• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:48:27 am

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 17, 2025, 09:48:27 am

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by okan
[Today at 02:33:21]

Τι ακούτε αυτήν τη στιγμή...
by Katarameno
[Today at 02:29:21]

[Οργάνωση Υπολογιστών] Γε...
by RAFI
[June 16, 2025, 22:46:54 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 19:49:00 pm]

[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 16:56:56 pm]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[June 16, 2025, 15:55:08 pm]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[June 16, 2025, 13:28:21 pm]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:13:45 pm]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[June 16, 2025, 12:01:53 pm]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[June 16, 2025, 10:22:18 am]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[June 16, 2025, 01:56:37 am]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9960
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426680
Total Topics: 31710
Online Today: 169
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 13
Guests: 105
Total: 118
JoHn!
Denisivo
sherlock
tsaliki
mike1996
Sotirisbikos
A-TheITGuy
Saint_GR
vaggelisx
kathrin_p
rafa98p
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Για οποιοδήποτε πρόβλημα με register/login, στείλτε email στο contact@thmmy.gr.
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Εσωτερικά Θέματα  > Επιλογή τομέα (Moderators: PolarBear, tzortzis) > Αποριες για επιλογη τομεα
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: [1] 2 3 Go Down Print
Author Topic: Αποριες για επιλογη τομεα  (Read 8755 times)
adianohtos
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

κουτσουρακι...!

View Profile
Αποριες για επιλογη τομεα
« on: September 22, 2010, 01:19:21 am »

Λοιπον guyss, τομεα θα παρω τωρα, Φλεβαρη... Αργησα "λιγο" 2-3 χρονακια ...  Tongue Roll Eyes  Τελοσπαντων. Δεν ξερω τι τομεα να παρω... Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν εχω περασει ουτε καν ασχοληθει με κανενα πεδιο ή ηλεκτρονικη. Αν και εχω ασχοληθει και με τις 2 ΕΕΤ, εχω περασει τη μια την αλλη τωρα την εδωσα, δεν μπορω να πω οτι με ελκυει ιδιαιτερα ο τομεας αυτος.. Μαλλον οι αλλοι 2 περισσοτερο.. Αλλα οπως ειπα πανω δεν εχω ιδεα απο πεδια και ηλεκτρονικες.. Εχω σκοπο να ασχοληθω με αυτα στο ερχομενο εξαμηνο, απλα με αγχωνει πολυ οτι δεν ξερω τι τομεα να παρω...!!!!
Γενικα για καθε τομεα θελει να εχεις καποιες καλες γνωσεις καποιων μαθηματων??
Επισης λογω της αργοποριας μου να παρω τομεα, σκεφτομαι τον ενεργειακο μονο και μονο επειδη θεωρειται καπως πιο ευκολος, ξερω οτι εχει πολλες εργασιες που ομως σου δινουν βαθμους ή ειναι απαλλακτικες. Στους αλλους τομεις τι παιζει με τις εργασιες? Σου δινουν βαθμους ή απλα σου δινουν το δικαιωμα να δωσεις το μαθημα..?

Υ.Γ. Ξερω οτι εχω καιρο μεχρι να επιλεξω, αλλα θελω και μπολικο χρονο να το σκεφτω  Wink

ΠΑΟΚ -για να μην ξεχνιομαστε-
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

οχι δεν ειμαι ο γνωστος χαρης

View Profile
Re: Αποριες για επιλογη τομεα
« Reply #1 on: September 22, 2010, 01:30:10 am »

θα σε πω εγω!καταρχην ηθελα ηλεκτρονικο τομεα λογω και της μεγαλης πορωσης μου με τα pc.αλλα,βλεποντας και κρινοντας του καθηγητες του ηλεκτρονικου τομεα(θεματα εξετασεων,ποιοτητα μαθηματος,τροπος βαθμολογησης) αλλαξα και πηγα ενεργειακο γιατι επισης μου αρεσε και γτ δεν μπορω το καψιμο των τηλεπ(!).οσον αφορα το θεμα της...ευκολιας του.παπαρια ετοιμασου για πολυ τρεξιμο με εργασιες κατι ομως που εμενα προσωπικα με γεμιζει και σαν ενδιαφερον και σαν γνωσεις.και κατι ακομα που στο λεω απο εμπειρια μιας και εχω δωσει και επιλογης και απο τους 2 αλλους τομεις:

εστω οτι εισαι διαβασμενος:και παλουκι να ναι τα θεματα,ναι θα φας @@ στον ενεργειακο τομεα,μην περιμενεις βαθμαρες αλλα οπως σου ειπα αν εισαι διαβασμενος περνας το μαθημα .-
τα θεματα των τηλεπ ειναι λιγο περιεργα και καμμενα και....
αν εισαι στον ηλεκτρονικο τομεα και θες να περασεις ενα μαθημα απλα δε χρειαζεται να διαβαζεις...τοσο..(yeah,i'm not shitting you).πας,πιθανοτικα να εχει ξυπνησει καλα ο καθηγητης την ημερα των εξετασεων και να πεσουν..normal θεματα.και οσον αφορα τη βαθμολογηση των θεματων:
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=j9FM_PLerAY" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=j9FM_PLerAY</a>

Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #2 on: September 22, 2010, 01:38:01 am »

Όντως τα θέματα των τηλεπ είναι κάπως πιο περίεργα. Ωστόσο έχεις πάντα παντού ό,τι θέλεις μαζί σου (εκτός εξαιρέσεων που έχεις μόνο το βιβλίο). Δε θυμάσαι τίποτα απ' έξω. Για όποιον μετράνε αυτά.

Κατά τα άλλα, άσε τα μαθηματικά και τα πεδία και δες ποιο αντικείμενο σου αρέσει περισσότερο. Αυτό είναι το κριτήριο.
Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, βάλε κι ένα παράγοντα (υπέρ των τηλέπ, κατά των ενεργειακών) του συντελεστή καθηγητών ανά φοιτητή. Για μένα μετράει (για άλλους ίσως όχι).

Ευκολία και δυσκολία είναι σχετικά. Αν κάτι εύκολο δε σου αρέσει, θα δυσκολευτείς και τούμπαλιν.

Όσο για τους τηλέπ: Μαθηματικά όντως έχουν περισσότερα, αλλά καμία σχέση με τα κομπλεξικά του γενικού τμήματος. Αν δεν τα "πας" οκ, αλλιώς δε θα έχεις τις υποπεριπτώσεις των λεπτομεριών.
Για τα πεδία, ούτε ο πρώτος θα είναι, ούτε ο τελευταίος. Είναι λίγο ανάποδο που θα τα μάθεις μέσω άλλων μαθημάτων και ίσως έξτρα διαβάσματος, αλλά και γίνεται και δε σε κοιτάζουν παράξενα...

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #3 on: September 22, 2010, 01:43:05 am »

Quote from: Doctor_Doctor on September 22, 2010, 01:38:01 am
Κι αν θέλεις τη γνώμη μου, βάλε κι ένα παράγοντα (υπέρ των τηλέπ, κατά των ενεργειακών) του συντελεστή καθηγητών ανά φοιτητή. Για μένα μετράει (για άλλους ίσως όχι).

σωστος αυτο οτι πρεπει να μετραει.οντως ειμαστε αρκετοι οι ενεργειακοι και παντως αν χρειαστεις κατι και ο καθηγητης για τον α ή β λογο δε μπορει να σε βοηθησει ο καθενας τους εχει 200 μεταπτυχιακους και διδακτορικους που ειναι πολυ προθυμοι να βοηθησουν.για τους αλλους τομεις δε μπορω να σου πω γτ δεν ξερω

ant
Guest
« Reply #4 on: September 22, 2010, 01:45:02 am »

στον ενεργειακο τομεα δεν ειναι και κει ολα ανοιχτα; στις εξετασεις εννοω
^^DaRk_HunTeR

0001 0010 0100 0010

View Profile
« Reply #5 on: September 22, 2010, 01:47:15 am »

Όντως τα θέματα των τηλεπ είναι κάπως πιο περίεργα. Ωστόσο έχεις πάντα παντού ό,τι θέλεις μαζί σου (εκτός εξαιρέσεων που έχεις μόνο το βιβλίο). Δε θυμάσαι τίποτα απ' έξω. Για όποιον μετράνε αυτά.
Η Νιοβη διαφωνει μαζι σου αρχηγε...

Without order nothing can exist without chaos nothing can evolve

Timeo hominem unius libri
The minstrel
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #6 on: September 22, 2010, 01:49:14 am »

Quote from: Antίλογος on September 22, 2010, 01:45:02 am

οχι σε ολα.σε αλλα ναι ολα σε αλλα ή μονο το βιβλιο ή μονο μια κολλα α4

ant
Guest
« Reply #7 on: September 22, 2010, 01:51:03 am »

Quote from: harris on September 22, 2010, 01:49:14 am

νταξ τα υπολοιπα αλλα η κολλα α4 τι σημαινει;  Cheesy Cheesy Cheesy

οσες σημειωσεις σου μπορεις να χωρεσεις σε μια κολλα α4;  Grin Grin Grin

εδιτ: μηπως εννοεις τυπολογιο σε μια κολλα α4;  Huh Huh Huh
emmanuel
Veteran
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

πλάκα με κανεις?

View Profile WWW
Απ: Αποριες για επιλογη τομεα
« Reply #8 on: September 22, 2010, 01:52:58 am »

α τωρα που ειπες κολα Α4 υπολογισε και ενα α κοστος για την αγορα κολλων αναφορας αν αποφασισεις τηλεπ, ειναι ο μονος τομεας που δε δινει κολλες στις εξετασεις (για ενα απροσδιοριστο ακομα λογο)

tu/e
harris
Αbsolute ΤΗΜΜΥ.gr

View Profile
« Reply #9 on: September 22, 2010, 01:55:48 am »

Quote from: Antίλογος on September 22, 2010, 01:51:03 am
Quote from: harris on September 22, 2010, 01:49:14 am

νταξ τα υπολοιπα αλλα η κολλα α4 τι σημαινει;  Cheesy Cheesy Cheesy

οσες σημειωσεις σου μπορεις να χωρεσεις σε μια κολλα α4;  Grin Grin Grin

εδιτ: μηπως εννοεις τυπολογιο σε μια κολλα α4;  Huh Huh Huh
οτι τυπο θελεις προφανως ρε μαν Wink
οχι ομως λυμενες ασκησεις

Quote from: emmanuel on September 22, 2010, 01:52:58 am
α τωρα που ειπες κολα Α4 υπολογισε και ενα α κοστος για την αγορα κολλων αναφορας αν αποφασισεις τηλεπ, ειναι ο μονος τομεας που δε δινει κολλες στις εξετασεις (για ενα απροσδιοριστο ακομα λογο)
Cheesy Grin Cheesy Grin Cheesy Grin

Doctor_Doctor

When the crowds are gone

View Profile
« Reply #10 on: September 22, 2010, 02:02:16 am »

Quote from: ^^DaRk_HunTeR on September 22, 2010, 01:47:15 am
Η Νιοβη διαφωνει μαζι σου αρχηγε...

Έπεσες κι εσύ στην περίπτωση.

...ας μην επεκταθώ Tongue

ΥΓ. Έσπαγα το κεφάλι μου την ώρα που έγραφα αν υπήρχε μάθημα που είχαμε κλειστά βιβλία και ειδικά σκέφτηκα της Νιόβης. Ακόμα δε μπορώ να θυμηθώ. Αυτό που όμως ψιλοθυμάμαι είναι ότι τα θέματα ήταν περίπου αυτά που είχαμε λύσει στην αίθουσα.

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
Karaμazoβ
Veteran
Επιβεβαρυμένος

ad astra, per aspera

View Profile
« Reply #11 on: September 22, 2010, 02:11:17 am »

H Παυλίδου εχει το σύστημα της Ενεργειακής αλλα σε ενα μονο μαθημα, στα Δίκτυα Τηλεπικοινωνιών.

Μην παρεις πάντως τον ενεργειακό, μονο και μόνο επειδη λένε οτι είναι "εύκολος" παντως...αμα δε σου αρεσει το αντικείμενο θα γινει δύσκολος
« Last Edit: September 22, 2010, 02:16:48 am by Karaμazoβ » Logged

pmousoul
Guest
« Reply #12 on: September 22, 2010, 07:10:19 am »

Γενικά ο πιο εύκολος τομέας είναι αυτός που έχει τα περισσότερα μαθήματα που είναι πιο κοντά στα αντικείμενο που σου αρέσει - σε ενδιαφέρει.

Ο πιο δύσκολος "τομέας" της σχολής πάντως για 'μένα είναι ο βασικός κύκλος.. από 'κει χρωστάω τα περισσότερα μαθήματα..  Lips Sealed
noul
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile
« Reply #13 on: September 22, 2010, 09:43:34 am »

η ευκολια του ενεργειακου τομεα περιοριζεται στις φημες και στα μυαλα καποιων! (σεβασμος,διαβαζουμε και εκσηε  Smiley )
προτρεπω οποιον θελει, να κοιταξει αποτελεσματα μαθηματων στους τρεις τομεις και να συγκρινει..βεβαια υπαρχει και η περιπτωση στην ενεργεια να ερχονται οι βλακες και στους αλλους τομεις να πανε οι εξυπνοι.
σχετικα με τις εργασιες εισαι παραπληροφορημενος!
προαιρετικες και απαλλακτικες εργασιες θα βρεις στον τομεα ηλεκτρονικης.οπως και καθαρα προσθετικες στο βαθμο!
στην ενεργεια θα βρεις υποχρεωτικες εργασιες, με ποσοστο στον τελικο βαθμο και που συνηθως τον ριχνουν κιολας.Με αποκορυφωμα τα εκσηε στα οποια εξεταζεσαι σε μια τεραστια υλη δυο φορες,εχουν διαρκεια ενα ετος και η εργασια ειναι σε δουλεια περιπου οσο μια διπλωματικη!
Δε θα αλλαζα τομεα για κανενα λογο, γιατι μου αρεσει και αυτο θα πρεπει να κοιταξεις και εσυ..
δε μπορω ομως να ακουω και τα περι δυσκολιας..
Και κατι τελευταιο,στο 9ο εξαμηνο οπου στον ενεργειακο εχεις τα 2 πιο δυσκολα μαθηματα του τομεα, στον ηλεκτρονικης ειναι ολα επιλογης...

κλεινοντας δε λεω οτι οι αλλοι τομεις ειναι πιο ευκολοι,λεω ομως οτι τους δινονται πολλες ευκαιριες να βελτιωσουν τους βαθμους...
Η "ευκολια" του ενεργειακου ειναι αυτο που αναφερθηκε, οτι αν διαβασεις καλα θα περασεις.απο εκει και περα μη περιμενεις πολλα (με καποιες εξαιρεσεις παντα)
« Last Edit: September 22, 2010, 09:57:59 am by noul » Logged
fourier
Guest
« Reply #14 on: September 22, 2010, 10:08:56 am »

Quote from: adianohtos on September 22, 2010, 01:19:21 am
Λοιπον guyss, τομεα θα παρω τωρα, Φλεβαρη... Αργησα "λιγο" 2-3 χρονακια ...  Tongue Roll Eyes  Τελοσπαντων. Δεν ξερω τι τομεα να παρω... Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι δεν εχω περασει ουτε καν ασχοληθει με κανενα πεδιο ή ηλεκτρονικη. Αν και εχω ασχοληθει και με τις 2 ΕΕΤ, εχω περασει τη μια την αλλη τωρα την εδωσα, δεν μπορω να πω οτι με ελκυει ιδιαιτερα ο τομεας αυτος.. Μαλλον οι αλλοι 2 περισσοτερο.. Αλλα οπως ειπα πανω δεν εχω ιδεα απο πεδια και ηλεκτρονικες.. Εχω σκοπο να ασχοληθω με αυτα στο ερχομενο εξαμηνο, απλα με αγχωνει πολυ οτι δεν ξερω τι τομεα να παρω...!!!!
Γενικα για καθε τομεα θελει να εχεις καποιες καλες γνωσεις καποιων μαθηματων??
Επισης λογω της αργοποριας μου να παρω τομεα, σκεφτομαι τον ενεργειακο μονο και μονο επειδη θεωρειται καπως πιο ευκολος, ξερω οτι εχει πολλες εργασιες που ομως σου δινουν βαθμους ή ειναι απαλλακτικες. Στους αλλους τομεις τι παιζει με τις εργασιες? Σου δινουν βαθμους ή απλα σου δινουν το δικαιωμα να δωσεις το μαθημα..?

Υ.Γ. Ξερω οτι εχω καιρο μεχρι να επιλεξω, αλλα θελω και μπολικο χρονο να το σκεφτω  Wink

Κατ' αρχήν μην τρελαίνεσαι, καθώς ό,τι τομέα κι αν πάρεις τελικά μαθηματικά θα κάνεις Cheesy Η δυσκολία των μαθηματικών της κάθε περίπτωσης δεν έχει να κάνει με τον τομέα αλλά με τους διάφορους καθηγητές. (Αν και η εικόνα που έχω είναι ότι οι ενεργειακοί είναι κάπως πιο χαλαροί)

Τα Πεδία ΔΕΝ είναι τηλεπικοινωνιακό αντικείμενο. Πεδίο Ι και ΙΙ ΔΕΝ θα συναντήσεις πουθενά στον τηλεπικοινωνιακό τομέα. Τα Πεδία είναι αντικείμενο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ και θα το ξαναβρείς μπροστά σου στις Μηχανές.
Αντίθετα το Πεδίο ΙΙΙ είναι πράγματι πιο κοντά στις τηλεπικοινωνίες, αλλά και πάλι μπορεί να θεωρηθεί γενική γνώση.

Τα μαθήματα που μπορείς να θεωρήσεις ως "τηλεπικοινωνιακά" είναι τα Σήματα (Αναλογικό και Στοχαστικό) αν και αποτελούν επίσης γενική γνώση - δεν υπάρχει αντικείμενο engineering χωρίς μελέτη στοχαστικών φαινομένων. Και επίσης οι Αναλογικές Τηλεπικοινωνίες, που όμως αν και είναι καθαρά τηλεπικοινωνιακό, είναι αρκετά κλασσικό αντικείμενο, στον τομέα γίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα - αν τα διακρίνεις ανάμεσα στα μαθηματικά βεβαίως!

Τέλος, κάτι πολύ καλό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να πας μια βόλτα από κάποιους καθηγητές και να μιλήσεις μαζί τους για την επιλογή τομέα. Ο καθένας θα σου δώσει μια εικόνα, συνήθως ευλογούν τα γένια τους για τον τομέα τους, αλλά μετά μπορείς να συνθέσεις τις εικόνες και να βγάλεις το δικό σου συμπέρασμα.
Pages: [1] 2 3 Go Up Print
Jump to: