• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:18:02 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 17:18:02 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by asemas
[Today at 16:20:27]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426690
Total Topics: 31710
Online Today: 218
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 91
Guests: 116
Total: 207
karadimitras
Gianbou
lemonjuicy
Gray139
mgrivab
george14
iJasonOP
gp6
noimaginationforthis
mpournaz
rafa98p
jojos
jimalexoud
kostaspap
Yamal
Zoifouka
Thalasotsanta
Nekt
dimitrisadamou
anon
Vaantoniadis
Vangelan
apob
vasilis saitis
MomostheGreen
stnanou
aachmet
hacky
Saint_GR
Roidos
anastas1a
asemas
angelos
savvastzan
giorgosss03
Evripidis
evangeliaap
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
tmpadasn
myrto
gsifnio
victoria
athenamits
Τρου Ντετεκτιβ
chaniotism
EvP
Konstantinoy
Toaoutplasedakitoubiseswa
gpapailio
Bill g
thathas12
Giannis Masterio
lefterish
kchatziae
ANDVRONTZOS
georkala
nikolith
kakousios
akyros51h
nataliakara
Belafonte
mailon
pkoko
Ntinomanolo123
AODON
soktas
evtrents
stefpapa21
kstavroulis
Joannapet
HlektrikhPatata
cealexop
marilita
ppss
k_tasio_
Louisa
apos34
tecnoteki
Lioud4
Chrisapostol
mavrhs
itsikou
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για αλλαγή του public name σας, επικοινωνήστε με έναν από τους Admins.
THMMY.gr > Forum > Αίθουσα Υποδοχής > Πληροφορίες για τους πρωτοετείς (Moderators: Nikos_313, tzortzis) > Πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση;
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] Go Down Print
Author Topic: Πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση;  (Read 1938 times)
Weaver
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
Πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση;
« on: November 03, 2010, 15:16:22 pm »

παιδιά είμαι (προφανώς) πρωτοετής και αναροτιέμαι αν είναι
σημαντική η παρακολούθηση των μαθημάτων για να μπορέσεις να
γράψεις καλά στην εξεταστική;;

ρωτάω γιατί έχω κάνει αίτηση για μετεγγραφή στην Αθήνα
αλλά μεχρι τώρα και μέχρι να γίνει δεκτή (αν γίνει, ειναι με ποσοτικό περιορισμό)
χάνω τα μαθήματα. θα είναι εύκολη η προσαρμογή μετά στην κανονική ροή
ή θα αντιμετωπίσω προβλήματα;;
lynx
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Freedom is the right of all sentient beings

View Profile
Re: Πόσο σημαντική είναι η παρακολούθηση;
« Reply #1 on: November 03, 2010, 15:23:44 pm »

εξαρτάται από το μάθημα. σε αυτό που βοηθάει συνήθως είναι το να καταλάβεις τι περίπου θέλει ο καθηγητής.
πιο βοηθητικό από όλα είναι το διάβασμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. (ναι υπάρχει και αυτό στο πανεπιστήμιο και είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στη σχολή που βρίσκεσαι..)

οπότε δική μου συμβουλή είναι, αν δε θες να μείνεις πίσω να αρχίσεις να ασχολείσαι από τώρα.

if there were in the world today any large number of people who desired their own happiness more than they desired the unhappiness of others, we could have paradise in a few years

70/70
arashi
Καταστραμμένος

Tell them how I'm defying gravity

View Profile
« Reply #2 on: November 03, 2010, 15:52:52 pm »

Quote from: lynx on November 03, 2010, 15:23:44 pm
εξαρτάται από το μάθημα. σε αυτό που βοηθάει συνήθως είναι το να καταλάβεις τι περίπου θέλει ο καθηγητής.
πιο βοηθητικό από όλα είναι το διάβασμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. (ναι υπάρχει και αυτό στο πανεπιστήμιο και είναι ιδιαίτερα βοηθητικό στη σχολή που βρίσκεσαι..)

οπότε δική μου συμβουλή είναι, αν δε θες να μείνεις πίσω να αρχίσεις να ασχολείσαι από τώρα.

+1 Εξαρταται απο το μαθημα.

Αν ειναι να καθεσαι στο εδρανο και να σε αποκοιμιζει και να μην πιανεις και πασα ΕΠΡΕΠΕ να ησουν σπιτι σου
και να διαβαζες ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για να φτασεις σε επιπεδο κατανοησης , η επρεπε να κοιμασαι για να εισαι ξεκουραστος γενικα.

Παντως σιγουρα αν νιωθεις οτι χανεις το χρονο σου με μαλακιες, μαλλον χανεις το χρονο σου με μαλακιες.

Απο την αλλη εχει καθηγητες που ειναι MUST αλλα περι ορεξεως, και θα τα μαθεις στην πορεια

クリスチネットあなたの者だから...
Weaver
Αρχάριος/Αρχάρια

View Profile
« Reply #3 on: November 03, 2010, 16:18:33 pm »

έχω αρχίσει να διαβάζω μόνος μου(κυρίως γραμμική άλγεβρα).
θέλω να ρωτήσω για τόν βαθμό δυσκολίας των θεμάτων.
είναι δηλαδή όπως στις παννελήνιες που με το σχολικό βιβλίο,το μάθημα τού καθηγητή
και κανα 3ωρο δίαβασμα δεν έγγραφες ούτε 5;
αύτα που ζητάνε στην εξεταστική οι καθηγητές είναι προσγειωμένα στο βιβλίο ή όχι;
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #4 on: November 03, 2010, 16:41:08 pm »

Quote from: Weaver on November 03, 2010, 16:18:33 pm

είναι δηλαδή όπως στις παννελήνιες που με το σχολικό βιβλίο,το μάθημα τού καθηγητή
αύτα που ζητάνε στην εξεταστική οι καθηγητές είναι προσγειωμένα στο βιβλίο ή όχι;

μην το βλέπεις με νοοτροπία σχολείου. Θα έχεις σαφώς ένα βιβλίο, αλλά το θέμα στο πανεπιστήμιο δεν είναι να διαβάσεις από την τάδε μέχρι την τάδε σελίδα. Θα δείτε σύντομα, μόλις πάρετε μία καλή γεύση από τη σχολή, ότι η ύλη δεν είναι πλέον συγκεκριμένες σελίδες. Είναι συγκεκριμένα θέματα, συγκεκριμένες γνώσεις. Αν καταλαβαίνεις τι λέει το μάθημα, τι σου ζητείται να ξέρεις για κάθε πράγμα, τότε η παρακολούθηση είναι επικουρική.

Διαβάζεις από τα βιβλία, όχι για να "βγάλεις την ύλη", αλλά για να καταλάβεις τι γίνεται στο μάθημα. Από εκεί και πέρα ο καθηγητής μέσα στην τάξη θα σου πει κάποια πράγματα στα οποία θέλει εκείνος να σταθείς, να καταλάβεις καλά, και (αν μιλάμε για νορμάλ περιπτώσεις καθηγητών) θα σου δώσει και μια ιδέα για την άποψή του επί των θεμάτων. Ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι αν χάσεις παρακολούθηση δεν μπορείς να γράψεις στις εξετάσεις. Βρίσκεις κάποιον άλλον που παρακολούθησε, ή κάποιον παλιότερο που παρακολούθησε στον ίδιο καθηγητή το μάθημα, και παίρνεις σημειώσεις, οπότε κατα πάσα πιθανότητα είσαι καλυμμένος.

εδιτ: σύγκριση για το πόσο διάβασμα πρέπει να κάνεις για να πάρεις το 5 στις πανελλαδικές και στο πανεπιστήμιο δεν νοείται κατά την άποψή μου. Είναι εντελώς διαφορετικές, ασύγκριτες περιπτώσεις. Μη σου πω ότι αν δεν μπεις στο κλίμα, ακριβώς επειδή η ύλη δεν είναι τάδε μέχρι τάδε σελίδα, μπορεί στο πανεπιστήμιο να σου φανούν και πιο δύσκολα. Δε θέλω να σε τρομάξω, δε συμβαίνει σε όλους αυτό, απλά ισχύει το εξής:
στο σχολείο οι εξετάσεις ήταν περιορισμένες "in a box". Ήξερες από πού θα πέσει το θέμα. Στο πανεπιστήμιο οι γνώσεις που πρέπει να λάβεις από ένα μάθημα είναι συγκεκριμένες, όχι τα θέματα των εξετάσεων
« Last Edit: November 03, 2010, 16:44:03 pm by corina » Logged

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
Godhatesusall
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #5 on: November 03, 2010, 20:06:04 pm »

Quote from: Weaver on November 03, 2010, 16:18:33 pm

Πάντως εγώ θα διαφωνήσω με την corina, όχι γιατί αυτά που λέει δεν είναι θεμιτά,αλλά γιατί δεν είναι αληθινά.

Λοιπόν,υπάρχει μια άβυσσος που χωρίζει τις 3 παρακάτω έννοιες

Διαβάζω το μάθημα-περνάω το μάθημα-καταλαβαίνω το μάθημα.

Στο λύκειο λοιπόν, αν διάβαζες εντατικά ένα μάθημα, όσο """"""χαζός""""" και να ήσουν, θα έγραφες αξιοπρεπώς(~17) στις πανελλήνιες. Στο τμήμα μας σε καμία περίπτωση δεν συμβαίνει αυτό. Μπορεί να διαβάζεις 200 ώρες ένα μάθημα αλλά για διάφορους λόγους(όχι καλό διάβασμα λόγω απουσίας "φίλτρου" για το ποιο πράμα είναι σημαντικό και πρέπει να εμπεδώσω, "κεφάκια" καθηγητή κτλ) να μην το περάσεις/καταλάβεις. Επίσης μπορεί να περάσεις μερικά μαθήματα νύχτα με παλιά θέματα(και άρα να μην καταλάβεις καθόλου το μάθημα ούτε να το διαβάσεις). Για να καταλάβεις πραγματικά τι παίζει στο μάθημα θέλει πολύ προσοπική ενασχόληση,ψάξιμο στο internet, να διαβάζεις και κεφάλαια "εκτός ύλης" και άλλα τέτοια. Αλλά και πάλι, αν έχει κεφάκια ο καθηγητής μπορεί και να μην γράψεις και όσο περιμένεις...

Και έτσι λοιπόν φτάσαμε στο καυτό θέμα "πόσο δυσκολότερες είναι οι εξετάσεις σε σχέση με το λύκειο". Σύντομη απάντηση: ΠΟΛΥ. Και εξηγούμαι: Στο λύκει το 1ο και το 2ο θέμα ήταν επιπέδου "πως σε λένε,που μένεις, πάρε ένα 7-8 να μην σε ξαναδώ στις εξετάσεις". Στο τμήμα μας(στα περισσότερα μαθήματα) αυτό σε καμία περίπτωση δεν ισχύει. Συνήθως θα έχεις ένα θέμα 2-3/10 μονάδες που θα είναι βατό και τα άλλα δύσκολα εως πολύ δύσκολα(και πάλι αυτό που σου λέω εξαρτάται από το μάθημα/καθηγητή. Πχ στον αυτόματο έλεγχο δεν υπάρχει θέμα "εύκολο" και "δύσκολο", αλλά τα 2 θέματα που βάζει συνήθως είναι δύσκολα,το καθένα στο μέρος της ύλης που εξετάζει)

YARRRRRRRRRRRRRR
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #6 on: November 03, 2010, 20:29:56 pm »

Παιδιά σωστά είναι αυτά που λέτε, αλλά μάλλον το παιδί ενδιαφέρεται για μαθήματα του πρώτου έτους.

Τα οποία δεν έχουν συνήθως 2-3 θέματα αλλά κάμποσα παραπάνω.

Αυτά όσον αφορά το συγκεκριμένο τόπικ, γενικώς είναι πολύ χρήσιμο να μαθαίνει κάποιος πως είναι περίπου η λογική των πανεπιστημιακών εξετάσεων.

Η αλήθεια είναι πάντως ότι στα πρώτα έτη κάνουμε κυρίως μαθήματα (σε αρκετά μεγαλύτερη κλίμακα από τα σχολικά, βέβαια) που έχουν "βασική" ύλη, δηλαδή μαθηματικά, κυκλώματα, πεδία κοκ. Μετά ξεκινάνε τα αμιγώς "ακαδημαϊκά"

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
corina
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

summertime

View Profile
« Reply #7 on: November 04, 2010, 02:10:34 am »

Φωτη με αυτά που λες δε με πείθεις ότι διαφωνούμε πάντως Tongue

Όσο για το θέμα των καθηγητών ...δεν το έθιξα επιμελώς. Αναφέρθηκα σε νορμάλ καθηγητές, αν υπάρχουν ακόμη. Εγώ το πτυχίο μου το πήρα όσο ακόμη δεν είχαν ξεφύγει τόσο τα πράγματα. Ειδικά τα μαθήματα των πρώτων ετών πριν από 6 χρόνια περνιούνταν όπως λέω στο ποστ μου, και όχι ανάλογα με τα κέφια του καθηγητή...

Η συμμετοχή δεν φέρνει ντε και καλά τη νίκη. Αλλά η νίκη δεν μπορεί να έρθει αλλιώς. Ασε που, συμμετέχοντας μπορεί να βγεις απ' τη συντήρηση.
png
Veteran

View Profile
« Reply #8 on: November 04, 2010, 02:24:55 am »

Από τη μικρή προσωπική πείρα, παρακολούθα λίγο και διάβαζε αρκετά. Αν μπορείς να καβατζώσεις σημειώσεις από τις παραδόσεις και extra tips από μεγαλύτερους και ασχολείσαι από λίγο στη διάρκεια του εξαμήνου, είσαι κομπλέ.

Επίσης χρειάζεται υπομονή, διότι έχουμε πολλούς μαλάκες κομπλεξικούς.
τίποτα λιγότερο από τα σκατά που θα βρεις αργότερα στην κοινωνία.

τακτοποιημένο χάος
Anyparktos

(╯°□°)╯︵ ┻━┻

View Profile
« Reply #9 on: November 04, 2010, 13:20:12 pm »

Καλα κανεις και διαβαζεις γραμμική γιατι παιζει να ειναι το μονο μαθημα που εχει τοση ουσια και ειναι δυσκολο στο πρωτο εξαμηνο(και η φυσικη ειναι δυσκολη στο περασμα αλλα ειναι παντελως αχρηστη).Αν βρεις τον τροπο σου να "δουλευεις" τα μαθηματα οι παρακολουθησεις το μονο που κανουν ειναι να σου στερουν τον πρωινο σου υπνο.Βεβαια,αν ο δικος σου τροπος περιλαμβανει την παρακολουθηση,δε το ξερω και λογικα ουτε κι εσυ,γι αυτο παρακολουθα για αρχη γραμμική ή ό,τι αλλο μπορει να σου αρεσει,δωσε την πρωτη σου εξεταστικη και μεχρι τοτε πιστευω θα χεις καταλαβει πως σε βολευει να διαβαζεις για να περνας το μαθημα.

HINT:Αυτα που λεει ο godhatesusall ειναι σωστά.Το θεμα ομως ειναι οτι πιο πολυ η προσωπικη προσπαθεια εχει σημασια στο να καταλαβεις το μαθημα και δευτερευοντως οι ερωτήσεις που θα κανεις στον καθηγητη(και οχι απο μονη της η παρακολουθηση).Και φυσικα,μολις μπεις για τα καλα στο πνευμα ξερεις να διαλεξεις και ποια μαθηματα σε νοιαζει απλα να περασεις και ποια σε νοιαζει να τα καταλαβεις-συνηθως αυτα που θ ακουσεις απο μεγαλυτερους ως "δυσκολα" ειναι πιθανως και αυτα που σου χρειαζεται να καταλαβεις για να εχεις τις γνωσεις που χρειαζεται ενας μηχανικος.

With great power come great circuit breakers.And great cross sections.And great relays.
Pages: [1] Go Up Print
Jump to: