• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:13:30 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 18, 2025, 02:13:30 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by chris_p30
[Today at 00:45:33]

[Μεταφορά και Διανομή ΗΕ]...
by Nikos_313
[Today at 00:10:29]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 17, 2025, 21:32:50 pm]

[Ψηφιακά Ολοκληρωμένα Κυκ...
by tzortzis
[June 17, 2025, 21:25:42 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by PAPARI69
[June 17, 2025, 20:59:13 pm]

[Γραφική] Λυμένα θέματα
by okanpala
[June 17, 2025, 18:56:22 pm]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[June 17, 2025, 14:25:00 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[June 17, 2025, 13:58:20 pm]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[June 17, 2025, 13:19:53 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[June 17, 2025, 12:08:25 pm]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[June 17, 2025, 12:06:57 pm]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426704
Total Topics: 31710
Online Today: 215
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 19
Guests: 158
Total: 177
george pap
aafroditi
Joannapet
aplos paratiritis
melisste22
ioannisdamantis
Tsomp
Anton Pozov
teosimeon
Kazi
thomasdt
elias_farhood
Theislander
mimaki
Bit4Thought
tasos gourd
PolarBear
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Φοιτητής στο τμήμα ΗΜΜΥ (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων - Αποκλεισμός για ένα εξάμηνο
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 ... 9 Go Down Print
Author Topic: Εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων - Αποκλεισμός για ένα εξάμηνο  (Read 14647 times)
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
Re: Εκπρόθεσμη δήλωση μαθημάτων - Αποκλεισμός για ένα εξάμηνο
« Reply #15 on: December 03, 2010, 12:54:04 pm »

Quote from: dimvam on December 03, 2010, 12:40:23 pm
Καταλήψεις: μια «βολική» μορφή διαμαρτυρίας
του Γιώργου Μαυρωτά
*Ο Γιώργος Μαυρωτάς είναι επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ
http://www.protagon.gr

+1

クリスチネットあなたの者だから...
jimmakos
Guest
« Reply #16 on: December 03, 2010, 13:00:35 pm »

σε 20' ραδιοφωνική παρέμβαση μέλους του συλλόγου φοιτητών ΗΛ/ΜΗΧ στον 1431am σχετικά με την απόφαση του συλλόγου
www.1431am.org
inco
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #17 on: December 03, 2010, 13:08:08 pm »

Quote from: dnitsos on December 03, 2010, 12:48:09 pm
οι καταλήψεις έχουν νόημα μονο στα εργοστάσια και στα κέντρα εξουσίας.

αλλά δεν θα δούμε ποτέ τα ΕΑΑΚ εκεί πέρα...  δίπλα με τους εργαζόμενους

έλα ρε μαλάκα σταμάτα επιτέλους.
όταν έκανε η πκς καταλήψεις δηλαδή είχαν νόημα και τώρα όχι ??
« Last Edit: December 03, 2010, 13:22:47 pm by inco » Logged

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ★ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

http://dystopiarap.wordpress.com/
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #18 on: December 03, 2010, 13:14:48 pm »

αλλά δεν θα δούμε ποτέ τα ΕΑΑΚ εκεί πέρα...  δίπλα με τους εργαζόμενους

Η χολή να οδηγεί σε μηδενισμό είναι κρίμα.
Πραγματικά δίνεις ρεσιτάλ.

Θα καταθέσω λοιπόν πώς όταν εγώ με τους συναδέλφους μου κάναμε έκκληση στην ΓΣ του τμήματος για συμπαράσταση στον αγώνα μας, απέναντι σε έναν άθλιο εργοδότη απατεώνα, τα ΕΑΑΚ ήταν κάτι παραπάνω από δίπλα μας.

Δεν θέλω να μειώσω το ΠΑΜΕ ούτε να εξυψώσω ΕΑΑΚ / Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματίων. Απλά στους αγώνες όλοι τρέχουν και να μιλάς για αυτούς που με βοήθησαν τόσο, τόσο απαξιωτικά, το βρίσκω τουλάχιστον άδικο.

Quote from: jimmakos on December 03, 2010, 13:00:35 pm
σε 20' ραδιοφωνική παρέμβαση μέλους του συλλόγου φοιτητών ΗΛ/ΜΗΧ στον 1431am σχετικά με την απόφαση του συλλόγου
www.1431am.org

λολ...
γιατί δεν επέλεξε διακαναλική για την παρέμβαση?

byeeee
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #19 on: December 03, 2010, 13:33:09 pm »

Quote from: Alexkasgr on December 03, 2010, 10:42:56 am
Quote from: jimmakos on December 03, 2010, 10:18:14 am
Διαφωτίστε με αν κάνω λάθος μα.. με τις ίδιες ώρες μάθημα μέσα στο εξάμηνο τότε, επί "προτάσεως τσιμπούκη", οι μηχανολόγοι πήρανε κανονικά την εξεταστική τους ενώ οι ηλεκτρολόγοι χάσανε μια εξεταστική και αυτό επειδή οι μηχανολόγοι στριμώξανε τους καθηγητές κλείνοντας τους και μέσα στην αίθουσα ενώ οι ηλεκτρολόγοι τους αφήσανε να αποφασίσουν αυτοί γι' αυτούς.
λέω κάτι λάθος;

Εγώ απ' όσο θυμάμαι, είχαμε 2 προτάσεις, από Τσιμπούκη και Μάργαρη. Η πρόταση Μάργαρη έλεγε να γίνουν κάποια μαθήματα, μετά εξεταστική το Μάιο, θερινό εξάμηνο με φουλ ρυθμούς και διπλή εξεταστική θερινού-Σεπτεμβρίου μετά. Ψηφίστηκε η πρόταση Τσιμπούκη από τη Συνέλευση Τμήματος, στην οποία ήταν και εκπρόσωποι φοιτητών. Άλλοι θέλανε να πάνε τότε Μύκονο, άλλους τους ενδιέφερε να μην πέσει η εξεταστική μέσα στις φοιτητικές εκλογές (και τα 2 καθορισμένα χρονικά εκ των προτέρων) και τελικά αυτοί που την πλήρωσαν με την απώλεια 2 εξεταστικών ήταν όλοι οι φοιτητές.
Το ότι οι ίδιες παρατάξεις λαϊκίσανε εκ των υστέρων όσο δεν πάει για να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι φοιτητές, παραποιώντας την αλήθεια, είναι πολύ ενδιαφέρον ιστορικά...

Για την ιστορία, τα πράγματα όπως τα κατάλαβα εγώ τότε έγιναν ως εξής :
Ο Σύλλογος Φοιτητών και κατά συνέπεια και κάποιοι εκπρόσωποι φοιτητών μετά στο τμήμα υποστήριξαν την άποψη να γίνουν 2+επαναληπτική εξεταστικές, δλδ όλες οι εξεταστικές... χειμερινή, θερινή και επαναληπτική Σεπτεμβρίου για όλα τα μαθήματα. Αυτό το σχέδιο θυμάμαι ότι το υποστήριξαν πολύ λίγοι καθηγητές ή και κανείς (μεταξύ των οποίων ο Δημάκης νομίζω) γιατί έπρεπε να γίνει σχεδόν 2μηνη εξεταστική, και δεν έβγαιναν οι διδακτικές ώρες του επόμενου εξαμήνου. Η πρόταση Μάργαρη δεν είχε συζητηθεί κάν στην δεύτερη ΓΣ Τμήματος, γιατί είχε απορριφθεί εξαρχής από τους εκπροσώπους φοιτητών, με την αιτιολογία της έως τότε κατάληψης που στερούσε χρόνο για προετοιμασία στα μαθήματα και των φοιτητικών εκλογών, η οποία μπορεί να ήταν και συμφέρουσα για κάποιους φοιτητές, ειδικά γι' αυτους που ήθελαν να τελειώσουν.
Στην τελική συνεδρίαση κατέβηκαν άλλες δύο προτάσεις, αυτή του Χατζηαθανασίου για 1+επαναληπτική εξεταστική (δλδ τριπλή και όχι τετραπλή όπως ήθελαν οι φοιτητές), και τους κάλεσε να συμβιβαστούν σε αυτό γιατί είδε ότι οι συνάδελφοί του δεν είχαν πρόθεση να ψηφίσουν την τετραπλή που ήθελε ο Σύλλογος Φοιτητών. Οι φοιτητές δε συμβιβάστηκαν με την πρόταση Χατζηαθανασίου (γιατί παρέμειναν "πιστοί" στην απόφαση της γενικής τους συνέλευσης), και φυσικά κάπου εκεί κατεβηκε και ψηφίστηκε η περίφημη "πρόταση τσιμπούκη" εξαιατίας της οποιας όσοι ξέρω από το έτος μου βρέθηκαν, ακόμη και οι καλύτεροι, από 3 χρεωστούμενα με 9 χρεωστούμενα ή 12 χρεωστούμενα μαθήματα, και οι περισσότεροι από αυτούς αναγκαστικά τελείωσαν τις σπουδές τους ένα ή ενάμισυ χρόνο μετά. Το σόου των εαακ με τα "σπασίματα" και τα "κλειδώματα" στο τέλος δε θεωρώ ότι έπαιξε κάποιο ρόλο, κατα βάση είχαν πάρει ήδη την απόφασή τους και τους έγραψαν στα @@ τους (χαρακτηριστικό στιγμιότυπο το φάσκελο Μάργαρη).
Αυτοί που είχαν διαπραγματευτεί σοβαρά τότε το θέμα ήταν λιγοστοί εκπρόσωποι φοιτητών (μεταξύ των οποίων και ο fourier που γράφει το ποστ από κάτω).
Γενικώς ακόμη και σήμερα δεν έχω καταλάβει γιατί η πρόταση Τσιμπούκη ήταν η καλύτερη για την εκπαιδευτική διαδικασία. Γενικά δεν μπορώ να καταλάβω (και εδώ ανοίγω μεγαλη κουβέντα) γιατί οτιδήποτε που παρατείνει τις σπουδές μας επ' αόριστον μας κάνει κατ' ανάγκην και "καλύτερους" τη στιγμή που όλοι ξέρουμε ότι για την ποιότητα των σπουδών μας φταίει το εξετασιοκεντρικό σύστημα και το μη - λειτουργικό πρόγραμμα σπουδών, με τις όποιες αγκυλώσεις που δεν αλλάζουν ενώ έχουν αποδειχτεί μή - αποτελεσματικές για την μεγάλη μάζα των φοιτητών που τελειώνει στα 7 χρόνια (όπως το τεράστιο πλήθος μαθημάτων).

Quote from: pandora on December 03, 2010, 04:58:37 am

κάπου εδω να σημειώσω επιπρόσθετα ότι πλανάται σαν "φημολογία" από την διοίκηση του τμήματος ότι με δύο μόνο εβδομάδες κατάληψης θα χαθεί το εξάμηνο...
αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά - και μια που δεν έχει ξαναχαθεί εξάμηνο πρόσφατα στη σχολή μας :
1)μπορεί να σημαίνει ότι οι φοιτητές που παρακολουθούν κανονικά το τρέχον εξάμηνο στο οποίο είναι εγγεγραμμένοι και τα μαθήματα του συγκεκριμένου εξαμήνου, δεν θα δώσουν εξετάσεις ούτε το Φεβρουάριο ούτε τον Σεπτέμβριο για τα συγκεκριμένα 6 ή 7 μαθήματα. Για τους παλιούς που έχουν ξαναδηλώσει τα μαθήματα αυτά επίσης κανείς δεν εγγυάται ότι θα δώσουν αυτά τα μαθήματα έστω και το Σεπτέμβρη, δεδομένου ότι τα έχουν παρακολουθήσει παλιότερο εξάμηνο
2)ότι η ύλη των μαθηματων θα θεωρηθεί μη - διδαχθείσα οπότε στο αντίστοιχο χειμερινό εξάμηνο της επόμενης χρονιας θα δηλώσουν κανονικά και αυτά τα μαθήματα και τα επόμενα

και πάει λέγοντας...

εκ στόματος Αντωνόπουλου έχει δηλωθεί ότι το εξάμηνο δεν μπορεί να παραταθεί ούτε για μία εβδομάδα
συνδέω ακόμη την ολη κατάσταση με το μέιλ που μας ήρθε από την γραμματεία για συγκεκριμένες ημερομηνίες στις οποίες θα πρέπει να "λήξει" το εξάμηνο και συγκεκριμένες ημερομηνίες μέσα στις οποίες θα πρέπει να γίνει η εξεταστική του Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου
και με το γεγονός ότι, σε αντίθεση με την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, δεν έχει δοθεί ακόμη έστω ένα πρώτο πρόγραμμα εξεταστικής

τώρα γιατί εμένα η όλη φάση μου θυμίζει "πρόταση Τσιμπούκη" το 2007(για όσους θυμούνται) ... δεν ξέρω....
αλλά μου τη θυμίζει

Αυτό που λες είναι σοβαρό, δεν έχω ακούσει την αντίστοιχη φημολογία. Όπως και να έχει πάντως -και με βάση αυτό που λέει ο Turambar- το τι ίσχυε μέχρι τώρα δε σημαίνει απαραίτητα και ότι θα συνεχίσει να ισχύει. Αυτό έγινε με τις εκπρόθεσμες δηλώσεις, το οποίο μου φαίνεται απολύτως λογικό (γι' αυτό υπάρχουν τα deadlines). Για το θέμα του εξαμήνου, δεν πιστεύω ότι οι ημερομηνίες είναι τόσο fix και όπως και να έχει το τι θα γίνει θα αποφασιστεί σε συνέλευση Τμήματος, αλλά αν υπάρχουν συνεχόμενες καταλήψεις επίσης δεν το θεωρώ παράλογο κάποια στιγμή να χαθεί και εξάμηνο (θεωρώντας βέβαια ότι τα μέλη ΔΕΠ δεν παίρνουν σε αυτή την περίπτωση αντίστοιχες αποφάσεις κατά του νέου νόμου πλαίσιο, όπως απεργία κτλ.).

Τα μέλη ΔΕΠ δεν ξέρω αν έχουν κηρύξει παρόμοιες κινητοποιήσεις αλλά και πάλι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα επηρεάσει το να χαθεί ή όχι το εξάμηνο. Δλδ, τι διαφορά έχει αν οι ώρες χάθηκαν από καταλήψεις φοιτητών ή απο απεργιακές κινητοποιήσεις καθηγητών?
Την αντίστοιχη φημολογία την έχω ακούσει αρκετά τελευταία, δεν ξέρω ποιός την κυκλοφορεί, αλλά μου φαίνεται σαν προ- δικασμένο αποτέλεσμα μιας κατάστασης που δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί, και γενικά λιγάκι απειλή κιόλας, αν θέλεις την ειλικρινή μου άποψη...
« Last Edit: December 03, 2010, 13:35:44 pm by pandora » Logged
Alexkasgr
Honoured Member - Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Έτη φωτός μπροστά...

View Profile
« Reply #20 on: December 03, 2010, 14:03:41 pm »

Quote from: pandora on December 03, 2010, 13:33:09 pm
Quote from: Alexkasgr on December 03, 2010, 10:42:56 am
Εγώ απ' όσο θυμάμαι, είχαμε 2 προτάσεις, από Τσιμπούκη και Μάργαρη. Η πρόταση Μάργαρη έλεγε να γίνουν κάποια μαθήματα, μετά εξεταστική το Μάιο, θερινό εξάμηνο με φουλ ρυθμούς και διπλή εξεταστική θερινού-Σεπτεμβρίου μετά. Ψηφίστηκε η πρόταση Τσιμπούκη από τη Συνέλευση Τμήματος, στην οποία ήταν και εκπρόσωποι φοιτητών. Άλλοι θέλανε να πάνε τότε Μύκονο, άλλους τους ενδιέφερε να μην πέσει η εξεταστική μέσα στις φοιτητικές εκλογές (και τα 2 καθορισμένα χρονικά εκ των προτέρων) και τελικά αυτοί που την πλήρωσαν με την απώλεια 2 εξεταστικών ήταν όλοι οι φοιτητές.
Το ότι οι ίδιες παρατάξεις λαϊκίσανε εκ των υστέρων όσο δεν πάει για να μην τους πάρουν με τις πέτρες οι φοιτητές, παραποιώντας την αλήθεια, είναι πολύ ενδιαφέρον ιστορικά...
Για την ιστορία, τα πράγματα όπως τα κατάλαβα εγώ τότε έγιναν ως εξής :
Ο Σύλλογος Φοιτητών και κατά συνέπεια και κάποιοι εκπρόσωποι φοιτητών μετά στο τμήμα υποστήριξαν την άποψη να γίνουν 2+επαναληπτική εξεταστικές, δλδ όλες οι εξεταστικές... χειμερινή, θερινή και επαναληπτική Σεπτεμβρίου για όλα τα μαθήματα. Αυτό το σχέδιο θυμάμαι ότι το υποστήριξαν πολύ λίγοι καθηγητές ή και κανείς (μεταξύ των οποίων ο Δημάκης νομίζω) γιατί έπρεπε να γίνει σχεδόν 2μηνη εξεταστική, και δεν έβγαιναν οι διδακτικές ώρες του επόμενου εξαμήνου. Η πρόταση Μάργαρη δεν είχε συζητηθεί κάν στην δεύτερη ΓΣ Τμήματος, γιατί είχε απορριφθεί εξαρχής από τους εκπροσώπους φοιτητών, με την αιτιολογία της έως τότε κατάληψης που στερούσε χρόνο για προετοιμασία στα μαθήματα και των φοιτητικών εκλογών, η οποία μπορεί να ήταν και συμφέρουσα για κάποιους φοιτητές, ειδικά γι' αυτους που ήθελαν να τελειώσουν.

Το ίδιο πράγμα δε λέμε; Η απόρριψη της πρότασης Μάργαρη -που σαφώς υπερείχε στις διαδικτυακές συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα ως η καλύτερη λύση- ήταν τελικά επιλογή των φοιτητών (των εκπροσώπων τους μάλλον). Όπως και η λογική ή όλα ή τίποτα και η μη-ψήφιση της συμβιβαστικής πρότασης Χατζηαθανασίου. Αν στηριζόταν έστω εκείνη η πρόταση, πιστεύεις ότι δε θα συναινούσαν και τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ; Δε διαφωνώ ότι αυτό που έγινε τελικά δεν ωφέλησε κανέναν, αλλά σίγουρα δεν επιβλήθηκε εκ των άνω και έγιναν πολλά αμοιβαία λάθη για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο.

Για τη φημολογία περί απώλειας εξαμήνου, δεν γνωρίζω. Υπήρχε πάντως και σε παλιότερες καταλήψεις. Μπορεί να είναι όντως και απειλή. Εγώ απλά θα το έλεγα γνώση των συνεπειών των ενεργειών του καθενός. Όταν αναλαμβάνει κάποιος να διεκδικήσει κάτι (π.χ. να μην περάσει ένας νόμος) με έναν τρόπο που αυτομάτως θυσιάζει την εκπαιδευτική διαδικασία (π.χ. κατάληψη) είναι λογικό να αναμένει ότι η θυσία είναι πραγματική και δε θα του χαριστεί εκ των υστέρων όπως έγινε παλιότερα. Αυτό σχετίζεται με τη λογική του συλλόγου φοιτητών ότι έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για τα πάντα και να κλείνει τη σχολή ενώ δεν είναι το αρμόδιο όργανο να το πράξει. Η παραπάνω υπόθεση για τα μέλη ΔΕΠ κολλάει εδώ, γιατί τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα μέλη ΔΕΠ διαφωνούν με την επιλογή της κατάληψης στην παρούσα φάση.

Στάθη, αυτά δεν είναι καινούρια, τα είχα πει και τότε και πραγματικά τα πιστεύω για τους περισσότερους εκπροσώπους. Ίσως λανθασμένα να τους έβαλα όλους στο ίδιο τσουβάλι, αλλά σε γενικές γραμμές νομίζω εξήγησα το σκεπτικό μου.

fourier
Guest
« Reply #21 on: December 03, 2010, 14:36:00 pm »

Θαυμάζω το σθένος της μνήμης σας!
Ήσασταν και απ' τους πρωταγωνιστές υποτίθεται...

Δεν πειράζει. Ούτε οι πρώτοι είστε ούτε οι τελευταίοι.
Αιμιλία η φτερωτή χελώνα
Διεστραμμένος

Έξω η μπουχεσαρία απ'το ΤΗΜΜΥ

View Profile WWW
« Reply #22 on: December 03, 2010, 15:20:12 pm »

Quote from: chris_hm on December 03, 2010, 14:44:05 pm
Οι καταληψεις εχουν νοημα οταν το πασοκ ειναι αντιπολιτευση.
ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
ΖΗΤΩ
Η ΝΕΑ
ΔΗΜΟ
ΚΡΑΤΙΑ

"Όσοι περιμένουν να βρουν πατημένα χνάρια θα απογοητευτούν γρήγορα. Όσοι δεν είναι έτοιμοι να πέσουν και να ξανασηκωθούν, να χάσουν τον δρόμο τους και να τον ξαναβρούν, να αγγίξουν όχι μια και δύο αλλά δέκα και εκατό φορές τον πάτο της έσχατης αμφιβολίας για τα σχέδια τους, για τις ιδέες τους, για τους συντρόφους τους, και για τους ίδιους τους εαυτούς τους, να αναμετρηθούν με τα χίλια δυο πρόσωπα της απόγνωσης και να ξανανέβουν στον αφρό, είναι καλύτερα να περιμένουν την κοινωνική αλλαγή απ' τον Αι Βασίλη ή, πράγμα που δεν διαφέρει πολύ, από κάποια αψεγάδιαστη δικαιωμένη "πρωτοπορία" .Εμείς δεν έχουμε να προσφέρουμε παρά την άχαρη γοητεία της καινούριας προσπάθειας, την ιστορική βεβαιότητα για τον σκοπό, την πάλη για τον ποιοτικό εμπλουτισμό του μαζί με την αδιάκοπη κριτική για τα μέσα, την στράτευση σε μια υπόθεση που χρειάζεται μαχητές αλλά θέλει να καταργήσει τους στρατιώτες"

https://www.facebook.com/arage.eaak  Knuppel
Anastacia
Θαμώνας

λευτεριά στους Μουργόλυκους

View Profile
« Reply #23 on: December 03, 2010, 15:22:19 pm »

Και στις σχολές που δεν μπορείτε να πάρετε τις συνελεύσεις χωρίς κατάληψη στο πλαίσιο.
Και όταν αλλάξει η γραμμή μετά από καμιά βδομάδα.
Και και και.

αυτόνομη παρέμβαση στους ηλ-μηχ: http://aphm.espivblogs.net/
συνέλευση για το κόστος φοίτησης: http://synkosfoi.espivblogs.net/

δυστοπία: http://dystopiarap.wordpress.com/
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #24 on: December 03, 2010, 15:44:43 pm »

Στις 3 έχει συντονιστική του συλλόγου.

Όποιο μέλος του συλλόγου που θέλει έρχεται. Θα συζητήσουμε τα πρακτικά της εφαρμογής της απόφασης(δράσεις όπως συγγραφή και μοίρασμα κειμένων στις σχολές αλλά και γενικότερα εξώστροφες δράσεις,προβολές,συζητήσεις κτλ). Οι αποφάσεις της συντονιστικής λαμβάνονται με ομοφωνία και σύνθεση των ιδεών όλων όσων συμμετέχουν(αρκεί προφανώς να είναι στην κατεύθυνση που ορίζει το πλαίσιο).

Όσοι στηρίξατε το πλαίσιο όχι για να πάτε σπίτια σας, αλλά γιατί πραγματικά προβληματίζεστε για τον νέο νόμο πλαίσιο περάστε να συντονιστούμε! Δεν τρώμε κανέναν.

YARRRRRRRRRRRRRR
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #25 on: December 03, 2010, 15:51:08 pm »

Quote from: Alexkasgr on December 03, 2010, 14:03:41 pm

Το ίδιο πράγμα δε λέμε; Η απόρριψη της πρότασης Μάργαρη -που σαφώς υπερείχε στις διαδικτυακές συζητήσεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα ως η καλύτερη λύση- ήταν τελικά επιλογή των φοιτητών (των εκπροσώπων τους μάλλον). Όπως και η λογική ή όλα ή τίποτα και η μη-ψήφιση της συμβιβαστικής πρότασης Χατζηαθανασίου. Αν στηριζόταν έστω εκείνη η πρόταση, πιστεύεις ότι δε θα συναινούσαν και τα υπόλοιπα μέλη ΔΕΠ; Δε διαφωνώ ότι αυτό που έγινε τελικά δεν ωφέλησε κανέναν, αλλά σίγουρα δεν επιβλήθηκε εκ των άνω και έγιναν πολλά αμοιβαία λάθη για να φτάσουμε σε εκείνο το σημείο.

Έγιναν αμοιβαία λάθη αλλά υπήρχαν και αντικρουόμενα συμφέροντα φοιτητών και καθηγητών, όπως υπάρχουν και τώρα του στύλ δε δίνω πτυχιακή εξεταστική για κάθε εξάμηνο γιατί βαριέμαι να διορθώνω γραπτά.
Όσο για την πρόταση Χατζηαθανασίου, περίμεναν να την στηρίξουν οι εκπρόσω ποι φοιτητών για να την στηρίξουν και τα ΔΕΠ αν πίστευαν ότι πράγματι είναι για το καλό μας? Οι καθηγητές στην συντριπτική τους πλειοψηφία πίστευαν ότι η πρόταση Τσιμπούκη ήταν η καλύτερη και αυτήν ψήφισαν. Πλέον πιστεύω ότι θα το έκαναν έτσι κι αλλιώς... θα μπορούσε να περάσει στην τελική ψηφοφορία η πρόταση Χατζηαθανασίου αντί για την πρόταση Τσιμπούκη, αλλά οι καθηγητές επέλεξαν να περάσει στην τελευταία ψηφοφορία η πρόταση Τσιμπούκη. Οπότε έγινε ψηφοφορία μεταξύ πρότασης συλλόγου και πρότασης τσιμπουκη και φυσικά υπερίσχυσε η δεύτερη.

Για τη φημολογία περί απώλειας εξαμήνου, δεν γνωρίζω. Υπήρχε πάντως και σε παλιότερες καταλήψεις. Μπορεί να είναι όντως και απειλή. Εγώ απλά θα το έλεγα γνώση των συνεπειών των ενεργειών του καθενός. Όταν αναλαμβάνει κάποιος να διεκδικήσει κάτι (π.χ. να μην περάσει ένας νόμος) με έναν τρόπο που αυτομάτως θυσιάζει την εκπαιδευτική διαδικασία (π.χ. κατάληψη) είναι λογικό να αναμένει ότι η θυσία είναι πραγματική και δε θα του χαριστεί εκ των υστέρων όπως έγινε παλιότερα. Αυτό σχετίζεται με τη λογική του συλλόγου φοιτητών ότι έχει αρμοδιότητα να αποφασίζει για τα πάντα και να κλείνει τη σχολή ενώ δεν είναι το αρμόδιο όργανο να το πράξει. Η παραπάνω υπόθεση για τα μέλη ΔΕΠ κολλάει εδώ, γιατί τα περισσότερα (αν όχι όλα) τα μέλη ΔΕΠ διαφωνούν με την επιλογή της κατάληψης στην παρούσα φάση.

Νομίζω όποιος είναι ακόμα φοιτητής και ήταν και τότε δεν μπορεί να δεί τόσο "κουλ" την κατάσταση τουλάχιστον όχι όπως την περιγράφεις. Και έχει ο καθένας και διαφορετική επιλογή όταν πάει και ψηφίζει στο σύλλογο, δεν έχουν όλοι τις ίδιες. Πάντως καταλαβαίνω γενικά τι λές.
Αλλά και πάλι νομίζω ότι με φημολογίες και τέτοια δεν καταφέρνουμε τίποτα απο το να δηλητηριάζεται το κλίμα και να προδικάζονται γεγονότα πρίν ακόμα γίνουν.
Στα μέλη ΔΕΠ, κλείνοντας, είχα την εντύπωση ότι δεν αρέσει επίσης καθόλου μα καθόλου ο νέος ΝΠ
Meloukos
Θαμώνας

View Profile
« Reply #26 on: December 03, 2010, 17:54:56 pm »

Quote from: fourier on December 03, 2010, 14:36:00 pm

Μια απο τις λιγες φορες που θα συμφωνησω με τον Αλιακ,επειδη εζησα και γω ολες τις καταληψεις,θυμαμαι τοτε εναν νεο χρηστη pandora να ειναι υπερμαχος μεχρι θανατου της καταληψης(δειτε τα πρωτα-΄πρωτα ποστ της) και τωρα να ανησυχει μην χασει την εξεταστικη.
Ω καιροι ω ηθη...
Για τον Αλεξανδρο δε θα πω το ιδιο καθως και τοτε ως φοιτητης ειχε τις ιδιες αποψεις.

Αυτα ετσι απλα,χωρις να εχω διαθεση να διαπληκτιστω με κανεναν,ουτε να την πω στην Pandora την οποια δε γνωριζω,απλα προφανως τωρα εχει μπει σε μια σειρα και βρισκεται στα τελειωματα της σχολης,τοτε ως νεα δεν κοιτουσε τοσο μακρια.

Οσο για τον Μαργαρη,εκεινη την περιοδο ηταν κοκκινο πανι για καποιο λογο που ποτε δεν καταλαβα,αν ελεγε "παιδια απο εδω ειναι η σκαλα να κατεβητε",καποιοι θα προτιμουσαν να πεσουν απο το παραθυρο.Και ηταν ο μονος που ειχε κανει εξεταση στο μαθημα του(και ο πιτσουλης μια παρωδια),οι αλλοι οι καθηγηταραδες που ηταν κοντα μας,και στηριζαν το φοιτητικο κινημα επελεξαν να κανουν τα μπανια τους(και καλα καναν Wink)

Α και εμενα δεν με καιει τιποτα,εχω τελειωσει απλα τα δυο σεντς μου.

If you live each day as if it was your last, someday you'll most certainly be right
aposmpak
Guest
« Reply #27 on: December 03, 2010, 18:12:05 pm »

Quote from: Godhatesusall on December 03, 2010, 15:44:43 pm
Στις 3 έχει συντονιστική του συλλόγου.

Όποιο μέλος του συλλόγου που θέλει έρχεται. Θα συζητήσουμε τα πρακτικά της εφαρμογής της απόφασης(δράσεις όπως συγγραφή και μοίρασμα κειμένων στις σχολές αλλά και γενικότερα εξώστροφες δράσεις,προβολές,συζητήσεις κτλ). Οι αποφάσεις της συντονιστικής λαμβάνονται με ομοφωνία και σύνθεση των ιδεών όλων όσων συμμετέχουν(αρκεί προφανώς να είναι στην κατεύθυνση που ορίζει το πλαίσιο).

Όσοι στηρίξατε το πλαίσιο όχι για να πάτε σπίτια σας, αλλά γιατί πραγματικά προβληματίζεστε για τον νέο νόμο πλαίσιο περάστε να συντονιστούμε! Δεν τρώμε κανέναν.
συνεδριαζει ακομα?
αν μπορειτε να αναρτησετε καποια στιγμη το προγραμμα/τις δρασεις της καταληψης!
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #28 on: December 03, 2010, 18:14:09 pm »

Quote from: Meloukos on December 03, 2010, 17:54:56 pm
Quote from: fourier on December 03, 2010, 14:36:00 pm

Μια απο τις λιγες φορες που θα συμφωνησω με τον Αλιακ,επειδη εζησα και γω ολες τις καταληψεις,θυμαμαι τοτε εναν νεο χρηστη pandora να ειναι υπερμαχος μεχρι θανατου της καταληψης(δειτε τα πρωτα-΄πρωτα ποστ της) και τωρα να ανησυχει μην χασει την εξεταστικη.
Ω καιροι ω ηθη...
Για τον Αλεξανδρο δε θα πω το ιδιο καθως και τοτε ως φοιτητης ειχε τις ιδιες αποψεις.

Αυτα ετσι απλα,χωρις να εχω διαθεση να διαπληκτιστω με κανεναν,ουτε να την πω στην Pandora την οποια δε γνωριζω,απλα προφανως τωρα εχει μπει σε μια σειρα και βρισκεται στα τελειωματα της σχολης,τοτε ως νεα δεν κοιτουσε τοσο μακρια.

είμαι σίγουρη οτι ο Αλιάκμων μόνο σε αυτό δεν αναφέρεται
από εκεί και πέρα, μας παρακολουθείς? μήπως πρέπει να σου δώσουμε και πιστοποιητικό "φρονημάτων"?
η κατάληψη είναι ένα μέσο αντίδρασης, αγώνα αν θέλεις, που χρησιμοποιείται κατά περίσταση
για την παρούσα κατάληψη, αυτή τη στιγμή, άσχετα με το τι με καιει ή δε με καίει εμένα προσωπικά, δεν έχω εκφράσει αρνητική άποψη
κι αν ήσουν αρκετα προσεκτικός στην ανάγνωση των πόστ μου (μια που είσαι και ο επίσημος παρατηρητής του τι γράφω και με ποιά συχνότητα) θα είχες προσέξει ότι έχω επιμελώς αρνηθεί να πάρω θέση αυτή τη στιγμή... μάλιστα μπορεί να ήμουν και ¨"υπέρ" αν η σχολή αυτή τη στιγμή είχε μέσα όλους αυτούς που ψήφισαν κατάληψη, και όχι απλώς 40 άτομα από τα 158 που είναι αυτή τη στιγμή στη σχολή

έκανες ένα πόστ για να κάνεις την προσωπική σου επίθεση και μέχρι εκεί - τί ήθη αληθεια... και το πιο ηθικό από όλα είναι το "εγώ ξεμπέρδεψα πλέον δεν πά να καεί και το μπ%$&λο"

κάποιοι άλλοι που γράφουν στο φόρουμ ήταν παλιά σε σχήματα πολιτικά που διαλύθηκαν και τώρα είναι σε παρατάξεις άλλες, κάποιοι ήταν δεξιοί και τώρα είνα κνίτες, κάποιοι ήταν πασόκοι ή οτιδήποτε και έγιναν εαακ, κάποιοι ήταν κατά της προηγούμενης κατάληψης και υπέρ αυτής και πάει λέγοντας
περιμένω στο επόμενό σου πόστ να καταρτίσεις μια λίστα με τους εν λόγω συγγραφείς πόστ και να τους  μέμφεσαι για την ¨"ηθική" τους για να γελάσω και λίγο παραπάνω

επίσης το κορυφαίο είναι ότι κατακρίνεις και τους έχοντες άποψη ή όσους είχαν εκφέρει αποψεις στο παρελθόν.. αν εσύ δεν εξέφρασες ποτέ άποψη για να γίνεις αντικείμενο κριτικής δεν σου φταίει κανένας

σε ένα από τα λιγα πράγματα που είχα συμφωνήσει κάποτε με τον xristoforos_ (ixic)
ήταν ότι όλοι όσοι είναι άοσμοι και άχρωμοι γενικά επιλέγουν να γράψουν όταν γίνεται κατάληψη... δεν είχε καθόλου άδικο
pandora
Καταστραμμένος

madness

View Profile
« Reply #29 on: December 03, 2010, 18:26:40 pm »

α Meloukos για να σε ...βοηθήσω και λίγο παραπάνω "επι το έργον' της συλλογής στατιστικών μπορείς να δείς αρκετά ενθουσιώδη πόστ του alexkas για την κατάληψη του 2006, μια από τις καλύτερες που είχαμε ποτέ στην σχολή, σχετικά με τις τότε δράσεις και εκδηλωσεις που διοργανωνόντουσαν
επίσης μπορείς να δείς και παλιά πόστ του αλιάκμονα
και πολλών άλλων

και μετά να μας παραθέσεις τα σχόλιά σου
Pages: 1 [2] 3 4 ... 9 Go Up Print
Jump to: