• Downloads
  • ! Read Me !
  • Μαθήματα
  • Φοιτητικά
  • Τεχνικά Θέματα
  • Συζητήσεις
  • Happy Hour!
  • About THMMY.gr
 V  < 
Search:  
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:52:43 pm

Login with username, password and session length
Links
  Thmmy.gr portal
   Forum
   Downloads
   Ενεργ. Λογαριασμού
   Επικοινωνία

Χρήσιμα links
   Σελίδα τμήματος
   Βιβλιοθήκη Τμήματος
   Elearning
   Φοιτητικά fora
   Πρόγραμμα Λέσχης
   Πρακτική Άσκηση
   Ηλεκτρονική Εξυπηρέτηση Φοιτητών
   Διανομή Συγγραμμάτων
   Ψηφιακό Καταθετήριο Διπλωματικών
   Πληροφορίες Καθηγητών
   Instagram @thmmy.gr
   mTHMMY

Φοιτητικές Ομάδες
   ACM
   Aristurtle
   ART
   ASAT
   BEAM
   BEST Thessaloniki
   EESTEC LC Thessaloniki
   EΜΒ Auth
   IAESTE Thessaloniki
   IEEE φοιτητικό παράρτημα ΑΠΘ
   SpaceDot
   VROOM
   Panther

Πίνακας Ελέγχου
Welcome, Guest. Please login or register.
June 16, 2025, 18:52:43 pm

Login with username, password and session length

Αναζήτηση

Google

THMMY.gr Web
Πρόσφατα
[ΘΤΠΑ] Γενικές απορίες κα...
by Nikos_313
[Today at 16:56:56]

[Σ.Π.Η.Ε.] Γενικές απορίε...
by nmpampal
[Today at 16:30:35]

[Εφ.Θερμοδυναμική] Γενικέ...
by Λαμπτήρας
[Today at 15:55:08]

[Αρχές Οικονομίας] Να επι...
by _Trob
[Today at 13:28:21]

[Σ.Α.Π.Γ.] Εργασία 2025
by Nikos_313
[Today at 12:13:45]

Αποτελέσματα Εξεταστικής ...
by Nikos_313
[Today at 12:01:53]

Πρακτική Άσκηση ΤΗΜΜΥ 201...
by George_RT
[Today at 10:22:18]

[Διανεμημένη Παραγωγή] Γε...
by Διάλεξις
[Today at 01:56:37]

Ισραήλ - Ιράν: Πόλεμος στ...
by Katarameno
[June 15, 2025, 20:08:49 pm]

Αντικατάστασης πυκνωτή σε...
by nmpampal
[June 15, 2025, 16:25:56 pm]

[Σ.Π.Η.Ε.] Παλιά θέματα -...
by nmpampal
[June 15, 2025, 06:43:15 am]

Το thmmy.gr στο instagram...
by Mr Watson
[June 15, 2025, 00:50:23 am]

[Λογισμός ΙΙ] Απορίες σε...
by el mariachi
[June 14, 2025, 20:47:07 pm]

ΠΡΟΣΟΧΗ στο ανέβασμα θεμά...
by tzortzis
[June 14, 2025, 16:54:08 pm]

Ρυθμίσεις Θεμάτων της Ανώ...
by el mariachi
[June 14, 2025, 11:56:45 am]

Πότε θα βγει το μάθημα; -...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 10:00:55 am]

Αρχείο Ανακοινώσεων [Arch...
by Nikos_313
[June 14, 2025, 09:58:14 am]

Αλέξης Τσίπρας, η επιστρο...
by Yamal
[June 14, 2025, 04:42:23 am]

Έναρξη Δηλώσεων Συμμετοχή...
by IEEE SB
[June 14, 2025, 00:10:19 am]

[Δυναμική Συμπεριφορά ΣΗΕ...
by soko_freta
[June 13, 2025, 01:05:36 am]
Στατιστικά
Members
Total Members: 9959
Latest: valco08
Stats
Total Posts: 1426674
Total Topics: 31711
Online Today: 208
Online Ever: 2093
(April 17, 2025, 08:47:49 am)
Users Online
Users: 75
Guests: 119
Total: 194
tasos gourd
Nekt
AcDimitri
bigmort
trelogauros7
jkara
valantis
George15
Carot1456
gkougeor
maestros
Konstantinoy
dimitris kiziridis
Annapar
theodoridoueu
ArsenD
etsilika
Νικη
kourkou
kraxtopoulos
chris_p30
Alex Kosmas
dmoral
kst
Τρου Ντετεκτιβ
daphnenik
Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ
Petross
ChrisB999
EvanTsir
Ma8hths Indou
astra
Captain
sassi
LambisTr
Nikos_313
DarkMagiK06
vasilis saitis
mdimitrig
nmpampal
mgrivab
akiousia
charalampos
Ioannakoliou
Gone_Forever
theodoradr
karaths.d
nchatzo
pave
papoutsas
Xontroulis
tecnoteki
chriskazakos
chrisg
lelenia
Patroklis
alexanton
useranknown
Balourdos
HlektrikhPatata
mrodi
Βασιλης
DidosK
npalami
Gianbou
JoHn!
andreaspaper
Εμφάνιση

Νέα για πρωτοετείς
Είσαι πρωτοετής;... Καλώς ήρθες! Μπορείς να βρεις πληροφορίες εδώ. Βοήθεια για τους καινούργιους μέσω χάρτη.
Κατεβάστε εδώ το Android Application για εύκολη πρόσβαση στο forum.
Ανεβάζετε τα θέματα των εξετάσεων στον τομέα Downloads με προσοχή στα ονόματα των αρχείων!

Νέα!
Πληροφορίες Καθηγητών
THMMY.gr > Forum > Τμήμα-Πανεπιστήμιο-Παιδεία > Πανεπιστήμιο και Παιδεία > Πανεπιστήμιο.gr (Moderators: Tasos Bot, PolarBear) > Απο indymedia, για το περιστατικο του παρτυ των El Condor Pasa
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Down Print
Author Topic: Απο indymedia, για το περιστατικο του παρτυ των El Condor Pasa  (Read 11459 times)
Doctor_Doctor
Μόνιμος κάτοικος ΤΗΜΜΥ.gr

When the crowds are gone

View Profile
Απ: Απο indymedia, για το περιστατικο του παρτυ των El Condor Pasa
« Reply #15 on: March 02, 2006, 02:30:14 am »

Και τι ακριβώς πάει να πει αυτό;

Συγνώμη κιόλας για την απορία, αλλά είναι λογική αυτή; Επειδή υποψιαζόμαστε τους ενόχους (αν είμαστε σίγουροι να τους καταγγείλουμε στο νόμο, πιστεύουμε ή όχι στη δικαιοσύνη και τη νομοθεσία;), μπαίνουμε στο στέκι τους και το κάνουμε λαμπόγυαλο; Δε γνωρίζω το πόθεν έσχες του, αλλά δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Και αν κατά τύχη βρισκόταν κάποιος εκεί μέσα και προσπαθούσε να υπερασπιστεί την "περιουσία" του, θα τον στέλναμε κι αυτόν στην εντατική να κάνει παρέα στο γνωστό πλέον άτυχο φοιτητή; Να ξεφύγω από την έννοια της "λογικής αντίδρασης" και των αντιποίνων, και να διατυπώσω μια άλλη απορία. Τι κερδίζουμε έτσι; Μπορούμε εύκολα να οδηγηθούμε σε ατέρμονες εκδηλώσεις βίας που δεν υπάρχουν νικητές, παρά μόνον ηττημένοι. Ωραίο αποτέλεσμα, ηθική δικαίωση που δε μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια και κάναμε "κάτι".

Προσωπικά δε συμφωνώ στην αρχή της απόλυτης ελευθερίας. Για μένα ο ορισμός της ελευθερίας αρχίζει και τελειώνει στο σεβασμό του συνανθρώπου σου. Αν για να υπερασπίσεις τη δική σου βλάπτεις τη δική του, τότε βλάπτεις και την ίδια την ιδέα (αν μου επιτρέπεται αυτό το σχήμα λόγου). Δε συμφωνώ ότι με τη λογική "το κράτος είναι ο μόνος τρομοκράτης" μπορεί κανείς να μπει σε ένα χώρο όπως το πανεπιστήμιο και να κλέψει. Και στο κάτω κάτω το θεωρώ θρασύδειλο μέχρι αηδίας. Αν θες να χτυπήσεις το κατεστημένο, χτύπα αυτούς που συγκεντρώνουν πλούτο μεγαλύτερο από τους προϋπολογισμούς των κρατών. Αν χτυπάς μόνο εκεί που σε παίρνει είναι θέμα επιβίωσης (άλλη ιστορία αυτό) και όχι ιδεαλισμού. Δεν έχω κανένα πρόβλημα κάποιος να ζει στο πανεπιστήμιο και στα λυόμενα του υπό την προστασία του ασύλου, αρκεί όμως να ΜΗΝ βλάπτει αθώους. Το πανεπιστήμιο και οι φοιτητές ήταν αθώοι. Έσφαλαν αναμφισβήτητα κατά τη γνώμη μου, και πρέπει να πληρώσουν. Όχι όμως με τη ζωή τους, ή την περιουσία τους. "Απλά" να φύγουν.  Πρέπει οι ένοχοι να τιμωρηθούν. Οκ, ας μην τους βάλουμε όλους στο ίδιο καζάνι. Ήταν μια χούφτα αυτοί που έκαναν το επεισόδιο. Και λοιπόν; Τι πρέπει να γίνει; Ας μας προτείνουν εκείνοι κάτι. Ας κάνουν αυτοκάθαρση. Είναι διαθέσιμοι; Δε νομίζω. Και στην προκειμένη περίπτωση αηδίασα με την απροκάλυπτη επίθεση ενάντια σε αθώους, συνεπώς πιστεύω ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί αρχικά ως άμεσο (απόκτηση ασφάλειας) και κατόπιν να ασχοληθούμε με την άδικη κοινωνία και τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον. Προέχει εμείς οι φοιτητές που υποτείθεται ότι το αποτελούμε να μπορούμε να σπουδάσουμε με ελευθερία και ασφάλεια.

Τέλος να ομολογήσω ότι μου έχει προκληθεί σύγχυση με αυτούς τους τρεις όρους: Αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, καταληψίες.
« Last Edit: March 02, 2006, 02:32:50 am by Doctor_Doctor » Logged

Where's the lights, turn 'em on again, one more night, to believe and then
Another note for my requiem, a memory to carry on
The story's over, when the crowds have gone

When the crowds are gone, and I'm all alone, playing the saddest song, now that the lights are gone
Turn them on again, one more time for me my friend, turn 'em on again!

So I play and I plan, and hope and I scheme, to the lure of a night, filled with unfinished dreams
And I'm holding on tight, to a world gone astray, as they charge me for years... I can  no  longer  pay!

And the lights, turn them off my friend. And the ghosts? Well just let them in
Cause in the dark, it's easier ...to see.
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #16 on: March 02, 2006, 03:02:10 am »

Quote from: Doctor_Doctor on March 02, 2006, 02:30:14 am
Τέλος να ομολογήσω ότι μου έχει προκληθεί σύγχυση με αυτούς τους τρεις όρους: Αντιεξουσιαστές, αναρχικοί, καταληψίες.

ΧΑ! Πολύ καλή η επισήμανσή σου. Λοιπόν:
Υπάρχει η αντιεξουσιαστική κίνηση, η οποία είναι ο αναρχοσυνδικαλισμος. Δηλαδή ασχολούνται με τα συνδικαλιστικα γι'αυτό και παρεμβαίνουν στους συλλόγους και στις συνελευσεις.

Επίσης, υπάρχουν τα αναρχικά στέκια. Αυτοί δεν ασχολούνται με τον φοιτητικό συνδικαλισμό και συνειδητα δεν παρεμβαινουν στους συλλογους και στις συνελευσεις. Προσπαθουν να φτιαξουν τον ομορφο κοσμο μεσα στο στεκι τους (και οχι σε καποιο συλλογο) και καλουν τον κοσμο μεσα σ'αυτό το στεκι. 

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα που είπες, ούτε και γω συμφωνω με τη βια. Πάντως την επιλογη να ζητήσουμε από τις πρυτανικές αρχες να διωξουν το λυώμενο την έθεσα σε μια από τις τόσες συνελευσεις που εγιναν τις τελευταιες μερες και αυτο που μου απάντησαν οι κονδορες ειναι ότι επειδή τα παιδιά που δώσαν κατάθεση δεν αποκάλυψαν στις αρχές ποιοί είναι οι ένοχοι (προσωπική επιλογή τους ήταν, μάλλον από φόβο μην τους εκδικηθούν μετά οι πάνκηδες) δεν μπορούν τώρα να πάνε στον πρύτανη και να του πούνε ρίξε το λυώμενο γιατί εκεί είναι οι ένοχοι.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

Κλέφτης επαγγελματικών δικαιωμάτων ηλεκτρολόγων

View Profile WWW
« Reply #17 on: March 02, 2006, 03:42:34 am »

Σε πρώτη φάση η πρυτανεία δεν υπήρχε περίπτωση να κάνει τίποτα. Οι καθηγητές πέρα από το να ανταλλάζουν απόψεις και να αερολογούν δεν αναλαμβάνουν ποτέ δράση, είναι ευθυνόφοβοι. Πήγα στην έκτακτη συνέλευση των καθηγητών που έγινε το Σάββατο και άκουσα από το στόμα του αντιπρύτανη Καλτσίκη να λέει "πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά τα φαινόμενα, όπως μάθαμε να ζούμε με τους σεισμούς". Ε όχι εγώ με μια τέτοια φοβιτσιάρικη μηδενιστική και ευθυνόφοβη λογική δεν συμβιβάζομαι. Όσο για την απόφαση για το σπάσιμο, τις τελευταίες 4 μέρες έχω βαρεθεί να ακούω επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα. Απλά θα πω ότι ναι, έχει κάποια προβληματικά αυτή η κίνηση αλλά δεν υπάρχει καμία άλλη λύση λιγότερο προβληματική. Αν θέλει ο φίλος ας μου προτείνει μια έμπρακτη καλύτερη ιδέα. Δεν το σπάσαμε απλώς για να αποκαταστήσουμε την ηθική τάξη. Και πήγαμε επειδή ξέραμε ότι δεν θα είναι κανείς εκεί. Το ξέραμε. Οπότε δεν παίζει αυτό που λες περί κιάλλου ατόμου στην εντατική. Πολύ απλά αφού η πρυτανεία δεν θα έκανε τίποτα, οι μπάτσοι το ίδιο, το κάναμε εμείς. Και αποδείξαμε έμπρακτα ότι υπερασπιζόμαστε μόνοι μας το άσυλο. Βγάζουμε αυτούς που το προσβάλλουν έξω. Όσο για τον κύκλο βίας που λες ότι άνοιξε έτσι...απλά θα σου πω ότι αυτός ο κύκλος είχε ήδη ανοίξει και ήταν αναπόφευκτος. Μην ξεχνάς ότι έχει μπει εισαγγελέας στην υπόθεση και δίνονται καταθέσεις. Κάποια στιγμή θα γίνει και δίκη. Έτσι κι αλλιώς αυτοί οι τελειωμένοι ντεμέκ ανάρχες μας θεωρούν ήδη ρουφιάνους κλπ. Το καλύτερο που είχαμε να κάνουμε είναι να τους δείξουμε ότι η ανοχή μας τελείωσε και δεν πρόκειται να αφήσουμε την ενέργειά τους αυτή ατιμώρητη.
Όσο για την έννοια της ελευθερίας... πολύ απλά προσωπικά πιστεύω ότι οι τύποι έχουν μπλέξει την έννοια αυτή με την έννοια της ασυδοσίας. Και αφού λοιπόν δεν μαφήνουν να κάνω ελεύθερα μια εκδήλωση, αφού με καταστέλλουν με τη βία, αφού καταργούν το άσυλο, δεν έχουν καμία θέση εδώ. Και γιαυτό τους εκδιώκω. Όπως και να έχει η οργή ήταν μεγάλη και η απόφαση να πάμε στα λυώμενα πάρθηκε και εν μέσω συναισθηματικής φόρτισης.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #18 on: March 02, 2006, 04:07:31 am »

Κοίτα μπορώ να σου πω ότι μέχρι χθες φοβόμουν, από σήμερα δε φοβάμαι. Οι "άνθρωποι" αυτοί είναι θρασύδειλοι. Και άλλοι χώροι είχαν μπλέξει μαζί τους μέχρι που τους έδωσαν να καταλάβουν ότι δεν αστειεύονται και οι τύποι "σοβάρεψαν". Με αυτή τη λογική κάναμε καλά. Αλλά πάλι, μπορεί να ψυχολογίσαμε τελείως λάθος την κατάσταση. Μπορεί να κάναμε μια μεγάλ μ@λ@κία. Δεν ξέρω. Αλλά δεν πιστεύω ότι είχαμε κάποια καλύτερη επιλογή. Και όσο για την πανεπιστημιακή περιουσία, μάλλον δώσαμε έναυσμα να γίνει κάτι δημιουργικό. Μπορώ να σου πω, πολλοί καθηγητές πρότειναν ξεκάθαρα να γκρεμιστεί το λυώμενα αλλά κανείς δεν το έκανε. Ευχαριστώ θα μας πουν κιόλας. Όπως και να έχει, θα δείξει το μέλλον. Μην τους υπερτιμάτε πάντως, 40 τελειωμένοι είναι.

Το σεξ είναι η μόνη εγωιστική πράξη που ικανοποιεί όλους τους συμμετέχοντες.<br />διόρθωση* και η φιλανθρωπία το ίδιο!
KorkoLyk
Εθισμένος στο ΤΗΜΜΥ.gr

Δεν αντέχω τόση πραγματικότητα

View Profile
« Reply #19 on: March 02, 2006, 04:21:28 am »

Στο τελευταίο έχεις δίκιο μάλλον, αλέξη.

Αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα για εμένα, και είναι το εξής:

Όταν έχεις 300 ανθρώπους οι οποίοι καλώς έχουν τη διάθεση να κάνουν κάτι για ένα πρόβλημα, και δεδομένου ότι αυτό θέλουν να το κάνουν όλοι μαζί, πρέπει να συμφωνήσουν στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή, εάν θέλουν να ξέρουν ότι κάποιος δεν κάνει κάτι ενάντια στην θέλησή του ή την ιδεολογία του, όσο σωστές και ώριμες κι αν είναι αυτές οι δύο.

Εγώ πήγα και στις 4 συνελεύσεις, κάτι τέτοιο δεν είδα. Ποιος είναι αυτός ο παρονομαστής; Εμένα η στοιχειώδης λογική μου λέει: Πορεία διαμαρτυρίας. Μόνο. Και χωρίς συνθήματα. Θα μου πεις, τί είναι αυτό; Ε, το λιγότερο ώστε να μην κάνεις κάτι βεβιασμένο. Μπορεί να είναι και εμένα ευθυνόφοβη η στάση μου, δε λέω. Αλλά προτιμώ να κάνω σίγουρα βηματάκια, παρά ενδεχόμενα ατοπήματα. Ωστόσο, τη συναισθηματική φόρτιση την αναγνωρίζω - κυρίως στους κόνδορες - οπότε έτσι το δέχομαι. Απλά δυστυχώς τώρα θα έχουμε κι άλλες μαλακίες στην πορεία του χρόνου, φρονώ. Θα δούμε...

"The fact that each individual sees apathy in his fellows perpetuates the common reluctance to organize for change."

Port Huron Statement
damien667
Καταξιωμένος/Καταξιωμένη

View Profile WWW
« Reply #20 on: March 02, 2006, 04:38:18 am »

καλά και εγώ πήγα στις συνελεύσεις και μπορώ να σου πω ότι αηδίασα με πολλά πράγματα. Αλλά καλύτερα αυτά να τα πούμε από κοντά. Όπως και να έχει η κίνηση αυτή (το σπάσιμο) δεν βγήκε σαν απόφαση του συνόλου των φοιτητών. Ήταν μια απόφαση των κονδόρων καθαρά, και απλά κάποιοι αποφάσισαν να μας βοηθήσουν και να συμμετάσχουν.

Nessa NetMonster
Guest
« Reply #21 on: March 02, 2006, 10:23:10 am »

Τα παιδιά που φοβούνται να καταθέσουν δεν υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευτούν; Πολύ κρίμα... μας κάνουν ό,τι θέλουν τελικά. Αν είναι δυνατόν bang_head
Cyberkat
Guest
« Reply #22 on: March 02, 2006, 10:45:25 am »

Διαφωνώ κάθετα με το σπάσιμο ενώ αυτοί ήταν απόντες. Είναι το ίδιο θρασύδειλο όσο η δική τους επίθεση.
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #23 on: March 02, 2006, 10:51:35 am »

Το θρασύδειλο δε με χαλάει εμένα. Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι, αφού αναγνώρισαν ότι αυτά που ήταν μέσα ήταν κλεμμένα, γιατί δεν τα πήγαν πίσω και επέλεξαν να τα σπάσουν; Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά.
4Dcube
Veteran
Καταστραμμένος

just.do.it.cut.carrots.

View Profile
« Reply #24 on: March 02, 2006, 11:40:10 am »

Quote from: Nessa NetMonster on March 02, 2006, 10:51:35 am
Το θρασύδειλο δε με χαλάει εμένα. Εγώ αυτό που αναρωτιέμαι, αφού αναγνώρισαν ότι αυτά που ήταν μέσα ήταν κλεμμένα, γιατί δεν τα πήγαν πίσω και επέλεξαν να τα σπάσουν; Εκτός αν κάτι δεν κατάλαβα καλά.
Ε, αφού τα σπάσαν, λέει ένας με μουσικό αυτί: -Ρε συ, κάτι μου θυμίζει αυτό το κρατς κρόινκ... ΒΡΕ! Το στερεοφωνικό της μουσικής ομάδας...

Αν κατάλαβα καλά, μιλάμε για τους τύπους που αναφέρει αυτός στο μήνυμα ότι είναι αριστεροί και πήγαν και τα σπάσαν στα λυόμενα.

Ε, ορίστε μια λιγότερο κραυγαλέα (το ίδιο σοβαρή όμως) επίδειξη βαρβαρότητας και απανθρωπιάς.
Μην αρχίσει κανένας και τους δικαιολογεί...
Σπέρνε αγέρες και θέριζε θύελλες...και από τις δυο πλευρές.
Το θέμα είναι νομίζω παιδείας.
Γιατί όχι μια σιωπηλή πορεία-διαμαρτυρία όπως είπε ο Κορκολυκ;
Μερικά πράγματα δε χρειάζεται να τα φωνάζουμε, γιατί ακούγονται λιγότερο, μέσα στο θόρυβο.

https://www.youtube.com/watch?v=6CAzdawCzhg
Nessa NetMonster
Guest
« Reply #25 on: March 02, 2006, 11:49:11 am »

Ε, όχι και το ίδιο σοβαρή! Οι κόνδορες δε χτύπησαν άνθρωπο!

BTW, γιατί είστε εναντίον των συνθημάτων;
Zarathoustra

View Profile
« Reply #26 on: March 02, 2006, 11:53:05 am »

Θρασύδειλοι είναι επίσης και όσοι πετούν μολότωφ και καίνε αυτοκίνητα  εκμεταλλευόμενοι την ασφάλεια που τους παρέχει το Πανεπιστημιακό Άσυλο,ή η ανωνυμία του πλήθους μιας πορείας, υπονομεύοντας ουσιαστικά το πρώτο και καθιστώντας συνυπεύθυνο το δεύτερο.
Η λέξη "κλοπή" για αυτούς αντικαθίσταται από τον πολιτικά ορθό όρο "απαλλοτρίωση".Μην ξεχνάμε ότι η περιουσία του Πανεπιστημίου είναι τελικά περιουσία του Κράτους (και το σύνθημα "Η ιδιοκτησία είναι κλοπή").
Τελικά με λίγη φαντασία (και με αρκετά μεγάλη δόση ιδεολογίας) οποιοδήποτε έγκλημα, ή βίαιη συμπεριφορά μπορεί να βαφτιστεί "πολιτική πράξη".

Turambar
Veteran
Διεστραμμένος

μη νοιάζεσαι

View Profile
« Reply #27 on: March 02, 2006, 11:54:30 am »

Ομολογώ ότι όσο έμεινα με την πορεία (μέχρι την καμάρα...) δε μπόρεσα να φωνάξω σύνθημα.

Και αυτό γιατί ένιωθα ότι το όλο συμβάν δε χωράει συνθήματα.

Ότι έγινε και συνεχίζει να γίνεται είναι πολύ λυπηρό για να εκφραστεί με λόγια.
(βέβαια έτσι ένιωθα εγώ...δεν σημαίνει κάτι αυτό)

byeeee
Verminoz
Veteran
Καταστραμμένος

I smoke my friends down to the filter

View Profile WWW
« Reply #28 on: March 02, 2006, 12:02:07 pm »

Quote from: Zarathoustra on March 02, 2006, 11:53:05 am
Θρασύδειλοι είναι επίσης και όσοι πετούν μολότωφ και καίνε αυτοκίνητα  εκμεταλλευόμενοι την ασφάλεια που τους παρέχει το Πανεπιστημιακό Άσυλο,ή η ανωνυμία του πλήθους μιας πορείας, υπονομεύοντας ουσιαστικά το πρώτο και καθιστώντας συνυπεύθυνο το δεύτερο.
Η λέξη "κλοπή" για αυτούς αντικαθίσταται από τον πολιτικά ορθό όρο "απαλλοτρίωση".Μην ξεχνάμε ότι η περιουσία του Πανεπιστημίου είναι τελικά περιουσία του Κράτους (και το σύνθημα "Η ιδιοκτησία είναι κλοπή").
Τελικά με λίγη φαντασία (και με αρκετά μεγάλη δόση ιδεολογίας) οποιοδήποτε έγκλημα, ή βίαιη συμπεριφορά μπορεί να βαφτιστεί "πολιτική πράξη".

Σωστός!!!

Englab - Open source scientific/engineering platform
Rebetologion - Contemporary/Experimental

Κακούργα ύπαρξις!
electroSOK

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ!

View Profile
« Reply #29 on: March 02, 2006, 14:14:31 pm »

Quote from: 4Dcube on March 02, 2006, 11:40:10 am
Ε, αφού τα σπάσαν, λέει ένας με μουσικό αυτί: -Ρε συ, κάτι μου θυμίζει αυτό το κρατς κρόινκ... ΒΡΕ! Το στερεοφωνικό της μουσικής ομάδας...

Ε, ας μην λέμε ό,τι θέλουμε. Τα κλεμένα επιστράφησαν πίσω, δεν σπάστηκαν. Και το dvd-player επιστράφηκε στη μουσική ομάδα, δεν το σπάσανε.

Εγώ δεν ήμουν στην φάση του σπασίματος γιατί δεν ήμουν σίγουρος ότι ήταν ο σωστός τρόπος. Αλλά μετά από ένα σωρό συζητήσεις και συνελεύσεις των τελευταίων ημερών ειλικρινά δεν ξέρω ποιός είναι ο σωστός τρόπος. Γι'αυτό δεν πρόκειται να κάνω μια κριτική στα παιδιά που πήγαν και τα σπάσαν γιατί ειλικρινά δεν έχω να προτείνω κάποιον καλύτερο τρόπο (ό,τι καλύτερο είχα να προτείνω το πρότεινα στις συνελευσεις , αλλά τελικά αποδείχτηκε αδύνατον να γίνει.)

Αναρρωτιέμαι όμως ρε παιδιά: Ωραία κάνετε την κριτική σας γι'αυτούς που τα σπάσανε, αλλά έχετε εσείς να προτείνετε έναν καλύτερο τρόπο? Γιατί δεν ήρθατε στις συνελεύσεις που γίνανε αυτές τις μέρες για να τον προτείνετε αυτόν τον καλύτερο τρόπο? Τελικά μόνο κριτική κάνουμε ή θέλουμε να προτείνουμε και κάποια λύση? Το όλο ζήτημα δεν χωρά μόνο προβληματισμό και κριτική. Απαιτεί και λύσεις.

Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί αυτός, καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι, χάνει την αξιοπρέπειά του.
Ernesto Che Guevara

Ουτοπία είναι αυτό που όταν κάνεις ένα βήμα για να το φτάσεις εκείνο κάνει δύο πίσω. Όταν κάνεις και δεύτερο βήμα για να το φτάσεις, εκείνο κάνει αλλά δυο πίσω.
Και τότε σε τι χρησιμεύει η ουτοπία???
Σε κάνει να βαδίζεις μπροστά!

Eduardo Galeano Ουρουγουανός ποιητής

Ο κόσμος πάει μπροστά κυνηγώντας την ουτοπία και το όνειρο!
Δυστυχής η κοινωνία που οι νέοι της δεν κάνουν όνειρα.
Pages: 1 [2] 3 4 5 Go Up Print
Jump to: