• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:21:55 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 15:21:55 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 14:25:00]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by george14
[Today at 13:58:20]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by tzortzis
[Today at 13:19:53]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by george14
[Today at 12:08:25]

[ΨEE] Γενικές απορίες και...
by Juror8
[Today at 12:06:57]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9961
Latest: Poli
Stats
Total Posts: 1426689
Total Topics: 31710
Online Today: 200
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 54
Guests: 112
Total: 166
Potest
evax
TMNF pro
dirac1
nikos.a
george14
Liamos
vagk
vasilis saitis
mkakale
HoodLibre
Lygkouras_c
Saint_GR
BlackBeard
athena_apo
dsaragiotis
Nikos_313
PeriklisL
Joannapet
Maximos7
HlektrikhPatata
glavdakis
eleftheria
simosilias
chaniotism
alex_g
ThanosKoutsoump
bit11
ELEF
kkotsopo
tzortzis
ntina
kkon
gkaramp
MrGreekArrow
harischris
goustafson
mike1996
sigklitiki
kesha
stelinas
kourasan!
antontsiorvas
stefpapa21
Stelios Leivas
George15
csimaiof
Jordann
Sofiana
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
  Όταν ανεβάζουμε φωτογραφίες στις Ανακοινώσεις και Έκτακτα νέα, βάζουμε τη μεγαλύτερη πλευρά 400 (width=400 ή height=400 ). π.χ. [img height=400 (κλείνει η αγκύλη) 
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Κτηριακή υποδομή - Διαδικτυακή οργάνωση (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Ομάδα εργασίας για τα εργαστήρια!
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 Go Down Print
Author Topic: Ομάδα εργασίας για τα εργαστήρια!  (Read 7123 times)
meltemi
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile WWW
Απ: Ομάδα εργασίας για τα εργαστήρια!
« Reply #15 on: March 10, 2006, 03:32:30 am »

Τάσο, γίνεται να είσαι λίγο πιο ήρεμος; Δε βγαίνει τιποτα έτσι. Καταλαβαίνω τη θέση σου και γι' αυτό είπα ό,τι είπα.
Αν εγώ θα είμαι εκεί την επόμενη φορά (αισθάνομαι την ευθύνη να είμαι κάθε φορά, προηγούμενη και επόμενη) πάλι δε βγαίνει τίποτα. Λίγοι θα ενδιαφέρονται για θέματα που αφορούν όλους. Για μένα δεν είναι τόσο απλό, όσο κι αν θέλω να το θεωρήσω έτσι.
Ο τρόπος σκέψης μας φταίει. Αυτό που βλέπω εγώ γύρω μου είναι μια γενική αδιαφορία, λες και όλα βαίνουν καλώς... Έχω προσπαθήσει, πολύ λίγο μεν, να το αλλάξω αυτό με απογοητευτικά αποτελέσματα δε.
Το να το πάρουμε απόφαση και ν' αλλάξουμε μυαλά φαντάζει μάλλον δύσκολο, αλλά πάντως καθόλου ακατόρθωτο σε μένα.
Σε περίπτωση πάλι που η νοοτροπία μείνει ίδια και απαράλλακτη όπως την ξέρουμε εως σήμερα,
τότε καλά να πάθουμε, μας αξίζει αυτό και τα χειρότερα που θα 'ρθουν.
Προσωπικά δεν έχω μπει και δε θα μπω στη διαδικασία να διαμαρτυρηθώ δημοσίως για τα κακώς κείμενα των εργαστηρίων ακόμη κι αν η κατάσταση αυτή μου στερήσει το να περάσω κάποιο από αυτά (καθόλου μα καθόλου τυχαίο αυτό το τελευταίο δυστυχώς...). Δε θα συμφιλιωθώ όμως ποτέ με τα τωρινά δεδομένα και θα επιδιώξω να γίνει κάτι τέτοιο κοινή συνείδηση σε όλους.
Κανείς δε θα μεριμνήσει για εμάς αν δεν κινητοποιηθούμε οι ίδιοι. Έχουμε τη δύναμη για πολλά περισσότερα από το να απαιτήσουμε τα αυτονόητα, όμως ο στόχος θα επιτευχθεί μόνο αν είμαστε ενωμένοι και η συσπείρωση αυτή καθολική.
Γι' αυτό όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή σε κινήσεις σαν και αυτή και πρωτίστως ακόμη περισσότερη ενημέρωση. Έχω την αίσθηση `
0;ως δεν είναι αρκετή αυτή που ήδη παρέχεται, τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που η πλειοψηφία θα προσπαθεί έστω να πληροφορείται για τα τεκταινόμενα (με την λανθασμένως καλή έννοια) και θα υπάρχει ανάληψη πρωτοβουλιών σε μεγαλύτερο βαθμό απ' ό,τι τώρα... Αναφέρομαι και απευθύνομαι κυρίως στο (πρώτο) έτος μου.
« Last Edit: March 10, 2006, 03:36:04 am by meltemi (hidden) » Logged
Netgull
Veteran

View Profile
Re: Ομάδα εργασίας για τα εργαστήρια!
« Reply #16 on: March 10, 2006, 03:39:28 am »

Ο Τάσος αυτά που λέει τα στηρίζει καθημερινά με πράξεις. Μέτά από λίγο καιρό τρελαίνεσαι όταν ακούς μόνο λόγια.
Αν περιμένουμε να ευαισθητοποιηθούν 300 άτομα για να κάνουμε το παραμικρό καληνύχτα!

Ο χρόνος είναι τώρα και ο τόπος είναι εδώ.
Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.

« Last Edit: March 10, 2006, 03:42:02 am by Netgull » Logged

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
meltemi

View Profile WWW
« Reply #17 on: March 10, 2006, 03:44:32 am »

Το ότι αποδεικνύει έμπρακτα ό,τι λέει το γνωρίζω και του το αναγνωρίζω απόλυτα.
Εγώ δεν υποστήριξα πως πρέπει να ευαισθητοποιηθεί απαραίτητα μεγάλος αριθμός ατόμων
για να γίνει κάτι. Αλίμονο!
Αυτό που λέω εγώ είναι πως και κατά τα λεγόμενα του Τάσου, πρέπει να γίνει ''δουλειά'' ώστε να
πάψουν να ενδιαφέρονται μονάχα 5-10 άτομα. Αν συνεχιστεί αυτό, κι εσύ κι εγώ έχουμε κατά νου
τις συνέπειες.
Netgull
Veteran

View Profile
« Reply #18 on: March 10, 2006, 03:52:55 am »

Η οποία "δουλειά" είναι τι; Και θα γίνει πώς;
Μέσα από την εκπαίδευση, την οικογένεια, τα ΜΜΕ, την κοινωνία...μπλα μπλα μπλα...

Την Τετάρτη στις 12 βγάζουμε ανακοίνωση ότι υπάρχει ομάδα για τα εργαστήρια και λέμε στα παιδιά περάστε στη μία που έχετε διάλειμμα να πείτε και σεις καμιά άποψη. Πολλοί κουνάνε το κεφάλι τους καταφατικά. Δεν πέρασε ούτε ένας. Ούτε για 2 λεπτά να δει τι στο καλό ομάδα είναι αυτή!

Καλές οι θεωρίες, αλλά δεν κοστίζουν (συνήθως)...

Μου λες να βάλω τη ζωή μου σε μια τάξη, μα ποιος στ' αλήθεια ορίζει την τροχιά του; Η αταξία είναι τ' ουρανού η τάξη, και γω ανασταίνομαι στο γύρο του θανάτου...

Μην αμφιβάλλεις
γι αυτόν
που σου λέει
πως φοβάται

να φοβάσαι όμως
αυτόν
που σου λέει
πως δεν αμφιβάλλει.

Aime moi moins, mais aime moi longtemps
meltemi

View Profile WWW
« Reply #19 on: March 10, 2006, 04:13:39 am »

Νetgull, ένας μεγάλος αριθμός των ατόμων δεν επισκεπτεται το forum.., μια άλλη μερίδα ατόμων από την άλλη δε γνωρίζει τίποτε απολύτως σχετικά με το θέμα και δεν έχει τη διάθεση να μάθει, πόσο μάλλον να ασχοληθεί.
Λείπει η διάθεση λοιπόν και αυτό είναι πρόβλημά μας που μακροπρόθεσμα μας πλήττει ως κοινωνικό σύνολο.
Ανεξάρτητα απ' αυτό, η προσπάθεια για βελτίωση των πραγμάτων θα συνεχιστεί και όσοι πιστοί...
Δεν έχω καμία όρεξη να αναπτύξω-παραθέσω θεωρίες και βλακείες, είμαι μάλλον θυμωμένη με τον εαυτό μου και όχι μόνο.
chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #20 on: March 10, 2006, 11:52:42 am »

Ρε παιδιά, εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί πήραμε μονότερμα το meltemi! Λες και φταίει αυτή για την σημερινή κατάντια του φοιτητικού κινήματος.

Εγώ θα προτείνω κάτι άλλο:
Ας πάρουμε επιτέλους απόφαση πως αυτοί που ενδιαφέρονται θα είναι πάντα λίγοι, κι ας κάνουμε σωστά την δουλειά μας για να πετύχουμε ορισμένα πράγματα και να έχουμε την συνείδησή μας καθαρή (τουλάχιστον προσπαθήσαμε!)

Όσες προσπάθειες κι αν κάναμε για την ευαισθητοποίηση των φοιτητών δεν έδωσαν καρπούς. 5 άτομα ήμασταν, 5 άτομα είμαστε. Η όλη κοινωνία είναι κοιμισμένη και δεν αρκούν οι φωνές 5 ατόμων για να ξυπνήσει - έτσι είναι τα πράγματα, τι να κάνουμε. Μόνο ένα γερό χαστούκι θα ξυπνήσει τους πολίτες και τους φοιτητές, όταν πια θα έχουμε φτάσει στον πάτο.

Εκτώς αυτού έχουμε και διάφορους φοιτητές που ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται, αλλά με λάθος τρόπο. Αυτοί κάνουν τα πράγματα χειρότερα από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται καθόλου (πχ το θέμα για το Μάστερ και η διακοπή της Συγκλήτου με βρισιές) Είναι τις περισσότερες φορές ανενημέρωτοι και έχουν εγκλωβιστεί στις "αριστερές" ιδέες που αντιπροσωπεύουν, παρόλο που πολλές φορές αυτές είναι εντελώς εκτώς τόπου και χρόνου.
« Last Edit: March 10, 2006, 11:56:28 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
fugiFOX
Veteran
Καταστραμμένος

Fugi+Fox μια νέα μορφή ζωής...

View Profile
« Reply #21 on: March 10, 2006, 13:49:25 pm »

Quote from: electroSOK on March 09, 2006, 20:53:53 pm
Λοιπόν το όλο σκηνικό μου θυμίζει θέατρο του παραλόγου. Έχω βαρεθεί να ακούω άτομα να γκρινιάζουν για τη σχολή και μετά να μην κάνουν τίποτα. Επίσης, έχω βαρεθεί να ακούω άτομα που κάνουν κριτική στην απραξία μας, αλλά συνεχίζουν οι ίδιοι μετά την απραξία τους. Και γω ρωτάω, την κριτική τότε γιατί την κάνουνε? Αν υπάρχει ένα ζώο που ταιριάζει στην όλη κατάσταση, αυτό είναι η στρουθοκάμηλος.

Λοιπόν, μου αρέσει κάποια πράγματα να τα βλέπω απλοποιημένα. Και τα πράγματα εδώ είναι πάρα πολύ απλά. Όταν 5 άτομα τρέχουν για ένα θέμα (εργαστήρια) που αφορά 2500 άτομα (τα μέλη του συλλόγου μας) τότε πολύ απλά δεν υπάρχει καμία απολύτως διαμαρτυρία για τα εργαστήρια. Όλα καλά λοιπόν και όλα ωραία και στην επόμενη συνέλευση τμήματος θα πάμε και θα πούμε ότι τα εργαστήριά μας κύριοι καθηγητές είναι μια χαρά και δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, απλά 5 ηλίθιοι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την όλη κατάσταση, αλλά δεν πειράζει, ηλίθιοι είναι. ΑΥΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Και κατι ακομα που είναι πιο απλό από το προηγούμενο:
Αν (λέω αν) κάποιος ασθάνεται ακόμα νέος και πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει ως ένα βαθμό τη στάση του, τον χαρακτήρα του, τα πιστεύω του κτλ. κτλ. πολύ απλά μπορεί να το κάνει. Μπορεί να έρθει στην επόμενη συνάντηση της ομάδας εργασίας. Δεν χρειάζεται να γράφει κατεβατά για την απίστευτη μοίρα μας, για την καταδικαστέα απραξία μας, για τον ωχαδελφισμό μας ή δεν ξέρω τι άλλη θεωρία θα κατεβάσει ο καθένας στο κεφάλι του..Είμαστε και μηχανικοί που να πάρει.

Λοιπόν, τα πράγματα είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ. ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ. Όπως στρώσεις έτσι θα κοιμηθείς. Τέλος.

Πολύ σωστά τα λες Τάσσο.
Και η ανακοίνωση δεν βγήκε μόνο μέσα στο φόρουμ Υπήρξε ανακοίνωση μέσα στο αμφιθέατρο του 3ου (?) έτους.
Και πάλι τίποτα. Επομενως το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι σε αυτή τη σχολή
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

http://www.mozilla.org/en-US/firefox/new/
Optima
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

white art piano..

View Profile
« Reply #22 on: March 10, 2006, 15:39:53 pm »

Παιδιά, συγνώμη που δεν πήρα χαμπάρι το τί γίνεται με τις πρωτοβουλίες σας για τα εργαστήρια! Η αλήθεια είναι ότι ,αν και τριτοετής, φέτος άρχισα να ασχολούμαι σοβαρά με τη σχολή και γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλοί μα πάρα πολλοί φοιτητές στην ίδια ( απελπιστική ) κατάσταση με μένα! Αυτή τη στιγμή πάντως που σας γράφω είμαι συγκινημένη γιατί θα παρακολουθήσω το πρώτο μου εργαστήριο- ψηφιακά 1- σε λίγες ώρες. Θα σας πω εντυπώσεις.

Πάντως, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν πολλά άτομα που ενδιαφέρονται, απλώς δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, επειδή δεν είναι ο χαρακτήρας τους τέτοιος ώστε να βγουν και να φωνάζουν πάνω στο γενικό χαμό της Συνέλευσης κτλ. Και να μην ξεχνάμε βέβαια και την άλλη μερίδα των φοιτητών οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της σχολής, ακριβώς επειδή δεν ασχολούνται γενικότερα με τη σχολή- εδώ κάνω την αυτοκριτική μου και αναφέρομαι στον παλιό μου εαυτό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως! Δε θα ναι πάντα λίγοι αυτοί που θα ενδιαφέρονται chggr005!! Να , σήμερα έβαλα και το πρώτο μου ποστ.(ένα μεγάλο βήμα για μένα, ένα μικρό για την ανθρωπότητα χο χο). Τουλάχιστον , αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στα σίγουρα είναι ότι από 5 θα γίνουμε 6.  Cheesy

"η μεν αμάθεια γεννά θράσος, η δε σκέψις ενδοιασμόν"

ανθρωποι ξετρελαμενοι στις οθονες του πολεμου με το φυσημα του ανεμου καινε πολεις και χωρια
στην καταντια της σκεψης βιαιες πραξεις να μοιραζουν ανυποστατα κεφαλια στο βωμο της μοναξιας...
meltemi

View Profile WWW
« Reply #23 on: March 10, 2006, 19:59:43 pm »

Quote from: chggr005 on March 10, 2006, 11:52:42 am
Ας πάρουμε επιτέλους απόφαση πως αυτοί που ενδιαφέρονται θα είναι πάντα λίγοι, κι ας κάνουμε σωστά την δουλειά μας για να πετύχουμε ορισμένα πράγματα και να έχουμε την συνείδησή μας καθαρή (τουλάχιστον προσπαθήσαμε!)

Όσες προσπάθειες κι αν κάναμε για την ευαισθητοποίηση των φοιτητών δεν έδωσαν καρπούς. 5 άτομα ήμασταν, 5 άτομα είμαστε. Η όλη κοινωνία είναι κοιμισμένη και δεν αρκούν οι φωνές 5 ατόμων για να ξυπνήσει - έτσι είναι τα πράγματα, τι να κάνουμε. Μόνο ένα γερό χαστούκι θα ξυπνήσει τους πολίτες και τους φοιτητές, όταν πια θα έχουμε φτάσει στον πάτο.

Εκτώς αυτού έχουμε και διάφορους φοιτητές που ενδιαφέρονται και δραστηριοποιούνται, αλλά με λάθος τρόπο. Αυτοί κάνουν τα πράγματα χειρότερα από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται καθόλου (πχ το θέμα για το Μάστερ και η διακοπή της Συγκλήτου με βρισιές) Είναι τις περισσότερες φορές ανενημέρωτοι και έχουν εγκλωβιστεί στις "αριστερές" ιδέες που αντιπροσωπεύουν, παρόλο που πολλές φορές αυτές είναι εντελώς εκτώς τόπου και χρόνου.

NotWorthy  Undecided Embarrassed

Quote from: Optima on March 10, 2006, 15:39:53 pm
Πάντως, μην απελπίζεστε. Υπάρχουν πολλά άτομα που ενδιαφέρονται, απλώς δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν, επειδή δεν είναι ο χαρακτήρας τους τέτοιος ώστε να βγουν και να φωνάζουν πάνω στο γενικό χαμό της Συνέλευσης κτλ. Και να μην ξεχνάμε βέβαια και την άλλη μερίδα των φοιτητών οι οποίοι δεν ασχολούνται με τα προβλήματα της σχολής, ακριβώς επειδή δεν ασχολούνται γενικότερα με τη σχολή- εδώ κάνω την αυτοκριτική μου και αναφέρομαι στον παλιό μου εαυτό.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ όμως! Δε θα ναι πάντα λίγοι αυτοί που θα ενδιαφέρονται chggr005!! Να , σήμερα έβαλα και το πρώτο μου ποστ.(ένα μεγάλο βήμα για μένα, ένα μικρό για την ανθρωπότητα χο χο). Τουλάχιστον , αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στα σίγουρα είναι ότι από 5 θα γίνουμε 6.  Cheesy
Wink 7....
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #24 on: March 11, 2006, 23:43:43 pm »

Ο Καρλ Μαρξ κάποτε απευθυνόμενος στους φιλοσόφους της εποχής του είχε πει: "Ας σταματήσουμε να ερμηνεύουμε διαρκώς την πραγματικότητα και ας δούμε επιτέλους πώς μπορούμε την αλλάξουμε". Αισθάνομαι την ανάγκη να επαναλάβω τα σοφά λόγια του Μαρξ:
Ας σταματήσουμε να ερμηνεύουμε διαρκώς την πραγματικότητα και ας δούμε επιτέλους πώς μπορούμε την αλλάξουμε.

Μόνο ένα γερό χαστούκι θα ξυπνήσει τους πολίτες και τους φοιτητές, όταν πια θα έχουμε φτάσει στον πάτο.

Χρήστο, αυτήν την άποψη την έχω ακούσει αρκετές φορές, αλλά αυτό που τελικά διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχει πάτος. Μονίμως υπάρχει και πιο πάτος από εκεί που είσαι κάθε φορά. Οπότε αν είναι να περιμένουμε να πιάσουμε πάτο για να αντιδράσουμε, ασε καλύτερα, μάλλον θα γυρίσουμε στην εποχή του Νεάντερνταλ και ακόμα δεν θα έχουμε αντιδράσει.. Shocked
Συμφωνώ μαζί σου ότι τα μεγάλα γεγονότα και συμβάντα είναι αυτά που κινητοποιούν αρκετό κόσμο και τον κάνουν πιο συνειδητοποιημένο (και γω θύμα ένος μεγάλου γεγονότος είμαι..), αλλά τα μεγάλα γεγονότα δεν έρχονται ουρανοκατέβατα ή με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος (μεγάλη η χάρη του Cool. Από εμάς έρχονται, εμείς τα δημιουργούμε. Ελπίζω στο επόμενο διάστημα να έρθουν περισσότεροι στην ομάδα εργασίας για τα εργαστήρια, ανακοινώσεις θα ξαναβγούν, δεν θέλω Χρήστο να το πάρω απόφαση ότι αυτοί που ενδιαφερόμαστε για τη σχολή είμαστε και θα είμαστε λίγοι. Στα συλλογικά προβλήματα δεν χωρούν ατομικές λύσεις, παρά μόνον συλλογικές. Αν δεν τα παλέψουμε τα ζητήματα συλλογικά και όσο γίνεται περισσότεροι, δεν πρόκειται ποτέ να δούμε φως στο τούνελ. Απλά πράγματα.
« Last Edit: March 11, 2006, 23:47:15 pm by electroSOK » Logged

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
electroSOK

View Profile
« Reply #25 on: March 12, 2006, 00:14:48 am »

Και κάτι ακόμα. Είμαστε νέοι και φτιάχνουμε σιγά σιγά την προσωπικότητα και τη ζωή μας. Γι'αυτό είναι εύλογο να σκεφτόμαστε πχ. την επαγγελματική μας αποκατάσταση μετά τις σπουδές μας. Και έτσι κοιτάμε να είμαστε σχετικά συνεπείς με τις σπουδές μας. Όμως φτιάχνω τη ζωή μου δεν σημαίνει μόνο σπουδάζω ή προσπαθώ να βελτιώσω την οικονομική μου κατάσταση. Φτιάχνω τη ζωή μου σημαίνει σφυρηλατώ και τον χαρακτήρα μου και την στάση μου και αυτή η πτυχή του "φτιάχνω τη ζωή μου" είναι της ίδιας αξίας ή και σημαντικότερη από την πτυχή που λέει προσπαθώ να είμαι οκ με τις σπουδές μου και να βελτιώσω τα οικονομικά μου. Δυστυχώς όμως είναι μια πτυχή που συχνά δεν την δίνουμε τόση σημασία. Αγωνιζόμαστε (και αγχωνόμαστε) περισσότερο για έναν καλό βαθμό σε ένα μάθημα, παρά για να βελτιώσουμε τη στάση μας, το χαρακτήρα μας.
Μου σηκώνεται η τρίχα κάγκελο όταν από 21χρονους ανθρώπους ακούω τη φράση "αυτή είναι η στάση μου (πχ. αδιαφορία για τα ζητήματα της σχολής) και δυστυχώς δεν γίνεται να αλλάξει τώρα". Δηλαδή όταν αυτός ο άνθρωπος γεράσει τι ποιο συντηρητικό θα έχει απομείνει για να λέει? 

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.

Optima
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

white art piano..

View Profile
« Reply #26 on: March 12, 2006, 00:21:21 am »

Τάσο συμφωνώ απολύτως με αυτά που λες. Χθες μάλιστα παρακολούθησα το πρώτο μου εργαστήριο στα ψηφιακά, δε θέλω να βγάλω βιαστικά συμπεράσματα αλλά δεν ήταν όπως ακριβώς τό χα φανταστει.Τέλος πάντων,καλύτερα να πούμε λεπτομέρειες από κοντά. Πάντως η λύση όταν όλα πηγαίνουν στραβά με το πανεπιστήμιο και δεν τα βγάζουμε πέρα με τα μαθήματα κλπ κλπ δεν είναι να τρέχουμε στα φροντιστήρια!!!( γιατί όταν το ακούω αυτό γίνομαι έξαλλη!!!)

"η μεν αμάθεια γεννά θράσος, η δε σκέψις ενδοιασμόν"

ανθρωποι ξετρελαμενοι στις οθονες του πολεμου με το φυσημα του ανεμου καινε πολεις και χωρια
στην καταντια της σκεψης βιαιες πραξεις να μοιραζουν ανυποστατα κεφαλια στο βωμο της μοναξιας...
meltemi

View Profile WWW
« Reply #27 on: March 12, 2006, 00:28:50 am »

Quote from: electroSOK on March 12, 2006, 00:14:48 am
από 21χρονους ανθρώπους ακούω τη φράση "αυτή είναι η στάση μου (πχ. αδιαφορία για τα ζητήματα της σχολής) και δυστυχώς δεν γίνεται να αλλάξει τώρα".

Έλεος!!

chggr005
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

Free ...as a bird (Beatles)

View Profile
« Reply #28 on: March 12, 2006, 03:18:36 am »

Quote from: electroSOK on March 11, 2006, 23:43:43 pm
Μόνο ένα γερό χαστούκι θα ξυπνήσει τους πολίτες και τους φοιτητές, όταν πια θα έχουμε φτάσει στον πάτο.
Χρήστο, αυτήν την άποψη την έχω ακούσει αρκετές φορές, αλλά αυτό που τελικά διαπιστώνω είναι ότι δεν υπάρχει πάτος. Μονίμως υπάρχει και πιο πάτος από εκεί που είσαι κάθε φορά.
Εγώ το "πάτος" το ορίζω αλλιώς. Είναι η κατάσταση στην οποία θα περιέλθουν τα πράγματα  μέχρι να αρχίσει να κινητοποιείται η κοινωνία στο σύνολό της.

Όσο στα υπόλοιπα, συμφωνώ. Οι αλλαγές και οι μεταρυθμίσεις στην παιδεία, τα εργασιακά κοκ πράγματι αφορούν όλους μας και όλοι θα έπρεπε να σκεφτούμε και να πράξουμε αναλόγως. Το θέμα όμως είναι ποιός το κάνει αυτό πραγματικά.
Σε αυτά που λες παραπάνω έχεις δίκιο. Το θέμα όμως είναι ότι δεν δίνεις μία εξήγηση γιατί η πλατιά μάζα των φοιτητών δεν ενεργοποιείται, παρόλες τις προσπάθεις που γίνονται για τον σκοπό αυτό, παρόλες τις αφίσες και τις ανακοινώσεις μέσα στην τάξη. Αυτό το πράγμα προσπάθησα να εξηγήσω στο ποστ μου.
« Last Edit: March 12, 2006, 03:24:12 am by chggr005 » Logged

Goodbye to you, my trusted friend.
We've known each other since we were nine or ten.
Together we 've  climbed hills or trees.
Learned of love and ABC's,
skinned our hearts and skinned our knees.

Goodbye my friend, it's hard to die,
when all the birds are singing in the sky,
Now that the spring is in the air.
Ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί, μην ανοίξετε το link. are everywhere.
When you see them I'll be there.

We had joy, we had fun, we had seasons in the sun.
But the hills that we climbed
were just seasons out of time.

Terry Jacks - Seasons In The Sun

Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να ενημερωθούν για τον Σύλλογο Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών από εδώ:  Σύλλογος Φοιτητών
electroSOK

View Profile
« Reply #29 on: March 12, 2006, 15:04:24 pm »

Quote from: chggr005 on March 12, 2006, 03:18:36 am
Το θέμα όμως είναι ότι δεν δίνεις μία εξήγηση γιατί η πλατιά μάζα των φοιτητών δεν ενεργοποιείται, παρόλες τις προσπάθεις που γίνονται για τον σκοπό αυτό, παρόλες τις αφίσες και τις ανακοινώσεις μέσα στην τάξη.

Μπορώ να σου δώσω μια σχετική εξήγηση (χωρίς να είμαι και απόλυτα βέβαιος), αλλά θα χρειαστεί να συζητάμε όλο το βράδυ..Χωράει πολύ κουβέντα το θέμα, είναι αρκετά χαοτικό και είναι αρκετά δύσκολο να προσεγγιστεί σε μια σύντομη συζήτηση ή σε ένα φόρουμ. Πάντως, ακόμα και αν μπορώ να δώσω μια εξήγηση, προτιμώ να αλλάζω την πραγματικότητα παρά να την ερμηνεύω διαρκώς (όπως είπε και ο Μαρξ).

Ernesto Che Guevara

Pages: 1 [2] 3 4 Go Up Print
Jump to: