• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 18:46:54 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 18:46:54 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΣΗΕ ΙΙ] Γενικές απορίες ...
by tzortzis
[Today at 18:44:36]

Σιδηροδρομικό Δυστύχημα σ...
by Katarameno
[Today at 18:22:39]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 18:22:08]

H Στοά των Off Topic
by Nikos_313
[Today at 08:53:31]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by tzortzis
[Today at 07:55:05]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9965
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426717
Total Topics: 31711
Online Today: 232
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 160
Total: 235
filon05
Billyskotsikas
elias_farhood
Xontroulis
theodoridoueu
koystravasvasilis
Sanaia
alexlabis
giorgosm05
VagsS
maranageo
vasilis saitis
tzortzis
apal
Nefeli Nikita
Joaakim
sassi
fkaravi
ggalamat
Rithan
Aris★
antonis_giad
AODON
cealexop
stefpapa21
eleftheria
Fenia04
Nikos_313
mrotskos
simos
Theo_24
apapagd
pxanthob
Annapar
mamalakis
Orgianelis
MASV
Elliot Alderson
Smaragda
gdiakonikolhs
mpilas_giwrgos
tasos gourd
Saint_GR
chaniotism
Antonis Mak
anna.ts
eirinikompselidou
aris123321
vaggelis.ntokas
chatzikys
Fotis Roukoutakis
soti
Summand
Stylianos_566
daphnenik
bsp
bigmort
glavdakis
etsilika
dtsiamis
thegreekbaron
1234
ThanosKoutsoump
domb765
vasilikitsatsi
thunder
TheKingInTheNorth
boulionis
grepanis
xristodoulou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων - Αποκλεισμός για ένα εξάμηνο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων - Αποκλεισμός για ένα εξάμηνο  (Read 14723 times)
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
Re: Εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων - Αποκλεισμός για ένα εξάμηνο
« Reply #60 on: December 04, 2010, 15:21:43 pm »

Quote from: status_quo on December 04, 2010, 00:55:10 am
οι περισσοτερους παντως απο αυτους τους φοιτητες δε χανουν το εξαμηνο λογω αδιαφοριας αλλα λογω τεχνικου προβληματος του συστηματος δεν καταχωρηθηκε η δηλωση τους...

Έγιναν δεκτές και τέτοιες περιπτώσεις, όπως και αυτές που οφειλόταν στα ΣΑΕ, στις Αναλογικές που άργησαν να βγουν, σε αυτούς που ήταν άρρωστοι κτλ.

Quote from: jimmakos on December 04, 2010, 00:53:40 am
Quote from: Alexkasgr on December 04, 2010, 00:34:10 am
Γιατί θεωρείς ότι θα έλεγα/έκανα κάτι διαφορετικό για έναν φίλο μου; Πολύ απλά, θα τον είχα ενημερώσει -αν ήταν τόσο στην κοσμάρα του- να κάνει έγκαιρη δήλωση πριν την προθεσμία.
Αν κάποιος πραγματικά δεν μπορούσε να κάνει δήλωση για σοβαρό λόγο (π.χ. θέμα υγείας) προφανώς μπορεί να το αποδείξει (όπως και έγινε σε 1-2 περιπτώσεις) και να γίνει δεκτή η αίτηση εκπρόθεσμα. Οι υπόλοιπες περιπτώσεις ήταν ουσιαστικά αδιαφορία. Οι φοιτητές έχουν υποχρέωση 2 φορές το χρόνο να δηλώνουν μαθήματα, αν δεν μπορούν να το κάνουν (10 λεπτά ηλεκτρονικά) και θεωρείς ότι είναι θέμα αλληλεγγύης στο συνάδελφο, τι να πω άλλο...

Υ.Γ.: Το παράδειγμα της Δασοπονίας δε λέει κάτι για το τμήμα μας. Αν έγινε/γίνει κάτι αντίστοιχο, χωρίς αιτιολόγηση, θα μπορείς να το επικαλεστείς (ότι στρέφονται οι φοιτητές στο να "γλύφουν κατουρημένες ποδιές").

Αυτοί οι 30 θα μπορούσαν να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Δασολογίας αλλά στράφηκαν προς τον σύλλογο τους για την επίλυση των ζητημάτων τους και όχι σε ιδιωτικές συμφωνίες και αδιαφανείς διαδικασίες όπως στο παραπάνω παράδειγμα.
εξήγησε μου με την στάση σου τι ακριβώς προσπαθείς να πετύχεις:
α) να χάσουνε το εξάμηνο τους
β) να αρχίσουνε κομπρεμί
γ) κάτι άλλο

Μπράβο τους που απευθύνθηκαν στο Σύλλογο Φοιτητών. Αυτό όμως σημαίνει αυτομάτως και ότι έχουν δίκιο; Οι προθεσμίες υπάρχουν για να τηρούνται, είναι δε τόσο ελαστικές και παίρνουν τόσες αναβολές που πραγματικά πρέπει να έχει κάποιος καλή αιτιολογία για να μπορέσει να τις χάσει.

Δε θέλω να αποδείξω τίποτα, ούτε προφανώς θέλω να χάσει κάποιος εξάμηνο (αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε βέβαια να απασχολήσει τους ίδιους τους φοιτητές νωρίτερα και όχι εκ των υστέρων). Αυτό που απλά θέλω να πω είναι ότι δεν μπορούμε να μην ακολουθούμε τους κανόνες που είναι γνωστοί εκ των προτέρων (χρόνια τώρα) και εκ των υστέρων αυτομάτως να θεωρούμε ότι έχουμε δίκιο και να επικαλούμαστε τα μύρια όσα για να το αποδείξουμε. Υπάρχουν διαδικασίες και είναι σημαντικές να ακολουθούνται όλες κανονικά.
fourier
Guest
« Reply #61 on: December 04, 2010, 15:40:18 pm »

Απαντώ χωρίς να ξέρω τι έχει γίνει στην πραγματικότητα, αποκλειστικά και μόνο από τις πληροφορίες που διαβάζω στο παρόν topic.
Στην ουσία δεν απαντώ για το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά για το υποθετικό σενάριο "κάποιος δεν έκανε δήλωση εντός της προθεσμίας, έκανε αίτηση καθυστερημένα, και το ΔΣ αρνήθηκε να δεχτεί τη δήλωσή του".
Εάν το συγκεκριμένο περιστατικό ανήκει στο υποθετικό σενάριο, η απάντηση πάει και προς αυτό. Εάν όχι, τότε απαντώ στις τοποθετήσεις των προηγούμενων.

Quote from: Don Vincenzo on December 04, 2010, 13:28:41 pm
Ρε πούστη , πόσο μαλάκες μπορεί να είστε;
Ακόμη και τη χειρότερη μαλακία να έχει κάνει κάποιος, να ξέχασε , να μην είδε, να έπεσε σε λίθαργο για ένα μήνα ή ό,τι άλλο απίθανο και γελοίο μπορείτε να φανταστείτε, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσει και το εξάμηνο. Οι προσθεμίες μπαίνουν για να ελαχιστοποιηθούν τέτοια φαινόμενα, τί να κάνουμε όμως δεν μπορούμε να τα εξαλείψουμε..
Όπως είπε και κάποιος άλλος, ούτε η χειρότερη δημόσια υπηρεσία δεν είναι τόσο εκδικητική.
Και στο κάτω κάτω, ποιοί είστε εσείς που θα αξιολογήσετε τα προβλήματα του καθενός και τους λόγους για τους οποίους δεν έκανε δήλωση;
Ρε alexkasgr , δηλαδή ο μοναδικός λόγος που δικαιολογείς εσύ είναι να έχει πάθει κάποιος καρκίνο και να έχει μείνει στο κρεβάτι για ένα μήνα;
Κόφτε τις εξυπνάδες και τους "ξύλινους" λόγους και κοιτάξτε να βοηθήσουμε όλοι τους συναδέλφους μας.
Και γαμώ την φοιτητική αλληλεγγύη που εκπροσωπείτε..

Πες τα ρε άνθρωπε γαμώ την καταδίκη μου εδώ μέσα, έχουμε πήξει στη μαλακία!!!!!

Γαμώ τις προθεσμίες σας, τις διαδικασίες σας, τη στρατιωτική κωλοϊεραρχία σας!!!

Τον χώρισε η γκόμενα και το 'ριξε στα ξύδια ρε, έπεσε σε κατάθλιψη και ξέχασε τα πάντα.
Ή είδε το περιστατικό του Cheonan και τον έπιασαν οι μαύρες του για την προβοκάτσια, φοβήθηκε ότι θα ξεσπάσει πόλεμος και έτρεξε να μάθει σκοποβολή για να πάει εθελοντής στο πλευρό της Β. Κορέας, αλλά μετά που υποχώρησε η κρίση είδε πως πρέπει να συνεχίσει τις σπουδές του.

Και ποιοι είστε εσείς (και οι κάθε εσείς, κάθε βαθμίδας και ρόλου) που θα κρίνετε πόσο σοβαρός είναι ένας λόγος?

Μαλακία του μεγάλη που δεν ήταν εντός προθεσμίας, είναι δεδομένο αυτό. Ας του γίνει επίπληξη, ας απειληθεί τελεσιγραφικά (και εγγράφως!) πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται αποδεκτή, εντάξει κατανοητό.
Εγώ (γνωστός καυγατζής) θα ήμουν ο πρώτος που θα τον έβριζα.
Αλλά έλεος δηλαδή, όχι και να χάσει το εξάμηνό του!!!

Τι εκδικητικότητα είναι αυτή ρε!

Και να πεις ότι ήταν μια διαδικασία που ενέπλεκε πολλούς φορείς και υπηρεσίες, π.χ. σκέφτομαι υποθετικά μια καθυστέρηση στον Εύδοξο όπου θα έπρεπε να ζητηθεί παράταση κεντρικά στην Αθήνα, να πω ότι φίλε την πάτησες, ας ήξερες καλύτερα τι γραφειοκρατία έχεις να συναντήσεις.
Αλλά για κάτι που περιορίζεται στα όρια του τμήματος και μόνον? Ρε πάτε καλά?????????????
Ξυπνήστε ρεεεεεεε!!!!!!!!
Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #62 on: December 04, 2010, 16:10:25 pm »

Quote from: fourier on December 04, 2010, 15:40:18 pm
Και ποιοι είστε εσείς (και οι κάθε εσείς, κάθε βαθμίδας και ρόλου) που θα κρίνετε πόσο σοβαρός είναι ένας λόγος?

Στάθη, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ούτε αυτό είναι επιχείρημα, και μπορεί πολύ εύκολα να συνεχιστεί σε στυλ κολοκυθιάς: "και ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις αν μπορεί ο άλλος να κρίνει το πόσο σοβαρός είναι ένας λόγος".
Καλώς ή κακώς, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί. Αρμόδιο για να εξετάσει τις εκπρόθεσμες δηλώσεις είναι το ΔΣ και να αποφανθεί κατά περίπτωση, όπως και έγινε.

Αν δε μας αρέσει το να υπάρχει προθεσμία ή το να αποφασίζει το ΔΣ για τους υπερβαίνοντες αυτήν, είναι άλλο ζήτημα και μπορεί να διεκδικηθεί θεσμικά, αλλά το να καλείς σε παράσταση διαμαρτυρίας γενικά και χωρίς να ξέρεις τις ειδικές συνθήκες (π.χ. ότι η απόφαση λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την αιτιολογία) δεν μπορώ να κατανοήσω πού μπορεί να οδηγήσει.

fourier
Guest
« Reply #63 on: December 04, 2010, 16:21:30 pm »

Quote from: Alexkasgr on December 04, 2010, 16:10:25 pm

Στάθη, καταλαβαίνεις φαντάζομαι ότι ούτε αυτό είναι επιχείρημα, και μπορεί πολύ εύκολα να συνεχιστεί σε στυλ κολοκυθιάς: "και ποιος είσαι εσύ που θα κρίνεις αν μπορεί ο άλλος να κρίνει το πόσο σοβαρός είναι ένας λόγος".
Καλώς ή κακώς, υπάρχουν συγκεκριμένοι κανονισμοί. Αρμόδιο για να εξετάσει τις εκπρόθεσμες δηλώσεις είναι το ΔΣ και να αποφανθεί κατά περίπτωση, όπως και έγινε.

Αν δε μας αρέσει το να υπάρχει προθεσμία ή το να αποφασίζει το ΔΣ για τους υπερβαίνοντες αυτήν, είναι άλλο ζήτημα και μπορεί να διεκδικηθεί θεσμικά, αλλά το να καλείς σε παράσταση διαμαρτυρίας γενικά και χωρίς να ξέρεις τις ειδικές συνθήκες (π.χ. ότι η απόφαση λαμβάνεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την αιτιολογία) δεν μπορώ να κατανοήσω πού μπορεί να οδηγήσει.

Ρε μλκ,

πες ότι φεύγεις μεθαύριο το πρωί για τη δουλειά αφήνοντας την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, λες στο γιο σου "σβήστην σε 20 λεπτά που θα είναι έτοιμο", αλλά εκείνος κωλοβαράει στο facebook και το θυμάται μετά από 3 ώρες όταν έχει γίνει πλέον κάρβουνο.

Θα τον αφήσεις νηστικό για μια βδομάδα, για τιμωρία επειδή δεν σεβάστηκε τη διαδικασία που του όρισες??? Είσαι με τα καλά σου???

Alexkasgr
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #64 on: December 04, 2010, 16:31:07 pm »

Επιμένεις στο ίδιο μοτίβο με τα παραδείγματα, λες και μπορείς να γενικεύσεις από αυτά. Όχι, δεν θα τον άφηνα προφανώς, αλλά θα είχε κάποια επίπληξη ώστε να μην κάψει το σπίτι την επόμενη φορά.

Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι δεν τιμωρήθηκε κανείς με αποκλεισμό γιατί δεν ήταν συνεπής, αλλά εξ' ορισμού αν δεν κάνεις δήλωση, δεν μπορείς να δώσεις μαθήματα σε αυτό το εξάμηνο. Δε θα σου πει κανείς μην παρακολουθείς, επίσης ενδεχομένως να μπορούν να κρατηθούν κάποιοι βαθμοί σε συνεννόηση με τους διδάσκοντες ή και να αλλάξει απόφαση το Δ.Σ. εφόσον τεκμηριωθούν οι λόγοι της μη-υποβολής δήλωσης. Και πάλι όμως για να τεθεί το θέμα στην πραγματική του βάση, θα πρέπει να μιλήσουμε με συγκεκριμένα παραδείγματα ατόμων που εμπίπτουν στην κατηγορία (2-3 για διάφορους λόγους και καμια 10αριά ακόμα που θέλανε να αλλάξουν ένα μάθημα ή κάτι τέτοιο). Εγώ απλά σχολίασα τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζεται το θέμα στο πλαίσιο που υπερψηφίστηκε (χωρίς να υπάρχει ακριβής γνώση της κατάστασης) και τη σκοπιμότητα της κινητοποίησης στην οποία καλεί (που απλά θα δημιουργήσει άσκοπη ένταση, αντί να αναζητηθεί μια λύση για κάποια συγκεκριμένα άτομα που έχουν πρόβλημα).
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #65 on: December 04, 2010, 17:28:24 pm »

προφανώς αυτοί που ειναι εκπρόθεσμοι, ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, αρα θα καταθέσουν αίτημα στο ΔΣ,οργανωμένα μεσω του Συλλογου. Δε νομιζω να υπάρχει καποια διάθεση εκδικητικότητας και μαλλον οι αιτήσεις τους θα γίνουν δεκτες. Κανένας δε θελει καθε φορά να τρέχει με γραφειοκρατίες, αιτήσεις και ιστορίες, οπότε δε νομίζω να γίνει συνηθειο.

το "φάουλ" του Συλλόγου Φοιτητών ειναι εδω:

Quote from: Alexkasgr on December 02, 2010, 23:25:46 pm
"Μαζική παράσταση στο γραφείο του προέδρου του τμήματος Ηλεκτρολόγων για το ζήτημα αποκλεισμού φοιτητών από το εξάμηνο, λόγω εκπρόθεσμης δήλωσης",

δηλαδή και κανεις τη μαλακία να μην κανεις εμπρόθεσμα τη δήλωση, και διαμαρτύρεσαι απο πάνω ?? συνεννόηση είναι το ζητούμενο σε τέτοιες περιπτώσεις.
τώρα, αμα κατατεθεί αίτημα στο ΔΣ, και απορριφθεί, τότε , ναι, έχει νόημα η παρασταση, σε άλλη περίπτωση είναι απαραδεκτη.

Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #66 on: December 04, 2010, 17:32:51 pm »

Quote from: status_quo on December 04, 2010, 00:55:10 am
οι περισσοτερους παντως απο αυτους τους φοιτητες δε χανουν το εξαμηνο λογω αδιαφοριας αλλα λογω τεχνικου προβληματος του συστηματος δεν καταχωρηθηκε η δηλωση τους...

για να καταλάβω, είχαν κάνει δήλωση, και μετά ανακάλυψαν οτι δεν είχε περαστεί? και ηταν σιγουροι οτι γι αυτό ευθυνόταν το σύστημα?
γιατι το θέμα πηγαίνει σε εντελώς διαφορετικη βαση (οχι δηλαδή εκεινη του "ξεχασα", "ειχα να παω το σκύλο στο παρκο" κτλ)

Nikiforos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #67 on: December 04, 2010, 18:45:18 pm »

Δηλαδή ρε μάγκες αν εγώ έρθω στην εξεταστική 1 ώρα μετά την έναρξη του μαθήματος επειδή χθες τα ήπια και δεν ξύπναγα και με βάλει μέσα ο καθηγητής και ζητήσω 4 ώρες για να γράψω επειδή η προθεσμία που μου έβαλε δεν μου φτάνει και στο τέλος περάσω δε θα στραβώσετε? Ακούω πράγματα παράλογα εδώ και μάλιστα με προσβλητικό τρόπο διατυπωμένα. Ούτε εγώ είμαι υπέρ τις εκδικητικότητας (αν τελικά υπάρχει) αλλά οι προθεσμίες και οι κανόνες σε ένα σύστημα και γενικά στην κοινωνία είναι απαραίτητες. Ο ρόλος του ΔΣ είναι να κρίνει αν αυτοί που δεν τήρησαν τους κανόνες είχαν σοβαρό λόγο. Στο φινάλε αυτή είναι η δουλειά ενός φοιτητή έτσι δεν είναι (υποτίθεται), δεν είναι δυνατόν χωρίς σοβαρό λόγο να μην προλάβεις μετά από 2 παρατάσεις! Και όχι δεν θα αφήσεις νηστικό το γιο σου μια βδομάδα αλλά δεν θα κάνεις τίποτα? Θα του πεις δεν πειράζει πάρε σουβλάκια? Την άλλη φορά θα πάρετε φωτιά! Φαντάσου να είχες 10 παιδιά και κάθε μέρα να γινόταν με άλλο. Και για να σας προλάβω είμαι αρκετά μεγάλος, δουλεύω και δεν με βολεύουν καθόλου οι προθεσμίες αλλά προσπαθώ και σε γενικές γραμμές καταφέρνω και τις τηρώ. Τις λίγες που δεν μπόρεσα πήγα και συνεννοήθηκα με τον εκάστοτε αρμόδιο και σπάνια συνάντησα εκδικητικότητα.

Μου φαίνεται πως τα καλύτερα μου χρόνια πέρασαν περιμένοντας τα
Social_waste
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #68 on: December 04, 2010, 19:01:01 pm »

απλα αυτο που λες για τις εξαιτασεις ειναι διαφορετικο.
απαιτει να κατσει ο επιτηρητης εκτακτα 3 ωρες παραπανω
και επιπλεον μπορεις να πεις οτι το να μπαινει ο καθενας οτι ωρα θελει
δημιουργει αναστατωση  μεχρι να κατσει, να παρει κολλες και να ρωτησει
τις αποριες του στον καθηγητη. υπαρχουν δηλαδη καποια προβληματα.

περιμενω, και δεν το εχω ακουσει ακομα, τι προβληματα θα δημιουργησει το
να περαστουν αυτων των ανθρωπων οι δηλωσεις. και αντιστοιχα που θα μας
βοηθησει το να τους γαμησουμε μαυτον τον τροπο.

Vive le son
D'l'explosion!
i_am_batman
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #69 on: December 04, 2010, 19:20:56 pm »

Quote from: Nikiforos on December 04, 2010, 18:45:18 pm
Δηλαδή ρε μάγκες αν εγώ έρθω στην εξεταστική 1 ώρα μετά την έναρξη του μαθήματος επειδή χθες τα ήπια και δεν ξύπναγα και με βάλει μέσα ο καθηγητής και ζητήσω 4 ώρες για να γράψω επειδή η προθεσμία που μου έβαλε δεν μου φτάνει και στο τέλος περάσω δε θα στραβώσετε? Ακούω πράγματα παράλογα εδώ και μάλιστα με προσβλητικό τρόπο διατυπωμένα. Ούτε εγώ είμαι υπέρ τις εκδικητικότητας (αν τελικά υπάρχει) αλλά οι προθεσμίες και οι κανόνες σε ένα σύστημα και γενικά στην κοινωνία είναι απαραίτητες. Ο ρόλος του ΔΣ είναι να κρίνει αν αυτοί που δεν τήρησαν τους κανόνες είχαν σοβαρό λόγο. Στο φινάλε αυτή είναι η δουλειά ενός φοιτητή έτσι δεν είναι (υποτίθεται), δεν είναι δυνατόν χωρίς σοβαρό λόγο να μην προλάβεις μετά από 2 παρατάσεις! Και όχι δεν θα αφήσεις νηστικό το γιο σου μια βδομάδα αλλά δεν θα κάνεις τίποτα? Θα του πεις δεν πειράζει πάρε σουβλάκια? Την άλλη φορά θα πάρετε φωτιά! Φαντάσου να είχες 10 παιδιά και κάθε μέρα να γινόταν με άλλο. Και για να σας προλάβω είμαι αρκετά μεγάλος, δουλεύω και δεν με βολεύουν καθόλου οι προθεσμίες αλλά προσπαθώ και σε γενικές γραμμές καταφέρνω και τις τηρώ. Τις λίγες που δεν μπόρεσα πήγα και συνεννοήθηκα με τον εκάστοτε αρμόδιο και σπάνια συνάντησα εκδικητικότητα.

Το αν θα περάσεις τελικά, που κολλάει; Από περιέργεια ρωτάω, γιατί τη διαφορά την καταλαβαίνουν όλοι. Παιδί είσαι;

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
Πιστολέρο
Θαμώνας

View Profile
« Reply #70 on: December 04, 2010, 19:23:59 pm »

@social

θα αναγκάσει κάποιους πχ στη γραμματεία να κάνουν μια δουλειά την οποία δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. (+ το κυριότερο οτι καλλιεργείται γενικότερα η κουλτούρα της ανευθυνότητας)\

μιλάω πάντα γι αυτούς που δεν έχουν κάποια σοβαρή δικαιολογία

edit:κ πολυ περισσότερο αυτό π είπε ο καραμαζοφ

« Last Edit: December 04, 2010, 19:28:56 pm by Πιστολέρο » Logged

What you got they can't steal it
No they can't even feel it
Walk on, walk on...
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #71 on: December 04, 2010, 19:25:13 pm »

Quote from: Social_waste on December 04, 2010, 19:01:01 pm
περιμενω, και δεν το εχω ακουσει ακομα, τι προβληματα θα δημιουργησει το
να περαστουν αυτων των ανθρωπων οι δηλωσεις. και αντιστοιχα που θα μας
βοηθησει το να τους γαμησουμε μαυτον τον τροπο.

οι διδάσκοντες, στον τομέα συνήθως, θέλουν τις καταστασεις αυτών που δήλωσαν το μαθημα για να ξέρουν πόσα τμήματα να κάνουν και αν θα μπορέσουν να γίνουν εργαστηρια και πόσα. Σε καποια μαθηματα του τομεα , EMC πχ, αμα γίνουμε πολλοί αλλαζει η εξεταση απο προφορική σε γραπτη.

Nikiforos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #72 on: December 04, 2010, 20:13:23 pm »

Quote from: i_am_batman on December 04, 2010, 19:20:56 pm
Quote from: Nikiforos on December 04, 2010, 18:45:18 pm

Το αν θα περάσεις τελικά, που κολλάει; Από περιέργεια ρωτάω, γιατί τη διαφορά την καταλαβαίνουν όλοι. Παιδί είσαι;
Αν δεν περάσω δεν θα δώσουν πολύ σημασία θα το περάσουν με ψιλοσχολιασμό αλλά αν περάσω θα μιλάνε όλοι για κατάφορη αδικία κατά αυτών που ασχολήθηκαν με το μάθημα. Γι' αυτό εν γένει υπάρχουν οι κανόνες για να υπάρχει μια ισότητα και να μην είναι κάποιος ευνοημένος ή αδικημένος.

Μου φαίνεται πως τα καλύτερα μου χρόνια πέρασαν περιμένοντας τα
Καμένος
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #73 on: December 04, 2010, 21:08:21 pm »

Quote from: fourier on December 04, 2010, 16:21:30 pm
Quote from: Alexkasgr on December 04, 2010, 16:10:25 pm

Ρε μλκ,

πες ότι φεύγεις μεθαύριο το πρωί για τη δουλειά αφήνοντας την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, λες στο γιο σου "σβήστην σε 20 λεπτά που θα είναι έτοιμο", αλλά εκείνος κωλοβαράει στο facebook και το θυμάται μετά από 3 ώρες όταν έχει γίνει πλέον κάρβουνο.

Θα τον αφήσεις νηστικό για μια βδομάδα, για τιμωρία επειδή δεν σεβάστηκε τη διαδικασία που του όρισες??? Είσαι με τα καλά σου???

Για να είμαστε δίκαιοι το εντελώς ανάλογο είναι να του πώ να κλείσει τη κουζίνα έχοντας διορία 1-2 μήνες ενώ ξέρει ότι μπορεί να την κλείσει από το internet με 10 κλίκ.

Ε αν κάψει το σπίτι είναι ηλίθιος. Τι να κάνουμε τώρα. Δηλάδη και τα 30 άτομα "ξεχάστηκαν" για 1-2 μήνες? Τώρα πλάκα κάνουμε?

Μπορεί με τον ίδιο τρόπο να ξεχαστούν και να μη πατήσουν στα εργαστήρια ή στην εξέταση ενός μαθήματος. Θα είναι κακός και ανάλγητος ο καθηγητής αν δε τους αφήσει να το δώσουν για αυτό το εξάμηνο?

Και άν έρθει ένας πρωτοετής φοιτητής τον Ιανουάριο και πεί "Ρε παιδιά  ξεχάστηκα και δεν ήρθα να γραφτω" θα είναι κακό το τμήμα που θα χάσει την εξεταστική του Φεβρουαρίου?

Και τα 3 παραπάνω παραδείγματα είναι όπως είπες "εσωτερικά του τμήματος".. Αλλά μη το παίζουμε και τόσο large γενικά. Υποτίθεται ότι υπάρχει και κάποια υπευθυνότητα σε κάθε άτομο. Αν κωλοβαρούσε στο facebook ή πήγε στη Ζουαζιλάνδη για 2-3 μήνες ε ας κάτσει ακόμα 2 να περάσει καλά και ας γυρίσει το άλλο εξάμηνο.

(Disclaimer : Τα παραπάνω ισχύουν για περιπτώσεις στις οποίες δεν υπάρχει δικαιολογία για την καθυστέρηση - δηλαδή αυτό που κατάλαβα ότι γίνεται, αφού σε άλλες περιπτώσεις το θέμα περνάει από το τμήμα.)
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #74 on: December 04, 2010, 21:33:18 pm »

βασικά υπάρχει και η παράμετρος που περιμένω έναν καθηγητή να βγάλει το βαθμό μου την τελευταία μέρα της προθεσμίας (ή μάλλον της παράτασης της προθεσμίας), όπως κάνουν πολλοί τελευταία, και μετά πρέπει να κάνω δήλωση σε 1 μέρα όπου μπορεί να συμβεί κάτι στραβό και να μην προλάβω
ελπίζω γι' αυτούς να υπάρξει κάποια ρύθμιση... όσο για τους υπόλοιπους που απλά κωλοβάρεσαν θεωρώ πολύ ακραίο το να χάσουν το εξάμηνο τους... εντάξει καλώς ως τώρα τους έχει ψηθεί το ψάρι στα χείλη αλλά ας μην το παρατραβάμε... χαμένο εξάμηνο δεν είναι και μικρό πράγμα
Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9 Go Up Print
Jump to: