνώ καθόλου μαζί σου
θα άξιζε να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε αυτού του επιπέδου την ωριμότητα...
και... υπάρχουν και συνελεύσεις πολύ παλιά που κρατούσαν 24 ώρες... μερικές φορές για τέτοιου βαθμού συνδιαμόρφωση αυτό μπορεί να είναι και αναγκαία θυσία... θα μπορεί να συμμετάσχει κυκλικά και περισσότερος κόσμος... με προϋπόθεση βέβαια ότι σε ενδιαφέρει αυτό που γίνεται εκεί μέσα
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #141 on: March 16, 2011, 14:57:10 pm »

Quote from: Godhatesusall on March 16, 2011, 13:13:38 pm
Quote from: Matzika on March 16, 2011, 12:49:09 pm
Επειδη το θεμα με τις παραταξεις πλαναται διαρκως στον αερα...Δεν πεζει να κανουμε ως τμημα μια γενικη συνελευση και τις αφορισουμε απο τη σχολη?και μιλαω σοβαρα ...αν μαζευτουμε ας πουμε 500 φοιτητες και ψηφισουμε την καταργηση αυτων στη σχολη σε μια συνελευση..δεν γινεται?

Θα κάνεις μια συνέλευση για να καταργήσεις ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών? Αυτό συνήθως δεν γίνεται με συνέλευση αλλά με τανκς. Αλλά ξέχασα,θα το κάνουμε για να σώσουμε το πανεπιστήμιο ντε!

(Δεν σε ξέρω προσωπικά, και ο λόγος σου μοιάζει εντελώς για λόγο χουντικού τύπου,και δεν νομίζω να είσαι χουντικός. Δεν καταλαβαίνεις ότι με μια τέτοια απόφαση περιορίζεις τα ατομικά δικαιώματα σε τέτοιο επίπεδο που μόνο χούντες και φασιστικά/ναζιστικά καθεστώτα το κάναν ποτέ?)

οι αυθαιρεσίες των παρατάξεων στη σχολή δεν έχουν χαρακτήρα χουντικό?συγνώμη αλλα δεν βλέπω μέσα απο τις παρατάξεις να εκφράζονται τα αιτήματα  των φοιτητών και το τραγικό είναι ότι τους επηρρεάζουν οι αποφάσεις του συλλόγου

1) Οι παρατάξεις δεν είναι κάτι εκτός του πολύ απλού: Εγώ και εσύ αποφασίζουμε ότι θέλουμε συλλογικά να ασχοληθούμε με την πολιτική. Το αν η τάδε οργάνωση ή σχήμα έχει μέσα ανθρώπους που διαφωνείς μαζί τους και τους θεωρείς μαλάκες/χουντικούς/δεν-ξέρω-τι, γι'αυτό ΔΕΝ φταίει ο θεσμός των κομμάτων, αλλά τα άτομα τα ίδια ή η ιδεολογία τους ή....

Το να ζητάς να καταργηθούν οι παρατάξεις επειδή είναι μαλάκες/χουντικοί κτλ οι τάδε τύποι είναι σαν να ζητάς να καταργηθεί η ελευθερία του λόγου επειδή ο τάδε τύπος σε έβρισε στον δρόμο!

2) Εδώ υπάρχει μια μεγάλη παρεξήγηση. Οι παρατάξεις ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ. Οι παρατάξεις/σχήματα υπάρχουν για να ΠΕΙΣΟΥΝ τους φοιτητές για το ορθόν της άποψής τους. Δηλαδή αν για κάποιο λόγο το 99% των φοιτητών θέλει να επιβληθούν δίδακτρα στις σπουδές, δεν είναι υποχρεωμένη καμία αριστερή παράταξη/σχήμα να ψηφίσει υπέρ των διδάκτρων!

3) Άρα λοιπόν, επειδή τα κόμματα προσπαθούν να σε πείσουν(και όχι να "μετατοπίσεις" εσύ τα κόμματα) επιλέγεις στις εκλογές το κόμμα/παράταξη/σχήμα που νομίζεις ότι μπορεί να σε εκπροσωπήσει. Αν υπάρχει πολιτικό κενό δημιουργείς εσύ ένα μόρφωμα για να το καλύψεις και ζητάς την ψήφο των συναδέλφων σου. Αλλιώς αφήνεις την δικιά σου τύχη να την καθορίζουν άλλοι. Όλα τα παραπάνω βέβαια αν πιστεύεις στην αντιπροσώπευση. Γιατί εγώ που δεν την πολυπάω(προτιμάω τους αμεσοδημοκρατικούς τρόπους έκφρασης/λήψης αποφάσεων όπου είναι δυνατόν) θα σου λεγα να ξεχάσεις την λογική μια-στα-4-χρόνια-πολίτης και να ασχολείσαι καθημερινά με τα κοινά, όσο μπορείς προφανώς.

Έτσι όπως το θέτεις εν τέλει λες ότι οι παρατάξεις δεν αποτελούν πολιτικές ομάδες που πηγάζουν από το σύνολο των φοιτητών αλλά λειτουργούν ως αναμεταδότες εξωτερικών πολιτικών δυνάμεων σα να μην αποτελούνται από φοιτητές κι ότι όλο αυτό είναι και απόλυτα λογικό. Εν τέλει παραταξιακές συμπεριφορές που συγκλίνουν προς το παραπάνω είναι αυτές που ενοχλούν αυτούς που γκρινιάζουν εδώ μέσα.

Σαφώς και κάθε παράταξη εκπροσωπεί κάτι διαφορετικό και λογικό είναι να πρόσκειται (ή και όχι) σε κάποια εξωτερική πολιτική δύναμη γιατί στην ίδια κοινωνία ζούμε. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι κάθε παράταξη οφείλει να αφουγκράζεται ακόμα και τον φοιτητή τον οποίο δεν εκφράζει πολιτικά. Αν δε το κάνει αρχίζουν οι πανεπιστημιακοί δημοκρατικοί θεσμοί να μοιάζουν με αυτούς της σάπιας αντιπροσωπευτικής "δημοκρατίας" που βιώνουμε γενικότερα.

Καταλήγοντας το πιο σημαντικό είναι, αν θέλουμε να λέμε ότι ακολουθούμε δημοκρατικούς θεσμούς, να καταλάβουμε ότι είναι υγιής έκφανση της δημοκρατίας να δέχεται κανείς ότι δε μπορεί να γίνεται πάντα το δικό του. Σε κάθε περίπτωση η γκρίνια δε λύνει ποτέ τίποτα. Αυτά πάνε και προς τις παρατάξεις αλλά και προς αυτούς που αντιδρούν σ'αυτές.

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
kerozen
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #142 on: March 16, 2011, 15:07:36 pm »

το ατομικο δικαιωμα του να κανω οτι θελω στο πανεπηστημιο μηπως ενοεις???????αυτες τις μαλακιες να μη λεγατε ...αν νομιζεις οτι αυτο που προτεινω ειναι χουντικο 1ον  νιωσε λιγοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο εσενα και τη σχολη σου γαμανε(αν δεν εισαι ενας απ αυτους)
και 2ον ΝΑΙ τοτε για σενα ειμαι χουντικος

kerozen
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #143 on: March 16, 2011, 15:14:14 pm »

Quote from: karvouno on March 16, 2011, 13:00:27 pm
βρε μια χαρα γινεται απλα δεν το κανουμε γιατι ειμαστε βλακες...ας μαζευτουμε αυτοι που δεν τα θελουμε τα κομματοσκυλα στις σχολες κι ας κανουμε τη συνελευση να τους στειλουμε απο κει που ρθαν ...γιατι ειμαστε πολυ μα παρα πολυ περισσοτεροι(κι αυτη ειναι η ηλιθιοτητα) απο αυτους...τι θα κανουν???????????στο χερι μας ειναι ...αλλα νομιζουμε οτι δεν μπορουμε γιατι αυτοι φαινονται πιο δυνατοι....καμια σχεση...αυτονων ειναι η δουλεια τυς αυτη(κατανταει να γινει)αμα γινει κ εμας ομως  η δουλεια μας να τους διωξουμε τοτε να τα δεις τα τσουτσεκια....ανετα μπορουμε...δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι ειμαστε πιο πολυ...κι αν κανουν ...πουτσο και ξυλο και σουβλα.

Μήπως το "kerozen" να το κάνεις "Μπετόβλακαϟϟ" ;

Εσένα ειδικά μπορούν να σε διαγράψουν για φασίστα από το σύλλογο και εγώ προτίθεμαι και εκστρατεία να κάνω.
συμβιβασου δεν εχεις αλλη επιλογη ..δεν ειμαι φασιστας αλλα αλεργικος στα κομματοτσουτσεκια...αν εισαι απ αυτους λυπαμαι για σενα
αν δεν εισαι εχει καλως...

Social_waste

View Profile
« Reply #144 on: March 16, 2011, 15:16:35 pm »

μπορει και να εννοει το δικαιωμα να οργανωνεσαι σε ομαδες της επιλογης
σου. συνελθε.

Vive le son
D'l'explosion!
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #145 on: March 16, 2011, 15:24:11 pm »

ρε kerozen νιώσε λίγο λέμε.Χαζός είσαι??

Ο ρόλος των παρατάξεων δεν είναι να εκπροσωπεί τον κάθε φοιτητή.
ΤΙ δεν καταλαβαίνεις??Πολιτικές οργανώσεις είναι,που αποτελούνται από άτομα που έχουν κάποια συγκεκριμένη ΠΟΛΙΤΙΚΗ κατεύθυνση.
Οταν λες να καταργηθούν  οι παρατάξεις αμέσως λες οτι απαγορεύονται οι συναθροίσεις και ο σχηματισμός πολιτικών οργανώσεων.
Αν δεν είναι χουντικό αυτό,τότε τι είναι???
(Ασχετα αν διαφωνείς με την συγκεκριμένη κατεύθυνση που έχει διαλέξει η κάθε παράταξη.)

Διάβασε πάλι το ποστ του Godhateusall και προσπάθησε να καταλάβεις τι εννοεί.
https://www.thmmy.gr/smf/index.php?topic=44885.msg788229#msg788229

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
Anastacia
Θαμώνας

λευτεριά στους Μουργόλυκους

View Profile
« Reply #146 on: March 16, 2011, 15:25:16 pm »

βρε μια χαρα γινεται απλα δεν το κανουμε γιατι ειμαστε βλακες...ας μαζευτουμε αυτοι [...] κι ας κανουμε τη συνελευση να τους στειλουμε απο κει που ρθαν ...γιατι ειμαστε πολυ μα παρα πολυ περισσοτεροι [...] τι θα κανουν? στο χερι μας ειναι ...αλλα νομιζουμε οτι δεν μπορουμε γιατι αυτοι φαινονται πιο δυνατοι....καμια σχεση...αυτονων ειναι η δουλεια τoυς αυτη (κατανταει να γινει) αμα γινει κ εμας ομως  η δουλεια μας να τους διωξουμε τοτε να τα δεις τα τσουτσεκια....ανετα μπορουμε...δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι ειμαστε πιο πολυ...κι αν κανουν ...πουτσο και ξυλο και σουβλα.

αχ.
αν νιώθατε να καταλάβετε μερικοί θα 'μασταν ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία.
αλλά στην επαγωγική σκέψη γενικά αποτυγχάνετε.
« Last Edit: March 16, 2011, 15:27:59 pm by Anastacia » Logged

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
The Stig

Είμαστε άρρωστοι και είναι πια αργά...

View Profile WWW
« Reply #147 on: March 16, 2011, 15:36:24 pm »

Διάβασα περίπου 7 σελίδες. Μετά βαρέθηκα. Δεν θα πω τι ψήφισα χθες. Θέλω να πω κάτι σε όσους δυσανασχετούν με αυτήν την απόφαση. Έχετε τα χίλια δίκια και δεν θα σας πω το κλισέ να κατεβαίνατε να ψηφίζατε, γιατί θα ήταν λάθος από πολλές απόψεις και κυρίως από την άποψη ότι δεν κατεβαίνεις στη ΓΣ μόνο και μόνο για να αποτρέψεις την κατάληψη.

Πιστεύω ότι μιας και έχουμε την κατάληψη και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το αλλάξουμε, μήπως θα έπρεπε να το αξιοποιήσουμε κάποια στιγμή??
Τι εννοώ αξιοποιήση? Εννοώ ότι άσχετα με παρατάξεις και καταλήψεις, αντί να κοιμηθούμε μέχρι τις 3 και να πάμε για καφέ ή να τερματίσουμε παιχνίδια, δεν θα ήταν πιο σωστό να κατεβούμε μια βόλτα από την πορεία?? Όποια πορεία θέλετε. Δεν λέω να κατεβείτε με κόμμα. Κατεβείτε ανεξάρτητα, για τον εαυτό σας, για τα δικαιώματά σας.
Φυσικά και οι καταλήψεις είναι ΑΧΡΙΣΤΕΣ αν καθόμαστε στα σπίτια μας και αφήνουμε την ώρα να περάσει. Αν όμως τις χρησιμοποιήσουμε για τον λόγο για τον οποίον έγιναν τότε θα δούμε γιατί χρειάζονται.
Γιατί μην μου πείτε ότι πχ θέλετε να σας κόβουν τα βιβλία ή να ιδιωτικοποιήσουν την εκπαίδευση. Δεν νομίζω να το θέλει κανένας αυτό. Και αφού δεν το θέλει κανένας, δεν μπορείτε να πηγαίνετε στα μαθήματα και να περιμένετε από άλλους να τρέξουν για εσάς, γιατί όπως γίνεται πάντα, αυτοί που τρέχουν είναι ελάχιστοι.
Δεν πρέπει να βλέπουμε ότι όσοι κάνουν καταλήψεις και πορείες είναι κομματικοί και να ρίχνουμε τα κακά πάνω τους. Πρέπει να αναρωτιόμαστε γιατί μείναν μόνο αυτοί να αγωνίζονται.

@komimis, kerozen: Σας αρέσουν τα νέα μέτρα?? Αν ναι σεβαστό. Αν όχι τότε έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε αύριο το πρωί από το να κατεβείτε ΓΙΑ ΕΣΑΣ στους δρόμους??
@PerMit: Το πανεπιστήμιο θα γίνει καλύτερο αν μείνει ανοιχτό και υποστεί τις αλλαγές του νόμου πλαισίου?

http://www.youtube.com/watch?v=_nK8DoV8FJE

Η φλόγα καίει εδώ και καιρό σε γήπεδα και δρόμους... Τώρα όμως φούντωσε και θα σας κάψει όλους.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #148 on: March 16, 2011, 15:52:09 pm »

Quote from: kerozen on March 16, 2011, 15:07:36 pm

το ατομικο δικαιωμα του να κανω οτι θελω στο πανεπηστημιο μηπως ενοεις???????αυτες τις μαλακιες να μη λεγατε ...αν νομιζεις οτι αυτο που προτεινω ειναι χουντικο 1ον  νιωσε λιγοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο εσενα και τη σχολη σου γαμανε(αν δεν εισαι ενας απ αυτους)
και 2ον ΝΑΙ τοτε για σενα ειμαι χουντικος

Δες,τα (αστικά) ατομικά δικαιώματα δεν μπορείς να τα βλέπεις χώρια. Είτε πάνε όλα μαζί είτε κανένα(και δεν το λέω εγώ, η διακήρυξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το λέει). Αν είναι λοιπόν να καταργήσουμε αυτά τα δικαιώματα, τότε γιατί η δικιά σου άποψη είναι πιο σωστή από αυτή των "κομματόσκυλων"?

Α,και επίσης δεν υπάρχει κανέναν ατομικό δικαίωμα "κάνω ότι θέλω".Δεν έχεις δηλαδή ελευθερία να κάψεις το πανεπιστήμιο, αλλά να χρησιμοποιήσεις τις υποδομές του , υπακούοντας σε κάποιους κανόνες. Και τους κανόνες αυτούς (στην περίπτωση του συλλόγου φοιτητών) τους διαμορφώνεις ΕΣΥ με την συμμετοχή σου στις ΓΣ και στις δράσεις του συλλόγου.

YARRRRRRRRRRRRRR
kerozen
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #149 on: March 16, 2011, 17:54:52 pm »

και σαφως και δεν εχεις δικαιωμα να απαγορευεις τη διεξαγωγη των μαθηματων οταν γινεται ΓΣ οπως δεν εχεις το δικαιωμα να αφισοκολεις ολο το πανεπηστημιο ...α και δεν ξερω κανενα καλο πανεπιστημιο στο εξωτερικο που να εχει παραταξειςτωρα θα μου πεις εκει πληρωνουν..εμ κι εδω πληρωνουμε (εμεσα με φορους)ασε που υπαρχουν κι ξω δημοσια..Οι κομματικες παραταξεις το μονο που κανουν ειναι να διχαζουν...Οι φοιτητικες ανεξαρτητες παραταξεις θα πρεπει να ειναι οι μονες αποδεκτες απο τον φοιτητικο κοσμο.Μην μπερδευεται τη σχολη με τη βουλη(το μονο κοινο που εχουν προς το παρον ειναι οτι και τα 2 ειναι μπουρδελα ...το 2ο πολυτελειας.)

Pages: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 14 Go Up Print
Jump to: