• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 10:51:34 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 10:51:34 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 00:16:23]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:18 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]

[Εφ.Θερμοδυναμική]Παλιά θ...
by Giannis Masterio
[June 12, 2025, 22:30:38 pm]

Paid Internships in a Eur...
by okan
[June 12, 2025, 22:30:02 pm]

[ΔΣΗΕ] Γενικές απορίες, α...
by tasos_ntv
[June 12, 2025, 21:38:52 pm]

[Ηλεκτρονική Ι] Απορίες σ...
by RogueSoftware
[June 12, 2025, 12:19:21 pm]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9958
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426664
Total Topics: 31711
Online Today: 201
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 48
Guests: 87
Total: 135
georkala
dseid
Kelly Tsimpouri
Kv
thomaitheodosiadou
kapas
Petran25
jimalexoud
Ntinomanolo123
dionmant
dkoukn
Jordann
DarkMagiK06
anastasis_sid
nthanos
tsaliki
odysseaskar
johnmout
satsok
_Trob
geftihiakos
dimitris papadopoulos
Thanoskask
AcDimitri
sigklitiki
valentini
JoHn!
John120196
andripappa
asemas
dimikotz
GPapas
meni
kurt
BossiTsif
Mari0s
NET2GRID
lelenia
maria_s
natavhoo
stmanzaf
EvanTsir
Bel
Marihouan820
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για ανανέωση (ή προσθήκη νέου) avatar, πρέπει η μεγαλύτερη διάσταση της εικόνας να είναι 110 pixels.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Κτηριακή υποδομή - Διαδικτυακή οργάνωση (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Θα κλείνει η σχολή τα βράδια
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13 Go Down Print
Author Topic: Θα κλείνει η σχολή τα βράδια  (Read 18897 times)
istar
Θαμώνας

do it yourself...

View Profile
Re: Θα κλείνει η σχολή τα βράδια
« Reply #30 on: November 25, 2010, 13:51:55 pm »

Quote from: Karaμazoβ on November 25, 2010, 12:51:22 pm
είναι και οι προβολές των Κινηματογραφικών Ομαδων γμτ...πρεπει ο κόσμος να έρχεται πριν τις 2200 πλεον... Undecided

Quote from: Nessa NetMonster on November 25, 2010, 04:15:59 am
Άμα θέλει κάποια συλλογικότητα να διοργανώσει πάρτι και αρχίσουνε να στήνουνε, τι θα γίνει; Στις 10 που θα πάνε να κλείσουνε θα τους κλειδώσουνε μέσα; Cheesy

βασικά υπάρχουν κάποιες πορτες με μπάρες που ανοιγουν απο μέσα (τοπογραφοι πχ)

Σ'αυτες τις πόρτες, παλιότρερα έβαζαν λουκέτο, και χθές είχε λουκέτο και βγήκαμε απο την κεντρική...
Και γενικότερα όποτε τους καπνίσει κλειδώνουν τις πόρτες με λουκέτα μετα τον δεκεμβρη του 08, χωρίς να γνωρίζουν αν υπαρχει κάποιος σ αυτο το αχανές κτίριο... μοιαζει σαν εκληματική ενέργεια σε περιπτωση πυρκαγιας... σεισμου.. κλπ κλπ
« Last Edit: November 25, 2010, 13:56:38 pm by istar » Logged

Η ελευθερία μου είναι στις σόλες
των αλήτικων παπουτσιών μου.

Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζεις μάταια
vasso
Καταστραμμένος

Overambitious doer

View Profile WWW
« Reply #31 on: November 25, 2010, 14:13:11 pm »

Quote from: istar on November 25, 2010, 13:51:55 pm
Quote from: Karaμazoβ on November 25, 2010, 12:51:22 pm
είναι και οι προβολές των Κινηματογραφικών Ομαδων γμτ...πρεπει ο κόσμος να έρχεται πριν τις 2200 πλεον... Undecided

Quote from: Nessa NetMonster on November 25, 2010, 04:15:59 am
Άμα θέλει κάποια συλλογικότητα να διοργανώσει πάρτι και αρχίσουνε να στήνουνε, τι θα γίνει; Στις 10 που θα πάνε να κλείσουνε θα τους κλειδώσουνε μέσα; Cheesy

βασικά υπάρχουν κάποιες πορτες με μπάρες που ανοιγουν απο μέσα (τοπογραφοι πχ)

Σ'αυτες τις πόρτες, παλιότρερα έβαζαν λουκέτο, και χθές είχε λουκέτο και βγήκαμε απο την κεντρική...
Και γενικότερα όποτε τους καπνίσει κλειδώνουν τις πόρτες με λουκέτα μετα τον δεκεμβρη του 08, χωρίς να γνωρίζουν αν υπαρχει κάποιος σ αυτο το αχανές κτίριο... μοιαζει σαν εκληματική ενέργεια σε περιπτωση πυρκαγιας... σεισμου.. κλπ κλπ
+1

η θεατρική είχε κλειστεί μέσα την προηγούμενη Κυριακή, ~ 30 άτομα, ~2 το βράδυ και όλες οι πόρτες κλειδωμένες και φύλακας πουθενά...

ή που θα πηδούσαμε από σπασμένα τζάμια του πρώτου ορόφου στο πίσω πάρκινγκ...
ή που τελικά βρέθηκε τρόπος να ανοίξει η κεντρική για να βγούμε (αλλά προφανώς δεν υπήρχε τρόπος να την ξανακλείσουμε και έμεινε ανοιχτή)

Πάντως ο Κοσμήτορας μίλησε ευθέως για "μπαριέρες" που θα κατεβαίνουν τα βράδια... Ελπίζω τότε να μην εξαφανίζεται ο φύλακας όπως τώρα.

Είναι τα βλέφαρά μου
διάφανες αυλαίες.
Όταν τα ανοίγω βλέπω
μπρος μου ό,τι κι αν τύχει.
Όταν τα κλείνω βλέπω
μπρος μου ό,τι ποθώ.
Junior
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #32 on: November 25, 2010, 14:18:43 pm »

Quote from: Turambar on November 25, 2010, 11:52:01 am
Τα κάνουν όλα πουτάνα. Κάποιοι συμμαζεύουν, κάποιοι όχι. Σάββατο πρωί όμως, όσοι έχουν περάσει από τη σχολή ξέρουν.

Σχεδόν πάντα μετά από το πάρτι μαζεύονται τα σκουπίδια και το μόνο που μένει για τις καθαρίστριες είναι το σφουγγάρισμα. Οι περιπτώσεις που δε μαζεύονται είναι ελάχιστες και φυσικά διαφωνούμε (λόγω όγκου δουλειάς για τις καθαρίστριες)

Για το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν το πανεπιστήμιο "λειτουργεί" ή όχι. Αν δε λειτουργεί, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε ότι είναι βρώμικο. Αν λειτουργεί, ας καθαρίζεται όπως και τις άλλες μέρες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα και η μη επίλυσή του απλώς δημιουργεί εντυπώσεις.

Χρησιμοποιούν πόρους του πανεπιστημίου (πχ ρεύμα).

Το αναγνωρίζουμε. Και το βλέπουμε σαν παροχή του πανεπιστημίου προς τους φοιτητές. Γιατί έχουμε ανάγκη από φθηνή διασκέδαση που δε βρίσκεται στα εμπορικά μαγαζιά. Αν λοιπόν το πανεπιστήμιο θέλει να λέει ότι είναι κάτι παραπάνω από λογισμός 2 και ηλεκτρικά κυκλώματα 5, ζητάμε να στηρίξει τους φοιτητές και σε αυτόν τον τομέα.

Μέσα στα πάρτι αυτά συχνά μαζεύονται διάφοροι άνθρωποι που χρησιμοποιώντας τον όχλο σπάνε γιατί κανείς δε μπορεί να τους κάνει τίποτα. Συχνά μπορεί να πλακώνονται και με τους διοργανωτές του πάρτυ, αν οι τελευταίοι πάνε να τους σταματήσουν.

Αυτό είναι το μόνο πραγματικό πρόβλημα, αλλά εγώ έχω άλλη αίσθηση για την έκτασή του. Στη συντριπτική πλειοψηφία των πάρτι δε γίνεται καμία απολύτως ζημιά. Κατά καιρούς σπάνε τουαλέτες (που σπάνια φτιάχνονται) και τζάμια. Δεν μπορώ να υπολογίσω το κόστος για το πανεπιστήμιο, αλλά δεν μπορώ και να πιστέψω ότι είναι "υπέρογκο". Από την άλλη, τα τζάμια δε σπάνε αναγκαστικά στα πάρτι, σπάνε και σε ανύποπτες στιγμές. Όπως και να 'χει, η λύση για τα σπασμένα τζάμια δεν είναι να σταματήσουν τα πάρτι. Αντίστοιχη λογική θα ήταν, αν κατά τη διάρκεια συνέλευσης τμήματος ή κοσμητείας κάποιοι ανεγκέφαλοι σπάνε τζάμια, να σταματήσουν οι συνελεύσεις.

Προφανώς μαζί με τα ξερά, καίγονται και τα χλωρά. Αλλά η προστασία του πανεπιστημίου, δεν είναι μόνο να κρατήσουμε τους μπάτσους έξω, και να διαφυλάξουμε τον παρθενικό υμένα του ασύλου.

Δε δέχομαι τη λογική μαζί με ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Η προστασία του πανεπιστημίου δεν είναι μόνο να μείνουν οι μπάτσοι έξω, αλλά και να μπορούμε να το χρησιμοποιούμε προς όφελός μας.
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #33 on: November 25, 2010, 14:21:09 pm »

Quote from: fourier on November 25, 2010, 13:38:25 pm
Μπράβο ρε τρισμέγιστε διανοητή, το βρήκες!

Τα σπασμένα τζάμια της πολυτεχνικής είναι η βασική αιτία του προβλήματος της παιδείας, και βεβαίως τα έξοδα για την αποκατάστασή τους είναι που έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα!!!

ΥΓ: Το "αφέ" έχει καμία σχέση με τα αφέψημα?

τρις μεγιστους διανοητες να αναζητησεις εκει που καποιος εξισωνει τα παρτυ

με τις πορειες για διεκδικησεις.... ευγενικα παντα

Οσο για την προσπαθεια να μου πεις οτι λεω οτι τα τζαμια ειναι η αιτια

οχι φιλε μου ειναι η προφαση και -- εχει ερθει καιρος να τους κοψουμε τις προφασεις

クリスチネットあなたの者だから...
fourier
Guest
« Reply #34 on: November 25, 2010, 14:37:04 pm »

Quote from: arashi on November 25, 2010, 14:21:09 pm
Quote from: fourier on November 25, 2010, 13:38:25 pm
Μπράβο ρε τρισμέγιστε διανοητή, το βρήκες!

Τα σπασμένα τζάμια της πολυτεχνικής είναι η βασική αιτία του προβλήματος της παιδείας, και βεβαίως τα έξοδα για την αποκατάστασή τους είναι που έφεραν το ΔΝΤ στην Ελλάδα!!!

ΥΓ: Το "αφέ" έχει καμία σχέση με τα αφέψημα?

τρις μεγιστους διανοητες να αναζητησεις εκει που καποιος εξισωνει τα παρτυ

με τις πορειες για διεκδικησεις.... ευγενικα παντα

Οσο για την προσπαθεια να μου πεις οτι λεω οτι τα τζαμια ειναι η αιτια

οχι φιλε μου ειναι η προφαση και -- εχει ερθει καιρος να τους κοψουμε τις προφασεις

Για να υπάρξει επικοινωνία απαιτείται η χρήση κοινού κώδικα επικοινωνίας, και αν κρίνω από το "αφέ" (πήγες να παίξεις με το αφενός < αφ' ενός < απ(ο) ενός = από τη μία - και αφετέρου = από την άλλη)
μάλλον τα ελληνικά σου είναι απαγορευτικά.

Διαφορετικά θα καταλάβαινες ότι η τελευταία σου φράση είναι εντελώς αντιφατική. Η λέξη "πρόφαση" από μόνη της αρκεί για να σου απαντήσει:
πρόφαση η [prófasi] O33 : ψεύτικη, φανταστική αιτία που προβάλλει κάποιος για να δικαιολογήσει μια ενέργεια ή μια παράλειψή του· πρόσχημα

Τι θα πει "να τους κόψουμε τις προφάσεις", πώς μπορείς να κόψεις κάτι που δεν υπάρχει, που το δημιουργούν από μόνοι τους?

Άσε που πρέπει να είναι πολύ ηλίθιος κάποιος για να χρησιμοποιήσει τα σπασμένα τζάμια ακόμα και ως πρόφαση.

Τα πάρτυ δεν τα εξισώνω με τις πορείες, αλλά δεν τα βάζω και στην απέναντι. Γιατί αντί για πάρτυ μπορεί να γίνει μια ομιλία, μια συνέλευση, μια οποιουδήποτε τύπου μάζωξη για συντονισμό ή κάτι τέτοιο, μια κινηματογραφική προβολή ή μια θεατρική παράσταση όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ή οτιδήποτε άλλο.

Το ότι οι ντεμέκ "πολιτικοποιημένες" συλλογικότητες χρησιμοποιούν τη λέξη "εκδηλώσεις" εννοώντας αποκλειστικά και μόνον πάρτυ είναι σημάδι των καιρών και ένδειξη της ανεπάρκειάς τους. Αυτό εμένα δε μου λέει κάτι. Όπως αντίστοιχα, όταν ο αγώνας ταυτίζεται με το σπάσιμο/κάψιμο, κι αυτό προβληματικό είναι.

Το ζήτημα είναι, και ο Junior το είπε μια χαρά: Το πανεπιστήμιο είναι μόνο Πεδία και Κυκλώματα? Αυτό το πανεπιστήμιο θέλουμε?

Τέλος από μένα, θα επανέλθω μόνο αν προκύψει κάτι νεότερο.
Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #35 on: November 25, 2010, 16:28:17 pm »

Quote from: fourier on November 25, 2010, 13:05:00 pm

Οι συναισθηματισμοί σου αγγίζουν τα όρια του χαζογκομενισμού.

Με την ίδια λογική, όταν αύριο θα απαγορευτούν σε κρατικό επίπεδο οι πορείες και οι διαδηλώσεις, θα γράψεις άλλο ένα δακρύβρεχτο οργισμένο κειμενάκι "πάρτε το απόφαση, αποτύχαμε... εμείς φταίμε... όλοι εείς που κάναμε πορείες... δεν καταφέραμε να περιφρουρήσουμε... κάποιοι δήθεν αγωνιστές που έρχονταν και τα καίγανε όλα... όσοι κάναμε πορείες έπρεπε να παραδίδουμε τους δρόμους (!?!) σε 2 φορές καλύτερη κατάσταση απ' ότι ήταν πριν..."

Εγώ στο παραπάνω ποστ έχω να κατακρίνω την σύνδεση μπορεί να γίνει του συναισθηματισμού του μηνύματος με το υπόλοιπο σκέλος.

Πάρα την αρχίκή μου αντίδραση στο ποστ του φουριέρ έχει δίκιο.

Η λύση που βρήκα στο προηγούμενο ποστ, απλή λογική και πρακτική, είναι εντελώς ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ.

Παράδειγμα του τι εννοώ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ λύση:
ΠΡΟΒΛΗΜΑ
Βιάζεται ένα κορίτσι στις τουαλέτες του σχολείου και οι μαθητές το τραβάνε με το κινητό. Το βίντεο διαρρέει και γίνεται σάλος.
ΛΥΣΗ
Απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία.

Το αντιπαράδειγμα του fourier είναι όπως ακριβώς το είπε
Quote from: fourier on November 25, 2010, 14:37:04 pm

Τα πάρτυ δεν τα εξισώνω με τις πορείες, αλλά δεν τα βάζω και στην απέναντι. Γιατί αντί για πάρτυ μπορεί να γίνει μια ομιλία, μια συνέλευση, μια οποιουδήποτε τύπου μάζωξη για συντονισμό ή κάτι τέτοιο, μια κινηματογραφική προβολή ή μια θεατρική παράσταση όπως πολύ σωστά αναφέρθηκε, ή οτιδήποτε άλλο.

Οπότε ναι! Μέχρι εδώι έχει δίκιο ο φουριέρ...
Το κύριο πρόβλημα στην συλλογιστική του μπορεί να είναι το ότι, το να τα σπάσεις στις πορείες, είναι μέσο πάλης. Το να τα σπάσεις είναι μέσο διασκέδασης? Τέτοια διασκέδαση/ψυχαγωγία θέλουμε στο πανεπιστήμιο?
(δεν το εννοώ το ερώτημα βασικά, απλά δύο μπορούν να παίξουν έτσι το παιχνίδι, το γάντι είναι σε σένα φουριέρ)

Quote from: Junior on November 25, 2010, 14:18:43 pm
Τα κάνουν όλα πουτάνα. Κάποιοι συμμαζεύουν, κάποιοι όχι. Σάββατο πρωί όμως, όσοι έχουν περάσει από τη σχολή ξέρουν.

Σχεδόν πάντα μετά από το πάρτι μαζεύονται τα σκουπίδια και το μόνο που μένει για τις καθαρίστριες είναι το σφουγγάρισμα. Οι περιπτώσεις που δε μαζεύονται είναι ελάχιστες και φυσικά διαφωνούμε (λόγω όγκου δουλειάς για τις καθαρίστριες)

Για το Σαββατοκύριακο, θα πρέπει να αποφασίσουμε αν το πανεπιστήμιο "λειτουργεί" ή όχι. Αν δε λειτουργεί, δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε ότι είναι βρώμικο. Αν λειτουργεί, ας καθαρίζεται όπως και τις άλλες μέρες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που λύνεται εύκολα και η μη επίλυσή του απλώς δημιουργεί εντυπώσεις.

Το πάντα με το σχεδόν πάντα διαφέρει πολύ και δε μπορώ να μιλήσω με στοιχεία, ποσοστά και αποδείξεις.
Όμως συμβαίνει συχνά.
Και δεν μιλάμε για παρατημένα ποτηράκια. Μιλάμε για ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, που φορτώνεται στις πλάτες των καθαρηστριών. (ή αυτών που θα κάνουν πάρτι το Σάββατο και αναγκάζονται να καθαρίσουν στοιχειωδώς τα της Παρασκευής).
Όμως η λύση πρέπει να έρθει από κάπου.

Quote from: Turambar on Today at 10:52:01
Χρησιμοποιούν πόρους του πανεπιστημίου (πχ ρεύμα).

Το αναγνωρίζουμε. Και το βλέπουμε σαν παροχή του πανεπιστημίου προς τους φοιτητές. Γιατί έχουμε ανάγκη από φθηνή διασκέδαση που δε βρίσκεται στα εμπορικά μαγαζιά. Αν λοιπόν το πανεπιστήμιο θέλει να λέει ότι είναι κάτι παραπάνω από λογισμός 2 και ηλεκτρικά κυκλώματα 5, ζητάμε να στηρίξει τους φοιτητές και σε αυτόν τον τομέα.

Εδώ ήθελα να τονίσω ότι ακόμα και χωρίς την παραμικρή ζημιά υπάρχει κόστος για το πανεπιστήμιο, που προφανώς όμως δεν είναι πέρα από τη λογική, ότι προσφέρει το πανεπιστήμιο στους φοιτητές και όσους δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Αυτό είναι το μόνο πραγματικό πρόβλημα, αλλά εγώ έχω άλλη αίσθηση για την έκτασή του. Στη συντριπτική πλειοψηφία των πάρτι δε γίνεται καμία απολύτως ζημιά. Κατά καιρούς σπάνε τουαλέτες (που σπάνια φτιάχνονται) και τζάμια. Δεν μπορώ να υπολογίσω το κόστος για το πανεπιστήμιο, αλλά δεν μπορώ και να πιστέψω ότι είναι "υπέρογκο". Από την άλλη, τα τζάμια δε σπάνε αναγκαστικά στα πάρτι, σπάνε και σε ανύποπτες στιγμές. Όπως και να 'χει, η λύση για τα σπασμένα τζάμια δεν είναι να σταματήσουν τα πάρτι. Αντίστοιχη λογική θα ήταν, αν κατά τη διάρκεια συνέλευσης τμήματος ή κοσμητείας κάποιοι ανεγκέφαλοι σπάνε τζάμια, να σταματήσουν οι συνελεύσεις.

Μπορεί να μην ευθύνονται για το δημόσιο χρέος, τα πάρτι της πολυτεχνικής, αλλά η ζημιά παραμένει. Το ελάχιστο, αυτός που βγάζει κέρδη από το πάρτι θα έπρεπε κάπως να πληρώσει. Είναι απλά παράλογο να γίνεται αυτό! Απλά παράλογο.

Αυτό που ήθελα να τονίσω στο μήνυμα μου, είναι η αποτυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας, και κυρίως των φοιτητών, να προστατεύσουν το πανεπιστήμιο από τις ίδιες τους τις εκδηλώσεις.
Η ασυδοσία απέτυχε, και είναι πραγματικά κρίμα.

Αν μπει ένα λουκέτο, δεν σημαίνει ότι αυτό το λουκέτο δεν θα ανοίγει αν χρειαστεί. Τι πρέπει να γίνει για να ανοίξει ένα τέτοιο λουκέτο?

Τέλος αν υπάρχει ένα πρόβλημα, στο οποίο είσαι μέρος του και αιτία του, πρέπει κάτι να αντιπροτείνεις ακόμα και σε μια αντιδραστική λύση.
Εκτός αν πιστεύεται ότι δεν υπάρχει πρόβλημα...

byeeee
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #36 on: November 25, 2010, 16:54:18 pm »

Παιδιά το θέμα δεν είναι μόνο αν θα γίνονται ή δε θα γίνονται πάρτι.

Είναι ότι για να μη γίνονται πάρτι, θα κλειδωθεί η σχολή.

Ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνουμε εκπαιδευτήριο και εξεταστικό κέντρο.

Για μένα είναι εντελώς θλιβερό. Και αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τα πάρτι.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #37 on: November 25, 2010, 17:08:47 pm »

Εγώ συμφωνώ με το κλείδωμα.

Με την έννοια ότι εγώ ο φοιτητής που ανήκω σε φοιτητική ομάδα μπορώ να πάρω άδεια από τον διαχειριστή του χώρου και πρόσβαση για να κάνω την εκδήλωσή μου.
Αυτό τακτοποιείται με έναν τρόπο: ο διαχειριστής του χώρου να μου πει τις απαιτήσεις του και με τον διάλογο θα βγει κάτι. Εφόσον είναι λογικός, δε θα υπάρχει πρόβλημα.
Δε φοβάμαι ότι αυτό το "νέο μέτρο" θα μου κόψει τις δραστηριότητές μου στο Πανεπιστήμιο.
Αν τις κόψει, τότε ναι, να αντιδράσω.

Αν είμαι όμως εξωπανεπιστημιακός που χρησιμοποιούσα και εκμεταλλευόμουν την ανοχή του συστήματος για να κερδίζω από τα πάρτι, με θίγει ασυζητητί αυτό το μέτρο.
Οπότε θα αντιδράσω μόλις τ'ακούσω.
Και εννοείται ότι θα τα σπάσω στο πλαίσιο της ανοχής του συστήματος μέχρι να γίνει το δικό μου.

Guess what, είμαι φοιτητής.
Είμαι υπέρ του ασύλου. Αλλά άσυλο δε σημαίνει αναρχία, ευτυχώς η δυστυχώς. Μάλιστα, και η αναρχία ως ιδεολογία θα ζητούσε απεγνωσμένα άσυλο έτσι όπως τη βιάζουν μερικοί με την επίκλησή της.

Δε θέλουμε την επέμβαση των έξω. Σύμφωνοι. Αλλά μην κοιτάμε μόνο τη μια πλευρά. Όχι οι μπάτσοι να μπαίνουν μέσα αλλά ούτε οι καουμπόιδες να σπάνε τον χώρο μας.

Το κλείδωμα είναι ένας τρόπος για να δείξεις αντίσταση. Εξάλλου, υπάρχει ήδη σε πολλές αίθουσες. Θέλω να ακούσω επιχειρήματα αυτών που λένε για καταστρατήγηση του ασύλου όσο αφορά αυτό.

Είναι ξεκάθαρο ότι το πρόβλημα είναι η πρόσβαση σε μερικούς χώρους. Απλά ζητείται να γίνει πιο ελεγχόμενη η κατάσταση - και δεν πρόκειται για κάμερες κλπ τρομαχτικά. Είναι τόσο παράλογο;

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
pmousoul
Guest
« Reply #38 on: November 25, 2010, 17:12:36 pm »

πιστεύω πως δεν είναι θέμα να γίνεται ή να μην γίνεται μία εκδήλωση.. δεν κλείνουν οι πόρτες γι' αυτόν τον λόγο

προσωπική εκτίμηση είναι ότι θα επιτρέπονται κατόπιν συνεννόησης οι εκδηλώσεις.. φτάνει να γίνονται γνωστές στο ίδρυμα

δηλ. π.χ. θα λέμε.. είμαστε ηλεκτρολόγοι και θέλουμε να κάνουμε πάρτι.. και άρα θα είμαστε υπεύθυνοι για τον χώρο που θα χρησιμοποιήσουμε..

άρα, εάν γίνει κάποια καταστροφή στον χώρο.. θα μας ζητήσουν τα ρέστα.

είναι θέμα ευθύνης.. και επειδή η μέχρι τώρα χρήση των χώρων γινόταν ανεύθυνα.. με αποτέλεσμα κάποιες φορές να γίνονται καταστροφές.. η παρούσα κατάσταση απόλυτης εμπιστοσύνης παύει να ισχύει.

είναι και θέμα διαφύλαξης της περιουσίας του πανεπιστημίου.. προς όφελος των μελών του.. γιατί σε ποιον αρέσει να περπατά στην πολυτεχνική και τα τζάμια στον διάδρομο να είναι σπασμένα.. ή την Δευτέρα το πρωί να κολλάνε τα πατώματα και να βρωμάει τσιγάρο με μπύρα?

μπορεί στην τελική να μπει ένα πρόγραμμα των νυχτερινών εκδηλώσεων των διάφορων φοιτητικών ομάδων.. και η λειτουργία τους να γίνεται κανονικά (υποθέτω).

εδιτ : με πρόλαβε ο κύβος
pmousoul
Guest
« Reply #39 on: November 25, 2010, 17:39:09 pm »

επίσης πιστεύω πως με υπεύθυνες δράσεις.. θα μπορούσε να δίνεται άδεια εκμετάλλευσης των χώρων από εξωπανεπιστημιακούς..

είμαστε η τάδε ομάδα και ζητάμε άδεια για την τάδε αίθουσα-χώρο, την τάδε ώρα.. για τον οποίο χώρο θα είμαστε υπεύθυνοι..

έτσι εάν κάποια τέτοια ομάδα σέβεται τον χώρο.. πιστεύω ότι δεν θα έχει πρόβλημα να κάνει εκδηλώσεις.. εφόσον ο χώρος δεν χρησιμοποιείται από κανέναν τις συγκεκριμένες ώρες..

με αυτόν τον τρόπο σίγουρα θα περιοριστούν οι ζημιές.. και θα γίνεται και ένας προγραμματισμός, όσον αφορά την αξιοποίηση των χώρων.. βέβαια αυτό είναι και το ιδανικό

πάντως πιστεύω πως δεν θα έπρεπε να μην δίνεται η δυνατότητα αξιοποίησης των χώρων σε εξωπανεπιστημιακούς.. εφόσον τον σέβονται.. γιατί είναι γενικά καλό να είναι το πανεπιστήμιο ζωντανό σε ώρες που δεν γίνεται εκπαιδευτικό έργο..

τέσπα, αυτά από 'μένα.
insanegr
Θαμώνας

Μηχανολόγος χαμένος στην άβυσσο του τημμυ...

View Profile
« Reply #40 on: November 25, 2010, 17:59:00 pm »

Quote from: lost body on November 25, 2010, 17:39:09 pm
γιατί είναι γενικά καλό να είναι το πανεπιστήμιο ζωντανό σε ώρες που δεν γίνεται εκπαιδευτικό έργο..

Μετά από δύο ποστ συγκεκριμένου περιεχομένου, πως στο καλό συμπεριέλαβες κ αυτό δεν καταλαβαίνω... Αντιλαμβάνεσαι πως ενώ έχεις μια πολύ συγκεκρημένη και αρκετά συγκροτημένη άποψη για το θέμα, λαίκισες σαν πασόκος; Ή χούντα ή ελευθερία, και τα 2 ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

jimmakos
Guest
« Reply #41 on: November 25, 2010, 18:03:24 pm »

ναι, ωραία όσα είπατε οι lost body και 4Dcube, απλά δεν κολλάνε στην πραγματικότητα διότι ο κοσμήτορας αναφέρει ρητά στην ανακοίνωση του " να εξαλειφθεί η μάστιγα των πάρτυ". τι σας κάνει να πιστεύετε ότι κατόπιν διαλόγου, και τι σου δίνω τι μου δίνεις, θα σας επιτρέψει να κάνετε πάρτυ ή οιαδήποτε άλλη εκδήλωση;
Εδώ για το (συγνώμη για τον χαρακτηρισμό) κλασμένο (σε σχέση με λοιπά πάρτυ) πάρτυ του τημμυ.γρ δεν σας έδινε άδεια την ώρα που ήξερε ότι ήσασταν και φοιτητές του...

και πείτε ότι σας δίνει άδεια για να κάνετε πάρτι θέτοντας εσάς υπεύθυνους του χώρου.
τι θα κάνετε;
θα δεχτείτε;
και αν ναι, τι θα κάνετε προκειμένου να διαφυλάξετε τον χώρο; θα βάλετε μπράβους και face control στις εισόδους;
(Σαν το απόλυτο πάρτυ της Δαπάρας μας; εννίοτε και της πασπάρας)

Γενικά πιστεύω ότι το θέμα των πάρτυ και των εκδηλώσεων δεν μπορούν να εκπίπτουν σε κάποια ειδική κατηγορία της ελευθερίας του ασύλου στην επιχειρηματολογία μας.
Το άσυλο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας.
Ο εύκολος δρόμος για να μην αντικρίζει η κοινωνία που ζούμε τα χάλια της, είναι να καταργήσει το άσυλο.

Να τονίσω και γω με την σειρά μου ότι αύριο 11:00-12:00 έχει μπει μαζική παράσταση από διάφορες συλλογικότητες
« Last Edit: November 25, 2010, 18:07:07 pm by jimmakos » Logged
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #42 on: November 25, 2010, 18:09:30 pm »

ποια λύση όμως προτείνεις στα έξοδα για τις καταστροφές?

γιατι ο μαργαρης προτεινε να κλείσουν τα παντα. ο Κυβος πρότεινε να δίνουν οι διοργανωτές τα ονοματά τους σαν εγγυηση για τις δραστηριότητες (ίσως σε πρώτη φάση κανουμε το ίδιο για προβολες/θεατρικές/ομαδες ποιησης κ.ο.κ.).

istar
Θαμώνας

do it yourself...

View Profile
« Reply #43 on: November 25, 2010, 18:35:00 pm »

Quote from: Karaμazoβ on November 25, 2010, 18:09:30 pm
ποια λύση όμως προτείνεις στα έξοδα για τις καταστροφές?

γιατι ο μαργαρης προτεινε να κλείσουν τα παντα. ο Κυβος πρότεινε να δίνουν οι διοργανωτές τα ονοματά τους σαν εγγυηση για τις δραστηριότητες (ίσως σε πρώτη φάση κανουμε το ίδιο για προβολες/θεατρικές/ομαδες ποιησης κ.ο.κ.).

και να κανει παρτυ η εποε?:s???????
ξεχναμε μου φαινεται το σκηνικο με τις κινηματογραφικες περσυ

Η ελευθερία μου είναι στις σόλες
των αλήτικων παπουτσιών μου.

Είναι καλύτερα να αγωνίζεσαι μάταια, παρά να ζεις μάταια
jimmakos
Guest
« Reply #44 on: November 25, 2010, 18:38:49 pm »

τι λύση θες να σου δώσω στα έξοδα από τις καταστροφές δλδ;
στην αιθ.3 έσπασε το πόμολο από την μέσα μεριά. Η αντικατάσταση του αποτελεί έξοδο από καταστροφή
η πόρτα του καμαρακίου που οδηγεί στην αιθ. 1 είναι σπασμένη. Η αντικατάσταση της αποτελεί...
δεκάδες καρέκλες είναι σπασμένες στις πτέρυγες. Η αντικατάσταση τους...
τα παγκάκια που έχουμε στην πτέρυγα κατα καιρούς σπάνε. Η αντικατάσταση τους...
Ο ψύκτης πάλι στην πτέρυγα μας είναι κατεστραμμένος. Η αντικατάσταση του...

Γενικά όσο υπάρχει κάποια κατασκευή σε κοινή χρήση θα χαλάει όταν τα άτομα που την χρησιμοποιούν δεν την σέβονται.
Επομένως το πρόβλημα είναι θέμα παιδείας των πολιτών αυτής της κοινωνίας.

Γενικά δεν με πείθει η ανακοίνωση ότι κυνηγάνε τα πάρτυ αυτά καθ' αυτά...
κυνηγάνε τις εκδηλώσεις, κυνηγάνε τις καταλήψεις, κυνηγάνε τις διάφορες ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτόν τον κοινωνικό χώρο με σκοπό να φτιάξουνε το πανεπιστήμιο-σχολείο από πλευράς πειθαρχίας.
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 13 Go Up Print
Jump to: